A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Érkezem 2005 április

Adri!

Szerintem jó, hogy kiírtad magadból a fáradt gőzt. Néha megnyugtató olvasni, hogy másoknál sem minden kerekKép
gaz, én még csak az első babánál tartok, de az éjszakai alvásról ill. nem alvásról azt gondolom, hogy hiába csinálod jól (kislámpa stb.) a babának el kell érnie azt, hogy már ne éhezzen meg éjszaka. Ez gondolom minden babánál máskor alakul ki, Luca is felébred enni, de én már azt sikernek könyvelem el, ha eszik és utána elalszik magától, nem kell éjnek évadján hulla fáradtan órákig ringatni. Én is csak három órákat alszon, mert bár tápszeren él, de a férjem annyira sokat dolgozik a két munkahelyén, hogy nincsen szívem megkérni arra, hogy időnként keljen már fel ő. Szerintem olyan hamar el fog szaladni ez az idő, míg ilyen picik! Még ha nehéz is sokszor, próbáljuk kiélvezni. A kilók miatt ne legyél depis: az a 9 kiló nem a világ, szerintem három hónap alatt simán leadod. A szoptatás is fogyaszt, nem?
Ha végre tényleg gyönyörű idő lesz, sokkal jobb kedved lesz neked is!

És egy kérdés: nekem nagyon rosszul esik, hogy a választott dokim se a kórházban, se a hat hetes kontrollon nem kérdezte meg, hogy hohy van a kisbabám. Neked/nektek megkérdezte?

Szia, jobb kedvet kívánok, Marq.KépKép

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!

Köszönöm mindhármatoknak az erősítést.
A házi munkát én is Marcival végzem - így is játszunk, ő imádja is. Amúgy porszívóügynök lesz, az tutiKép. Rajongásig imádja a porszívókat! Puszi is jut nekik bőven!Kép
De kialvatlanul nem mindig vagyok top-játszótárs a kisfiamnak. Meg ott a vasalás, főzés, mosogatás, ami jobb egyedül sztem.
Ó, a néhányszori felkeléssel én is kiegyeztem már sokkal korábban. De az nagyon megvisel, hogy nem alszik vissza Nati. Azt hiszem, nem is az ébrenlét zavar, inkább a tehetetlenség tesz feszültté. Mikor már megvolt minden: evés-büfi-rotyi-peluscsere-ringatás és még mindig panaszkodik. És nem értem...
Amúgy én is megélni szeretném, nem túlélni ezt a kort, nem is sürgetem, tényleg hamar elrohan...
Lehet, h. csak egy kiadós "ölelés" hiányzik már végre Apától.Kép (Igyekeztem nem közönséges lenni!Kép)

A dokim Marcinál kérdezte a nyakát nyújtogatva a folyosón, h. hol a baba. Mikor mondtam, h. a Mamával ptthon, képet követelt rajtam - de az se volt.Kép
A kórterembe is minden nap bejött hozzánk. Első alkalommal mondta, h. beszéljük át a szülést, de még nem tudtam feldolgozni addig.
Natinál is bejött minden nap. S telefonon mondtam neki, h. előbb hazamehetünk, hol találom. Közölte, h. ne vele foglalkozzak, fussunk haza!
Jövő keddre megyek 6 hetesre, visszük a gyerekeket is, ez egy kisebb kirándulás lesz, hisz Győr kb. 40 km, de 30 biztos.

Jön a jóidő, már világosodik...
Mi esőben is ki szoktunk menni kicsit - lakótelep, de a feljáró teteje fedett.

Marci keze nagyon bedagadt, a minap meg a homloka. És szúnyogcsípést láttam mindkét helyen. De nem a csípés, hanem körúlötte duzzadt meg. Nagyon ijesztő, s ilyet még eddig nem is láttam. Borogatás leviszi... Ha még egy ilyen lesz, dokihoz viszem. Nem fájdítja. Ja, és nem aludt semmit délután, tiszta hiszti szegénykém, de nem tudtam "lenyomni". Viszont már visszanyertem az egyensúlyomat, s nagy türelemmel viselem...

Szép délutánt, s ragyogó hétvégét kívánok!
Nati egész nap lóg rajtam...Kép

Üdv:
Adri
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm mindhármatoknak az erősítést.
A házi munkát én is Marcival végzem - így is játszunk, ő imádja is. Amúgy porszívóügynök lesz, az tutiKép. Rajongásig imádja a porszívókat! Puszi is jut nekik bőven!Kép
De kialvatlanul nem mindig vagyok top-játszótárs a kisfiamnak. Meg ott a vasalás, főzés, mosogatás, ami jobb egyedül sztem.
Ó, a néhányszori felkeléssel én is kiegyeztem már sokkal korábban. De az nagyon megvisel, hogy nem alszik vissza Nati. Azt hiszem, nem is az ébrenlét zavar, inkább a tehetetlenség tesz feszültté. Mikor már megvolt minden: evés-büfi-rotyi-peluscsere-ringatás és még mindig panaszkodik. És nem értem...
Amúgy én is megélni szeretném, nem túlélni ezt a kort, nem is sürgetem, tényleg hamar elrohan...
Lehet, h. csak egy kiadós "ölelés" hiányzik már végre Apától.Kép (Igyekeztem nem közönséges lenni!Kép)

A dokim Marcinál kérdezte a nyakát nyújtogatva a folyosón, h. hol a baba. Mikor mondtam, h. a Mamával ptthon, képet követelt rajtam - de az se volt.Kép
A kórterembe is minden nap bejött hozzánk. Első alkalommal mondta, h. beszéljük át a szülést, de még nem tudtam feldolgozni addig.
Natinál is bejött minden nap. S telefonon mondtam neki, h. előbb hazamehetünk, hol találom. Közölte, h. ne vele foglalkozzak, fussunk haza!
Jövő keddre megyek 6 hetesre, visszük a gyerekeket is, ez egy kisebb kirándulás lesz, hisz Győr kb. 40 km, de 30 biztos.

Jön a jóidő, már világosodik...
Mi esőben is ki szoktunk menni kicsit - lakótelep, de a feljáró teteje fedett.

