A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ancsi,
egyébként örvendj, hogy a doki támogatja az alternatív szüléspozíciókat! Kép
kisün

Ildi!

Timi nagyon kis tündér.

Ada!

Ez tök jó.Akkor lehet, hogy estefelé már szappanoperázol nekünk?

Neet!

A vicced ismét aratott.
Legalábbis nálam.

Murr!

A kullancs oltás engem is érdekel.
Jól tudom, hogy azt szülés után, + 1 hósan, + 1 évesen kell beadatni?
Tehát 3x, hogy hatásos legyen.

Moos!

Én a másodikat szeretném 35 előtt.
De nekünk csak akkor lesz második, ha el tudunk költözni anyóséktól.
A többgyerekes szülők nem alszanak kérdésed elgondolkodtató.

Recca!

Hol tudom elolvasni a szüléstörténetedet?

Katus!

Én is ezt találtam a legjobb megoldásnak, hogy jöjjenek a te szüleid egy pár hónapig.
Ez miért nem kivitelezhető?

Reggel elmentünk NST-re, aztán hazajöttünk, aludtam egy nagyot, most, hogy másfél órája fent vagyok, megin alhatnékom van.

Kép
Kép
pipocska

Vera! épp kifejtette a doki, hogy nem engedne önállóskodni, meg a fantáziámra bízni az ügyet, hanem csak ebben az egy pózban, hogy nehogy gáz legyen. de én egyetértek ám vele,mert semmi egyéb elképzelésem, csak hogy frankó kis csajszim legyen, mint Dóci, meg a többi itteni kis lurkó.

a vitamingóra meg azt mondta, hogy már csak hébe-hóba szedjem, hanyagul Kép), mert B12 vit. hiányom van, de azt inkább kefírrel orvosoljam, óvakodjak az egyéb B-ktől, hogy már ne hízzam, stb. stb. a családban nem igen volt 3,5 kg-nál nagyobb baba, remélem nem én kezdem el Kép

Manó! fontos, hogy a húgom legyen a keresztanyja, mert ezt leszámítva (keresztség) rá lehet valóban számítani. neki meg fogom engedni, hogy felvegye Kép , már most jobban ért hozzá, mint én.

ancsipancsi

Pipocska, ez már a vég kezdete Kép Ha ilyen aluszékony vagy, biztos mindjárt jön a babuci. Egy barátnőm is mondta, hogy az utolsó hónapban rengeteget alvadt.

ancsipancsi

Most indulunk NST-re.
Majd jelentkezem.
Csóka
ada007

Sziasztok!

Ada! Innen is megy a drukkk Neked! KépKépKép Én egyébként szerintem életemben nem voltam még olyan nyugodt, mint aznap, mikor Petra kibújt Kép. Úgyhogy nem kell az a nagy izgalom Kép!!!

Gigi! Hogy lehet valaki ilyen szemtelenül fiatal? Kép Mi meg itt busongunk hetek óta Zsancival a mindjártharmincon Kép

Manó!
Olyan rossz volt, hogy nem voltál ott tornán! Kép Se Te, se a volt oszttársam, így nem is dumcsiztam senkivel Kép. Pedig naggyon jó volt ám, kint voltunk a kertben!!! Kép

Murr!
Sajnálom, hogy nem jösz, de ezt úgy írtad nekem, mintha bocsánatot kéne kérned Kép Ez nem meghívásos vendégség Kép, egyszerűen egy piknik, amihez történetesen én adom a füvet Kép (nem félreérteni Kép )

Bogárka (33)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Ancsi!
Te jösz a 23-ai talira? Jó lenne már Téged is megismerni Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok!
hát ez a trükk a homeopátiában!!!!!Kép én igy oldottam meg a dolgot. Ha jól tudom, 100-as potenciál fölött gyakorlatilag már nincs is benne az alapanyag, és mégis...
Én azért nem engedtem,h felvegyék, mert amikor pici főleg szagol, és nem akartam, hogy a sok hülye szag összezavarja...nem is kapta meg senki...
volt, hogy egy szomszéd néni akarta megfogni, amikor sirt, mert, hogy ő meg tudja nyugtatni... (hüjjjén néző szmájli)
Éljen Ancsi dokija!!!!
Vera!
csak a szt. imrés szüléstörténet érdekel?? Kép
Ich möchte 3 Kinder also!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

na, most még folyamatosan olvasgatok vissza, az előbb csak végigszaladtam kiemelve a legfontosabbakat...

Pipocs!
Kullancsoltást nem szülés után, hanem bármikor lehet, az első után 1 hóval a másodikat, majd 1 évvel a 3-at, és utána 3 évente. Viszont most olvastam (talán Kismama) hogy létezik passzív immunizáló oltás, amit a kullancscsípés után talán 48 órával kell beadni és akkor az is véd. Úgyhogy én inkább nem adatom be a védőt (ez rengeteg oltás lenne Kép ), inkább reménykedek, meg jól átnézem minden este Petrát, aztán ha találok irány vmi ügyelet...

