A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Mennyi-mennyit írtatok...
Nnna, visszaolvastam azért. próbálok reagálni, de mindenekelőtt bezsebelem Bálint helyett a dícsérő szavakat.

MaccsKép Sok-sok gyógypuszi a kis menyasszonynak és azt üzenjük Milánnak, hogy csak nyugodtan tanítgassa a nőcit, így Bálint majd egy érett, tapasztalt asszonyt kap és nem kell vele bénáznia Kép Kép Különben is jobb, ha a nász előtt kiéli magát Kép Ja, ezek az újgazdagok meg úgysem nősülnek olyan hamar Kép Kép
Szülinapot köszi, nektek is boldogot!
Vizsgákhoz meg hajráhajrá!

Betegség alatt nekem sem evett meg semmit, csak cici. Jól be is indult a tejtermelésem, most győzöm visszaállítani. Olyan tejfolyásom van, amilyen sose volt és majd szétdurranok, de bízom benne, hogy hamar visszaáll a kereslethez újra.

Csirkesz Kép Nem mérem az időt, hogy meddig tart a darabos kaja, de elég gyorsan nyeli a kis szaros. Nekünk sem ment ám pikk-pakk. Eleinte csak a pépesében hagytam hol véletlenül hol direkt egy kis darabosat. Akkor öklendezett keményen, de nem adtam fel. Most már frankó kis darabokat nyammog. Egyébként 6 foga van, felül 4, alul 2.

Jaj ezek a hormonokKép Dehát tudod, hogy ha igazán alszik a bébi, akkor nem lehet felébreszteni sem, legalábbis Bálintot nem.

Bori Kép Micsoda méretek Kép Édes jókedvű bébi.

Kyr Kép gratula a függőleges mozgáshoz Kép

Timi Kép Ez a haj és ezek a szemek, behalok Kép

Anita Kép Zokniját eszi a prücsök ? Édes nagyon.

Tonti Kép 8,5 hónapos felnőtt fiad nagyon ügyes és aranyos.

Anita Kép Én folyadékképpen szinte csak vizet adok. Eleinte az Óbudai Gyémántot, mert ugye az babavíz felkiáltással, aztán úgy döntöttem ez csak marketing és azóta kapja a Theodorát, amit mi. Lehet, hogy rossz döntés, de mi baja lehet tőle? Ja, és a 1,5 literes üvegből issza azt nagyon élvezi, hogy ő is úgy, mint anya Kép

Macsek, Judy Jobbulást!

Csengő Kép B is csikorgat ezerrel, nem tudsz mit csinálni. Csak tűrni. Sajnos. Cedit írta fogdoki rokona mondta baja nem lesz tőle.
Úristen még csomó mindenkit kihagytam, de mennem kell.

2 kérdés így a végén:
- szerintetek hogyan tudom rászoktatni a gyereket, hogy igyon csepegésmentes csőrös őohárból. Gond: szívni csak a cicit, minden mást csak harapdálni tud. Pohárból iszik, de mivel egyre kevesebbszer cicizünk és egyre melegebb lesz nyáron, ezért jó lenne, ha megtanulna magától inni, valami olyan szerkezetből, ami nem folyik, ha csak úgy csapkodja, de maga is ki tudja szolgálni önmagát. Cumisüvegből nem tud és az olyan csőrösből sem, amit szívni kell. Ami harapásra működik, az meg folyik. Szóval szívást hogy lehet tanítani ?
- korababáknak nagyon pici méretű cumi lelőhelyet tud valaki?

Na pussz.

Edit
Kép

Kép
reditke

Most hívott tesóm. Megvolt az evéspróba. Sehol nem ereszt a baba nyelőcsöve. 100%-os volt a műtét. Lassan elkezdik cumisüvegből táplálni és kikerül az intenzívről. Olyan boldogok vagyunk Kép Kép Kép Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Nagyon kis méretű cumi lelőhely welcome!!!
babának kell, hogy a nyelést gyakorolja aktívan, de a kereskedelemben kapható legkisebb is nagyon nagy neki. A kórházban meg nem tudják honnét lehetne beszerezni.

Edit
Kép

Kép
reditke

Csajok, köszi a vizes hsz-okat, akkor bátran adom neki eztán is, persze nálunk is csak néhány korty fogy, legalábbis Eszti által (mi is ezt isszuk Apával)Kép

ReditkeKép
Én majdnem elsírtam magam, mikor olvastam a pici babirólKép Nagyon-nagyon örülök, hogy ilyen kis ügyes a manóka (meg persze, hogy jól sikerült a műtét)KépKépKép
Tejcsi: most, hogy két éjjel is elég gyakran szopiztunk, nekem is majd kidurrannak a cicijeimKép, mondjuk nálunk még kell isKép
Üvegből ivásKépKép
Eszti is csak pohárból iszik, így a csőrösre még nem tudom hogyan kell rászoktatni. Amúgy igen, a zokniját esziKépKép
Sajna, pici cumira sincs ötletemKép Hátha Liv tud segíteni.

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Edit, nagyon örülök a jó híreknek, légy szíves a továbbiakban is tájékoztatni minket a bébiről! (Mi a neve különben?)

Amikor én koraszülött babáknak való bimbóvédőt kerestem, csak a Brendonban találtam (asszem, a Váci útiban). Esetleg őket érdemes lenne megkérdezni.

Másik ötlet: a www.koraszulott.hu-n az orvosoknak szóló részben ott van egy csomó neonatológus elérhetősége, írj nekik, ők szerintem tudnak segíteni. Én is fordultam már hozzájuk kérdéssel, nagyon segítőkészek voltak.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

ReditkeKép: pici babának gratula az evéspróbához Kép. Reméljük, ugyanilyen gyorsan és szépen gyógyul és nő továbbra is Kép. Cumi ügyben én sem tudok segíteni (sose használtunk).
Csőrös pohár: mi az Aventosan szeretjük, bár Livike is inkább rágcsálni szereti, de azért néha bele-beleszív (onnan látni, hogy akkor folyik ki az egész a száján Kép). Szerintem ha szomjasak, úgyis tudják majd használni a csőrös poharat. De egyelőre jobban szeretik rágcsálni. Majd meglátjuk, mi lesz nyáron a nagy melegben.
Mi vízben az óbudait használjuk, de én is azt iszom (azt szeretem). De inkább teát szoktam Livinek főzni (pickwick gyerektea) - egyéb ízesítő nélkül - úgy vettem észre, hogy azt szereti (nem mindennap, és abból is csak 1-1 kortyot iszik).
Evés ügyben: alig eszik 1-1 kanállal (abból is szinte többet köp ki, mint amennyit adok neki Kép). Tegnap kipróbáltuk a barackos turmixot (anyatejjel) - egész jól evett belőle Kép.