Marci keze nagyon bedagadt, a minap meg a homloka. És szúnyogcsípést láttam mindkét helyen. De nem a csípés, hanem körúlötte duzzadt meg. Nagyon ijesztő, s ilyet még eddig nem is láttam. Borogatás leviszi... Ha még egy ilyen lesz, dokihoz viszem. Nem fájdítja. Ja, és nem aludt semmit délután, tiszta hiszti szegénykém, de nem tudtam "lenyomni". Viszont már visszanyertem az egyensúlyomat, s nagy türelemmel viselem...

Szép délutánt, s ragyogó hétvégét kívánok!
Nati egész nap lóg rajtam...Kép

Üdv:
Adri
Vendég

Adri, Fenistil csepped nincs otthon?
az jó a szcsípésre, gyulladásra

Andi
psandi

Sziasztok!

Bocsi,hogy nem írtam,de Zsófi a nap nagy részét ölben,vagy szopival tölti!

Adri!Én is igyekezlek megnyugtatni,szerintem légy magaddal szemben egy kicsit türelmesebb.Hidd el minden visszaáll,de ami kilenc hónap alatt változott,az nem fog pár hét alatt átalakúlni.A szervezet a test a baba fogadására,most a táplálására készűlt.Majd jön a többi is,de az még időbe telik.Tudom milyen nehéz,mert én sem szeretek tükörbe nézni,de a párom támogat abban,hogy majd lemegy.Mindig azon röhögök,hogy nem is kell majd fogamzásgátlót kérnem,annak itt vagyok én,vagy a gyerekek.

Panni!Kértél időpontot már a controlra?,Mert nekem alig tudott helyet szorítani jövő hétre.

Andi!

Én is úgy csinálok mindent,hogy Gergő segít.Bár most kivételesen kisvakondot néz,de ma lehet,mert ma két éves.Kép

Marqueza!Az előző dokim pont ilyen volt mint a tied.Nekem is rosszul esett.De a mostani,amikor vittem hozzá Alexát vizsgálatra,meglátta Zsófit és mondta,hogy hű de nagy már.Na büszke vagyok rá.Ez olan jól esett.Ja és ahányszor hívom,mindig tudja ki vagyok.Az előzőek,mindig úgy néztek rám,mintha most jöttem volna a Marsról.De nem minden orvos egyforma,sajnos,vagy szerencsére.A kórházban is naponta kétszer jött be megnézni minket.

Adri!Zsófi is ilyen,nem tudom letenni.Most is itt szopizott rajtam,elaludt,letettem,de már nyögdécsel.Mindjárt jön a sírás és kezdődik előlről.Estére már olyan vagyok mint a mosott rongy,de elmúlik ez az idő is.Ja és Gergő is nagyon igényelné a társaságomat,töbször,mint amennyit jelen pillanatban tudok nyújtani.
Nem tudsz közönséges lenni,hiszen hozzátartozik az életünkhöz a vágy és nem utolsó sorban ennek köszönhetjük a fáradtságunk okozóit is.Kép
Bújjatok össze amikor csak lehet,még ha az csak egy őlelés,egy csók is.Hidd el feltölt!!!
Na én el,mert megint sírás van!!!
Sziasztok

Aranka
ari3

Sziasztok!

A kérdésem azokhoz szól, akiknek már van egy nagyobb gyerekük: Luca, bár nem szopik, szintén sokszor igényli, hogy ölbe vegyem. Tulképp utál a kiságyban lenni. Úgy tudom, egy ilyen pici babát (7 hetes) még nem lehet elkényeztetni. Persze mindig ölbe veszem, mert nem akarom, hogy ordítson, meghát nyilván anyához szeretne bújni...Meddig tart ez, mik a tapasztalataitok? Én csak gondolom (mivel első baba), hogy idővel már a külvilág jobban fogja érdekelni, mint én. Ha mondjuk pár hét múlva felfedezi majd a kezét, akkor csak jobban ellesz majd magában egy darabig. Ti mit mondtok erre?
M.

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!

Aranka
boldog szülinapot Gergőnek ! Kép

Adri
még az jutott eszembe, hogy én valszeg fogok kaját rendelni vhonnan (Food Express vagy Teletál). Egyelőre még anyu és anyósom segítenek, küldenek kaját párszor egy héten, de ez már csak 1-2 hétig megy így. Te nem gondolkodsz ilyesmin?

Marqueza
a társaságodat még nagyn sokáig igényelni fogja, de valóban, később, ha már felfedezi a kezét vagy a környezetét, nem akar majd olyan sokat kézben lenni, elég lesz neki a közelséged tudata. Akkor már lerakhatod mondjuk a földre a baby-gym alá, Te addig tudsz ugyanabban a szobában mást csinálni, vagy játszószőnyegen is elvannak egy darabig, amikor már tud nyúlkálni.

AndiKép
psandi

SziasztokKép

Láttom mindenki jól van , a csöpségekkel együtt!!!
Most értünk haza a sétából majd le szakad a lábamKép
Bezzeg a kisasszony még mindig ébren vanKép)
(én meg kidőlök)

Kilók:
Hát én eddig 10 kg adtam leKép
Mert én sajna elég sokat felszedtem
láttni is a hasamonKép(
Én is várom már hogy apucival össze bujjunk:Kép Kép Kép

Alvás: Nekem Viktória még most jó kislányKép
Éjszaka 2 szer van fel gyors pelus csere és szopizás, utánna büfi és alvásKép

Vitaminok:
Nekünk minden reggel első hogy ezeket beadjuk nekiKép
Még a D vitamin cseppet csak csak el tűri na de
az a konakion ampullaKép
Hát az kínszenvedés amíg be adom nekiKép(
Hiába fejek mellé tejcsit úgy sem sikerül neki a szájában tartani,fele kijönKép

Nekünk csak Csípővizsgálatra kell mennünk!!!
Remélem minden rendben lesz!!!