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok!

Köszi szépen a bókokat Timiről! Teljesen elolvadtam!Kép

A frizura azért ilyen, mert ha előre fésüljük már a szemébe lóg, az oldalra fésült tehénke végignyalta frizurát meg nem szeretjük, így hát marad a hátrafésülés! Akkor meg ilyen lesz!KépIgen, sötétbarna a szeme, páromtól örökölte, nekem zöld!

Moose!
A porszívóra nem is gondoltam, hogy az is telefújhatja a levegőt atkával! Köszi, hogy írtad! Mostanában sajnos nem nagyon tudjuk lecserélni, de talán majd addig kinyitom az ablakot, amíg használom!

Gigi, Pipocs!
Szerintem teljesen normális, hogy az embernek először meg kell ismerkedni a babájával! Persze szereti az alatt a 9 hónap alatt is, amíg a hasában van, meg amikor megszületik! De az a jaj, de imádom érzés nálam is csak talán 1-2 hét után alakult ki! Ezt azért mondom ilyen bizonyossággal, mert sokat gondolkoztam rajta, ugyanis, amikor megszületett én is csak néztem, a szülésznőm meg erőltette, hogy próbáljam szoptatni (pedig nem akart szopizni), meg hogy miért nem becézgetem, hiszen Õ az enyém! Nekem meg lelekiismeret furdalásom volt, hogy miért nem megy ez nekem! Aztán rájöttem, hogy még meg kell ismernünk egymást Timivel és csak később ment a becézgetés, meg puszilgatás! Szerintem mindenki így van vele!

Neet!
Mi is esténként hintőporozzuk Timi nyakát, de általában a gyerek folytogatásába megy át, mert máshogy nem megy, annyi kis redője van ott! Jó, hogy írtad ezt a feje fölé mutatást, hátha így nekünk is jobban fog menni!

Duo!
Nyugodtan hivatkozz a dokidra! Az enyém azt mondta, hogy Õ összeveszett a rokonsággal, de 6 hétig még csak látogatni se engedtek senkit! Szerintem főleg a bacik miatt fontos, bár az én véleményem nem mérvadó, hipohonder lévén!Kép Én csak anyunak engedem meg, hogy felvegye Timit a páromon kívül, bár már lassan, hogy 3 hós elmúlt lehet, hogy engednem kell majd a rokonságnak!Kép

Úgy irigyellek titeket! 2 gyerkőc meg 3 gyerkőc van tervben! Remélem a párom meggondolja magát pár év múlva és mi is tervezhetjük a másodikat!

Ildi
ildi76

Szülés előtt én se nagyon fogok ugrálni. Sőt! Utánna meg legalább 2-3 hónapig biztos nyugi lesz.
Anyu 6 hétig biztos fel fog járni, de ezt anyagilag is alaposan át kell gondolni, azért nem két fillér az út. Sajnos.
Anyósom szerintem egyszer se fog minket meglátogatni. Nem is érdeklődik.
Igen, mi is úgy gondoljuk, hogy a baba fogja eldönteni. Meglátjuk, hogy alakul, de mobil lesz ő is, ahogy mi is ilyen gyerekek voltunk. És komolyan mondom, ha nem mentünk sehova, már hiányoltam.
Szülők: A férjem szereti őket, mert végülis a szülei. Õ nem csinál ekkora problémát, mint én. Ha az anyja üvölt, akkor ő visszaüvölti, hogy vegyen vissza, és ezzel el van intézve. De én nem tudok ilyen gyorsan túllépni semmin. Szépen raktározódik... :-(
mkatus

Moose!
egyébként a többgyermekes szülők tényleg nem alszanak...ezért is néznek ki úgy, mint ééén...
ma felmentem az oviba, elkezdtem vmit mondani az ovónéninek, aki rámnézett és igy kiáltott: "tejóisten!!!! nem aludtál semmi?????? hogy nézel ki???" na, én meg kezdhettem előlről a mondókámat, mert jól megijedtem, és nem tudtam, hogy mit mondtam előtte...
brühühühühühüüüüüü
az élet igazságtalan: se anyósom, se pénzem, se álmaim...viszont: van két imádott fiam!!!
Kép és máris jobban érzem magam...Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Kisün

Amit nekem címeztél, azt Duonak szántad nem? Kép

Katus

Nekem elég ennyi alkalom, mert ők is eljönnek néhányszor úgyhogy időnként találkozunk és beszélünk rendszeresen telefonon, e-mailezünk stb. Így is kevés a nyugodt hétvégénk, mert valami mindig van, amit meg kell csinálni, vagy dolgozni kell a férjemnek stb. Meg nekem mondjuk biztos más is a kapcsolatom a szüleimmel, de egyáltalán nem vagyunk rosszban vagy ilyesmi és ők is mindenben támogatnak. Kép