És egy fotó:
Kép

Timi

Kép
Kép
timóca

Anita Kép Liv Kép Timi Kép
Baba nevében is köszi, persze hogy majd hozom a remélhetőleg csupa jó híreket. Gergő egyébként a legény becses neve.

Cumi Kép index korababa fórumon úgy néz ki tudnak segíteni, de köszi LivKép, ha mégsem megyek az általad megadott topikra.

Timi Kép Az a baj, hogy nem tudja szívni. nekünk is Avent van és abból csak akkor jön, ha szív. ma odaadtam neki, harapdálta ezerrel és a végén már hisztizett. Akkor adtam neki rendes pohárból és kb 1 decit megivott. Szóval szívás csak a cici, de reméljük majd rájön.
És nem ér ilyen csábos képeket felrakni a nőről, mert fiamat eddig is alig lehetett levakarni a monitorról, de most aztán tényleg rátapadt Kép
Bocs MaccsKép Lilire is tapadna, de te sosem pakolod a képeit....vagy lehet hogy ez mégiscsak újgazdag Milán miatt van?! Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit, épp most akartam érdeklődni neked az indexen, de látom, már megtetted. Kép

Kép

Kép
liv

Csak gyorsan beugrok

Reditke
Nagyon jó hírekKép Stramm kis kölykök a GergőkKép
cumiügyben sajna nem tudok segíteni. Szoptanítot nem próbálják ki?

ivás: a jól szopizó gyerekeket nehéz rávenni az ivásra, én megszenvedtem Gergővel is, nem akart se cumiból, se csőrősből, se pohárból, se szívószállal, se kiskanállal...most Gellértke dettó. én kispohárból itatgatom egyelőre, remélem rákap majd.

Ásványvíz: jó az óbudai babavíz is, meg a szentkirályi

Timóca
Livike gyönyörűKép

Csajok el vagyok keseredve, én nem tudom kiirtani ezt a szájpenészt, pedig bóraxozom a száját meg magamat is, mindent fertőtlenítek, de semmi javulás. van ötletetek?

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Most elgondolkodtam: lehet, hogy Livike is többet inna, ha nem csőrösből, hanem pohárból adnám? Na, majd kipróbálomKép.

Livike köszöni a bókokat Kép.

JudyKép: szájpenész ügyben nem tudok segíteniKép. De a többiek biztos írnak majd valami okosat Kép.

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!

Timóca, irtó jópofa a lufitok, hol lehet ilyet kapni?
Köszi
Szilvi
agugu

SzilviKép: hétfőn mentünk Pilisvörösvárra rokonokhoz. Útközben (talán Sólymáron) volt valami rendezvény, ott volt egy vásár. Ott vettük. (Direkt lufit venni álltunk meg, mert tudtuk, hogy Livike imádja a lufikatKép)

Kép
Kép
timóca

Kinek mi a véleménye a bébikompról? Elég sok negatív dolgot hallottam róla.....
Szilvi
agugu

Judy Kép
Küldök neked mailen egy receptet, ha megírod a címed, mert a profilodban nem találom.
Mint múltkor írtam, mi nagyon sokat (majdnem 3 hónapig) küzdöttünk a szájpenésszel, ráadásul én is elkaptam, fájt a cicim, mint a fene, még szopis tanácsadónak is megmutattam.
A sima bórax nem használt, aztán egy barátnőm kislányának felírt recept alapján én is felirattam a szert a doki nénivel és attól rendbejött. Küldd el a címed, hátha nektek is segít.

Liv Kép Köszi, ott is olyan aranyosak a lányok. Már ketten felhívtak.

Itatás: nagy felindulásomban elhatároztam, hogy most pedig igenis meg kell tanulni inni Bálintnak olyan Csőrösből, amit szívni kell. Nehogy már ilyen kis töketlen legyen Kép Evés után, amikor tuti szomjas volt úgy fektettem a karomra a lurkót, mintha szopizna és úgy adtam oda neki az Avent üveget. Egy ideig bénázott, aztán elkezdte szívni. Nagyon örültem. Mondjuk utána, pár óra mulva ülő helyzetben már nem ment, dehát majdcsak eszébe jut. Bízom benne.

Altatás: Most kifáradtam nagyon, mert az én drága kicsibabám, eddig életében még csak a cicin aludt el.
Este ez nem is kérdés. De napközben is nagyon fixen alszik, délelőtt mindig alszik 10-12 között és délután 3-1/2 5 között. De csak és kizárólag cicin alszik el.
Ma úgy döntöttem, hogy szépen lassan le kell szokni majd a ciciről, ami evés szempontból nem olyan gáz, mert kajálni imád mást, de hát ami a nehezebb lesz, hogy cici nélkül hogyan alszunk el.

Tegnap 9 hónapos lett, úgyhogy anya bekeményített. Egyelőre a délutáni alvást próbáljuk cici nélkül.
Hááát. Egy és negyed órát tartott az altatás üvöltéssel, sikítással, én derék leszakadásommal, de végül elaludt.
Kitartás kell, mert a szívem szakad meg ilyenkor, tudom ha odaadnám neki 5 perc alatt aludna.
Rövidtávon nekem is könnyebb és kíméletesebb lenne.
Remélem pár hét alatt hozzászokik, aztán remélem, hogy egy idő után nem csak kézben fog elaludni, mert k* nehéz.
Olyan 1-1,5 éves koráig szeretném szoptatni, de úgy gondolom nagy törés lenne neki, ha akkor hirtelen szünne meg a teljes cicizés és nehéz lenne az elalvás, úgyhogy bekeményítek, megemberelem magam és szépen, lassan, fokozatosan próbálkozom. Majd meglátjuk.

Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Szilvi! Én már elmondtam a véleményem, tartom is, hogy felesleges. Welcome in the topic! Kép

Judy! Szájpenész ügyben sajnos nem tudok segíteni Kép. Nekünk írt egy ecsetelőt a doki, de még sosem használtuk.

Timi! A Pickwick gyerektea feketetea alapú?

Reditke! Nagyon örülök! Ngyon sokat kibírnak a pici babák. Szerencsére ők még nagyon erős élni akarással rendelkeznek Kép. Csőrös pohár: Szerintem egy szomjas gyerek rájön a pohár titkára Kép.

