A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Mkatus ! Én is iszonyat rosszul voltam mindig , szintén hányós , kifekvős mensi. Jól tágultam , azt mondták , de hogy minek köszönhető nem tudom . Ittam málnalevélteát is . Masszázsolajat is használtam , de nem szadiztam magam , inkább csak kenegettem .

Kép
Kép
greenolive

Köszi Green!! Kép
mkatus

Igen a doki szuper volt ! Ne addódj ! Kép

Kép
Kép
greenolive

Ancsi, köszi az infót! kell még a metróba kártya? asszem apámnak van, de akkor még el kell menni azért is...

Moose, benne vagyunk és nagyon köszönjük! KépKép
ne rémülj halálra! de azért majd folytatom az oltásos szakirodalmat, csak most már melóznom is kéne egy picit Kép

Katus! ez a rokonod tényleg eléggé idegesítően viselkedik. Mondj meg neki nyugodtan, hogy ne jöjjön be, vagy a legegyszerűbb, ha nem értesíted, mikor szülni mégy. Minek szól bele? És hogy képzeli, hogy rádtelepedhet??? Az a TE döntésed, hogy kit engedsz be a szülőszobába (mert ennál intimebb dolog kevés van - van egyáltalán?), ahogy az is, hogy apás szülés legyen-e. Szerintem se minden család "alkalmas" erre, és ezt nem rossz értelemben mondom, félre ne értsétek, csak azért, mert erőltetni se szabadna, és ne ez legyen az "etalon".

A páromnak Isti a 4. gyereke, és most volt először szülésen. eleinte csak miattam akart bejönni, hogy velem lehessen, nekem segítsen - legalább annyival, hogy a kezemet fogja -, de eléggé meg volt szeppenve, mert ő még a fogorvostól is fél, a végére meg ő lett a nagy köldökzsinórvágó APUKA Kép

Gátmasszázs: én csináltam, egy darabig. aztán belefáradtam, eluntam, kellemetlen volt és körülményes akkora pocival hajolgatni, nyújtózkodni. bezzeg ha a párom átvállalta volna... Kép használni nem használt, de ez nem kiindulópont, mert nekem SEMMI nem használt, se homeobogyók, se málnalevéltea... olyan volt a méhszájam, mint a beton.. egyébként a 36-37 héten érdemes elkezdeni.

votiv 8)
votiv

És a kitolásnál nem feszültél nagyon? Hogy érzed, hogy viselted a vajúdást, szülést? Nagyon kínlódtál, vagy csak a vége volt nagyon kemény?
mkatus

Votiv, én is azért nem foglalkozom ezzel a kérdéssel, mert egyszerűen nem fogunk neki szólni. Remélem, nem is fogja megtudni. Kép
Én is így gondolom, hogy nem engedem be, és kész. Csak azt nem értem, hogy hogy gondolta. AZt tudom, hogy ő végig ordította az egészet, mint a sógornőm, mert olyankor szerinte csak azt lehet... Kép
mkatus

Az eleje sokkal gyengébb volt mint a menses ( még irogattam ide is , mert nem tudtam eldönteni , hogy az már a vajúdás-e ? Kép) , a vége meg sokkal durvább . De hidd el , rengeteg erőt ad a baba ! A kitolás már abszolút a vége és ott a célegyenesben már csak a gyerekre gondolsz !
Nekem egyébként az volt a legrosszabb , hogy megnyomodott a farokcsontom szülésnél , azaz szülés után alig tudtam ülni . kb. 1 hét alatt ez is elmúlt . Viszont ez elég ritka lehet , mert mástól még nem is hallottam ilyesmit. Szóval ezen se aggódj ! Kép

Kép
Kép
greenolive

súly: én eredetileg 45-48 kiló közt mozgok
mikor megtudtam, hogy terhes vagyok, már 53 voltam
a szülés előtt mértem a H-ban 84-et (áu)
mondjuk vizes is voltam rendesen
de ezt aligha tudná itt bárki überelni...
a dokim ijesztgetett is emiatt rendesen Kép

nade:
szülés másnapján épp 10 kilóval voltam kevesebb, azaz 74 (Isti "csak" 3700g volt)
aztán az első 3 hónapban lefogytam 60-ra!
msot pedig már csak havi 1kg-t tudok fogyni, és most kb. 57 vagyok
tehát 24 kilót fogytam, Metabol -
nélkül...!

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Krisztanak nagy gratula!!!!! Kép

Oxi
Magadrol??