Viszont én hagyom, hogy fölvegyék. Kép Egyébként sem értem ezt amit Moose írt, mi az, hogy csak eszik meg alszik, hát az én fiam nem így tett kéthetesen. Nagyon is sokat volt ébren, és nem csak nappal, a kis gézengúz. Kép Szóval ha ébren van én engedem, hogy felvegyék, mondjuk eddig nem is akarta senki akkor felvenni amikor aludt. Kép Ezzel úgy vagyok, hogy főleg anyós, após meg a szüleim már több gyermeken túl vannak, nagy kárt már nem tehetnek egy gyerekben, de nem is volt semmi negatív dolog ilyenkor, kezükben tartották 2-3 percig, nézegették, aztán visszaadták. Pedig higgyétek el nem egy mintacsalád sem az enyém sem a férjemé. Kép Akinek meg nincs gyereke a rokonságból, ismerősök közül amúgy sem mer hozzányúlni, legalábbis ezt tapasztaltam. Kép

ruz
ruzicsky

Ancsi!

Csak a bacik miatt féltem a babát, mert olyan pici még, és az utcáró bejövő rokonok veszélyesek számára. Anyós kicsit kihúzta a gyufát, mert alig hogy megérkezett (kézmosás is elfelejtve) fogdossa a gyerek fejét, ráadásul úgy, hogy közben büfiztetem. Ha én fogom, más ne tapogassa, legföljebb az apja!
A párom szülei előtt egyébként le a kalappal, sokat segítenek, csak nem szeretném, hogy emiatt mindenbe bele is szóljanak, és anyós tényleg nagyon erőszakos tud lenni!

Ildi, Moos!
Kösz a biztatást, az összeveszés már alakul Kép

A fürdetés jópofa, előbb lesz hintőporos bármi, mint a gyerek nyakán a redők Kép útban van a toka.

Látom, megint tali, mi vszínű még nem leszünk ott....Kép

A sok gyerek még csak elmélet, közben szakvizsgázgatni kell. Szerintem a pasiknak fontos, hogy tudja, akkor sincs baj, ha valami miatt az ő melójának annyi. Különben a sok lurkóval nagyon nagy rajtuk a nyomás, és attól megkergülnek. Kép

Homeo bogyók:kezdek hinni, szülés után az árnika bejött!
duopack

Ruz, lehet hogy mar nem is emlekszem micsinal egy kethetes? Arra mindenesetre emlekszem, hogy amint hazajottunk a Hbol, anyos rogton lerohant minket es persze meg kellett fognia az alvo babat... Kép
moosejaw

<font color="0000ff">Sziasztok Szent Imrések!

Ma voltam Bardóczy Zsoltnál, vagy 40 percet töltöttem bent, pedig már én is legalább ennyit vártam rá. Köszönöm azoknak, akik ajánlották, nagyon szimpatikus volt, elnyerte a tetszésemet! Kép Elondta a vitaminokról a véleményét, a terhesség eleji vérezgetésről kioktatott, ajánlotta, hogy sokat mozogjak, fáradjak csak el nyugodtan, leginkább az úszást ajánlja... stb. Mondom, 40 percet beszéltettem. Kép
Mondtam neki, hogy a neten ajánlották, mondta, hogy akkor szülésznőről is kérdezzelek titeket. Kép
Kaptam egy rakás papírt, beutalót mindenfelé. Lehet, hogy akörzetihez még ma beugrom, most rendel.

Puszi mindenkinek!

Proone
10+1 Kép</font>

KépKépKépKép
proone

Zsancikant!

Nem feltétlenül olyan rossz, ha nincs anyósod. Ha lenne egy rossz, az még kegyetlenebb lenne. Próbáld a jó oldalát nézni. Én a sajátomra nem nagyon merem majd rábízni. Remegni fogunk az aggódástól, hogy mikor üvölti le a gyerek fejéről a haját. :-(

Ruz!

Mi is szoktunk nyugodt hétvégéket csinálni, de 3 hetente azért találkozunk velük. De biztos másfajta kapcsolat van köztünk. :-)

Meddig lehet úszni szerintetek? Bár nekem nem mondta a doki, hogy hagyjam ki. Strandolni lehet?
mkatus

Ruz!

Na jó, néhány perc, de az én anyósom fél óra után alig akarja visszaadni, és ma pl. elaludt rajtam a gyerek, mire megsértődött, hogy betettem a kiságyba, és nem adtam át neki. ?Kép Mintha megátalkodott gonosz lélek lennék, alig szólt és elrohant. Te nem féltél, hogy összeszed valami bacit a babád? Azt a néhány hetet a doki is javasolja, hogy várjuk ki.
duopack

Duo!