Vasani! Áron uzsira kap gyümölcsöt. Délelőtt sokszor sietünk, ez így kényelmesebb. Szóval 1* kap pépeset és egy darabig ezt próblom is tartani. Úgy tervezem, hogy havonta váltok ki egy étkezést pépessel, de utána is marad két szopi minimum egy éves koráig. A tegnapi napot jól bírta, bár úgy ráugrott a cicire fürdetés után, mint aki egy éve nem evett. A cicim viszont rosszabbul bírta, már kivert a veríték annyira feszült. Kicsit lassabbra veszem a tempót, nem hiányzik egy mellgyulladás.

Macsek! Nekünk a neorológus mondta, hogy járni kell, mivel Áron izmai, de különösen a nyaki izmok feszesek Kép. Ma egyszer láttam hasra fordulni, szóval tudja csak gyakorolni nem szereti.

Macs! Jobbulást a babának! Kár, hogy ilyan rossz az idő, egy kis napsütés is biztos sokat segítene.

Víz: Én is a Szentkirályival szoktam próbálkozni. Gyümölcspép után kell vizet adni a gyereknek?

Andrea

KépKép
Áron

Reditke

Én itt csak olvasó üzemmódban vagyok, de nagyon megérintett a pici babáról amit írtál. Cumi ügyben azt hiszem, hogy tudok segíteni. Próbáljátok meg a Chicco cumifejet. Pontos neve: Chicco Physiological Project. Nagyon pici a feje, kb fele az Aventosénak. Az én fiam nagyon sokáig csak ezt volt hajlandó a szájába venni, minden mást elutasított. Állítólag ugyanúgy nyúlik szopizás közben mint a cici, és többféle lyukméretben kapható. Nem mindenhol lehet kapni, tegnap láttam a Savoya parki Kenguru Goldban.
Remélem segítettem.

Sok egészséget és kitartást a babának meg a mamának is.

Gigi

KépKép
gigi28

Hello "Aron"!

..akartam még kérdezni, hogy ti kaptok-e agyhártya gyull. elleni oltást? Dávid is imádja az almát, édes ahogy leszippantja a kanálról.. Kép
Valószínü gyerekdokit fogunk váltani. Pénteken szinte kivágott minket a rendelöböl... Kép Még a kúpra sem volt idöm, nemhogy felöltöztetni a lurkót. ..úgyhogy a kérdéseimet felteszem holnap a pozsonyi dokinéninek. Egyébként amíg házhoz jött, semmi gond nem volt, kár hogy így alakult, mert a szakmai tudását eddig nem vontam kétségbe...
agugu

Áron-Andi, miért kell hetente 2x dévényeznetek? Régebben csak 1x jártatok, nem?

Lányok, most olyan sokan írtok az ivásról, hogy muszáj megkérdeznem: miért olyan fontos, hogy igyon vizet egy 8-9 hónapos baba? Csak mert mivel Dávid rengeteget szopizik, nekem eszembe se jut, hogy vizet adjak neki. Ne vegyétek rossz néven a kérdést, tényleg érdekel.

Bébikomp: úgy tudom, hogy a gerincnek se tesz jót, plusz olyan mozgásokat erőltet, amiket magától még nem tud a baba.

Liv

Kép

Kép
liv

Edit, Dávidot mi is akaratlanul rászoktattuk a kézben elalvásra, ami nem egyszerű dolog, mivel 9 kg, úgyhogy én meg örültem, hogy át tudtunk szokni a szopi közben elalvásra. Én is próbálkoztam az ágyban elalvásra visszaszoktatni, aztán feladtam. Egyelőre.

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Áron-AndiKép: a pickwick tea: biztos voltam abban, hogy tiszta gyümölcs tea, és ezért megnéztem pontosan. Készült: csipkebogyó (37,8%), szárított almadarabok, hibiszkusz, fekete tea (12%), természetazonos aromák, citromhéj és édesgyökér felhasználásával.
Tehát van benne feketetea Kép. Egyébként meg finom Kép.

LivKép: szerintem sem fontos ilyenkor itatni a babákat, anyatejben minden benne van Kép. Esetleg nyáron, ha nagyon izzadnak, akkor lehet vizet adni nekik Kép.

Timi

Kép
Kép
timóca

Reditke
Köszi, az nagyon jó lenne: fodroczy@axelero.hu

Liv
Igazából nem baj, Gergő se ivott 13 hónapos koráig, viszont napi 5-ször szopizott. egyedül akkor volt ez gáz, amikor beteg lett kruppal és sehogy se tudtam itatni a kórházban, végül infulzióra került és le is szúrtak, hogy nem tanítottam meg inni. Akkor végül a Kubut szerette meg és így tanult meg inni.

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy Kép
Mail ment

Liv Kép
Én azért szeretném itatni, mert mi már csak reggel-este-délelőtt szopizunk. Na, meg éjszaka vagy ötször. Mivel tegnap óta felfüggesztettem a délutáni szopit is, így ha belegondolsz délelőtt 10 és este 8 között nem visz be folyadékot a babám.

Néhány paraméter Bálintról:
9 hónap
6 fog
9860 gramm
77 centi
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Csak röviden az itatáshoz szólnék hozzá.

Az Szentkirályi és az Óbudai Gyémánt ásványvizet is ajánlott felforralni a gyerek 1 éves koráig, hiába bébivíz, én ezt hallottam.

Teát mi a gyógyszertárban kértünk, csipkebogyó és dekára van, nem filteres. Szerintem az ilyenfajta a legjobb, biztos nincs benne semmi más adalékanyag és nem fekete tea.

Márkot én is próbálom itatni, pohárból, csőrösből, cumisüvegből, legtöbbször csak rágja őket, de ha nagyon szomjas, akkor már iszik pár kortyot a cumisüvegből vagy pohárból. Valószínűleg kitartóan kell próbálkozni és szépen lassan megtanulják.

Jó hétvégét mindenkinek!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok LányokKép

Csak gyorsan:

Bébikomp: Esztinek biztos nem lesz...

Ivás: mi is csak gyakorlásképpen adjuk Esztinek azt a pár kortyot, hogy nyáron, ha tényleg kell, ne lepődjön meg, hogy mit akarok azzal a kispohárralKépKép
A forralásról annyit, hogy a fürdővízből szerintem egy este többet nyelnek a gyerkőcök, mint amennyit pohárból három nap alatt megisznakKép
Úgyhogy úgy döntöttem, nem forralokKépKép

ReditkeKép
Bálintodnak boldog 9. hót kívánok!Kép
Paraméterek: Szépen fejlődik a fiatalemberKépKép

DinoKép
Bernátnak boldog névnapot!Kép

Most hirtelen ennyiKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!