Lanyok
Irja meg nekem valaki pliiiz mikor vannak a fejlodesi ugrasok, ne mar itt kapjak majd fraszt mitol sir a gyerek?! Kép
Tegnap egyebkent iszonyuuu nap volt, Panni de. f10tol este f7ig csak az olemben volt el. Aztan jott egy allati nagy vihar ,es azota alszik (termeszetesen szopis megszakitasokkal).Hihetetlen. Letezik,hogy ezt erezte??!!....

Franyo
Irok mailt!
Norka
norkini

Norkiri !
Tegnap Áron is nyügős volt , délután .

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok!
Eltűntem 2 napra (torna, munkahely, UH, NST, intézkedés, fodrász, anyuci), és HIHETETLEN, h mennyit bírtok írni! Igyekszem visszaolvasni, már csak a mai nap van hátra, és egy csomó érdekeset írtatok már megint.

Először is NAGY GRATULA KRISZTA+ÁKOS!!!!!!!!!!

Gigi,
vizsgához NAGY DRUKKKKKKKKKKKKKKKKK! Aztán várjuk ám a lelkendezős élménybeszámolót! Ja, és nemsokára megy a hosszú mail!

Dóra,
bocs, itt vagyok megint! Írtam üzit is, nézd meg! Melyik szülésznőt választottad? Privibe is írhatod!

Ede,
gratula a 14. héthez. Szülésznő-ügyben csak azt tudom mondani, hogy általános vélemény, h mindegyik szupi, úgyhogy nem tudsz mellényúlni. Nekem is van egy választottam, a konkrét tapasztalatokról úgy kb. 3-4 hét múlva tudok beszámolni, akkor lesz ugyanis az első szülés-élményem. :D

Franyó,
én is a hasfájós-baba masszázsról hallottam a legjobbakat, a kh-ban az egyik csecsemős nővér is volt ilyen tanfolyamon, és azt mondta, h azt tervezi, h a 4 napos benttartózkodás alatt meg fogja ezt nekünk tanítani. Esetleg érdeklődj náluk, hátha valahogy Neked is tudnak segíteni!

Zsanci,
a fülébe... :D, nem semmi! Már előre Kép)))))))), mert nekem is fiam lesz (nemsokára). Biztos jókat fogok nevetgélni a képességein! A körmöcske meg remélem hamarosan rendbe jön!

Pabe,
a tegnapi vihar tényleg nem volt semmi! Mi itt Pesten tetőtérben lakunk a 6. emeleten, úgyhogy igen messze el lehet látni. Mintha dél felől jött volna, és én azt hittem, hogy jég is lesz. Na az nem volt, de dörgés, villámlás, és nagy-nagy zuhi igen. Szóval félelmetes volt!

Bogárka,
csatlakozom Manóhoz a délelőtti tornára való invitálásod ügyében! A Bártfai u.-i Rendelőintézet III. em.-én van, lifttől jobbra, 11-12 óráig. Lasztis+polifoamos, és nagggggggggyyyyyyyyyyyon jó. A mostanin ott volt egy 13 hónapos aktívan mozgó-sétálgató kiskrapek (Marcell), aki nagyon jól elvolt. Õ is csinálta a gyakorlatokat, és az anyukája is egészen sokat tudott tornázni. Szóval gyertek!
Buli-ügyben: köszönöm a lehetőséget, küldöm a mailt!

Folyt.köv.
F.
ficánka

Szia Lányok!

Remélem nem néztek beképzelt anyukának, de szeretnék megint dicsekedni. Tegnap estefelé Lillus először feült magától és ezt a mutatványt többször is bemutatta. Aztán ma reggel ülésből fogta magát és felállt a kiságy rácsainak segítségével. Az agyam eldobom olyan ügyes, ha ez így megy maholnap egyedül felállKép

Manókával folyamatosan értekezünk. Képzeljétek már Emma 100g-ot szopott, ez szerintem egy alig 1 hetes babánál óriási teljesítményKép

ha minden igaz ma lesz az utolsó fogorvosi szeánszom egy időre. Lassan 6 hete minden csüt. estémet nála töltömKép

Nem tudna esetleg minket is elvinni Bogárkához? Ha nem az se gond, csak gondoltam megkérdezem.

Ha jól látom akkor az összes májusi baba megszületett. Vagy nem? Gratulálok az új babusokhoz! Hajrá júniusi babák!

