A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Annamari!

Nagy-nagy gratula a fiuk hazatéréséhez!
Látod,milyen gyorsan elrepült az idö?
Bocsi,hogy ezt írom,de a pic-nek az az egy elönye megvan,hogy anyuka felépülhet a szülés után,mielött,belekezdene a sok-sok éves fáradhatatlan munkájábaKép
Nekem sem volt kellemes az az idöszak,de fizikailag sokkal jobb formában voltam mikor hazahozhattuk öket,mint szülés után.

Anamari!Ha hazaértek a fiuk,akkor azért ne sporolj a kajájukkalKép
Nekem az a tapasztalatom,hogy az ottani kiszámolt kaja nem elég nekikKépNa persze ne 100 grammot etess meg velük,de azért egy kicsit több lecsuszhat!

Másnak mi erröl a véleménye?

Doris!
Mit kívántam nektek indulás elött?És nem tartottátok be?Megint megbetegedtek a gyerköcök?
A hazautat sajnálom,remélem nem volt nagyon nyügüs geri és lilcsi.

Bea

Kép
beatrix2

Geri és Lilcsi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KépKépKép

Kép
beatrix2

CatKép
Köszi, legközelebb jún.09.-én megyünk haza egy korababás találkozóra, akkor repülővel. Remélem egészségesek leszünk és élvezhetem majd a talit isKép Sajnálom, hogy lemaradtunk a mostaniról, nagyon vártam már... Egyébként a gyerkőcök ugyanúgy vannak. Folyik az orruk de egyenlőre ennyi...remélem rosszabb nem leszKép
AnnamariKép
Jaj de sajnálom azt a fránya bacit de lényeg, hogy a babuskák jól vannakKép Nagyon ügyesen átvészeltétek ezeket a heteket, gratulálok és mielöbbi gyógyulást meg gyors hazatérést kivánok NektekKép

Puszi:Doris
doris

Bea Kép
nem tom kaja ügyben hogy van, nálunk a fiúk szokszor nem szopták meg a hivatalos adagot, és mégis volt, hogy heti 400-600 grammot híztak, aztán meg volt olyan időszakuk, amikor a hivatalos dupláját szopizták meg.
De ha Annamari babái szopiznak otthon, akkor ott nem lehet az adagot semmivel növelni Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Csatlakozom Orsihoz, hogy sokszor nekünk sem volt meg a napi "előírt" adag, sőt a mai napig nincs meg. Mégis szépen gyarapodtak a gyerekek, eleinte heti 400-500 gr-ot, mostmár havi 40 dekát híznak.Kép Tömni nem tudtam őket, de nem is akartam, mert hasfájósak voltak, így minden csak olaj volt a tűzre. Egyenek annyit amennyit Õk akarnak, de szopinál nagyon nem is lehet szabályozni nem ?

DorisKép
Tetszett a gyerkőcöknek a Simi Manó ? Nálunk csak a klasszikus zenést szeretik, talán azért, mert az való kisebbeknek.

Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
Tegnap megnéztük mindkettőt most meg a Futrinka Utcát nézikKép Azt vettem észre, hogy Simi Manó nem végig, hanem részletekben köti le Õket, tehát ha érdekes a zene vagy a látvány akkor nagyon figyelnek, felfigyelnek rá ami meg kevésbé vonzó azt nem nézikKép Nekem nagyon tetszik az egész mert tényleg az Õ kis hétköznapi életükből ragad ki játékokat, jeleneteketKép Most a Futrinka utcát is figyelik ha érdekes a zene meg a hangKép Nagyon köszi, a Tele Tubbis-okat már untam picitKépKép Igyekeztem otthon beszerezni olyan DVD-ket, amikben semmi ijesztő dolog sincsKép

BeaKép
Aranyos vagy, szerencsére megmaradt a takonykorjuk sima náthának vagyis semmi "komoly"Kép Én sajnálom a legjobban, hogy újra lemaradtunk a buliról mert jól jött volna egy kis trécselés, kikapcsolódás de ez vanKépAzért nem panaszkodom a gyerkőcökre, mert vasárnaptól csütörtökig jól birták és csütörtökre náthásodtak be, korábban már két nap elég volt erre.
Az utazás igy elég húzós volt, de nagyon hősiesen viselték csak hát 12 óra helyett 19-re sikeredettKép Mi annyira elfáradtunk, hogy az utolsó másfél órát már nem birtuk ébren ezért egy parkolóban aludnunk kellett fél órát... Legközelebb repülünk, az talán kevésbé lesz fárasztóKép
Lányok hogy vannak, gyűrik a bölcsit?

Én is azt gondolom picit szabad emelni a babák étkezési adagját de csak fokozatosan. Én úgy csináltam, hogy a megadott adagot tettem az üvegbe és ha esetleg hamarabb megéheztek, akkor nem vártam ki a 3 órát, hanem 2 és fél óránként etettemKépAnnamari, drukkolunkKép

doris

Annamari,
Igen Ádám az Kép
De jó, h már ott tartotok, h hazajöhetnek.