Reditke! Boldog 9hót Bálintnak! Ezekkel a paraméterekkel gondolom a dokitok is elégedett volt Kép. Gergő baba hogy van?

Liv! Azért járunk 2*, mert így állítólag jobban beindulnak a babák. Lassan szeretném abbahagyni vagy egy kicsit szüneteltetni a tornát, mert Áron már nagyon sír közben. A forgás eddig nem az erőssége, viszont egyfolytában ülni akar, kapaszkodik a járóka rácsában. Ti jártok még?

Vasani! Ti hogy álltok a pépes kajcsikkal?

Andrea

KépKép
Áron

Kimaradt: Ma vagyunk 6 hónaposak. Mi is elértünk idáig KépKépKép.

KépKép
Áron

Sziasztok,
ReditkeKép Tök örülök, hogyjobban van a pici Gergő!!!! Én is megkönnnyeztem be kell vallanom.

Huhh, olvasom, hogy mennyi gondotok van az itatással. Amit én tudok, az az, hogy nem érdemes rászoktatni a csőrös pohárra, vagy a cumisüvegre, ha már egyszer tud inni pohárból. Reditke ne izgulj, a cumisüvegből még Kornél se tud mindig ülve inni, pedig ő ehhez van szokva. Én meg pont azzal küzdök, hogy átszoktassam a pohárra.

GYerektea ügyben van a herbáriának egy keveréke, ami tuti feketetea mentes. Én maradok a saját keverékemnél. Csipkebogyó, hársfa( C-vitamin, meg fertőtlenítő hatás miatt), meg székletlazítónak megy a kamilla, ami gyulladáscsökkentő. Semmi cukor!!!!! Így nyugodtan adom éjszaka is.
Bevallom, Kornél a mai napig 6-7 szopit simán lezavar a 3-4 szilárd kajcsi mellett, de van, hogy csak szomjas, ilyenkor a teát fogadja csak el. Fogalmam sincs hogy fog leszokni a kis cicibubus a szopiról.

A mai éjszaka után szent elhatáriozást teszek, hogy inkább hagyom sírni, mert hulla vagyok. Õ ugyan alszik napközben mostanában 8-10-ig, meg délután 2-től tegnap pl.5-ig, de az én éjszakáim iszonyúak a 2 óránkénti keléssel. Szóval terror mutter leszek. Majd mesélek.

AndiKép Fog ügyeskedni Áron. Szurkolok!

TimiKép Livike gyönyörű, mint mindigKép
JudyKép Gyógyulás a kis és nagyKép fiúknak!
VasaniKép Eszti baba nagyon édes. Kis zoknigyüjtögető manó.

Kornél már türelmetlen, szóval megyek.

Üdv;
Vera

hvera

Andi, járunk még, hetente 1x, 2 hét múlva megyünk neurológiakontrollra, akkor meglátjuk, mit mond az orvos. Legutóbb azt mondta, hogy ha mászik Dávid, abbahagyhatjuk. Még nem mászik.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok lanyok!

Elegge le vagyok torve.
Papa nagypapaja nagyon rosszul van. Korhazban van es egyre rosszabb. Igaz 90 eves elmult.
Igy 99% hogy nem megyunk nyaralni.
Minden a mai meg a hetvegi vizsgalatokon mulik.
Kép
Meg jo hogy van stornobiztositasunk.
Soha nem gondoltam volna, hogy valaha hasznalni fogjuk.

Igy most olyan rossz, mert hat szegeny papat imadjuk es annyira sajnalom, na meg a nyaralas is jo lett volna. Rank fert volan egy kicsi pihi.

Szoval 1% hogy megyunk. Kép Kép Kép

Csak gyogyulna meg bar innen mar szerintem nincs ennyi idosen visszaut. ez a legborzasztobb. Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

Nagyon szépek és ügyesek a babók! Kép Kép

Itatatás: Én tízórai itatom Vikit, mert husit eszünk és elég száraz, így kamilla teát (Herbária) adok neki, natúrban. Már régóta ehhez szoktattam, hogy nem ízesítem neki. Babavízből csinálom eddig Humanából, mostanában Szentkirályiból csinálom. Néha vizet is iszik, de a teát jobban meg kedvelte.

Liv! Mivel elég sokszor szopizik még Dávid, így nem baj, ha nem itatod. Szerintem.

Reditke! Sokszor ébreszt még Bálint éjszaka? Nekem a védőnőm a citromfű teát javasolta, persze gyengére csinálva. Tegnap kezdtük el. Remélem hatásos lesz.

Magika! Szurkolunk, hogy jók legyenek az eredmények, és meggyógyulj papád.

Mi is szépen fejlődünk. Viki már eszeget, csak nem tudom, hogy mennyit, mert kiskanálról nem ízlik, csak az ujjamról. Éjszaka még mindig kelünk. Eddig 3-szor, kb 2 napja, már csak kétszer. Kép Kép

Lányok!
Honnan tudom, hogy a lefejt tej már nem jó?
És lenne még egy jó kérdésem. Viki néha már sajna lepottyant az ágyról, ami szerencsére nem magas, így csak megütötte magát. Most már körbe párnáztam a helyet, mert 1/2 percre sem vehetem le róla a szemem. Kép Tegnap is így esett le, pedig az ágy másik, biztonságosabb végén volt.
Tudja valaki, hogy milyen tünetek mellett kell korházba vinni a babát. Én a hányást és az esés utáni aluszékonyságot tudom.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Moszi! Hol tárolod a tejet? Hütöben vagy a fagyasztóban? ..én úgy tudom, hogy a fagyasztóban 3 ill. 6 hónapig lehet tartani a tejcsit, a hütöben pedig 72 óra vagy 5 nap attól függöen, hogy koraszülött volt, vagy egészséges, idöre született-e a baba. ..én minden nap fejek le tejet..

Szilvi
agugu

Szilvi! Fagyasztóban. Már régiek, azaz kb decembertől vannak, a korábbiakat elhasználtam már.