Holnap péntek adóbevallás határideje. Kicsit parázok, mert még nincs készKép

Na megyek szólít a lányom!
Utálom ezt az időd!

Kissün jó neked a moziért! A párom is tegnap látta, de valakinek itthon kellett maradni a babyvelKép ha jól emlékszem én voltam.
beetrix

Ancsi!

Csak a szokásos pajzsmirigy nyavajámra szedem a gyógyszert!

Mkatus!

Nekem használt a gátmasszázs! 36 héttől műveltük és nem kellett vágni! Párom segített, nekem nem lett volna kitartásom szadizni magam meg nagy hassal hajolgatni! Kitolásnál egyébként általában már beérzéstelenítenek, ha esetleg vágni kéne, úgyhogy nem érzed, ha repednél!

Most ne sértődjetek meg, de nekem nem tetszik az a szöveg, amit a Spock könyvből emlegettek!
Ha jól emlékszem azt írja, hogy ne kiabáljon a szülő nő! Nekem segített, hogy kiadtam magamból!

És Katus! Ott már tök természetesnek tűnik ám az egész, a kiabálás is! Amíg nem élte át az ember nagyon ilyesztő ilyet hallani, de utána már megérted, hogy miért volt és normálisnak tűnik!
Mikorra vagy kiírva?
A vajúdóban egyébként még nem jellemző a kiabálás, ott csak felváltva fújtatás megy!Kép Mi tök jót beszélgettünk!

Én is kétnaponta mosok, de van, hogy naponta, pedig nem textilpelussal pelenkázok!
ildi76

Moose, Fit vagy Fill? Kép

votiv 8)
votiv

Csajok,
bocs, hogy kicsit túllihegtem Oxival kapcsolatban a szmájlos-témát. De annyira azt szerettem volna, h neki nagyon jó legyen!!!!!!!! Hogy jobban érezze magát ott a kh-ban.

Most ő a következő asszem, akinek majd drukkolhatunk (május vége/jún eleje), aztán ki jön? Katus?

Még mindig nem olvastam teljesen vissza, úgyhogy bocs, ha közben volt már valami infó, amit nem vettem figyelembe!
ficánka

Jucus,
Titkos kert könyv -ügyben nézd meg esetleg az antikvarium.hu-t! Jaj, még mindig nem néztem utána a Soma-Panna képeknek, sztem én másik gyerkőcöket láttam. Namostakkor hol is vannak?

Kissün,
hajhullás-ügyben valszleg átfuthattam az infón, h az a szülés után 2-3 hétig jellemző? Nekem most a terhesség alatt csak annyit hullik, mint korábban, viszont nagyon nő a körmömmel együtt. De szeretnék felkészülni a várható problemákra.

Lányok,
én buli-ügyben EPRES TÚRÓTORTÁRA gondoltam ....

F. :D
ficánka

Murr,
miért is kéne a mókusok elé menned? Az ciki, ha 3 hónaposan nagykádban fürizik a bébi? Nekem nem tűnik annak! A saját kádatokban úgyis csak a saját bacijaitok (meg mindenfélétek) van, ahhoz meg úgyis hozzá szokik. Tudod, én új vagyok itt, úgyhogy lemaradtam, Neked már kettő fiad van? Mekkorák?
Kiváncsi Ficánka
ficánka

Köszönöm mindenkinek a segítséget. Kép

Bíztató, hogy vágás előtt érzéstelenítenek. Legalább talán nem érzi magát szétfeszítve az ember...

A babaruhát elkülönítve mossátok? Vagy a felnőtt ruhákkal együtt? Kézzel nem mos senki, nem?
mkatus

Ildi!

Nem írtam, hogy szeptember 22-re vagyok kiírva...
mkatus

Johanna,
én nem szoktam a nyári topicba írni, csak a IX. kerületesbe néha, de többet szerintem nem is lehet követni. És itt annyira jól érzem magam, h csak na! Nagyon jó fej csajszik vannak itt. A bulira szeretnék menni, jó lesz, hogy Veled is megismerkedhetek! A kedd délelőtti tornára meg GYERE!!!!!! Nézd meg, mit írtam Bogárkának ma 12.12-kor!
F.
ficánka

Valaki kérdezte még a múlt héten, hogy NEM LAKIK-E VALAKI A IX. KER. TOMPA U. KÖRNYÉKÉN. Írtam, hogy én igen ........ vagy már nem fontos?
ficánka

Katus, nekem kezdettol fogva eleg volt csak hetente mosni. (Csak hat ho korul volt nehany het, amikor jobban fogytak a cuccok, akkor keztuk a kanalazast es naponta tobbszor at kellett oltoztetni.) A gyerkocruhakat kulon mosom a mieinktol, de lehet hogy mar nemsokaig. Egyebkent odalenn semmit nem ereztem a fel EDAm miatt. Egyebkent 14 kilom volt, es abbol mar 16ot leadtam. (Rogton a Hban 9 ment le.)