Kristinnel mi a helyzet? Lassan a 38. körül tartanak a babák.

Enikő,
Nálunk Axelero van és kb 8 ezer ft havonta (1 éves szerződét kellett aláírni), eddig 512KB volt most 1MB felett van.
Tavaly UPC volt azzal sem volt baj csak költözés miatt kellett váltani, akkor 12-t fizettünk, de lejjebb vitték az árakat ők is, nem tudom mennyi most.

Pusz: vikta

20+2KépKép 11hóKép
vikta

1 hete a jobb oldali baba megmozdultKép, a bal oldali meg ma biztosan megmozdultKép. nagyon jó volt. csak Dalma kérte a reggelijét, így nem tudtam tovább élvezni a kicsike mozgását. már most fétékeny a testvérkéire Kép

pusz: vikta
vikta

Köszi Vikta!
Már csak a héten dolgozom, remélem hamar lesz otthon net.
Nekem is folyamatosan rugdalóznak. Már apa is érzi. Hol ez, hol az mozog. Hát már most sem laszanak egyszerre???
Enikő
20+4
olajfácska

LányokKép
Judyt küldött sms-t. Ma voltak UH-n, és már 1,9 és 2,1 kg-osak a picik. Nagyon boldog, és persze én is nagyon örülök neki.KépKépKép Ma csupa jó dolog történik körülöttem, és még a gyerkőceim is jól viselkednek.Kép

ViktaKép
Mintha csk az én esetemet írtad volna le a nettel kapcsolatban.Kép Nekünk is chellonk volt, és amikor tevaly ide költöztünk itt lett ADSL, mondjuk a szolgáltató a Gustavnet, és nem a Datanet. Mindegyik gyors volt, nekem nem volt gondom vele, mostmeg aztán úgy megygorsították már a fel és letöltést, hogy még azok sem panaszkodhatnak, akik folyamatosan töltenek le-fel.Kép

Gratulálok a magzatmozgáshoz. Lesz még akkor ramazuri bent, hogy majd kirúgják majd az oldaladat.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Nekünk ADSL internetünk van(mondjuk én 1 éves szerzödéssel fizetek 12900 ft-ot).A chello is majdnem ugyanennyi nálunk.A kettö közti különbség csak az,hogy mig az adsl-t korlátlanul használhatod,addig a chellot 30gigáig,mert utánna korlátozzák.Mondjuk ez annak jo,aki nem akar vezetékes telefont,és nem tölt le olyan sokat.

Bea

Kép
beatrix2

SziasztokKép
Ez az sms érkezett Kristintől:
"Szia. Még mindig nem akarnak jönni a gyerekek, pedig már elmúltam 38. A terminus végén meginditják, az még másfél hét. Nem gondoltam,hogy eddig akarnak maradni..."

Lányok, ez fantasztikus, hogy ennyire jól vannak és ilyen sokáig maradnakKép

ViktaKép
Gratula a mocorgáshoz, ez fantasztikus érzésKép

doris

Sziasztok! Kép

Judyt Kép dejó KépKép mostmár biztos minden rendben lesz Kép Kép

Annamari Kép gyógyuljatok gyorsan, fantasztikus lesz majd együtt otthon KépKép
Kaja: nálunk a fiúk szinte semmit nem híztak a kórházban, sőt Gergőt 2620gr-mal adták ki, és a szülőszobán 3000gr volt, Petit 2220gr-mal hoztuk haza. A nővérek szerint Gergő ödémás lett az infúziotól amit én kaptam, mert 2 nap alatt 400 gr-ot esett vissza. Bent volt szopi, más anyatej és infúzió, de szinte 0 gyarapodás.
Az én fiaim nagyon lassan szopiznak, pedig próbálkozom mindennel Kép most nem a legjobb megoldás van, de nem tudok sajnos többet tenni KépKép : napközben szopiznak és adok nekik lefejt tejet, és éjjel kapnak pótlást olyan anyatejből amit hozunk. Próbálok minél többet fejni, hogy azért legyen nekik bőven az én tejemből is.
Két hét alatt a Peti 2660gr a Gergő 3220gr lett Kép Kép
Persze tudom sokkal jobb lenne csak szopiztatni, de nem megy.

Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

SziszusKép
Egyszerűen gyönyörűek!KépKép Annyira irigy vagyok, hogy még olyan picurok, az enyémek már olyan nagyok.Kép Ha jól látom meg lehet azért őket különböztetni.Kép
A szopi miatt ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Sokkal fontosabb, hogy kiegyensúlyozott legyél. Az a lényeg, hogy szépen gyarapodnak, más már nem számít.