KépKép
Kép
moszmota

Moszi! ..akkor hajrá, még felhasználhatod öket, a december még belefér a 1/2 évbe, de ha sok a tejed, én inkább frissebbet adnék a lurkónak. Most volt nálam a gyerekdoki, ö isazt mondta hogy 1/2 éven belül semmi baja sem lesz a tejnek.
agugu

CsajszikáimKép Ha örökké ennyit írtok, nem fogom tudni követni a topikotKép Főleg abban a roppant kevés időben, amit a Mesterem meghagy saját magamnak. Most, hogy mászik, térdel és mától már ül isKép, mindenhova kísérgetnem kell őkelmét. Ha ma nem teljesítettük vagy százszor a papírkosár - hátihordó - ruhaszárító - anya cipőja - apa cipője - apa táskája - Boti babakocsija - Boti pelenkás zacskója karikát, akkor egyszer sem. Módszeresen mindig ugyanígyKép Én már unom, mint a rossseb, de Boti mindig úgy csinál, mintha mindig mindent először látna. A kis rácsodálkozóKép

Ivás téma: én itatom a kiscsákót, egyrészt mert a normál kajához a felnőttek is isznak, függetlenül attól, hogy előtte tízóraira ittak, vagy sem. Plusz a sokak által emlegetett nyári melegben tudjon mit kezdeni az ingerrel, és hozzá a pohárral. Boti már a főzelék közben is többször értésemre adja, hogy akkor ő most inni szeretne (mondjuk a jelekből ítélve inkább AKARKépKép). Egy ebédhez ált. elfogy a 2 dl pohárba töltött 2-3 cm magas almalé. Lassan el kell kezdenem a teáit is adagolni, mert kizárólag almalén nem lehet felnőni, ami úgy néz ki, Boti számára egyerlőre egyértelmű, hogy igenis lehetséges.
A palackos vizet nem fogom forralni, de én egyébként is egy hanyag-laza mutter vagyok, aki sterilizálni is csak egyszer sterilizált - még a kölök születése előtt. Azóta már benyalt ezt-azt, oszt kutya baja. Kell az immunrendszernek egy kis kihívásKép Persze most a gyengébb idegzetűeknek sem kel elfordítani a fejét a monitor elől, mert ez azért nem azt jelenti, hogy direktbe kiteszem a gyereket a bokrok alá földet nyalni, de nem esek kétségbe, ha éppen azon kapom, hogy az apja cipőjének a talpát eszi. A száját úgy sem lehet ebben az esetben sterilizálniKép Szépen elmagyarázom, hogy nem szabad, de úgy tűnik egyelőre még szelektív a memóriája, mert elég sok "nem szabad" dolgot művel szerintem direktKép

JudyKép
A tali nekem a máj. 30. és jún. 03. közötti hét lenne a jó (kivéve szerda, mert az fodrász), vagy rá két hétre.
Reditke remek receptjére remélem rendesen reagál a szájpenész, és iziben kikotródik kisG szájából, meg a te cickódról. Csak nehogy Apa is elkapjaKépKépKép

MacsKép
Cölibátus hö-hö, mi az?KépKép Nem azt mondom, hogy megvonás van, hanem hogy "ágyvágyam" a honvágy mellettKép A szőnyeg dörzsöl, a fotel gurul, a tusolást meg már unjukKép
Apropó csajokKép Ti mindig a gyerek esti elaltatása után bujálkodtok apával (nem az enyémmel, ki-ki a magáévalKép), vagy ha jön a rózsaszín köd, akkor gyereket bejárókázzátok, és jöhet, ami a csövön kifér??Kép
Lili baba jobban van már? Tudom, hogy nem vagyok dokker, és tizedét sem tanultam annak, ami tudásnak ők birtokában vannak, de az én barátosném mesélte nekem eccer, hogy neki is volt már nem egy Lili babához hasonló esete. Volt ott minden, pisi labor, vérvétel, napi látogatás, lázcsillapítás, mikroboilógiai labor (vagy mi a szösz), kaka vizsgálat, oszt sehun semmi. Hanem láss csodát, a semmiből előjött egy fogacska és 24 órán belül minden láz megszűnt. Tudom, hogy nektek kizárták a fogacskát, mint okot, de mi van, ha mégis ez van a háttérben?

ReditkeKép
Nekem nincs tippem, hogyan lehetne elcsábítani Bálintot egy kis csőrös pohár szívásra, de amit írtál kecsegtetően hangzik. Én is szeretném majd Botit rászoktatni, mert pohárból prímán megy neki, de csak ha én tartom, ő nem tudja még fogni. Ha meg majd tudja, úgyis az egészet a nyakába borítja. Nekünk is van 2 csőrösünk, 2 különféle ikeás, de mindegyikből automatikusan folyik a lé. Ha üresek, prímán cuppog rajtuk, ha van benne valami, csak csapkod-játszik, még rágcsálni sem nagyon hajlandóKép
Kisbaba unokaöccsnek gratula, jól csinálja ezt a nem-szivárgás dolgot.
Bálint unokatesónak pedig gartula a paraméterekhez, és ehhez a nagy korhozKép
Kitartás az új altatási módszer sikeres bevezetéséhez!

SzilviKép
Nekünk (mármint a dednek) nincs bébikompja, de az a helyzet, hogy mivel nem hiányzik egyikünknek sem, nem is gondolkodtam a pozitív-negatív érveken. Hülye érv, de anno mi is felnőttünk úgy, hogy végig babakompoztam a nagyim házát. Nem lett se "O" lában, se gerinc problémám. Egy egészséges csemcsemőben nem hiszem, hogy kárt tudna tenni egy babakomp. Fontos, hogy a lakás alkalmas-e a komp fogadására, mert ha sok a küszöb, akkor vagy a gyerkőc vágódik mindig el, vagy a kedves szülő emelgetheti át a küszöbön. Ellenérvem nincs, de ha enélkül is simán közlekedik a gyerkőc, akkor szerintem hanyagolható.

TimiKép
Szexilábú Livikét csak suttyomban nézegetem, nehogy Boti vérszemet kapjonKépKép Szépen áll a leányzódKép

MagiKép
Szegény nagyapi! Drukkolok, hogy felgyógyuljon. Hétvégén csinálnak egyáltalán vizsgálatokat? Amilyen kórházat én ismerek, ott hétvégn megáll az élet, és csak a hétfői műszakkezdéssel tér vissza. A nyaralást meddig lehet lemondani?