Metro honlapon fenn vannak az aktualis szorolapjaik, amiket kod (kartya) nelkul is meg lehet nezni, csak akkor nem latod az arakat.

Ildi, te se haragudj meg, mert nekem meg segitett es sokat emlegetem. Es mert egyaltalan nem kiabaltam (persze lehet hogy csak azert, mert nem birtam) Kép

OK Votiv, akkor meghivlak egy meles adategyeztetesre Kép Ja, es nem ertem amit kerdeztel.
moosejaw

Én egy csomót írtam, nekem meg nem ír senkise ... brühühü ... és még az idő is tök randa ... bánatomban elkullogok és benézek a hűtőbe! Kép
ficánka

Sziasztok!
Megjöttünk H-ból!! Minden szuper volt, mindenki jól érzi magát. Kriszta kicsit fáradt, ő marad is hétfőig. Ada jól van, Hannát csak picit láttuk, mert szüksége volt a mamira, igy elvonultak. DE: ő is és Ákos is csúcsszuper-arik...!!!! Szüléstörténettel majd ők megörvendeztetenek!!! Azt tudom, hogy Krisztának nagyon "bejött" a Tóth Irén, tehát ha vki szülésznőt keres, akkor Kriszta biztos ajánlani fogja...mondta, hogy végig az ő kezét szorongatta...Kép
Oxi is jó van, már egész otthonos a H-ban, ma épp kozmetikushoz ment...Kép
Petra baba olyan édi, ott leste a picúrokat. Enyém bébi viszonylag gyorsan elaludt...
Egész vicces volt, nagyon finoman, kecsesen sikerült kiszednem az alvó dedet a babakendőből (Manó segitségével, aki később csatlakozott hozzánk) és szépen, finoman, kecsesen raktam be a hordozóba, majd a végén kicsit megborult a kezem, ded feje hatalmasat koppnva landolt a hordozó műanyag fogóján...azonnal felébred, sir, riiii...Kép hát, ilyen anya vagyok én...Kép
Körmöcskéje nagyon fájhat neki, csak emiatt kezd el sirni, ált. nincs rajta zokni, kenegetem, de ugye gennyes...Kép
Votiv!
Ha adok neki hepar sulphurt CH30-ban, az szted jó lehet? Ha igen, mennyit adjak???? Ez már elég nagy potenciál.
Ficánka!
Epres túrótorta RULEZ, és Manó epertortája is RULEZ, én asszem csak enni megyek, gyerekeket lepasszolom majd vhova, hogy ők se zavarjanak az evésben...
Katus!
Én mindkét szülésemtől nagyon féltem, ma már tudom is, hogy mitől. Mindkét esetben attól féltem igazán, hogy az irtózatos fájdalomban majd elveszitem a kontrollt, és nem én fogom irányitani a dolgokat, hanem a fájdalom...Elsőnél féltem még az ismeretlentől, hogy vmi gebasz lesz...másodiknál féltem, mert emlékeztem az elsőre, plusz féltem, hogy vmi gebasz lesz...most úgy érzem, soha többet nem félnék a szülésztől, de ez majd akkor fog kiderülni, ha lesz még...remélem lesz!!! Első szülés után 1,5 évig nem is mertem következőre gondolni, második után kb. egy nap után már azt mondtam, hogy MEGINT AKAROM!!!! Olyan jó volt ÉREZNI a szülést, és részt venni benne...ez az elsőnél kimaradt...
Én mindkét esetben 17 kilót hiztam, elsővel 3 hónap alatt lement, sőt, még -4 kilót is "felszedtem" vagy leadtam. Mostani után 3 hónappal még 9 kiló felesleg van rajtam..Kép Előről úgy nézek ki, mint anyós az egyik fényképen, hátulról meg mint anyukám...Kép nem vmi biztató!!!
megyek is a mókusok elé, hátha lezabálják rólam a sok zsirt...
zs.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok

Hát elég visszaolvasni titeket,bár túl sűrűn nem tudok jönni. Remélem mindenki jól van. Mi sajna náthásak vagyunk és ettől eléggé gyöszös vagyok. Tényleg, szoptatás alatt mivel tudom kúrálni magam a mézen és a kamillateán kívül?