Kristinék nagyon ügyesek, itt már 3 kiló feletti babák lesznek.KépKépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziszus Kép
csak bámulom a fiaid és nem bírom levenni róluk a szemem... gyönyörűek!
Szopi miatt ne aggódj, szerintem is fontos, hogy fitt és kipihent legyél Kép Kép Kép Kép (azért vannak még emlékeim az első időkből Kép)

Kristinék nagyon nagyon ügyesek, az is hihetetlen, hogy ilyen sokáig hagyják őket bent, szép nagy babók lesznek!!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziszusKép
Csodaszépek, csodaszépek és csodaszépekKép Én is szeretnék újra ilyen szép babákat!!!!KépKépKép Szopi ügyben nem tudok tanácsot adni...nekem ez egyáltalán nem sikerült viszont ne stresszelj rajta, szépen fejlődnek és ez a lényegKép Milyenek az éjszakák?

CatKép
Elfelejtettem mondani mert úgy rohantam Ediéknél... Eladtam a babakocsit. 90.000,-re hirdettem és 85.000,-ért vitték el. Nagyon örültek nekiKép

doris

Sziasztok!

Hát, úgy néz ki, tegnap elkiabáltam magam.
A gyerkőcön benyalták a mi bacinkatKép. Valószínűleg még akkor, amikor nem is tudtuk, hogy betegek vagyunk. Crp 80 körüli, lázuk nekik is van, ráadásul Ádám is kifehéredett, így holnap ő kap vért. Gondoltam, hogy ő sem ússza meg.

Voltam légzésfigyelős tanfolyamon a Madarászban, - hááát - megbántam. Persze, ha tudná előre az ember lánya, hogy elég a könyvet megvenni...

Szilvi!
Gyönyörűek a babák! Kép Most már nem is olyan egyformák.

Krisztint nagyon irigylem, én is valahogy úgy képzeltem el eredetileg. Most is olyan, mintha ellopták volna a pocimat. Nem készültem fel rá, hogy olyan hamar nem lesz már.

Puszi mindekinek
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

AnnamariKép
Jaj de sajnálom az újjabb nyavaját...remélem hamar felépültökKép Nekem jól jött a Madarászos tanfolyam mert fogalmam nem volt a gyakorlati fogásokról...

Gyógyuljatok hamarKép
A trafó miatt ne izgulj, meglátod majd megjön tőle Ádám étvágya és gyarapodni fog meg élénkebb leszKép KitartásKép
doris

AnnamariKép
Én is sajnálom a picik betegségét. De hamar ezen is túllesztek, hiszen már annyi mindenen megedződtetek. letudjátok előre az első év nyavalyáit, és csuda egészséges kismanóid lesznek!Kép

DorisKép
Akartam én is kérdezni a babakocsit, csak kiment a fejemből. Lassan nekünk is aktuálissá válik a dolog, ezért gondolkodtam én is rajta, hogy meghirdetem, június végi elvitellel. A hétvégén megint voltunk babakocsi nézőben, de nem vagyunk semmivel előrébb. A Meclareneket néztük, de ezek horror árban vannak, és a PP Aria Twin könnyebb. Annak meg a kereke zavar, hogy olyan pici, de a gyerkőcök jól érezték benne magukat. A Römer King TS Plusokat megrendeltük Németországból, 168 EUR/db áron.Kép A babakocsin még tanakodunk.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
Bocsi, most nem ugrik be, de milyen iker vagy testvérkocsija van a Meclarennek? Egymás mögötti? Örülök, hogy sikerült megrendelnetek az autósüléseketKépÉn nagyon szeretem, kényelmesekKép

doris

A Meclaren amit néztünk, egymás melletti, de már tárgytalan a dolog, ugyanis megrendeltem az Aria Twint, nagyon jó árban.Kép Lemérettem az összes ismerős kapuját, a postát, és beférünk vele mindenhol mert csak 76 cm széles. A Duettet még megtartjuk addig, amíg ez a kocsi be nem járatódik. Ha nem tetszik, akkor ezt eladom, és megtartjuk a Duettet. AZ ülései beférnek az autónkba, kipróbáltuk, de más csomag már nem nagyon fér mellé, ez a hártánya, na meg a súlya. Több kört már nem futok, mert nincs tökéletes megoldás, valamelyik mindig hibádzik valahol. De ezt Te ismered, mert végigjártad.Kép

Pusz
Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
MegértelekKép Hol sikerült jó áron megrendelnetek a kocsit? Az ár is érdekel, jöhet magánban isKép
Én most egyenlőre leálltam a kocsi kérdéssel... Eladtuk a Duettet és megvan a CAM ill. remélem, hogy még megvan, mert vasárnap mikor lerobbantunk Ausztriában akkor a kocsi a tetőboxban volt és mai infó szerint nincs még Svájcban az autónk vagyis a box sem a cipőinkkel meg a babakocsival és még egy csomó holmival... Lehet már nem is lesz kérdéses, hogy kell-e cserélnem a kocsit???