Néha én is kiborulok és tényleg
"jó láttni" hogy másoknak is hasonló gondjai vannak!Kép
Nálunk első baba nekünk minden ujKép
De már mindhárman összerázodtunkKép

Puszi mindenkinek
kellemes hétvégét
És hatalmas sétákat ha az idő is engedi

Tettem fel az albumomba képeket Vikiről

Kép

Kép
edinka

Sziasztok!
Látom és örülök hohy fellendült a topic!!
Ari!
Még nem kértem időpontot de akkor gyorsan megteszem hétfőn,jó hogy szóltál!!
Boldog szülinapot a kisfiadnak!!!
Andi!
Mi is kettesben végezzük a házimunkát a Márkkal.Nagyon élvezi mert nagynak érzi magát.Sőt van hogy én csinálok valamit és ő közben figyel a Kristófra és szól nekem ha sír.Ringatni is szokta a hordozóba vagy beadja neki a cumi.Nagy segítség!!!
Amúgy én is azon gondolkodom hogy rendelek kaját valahonnan.Food Express-t ismered?
Nagyon édi Levi!!Én egyszerűen nem tudok képet feltenni,nem engedi a gép.Lehet hogy valamilyen program nincs a gépen hozzá?!
Adri!
Rajtam is közel 10kg plusz van!Persze én is tudom az eszemmel hogy ez úgymond normális,meghogy idő kérdése,meghogy ami 9 hónap alatt ment föl az nem tud egy-két hét alatt lemenni de akkor is...!!!Persze nekem is a férjem mindig bíztat meg azt mondja ne foglakozzak mindig ezzel de valahogy idegesít.Neki is meg akarok felelni vagy tetszeni de főleg saját magamnak.Nekem rossz látvány a tükörbe nézni!!!Képzeld már 2 db nadrágom rámmegy!!!Elég passzossan az igaz, de lagalább van mit fölvennem és nem a tehesgatyát kell hordanom.Én se olyan tornára gondoltam hogy ugra-bugra végig,csak valami zsírégetőre amitől nem apad el a tej.
Marqeza!
Hát csak csatlakoznék Andihoz.Biztos hogy némileg talán jobban el lesz ha felfedez mást is a kislányod de elég sokáig te leszel neki a LÉNYEG!!Nekünk a Márknál még most is sokszor így van pedig 3 éves lesz nyáron.Sokszor csak úgy szeret játszani ha én is ott vagyok.De ez a természetes.És szerintem nagyon helyes ha ölbe veszed mert annál kiegyensúlyozottab ,okosabb,boldogabb baba lesz és később pedig okosabb,boldogabb gyerek.Ezek bizonyított dolgok.És szerintem olyan hülyeségek azok amiket a "nagyokosok"mondanak hohy elkényezteted meg stb..Azért kaptuk a gyerekekt az Istentől hogy szeressük,nem?!
Edina!
Mi is szinte végkimerülésig sétálunk a gyerekekkel.Jó emberek közé menni,igaz?!

Hello,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panni

képfeltevés: kicsinyíteni kell, mert a nagy felbontást nem engedi a babanet feltölteni. De ha gondolod küldd el emilben a képet, felteszem ide neked Kép stevik@tvnetwork.hu

Food Expresst próbáltam már (férjem szokott a mh-ére rendelni, néha hazahozza) és finom. Viszont nemrég találtam rá a teletal.hu-ra, ott van heti menü is, így sokkal olcsóbb lenne, mint a FE, viszont csak hallomásból tudom, hogy jó a kaja, nics tapasztalatom.

Andi
psandi

Sziasztok!

Panni!Múltkor elfelejtettem írni,hogy mi megyünk Zsófival a controllra.Gergővel is voltam,nem kellett sokat várni.A mi doktorbácsink jó ötletnek tertja és ragaszkodik is hozzá.Megnézik a hasat és a fejet ultrahanggal,ha bármi probléma van,az idejekorán kiderűl.

Marqueza!Szerintem is vedd fel a kicsit ha sír,mert ilyenkor még nagy szüksége van a testi kontaktusra.Nem tudod elrontani,de szüksége van rád.Zsófi gyakorlatilag az egész napot az ölemben tölti,mert ha leteszem rögtön sír.Nem mondom,hogy nem fárasztó,de erre van szüksége.Megpróbálok Gergővel is foglalkozni közben,remélem nem sínyli meg ezt az időszakot.Felvett egészen nagyfius szokásokat.Már nem kér szopit és egyedűl alszik el.

Andi!Nagyon édes a kicsi,mennyire babás már ő is.Milyen hamar változnak újszülöttből,kisbabává!

Edina!Viki is igazi kishölgy,örülök,hogy tettél fel képet.Ti jól vagytok?Ritkán írsz,gondolom neked sincs túl sok időd.
Mi jövő héten megyünk csípővizsgálatra,az én controlomra és Zsófi controljára is.Sűrű lesz a hét.
A Konakiont is beadom könnyen Zsófinak.Fejek egy kiskanálba tejcsit,beleöntöm,majd nagyon lassan szinte cseppenként lenyeli.

Mi tegnap voltunk a ligetben.Gergő úgy elfáradt,hogy visszafelé ölben kellett hozni.Venni szeretnék a babakocsira testvérfellépőt,így könyebb lenne.Hintázott is egy nagyot és kivételesen nem esett el.Az elmúlt napokban szegény olyan kis szerencsétlen volt,hogy mindenhonnan leesett,elesett.
Na mentem,majd jövökKép

Sziasztok

Aranka
ari3

Hello!
Ari!
Nektek rá volt írva a babuci zárójára hogy mikor kell menni a controllra vagy be kell jelntkezni?És hova kell menni?Én is elviszem,eldöntöttem.Csípőkontrollra is lehet a MÁV-ba vinni?Mert itt Gödöllőn szept.(!)-re tudnának csak időpontot adni.Jó mi?!Addigra 5 hónapos lesz,nem6 hetes!!Annyira nevetséges.
Egyszerre szeretném szervezni a Kristóf kontrollját meg az enyémet a Kisfalvinál.Remélem sikerül.
Én is vettem a babkocsira testvérfellépőt,nekünk bevállt.Elég messzire költöztünk a várostól és fogyás végett sokszor gyalog megyünk be.Ilyenkor egy darabig bírja Márk de egy idő után elfárad.Na ilyenkor szuper a fellépő.

