A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Kedves Eni!

Én csak annyit szeretnék mondani hogy nyugodj meg,mert azt még nembiztos hogy a teszt kimutatja az elején ha baba van.Ha továbra sem jön meg rendesen akkor kb.3 nap mulva csinálj mégeggyet.Egyébként a Quarelin én úgy tudom nem árthat a babának plána hogyha csak felet vettél be.

Üdv.Alice
Alice

Eni,
Jó hírem van számodra KépKép
E. topikjában, amikor Pucur bevett egy ampulla azt hiszem no-spa-t akkor E. javasolta, hogy terhesség alatt Quarelin a javasolt. Úgyhogy ne aggódj. KépKépKépKép
Moni
mj

Sziasztok,
Azt hiszem most már újra tudom, hogy miért volt olyan jó olvasni akkoriban ezt a fórumot. Úgy érzi az ember, hogy tényleg egy közösség tagja, és odafigyelnek arra, amit mond, és együtt drukkolunk egymásnak.

Orsoly! Köszönöm az ötletet, írok neked majd a részletekért.
Több szem többet lát alapon, azért lehet, hogy mégis elmegyek Dr. Elekhez, de most ez úgysem aktuális, mert megvan.

Ancsi!Meg van már, hogy 16-án hol lesz a találka? Szívesen elmennék bokros teendõim közepette.

Üdv mindenkinek

Tünde
csibe21

Szia Tündi (csibe21)Kép
Ha megírod nekem az e-mail címedet, akkor elküldöm a tali részleteit. A nevemre kattintva láthatod a címemKép
EniKép
Ne idegeskedj kérlekKép

Puszi: Doris
doris

Lányok,
Mit gondoltok?:

Az ugye köztudott, hogy a spermium akár 72 óráig is életképes a méhben/petevezetöben akkor, ha megfelelö nyákra talál és várja a pete kiszabadulását. Vagyis ez akkor van amikor ovi elött, vagy ovi után van a hölgy, mert ilyenkor megnö a nyák mennyisége és állaga is más lesz.

Azt is tudjuk, hogy a spermiumnak pár fokkal hidegebb kell legyen, hogy életképes maradjon, ezért is vannak a herék a testen kívül.

Szóval, ha a spermium bekerül a nöi nemi szervekbe, akkor ugye itt adott, hogy magasabb a hömérséklet, de mondjuk a megfelelö nyák életben tartja. Mi van akkor ha beülök a kádba és kissé felmelegítem a testemet?, mert ugye fürdök. Mint például tegnap akcióztunk és ma reggel vettem egy meleg fürdöt kb 15 perceset. Nem 100 fokosat, de azért fincsi meleg volt Kép

Szóval az a kérdésem, hogy ha nem túl meleg fürdöt veszek az ront e ilyenkor a matyik állapotán, ha mondjuk ma szabadulna ki a petécském vagy a már adott nyákban simán elélnek?

Várom a válaszokat,
cuppancs,
Moni
mj

Sziasztok Lányok!

Nekem azt mondta a háziorvosom, hogy szalicil tartalmú gyógyszert lehet szedni terhesség alatt, vagyis pl. aspirint. elõször csakegy felet. Mondjuk az nem múlasztja el a fejfájásomat, de kicsit segít. No meg egy láz vszélyesebb a terhességre mint egy szem aspirin szerintem.

Tünde-csibe!

Szerintem több orvoshoz is nyugodtan elmehetsz, és aztán majd kiderül hogy neked ki a legszimpatikusabb, és kire hallgatsz.

Orsoly!

rejtély hogy mi van veled.

Moni!

Képzeld el még nem esett le a hõm 36,8-37 között van napok óta. Viszont ma a maybe-baby ovulációs tesztem páfrányos volt. ebben a ciklusban ma néztem meg elõször van-e páfrány, mert mindig elfelejtettem. remélem hogy holnap vagy holnapután leesik a hõm.

Marcsi
Marcsi

Marcsi KépKépKép
Szerintem már megvolt a pé-d, mert a höd már a 37-es értékeket feszegeti! Viszont a Maybebaby eredményedre nem tudok mit mondani.
Moni
mj

Moni!