Remélem beválik az új kocsiKép

doris

DorisKép
A babakocsi.uw.hu -n volt egy eladó kocsi 59.990-ért.(Megatoysban 78.990 volt) Sokat variáltam vele, de végignéztem a teljes piacot, már a Megatoysból majdnem kitettek minket, mert minden babakocsiba beültettem a fiúkat, de ez volt a legjobb. Hát hiába Peg Perego a mi márkánk.KépKép
Csak ne az lenne a legdrágább is.Kép

Remélem azért nem tűnnek el a dolgaitok. Drága hazalátogatás lenne az. Az autóról csak nem szerelik le a boxot! Kép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
Majd légyszi meséld el, hogy hogy válik be NektekKép Mondjuk a bevásárló központok kasszáinál a kapukon kifér-e meg ilyesmi... Mert vacilálok én is de lehet ebből már sosem lesz semmi...Kép)
Én is remélem, hogy minden cuccunk megleszKép A holmiinkon kivül óriási kupleráj is maradt a kocsinkban... Képzelheted 10órás autóút alatt evés, ivás, játékhegyek, szemetek...stb.a hátsó ülések tájékán...Kép

doris

Annamari,
Nagyon sajnálom, h megbetegedtek a gyerekek. Remélem mihamarabb átesnek ezen a nyavalyán és végre mehettek haza.

Szilvi,
Bocs ha hülyeséget kérdezek vagy átolvastam valamit. Ha ilyen szép súllyal születtek miért kellett nekik infúziót adni? Vagy csak te kaptad az infúziót?
Nagyon édesek.Kép Ez egy beállított kép?
Amit a lányok mondanak az a legfontosabb, nyugalom, 10 perc fekvés szoptatás előtt és sok folyadék. 8 hónapos kismama voltam amikor elkezdtük árulni a lakásunkat és 4 hónap múlva vitték el. Igaz egy gyerköc volt, de jöttek a vevő jelöltek és nem volt elég ott takarítani, ahol a papok táncolnak, ez is oka lehetett, h csak 3 hónapig volt tejci.

De jó, h Judyt még egyben Kép és jól van. Pár hete meg itt izgult érte mindenki, szerencsére most jól alakulnak a dolgai.

Enikő,
Nekem a jobb oldali többet mozog, de lehet, h a bal oldali úgy helyezkedik el, h nem érzem.
Jelenleg egyeske farosan, ketteske harántfekvésben. remélem még megváltoztatják a helyzetüket, mert ez tuti császár, de még ráérek a fejükkel beszélni.Kép

Cat,
Én még annyit bonyolítok a helyzeten, h ősszel megint költözünk és ott nem tudom ki fog netet szolgáltatni.

De jó Kristinnek, irigykedem és nagyon irigylemKép, h a babók ilyen hosszú ideig bent vannak. Lányok én is ilyet szeretnék!!!!

Doris,
Borzalmas lehett ez a hazajövetel.én is remélem, h meg lesz mindenetek.
Igen nagyon jó érzés, h mocorognak. És már most kezdem az összehasonlítást (amit el akarok kerülni) ketteske egy héttel később mozdult meg, mint egyeske. És már vártam, h mi van, miért nem mocorog. De minnél kevesebb hasonlítgatás!! Minden egyes mozgásukat élvezem (még)Kép.

20+3KépKép 11hóKép
vikta

Dalma pár hét múlva 1 éves és lehet neki tejet adni. ti hogy kezdtétek?
a védőnő szerint 1x 3/4 tejet adjak neki. a tejet vízzel vagy tápszerrel higítsam?

most csak reggelire kap 180-200 tápot meg néha vacsi kiegészítőként a pép mellé de azt már nem szokta meginni.
a pépet is tejjel készítsem vagy az hülyeség?

vikta
vikta

tejbegrízt szoktatok nekik adni?
milyen hígra készítitek?

vikta
vikta

Sziasztok!

Hátha valakit érint:
https://www.babanet.hu/pampers/jatek.htm

Eri
simones

Hírek Nettkéről

Sziasztok!

Nettke ma lehet, hogy hazajöhet a két kislánnyal, Benikének sajnos még maradnia kell. Jól vannak.

Puszi
Noémi
a megint megjöttből Kép
Vendég

Most kaptam az smst

"Ma délben megyünk haza elvileg. Beninek még kb 2 hét, amíg cca 2,1 kg lesz, addig bejövünk naponta! Nem tudtam én se hogy ilyen hamar hazazavarnak, 1 napja derült ki."

Noémi
Vendég

Sziasztok!

Nem kell valakinek a holnapi Kismama börzére ingyen jegy?

Eri
simones

Sziasztok!

Előre is bocs mindenkitől,de még nem tudtam végig olvasni minden hozzászólást.Csak átfutottam a történéseken.
Köszönöm a fiúk nevében is a gratulációkat és a jókívánságokat!!!

Csak a pontosság kedvéért:

május 2-án 34.hétre megszülettek a fiúk:
11.03-kor Olivér Ábel 1960gr és 44 cm
11.04-kor Marcell Ádám 1790gr és 42cm
11.05-kor Benjámin Máté 1700gr és 43cm

A fiúk egészségesek, egy kis sárgaságot leszámítva jól vannak/voltak.Szépen esznek cumisüvegből, 50-60ml-eket.Az Olivér és a Marci alkalmanként már 30-40gramokat szopizik. Kb.2hétig lesznek még a koraszülött osztályon.