VeraKép
Te kis terror mutter társKép Csak kitartást tudok neked kívánni. Én kb ugyaanilyen hulla voltam a betegségből felépülgetve, amikor megtettem a szent-nem-kelek-fel-ha-fene-fenét-eszik-is-fogadalmat. Akkor már nálunk is 2-2,5-3 óránként volt sírás-hiszti éjszaka, nappal meg csuda édi volt a kis krampusz. Bíztasson az, hogy mi sikerrel jártunk, Boti azóta is szeret, cicizik rendesen, tejcsi van, és este 8-tól alszik egészen valamikor fél 5 és 6 óra közötti időtartamig. Akkor szoppant egyet, és szunya fél nyolc, nyolcig. Bevallom, én néha még így is hulla vagyok, csak épp nem értem, miértKép

MosziKép
Majd mesélj a citromfű teáról! Ujjról etetés, hja kérem, ha lehet választani, akkor anya kezéről a legfinomabb mindenKép

A tv által oly sokat hirdetett levendulás fürdetőt próbálta már valaki? Nyugtatja a babát?

Nem tudom, hogy a hétvégén jövök-e (szerintem igen), de ha nem, akkor részemről jön egy kis csend, mert hétfőtől már nem lesz netünk és telcsink, hogy a számlákat tudjuk rendezni a szerda esti hazaindulásig. A nagyszülőknél szerintem esélyem sem lesz nethez jutni, úgyhogy legközelebb majd otthonról, a vérva várt gyors neten kersztül leszek egy hét múlva hétfőn.

pussz mindenkinek:
Csirkesz
(aki alig várja már, hogy nekilásson bepakolni HAZA-HAZA-HAZA!)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Mindenkinek biztos nem tudok írni, bocsi, de annyira, de annyira sokmindent kell intéznem, hogy szörnyű.

Maccs Kép,
nem olvasom rendszeresen a nyáriakat, csak miattad mentem át egyszer, mikor már sokáig nem adtál hírt magadról Kép. Sajnálom apukád Kép, nem tudtam eddig. Az az érdekes tudod, hogy anyukám pszichológus volt, így pontosan tudta, hogy a depresszió gyógyítható... és mégsem ezt választotta.

Magika Kép
jobbulást nagypapinak, nem semmi kort élt meg már eddig Kép Nyaralást annyira tervezted! Remélem azért összejön Kép
Már 3 pelusoszacsi vár amúgy rád Kép, csak képtelen vagyok e-mailezni is, de ha Te írsz, akkor működik, legfeljebb a párom válaszolKép: celebrini.edit@chello.hu

Judy Kép
nekem is szörnyű volt a vészhelyzetben a meghalt baba, Andrisnak is volt csomója a köldökzsinóron.
Császárral szültél, vagy "rendesen"?

Csirkesz - ET Kép Kép
nekem azt mondta a védőnő, hogy lehet már fokhagymát adni a gyerkőcnek, úgyhogy hétvégén kipróbáljuk a zölbabfőzeléketúgymintanyáék.
Levendulás fürdetőt használunk a kezdetektől. Úgy rugdos és csapkod manókám fürdés közben, hogy utána mindig megnézem, hogy rendben vannak e a végtagjai Kép Mi lenne ha nem nyugtatná Kép? Viszont anya szereti az illatát Kép

Itatáshoz csak annyit szólnék hozzá, hogy Andris egy időben pl. csak baracklevet volt hajlandó inni. Úgyhogy azt kapott. Gyümiléből 2-2,5 decit megiszik egy nap alatt. Vizet nem hajlandó, teából nagyon keveset (többfélét próbáltam), viszont a gyümilevek nagyon mennek. Nem bánom, hiszen több olyan van benne, ami fontos a szervezetnek, mint a teában, vagy vízben.
Szóval akinek nem iszik a lurkója, próbálja gyümilével. Hol töményen adom, hol vízzel keverve.

Anita Kép
Szentkirályit használunk mi is. Én a kajcáit is azzal hígitom. Fel szoktam forralni, bár volt már, hogy nem és nem lett baja.

Reditke Kép
nem semmi amin átment Gergő. Nagyon-nagyon drukkolok neki!!! Szuper kis manó, hogy ilyen jól vette az akadályokat. Klassz kis emberke lesz belőle Kép!

Na megyek, mert még annyi minden..... Kép

Cedit
cedit

Sziasztok lanyok!

Papa ma egy kicsit jobban van.
Hetvegen nem csinalnak neki semmit.
Eddig csinaltak, de minden negativ.
Csak akkor mitol beteg.
Ez a baj, nem tudja senki. Kép

Ime a papa Zolcsival igaz par honapja de par hete is ilyen jol volt.

Kép

Kép

Lanyok!

Beneveztem Zolit egy szepsegversenyre.
Ha van kedvetek nezzetek meg.
Ja es ha van kedvetek szavazzatok Farkas Zolira.

Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Ja a szepsegverseny cime:

http://www.izgi.hu/izgi/
Vendég

Sziasztok!

LauKép

Gratula az átaludt éjszakákhozKép Remélem még mindig tartja Bazsi ezt a jó szokástKép Nagyon édi a képekenKép

VeraKép

Gratula a fogacskáhozKép

TimiKép

Gratula Livikének a felálláshozKép Nagyon jók a képekKép

MacsKép

Sajnálom a mostani történéseketKép Remélem Lili már jobban van azóta. Jó a rendörös sztoriKép

LivKép

Gratula a fogacskáhozKép
Mi megkérdeztük a dokit ivással kapcsolatban és azt mondta, hogy egy anyatejes baba nem szomjas, csak ha nagy meleg van, tehát nem feltétlenül kell itatni. Bár én pont ma megpróbáltam itatni egy kicsit, de nem sokat ivott. Mivel itt már most nagyon meleg van, így nem baj, ha kicsit megtanulja hogyan kell inni.

ReditkeKép

Nagyon jó hír, hogy jobban van már az unokaöcsédKép Ha nem találsz semmit kis cumi ügyben, akkor szólj, hátha itt találok és akkor viszek neki jövö héten.
Nagyon jó Bálintról a rántott húsos kép. Nem semmi, hogy így eszik már ez a fiúcskaKép
Gábriel szintén nem tud inni csörös pohárból, bár ma próbáltam elöször. Viszont egy kis müanyag pohárból egész ügyesen ivott.

CsirkeszKép

Mi általában akkor huncutkodunk, ha a gyerköc már alszik, de volt már rá példa, hogy a babakocsiban kellett várnia egy picitKép Persze azért nagyon hosszú idöre nem hagyjuk magáraKép
De nem azt mondják, hogy a gyerköc akkor boldog, ha a szülei is azokKép

KyrandiaKép

Gratula Lizának a feltérdeléshezKép

BoriKép

Gratula a fogacskákhozKép Nem semmi méretekKép Nagyon édi a képenKép

MacsekKép

BecsipödésKép Jobbulást NekedKép!