Olyan nehezet kérdeztél. Én egyébként soha nem fürdök csak zuhanyzok, a férjem viszont imádja áztatni magát, de szegény már egy hete csak zuhanyzik a nemes cél érdekében, pedig tudom hogy nem szereti. Egyébként terhesség esetén nõknek sem javasolt a meleg fürdõ mert vérbõséget okoz.

Nekem pedig arra válaszoljatok ha tudtok, hogy ugye az elhalt terhesség és mûszeres befejezés következtében nem záródik el a petevezeték? Ha egyszer teherbe estem akkor legalább az egyik átjárható volt akkor, és most azt nem tudom, hogy azóta is azok-e.

Ugye a szaune se ajánlott a férfiaknak akció elõtt?

Marcsi
Marcsi

Moni!

De még ebben a hónapban nem volt 38-nál alacsonyabb a hõm és még a "kavicsokat" sem éreztem, ami asszem a tüszõ. Ezért bízom abban hogy még csak most "petézek le".

Marcsi
Marcsi

Szijasztok LejanykakKép

Szep napot mindannyiotoknakKép

Krisztinka
kriszti

Alice!
KépKép
Nagyon sajnálom ApukádatKép Legyetek mindig Vele, amennyit csak tudtok.

Breki!
Olvastam én is a választ, de köszönöm, hogy bemásoltad!Kép
Eléggé meg is rémültem tõle, hogy mi lesz így velünk, de Krisztinka megnyugtatta háborgó lelkemet, mert hozott nekem Duphastont az övébõlKépKép
Bromót nem szedek (nem is szedtem), de a doki azt mondta, hogy valószínûleg (??) nem magas a prolaktin, mert nem is lettem volna terhes. (hát, mondjuk nem ártott volna ellenõrizni)

Tünde-csibe!
Doris már válaszolt is, náluk lesz! Jajdejó, eggyel többen leszünkKépKép

Moni!
Ez a forró test-állapot nem hiszem, hogy nagyon ront a dolgon, hiszen a felmelegedés nem tart sokáig, mint például a láz, ami köztudottan nem tesz jót teherbeesés szempontjából sem.
Max kicsit süti a matyik lábát a talaj, így gyorsabban a petécskédhez szaladnakKépKép

Marcsi!
Nem hinném, hogy a mûtéti beavatkozás közvetlenül elzáródást okozna, inkább csak akkor, ha gyulladás a szövõdmény.
Az pedig nem volt, ugye??

cuppa,
Ancsi
Ancsi

Krisztinka-keriKépKép
szijja, szép napot NektekKép
Ancsi

Ancsi!

Nem volt semmi velem azóta egy kis gombán kívül.

Alice!

Nagyon nehéz napok ezek az egész családodnak, de legfõképp az apukádnak.

Edi!

Túl vagytok az andrológiai vizsgálaton?

Marcsi
Marcsi

Eni!

Egy fél gyógyszertõl még nem lesz semmi baj.
Miért nem vártál még egy -két napot a teszttel? Szerintem most sem tudsz semmi biztosa.

Caldea
caldea

Caldea! KépKép
Hiányoztál! Merre jártál?
Moni
mj

CaldeaKép
Nekem is hiányoztálKép Mi újság van Veled? Van valami fejlemény? Mi van azzal a "rohadék" endoddal?(Bocsánat a durva kifejezésért de úúúúúúúúúgy úúúúúúúútálom) Ugye nem újult ki?
MarcsiKép
Ne izgulj, ha minden szakszerûen történt, akkor nem lehet ilyen következményeKép

doris

Sziasztok!Kép
Breki!KépÖrülök, hogy már jól vagy és végre visszatértél!Azt mondod, hogy Te a Bromo-tól nem is mensiztél? Amúgy neked mikor kell visszamenned kontrolra?
Ancsi!Kép Ezt akkor nem értem!Nem az jött ki a legutóbbi eredményedbõl, hogy magas a prolaktinod?
Moni! Szerintem a nem túl meleg fürdõ nem árthat a kisfickóknak, ha már egyszer jó helyen vannak!
Eni!Szurkolok, hogy baba legyen a dologban!Kép

Alice!KépNagyon nehéz lehet most Nektek. Töltsetek minél több idõt édesapátok mellett!