Aki haragszik, könnyen békül. Szokták mondani.
A babád sokkal fontosabb, mint anyósod, nem? Egyébként is inkább a háztartásban segítsen, a babát úgyis neked kell ellátni.

Fel a fejjel
mkatus

Katus!
Az én anyósom a nagyon jó fajtából volt!!!Kép Az anyós-pótló pedig rosszabb, mint az anyósok java...Kép
Engem is az idegesitett leginkább, hogy a rokonok a segitést úgy értették, hogy akkor ők viszik a gyereket. Én meg addig takaritsak, mossak, főzzek, stb...Mi ezért nem kértünk a segitésből...
De most nagyon szubjektiv és igazságtalan vagyok megint!!!! Ennyire nem rossz ám a helyzet...Kép Bár anyukám még nem látta a második unokáját...és van még egy-két rokon, aki nem...mert ők úgy gondolják, hogy nekünk kell menni...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci!

Miért lennél igazságtalan? Mert a te kis családod a legfontosabb? Mi ezt anyóséktól fogjuk megkapni. Hogy milyen ritkán megyünk. Úgy képzelik, hogy hetente legalább 2-szer ki kell járni.. Brr...
Ezek szerint nem él már az anyósod? Sajnálom.. :-(
A házimunkát te csináld?? Õ minek van ott? Pihenni?

Jajj, nehéz lehetett elviselni... :-(
mkatus

Moose: Mit nyilatkozzam a hajamról? Nekem tetszik, a párom nem szereti, mert rövid, de akivel eddig találkoztam, mindenkinek tetszett. Az előzőnél mindenképpen jobb Kép

Katus: Nekem is messze lakik az anyukám (szintén vonattal is 2 óra), és anyósomat én sem szeretem. Ettől függetlenül inkább kibírok egy évet is akár, hogy nem megyek le hozzá, ha azt látom, hogy a dedem nem felkészült egy ilyen útra. Elvégre most ő a legfontosabb. Ha azt látom, hogy megy neki, akkor elindulok, akár vonattal, akár autóval, az eset szempontjából szerintem ez lényegtelen (gondolom nem a pénteki legnagyobb forgalomban indultok el, mert akkor nem 6 hetet, hanem minimum 3 hónapot várnék, egy vonaton mindig van beteg.)

Ada: megy a drukk! (Persze késve...)

Takarítás folytköv (csak tudnám, minek, úgy sem lesz jó...)

KépKép
oxigen
Györköny

Tyűűűűűűűűűűűűű,

mire az uolsót elolvastam már nem emmlékszem az elsőreKép
mindenki:olyan jó olvasni hogy ezzel nem én voltam az egyedüli,nekem is annnnnnnnnnnnnnnyira lelkiismert-furdalásom volt,amiért nem imádtam őt rögtön.nekem olyan furi volt,nem éreztem magam rögtön anyának sőőőőőőőőőőőőőőőt!
mire a H-ból hazamentünk már nagyon imádtam,de anyának kb 3-4 hét után éreztem magam,addig semmiKép
szóval akkor lassan múlik a furdalás,KÖSZI mindenkinekKép

"a lelkiismeret az a seb,ami akkor fáj,mikor minden más testrészed jól érzi magát" Kép

eddig takarítottam,most meg minnyá jön a barátnőm,szóval majd este lehet hogy visszanézek!

szétpuszilok mindenkitKép

gigi
Vendég

Sziasztok!

Visszajöttem én is, mert hiába az idegbaj, én titeket szeretlek, nem a babanetet, vagy más fórumot, és kész! Kép

Párocska ma ment először dolgozni, bár így is mindent csak távirányítással csinál, mert menni alig bír, úgy sajnálom szegényt, hogy a lila, fáslis bokájával 4 emeletet kell naponta megtennie gyalog.. Kép
Azért tartozik ide, mert egész hétvégén nem tudtam feljönni, és most három oldalt kellett elolvasnom, már jojózik a szemem :P

Stingo,
üdv itt!

Drukkdrukkdrukk,
minden holnap szülni akarónak!

Gyerekek szépek, édesek, aranyosak!

A mi családunkban fél éves a legkisebb gyerek, úgyhogy üléssel-hordozóval nem lesz gondunk hála égnek.

Rakok fel pocakot, kilóknak kifejezetten örülnék, mert még mindig csak 52, bár most nőtt egy nagyot a kis drágám odabent, tegnap néztem először, hogy látszik a hasamon, amikor mozog Kép.

Szerintetek az normális, hogy sokat fáj az alhasam, de nem kemény a méhem egyáltalán? Lehet ez attól, hogy rosszul fekszik a baba? Néha úgy érzem, hogy teljesen ledugja a fejét a szeméremcsontomhoz, illetve a kezemmel is kitapintom. Máskor viszont teljesen kényelmes, és nagyon virgonc, ami kifejezetten megnyugtató érzés.