Jucus : hogy vagytok? Hogy bírod? ÉN néha amikor marcell éjszaka óránként fent van akkor eléggé rosszul. TE még csak szoptatsz v már adsz gyümit is Pannának?
Képzeljétek megkaptuk a 3 hós oltást és akkor csomó lett szegény lábában mint egy tégla,pedig borogatom és fáj is neki.
Neet: asszem te írtad h mész osztálytalira. Én is szeretnék egyet szervezni,ezért érdeklődöm h te az időpontot kaptad meg v felhívtak előtte h el tudsz-e menni? Csak azért kérdem h hogyan álljak neki egy ilyen szervezésének.

juji
juji

Moose !
Megmondanád a honlap címét , pls. ?

Kép
Kép
greenolive

Ancsi, Votiv,
nekem van METRO-kártyám, és szívesen kölcsönadom, ha kell, bár lehet, hogy egyszerűbb családon belül megoldani ... szóljatok, ha mégis!

Juji,
nekem még csak most jön az első, ezért majd a szopizósok hozzászólnak, de így a terhesség alatti náthásoskodásnál az Echinacea (asszem jól írom) homeós bogyók jó immunerősítőnek tűntek. Dokinéni szerint gyermeknek is adható, meg kell kérdezni a patikában!

Beetrix,
Lillus nagyon ügyi! Köszi a híreket Emmáról, első héten 100 g tényleg nem semmi! Köszi a hajrát, magamra is vettem. Nekünk jún. 10. ígérkezik a nagy napnak, de előtte még OXI-DRUKK, meg fej-fej mellett vagyunk MANÓ-val, aki jún. 13. Nemtom, van-e mostanság még valaki.
ficánka

Zsanci,
köszi a friss kh-as híreket! Tiéd-bébi körmöcskére gyógypuszi az éteren át, attól biztosan meggyógyul! CUPP
ficánka

http://www.metro.co.hu/akcio1/nagyok/2005_12/13_utazoagy.jpg

Hiába nézitek meg a honlapon, ha nincs kártya, akkor nem enged be a disznaja Kép

Votiv! Sajna kell hozzá kártya! Gondolom neked a normál súlyod az 50, és arra simán le fogsz menni. Vagy koplaltál is hozzá? Ha egy magamfajta dundus hízik, az nem fogy még szülés után se Kép
Még ma megnézem neked a Kikában, hogy milyenek vannak! várj addig sztem!

Ildi! Ja, tök elfelejtettem a gondodat, bocs. Gondolom gyógyszer után fejni sem lehet, ugye?

ancsipancsi

Votiv,
mai hvg-mellélket a nyelvtanulásról, van óvodai nyelvtanítást elemző cikkük is, csomó infó, esetleg nézd meg Kép

Ficánka,
2-3 hét... hehe... 2-3 HÓNAP, sajnos ez a szomorú igazság, de nyilván ez is mindenkinél változó. Ált. szülés után egy ideig (2-3 hónapig) még NEM hullik semmi, addig tart, amig visszarendeződnek a hormonok, de aztán belelendül, nekem Dóci 3-6 hós kora közt hullott, aztán elmúlt, most meg kis szőrök nőnek Kép

vera
kisün

Ancsi,
Etu-nak hívják az én új védőnénimet Kép tiéd?

vera
kisün

Katus!
Először is üdv, még eddig nem taliztunk. Nekem ez lesz az első, ezért még csak előzetes infókkal tudok szolgálni. Tegnap 1,5 órát töltöttem a szülőszobán, nincs ott semmiféle jövés-menés, csak a dokik meg a szülésznők, meg persze az anyukák és néha az apukák (de ők csak a folyosón anyuval v. már bent a szülőszobában). Mind az 5 szülőszoba 1személyes, az egyik alternatív. A vajúdóban 5 ágy van, és nincs semmiféle ordítozás, hanem inkább dumaparti. Persze volt ott tegnap is egy csajszi, aki kicsit pityergett, a másik meg néha felszisszent (3 ujjnyinál tartott), de alapvetően jó volt a hangulat, ami segít mindenkinek abban, hogy gyorsabban telljen az idő. Embere válogatja, én eléggé szeretek beszélgetni, ezért nekem ez tetszett. Én nem félek, de örülök, h még pár hétig (kb. 3) bent van, most olyan jó ezt érezni. Nekem a fáradtság a 8. hónap elején jelentkezett, amikor már nehezemre esett a munkahelyre való bemászkálás. Tudod, ez is mindenkinél más. Azért még mindig jövök-megyek, de másfél nap mozgalmasság után muszály délután pár órát szundizni. Én most 12 kg-nál tartok, remélem, tudom tartani, h csak a baba hízzon, és az már csak olyan kb. 600-750 g. De majd beszámolok úgyis a továbbiakról, meg a szülésről is. Kérdés: jársz tornára? Ismered a kh által szervezett előadásokat, programokat?
F.
ficánka

