A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Dancsi:Gratula Editnek! Éppen akartam kérdezni,mi van már velük! Úh,jó nagy baba lett Vendel! Ügyesek voltak!

Enikő.Remélem nem lesz Violának baja.

Gabi
inecsg

Bea: Viola februári Bogi márciusi baba volt. Nálunk is egy viszonylag vékony szivacs van a kiságyban, arra tettem egy kis takarót (olyan jóféle ösi jugót, békebelit...tudodKép) És azon van egy felnött nagy méretü lepedö kettöbe hajtva! Van fejvédö, de nálunk is hamar olyan sorsra jutott, mint DancsiéknálKép!
Nem hinném, hogy felfázik, pedig egy hosszú ujjú bodiba és egy vékony (nem plüss) rugdalózóba alszik a Viola + takaró!
Voltunk bent apunál, jól van, tök vidám volt, pedig szövettan csak holnapra lesz kész! Én tiszta ideg vagyok miatta!

Hajni: Örülök, hogy megjöttetek!
Hát normális kaki? Hü de nehéz elmondaiKép. Olyan ami még nem "kenhetö krémszerüen"Kép De nem is bogyós, kemény! Amivel nem kell szenvedni kinyomni! De nem hagy maga után nagy nyomot a vécépapíronKép Na ezt jól kianalizáltam! Akinek felfordult a gyomra attól bocs!
Ügyes Luci, hogy mamáéknál aludt! Nagy könnyebbség ám, hogy ha ott is ugyanolyan jól elvan, mint otthon!

Dancsi: Hát nem irigylem az ikerterhes tesódat!Nemtom miért, de tölem az ikerterhesség nagyon "idegen". Meg is örülnék kettötöl egyszerre!Kép Le a kalappal az ikresek elött!
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

A kemény bogyós kak nálunk a nyuszigolyó:-))) Ha za van, ami ritkán van, akkor nagy az öröm, mert nyúl tojta:-)Különben Pipi is van, hogy naponta 3-szor is betermel, idézem olyan kenhető krémszerűen:-) Enikő ez tetszett:-)Viola, szegénykém, így megkínozni egy babát, remélem semmi baja nem lesz, mert nem lesz és kész.

Dancsi, grat. az unokatesónak, meg Vendelnek is, hogy sikerült kipréselnie magát:-)

Hajni, üdv kistársaságunkban ismét. Lucit itthon hagytátok, de jó, hogy kibírtad .....nah meg, hogy ő is.:-)

Pipi kiságyában kókuszmatrac volt, rajta lepedő, azon a gyerek. Bea, hajrá, én 38+2 szültem:-)

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Hajni: Milyen volt Németországban?
(képzeld, sikerült a formális nyelvek zh-m Kép)

Enikő: Rendben lesz minden apukáddal, de azért majd írd meg holnap, hogy mizu.

Nyúlanyó: Nekem sem jósolnak már hosszú egybenmaradást...
Bár a fene tudja, pl. a feje még nem illeszkedett be, meg még nem is tágultam...(vagy legalábbis szerdán még zárt volt a méhszáj teljesen). Szóval nem tudom mi lesz és mikor.

Köszi a kiságyas hozzászólásotokat, akkor megnyugodtam, hogy nem fog felfázni Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea, gratulálok a vizsgádhoz, nem lehetett könnyű, én csak tudom:-)))
Amúgy meg én sem tudtam, hogy ilyen hamar kibújik a lány, csak a dokim mondta délelőtt, hogy este már fogunk találkozni, én meg nem is vettem észre változást.

Kirándulás: voltunk Weimarban, Erfurtban, Eisenachban és Gothaban. Elvileg csak egy konferencia volt (én voltam a púp:-))), de aztán a párom kollégái felkerekedtek és elmentünk néhány helyre a környéken.
Gyerekek, olyan görög étteremben voltam, hogy csuda!! Isteni volt a kaja.
Ajánlom mindenkinek!

Mostantól marad a tanulás, helyből utálom már előre, de ha szerencsém van, júniustól vége. Utána nekimegyek az angolnak és valszeg ráveszem magam még néhány nyelvre majd idővel. Azok jobban mennek.
H
babamama

Bea! Nálunk 6cm vastag a szivacs, azon van egy lepedö. Télen flanelból, nyáron frottir. Mivel gyakran kifolyt a pisi, matracot meg mosni, száritani macerás volt én is vettem nejlon lepedöt, most még az van közte. Gumit nem vegyél abba totál beizzad. Orsi az ablakok elött alszik, nem volt vele gond. Itt max. 21 fok volt és ö januári baba volt. Ne félj nem lesz gond nálatok sem, amugy is addigra már melegebb lesz. Én eleinte több ruhát adtam rá. Brrr. formális nyelvek.