Kép

Pusztok

Sisotris
17+3

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Moose, Duo

Ezek szerint az én családomnak is vannak jó oldalai. Kép Mondjuk anyós néha beszól, mert mi is egy házban lakunk velük, hogy miért nem így vagy úgy csinálok valamit, de elengedem a fülem mellett úgyis úgy lesz, ahogy nekem jó. Kép De úgy egyébként eddig sem ők, sem a szüleim nem akartak olyat csinálni a gyermekemmel, ami baj lett volna. Kép De mondjuk még csak 6 hetesek vagyunk, még sokminden történhet...
Egyébként meg én nem féltem a baciktól, mivel a kórházban ezerféle emberrel került már eleve kapcsolatba, ugye mindennap más fürdette, állandó jövés-menés volt, reggel vizit este vizit egy olyan helyen (kórház) ahol sokkal koncentráltabban lehetnek jelen a bacik stb. Akkor ezek után jön a gyerekorvos, védőnő, mindegyik fogdossa, akkor apa jár dolgozni onnan bármit hazahozhat, szóval nekem az a véleményem erről, hogy ezek után emiatt kár összeveszni a rokonokkal, ha nem betegek vagy ilyesmi, akkor én nem féltem tőlük Bendegúzt. Meg azt is sokszor hallottam, a gyerekorvos is ezt mondta, hogy már az anyaméhben is sok immunanyag jutott a szervezetébe meg az anyatejjel is ami védelmet ad neki.

ruz
ruzicsky

Duo, az azert is hulyeseg, ha nem az agyba rakod, mert aztan mar egyaltalan nem akar majd az agyban aludni es honapokig egesz nap cipelheted, semmit nem tudsz majd csinalni es meg a derekad is megfajdul (en igy jartam). Anyosodnak uzenem, hogy kopjon le es otthon vagja a kepeket! Talan ha tukor elott gyakorolja hamar el is megy a kedve a szajhuzastol Kép

En se rogton imadtam a nyuszit, es nekem is volt emiatt lelkiismeret furdalasom kesobb, dehat elsore ez oriasi ujdonsag, hatalmas valtozas, igaz, hogy van ido felkeszulni...a kovetkezo gyerkocoknel mar biztosan teljesen maskepp van/lesz. Ugye?

Zsanci, en nem szeretem, ha mas is kozremukodik a hazimunkaban, mert szerintem rajtam kivul senki nem tud mosogatni (ha mas mosogat, akkor utana en megegyszer), sot meg a mosogepet sem tudjak hasznalni, meg egyaltalan egy csomo mindent egy kicsit arrebb raknak... kb olyan lehetek mint a Monika a jobaratokbol, de csak a rigolyak stimmelnek, takaritasmaniam egyaltalan nincs sajnos.

Ma almaim mosogatogepe utan nyomoztam, a saturnnal van is, ha megjon apa, meggyozom hogy szegenyke mar mennyire sovarog utanunk a boltban vagy egy raktarban Kép
moosejaw

Ja, sajnos tali megint nem fog összejönni, mert a születés hetén sógornőm is tart előadást, csak még nem tudom, melyik napon, de ha idejében tudok szólni, mindenképp megyek!
Szervezzétek nyugodtan, majd idomulok hozzátok! Kép

Pusztok

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ruz!
Egyetértek, én sem fogom megtiltani, hogy "fogdossák" a gyereket, persze azt elvárom, hogy azért kezet mossanak előtte, de mondjuk ez nem is kérdés. És azt én is tapasztaltam (korábban még magamon is), hogy akinek nincs gyereke, az úgysem nagyon meri felvenni a babát, főleg pici korában. Persze az egész nagyon függ attól, hogy milyen az ember anyósa/anyukája, az enyéim inkább a házimunkában fognak besegíteni, így beszéltük meg, és nagyon jó fejek. De tényleg sajnálom azokat, akiknek nem jó a viszonyuk velük, mert csak jól felbosszantják az embert.

Ada!
Kíváncsi vagyok, ha mégsem kellett bentmaradnod, akkor írj! Közben eszembe jutott, hogy mondtad, a dokid 6-tól nincs egy hétig, azért ha még nem áll úgy a dolog, nehogy hagyd, hogy beindítsa, ha nem muszáj, az sem jó!

Emma ma olyan aktív, régen volt ilyen, szóval ha igaz az, hogy a szülés előtti napokban ellustulnak a babák, akkor nem valószínű, hogy mostanában szülökKép Közben rájöttem, hogy már nem is gyúrok holnapra, akkor jöjjön, amikor neki a legjobb!

Kép
Kép
manoka11

szia Mindenki,
porog itt az elet.

Jucus: medence. nagyon jo! felvetem itthon.