Képzeljétek holnap megyünk családostul horgászni egy tó mellé.Hát kiváncsi leszek hogy alakul.Apának kell már egy kis hobby,már egy éve nem volt és annyira szereti.Nem akarta nélülünk tölteni a vasárnapot(amúgy minden nap dolgozik,kív.vasárnap)így kompromisszumot kötöttünk.Márk persze nagyon be van zsongava.Szerintem szegény apa nem sok halat fog majd a nagy zajongásban de lényeg hogy kikapcsolódunk.

Na jó éjt!
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panni!
Holnap megnézem a zárót hogy mi van ráírva de emlékeim szerint a helyszín és az időpont is rá van írva.
Mi a Karolina úti Orthopédiára megyünk holnap vagy holnapután.Nem kell bejelentkezni,hétfőn és kedden van babaszűrés fél kettőtöl,fél háromig.
Csípőszűrésről nem tudok a MÁV-ban.

Milyen volt a kiruccanás.Élvezték a gyerekek?Bár gondolom a kicsi leginkább csak aludt.
Mi voltunk ma is a ligetben,Zsófi nagyot aludt,Gergő meg úgy elfáradt,hogy este pillanatok alatt elaludt.Kép

Szia

Aranka
ari3

Na be kellett mennem a gyerekszobába,így kihoztam a papírt.A D épület(ez az új szárny,ahol feküdtünk)IV.emelet 407-es vizsgáló!Ez eggyel feljebb van,mint a csecsemősrészleg.Nekünk 26-án 9-11 között kell menni.
ari3

Sziasztok!

Aranka
mi is voltunk ma a Népligetben! Kép Dani rengeteget futkározott, nagyon élvezte! Levi meg javarészt aludt, de azért sírdogált is egy kicsit. De állati sok szúnyog volt Kép eddig úgy látom, nem csípték meg egyik gyerkőcöt sem.

Testvérfellépőn rengeteget gondolkoztunk. Igazából szeretném, ha lenne, de kiszámoltam, hogy kb fél évig tudnánk használni és azért elég sokba kerül Kép

Panny
milyen volt a horgászás?

Andi
psandi

Szia Andi!
Még gondoltam is rá,hogy lehet,ti is kint vagytok?Mi 16 óra után voltunk.
Igen elég sokba kerűl a tesófellépő,de pl.ma is nagyon elfáradt Gergő,és akkor jó lett volna.Mert így ölben kellett hozni egy kicsit.

Panni!Sikerűlt időpntot kérned?Kép

Aranka
ari3

Sziasztok!
Ari!
Megtaláltam én is Kristóf záróját.Jún.1-én kell mennünk 9-11 között.Szerencse mert jún.1-re kaptam a Kisfalvitól is időpontot és nem kell kétszer bebumlizni Pestre.Lehet hogy akkor én is elviszem oda csípőszűrésre amit írtál.Köszi az infókat!

Hát a horgászás nagyon jó volt.Kristóf végig aludt a jó levegőn.Márk pedig "horgászott"mint egy igazi nagyfiú.Délelőtt hagytuk apát egyedül így akkor sikerült komoly 2 db 20cm-es kárászt fognia.Végülis nem ez volt a lényeg csak a kikapcsolódás.Szúnyog felénk is van rendesen.Engem már szét is csíptek,a gyerekek megúszták eddig.
Képzeljétek van egy barátnőm akinek van már egy gyereke az első férjétől de a második férjével még nem jött össze a bébi már 3 év próbálkozás után se.2 éve volt egy méhen kívüli terhessége ami az egyik petevezeték kivételével végződött elég viharos körülmények között,éppen Görögországban nyaraltak egy hajón a tenger közepén.Szóval hajszálon múlt az élete de sikerült időben kórházba kerülnie.Szóval most egy 5 hete ismét terhes lett mindenki nagy örömére.Direkt elment gyorsan a Gödöllői dokihoz hogy kizárják hogy nem méhen kívüli.A doki közölte is hogy minden ok,jó helyen ágyazódott be és ráadásul ikrek.Hát gondolhatjátok hogy mennyire boldogok voltak.És erre szombat este rosszul lett,szegény ő már érezte hogy valami nincs rendben mert ugyanazt érezte mint 2 éve.Irány be éjszaka a MÁV-ba ,mert ott szült ő is,és kiderült hogy most is méhen kívüli volt.Azonnal megműtötte őt a Piroska és kivették a másik petevezetékét is.Mostmár természetes úton nem lehet gyerekeük.Annyira el van keseredve.Még 2 hétig kórház,utána is 4 hét fekvés.Kb.fél év múlva beindítják a lombikbébi programot.Ma megyek hozzá a kórházba.
Na bocs hogy ilyen hosszú voltam egy ilyen szomorú témával,de legyünk hálásak hogy nekünk simán meglettek a babucik ,valakinek már harmadjára is!!
Hello,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panni!

Megértem a barátnőd lelkiállapotát.Én mindig azt mondom,hogy nekem kárpótlás ez a három baba a sok szenvedésért,amit az első elvesztése okozott.Soha senkinek nem lenne szabad szenvednie elvesztett baba miatt!Ennél fájdalmasabb kevés van a világon!
Örülök,hogy jól sikerűlt a horgászás.Azt elhiszem,hogy Márknak tetszett.Most először volt?

Mi voltunk tgnap megint sétálni a Ligetben,de jól megcsipkedtek a szunyogok.Még jó,hogy a gyerekeket nem.

Nehezen adott időpontot a doki?Kép

Szia

Aranka
ari3

Aranka
mi kint voltunk majdnem egész nap, 5-kor jöttünk el.

Panni
szegény barátnődet nagyon sajnálom Kép egy ismerősmnek szintén 2 méhenkívüli miatt ki kellett venni a petevezetékeket, de most már a 2. lombikbabát várja Kép

Levi tegnap volt egy hónapos, és már 4570 g (3,5-tel született), tök hurkás már a combija, ami viszont aggaszt, hogy nem teljesen szimmetrikusak a hurkák, úgy tudom, ez nem épp jó jel. A héten jön a dokinéni, majd rákérdezek.