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!

Még egyszer gratula a fiúknak és neked is!Kép
Nagyon ügyesek vagytok, remélem hamar hazajöhettek mindannyian!Kép

Ildikó
ildikó

Edit Kép

Szívből gratulálok ezúton is Nektek és persze sok-sok boldogságot kívánok (meg kitartást a kezdeti nehéz időkben).

gabus
gabus74

EditKép
Szivből Gratulálok Nektek és nagyon sok Boldogságot kivánokKépKép A Fiúknak fantasztikusan szép súlyuk van és külön emelem kalapon a szopiztatásukhozKépKép Melyik PIC-en vagytok? Te otthon vagy és bejárkálsz vagy bent fekszel velük?
Nagy gratulaKépKép

doris

EditKép
Sok boldogságot kívánok Nektek a fiúkkal.KépKépKép Nagyon ügyesek vagytok, hogy így szopiznak a fiúk. Benike miért nem szopizhat ?
Gyors felépülést, és gyarapodást Nektek, hogy mielőbb otthon legyetek. Nagyobb tesó, hogy van ? Mit szól az öcsikékhez ?

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Edit!

Oriási gratula a fiukhoz!Nagy-nagy egészséget és kitartást az elsö idöszakhoz!
Lesz segítséged?Vagy hogy oldjátok meg a gyerekeket?Mert 3 babohoz bizony jol jön a segítség!
Vigyázzatok magatokra!Millio puszi a babáknak!

Bea

Kép
beatrix2

Edit! Én is gratulálok, ééés pont azt akartam kérdezni, mint Bea! Claire
claire

Sziasztok!

Mégegyszer köszönöm mindenkinek!
Győrben vagyunk mindannyian.Papíron még én is kórházban vagyok,a nőgyógyászaton.De hétvégente itthon alszom.Ápolom a nagyobb gyermekem "lelkét",mert 2hét alatt kétszer is beteg volt.Ami inkább csak nyafogás volt,de a gyerekorvos is megerősítette a sejtésem,hogy "anya-hiánya" van. Így megoldottuk a napi bejárást.Meg már nekem is jót tett egy kis "szabadság"!Így hétközben a kórházban vagyok, hétvégén meg itthon.
Reggel 8-tól este 7-ig lehet bent lenni a fiúknál,amit majdnem mindig ott is töltök.
Benike is szopizhatna,ha tudna.Egyszer próbáltam már vele is,de még nagyon gyenge volt.Így kapott egy pár nap haladékot.Most hízó-kúrán van és a jövő hét elején újra próbálkozunk.Remélem,sikerrel!
Nagytesó már nagyon várja az öcsikéket.Még nem láthatta őket csak fényképen.Meg hát ez persze azt is jelentené,hogy anya is végleg hazamegy.
Lesz segítségem!Egyenlőre az önkormányzat napi 2órás segítséget fizet.Aztán valami családsegítő szolgálat féletől is jönnek (ingyenesen!) segítni.Meg ott lesz a család is!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Már nem is tudom, merjem-e írni, hogy jól vagyunk. A gyerekek még kapják az antibiotikumot, de már szopizhatnak. 40-et szabadna nekik, de tegnap Gergő 5 perc alatt 55-öt, Ádám kicsit hosszabb idő alatt 50-et szopizott. Jól betojtam, hogy valami bajuk lesz. De nem lett. Igaz, Ádám bukott egy kicsit vissza belőle, de a nővérrel megbeszéltük, hogy Ádám, ha csak 2 grammokat eszik, akkor is bukik. Nála ez nem mennyiségfüggő.
Tegnap kimentünk a börzére. A portás símán beengedett kettőnket 500 forintért. No de nagyon klassz dolog ez a börze. Õsszel tuti, onnan szerzem majd be a nagyobbacska ruhákat. Mondjuk, mi két szopi közt rohantunk ki, és az árusok fele már összepakolt, de így is nagy volt a kínálat. Szerintem nagyon klassz dolog ez a börze.
Én már babonából sem fekszem be a babókhoz, a dokinénivel is ezt beszéltük, mert ahányszor be akartam feküdni, mindig valami közbejött.
Ja! Én már meggyógyultam, és Péter is.
A héten mindkét gyerekem kapott vért, de most nagyon szép színük van.
A hazajövetelt a dokinéni a keddi laboreredménytől tette függővé, de ha az jó lesz, akkor számításaim szerint szerdán jövünk haza.

Edit!
Gratulálok. Nagyon ügyes vagy.