Dancsi! Gratulálok Vendelhez!! Tesod ikreket vár? én mindig erre vágytam, aztán amikor Orsi megszületett olyan kimerült voltam (vagyok isKép) hogy arra gondoltam meg is örülnék!

Hajni! örülök hogy jo volt az út és hogy Luca jol elvolt a mamáéknál. Nem folyós a kaka, pont normális. Csak gyakori és furcsálltam

Én már nem is panaszkodok, már megszokom hogy napok óta Orsi 1-másfél! óránként ébred és cicit követel. Na persze ilyen sürün nem szopzik, megvárja amig belövel, szopizik valamennyit aztán már alszik is. De 2 napja hagytam 1 órán át üvölteni nem segitett. Igaz végül elaludt cici nélkül, de nem probálkozok egy darabig

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bea küldtem mélt!
Enikö

ceniko
Szeged

Enikő: Jó címre küldted? 3a-val????
csak mert nem kaptam semmit
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jégvirág 2009.05.08 13:50-kor.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő: Megnéztem még egyszer 22.06-kor kaptam meg...jó lassú a freemail. Kép
Szal megérkezett Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Nem tudtam még visszaolvasni,majd holnap.(Nagyon jó volt otthon,nem nagyon vágytam vissza.)Örülök neki,hogy nem szűntünk meg.Már aggódtam,hogy nem lesz mit olvasnom.
Küzdünk a 6.foggal,nem eszik,nem alszik a csaj.De már 3 métert képes önállóan megtenni.Egyre többet lépeget egyedül.
Megyek,mert pakolnom kell.

Puszi Mindenkinek

Ildi
tfildiko

Sziasztok,
Csilla már 2. napja nagyon nyűgös, de főleg, ha alvásról van szó. Iszonyatos ordításba kezd, ha ráadom a hálózsákját.
Enni is alig eszik, csak vegetál, de állandóan nyammog. Pót tejcsit viszont nem fogad el, csak a cicit, én meg sajna nagyon nem vagyok egy tejcsárda.
Keze feszt a szájában, + fújja a buborékokat.
Lehet, hogy jön a foga? De éjjel viszont jól alszik, ha egyszer sikerül lenyomni..
Mit gondoltok, lehet valamire fogni ezeket a "tüneteket", vagy ez még a normális kategória?
Seri

itt még tök jókedvű a kismaci:Kép
seri

Sziasztok!
Seri, szerintem tök normális, amit a cica csinál. Ezt kell kibekkelni még egy ideig. Egyébként nagyon édes szép baba.

Ildi, sokszor vagyok én is így, ez a taposómalom... Ráadásul vacak az idő is.
H
babamama

Seri: Hány hós is Csilla?
Nem lehet,hogy megviselik a frontok az ilyen kisbabákat, nagoyn megviselik. Vagy esetleg, jobban érdekli a körülötte lévő világ? Ha egy hét múlva sem eszik kérdezd meg a védőnőt vagy a dokit. Semmit nem eszik,vagy csak egy bizonyos napszakban? Próbáld meg minden alkalommal mellretenni,ha látod nyammog a kezén. Elképzelhető a fogacska, de még sztem korai. Nem látsz dudorokat az ínyén? Piros, esetleg fehéres?

Vagy nem lehet,hogy nem szereti a hálózsákot, Próbáld meg melegebben öltöztetni és ne adj rá hálózsákot.

Gabi
inecsg

Sziasztok!

Ildi, üdv itthon:-)Noémi nem semmi mennyit küzd a fogával:-( De nagyon ügyes, hogy így lépked már, nem soká szalad:-) Mennyi idős is most? 10 hós?

Karmen:-( Mi lehet Orsival? A fogai, hogy ennyire cicizik, máskor fogzásnál is ilyen volt? Csak azért, mert Pipi fogzáskor függ a legjobban.

Seri, lehet az időjárás nem jön be Csillának. Nagyon gyönyörű a kislányotok:-)Pipi is nyáltenger volt 3 hós korától kezdeve, mégis csak 10 hósan jött a foga....

Bea, nekem a dokim megmondta, hogy melyik nap szülök és úgy is lett:-) De a babafeje már akkor beilleszkedett és picit nyitva is voltam. Jönnek a frontok, drukk nektek:-)

Enikő, mi hír apukádról? És Violáról?