Andi
psandi

Hello!
Ari!
Neked is volt egy vetélésed a gyerekek előtt?
Hát eléggé kivan szegény,nagyon sok vért veszített.Még fel se bír kelni,úgy kell őt fürdetni stb.
Nem kaptam nehezen az időpontot.Mondtam hogy a Kristóffal mikor megyek és akkor mondták hogy utána menjek be hozzájuk.Szóval könnyen ment.
Már másodszor volt Márk horgászni és nagyon élvezi.Főleg azért mert nagyon csodálja az apját minden téren és mivel apuci szereti így ő is .
Andi!
Kristóf is pont egy kg-t hízott egy hónap alatt,úgy látom Levi is.Õ is jó hurkás már.De mi ez a nem szimmetrikus hurkák dolog?Az miért baj?Én még ezt nem hallottam.Felvilágosítasz?
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Jól eltűntem!Kép Olvastalak ám benneteket, csak sok újat nem tudtam írni, meg olvasni könnyebb egy kézzel, mint írni. (Másikban Nati, a maradékkal pedig írhatnék, miközben Marcit is hessegetnem kell, met ő is írni akar!Kép )

Nagyon szépek a bébik!
Egy gyermeket még nem tervező barátnőm mondta, hogy régebben ő úgy gondolta, hogy minden kisbaba egyforma, s csak most, hogy többet is szeretgethet a környezetében látja, hogy milyen mások, különbözőek.Kép

Nati végigaludta az éjszakát!!! 10-től 6-ig hason - légzésfigyelővel!!! És még visszaaludt, csak kicsreéltem a pelusát...szopi utánKép.
A melleim majd' szétszakadtak reggelre...

Tegnap voltam 6 hetes kontrollon. Minden rendben, az orvosom nagyon aranyos volt most is.
A fogamzásgátlásról is szó volt. Azt mondta, hogy szerinte vagy Cerazette vagy Mirena. Ez utóbbit jobban ajánlotta. Van vkinek a Mirenával kapcsolatban tapasztalata, információja?

Köszi, szép napot kívánok!
Üdv:
Adri
Vendég

Hali!

Panni
hát ha nem ugyanott vannak a 2 combin a hurkák, az utalat csípőficamra, úgy tudom. Na a héten kiderül, ha jön dokinéni, megkérdezem!

Adri
a Mirenáról még nem hallottam. Cerazette mellett viszont már születtek babák... vhogy én nem bízom a szopi alatt szedhető gyogyikban.
ezt a rendelőben találtam:
A Mirena egy jó eszköz, de sajnos sokszor elfelejtik említeni, hogy a kezdetén egy kis türelem is kell hozzá. Nyugaton, főleg a skandináv államokban az egyik legelterjedtebb. Nálunk nagy adatfeldolgozás igazolja, hogy a vélt szövődmények és emiatti esetleges eltávolítások zöme vagy a beteg vagy az orvos türelmetlenségére vezethetők vissza.
A közti vérzések - egyéni érzékenységtől függően akár 6-8 hónapig előfordulhatnak, párhuzamosan persze észlelhető, hogy a rendes időben jött vérzés intenzitása csökken. Ezt, ha zavaró, tüneti szerekkel (pl. Rutascorbin, Dicynone esetleg Exacil) kezelni kell, és lassan szűnnek.

Andi
psandi

Szia Andi!
A dokim azt mondta, hogy azért jó feltenni addig, amíg nem jött meg, mert a közti vérzések esélyét csökkenti, s a menstruációt teljesen be is szüntetheti.
tájékoztatót is adott, meg elég jól elmondta, inkább tapasztalatok érdekelnének, ill. mit hallottatok.
Köszönöm:
Adri
Vendég

Sziasztok!

Panni!Nekem nem volt vetélésem,nekem meg kellett szűlnöm a 20 hetes babámat,mert genetikailag életképtelen lett volna!Elhiszem,hogy összeomlott a barátnőd,mert nekem ugyan még lehetett természetes úton gyerekem,de nagyon nehéz feldolgozni az ilyet.Igazából még ma sem sikerűlt,szerintem nem is fog soha.

Zsófi is jó kis hurkás,mi tegnap voltunk csípőszűrésen és minden rendben van.
Ma én voltam controlon és nálam is minden rendben van.Vittem Zsófit is és nagyon tetszett a doiknak,nem elhanyagolható körűlmény,hogy így babával kb 20 perc alatt végeztem.Kép
Nekem a Gold Lili-t ajánlotta,mert én ragaszkodtam a spirálhoz.Nem mintha lenne tapasztalatom,de gyógyszert nem szeretnék szedni!
A Cerazette-ről sok rosszat hallottam.Jövő héten megyek,fel is teszi a spirált!
Adri!Belnkelem neked a Babaszoba csevegőjét,ott nagyon sok hozzászólást olvashatsz a Mirena-ról.
http://www.babaszoba.hu/forums/messages?;tid=90986;from=4
Remélem kicsit tudtam segíteniKép
Na majd folyt.köv,mert Zsófi felébredt!

Aranka
ari3

Na ez nem sikerűlt úgy ahogy szerettem volna!Adri,ha rákattintasz a linkre,akkor a behozott oldalon,kattints a szex és fogamzásgátlás fórumra.Itt ha belépsz a Ki használ méhen belüli eszközt?topicban találod a hozzászólásokat!

Aranka
ari3

Ari!

Köszönöm!

Ma nagyon jó napunk volt eddig. Végigaludta Natkó az éjszakát reggel, ill. koradélelőtt fentvolt, aztán 11 körül bealudt. Hajmosás, főzés, takarítás Marcival. Mosógép beindításKép, foltok eltávolítása a többi ruhával, és most szopi-büfi. Ma már csak a gyerekekkel vagyok hajlandó foglalkozni - séta a Mamához.Kép
Sajna Marci nem alszik délután, csak "pihen". Elfekszik egyedül egy óra hosszatde nyitva van a szeme. Hiába próbálkozunk az altatással. Viszont ma bilibe kakilt. Nehezen válik meg a pelustól. Már elmúlt 2,5 éves. De nem erőltetem.