Anett!
Hm, nem lehet egyszerű ellátni a két babót otthon, és még a kicsihez is bejárni minden nap. Minden elismerésem. Én mindig attól féltem, hogy az egyik gyerekem hamarabb hazaadják és akkor rohangálni kell a másikhoz a kórházba. De a Péterfyből egyszerre szokták hazaengedni a manókat. No, meg nálunk minden nyavalya egyszerre jön elő rajtuk.
Most rohanok szopiztatni.
Puszi mindenkinek
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

AnnamariKépKép
Jaj de nagyon örülök de csak csendben, nehogy meghallják a kis Lurkók...Kép Biztos nagy-nagy izgalomban vagytok, nagyob boldog hazakészülődést kivánok NektekKépMicsoda szopis teljesitményekKépKép Nagyon ügyesek vagytokKép

doris

Kedves lányok!Kép

Már nagyon régóta olvaslak benneteket, így mindenki történetét ismerem. A "megint megjött"-be kezdtem anno írogatni, azóta történt egy s más.
Először is minden újszülött babához nagyon gratulálok, ugyanakkor az összes bébit láttam és gyönyörűek!!!KépKép
Sajnos, hogy én pont most jelentkezem be, annak van egy szomorú apropója.
Ma töltöm a 18. hetet a babákkal. Sok-sok próbálkozás, inszemek után az első IVF-re sikerültek. Jan 24-én volt az ET. Az első perctől ketten voltak, fej fej mellett gyönyörűen fejlődtek, 1-2 nap lemaradással egymástól az UH-n mindig koruknak megfelelő méreteket mutattak. Elég sűrűn járunk dokihoz, szinte 2 hetente nézik őket eddig olyan nyugodtak voltunk, mert mindig mindent rendben találtak. Zárt hasfal, vízzel teli hólyag, gyomor, átlagos magzatvíz, jó magzatmozgás, 4 üregű szív, 140/160-as szívműködés, kifejlett kezek, lábak, gerinc.
Egyetlen dolgot sajnos nem tudok, mégpedig a tarkóredőt. Természetesen a 11-12. héten is voltun UH-n és a dokim mindig iszonyú alaposan megnézte őket. Szerintem csak külön nem papíroztuk ezt le, de valószínű azt is rendben találta anno.
Mindezek tudatában épp ezért ért minket a döbbenet most egy vérvizsgálattal kapcsolatban. Persze megvolt az sztk-s AFP, ami 2,6 MOM lett (16+1 napi vérvétel). Mivel tudtuk, hogy ikreknél (sem) mérvadó ez a vizsgálat, elmentünk az Istenhegyi Géndiagnosztikára egy 4markeres vizsgálatra. Ott ugye néznek AFP-t, ösztriolt, BhCG-t és inhibin A-t. A biológus azt mondta, hogy a referencia értékek 1 babára számolva 1, kettőre 2. Nekem a következők lettek a 16+5 napon:
AFP: 2,23 MOM (ami még a legjobb mind közül)
uEstriol3: 1,11 (ez az egy aminél az a rossz ha alacsony)
BhCG: 6,48 MOM
Inhibin A: 6,36 MOM - ez az utóbbi kettő a nagyon nagyon magas.
Szóval most van egy papír a kezemben amire ijesztően hatalmas betűkkel rajta van, hogy Down-kockázat:POZITIV, nyitott gerinc kockázat: 1:2500. A diagnosztikás ember azonnal amniora küldött volna, ezt úgy szeretem és semmi jóval nem kecsegtetett, csak akkor változtatott mikor már zokogtam a telefonba, mert annyira rámijesztett. Persze azóta, 4 napja, nem bírok megnyugodni, csak sírok és fel sem tudom fogni ezt az egészet. Persze egyeztettem a dokimmal, holnap SOTE genetikai UH, aztán valószínű egy szív UH is, illetve megpróbálom bekönyörögni magam a Praxisba is. Olyan hihetetlen ez az egész, itt vagyok gömbölyödő pocakkal a várva várt babáimmal és most riogatnak, hogy talán az egyikük, vagy mindketten betegek. Szörnyű.
Az amniotól persze rettegek. Sok jót nem hallottam, ráadásul 2x szúrnának, nagy a kockázat. Az eddigi legnagyobb problémánk mindig az volt, hogy meddig fogom tudni benntartani őket, ugyanis van egy sövény a méhemben, azért is olyan nagy csoda ez a két kis picúrka. De eddig ezzel minden OK, sokat pihenek, ők szépen fejlődnek, de akkor is kérdéses, hogy hogyan reagálna a méhem a szúrásokra. És mi van akkor ha az egyik babóval van valami? Ilyenkor mit tesznek? Bele sem merek gondolni.
Ne haragudjatok, hogy ezt most mind rátok zúdítottam, de olyan tanácstalan és elkeseredett vagyok. Ti meg olyan tapasztaltak vagytok, sokat láttatok már. Ha van egy pici időtök rám, nagyon megköszönném ha őszintén megosztanátok velem, hogy mit gondoltok, mit tennétek.
Amiért igazán nyugtalan vagyok, hogy azon túl hogy gond lenne, nem tudom mitől lehet ilyen iszonyú eltérés az adatokban. Mi más befolyásolhatja még?? Egyetlen kapaszkodóm, hogy mondjanak bármit, minden adat mindig 1 gyerekre van kalkulálva és ott sem mindig stimmelnek a dolgok. Az ikrek pedig totál bekavarhatnak. Hát nem tudom. Úgy szeretem ezeket a kis mocorgókat odabent, nem akarom elveszíteni őket...