Votiv: engem erdekel az a mosodio-dolog. egy ideje, roppant kornyezettudatosanKép, mososzodaval és mososzappannal mosok (es ecettel oblitek). egyreszt nalunk nincs csatorna, az aknank meg nem zart (raadasul most meg is teltKép), masreszt meg talan a babanak is jobb, ha a ruhai nem tartalmaznak mindenfele vegyibigyot Kép. tisztitasi hatekonysag tekinteteben nincs is ezekkel semmi gond, csak kicsit maceratorosabb, mint amugy. igy nem csodalkozom azon, h nem tul elterjedt (pedig pl. olcsobb is igy.) lehet, h ezzel a dioval sem olyan egyszeru, vagy mittudomen. ha tenyleg kiprobalod, kivancsi vagyok a tapasztalatra. bar lehet, h en is kiprobalom. ugy lattam van kis probaadag is.

hintoporozas: nem ertem tulzottan, miert jo. olyan nagyon nem maradhat vizes a gyerek bore, akkor minek szaritani; ha meg ez a por szivja fel az ottmaradt vizet, majd ottmarad "osszecsomosodva"... auu. raadasul, abbol, amiket irtatok, idonkent egy felesleges kuzdelem csak. na mindegy, ezen azert nem vesznek ossze senkivel.

keresztelő: engem kisiskolas koromban majdnem ravettek, h keresztelkedjem meg. de most egyaltalan nem banom, h ez nem tortent meg. sot.

Stingo: ha biztonsagosabban erzed magad otthon, mint korhazban, akkor egyertelmu, h erdemes gondolkodnod rajta. amugy minden honapban van egy informacios est, ahova barki elmehet es kerdezhet. a honlapjukon megtalalod, mikor vannak ezek. drukk, h sikeruljon majd Kép

Ruz: koszi a hsz-t, mert ezt mar mastol is hallottam, h egy ujszulott az nem csinal mast csak eszik meg alszik meg sir. es ezen mindig fennakadok: ez igy ebben a formaban... Kép Kép (bocs Moose, ez nem ellened.)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Recca!

<font color="119911">Lehet, hogy túlfutottál rajta, úgyhogy mégegyszer:
Hol tudom elovasni a szüléstörténetedet????</font>

Kép
Kép
pipocska

Moose

Én is ilyen vagyok, nekem sincs takarításmániám, viszont az én konyhámban senki ne nyúljon semmihez! Kép

ruz
ruzicsky

Én sem emlékszem mit olvastam elQbb... annyi minden volt. Kép Nem kéne limitálni az egy felhasználó írománya/nap-ot? Kép Mert kihagy az ember pár órát, fél napokat, azt jól megjárja...Kép

Archivot öszenyomni, összenyomni!!!!

Blaye (és a többiek!)
Továbbra is köszi a hsz-otokat!
Amennyiben viszont Votiviának van igaza (pap tarifát kér), megvárjuk, míg Eszter is keres, a mi segélyeinkbQl erre már tényleg nem telik.... Kép
neet
neet

Pipocs: Elküldve 2005 Május 03 kedd - 15h 29:

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Moose, Ruz,
takarítani én sem szeretek, de azt tudom, hogy ha én csinálom, az biztosan meg van csinálva. Konyhaügyben kérlelhetetlen vagyok, az én tűzhelyemre nem ragad semmiféle évezredes dzsuva, és a lábosoknak az alja is tiszta!!

Keresztelőről,
én sem fogom megkeresztelni, én meg vagyok, húgom már nincs, és semmi baja, nekem sem jobb semmivel, mivel teljesen más irány vonz. Majd a gyerkőc eldönti, mit szeretne, ebből a szempontból Ruzicsky véleményét osztom, miszerint, ha fontos neki, ez nem jelenthet macerát, hiszen nem az újabb fejtágító tanfolyamról van szó, ami a fizetésemeléshez kell.

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Neet!

Nyugodj meg,pap kér manit és nem is keveset.És ez a papám temetésén sem volt másképpen pedig nem is pap búcsúztatta hanem polgári temetése volt de templomban.És levettek így is minket.Sajnos nekem negatív a véleményem a (római katolikus)egyházról.Nagyon anyagias már manapság.Sorry ha valakit evvel megbántok,de én is megbántottnak éreztem magam és a családomat ,az elhunyt apámról nem is beszélve.
És bizony a keresztelőnek is meg van a maga tarifájaKépÉn tudom,hogy semmi sincs ingyen na de azért hol van a jó ízlés?

Jucus
20170114224602

Nesztek, esti mese!

Gyerek ne legyen a közelben, ha hallgatjátok!!!!

http://ek.samurai.hu/TAJM/remalomfold.mp3

KépKépKépKépKépKépKép

Szép álmokat!