Szép napot mindenkinek!
Adri
Vendég

Hello!
Adri!
Úgy látom Nati is rendeződik az irányba hogy kezd hagyni téged is kicsit lazítani,igaz?!Nem semmi a fiad hogy nem akar aludni du.Egyébként vannak ilyen korszakaik úgy hallottam,majd később újra visszaszoknal az alvásra.Nálunk is volt hogy egy hétig nemakart aludni a Márk du,de utána visszaszokott.Nálunk is elég nehezen akra nagyfiú megválni a pelustól.A kakilás nálunk már mindiga WC-be megy de az a fránya pisi...A nyárben bízok,a kertben egy szál kisgítyóban talán jobban leszokik majd a pelusról.Különben akkor oviba se mehet ha nem sikerül.De ez most náluk szerintem lelki dolog is mivel a kistesót is pelenkázzuk,nem?!Azt mondják ilyenkor nem is szabad kezdeni a leszoktatást amikor kistesó érkezik.
Egyébként én szedtem a Márk után Cerazettet és nem volt vele gondom.Szerintem én most is azt fogok ha nincs korszerűbb.
Ari!
Hát az nem lehetett gyenge...mármint az elvesztett babád!UH-n derült ki a rendellenesség?És előbb miért nem?Ha nem akarsz róla írni megértem.
Andi!
Kiváncsi leszek hogy mit mond a dokitok az asszimetrikus hurkákra.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Hello!
Adri!
Úgy látom Nati is rendeződik az irányba hogy kezd hagyni téged is kicsit lazítani,igaz?!Nem semmi a fiad hogy nem akar aludni du.Egyébként vannak ilyen korszakaik úgy hallottam,majd később újra visszaszoknal az alvásra.Nálunk is volt hogy egy hétig nemakart aludni a Márk du,de utána visszaszokott.Nálunk is elég nehezen akra nagyfiú megválni a pelustól.A kakilás nálunk már mindiga WC-be megy de az a fránya pisi...A nyárben bízok,a kertben egy szál kisgítyóban talán jobban leszokik majd a pelusról.Különben akkor oviba se mehet ha nem sikerül.De ez most náluk szerintem lelki dolog is mivel a kistesót is pelenkázzuk,nem?!Azt mondják ilyenkor nem is szabad kezdeni a leszoktatást amikor kistesó érkezik.
Egyébként én szedtem a Márk után Cerazettet és nem volt vele gondom.Szerintem én most is azt fogok ha nincs korszerűbb.
Ari!
Hát az nem lehetett gyenge...mármint az elvesztett babád!UH-n derült ki a rendellenesség?És előbb miért nem?Ha nem akarsz róla írni megértem.
Andi!
Kiváncsi leszek hogy mit mond a dokitok az asszimetrikus hurkákra.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Szia Panni!

Nati megint átaludta az éjszakát, bár most nem 6-kor, hanem 5-kor kelt, mert Marci felüvöltötte. Kisfiam hajnak 2-kor jött, hogy szomjas - szegényem éjszakai ivóspoharát a Mama elfelejtette visszahozni. 5-kor pedig vmi. rosszat álmodhatott, mert vígasztalhatatlanul sírt, de ordítva.Kép
A pelusügy nálunk furcsán alakul. Már télen szólt kaki előtt, s az bilibe v. WC-be ment. Aztán megváltozott a helyzet, még jóval Nati érkezése előtt, s azt is letagadta,letagadja, ha már bement.
Nem szidtuk meg, nem is lihegtük, örültük túl a dolgot.
Sőt, most azt mondja, hogy neki már nem kell pelus, csak Natinak. De a ragaszkodik hozzá a gyakorlatban.
Persze sokat van a Mamiéknál - párom szüleinél (imádja őket, s viszontKép ), de azért nem mindig egyformán gondoljuk, csináljuk a dolgokat...
De én is a Maminál töltött nyári, pelus nélküli, szabadban töltött napokban bízom.Kép (Mi panelban lakunk.)

Kérdés:
Tegnap, Nati átaludt éjszakája után majd szétszakadt a mellem, úgy tele volt... Ma viszont nem volt csúcs tejtermelődés - mindkét cicire rá kellett tennem, s egyáltalán nem feszült reggel a mellem. Olyan volt, mint este szokott lenni.Kép
Volt már másik reggel is, ill. hajnal, h. 4-kor felébredtem, s kétségbeestem, h. elapad a tejem, mert szintén nem feszült. A fiamat 16 hónapos koráig szoptattam - 5 hónapos koráig volt elég csak az anyatej -, de nem emlékszem már, hogy is volt.

Szép napot kívánok!
Adri
Vendég

Hello!
Adri!
Nekem pont ugyanez van a melleimmel,néha majd szét szakad éjjel néha meg teljesen el tudom viselni mert nincs úgy tele.Annyira váltotzó.Talán már hozzászoktak a melleink az átaludt éjszakákhoz?!Nem tudom,annyi mindentől függ a tejmennyiség(folyadékbevitel,kipihentség stb..)Mindenesetre azt mondják az éjszakai szoptatással lehet fenntartani a tejet,dehát ha alszik a babuci mit csináljunk?!Azért nem fogom felkelteni,nem?!Ha mondjuk át lenne szakadva,sonányka lenne akkor talán,na de így...Örülök hogy alhatunk mindannyian,nem?
Szóval nem tudom sajna hogy legyen okos az ember!
Babucikám ma egész álló nap a karomban akar lenni...nagyon rafinált.Márk nagy nehezen elaludt,legalább őt egy kicsit nem kell pesztrálnom.
Marha meleg van felénk,meg lehet dögleni(finoman szólva).Ki se viszem őket csak majd koraeste,mert napszúrást kapnak.
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!
Szia Panni!
Én is érzem, hogy meleg van, de nem merem nagyon nekivetkőztetni a kisasszonyt. Ma hosszú ujjú kisbody meg kantáros naci volt rajta - 6 körül mentünk ki.
Marci ma délután sem aludt. Nati hagyott szabadidőt, így kb. másfél órán keresztül altattam, de SEMMI. Tök álmos, s így ha nem alszik ebéd után, késő délután már nagyon nyűgös. Tehetetlenségemben már üvöltöttem szegénnyel. Utána meg attól voltam rosszul, h. egy 2,5 évessel üvöltök.Kép