Pusz, Sien.
Sien

Sziasztok!

Köszi a biztatást lányok!

Moni, jo, hogy igy megjegyzel dolgokat, nagyon jo, hogy ezt irtad. A fürdözés meg szerintem nem árthat.
Egyébként most voltam lenn a munkahelyi dokinál gyogyszert iratni, ö is azt mondta, ne izguljak.

Caldea!Tudom, hogy korai volt a teszt, de leginkább azért csináltam, mert be voltam szarva a Quarrelin miatt. Azt hiszem az akkori lelkemnek jobb is volt az egy csik.

Puszi, Eni
Eni

Moni!
Ezen a kerdesen en is egy csomot toprengtem Kép
Szerencsere a ferjem csak zuhanyozni szeret, en viszont furdeni, amirol mar tobb honapja lemondtam a cel erdekeben Kép Neked is ezt tudom tanacsolni, eleg hamar meg fogod szokni Kép
A szauna sem ajanlott, de nem is olyan reg lett babas vki emellett is Kép

kamilla
kamilla

Moni!

A matyiknak néhány óra az út a petevezetöig. Ott várnak a petére. A sok millióból, ami elindult, csak néhány ezren. A spermák egy része már az elején elpuszul.
A fürdözés nem hiszem, hogy árthat, mert 20 perc alatt elfolyósodik az ondó, és ezzel együtt megszünik az a védelem is, ami a spermákat védték a hüvely kémhatásától. Tehát ha még akkor is van sperma a hüvelyben, akkor az biztosan elpusztul.
A méhben és a petevezetékben biztosan néhány fokkal melegebb van, mint a herében, de még egy (persze azért nem túl) meleg fürdövel sem fogod tudni olyan jelentösen megnövelni, hogy elpusztuljanak. (Más kérdés, ha a férj fürdözik, mert a here jobban a "külvilágon" van és ezért a külsö hömérséklet is jobban befolyásolja.)
Nönél (szerintem) egyedül a magas lázas állapot okozhat gondot, mert az a belsö hömérsékletet jelentösen megemeli.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti, Kamilla, Doris, Sien és aki válaszolt!
Köszönöm KépKépKép

Páromat tegnap este nem engedtem hogy a kádban ücsörögjön, pedig szoktunk!!! Olyan aranyos és lelkes volt. No nemcsak maga az élvezet miatt!!! KépKépKép

Beszti Kép
Jó hogy itt vagy. Remélem minden ok nálatok. Kép

Puszi,
Moni
mj

SienKép
Hát az a legutóbbi eredmény tulképp novemberi, és lehet, hogy azóta a hormonjaim is beindultakKép

Marcsi!
A gombát viszont feltétlenül kezeltesd ki terhesség elõtt, ha még mindig visszatér!! EZ PARANCS!!Kép
A gombás folyás is okozhat vetélést, bár az orvosok errõl eltérõen nyilatkoznak.

Krisztinka drágaKép
Merre járol?Kép

cuppa,
Ancsi
Ancsi

Beszti dokinéniKép
Látom, hozzád bármivel fordulhat az ember, kész válaszod van mindenreKépKép

Ancsi
Ancsi

A lázat tanusíthatom, hogy nincs jó hatással már a petére. Nekem az elsõ vetélésem nagy valószínûséggel azért következett be, mert influenzás lettem, és - évek óta elõször, micsoda pechKép( - belázasodtam, és az orvos - a terhességem miatt - nem engedett semmit szedni. Persze utólag lehet, hogy jobb lett volna lázcsillapítót bevenni, mert lehet, hogy kevesebbet ártott volna. De most már mindegy, nem rágódom ezen.
Mindenesetre egyetek sok vitamint és vigyázzatok magatokra!
Az ember sose tudja mikor szed össze bacit, mint például most én. Nagyon nyüglõdöm itt a munkahelyemen..
Tünde
csibe21