Köszi, hogy "meghallgattatok".

Enigma
enigma

EnigmaKép
Először is, ne ess kétségbe.Kép Az én orvosom is ijesztgetett, és minden áron korionbiopsziát akart, amibe én nem mentem bele, hiszen várva várt babák voltak.KépHa az egyiknél félre szúrnak és beindul a szülés, a másikat is elvesztettük volna.Kép Mi a Praxisba mentünk el, ahol megvizsgálták tüzetesen a piciket, és ott azt mondták, hogy semmi bajuk. Mindenképpen menjetek el oda, könyörögd be magad a napokban. Van egy másik nagy szakértő is Dr Hajdú Krisztina a Szabolcs utcai klinikán. Hozzá is érdemes lenne elmenni, mert Õ elismert szaktekintély. A Praxisba is szokott rendelni.
Pont a megint megjöttbe volt, hogy rossz eredményt hoztak ki valakinél az Istenhegyin, teljesen mást mint a kórházban. Persze nem ment bele az amnioba, és van egy egészséges kisfia.KépKép
Ha az egyik babával van valami, akkor el tudják injekciózni, elsorvad, és papírmagzatként születik meg.Kép De erre ne is gondolj, mert teljesen egészségesek.KépKép
Az ICSI lombiktól félnek az orvosok, mert szerintük ott gyakoribb a fejlődési rendellenesség, de erre kimutatott statisztikák nincsenek, nekem azt mondta a genetikus.Kép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Drága CatKép

Nagyon köszi, hogy ilyen gyorsan válaszoltál.
Közben most beszéltem megint a dokimmal. A tarkóredőt természetesen megcsinálta, minden OK volt és azt mondta, hogy ezt a Géndiagnosztikás vérvizsgálatot sehol nem fogadják el (persze mi is csak önszorgalomból mentünk el). Tudnám, hogy akkor minek van???
A Praxist mindenképp felhívom holnap és a Hajdu drnőről is olvastam, megpróbálom vele is felvenni a kapcsolatot. Remélem holnap a SOTE-n is megnyugtatnak majd. Jelentkezem majd.
Köszönöm mégegyszer.
Enigma
enigma

Enigma!
Szerintem se ess kétségbe. Légy pozitív. KépKépMűszakisok mondanák, egy mérés, nem mérés. Mindig lehet hiba a mérésben.
Mi 3 éve Bábinszki dr-nőhöz mentünk ultrahangra,
http://www.kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=16513
őt ajánlotta nekünk Czeizel dr., mivel nálunk a családban fordult elő genetikai betegség. Annakidején nekünk nem javasolták a vérvizsgálatot, pláne a szúrást. De én nem is engedtem volna, hogy a hasamba szúrjanak.
Egy másik dr., pedig mondta, hogy sajnos többször is előfordult, hogy valakinél pl. Down kórt vagy mást feltételeztek, és mikor elvették a magzatot, kiderült nem is volt az. Kép
Így mi csak ultrahangra mentünk és lett 2 szép fiúnk. Kép Beszélgess velük már most is sokat. Kép

Eri
simones

EnigmaKép
Ne izgulj, ikreknél ezek az értékek nem megbízhatóak, sőt 1 babánál sem.Nem egy helyen olvastam, hogy pl. az AFP-vizsgálat borzasztóan elavult, stb.Rengeteg példa igazolja, hogy "gyanús" értékek ellenére gyönyörű, egészséges babák születtek.Nekem van egy barátnőm, a babájukra 12 . héten(tarkóredő-vizsg) kabásból rámondták, hogy Down-os lesz...persze nem lett, egy édes cserfes kislányKép
Ne izgulj, és bízz a babácskáidban!!!!

LányokKép
Jocink már "ilyeneket" csinál a PacijávalKépKép
Ui: apa "sexy" lába a képen a ráadásKépKép

KépKép
KépKép
kirri

EnigmaKép
Ne ess kétségbe, nincs okodKép Nyugi, a genetikai UH majd sokmindent elárul meg a 4D-s is, úgyhogy ne idegeskedjKép Nekem pontosan levett AFP-m volt és 3,3-es MOM értéket kaptamKép Egy hónappal később az ismételt vérvétel olyan katasztrófális eredményt hozott, hogy a SOTE-n amniocentézist javsoltak, de én túl kockázatosnak találtam a koraszülés miatt. Hallgasd meg a szakembereket és próbálj megnyugodniKépKép DrukkolunkKép

doris

Szia Edit,
Még egyszer gratula az új jövevényekhez.Kép

Enigma,
Ne izgulj!! (persze ebben a helyzetben én is idegbeteg lennék), de a babák miatt fontos, h nyugodt legyél és ezt érezzék. Remélem a mai vizsgálatok, amit elvégeznek nem jeleznek a babóknál betegséget és minden rendenben lesz.
Nekem az AFP volt magas, de azt mondta az orvos nem számít, azért magas, mert ikrek, így is legyen!!