Áron-AndreaKép

Ne aggódj amiatt, hogy még nem forog Áron. Gabriel is csak 7 hósan kezdett el igazán, de azóta nem lehet leállítaniKép Én egy cseppet sem aggódtam emiatt.

JudyKép

Hogy van apa bokája? Végül kiderült, hogy mi a baj?

Sajnos nálunk nincsenek túl jó hírekKép Pár napja egy-két kiütést véltem felfedezni Gabriel arcán. Azt hittem, hogy valami kaja a ludas, de sajnos kiderült, hogy nem. A kiütések száma mára már eléggé megemelkedett, így dokihoz mentünk. Ekkor ért a meglepi: gyerek bárányhimlös. Ami végülis nem lenne gond, hisz jobb, ha ilyen picin kapja el, mert nem vakarja szét magát. De! Ugye jövö keddre megvan a repcsijegyünk hazafelé. Ha észreveszik, hogy pöttyös a gyerek, akkor lehet, hogy itt sem engednek ki az országból vagy otthon nem engednek be. Szóval most tanácstalan vagyokKép Ti mit csinálnátok? Ezen kivül kicsit lelkiismeretfurdalásom is lenne emberek közé menni, mert mi van, ha egy kismama (aki eddig még nem volt bárányhimlös) elkapja. Bár tudom, hogy erre kevés az esély, hiszen felnött korra az emberek 85-90% átesik ezen, dehát mivan ha... Csak az bosszant nagyon, hogy már nagyon mennék, hiszen 1 éve nem voltam otthonKép

Jó éjt mindenkinek!

Puszi
Moncsi
minike

Még egy kérdés: Nem tudjátok, hogy az elsö pötty megjelenésétöl számítva hány nap múlva nem fertözö már a dolog?
Moncsi
minike

Sziasztok!

MoncsiKép: A bárányhimlő a pöttyök megjelenése után talán még 1 hétig fertőz. (az biztos, hogy nem addig, amíg tartanak a pöttyök) Úgyhogy szerintem nem lesz gond vele.

Tegnap találkoztunk Livike kis haverjaival (akikkel együtt születettKép) olyan kis édik voltak:
Kép

Timi

Kép
Kép
timóca

Bocs, ha konkrétan ez a kérdés már elhangzott, de főzelék-, gyümölcsevés közben is megkínáljátok innivalóval a babákat?

Kép

Kép
liv

Liv
A védőnö azt mondta hogy minden evés után és ha lehet közben is meg kell kinálni őket,az rajtuk mulik elfogadják-e de kinálni kell

Kép
Kép
nikk0830

Csirkesz
Utlevelet köszi Kép Boti nagyon kis ügyes fickó lett Kép

Macs
Lilinek megy még a drukk hogy derüljön ki mi a baj,vizsgákhoz neked is sok szerencsét Kép

Redit
Babóka nagyon kis ügyes szoritok neki is hogy továbbra is rendben menjen minden
Bandó csak pohárból tud inni,én is vettem csörös poharat de csak rágcsálja,igy én a cumisüveg tetejéből itataom ha megyünk vhova

Magi
Betegsége nagypapinak Kép Kép Remélem azért el tudtok utazni és nem lesz semmi baj vele

Lányok akiknél már nagyobb a baba mennyire pépesititek a kjákat ? Nekem már azt mondta a védőnő hőgy adjak neki párolt zöldséget rágcsálni.

Andrea
Jó nyaralást Kép

Tontica
Szép nagy lett a legénykéd Kép

Kép
Kép
nikk0830

Kép
Kép

Két kép Bandóról Kép Kép Kép

Kép
Kép
nikk0830

SziasztokKép
Na akkor én most tényleg elköszönök kb. egy hétre. Legyetek jók, babák viselkedjenek rendesen, panaszt ne halljak senkire!!Kép

LivKép
Akkor én úgy csinálom, ahogy a védőnőd mondja. Mindig kínálom kaja közben is, meg utána is, és iszik szorgosan. Ha elveszem a poharat a szájától, de még kérne, mindig kapaszkodik a pohát szájába.
Ajánlom kajának a rakott karfiolt, ma azt kapott Boti (igaz a töltelék tojgli nélkül, és nem sütöttem össze az ő részét tejföllel, de hajszálra ugyanazokat az összetevőket turmixoltam le neki, mint amit mi ettünk. Annyi difivel, hogy neki raktam hozzá egy kis paradicsomszószt is, és csak úgy fogyott a tálkából a piros masszaKépKép)

NikkKép
Én nagyjából összeturmixolom a kajákat, de egyre inkább hagyom darabosra. Ez hangulattól függően hol tetszik neki, hol nem. Amikor azonban a mi kajánkat nézi ki a szánkból és tányérunkból, akkor adunk neki darabokat (husit, zöldséget), és prímán boldogul vele. Ha nem, akkor meg köhögKépKép
Bandó nagyon szép kisfiú, nem csodálom, ha a kiscsajszik itt a topikban úgy odavannak érteKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

SziasztokKép

Áron-AndiKép
Boldog hathót ÁronodnakKép Hihetetlen, ugye?Kép
Pépes kaja: még mindig az alma a nyerőKép Azon kívül még csak a krumplit próbáltuk. Szerintem még legalább egy hétig ez marad, aztán talán a sárgarépa.
Eszti amúgy nagyon ügyesen hamizik, tetszik neki a dolog, egyszer sem öklendezett, még a krumplinál sem. Csak a krumpli nem annyira ízlik neki magába.
Ráadásul a kaki is masszívabb a krumpli miatt, tegnap megint láttam vércsíkokat benneKép, nem tudom, hogy mégis nem valami sérülés van-e odabent szegénykémnek (mert elvileg tejfehérje allergia a diagnózis)Kép

VeraKép
Milyen volt a terror-muttis éjszaka?

MagikaKép
NagypapiKép Olyan meghatóak a fotók róla és a kisunokáról.

CsirkeszKép
Gratula Botinak az üléshezKép
Mi még nem próbáltuk a levendulás fürdőt, de Esztinek egyelőre nem is kell. Ha fürdés, akkor utána szopi és alvás. Néha a szopit is csak ímmel-ámmal sikerül teljesíteni, mert gyorsan elalszikKép Tehát őt még egyelőre nem kell levendulailag lenyugtatniKép
Jó utat kívánok hazafelé, egy hét múlva pedig nagyon várunk ittKépKép És jó pakolászástKép

CeditKép
Levendulás fürcsiKépKép
Kitartást kivánok Neked továbbra is!