Hajni, görög étterem, ááááá osszefolyt a nyáltengerem, de enném már halálra magam:-) Megpróbálok fogyni, nem nagy sikerrel.....

nyúlanyó

Sziasztok!
Rossz lett a Viola vérképe Kép A májfunkciója lett a legrosszabb! Kérdezte a doki, hogy volt-e a családban hepatitises beteg, mondtam nem, de elmeséltem, hogy jártunk a terhesség végén (magasvérnyomás, rossz vérkémia, májfunciózavar nálam, koraszülés kis súlyú baba. . . stbstb) és azt mondta a doki, hogy akkor ettöl van a Violánál ez a probléma. Most kaptunk egy speciális tápszert, azt kell adnom neki és el kell kezdenem hozzátáplálni.
Anyatejet akart felírni (gyüjtöböl) de aztán azt mondta mégse, mert az se jó neki! Úgyhogy speciális tápszer és elöbb alma, majd barack, répa, burgonya, husileves. . . stbstb. . . . De szopizhat továbbra is, mivel az én tejem nem zsíros egyáltalán.
1 majd 2 hét múlva, megint kell csináltatni vérképet, és ha addigra csökken az érték akkor nincs ok aggodalomra, ha nem csökken hanem nö, akkor baj van!
Tökre kivagyok, annyira sajnálomKép és nagyon szeretném ha meggyógyulna.....

Apunak még nem jött meg az eredménye. Legalább is ma mikor bent voltunk nála, még nem tudta,de azt mondta felhív, ha meglesz. Lehet, hogy csak holnapra....

Seri: Nem tudom mi lehet Csillával. Violával okés minden. "Jobbulást" nektek!!! +++++++++++++++

TFIldi: Üdv itthon. Örülök, hogy jól éreztétek magatokat otthon! Mi is megyünk nemsokáraKép Már nagyon váromKép

Hja Viola ma megkapta a 3 hós oltását, le is mázsálták. 60 cm és 6220 grammKép. Aszonta a doki, hogy pont megfelelöen gyarapszik!Megkérdeztem szerinte dagadt-e, azt mondta pont jóKép, legalább a gyarapodása jó!

Pusz
Enikö

ceniko
Szeged

Enikő, húúúh szegény picikéd:-(((( Nagyon sajnálom, hogy rossz lett az eredmény, drukk, hogy gyógyuljon. Valaki mondta, hogy baj lehet vele, vagy csak anyai megérzés? 3hós oltástól gondolom most alszik, Pipi egész nap aludt tőle és fájt neki a lába:-( De nagyon szép súlyú Viola, nem lesz semmi baj.

nyúlanyó

Nyúlanyó: Hasi UH-án voltunk a sok bukás miatt és ott vették észre, hogy nagyobb a mája, mint kéne (meg a zöld kaki..stb). Akkor rögtön beutaltak vérkémiára.
De a súlya szuper és ha nagy baj lenne, akkor nem hízna, hanem fogyna, úgyhogy nagyon reménykedek, hogy "csak" a terhességi dolog miatt van ez nála, mert abból kigyógyul! De jó, hogy elvittem hasi uh-ra. Lehet ki se derült volna, és akkor nagyobb baj is lehetne belöle!
Enikö

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Hajni: Mennyi idős terhes voltál, amikor kibújt a lánykád?
Te mit tanulsz és milyen vizsgáid lesznek?

Nyúlanyó: Nálunk még nem illeszkedett be a buksija Kép

Enikő: Remélem mindenkivel minden rendben lesz. Írj, ha megtudsz valamit!

Nem tudom mennyire visel meg benneteket vagy a babákat ez az időjárás, de én kivagyok...ma ctg után 80/55-ös vérnyomást mértek...hát...úgy is érzem magam. Úgyhogy lepihenek. Mondjuk mindig alacsony a vérnyomásom, de ez azért már túlzás. Szerintem.
Meg nyilván Gréti szerint is, mert ő sem virgonckodik sokat ma Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

A Spektrumon van most babás-mamás műsor.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő,
sajnálom Kép.
Mi az a speckó tápi?

k

Kép

Kép
eszteranyu

Enikö: Jobbulást a kismanódnak! Kép Én is voltam már hasonló helyzetben (májfunkciós problémák), a párom is hasonló cipöben jár, így mi is nagyon aggódtunk, hogy Doresz ne örökölje. Öt is ultrahangozták többször, de aztán nem találtak semmit.

Seri: Mi is kínlódunk a lányommal. Nyügösködik, bár inkább alvással tölti a nap legnagyobb részét. Sztem újszülött korában aludt ennyit, mint most. Ökölrágás stb. Annyira nem akart szopizni az egyik ciciböl, hogy be is gyulladt, én meg belázasodtam. Hülyeségnek találom egyébként , de most biztos front van. Kép
kissvirag

Gabi,
Az ínyén nyoma nincs dudoroknak, akkor csak nem fogzik. Egyébként egy hét múlva lesz pont 4 hónapos.