Más:
Ti adtok vizet ilyen melegben a picinek a szopik között. Én nehezen hajlok rá. A fiam őszi, s nem volt cumija, s a cumisüvegből se fogadott el semmit.
Gondoltam, lesz nálunk víz, de a kifőzött cumisüveg gusztusztalan a vízkőtől. Ha meg utána elmosom, minek kifőzni. Vagy nem is kell?
Nem tettetem, tényleg ilyen hülye vagyok.Kép
Ja, a dokinénink - neki 5 lánya van -, ajánlotta a vizet, s steril fecskendőt adott hozzá. Azt már meg se kérdem, hogy azt kifőzzem-e. én a kanalat se főzöm ki, amiben a konakion port (nálunk port adnak, azt kell higítani tejjel) adom.
Ma egész nap bénábbnak éreztem magam, mint valaha az első gyermekemmel.

Amin meg kiakadtam: séta közben szopizhatnékja volt a lánykámnak - bizti szomjas volt, mert indulás előtt evett, egy órája lehettünk úton -, de sehol egy park, vagy egy pad, se rejtett, se nyílt terepen.Kép Be kellett kérezkednem egy ismerősünkhöz, mert a lányom vígasztalkararlan volt.

A járdákon meg olyan hibák vannak, hogy néha attól félek, kitörik a kocsikerék. De örüljek, ha van járda. A szúk boltokról, magas lépcsőkről feljárók nélkül már nem is beszélek (ilyen a polgármesteri hivatal, a könyvtár, a gyógyszertárKép )

Na, ma nagyon lehúzós vagyok, abba is hagyom...
Jó éjszakát!
Adri
Vendég

Sziasztok!
Adri!
Az én fiam ugyan még csak két éves,de őt sem nagyon érdekli a bili.Én is abban reménykedem,hogy jön a nyár,talán könnyebb lesz rászoktatni a szobatisztaságra.
Ismerős a helyzet az "akadálymentes"közlekedéssel kapcsolatban.Senkit nem érdekel,csak a kismamákat,de ez nem jelent semmit.Ha jelentene tennének ellene,de amikor a mozgássérűltek sem érnek el semmit,mi mit tehetünk?
Azt is megértem,hogy kivagyés kiabálsz,mert sajnos néha én is ezt teszem Gergővel.Mondjuk leginkább akkor,amikor hiába magyarázok,szólok,csak verekszik.Alexát szokta ütögetni,direkt odamegy és rácsap.
Vizet Gergőnek nem adtam,mert ő is nagyon sokat szopizott.Nem is volt cumisüvege,mint ahogy most Zsófinak sincs.Ha úgy látod,hogy szomjas,vagy szopiztasd meg,vagy ha megoldható inkább pohárból add a forralt vizet.Már ilyenkor is nagyon ügyin isznak belőle!

Panni!15 éve még nem volt ilyen gyakran ultrahang.Nekem nem is volt addig,amíg az AFP eredmény meg nem lett.Ez nagyon magas volt,ezután csinálták az ultrahangot,majd átkűldtek a SOTE-ra is és ott is megnéztek.Nyitott gerinccel,felső végtag és koponyahiánnyal született volna a babám.Sajnos rendesen meg kellett szűlnöm és vajudtam 24 órát.Nagyon sokat szenvedtem testileg és lelkileg is,ezért írtam,hogy a három megszületett gyerekem és a könnyű szüléseim,kárpótlás az élettől.

Ma voltunk Zsófival controlon,minden rendben vele,az ultrahang szerint is.4700 g a drágám 6 hetesen.Mióta hazahoztuk 1400 g-ot hízott.Mondjuk tesz is érte rendesen!Kép

Többiek,hol vagytok?Edina,Andi,Andi,Gabi?Mi van veletek?

Mindenkinek jó éjszakát,szép holnapot!
Sziasztok

Aranka
ari3

Jó reggelt!

Adri
hogy döntöttél Mirena ügyben? Elolvastam, amit Ari belikelt, háááát.... Asszem én már örök életemre a guminál maradok, mert gyógyszert nem akarok szedni, de a spirál is olyan idegen tőlem.

Dani ugyanígy áprilisban született, mint Levi, nagyon meleg nyár volt 2 éve, de én nem adtam vizet neki, csak szopizott, amikor szomjas volt, így persze elég volt neki néhány korty, igaz, gyakrabban. Viszont a sétákra most asszem fogok vinni egy kis forralt vizet, ha netán úgy jön ki a lépés, hogy nem tudom megszoptatni, mégse haljon szomjan a kis drága.
Vízkő ellen úgy tudsz védekezni, hogy a vízbe beleteszel egy kis citromsavat, vagy 1 ek citromlevet, akkor nem lesz ilyen porszerű lerakódás a cumisüvegen.
Amúgy a kiskanalat én sem fertőtlenítem, amiben a D és K vitamint adom, csak simán elmosom.

Szobatisztaság: Dani 2 éves, sehogy nem állunk. Igaz nem is próbáltuk eddig, éppen a kistesó születése miatt. Majd most nyáron szeretném megpróbálni, de erőltetni nem fogom. Vennem kell még kis alsógatyeszokat Kép. Amúgy van egy bilink, arra néha ráül ruhában, vagy anélkül, de sosem csinál semmit.

Aranka
nagyon sajnálom, amin átmentél KépKép Pedig hogy mondják, hogy az AFP nem jó semmire, és lám, mégis kimutatta a bajt.
szépen hízik Zsófi Kép

Lányok, képzeljétek, azt olvastam, hoy a kisbabákat 1 éves korig nem szabadna naptejjel kenni, mert káros nekik, mert még olyan vékony a bőrük vagy vmi ilyesmi. De akkor hogyan védjem a káros sugaraktól? Nem hordhatom szerencsétlen hosszú ujjúban 30 fokban és árnyékban sem tudunk mindig lenni.
Én Danit kentem 40 faktorossal ennyi idősen, és Levit is leszoktam, de ténlyeg rosszat teszek vele?
AJánlották a Dr. Hauschka márkát, biokozmetikum, ismeritek? abból is van kifejezetten baba naptej.

ja, a melleim már nekem sem feszülnek olyan gyakran mint az elején, sztem ez normális, azt jelzi, hogy beállt a kereslet-kínálat és nem 3x annyi tejet termel, mint ami kell.