TimócaKép
A bababulis fotó nagyon édiKép

NikkKép
Bandód annyira szép, hogy Eszti csak nézte-nézte a képernyőtKép Egyébként megértem, én is csak néztemKépKép

Kellett már ez a jó idő. Esztit tokától bokáig kenem naptejjel és egy csomót sétálunkKép Már olyan szép színe van a manónakKép
Ja, ma van az 1 éves házassági évfordulónk ApávalKép

Kép

Mindenkinek szép hétvége-maradékotKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

SziasztokKép

Tudtam hogy érdemes lesz benéznem,ennyi gyönyörű gyereket ritkán látni egy kupaconKépKépKép!

NikkKép

Annyira édes Bandus,hogy a páromnak is szóltam kukkolja meg,pedig éppen Forma 1-et néz és ez nála szent és sérthetetlenKép.E mail címed elmentettem és akkor remélem találkozunk augusztusban,manókáink szülinapjánKépKépKép!Kajákat még turmixolom alaposan,de a főtt sárgarépát már harapja és eszegeti a 2 szem fogacskájával,igaz néha egyben lefut neki és akkor köhécsel meg "krákog" a frászt hozza rám.

AnitaKép

Nagyon boldog házassági évfordulót,jól ünnepeljétek meg Apával!!!Szépséges Esztinek meg előre is boldog névnapot,mert krónikus időhiányban szenvedvén nem biztos,hogy tudok jönni kedden.Jövögetnek az érdeklődök a lakásra,de még semmi konkrét,remélem hamarosan jó hírekkel tudok szolgálni.

CsirkeszKép

Jó utat Nektek hazafelé!

TimócaKép

Livikéd is szépséges és nagyon ügyi mozgás téren isKép!

MagikaKép

Olyan meghatóak a fényképek,remélem minden rendben lesz!Azért drukkolok a nyaralásotokért isKép.

ReditkeKép

Nagyon örültem a jó híreknek,további erősödést a picurkának!!!

Csajok!

Mírám már egy hete gyakorolja a felállást,a legelső kísérletét sikerült le videóznom,úgy örül magának ilyenkor,hogy zeng a ház a kurjongatásátólKép.Nem lehet sehol egyedül hagyni mert hajmeresztő dolgokat művel pillanatok alattKép.Tud már puszit küldeni,pápát inteni és ha kérdezem hol a halacska,már fordul is az akvárium felé.Mesekönyvéből meg a cicát ismeri fel,én olyan büszke vagyok ráKép.Esténként "minigarzonozunk" mindenki egy szobában alszik a fapapucsosoktól távolabb,de sajna még így is néha felébresztik(újabban hétvégén éjféltájt kezdik az ágyazást+még 1 óra kopogás stb...)A kutya is változatlan alattunk,max egy kicsit mostanság kevesebbet hagyják egyedül bezárvaKép.Csütörtökön megyünk tanácsadásra majd beszámolok Míra paraméteíről,mert újabban minden gatyója 3/4-es kezd lenni,inkább nyúlik mint kerekedik.

Puszi MINDENKINEK!
Kép
Kép
h_viola

Sziasztok!

Jó hírek vannak nálunk is végre !Kép Manó úgy tűnik rendbe jött, továbbra sem tudni mi is volt valójában, de vége. akár lehetett a három napos láz is, de nem volt csak másfél napig kiütés, ami azért jöhetett az előtte megkezdett antibigyótól is, szóval Lili mostantól kérdojelesen (Kép)enyhén allergiás a penicilinre Kép
Vizgsám is sikerült bár szégyen szemre a két szomszédomról lestem. Azért ez olyan jól sikerült, hogy én 5-öst kaptam, míg nekik 4/5 lett az írásbeli és felelniük kellett az 5-ért! Kép Kép Kép

Bocs, hogy ne válaszolok mindenkinek 1-esével, de 1.) már sok minden idejét múltja lenne, 2.) Cicám (mármint Lili) nyirmog, hogy foglalkozzam vele! Kép

Képek édesek! Kép Kép Kép Ani, Eszti nyelve külön nagyon tetszett! Kép Kép

Magi!Kép Hát az utóbbi időben nálatok is rengeteg a negatív happening!.. Kép Kitartás. azért szurkolok, hogy összejöjjön az utazás!

Többieknek puszi az aggódásért!

Ja, és a tyúk eszemmel nem is emlékszem, hogy itt már eldicsekedtem-e, hogy költözünk 2,5 hét múlva? Kép Már nagyon várom!

Most muszáj mennem!
Macs
maccs

Csirkesz Kép, azt, hogy a védőnő mit mondott a kínálásról, nem én írtam, hanem Nikk. Kép
És, mivel valószínűleg ezt már egy hét elteltével fogod olvasni, üdv. itthon! Kép
A rakott karfiol pontosan miből állt? Paradicsomos karfiolt már Dávid is kapott, az nagyon ízlett neki.

Anita Kép, próbáltad a krumplit almalével vagy anyatejjel?

Hány fogacska meglététől nem kell teljesen pépesíteni a kajákat?

Maccs Kép, klassz, hogy Lili meggyógyult. Kép
Vizsga. Kép

Már minden baba feláll, puszit küld, mászik, pápázik stb.? Ejha!

Liv

Kép

Kép
liv

Mindenkinek köszönöm a dicséreteket,bandó mája most hizik rendesen Kép Kép Kép

Csirkesz
Jó pakolást,és utat nektek

Anita
Boldog évfordulót nektek Kép
Nagyon édes a huncutkodós képen Eszti

Viola
ma próbáltam kicsit darabosabbra,de mindig öklendezik tőle.ha adok neki egyben azt ő is elrágcsálja Mira milyen ügyes ,nagyon szépen áll.Rendeltetés szerüen használt koronájában nagyon édes a kis királylány Kép Bandó még nem igazán akar állni,egyedül a kanapén küzdi fel magát nagy nehezenKép Viszont most jön a második Kép foga és elég sokszor felsír éjjel
Találka nagyon jó lenne,már várom én is

Macs
hatalmas gratula a vizsgádhoz,én már egy kettesnek is nagyon örülnék Kép
Lilinek is hogy ilyen ügyesen rendbe jött
Merre költöztök?Maradtok pesten?

Liv
Bandónak még csak 1 foga van,de a védőnő azt mondta hogy az inyükkel is nagyon jól tudnak rágni,és ahhoz hogy megtanuljanak kezdjem el adni neki kicsit darabosabban.Hát eddig nem jártam sok sikerrel

Kép
Kép
nikk0830

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?