Enikő, szorítok, hogy javuljon az a vérkép. Viszont fantasztikus, milyen gyorsan behozta Viola a kezdeti lemaradását. Csilla majd’ 4 hósan sincs még 6 kiló sem..

Kissvirág,akkor csak a front lehet. Én is hülyeségnek tartottam idáig, de valamire fognom kell a rossz kedvét, nekem attól jobb..
Cicire vigyázz, jobbulást!

Seri
seri

Anita!

Szép a Pipi,mint mindig.
Igen,10 hós a Noémi.Ma még csak egy kis tápit és banánt evett.Nem fogadta el a mi kajcsinkat sem.Ma lemérem.Hát,már megint aggódom.Mindig megfogadom,hogy nem teszem,és tessék...Egyébként jókedvű.

Enikő!

Drukkolok,hogy minden rendben legyen a Violával.
Holnap délután már megint megyünk,most egyáltalán nincs kedvem.

Seri!

Édes a babád.

Hajni!

Örülök,hogy jól éreztétek magatokat.Sok vizsgád lesz?

Dancsi!

Nagyon édes a Jozsó.

Ildi
tfildiko

Seri,
Csudaszép a kislányod!

Lehet éhes a babád, mert éppen mennyiségi ugrás kell neki kajcsiból. És ilyenkor kell pár nap, hogy a tejkínálat alkalmazdkodjon a kereslethez. Jozsó is ilyen volt, nem fogadott el semmit, csak a cicit. Kiborító volt, de túl lehetett élni. A lányok a megmondhatói, hogy mennyire cicifüggő volt, kb. 10-11 hós koráig.

Amúgy vasárnap lesz 1 éves, és saját magát választja el. Ma este sem volt hajlandó szopizni, max. 30-30 másodpercig mindkét ciciből. Én bőgtem, ő röhögött, meg dumált és kibújt a karomból. Nem gondoltam, hogy ennyire meg fog viselni, pedig ezt akartam és örülök is neki valahol. Csak olyan, de olyan édes akkor, amikor cicin elalszik, és ilyen már lassan 2 hete nem volt. Kép Kép

Enikő,
Sajnálom, ami veletek történik, de reméljük hogy minden rendben lesz. A babáddal, meg édesapáddal is!

Ildi,
Isten hozott idehaza!!!! Kép Kép Ha ilyen jó neked a szüleidnél, miért nem maradsz Noémivel otthon pár hétig? Vagy dolgoznak még?
Vendég

Ildi,
mesélj, milyen vol Zalában?

Kép

Kép
eszteranyu

Kép
Vendég

Sziasztok!

Jól vagyunk, csak hát Réka baba anya testmelege nélkül nem érzi jól magát, így nem igazán jutok se gépközelbe, de gyakran enni se Kép Azért igyekszem visszaolvasni titeket, és írogatni, de most sajna hív az én kis Kötelességem Kép

Gira
Vendég

Gira,
jó hogy bejelentkeztél, legközelebb írj Rékáról is, jó? Nem baj hogy Anya kell Neki, használd ki, bújjatok össze sokszor!
Mikor mentek Erdélybe?

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Gira:az evést tessék nem kihagyni! Energia kell neked is meg a babusnak is!

Gabi
inecsg

Jozsó beteg, éjjel vigasztaljatatlanul sírt, csak cicin nyugodott meg. Magas láza van, de reggel elfogadta a tejpépet.
Vendég

Kriszta: Milupa Pregomin a neve. Azt írja rajta, hogy speciális -gyógyászati célra szánt- csecsemötápszer. Hypoallergén, szemielementáris.
Kérdeztem a gyógyszerészt, hogy mitöl más, mint a többi, nem tudta megmondaniKép A dokit meg elfelejtettem megkérdezni, annyi mindenröl beszélgettünk,kérdezgetett a terhességröl,hogy milyen gyógyszereket szedtem stb..., hogy egyszerüen elfelejtettem!
Hja és ha 1 héttel elöbb megindították volna a szülést, akkor most ez nem lenne. Sírva könyörögtem a vizitelös orvoscsoportnak, hogy szüljünk már, mert nem érzem jól magam és érzem, hogy ababa sincs már jól odabent,...nem foglalkoztak velem, ki akartán várni, hogy betöltsem a 37. hetet -de minek-??? Ha pár nappal elöbb megszültünk volna, nem "ment volna szét" a májam nem kellett volna ekkora dózisú gyógyszer (napi 4x2szem Dopegyt, viziló adag+ a többi gyógyszer) és akkor most nem lenne ilyen problémája Violának!Kép

Virág: Hál' Istennek, hogy nem találtak semmit Dorkánál! Neked milyen problémád volt, konkrétan? És a párodnak?