De szülés után hamar regenerálódtatok, nem? Tényleg a babák sokat sírnak az elején? Nincs olyan, hogy már nem tud az ember mit kitalálni, hogy nyugtassa meg, vagy később, hogy kösse le? Vagy csak én fantáziálok ilyesmin? Kép

Zsanci!

Nem lehet semmi, ahogy a picur bevágta a fejét. Kép
Nehezen tudtad megnyugtatni?

Sziasztok! Kép
mkatus

Krisztának nagy gratula!!!

Zsanci, 150 ezer egy ovi /hó??? Leestem a székről. Egy ismerősünknek 50/hó, én még azt is megpislogtam, pedig ott egy állítólag tök ari pótnagyi vigyáz rájuk. Vannak asszem 8-an a gyerekek, és imádják mind. Viszi őket mindenhova, meg képességfejleszt, meg minden.

Zozi, igen, a …-vető másik tagjáról beszélek én is! Akkor ezek szerint ő az általános RÉM? Kép

Katus, én is textilpelust használok, Monapelt. (Csak éjszakára, vagy utazáshoz használunk eldobhatót.) Nem tudom, ismered –e, ez olyan formájú, mint az eldobható, csak van hozzá még + betét meg vízzáró külső. Olcsónak olcsó, a gyerek bőre is szép tőle, de saját tapasztalatom szerint nem olyan tartós, mint ahogy reklámozzák. 10 hónap alatt az összesből kiment a gumi. Ettől mondjuk én használom őket tovább, de nemrég vettem észre, hogy a betétek kezdenek egyszerűen szétkopni. A vízzáró külső meg ereszt a varrás mentén… Kép Remélem kihúzza amíg szobatiszta nem lesz. Én kétnaponta mosok, akkorra jön össze általában egy gépnyi pelus+gyerekruha. Szerintem egyáltalán nem olyan rémes ez, mint ahogy sokan tartanak tőle.
Ha érdekel, készítettem egy összehasonlítást még 2003 végén, akkori árakon, hogy melyik pelussal mennyibe fáj kb. a gyerek pelenkázása a szobatisztaságig. A részletek nélkül, csak a végeredmények:
Poponella patent: 65.940.-
Poponella kombi: 115.720.-
Kushies: 121.000.-
Monapel: 37.400.-
Eldobható pelus: 218.880.-
Mit is kérdeztél még? Mikor kezdtünk fáradni? Én szülés előtti nap simán legyalogoltam a páromat a madarastescóban… Kép szegény kidőlt, megvárt kint a padon. Hízni 13 kgot híztam, amiből 2 héttel a szülés után 10 már lement.
Én egyáltalán nem féltem a szüléstől, én is csodálkoztam, hogy sokan kérdezik. Biztos voltam benne, hogy minden rendben lesz, és képesek leszünk megbirkózni vele. Aztán lett az egészből egy olyan rémálom, amit senkinek nem kívánok, de ez nem rajtunk múlt. Most, hogy már ezen is túl vagyok, még biztosabb vagyok magamban, csak a körülményeket akarom alaposabban megválasztani. Az apás szüléshez meg annyit, hogy én pl. nem akartam, hogy bent legyen velünk, és lásson olyan állapotban, de végül ő volt az egyetlen, aki végig mellettem volt és segített erején felül. Én annyit tudnék tanácsolni, hogy légy határozott, mert ez tényleg a legintimebb esemény lesz valószínűleg egész életedben. Tisztázz minden körülményt előre, mert akkor és ott már nem fogsz tudni mással foglalkozni, csak magaddal.