21+1KépKép 11hóKép
vikta

mamik,

hogy kezdjem 1 éves kora után a tej bevezetését?

pusz: Vikta
vikta

Enigma Kép

Annyira átérzem a helyzetedet, hogy most csak sírok itt a klaviatúra fölött! Leírom a mi történetünket, amely bizonyítja, hogy a számok nagyon sokat tévedhetnek és talán segít nektek is abban, hogy jól döntsetek: Dorka kislányom 2003. áprilisában fogant ICSI lombik eredményeképpen (három visszaültetett embrióból ő maradt egyedül). Minden rendben is ment a terhességgel, a tarkóredő mérés normál határokon belüli értékeket mutatott, stb. Persze mi fő az óvatosság alapon minden vizsgálatot több helyen is elvégeztettünk (Szent Imre khz- ott szültem, Praxis - a Győrffy dr. annyira megnyugtató mindig és nagyon profi ill. Szegeden a Női Klinikán is jártunk többször is Édesapám ismeretségeit felhasználva). A 16. heti AFP viszont 4,3-es MOM-ot adott (pontosabban ezt a bHcg-ből számolták). A Szent Imrés orvosom azonnal amniora akart küldeni, de mi a férjemmel úgy döntöttünk, hogy utánanézünk más lehetőségeknek is (ekkor már a 18. héten jártunk). Mindenhol voltunk UH-on, mindenütt azt mondták, hogy nincs baj a babával. Voltunk Genetikai Tanácsadóban is, ahol a 12. heti tarkóredőből és az életkoromból számoltak egy 1:3500-as valószínűséget a beteg babára. Na ezt a számot összevetettem az amnio 1:100-as vetélési kockázatával, és úgy döntöttünk, hogy nem csináltatjuk meg a saját orvosom szerint egyébként nagyon szükséges amniot. Emiatt a döntés miatt a hátralevő mintegy 5 hónapban folyamatosan megkaptam, hogy "ez akkor a maguk felelőssége, stb." kijelentéseket, a kórházból minden egyes UH után bőgve távoztam. December 23-án megszületett a gyönyörű kislányom, láthatóan egészségesen. Én hülye persze megkérdeztem a kórházi gyerekorvost, hogy így utólag lehet-e genetikai vizsgálatot csináltatni a babánál, hivatkozva az előzményekre (ICSI lombik, rossz AFP). A gyerekorvos azt mondta, hogy lehet, sőt, AJÁNLOTT is, mert nagyon furcsának találja a gyereket (kerek arc, lapos orr, vágott szem). Na így jöttünk ki a kórházból 2003. karácsonyán, ezzel a tudattal, hogy mi van, ha mégis beteg a Dorka és ráadásul a kromoszóma vizsgálatot csak legkorábban a baba 6 hetes korában lehet megcsináltatni. Ez a hat hét nagyon nehezen telt el, csak ránéztem a békésen szunyókáló kislányomra és sírtam a bizonytalanságtól. Több orvosnál is jártunk, vizsgálgatták és mondták, hogy minden rendben lesz vele. Mikor megjött a genetikai vizsgálat eredménye, óriási kő esett le a szívünkről, most már papírunk is van arról, hogy Dorka egészséges. Ugyan kerek az arca, lapos az orra és tényleg mandulavágású a szeme, de nekem a leggyönyörűbb a világon és fő, hogy egészséges!
Egyébként még annyi hozzátartozik a történethez, hogy Szegeden az egyik orvos mondta, hogy a magasabb bHcg-nek az is lehet az oka, hogy a lepény nagyobb az átlagosnál ill. hogy jobban "ragaszkodik" a szervezet a terhesség megtartásához és a lepény így jobban tapad a méh falához (lombik terhességnél előfordul, hogy több embrió indult útnak, de időközben - a 6. heti első UH előtt - már felszívódtak. Ez eredményezheti, hogy nagyobb a lepény, stb.) Érdekes még egyébként - és ezen orvos állításait és feltételezéseit bizonyítja is talán -, hogy a szüléskor a méhlepény nem vált le magától és ekkor engem elkábítottak és úgy vették ki a lepényt. Tehát tényleg nagyon erősen tapadt a méhlepény.
Enigma Kép Nagyon nehéz döntés előtt álltok, én biztosan megnézetném több helyen is UH-on a babákat és megnyugodnék, ha azt mondják az orvosok, hogy a MOM-okon kívül minden OK. Csak ajánlani tudom a Győrffy Mátyást a Praxisban, tényleg nagyon alapos és jó szakember! Drukkolok, hogy legyetek túl minél hamarabb ezen az aggódós időszakon és kívánom, hogy egészséges gyerekeknek adjál életet 4-5 hónap múlva Kép

puszi:gabus

ui: A Praxisba most az ikrekkel is visszajáró "vendégek" vagyunk, jó látni a megnyugtató képeket és hallani egy általam nagyra tartott szakember elismerő szavait. Az UH készülékkel már nagyjából mindent látnak és én jobban hiszek ebben, mint a valószínűségekben.
gabus74

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?