Sien,
Nekem a magas prol. miatt nem jött meg 60 napig, majd a doki Norcolut nevû gyógszerrel meghozatta, azt követõen pedig a 28. napra pontban megjött (bár akkor még nem szedtem a Bromot). A dokim azt mondta, hogy ez a hormon eléggé ingadozó, mivel nagy hatással van rá a stressz és egyéb dolgok is kihatnak rá. Most kiváncsi vagyok arra, hogy másodszorra is megjön-e magától, spontán.
Egyébként febr.15-én megyek vissza kontrol vérvételre, de holnap után megyek rubeola szûrésre (ott 4 hét az eredmény).
Most rohanok, de még beugrom, pusz: Breki
Breki

Ancsi!

Természetesen mindig kikezeltetem a gombámat, meg a tüneteit sem bírom, olyan kellemetelen. Viszont az én dokim azt mondja, hogy az nem árt a terhességnek, ennek ellenére még január 1-jén (!) is fogadott és adott gyogyit. azért kösznöm a törõdést.

Marcsi
Marcsi

Gabó, Móni, Doris,Lányok!

Köszönöm, hogy hiányoltok. Nagyon sok a meló, de most egyedül vagyok és írok nektek.
Kissé felületesen (mert nagyon sokat írtok), de mindíg megnézem mit írtok.

Csütörtökön voltam rákszûrésen (lombik miatt). Megvizsgált a doki és azt mondta minden rendben amit érzek (fájdalom?) az biztos nem nõgyógyászati dolog, mivel a köldök mellett érzem. Ha legközelebb érzem akkor csinál nekem egy hasi UH-t. Az endó nem újulhatott ki 10 hónap alatt. Most egy kicsit megnyugodtam és elfogadtam, hogy nem újult ki.
Hétfõn megyek a 22. napi vérvételre ill. egy bökés alatt elintézem a hiszter. elõtti vérvételt és EKG-t is.
Kb. február 10. után fog megjönni és ahogy elmúlott rögtön hiszeteroszkópia következik (febr. 18. körül). Remélem minden rendben lesz, azért izgulok ám.
Február 25-én lombik megbeszélés.

Hiszteroszkopia: Altatásban végzik. A méh belsejét nézik meg. Valami folyadékkal töltenek fel. Aznap haza lehet menni.

Szóval most parkolóállásban vagyok.

Caldea
Caldea

LányokKép
A tali idõpontját illetõen mit szólnátok a 13.00-hoz? Senki nem jelzett vissza ezért gondoltam indíthatnánk ezzel Kép
CaldeaKép
Légyszi írjál Magadról!Kép
BesztiKép
Mi van a Nagyobbacskával? Hogy van a lába? Javul már?

doris

Kedves Lányok!

Olyan jó hogy itt vagytok nekem!
KépKöszönök minden biztatást megpróbálok erõss lenni.Igaz nem könnyüKép

Ma reggel megmértem a hõm és azthittem elájulok.
Csajok én lassan kifogok "hûlni" ha így fojtatom tovább 36,3-volt.Vagy rossz helyre dugtam????? KépKépKép

Pusz Alice
Alice

Ancsi!

Kép

Moni!

Köszi, most már OKÉ. KépKép Csak azon birkozunk, hogy a nem fájós lába ellenére is megmaradjon az ágyban (nehogy a mozgás ujra elöhozzza...). Jövö kedden kell vinnem vissza, elvileg addig nem szabad kikelnie. Csak hogy magyarázzam meg ezt egy 2,5 éves gyereknek?
Kibirjuk!Kép

Caldea!