Seri: A tápszeres vagy vegyes táplálású babák tudtommal jobban gyarapodnak! Olyan kis gyönyörü hurkái vannak Violának, Bogi sose volt ilyenKép! Viola olyan igazi kisbabás, Bogancsim vékonykább volt.

Gira: Örülök, hogy bejeletkeztél. Írhatnál kicsit bövebben Rékáról és magatokról! Apának néha nem tudod kölcsönadni? Kép

TFildikÓ: Akkor mára is jó utat! Most hova mentek? Délután indultok? Úgy volt, hogy Pünkösdkor felmegyünk dédimamához Szabolcsba (világvége), de a párom tesójáék lemondták, mert még szombaton dologzniuk kell. Öszintén szólva örülök neki, hogy nem kell ilyen bazi hosszú távon szenvedtetni Violát. Majd júliusban megyünk, abba az 500 fokbaKép

Dancsi: Csudaszép JozsóKép Olyan édesKép Mi lehet a baja? Jobbulást!++++++++ Azért az jó hír, hogy elfogadta a tejpépet!

Bea: Ma?

Szép napot!
Enikö

ceniko
Szeged

Mi pedig kemény napnak nézünk elébbe! Szegény pici Csibikén _megállás nélkül_ kajabál. Csillog a szeme, esik,kel. Adtam neki germicidC-t reggel 7-kor, de csak 38,5-ig vitte le. Még várok egy picit, és utána jön a hűtő fürdő. A doki csak délután 3 körül tud jönni.

Lehet ez van minálunk az van, hogy az elválasztás miatt van ez, mert hibába szoptattam még, de az a napi 5-10 ml, az gondolom semmi. Valamelyik reggel,amikor Jozsó nem szopott, lefejtem mind2 mellem, a 2-ből nem jött le 10 ml. Pedig korábban ugye reggel volt a sok tejem. Főleg, hogy aludtam éjjel.
Vendég

Dancsi: Hát én még ilyen "elválasztási" betegségröl sose hallottam (bár sok minden van amiröl nem hallottam és mégis vanKép)
Figy, ha nem lesz jobban sztem ne várd meg a du.3 órát, hanem vidd el a dokihoz, vagy az ügyeletre. Én legalábbis azt tenném.
A láz nem játék, ha nem tudod lenyomni, tudod milyen következményei lehetnek.....KépKép
Gyors gyógyulást!!!!!!!
És a szopinkénti 10 mili nagyon is ér valamit. Néha a kevés több, mint sok! Sztem ha létezik ez az elválasztási betegség, akkor akkor jönne elö, hogy ha teljesen leállnátok a szopival. De nálatok nem hirtelen lett abbahagyva a szopi, hanem fokozatosan és még mindig szopizik azért valamennyit!
Sztem (én véleményem ami ugye nem mérvadó) más baja van Jozsónak. Pl torok, vagy fogacska, vagy akármi!
Enikö

ceniko
Szeged

Csak gyorsan írok,mert a Noémi itt a lábam alatt.Nem hajlandó aludni.Még a csomagolás egy része is visszavan.
Hétfőn már jövök rendesen.

Dancsi!

Jobbulást a Jozsónak!

Bocs,hogy nem írok többet,majd a jövő héten válaszolok nektek.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Réka szépen gyarapszik. Két hetesen mérték, akkor 3660g volt (3400g-mal született). Aztán 4 nappal később jött a védőnő. Azt mondta, hogy a 4 nap alatt is annyira szemmel látható a gyarapodása, hogy nem is kell vinnem hetente mérni, elég havonta. Már az 1-es pelus is alig jó rá Kép Ha jól érzi magát, sokat mosolyog, de párszor láttam már szabályosan kacagni is Kép
De még mindig csak velem hajlandó aludni, bár mostmár ha evés után leteszem az ágyra, képes fél órát is csendben nézgelődni...aztán persze jön az ordítás, mert egyedül még nem alszik el, és ha el is altatom, de megébred, követeli anyát Kép
Hát "röviden" ennyit tudok írni rólunk...

Üdv Nektek!

Gira és a karján Réka Kép
Vendég

Sziasztok!
Lucival április 2-re voltam kiírva, de március 28-án született meg (én tudtam előre:-)))

Ildi, ismerős a helyzet, Luci is gyorsan leszoktatott a netről.