Ildi, nekem egy More Milk Plus nevű csepp csegített, mondjuk ezt a Motherlove.com-ról rendeltük meg, és egy USA-ból épp hazaröppenő ismerős szállította le, szóval nem volt egyszerű beszerzni. De nagyon tudja befolyásolni a tejet, ha pl. feszült vagy valami miatt.
Azt szeretném kérdezni, hogy nem gáz a közös vajúdószoba? Mert nekem kicsit bizarrnak tűnik, hogy együtt nyögjek mondjuk még 2-3 nőcivel… és mikortól kerül az ember a szülőszobába? Lehet, hogy hiába akarnék én mondjuk szülősámlit használni, mert éppen foglalt az alter-szoba?

És köszönöm mindenkinek a tippeket! SZÉP szülést szeretnék, nem hátonfekvős-kínzós-egyebest… hanem magamra és gyerekrefigyelős-ellazulóst. Remélem most összejön.

Szép napot mindenkinek!
edömér

Kisün,
köszi a hajhullós-infót (meg még régebben a kádléceset is), de most ettől letörtem, mint a bilifüle, mert én most növesztettem éppen. Persze akkor biztosan nagyon fogok örülni a bébinek, meg majd bevetek mindenféle csodaszert!

Ficánka,az örök optimista, aki azért most mégiscsak kicsit Kép
ficánka

ÓÓÓ, banyek... a #8230 = ... -tal!
edömér

Szia, Ficánka!

Köszi az infot, én is ezt gondoltam, hogy nem "gruppenben" megy a szülés. Kép

Tornára még nem járok, a védőnő is ajánlgatja, de vacillálok még nagyon. Kép
Nálunk is első baba lesz. Kép

Lehet, nem illik ilyet kérdezni, de ti mennyit adtok orvosnak/szülésznőnek?

Van fix tarifájuk? Meg lehet ezt kérdezni?
mkatus

OXIT HAZAENGEDTÉÉÉÉK!
még nem tudom, hogy s mint és mennyi időre, de szabadlábon van! KépKépKépKépKépKép
juééééé! ennek örömére:
Kép

votiv 8)
votiv

Ede,
ha foglalt az alter-szoba, akkor is ki lehet kérni onnan bármit, biztosan kiadják (szülésznénim mondta). Az meg, h mikor mész szülőszobára, tegnap délelőtt attól függött, hogy van-e szabad ... Az egyik csajszi akkor ment be, amikor már megkapta az előkészítést és 3 ujjnyinál tartott. De elvileg az alternak az a lényege, h ott lehetsz már az elejétől. Nekem az 1 hét alatt történt babanetes szülések és a saját tegnapi tapasztalatom alapján az a véleményem, h nem kell nagyon sietni a kh-ba, illetve érdemes betelefonálni a szülőszobára, h mi az aktuális helyzet. Segítettem egy picit?
ficánka

hhej hej Votiv!
Õ akarta ezt elmondani!!!!!!Kép

Lányok!
köszi a gyógypuszákat!!!
Edö!
mi nem a 150k/hós oviba járunk!!!!!Kép
mielőtt még a mókusok elé küldtök!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Ez a hajhullás dolog elég elkeserítő. Kép
Nekem elég ritka elöl két oldalt a hajam, igaz, máshol meg sok van, de mi lesz így?? Kép Kép
Textilpelus: akkor tényleg nincs vele annyi macera. Hogy szoktad? Beáztatva gyűjtöd, aztán gépben főzöd, és fehér lesz? Ki lehet normálisan mosni?

Elég durva ez az ár összehasonlítás. Hihetetlen micsoda különbségek vannak. Pedig mindíg azt hallja az ember, hogy nincs különbség az eldobható, és a nem eldobható között, ha az ember beleszámolja a mosóport meg mindent.. Kép

Fáradás: úgy értettem, hogy hamarabb elfáradunk, mint teherbeesés előtt, és több alvásra van szükség. Kép
Anyósomék ezt egyáltalán nem tolerálják, ha ott vagyunk. Ott kiabál a fülem mellett, aztán meg bocsánatot kér. Kép
mkatus

Ancsi!
Hát igen, elég macerás! Azt a tejcit nem adhatom neki oda, ha a gyógyszerbevétel utáni 4 órában fejek! Ezért vagyok most pánikban, hogy ha éhes lesz, nincs lefejt tejci és 4 órát éheztetnem kell! Olyan rossz!Kép

Kisün!
Dóri 6 hónapos koráig hullott a hajad??? Na, akkora én már kopasz leszek, ha nekem is addig fog!