Mi a helyzet nálad?
Lassan közeleg a lombik?
Hogy birod?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

CaldeaKép
HURRRRRRRRRRRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!KépKép Nem újult ki az endodKépKép
Légyszi adj nekem receptet arra vonatkozóan, hogy hogyan tudnám visszafordítani a sajátomatKépKép
AliceKép
Itt leszünk ám Neked mindigKépKép
TimeaKép
Remélem, hogy olvasol minket és tudod, hogy rengeteget gondolok ám RÁD meg a hihetetlen erõdre isKépKép

doris

Ancsuri

vagyok-vagyokKép:0
ma nagyon nem jolKépDe nam banomKép

pusssz Krisztinka
kriszti

KrisztinkaKép
Olvastalak a másik topic-ban és láttam, hogy rossz a közérzeted de hidd el megéri!!!KépKép Kitartás!!Kép Olyan szívesen átvenném a "terheidet"KépKép

doris

Doris

Nemsoka te is egesz nap fittyedni gogszKépKép

Lanyok
Kepzeljetek Erazmusz Doktorno irt nekem!Annyira meglepodtem es annyira kedves tole,hogy igy erdeklodik felolem.Azt irja,hogy kicsit magaenak erzi a sikerunket marmint a babucit mert a Gynevac is biztosan jot tett es hat a Dokibacsimat is neki koszonhetemKép
Ritka kedves es onzetlen ember!!!!

Ancsika

Hogy vagy???Kép

Krisztinka
kriszti

Krisztinka!Kép

Az a baj, hogy én egész nap jól vagyok (és ez aggaszt!!), csak este jelentkezik némi émelygõs érzet.
A cicijeim azért még mindig kavicsosan zörögnekKép

Hányni akarok...Kép

Még mindig attól félek, amit tegnap mondtam Neked!

Holnap nem leszek, pénteken jövök és: eredményhirdetésKép

Alice!
Véletlenül nem két jégkockát rejtegetsz a fenekedben???KépKép

Caldea!
Remélem minden rendben lesz Veled! Szorítok értedKépKép

Marcsi!
KépKép

cuppa,
Ancsi
Ancsi

Alice!

Ha ide írtál akkor még életben vagy. Biztos rosszul mérted, nálam is elõfordult ilyen "kihüléses" eredmény.

Doris!

Nekem 6 (6 db)havi szuri hatására múlt el amit alig tudtam elhinni.

Azóta nem használok tampont (inkább ülök a Balatonparton), amikor megvan nem megyek aerobikra. (Mostanában nem mentem, mert inszem után meg azért nem mentem hátha babás vagyok.)

Az endo kialakulása a vér valamiért visszafolyik a "hasba".

Az én teóriám:

Ebbõl köv.: Jobb ha nem "gátolom" az útját tamponnal. Tudom, hogy a tampon magába szívja, de lehet, hogy nem elég gyorsan és ezért visszafolyik. (Egyébként valahol a neten azt olvastam, hogy endosoknak nem ajánlják a tampon használatát.)

Aerobik: Szerintem némelyik mozgás (Pl.farizomra)egyenesen segít visszapumpálni a vért.

Lehet, hogy hülyeség, de igazából az orvosok sem tudják miért alakul ki az endometriosis.

Szóval amíg nem lesz baba addig betartom ezeket, elég volt az a több mint fél év amíg kikezeltek.

Caldea
Caldea

Ancsuri

Ne aggasszon nekem tobb ismerosom volt akik egy ici-picit sem voltak rosszul meg este sem,tobbek kozt Beja.Kerdezd csak meg tole!Kulonben is meg van par heted arra,hogy rosszul legy vigyazz ne kiabald elKép
Penteken varom a beszamolotKépKép

Alice
Nem digitalisat hasznalsz veletlenul??

Krisztinka
kriszti

Még négyig tudok "cincogni". Annyira hiányoztatok és elnézést, hogy nem reagáltam a Ti gondotokra.

Caldea
Caldea

Ancsi!
Hát lehet hogy egy kicsit elhidegültem a páromtól azé olyan alacsony a hõmKépde most megyek és megnézem hogy nincs-e becserepesedve a szemeim golyóiiii.

Caldea!
ÉlekKépÉlekKép ÉlekKépHURRRÁÁÁ nem hültem ki mégsem!KépKépKépLehet hogy valamit rosszol csináltam?