Dancsi, Enikő, jobbulást! Jön a jó idő.

Gira, hajrá! Réka szereti anyucit:-)))

Mi megyünk a piacra most.
H
babamama

Enikö: Nálam nem volt jó néhány fogamzásgátló, mindenfajta bajom volt, és ekkor csináltatott a dokim vérképet. Kiderült, hogy a májfunkciós eredményem olyan rossz lett, mintha egy kémiai laborban élnék évek óta. Aztán a gyógyszerek abbahagyásával ez megszünt. A férjemnél nem tudják, mi a baj, neki még most is gond van a májával. Nem nagyon ihat alkoholt (a "vadrockeres" korszaka lecsengésével ezen már túlvan), és a cigit is el kellett felejtenie. Szerencsére ez utóbbit ifjú apaként le is tette.Szerintem a korábbi életmódja is befolyásolta ezt a betegséget. Kép
kissvirag

Itt volt a dokinéni, sírva hívtam ki, 10 perc múlva itt volt, le a kalappal előtte. Jozsónak 41 fokra felment a láza, egy GermicidC + vizes lepedőbe burkolás után!

Mondta a telefonban, hogy azonnal hűtő fördő, hát lányok én ezt nem kívánom senkinek sem. Még sosem sírt ennyire. 5 percig ült a kiskádban, közben locsolgattam a hátát, pocakját. Õ pedig sikoltozott. Aztán kivettem, bebugyoláltam takarókba és a pelenkázón elaludt.

Most sajna nem alszik, fenthagytam az ágyában, hátha elalszik, piszok szarul van szegény pici baba.

Diagnózis: vírusos torokgyuszi + fogzás ezerrel. Kaptunk Cataflamot, meg valami ecsetelőt a hólyagoka.

A hétvégi szülinapi muri elhalasztva, nem mehet közösségbe. Babakocsizni lehet, azt mondta a doki, vigyem ki, ha megmarad a kocsiban, mert addig is pihen és nem tép ezerrel, mert a betegsége ellenére egész nap pörög, esik kel, beüti magát mindenhová.
Vendég

Sziasztok!

Húúúh Dancsi, millió gyógypuszi Jozsónak meg a lelkednek! Tudom mekkora trágya a láz, nálunk apája lázgörcsös volt, Pipi hajlamos a lázgörcsre. Egyszer már majdnem.....én sem kívánom senkinek. Iszonyat volt ahogy kiterült és elszürkült, ááááá, rossz visszagondolni is. Még egyszer sok puszi Neki!

Ildi, ismét jó utat!:-)

nyúlanyó

Enikö! remélem Violával minden rendben lesz!

Dancsi! Irtó édes Jozsó, még mindig. Ez rémes, remélem gyorsan jobban lesz!!! Hát ezek a virusok még ilyen jó idöben is nyomulnak???Kép

Seri! Csillus is gyönyörü!

Ildi! Jó utat!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Bizony, hogy nyomulnak a vírusok!

Az éjjel Edi is nagyon belázasodott, reszketett az egész gyerek. Szóval fürdettünk, meg alkoholoztunk, meg minden, hogy lehúzzuk a lázát (39 fölött volt).
Reggelre jobb lett. Dokinál voltunk, azt mondja torokgyulladás. De antiboitikumot csak szombaton kezdjünk szedni, ha addig nem javul. Meglátjuk.

Ma délelőtt is tiszta láz volt. Kúp volt benne, és így is 39,7-re felszökött 10 perc alatt. Lehúztem nagy nehezen 38-ig fürdetéssel.
Nagyon nyűgös is. Kapaszkodik a ruhámba, és szorít a kezével, amikor hozzámbújik. Úgy sajnálom szegénykét.

Enni alig eszik valamit, de ez érthető. Csak teát kér szinte. Ebédkor elfogadott pár falat levest, semmi mást.

Jozsónak jobbulást!!!
gabici

Szaisztok

Enikő, remélem Viola vérképe gyorsan rendeződik és nem lesz semmi gond.

Dancsi, Gabici, lázas babócáknak gyors gyógyulást.
Nekünk is volt másfél hete hasonló, magas láz és nyüglődés, éjjel meg költeni kellett a kúp miatt, nem csökkent a láza. Ez két napig tartott, utána nem volt lázas és elkezdett pöttyösödni, a végén már csupa pötty volt. Ezek kb 4-5 nap alatt múltak el. Doki nézte, torka nem volt piros, azt mondta vírusos láz.

Gabici, amikor jobban lesz megjön az étvágya is.

Gira, természetes hogy még anyafüggő Kép, később jobb lesz majd. Evésre tényleg figyelj.