Sisotris

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ruz,
mondhatnám, hogy terhességi agylágyulás, de nem vagyok terhes Kép bocsi

Moosedrága,
nem vagy te egy picit háklis? Kép asszem én nem szeretném, ha te lennél az anyósom KépKépKép

Mani keresztelőn: nekünk szerencsénk volt, akartunk adni, de pap nem akarta elfogadni Kép

Jucus,
sajnos egyetértek romkategyh ügyben Kép

vera
kisün

sziasztok!
öööö...oly' sokat irtatok...
Votiv!
Hányas potenciált lehet még recept nélkül kérni??? Mert úgy tudom nagyhoz már recept kell. ÉS úgy látom Chamomillából nekem extra magas kéne...
a dühkitörős zsanci

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Hello Csajok!

Itthon vagyunk bebeeee !!!!!!!!!!!!!
Ez jó.....mondtam én, hogy csak holnap lesz ebből szülés Kép
Volt NST, voltak rajta összehúzódások, de rendszertelenek, meg aztán agitáltam is,hogy hazajöhessünk....rengetegen vannak bent, minden szülőszoba foglalt volt, a vajúdó is TELE volt...

Azé ilyen tömegbe nem túl jó lehet szülni.
Keményedések vannak, rendszertelenek, szóval mittomén, nem is érdekel, jön Hanna amikor akar Kép

Manó: nem akarja indítani, erről szó sem volt!

Írok, ha van valami Kép
Csóka
ada007

Ada!

Jó, hogy ilyen lazán veszed! Azért drukk továbbra is és jelentkezést kérünk!
Egyébként amikor én szültem akkor is tömegnyomor volt a vajúdóban és tök jókat dumáltunk a sötétben!Kép

Konkrétan mennyi manit kérnek egy keresztelőért? Vagy változó? Valaki megírná? Köszönöm! Mi is gondolkodunk rajta!
Az igaz, hogy testvért szoktak megkérni? Vagy nincs ilyen "törvényszerűség"?

Ildi
ildi76

Szegény Viktorom írt nektek már hamarabb,hogy ne tartsunk benneteket bizonytalanságban, mert én elmentem a lakóházi közgyűlésre,
DE csak egyszer sikerült neki a kettő helyett elküldenie (tudjátok, csak a nézetig jutott), így aztán lemaradt az ő hsz-e a fórumról Kép
ada007

Ada,
Viktorod aranyos Kép

A "jön amikor akar" a lehető leghelyesebb hozzáállás Kép

Lányok!
Elment előbb a link?
Köszi!

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ada,
jobb otthon, úgy szerintem gyorsabban is indul Kép Viktorodnak üzenjük, hogy fel a fejjel, hamarosan lesz alkalma hozzászólni, sőt: akár apaszemmel is elmondhatja, mi és hogyan, és milyen fantasztikus is az egész Kép
Neked meg DRUKKK továbbra is Kép

vera
kisün

Ada!
Örülök, hogy minden OK! És akkor még szülhetünk is együtt valamikor, amikor a csajszik jönni akarnakKép
Én holnap reggel megyek dokihoz, kíváncsi vagyok, mit mond?! Mellesleg szerintem mostanában nincs is olyan időszak, amikor a szülőszoba ne lenne teleKép

Keresztelő tarifája: továbbra is fenntartom, hogy egyházközsége válogatja, pl. ahol a mi keresztlányunk keresztelője volt, ott semmit nem kértek. És az is számít, hogy valaki pl. fizet-e egyházadót vagy sem. (Ezt egy kicsit ahhoz tudnám hasonlítani, hogy TB-t mindannyian fizetünk, mégis szinte természetesnek vesszük, hogy a dokiknak tarifái vannak.) Jucus, szerintem a papád temetésén egyszerűen azért kértek pénzt, mert végül is igénybe vetted a templom "szolgáltatásait" (helyszín, stb.), még akkor is, ha nem pap búcsúztatta.

Emma továbbra is ugrál a pocakomban, elképesztő...

Kép
Kép
manoka11

Manoka,
nem jelent semmit, Dóci majdhogynem kitolási szakaszig ugrabugrált Kép szóval ettől még bármikor... Kép szurkszurk
kisün

Jönnek a trollok?

Hol? Fülzsír??? KépKépKépKép

KépKépKépKép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Kisün!
Nekünk sokkal többet kellett volna dumálnunk a talin mert úgy látom,hogy egy hullámhosszon vagyunk,vagy mi:KépNa majd a következőn!

Kata!

Az a 3 óra vonatozás nem kevés de ha elkerülhetetlen akkor menni kell.Márpedig a honvágy az nagyon rossz!Szerintem a Te hozzáállásod nagyon fontos.Ha parázol akkor tuti,hogy a pici is nyűgös lesz de ha lazán veszed akkor féllábon is kibírjátok!
Ha viszel magaddal babacsokit és kengurut vagy hordozókendőt akkor változtathatjátok a pici testhelyzeteit,lehet sétálgatni vele a vonaton(ebből a szempontból még jobb is mint az autó)és a szoptatásból meg nem kell gondot csinálni!
Remélem így már kicsit könnyebb szívvel vágtok majd neki a nagy útnakKép

Moose!