Edömér!
Én ezeket a pelusmárkákat nem is ismerem, amiket írtál!
ildi76

Katus, az én Manóm az elejétől fogva 3 óránként ébredt enni, magától. Aztán nézlődött picit, és megint elaludt. Sosem sírt. Áldott jó gyerek. Kép Sose fájt a pocija, nem volt szájpenésze, nem volt piros a popsija. A mai napig tök jól elvan egyedül, onnan tudom, ha felébredt, hogy kacag és dumál. Nem őt akarom fényezni, csak azért írom le ezeket, hogy tudd: ilyen is van. És ne parázz! Kép

Ficánka, köszi az infókat. Az első gyereknél én is ráérős voltam, de a másodiknál már gondolom kicsit pörgősebbek lesznek az események. A vajúdóban az apukák is ott lehetnek? Vagy hogy van ez?

Zsanci, nem, én se úgy értettem, hogy ti jártok oda, csak meglepett a tény, hogy van ilyen... eszembe se jutott a vad mókusfalka elé vetni... :D
edömér

Mkatus,
miért vacilálsz torna-ügyben? Dolgozol még? Tarifa-ügyben inkább priviben szerintem, mert ez egy NYITOTT fórum, amit sokan olvasgatnak ám!!! A tornán erről is lehet informálódni.
F.
ficánka

Ede,
én nem láttam tegnap a vajúdóban apukát, de szerintem nem lehet akadálya. Tudod, mit? Jövő héten megint megyek NST-re, akkor megkérdem szülésznénit!

Moose,
ma beszéltem anyukámmal a kérdésed ügyében, de lehet h már késő? Írjam?
ficánka

Persze, még dolgozom, és úgy tervezem, hogy ameddig lehet, ez így is marad..
mkatus

Katus, a pelenkákat egy fedeles vödörben gyűjtöm, ecetes vízben áznak mosásig. Ez szagtalanít is, fertőtlenítis, fehérít is. Aztán kímélő progin 40 fokon mosódnak. Az elején még 60on mostam, de aztán kiderült, hogy ez is elég. Nem maradnak foltosak. A kezelési utasítás szerint főzni nem is szabad őket, vasalni sem. Még hogy nincs árkülönbség a mosást is belevéve? Szerintem nagyon is van! Nem is értem, komolyan, hogy miért nem tájékoztatják pl. a védőnők erről is az anyukákat. Gondolom, mindenki tudná hova tenni a különbözetet... vagy pl. hogy a gyerek fenekét nedves ruhával is le lehet törölni, nem kell hozzá 2000 Ft-os popsitörlő... na, hagyjuk, nem lovalom bele magam. Kép
Fáradás: nekem mindkétszer az első 3-4 hónap volt álomkóros, szedtem vasat, és utána jobb lett. Később nem volt ilyen.
Hajhullás: nekem akkor nem is látszott, csak később, amikor kezdett visszanőni, és meredeztek a kis hajszálk. Kép Viszont szegény barátnőm amúgy férfiasan, két oldalt hátrafelé tényleg megkopaszodott, úgy kb. fejtetőig. Szóval ez nagyon eltérő lehet.

Ildi, ezek mosható nadrágpelenka márkák. Ha rákeresel, mindet megtalálod a neten, bővebb leírással.
edömér

Katus,
akkor Neked a délutáni torna lenne jó. Én már nem dolgozom néhány hete, azóta járok tornázni délelőttönként, és azt gondolom, h ez nagyon jó, és mindenkinek ajánlgatom is, aki pocakos. Amíg dolgoztam, örültem, hogy hazaérek és végre pihizhetek, úgyhogy megértelek ... Addig péntekenként jártam hastáncizni, az is jó volt.
f.
ficánka

Ede, Katus,
tényleg, a vas nekem is segített (Ferrofolgamme) fáradtság ellen. Meg a 10-11 órás alvászatok (mostanában csak 9). Kép
ficánka

Lányok,
most kaptam meg Bogárkától a tali-helyszínről az infót. Eléggé messze van busszal, autó meg kell a kedvesemnek. Szóval kérdés:

BEFÉREK VALAKIHEZ AZ AUTÓBA HÉTFÕN?

Paraméterek: 70 kg, 37 hetes pocaklakó, közepes méretű hátsó (szerényen). Tudjátok, nagyon féltem az epres túrótortát!Kép
ficánka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?