Gigi
gigi1

Dancsi: Jobbulást és minden jót a kisfiadnak! Én biztos halálra rémültem volna, mert velünk még nem fordult elö ilyesmi (bár én egy kis höemelkedésnél is sírva fakadok néha). Kiskoromban sajnos hetente volt ilyesmiben részem, úgyhogy szegény anyukám állandó vendég volt a dokinknál. Kép Remélem, holnapra minden rendben lesz nálatok! Kép
kissvirag

Gabici,
Hogy van Edi?

Jozsókának este már csak egy pici hőemelkedése volt, 37,5; igaz 4-kor kapott Cataflamot, előtte pedig Panadolt. Még meg is tudtam etetni, de délután már csak a tejpépet fogadta el, meg a tápszeres tejpépet. Nem evett sokat, de azért a szokásos adagjának a 70-80%-át megette.

Szegénykém még a fürdetést is végigsírta. Gondolom fáradt is volt, mert pár perc alatt, cicivel a szájában elaludt. És képzeljétek, hallottam este ahogy nyeli a tejet, ami hetek óta nem volt. Csak cumizott korábban, már ha elfogadta. SZóval a testem, mintha tudná, hogy hahó még kell tejci ennek a kisbabának. El is döntöttem, hogy kitartok a szopi mellett, és majd Jozsó eldönti mit is akar. Ha 3 éves koráig cicizik, akkor addig.

Most megyek aludni, a mai napom rémálom volt. AMikor a doki mondta a telefonban, hogy azonnal keltsem fel és irány a fürdőkád, a gyerekem pedig csak aludt tovább, amikor kivettem az ágyából, és nem reagált semmire, na akkor szerintem 10 évet öregedtem. Kép Kép
Vendég

A beteg babuskáknak gyors gyógyulást!

Gabi
inecsg

sziasztok!
Gyors bejelentkezés.... :-) Jól vagyunk! Rubennek kijött egy foga (!) felül, de nem jó helyen, azt mondta a Füzesi prof. nem baj, ez farkasfog, nem kell vele foglalkozni amíg nem okoz problémát. De szegénykém nagyon megszenvedte, zokogott szinte a fájdalomtól (el is hiszem).
Tegnap egész nap nem aludt reggel 7.-kor ébredt és este 9-kor hulla fáradtan mama altatta el, és képzeljétek, hajnali 3-ig húzta a lóbőrt! Ilyen még nem volt.
Ruben 4400 g és 55 cm. Már kinőtt néhány rugit, vagyis inkább teljesen koppon lenne, de már azt nem adom rá, nehogy diszkomfort érzése legyen! :-)
Egyébként hogy kell csinálni a fejeket hogy látszanak?
Ja, én a héten már vizsgázgatok, szerdán 2-ből voltam, tegnap egyből, és most megint megyek majd 10-re vizsgázni.
Sajnálom a beteg babucikat, Ruben 2 hete volt taknyos, meg kicsit hőemelkedése volt, én meg majd szívbajt kaptam olyan ideges lettem, de hála nem volt nagy baj... Hát mostmár bele kell törődnöm a szülőség néha nagyon nehéz. Főleg amikor látom sírni a babámat és nem tudok neki sehogy sem segíteni.
Puszi mindenkinek!
Meli
meli27

Sziasztok!
Virág: Ezek a szar gyógyszerek nagyon ki tudják csinálni a májatKép Ezért nem is merek szedni fogigátlót, mert amennyi gyógyszert az elmúlt hónapokban szednem kellett....böven sok volt....Kép Sajnálom a párodKép Fiatalaság bolondságKép

Gabici,Dancsi: Mindkét fiúcskának nagyon gyors gyógyulást kívánok!+++++++++++++ Le a vírusokkal!!!

Gigi,Karmen: Én is nagyon remélem, de sztem ha nagy gond lenne, akkor beutalt volna a gyerekkórházba a háziorvsunk nem? Minden kis biszbasz dologért beutalnak mostanában!

Gigi: Nagyon szeretném eljuttatni hozzád a haskötöt. Mikor lehetne Veletek találkozni és hol? Esetleg játszón valahol? Vagy elsétáltok erre? Vagy mi sétáljunk arraKép?