Krisztinka!
Honnan jöttél rá hogy digtnemnormál a hõmérõm?Lehet hogy merül benne az zzzelllem?
Pusz Alice

Most elszaladok az APEH-ba de aztán visszajövök.!.
Alice

Lányok!Kép
Jöttem elköszönni Tõletek!
Millió pusszantás Nektek!Kép
Holnap nélkülözni vagyok kénytelen benneteket,
de pénteken jövök!

cuppa,
Ancsi
Ancsi

Alice

Akinek digitalis volt azok panaszkodtak kihulesre.vegyel higanyost!

Szija Ancsi-Pancsi-mami:0

Krisztinka
kriszti

CaldeaKép
Igen, sajnos én mindig tampont használtam(kivéve éjjszaka) és hát ez biztos nem használt neki... Viszont azóta már olvastam ennek rossz hatásáról, és már én sem fogok többet tamponozniKép Nekem a szurik nem használtak, úgy tûnik az enyém makacsabb. Azt olvastam errõl a betegségrõl, hogy ha 6 hónapig nem reagál a szervezet az innyekciókra, akkor nincs értelme folytatni a kúrát... Velem most ez van meg várakozás de ami Veled történik az nagyon-nagyon izgalmasKép Drukkolok!Kép
AncsiKép
Legyen már péntek!Kép
KrisztinkaKép
Remélem igazad leszKép

LányokKép
Mi van a 13.00-ás kezdéssel?

doris

Hogy én is közbeszóljak rosszullét ügyben: én sem vagyok kimondottan rosszul, csak álomkórban szenvedek. Amúgy vigyázva eszem, ha valamit kivánok megeszem, ha valamit nem, hát inkább két falat után otthagyom.

Mindenkinek minden jótKép
Panna
Panna

Caldea!Kép Most aztán már felgyorsulnak az események Nálatok! Tök jó!Kép Lehet, hogy már egy hónap múlva el is kezditek a lombikot?KépKép Nagyon drukkolok!
Alice!Kép Átlagoljuk a kettõnk hõjét!Kép Nekem ugyanis ma reggel (6.nap) 36,7 volt a hõm, ami egy kicsit magasnak tûnik.Lehet, hogy a Bromo kavar be ebbe is?! Breki! Neked van valami tapasztalatod a Bromo vs hõ kölcsönhatásról?Kép
Doris!Kép Részemrõl ok a 13h talikezdésre!Kép
Krisztinka!KépÉn is akarok fittyedni!KépKép

Pusz, Sien.
Sien

Az elõbb lehet, hogy érthetetlen voltam, szóval:
Doris!Kép Részemrõl oké a 13h-ás talikezdés!Kép

Pusz, Sien.
Sien

Sien drágaKép
Na legalább nem leszek egyedülKép Fittyedjünk együttKépKép

doris

Doris!Kép
Sien

Doris!

Tali 13.00?

Kicsit korábban kezdödött a múltkor, hogy sok idönk legyen, de nekem minden jó.Kép Föleg, hogy kb. 20 percre laksz tölem kocsival.Kép (Orsolyhoz a multkor 1 órát tartott az ut).
(OFF: Nem tudod véletlenül, van-e valahol jó kinai vendéglö ott valahol, ahonnan lehet "elhozni" kaját (nem házhozszállitás...)? Nagyon szeretnék kinait enni KépKép... Esetleg a Camponában...)

Kriszti!

Egy kicsit én is meglepödtem, amikor sokáig nem irt a topicba, de látszik, hogy nem az a jellemzö rá!Kép Nagyon jó, hogy igy figyelt!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

LányokKép
Legyen 12.00-tólKép
BesztiKép
A Camponában van kínai. Egyszer beültünk de nem tudom,hogy el lehet-e hozni kajcsitKép

doris

Sien,
Nem értettem igazán a hõm és a bromos kölcsönhatásra kérdeztél? Mert ha igen, akkor nem tom, ugyanis én nem hõmérõzömKép
Értelmetlen, mivel addig amíg ennyire magas a prolaktinom és nem megy a doki által megbeszélt szint alá, nem merünk kockáztatni, így védekezünk.
Brekusz
Breki

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?