Nálunk én Soma csajait fogom elüldözni(tipicski nájlepcsi fiús anya allűr)Apa feladata pedig majd Panna pasijainak az elriasztása!Kép
Egyébként jó módszer,ha hozzátok mehetnek majd fel a srácok,így szemmmel lehet tartaní őket és nem kell azon izgulni,hogy hol lehet a kisnyúl!

Jucus
20170114224602

Sziasztok!

Szokásos esti ömlesztés. Kép

Votiv
ICSSZEM micsoda? És hogyan tartozik rájuk a taxi gondom? Segíts kérlek!

Kisün!
Köszi, a következőre biztosan jövök, de most még elég ha a Születés Hetéből 2-3 napot meg tudok szervezni (kocsi, óvi, stb.) A következőt nem hagyom ki!
Ja, én mindkét terhességem alatt végig szedtem az Elevit-et, és a végeredmény 3150g és 3450g volt. Szóval szerintem nem ennyire egyenes az arányosság a magzatvédő és a nagy baba között, mint ahogy a rémhírek terjesztik.
Kisün! Feltétlenül gyűtsed a szüléstörténeteket, ha van rá energiád! Nekem a kedvenc olvasmányaim, pedig az enyém még nagyon messze van.

Naptej
Segítség! Nagyobbik fiam allergiás a legtöbb fajta naptejre. Tudna valaki valami különlegesen antiallergént? Amikre rá van írva, többet is próbáltunk, de mindtől kiütéses lett.
Blay
A mi dokink nem tud ilyet fölírni. El tudnád küldeni esetleg, hogy mi áll a recepten? A férjem fogorvos, föl tudná írni, ha tudná hogy mit.

Neet
Amikor meztelenkedik a babád, hova teszed, hogy a termelésből ne legyen gond?

Bibibí nekem már tuti, hogy min. 3 lurkóm lesz. Kép

Ada007 és Bkriszta Drukk holnapra tőlem is!

Moosejaw
Több gyerekesek reggeleit gyereke válogatja. Nekem a nagy fiam benyomja a szobájában a TV-t és szépen csöndben kivárja, amíg fölébredünk. A kicsi megjelenik az ágyunkban egy játékkal, és csndesen elszöszmötöl mellettem, amíg magamhoz térek. Mindketten tudják, hogy az alvó oroszlánnál is rosszabb fölébreszteni az alvó Anyát. Kép

Bogárka75
Én is mindjárt 30 leszek. Pontosan május 21-én. De én valahogy nem bánom. Jól érzem magam a bőrömben, és elégedett vagyok azzal, ameddig sikerült mostanra eljutnom. Nem akarnék fiatalabb lenni. Nekem jó így.

Passzív kullancs oltás:
Én kaptam. 2 gond van vele: Egyrészt sokkal jobban fáj, amikor a bazi nagy adag oltóanyagot beleszúrják a fenekedbe, mint a 3 pici a válladba. Másrészt pedig nem ad tartós védelmet!!! Így én utána megkaphattam a másik hármat is. Kép
Kb.úgy képzeld el, mint a havi antibébit, meg az alkalom utánit. Az utóbbi egy lórugás, de esze ágában sincs a továbbiakban is védelmet biztosítani.

Ami az újszülött babusgatását illeti, hát én se hagytam senkinek az első 6 hétben. Úgy gondoltam, először az én és a férjem szagához, hangjához, érintéséhez, fogásához szokjon hozzá, a többiek majd utána. Voltak fintorok, de hosszabb megsértődésre senki nem vetemedett. A gyerek a miénk, tehát a többiek alapvetően annyit kapnak belőle, amennyit mi adunk. Ez pedig nyomós érv az alkalmazkodásra. :o

Jó éjt mindenkinek:

Murr
murr

Manoka!
Én örülök,hogy nektek jó tapasztalataitok vannak de sajnos az enyém nem az.
És nem akarom tovább szítani a hangulatot pap és egyházügyileg de sajnos a számlán papi beszéd, vagy mi,címen szerepelt egy édes kis összeg a terembérlés és az igénybevett többi mellett.Aztán még kértek olyan pénzt is amiről nem tudtak számlát kiállítani stb...

Jucus
20170114224602

Jucus,
majd jót dumálunk legközelebb Kép akkor ezt meg is dumáltuk Kép

Murr,
persze így tényleg nehéz... de ahogy a mondás tartja, jön még kutyára teherautó, szóval remélhetőleg lesz még tali III. is Kép

vera
kisün

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?