Gira: Nagyon szépen gyarapszik Réka! Ügyesek vagytokKép! Éjjel hogy alszik/eszik? Én nem szoktattam kézbe Violát. Ha állandóan tartogatnom kéne, nem lenne idöm a Bogira, vagy fözni, vagy rendet rakni és ha velünk aludna, nem tudnám kipihenni magam és rámenne a párkapcsolatunk....sztemKép le a kalappal azok elött, akik úgy tudják csinálni, mint Te! Nekem terhes lenne! Ez vanKép

Meli: Máris fogacska? Ezt nevezem! Nekem is van egy farkasfogam, felül, meg tesómnak isKép Meg apukámnak is....ez örökletesKép Jók Rubinik paraméterei, szépen fejlödikKép
Sok sikert a vizsgáidhoz!+++++++++++++++
Fejeket így kell csinálniKép ( egy : és egy ) gyors egymásutánban!) Vagy Kép -egy : és egy ( szintén egymás után. Vigyorgó Kép -egy : és egy nagy O betü!! Nem kell kötöjel közé -!!!!!

Bea: Hol vagy?? KépKépKép Csak nem?????? KépKép

Enikö

ceniko
Szeged

Jozsó so so jól van, éjjel aludt, 1/2 7-ig. Elég nyűgös, étvágytalan. És nagyon gyenge, rogyadozik a kis térde. Folyton orra bukik. Most alszik, legalábbis bízom benne, mert csendben van. De láztalan szerencsére.

Más:
június 2-án lesz a tárgyalás a fellebbezés miatt. Hívott az ügyvédem és a bank kezd visszatáncolni. Felajánlották, hogy folyamatosan hosszabbítgatnak 3 havonta (mint korábban is tették, míg le nem járt a TGYÁS) és akkor véglegesítenének, ha megvan az a bizonyos vizsgám (ami duma, hogy az miatt nyomtak ki, mert akkor megtették volna hamarabb is, meg ők nem biztosították, hogy le tudjam tenni). Na persze, a vizsgán tuti nem engednének át, és egyből kinyomhatnának. Ellenben ha tényleg folyamatosan hosszabbítganának, míg gyed, gyes, majd köv. gyerekkel újból esetleg táppénzen, gyed, gyesen leszek, akkor legalább meglesz a munkaviszonyom és a kistesóval is kaphatom majd az ellátásokat. Meg ráadásul 5 év után törvény írja elő a véglegesítést, ami 1 év múlva lejár.

Hát, nemtom mi legyen. Az ügyvéd szerint nem szabad elfogadni, mert csak próbálkoznak, de a bíróság kiröhögi őket ezzel. A férjem szerint be kellene menni az ügyvéddel a vezetőséghez és megbeszélni a dolgokat.
Vendég

Sziasztok!
Dancsi, rettenetesen sajnálom, borzasztó lehetett ez a láz. Esés: lesz még rosszabb is, hozzá kell szokni. Arra vigyázz, hogy ha esik, ne tudjon nekiesni pl. széknek. Tudom, hogy nehéz ügy, de kell kicsit pakolni.

Melissa, lehet, hogy a farkasfog nem jó dolog, de egyvalamit hallottam erről:-))) pl. Napóleon is foggal született illetve akinek pici korában foga van (idő előtt), arról azt tartják, hogy nagyember lesz:-)))
H
babamama

Sziasztok Lányok!

Ha megengeditek csatlakoznék hozzátok. Visszaolvasni nemigen tudok, "kicsit" sokáig tartana, annyira jó a termésKép Most hirtelen csak azt láttam, hogy Jozsónak 41 fokos láza volt, jézusom, ez nagyon durva! Remélem már javulgat.

Az én kislányom Aliz, ápr. 6-án született 2260 g-mal és 44 cm-rel, úgyhogy minibaba volt. Amúgy időre jött, csak valószínű a terhesség alatti magas vérnyomás, meg az ,hogy bele volt a kicsike gabalyodva a köldökzsinórba, kifejtették a negatív hatásukat.

Nálunk most esti elaltatási gondok vannak, ahogy a kiságyba tesszük, kipattan a szeme és ordibálni kezd. Próbáltuk már úgyhagyni, de szegénykém nagyon sokáig bírja, úgyhogy azt nem nagyon lehet bírni. Ha cicit kap cumizni az is megnyugtatja, csak éppen a cicim nem bírja a kiképzést, meg hát az nem cumizásra való. Két napja az van, hogy esti szopi után a büfinél bekábul, és apa bevonul a szobába vele, a mellkasára rakja, és alszanak, én meg fürdés, egyebek után mikor megyek aludni belerakom a kiságyba. Remélem ez nem túl rossz megoldás, és nem akar majd még 10 évesen is az apján elaludniKép
Viszont ezzel a megoldással apából én nem kapok semmit.

Ha vki járt ebben a cipőben és ennél még jobb megoldást talált az elaltatásra, akkor szívesen veszem, ha megosztja velem.

Előre is köszi: Muki és Lizi, aki 5 hetes

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?