Andi

ui: aztaaa, vissza kaptam (majdnem) az üzijeim számát Kép
psandi

Psandi!

Tegyél a babakocsira pelenkát nap ellen. Nálunk itt a környéken mindenki így közlekedik. Egy hajcsattal oda lehet fogatni.
Egyébként üdv. mindenkinek Kép, olvaslak benneteket, csak írni nemigen van időm.
Marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Marqueza
igen, közsi, szoktam Kép
Andi
psandi

Sziasztok!

A kanalat én sem fertőtlenítem.Eddig nem volt gond.Más meg a cicin kívűl nem kerűl a szájába.Kép

Én vettem a babakocsira napernyőt,ez nagyon bevállt.Oda fordítom ahova akarom és Zsófi sem fulladozik a felhúzott tető alatt.

Marqueza!Azért néha írhatnál magatokról.Jól vagytok?
Andi!Nekem nagyon magas volt az AFP eredményem,de ahogy akkor bántak velem a nőgyógyászaton és a terhesgondozóban,azt nem kívánom senkinek.Kép

Mi nem tudunk így délelőtt kimenni,mert sehol nincs egy csepp árnyék sem.Majd délután!Kép
Legyen szép napotok!
Aranka
ari3

Sziasztok!Én is azt hallottam hogy nem nagyon szabad az ilyen piciket naptejjel kenni,de akkor igaza van Andinak,mit csináljunk szegényekkel hogy ne égjenek le???Sokszor kiküszöbölhetlen hogy ne érje őket séta közben.A pelenkás módszert én is alkalmazom.
Víz:Márk a legnagyobb nyári melegben született(júl.28)de én sem adtam neki külön vízet,hanem szopival oltotta a szomját.Kb.5 hónapos körül adtam neki először csőrös üvegből vízet.
Andi!
Nem is tudtam ez a citromleves trükköt,köszi.Én is mindig szenvedtem a vízkő miatt.
Ari!
Zzófi is szépen gyarapszik!
Adri!
Márk se akart tegnap az istennek se elaludni ebéd után.Már mindent kitaláltam(zsarolás,szép szóval,kiabálva,kedvesen...)Végül feladtam de ő is persze du.ra nagyon nyügi lett.Fél 7-re úgy kiütötte magát hogy reggelig aludt egyhuzamban.

Kristóf változatlanul átalussza az éjszakát,el se akarom hinni!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Most ment el a dokinéni.
kérdeztem, a naptej KÖTELEZÕ!!! elég a 20-22-es faktorszám, mint kiderült, a faktorszám azt jelenti, h. hányszor több ideig maradhat napon gond nélkül. szal akár az 5 faktoros is jó, ha 5 percenként kenem, mondta viccesen Kép a Vichit ajánlotta, de az sem egy olcsóság

kérdeztem az asszim. hurkákat, azt mondta jelenthet nagy bajt is, meg semmi gondot is. Nálunk hál'isten az utóbbi, de úgyis megyünk majd uh-ra, ha gáz van, ott kiderül.

És van egy kis (körömnyi) köldöksérvünk is, de állítólag felszívódik.

Andi
psandi

Hello!
Andi!
Én se tudtam hogy mit jelent a faktorszám,én is azt hittem minél magasabb annál erősebb.Jó tudni!!Akkor kenem én is a picit is.Nekünk Garnier 30-as van,ezzel kenem a Márkot is mert elég fehérbőrű.
Egy apró köldöksérvszerűség nálunk a Márknál volt,ezért soha nem hagytam még 1 mp-et sem sírni. Na ezt ki is használta a lurkó!!Nem mintha Kristófot hagynám...
És mi lehet a nagy baj az asszimm.hurkáknál??Bocs hogy még mindig itt tartok de tényleg érdekel.
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok! Remélem nem felejtettetek el! Mindig elolvaslak benneteket, csak írni nem nagyon van időmKép Luca jól van, igaz, nem egy evőbajnok, így nyolc hetesen átlag 80 ml-t eszik egy étkezés alkalmával (napi 510 ml kb), de így is hízik 200 grammokat a héten. Nem tudom, ezt lehet-e örökölni, de állítólag én is rossz evő voltam meg a férjem is. Most 4920 gr. Én az aranyeremmel küzdök, mostmár muszáj lesz rászánnom magam egy lézeres műtétre, mert néha elviselhetetlen, de inkább nem részletezem, ez legyen a legnagyobb bajom egész életemben.
Én nem vagyok egy divatozós fajta, de most valahogy előtört belőlem, és Lucának állandóan újabb és újabb rucikat veszek. Normális ez szerintetek?
Már nagyon várom, hogy Luca felfedezze a kezét. Voltunk csípőszűrésen, nagyon élvezte a tornáztatást, viszont beutaltak minket csípő uh-ra.
Nagyon aranyosak a babáitok! További kellemes hétvégét, üdv. Marqueza

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!

Panni
csípőficam egyik jele lehet

Marqueza
a heti 200 g tök jó szerintem Kép
nekem is bazi nagy aranyerem lett, nyomattam a Reparon kúpot ezerrel, most kisebb, de eltűnni szerintem sosem fog Kép de legalább nem fáj!
Neked nem használt semmi kúp vagy kenőcs? Van rá homeopátiás szer is, lehet, hogy én is kipróbálom, hátha!

csajok, ma vagy 10x szoptattam, igaz egész nap Tatán voltunk, idegen környezet, lehet, h. ez is közrejátszott, bár szinte egész nap aludt Levi.

Mentek vhova gyereknapi programra? Nem is tudom, egy 2 évest érdekel-e vmi igazán, bábelőadásra gondoltam, de a legtöbb helyen pont a déli órákban van, akkor inkább itthon vagyunk. Viszont a Nemzeti Színáhznál 4-5ig Megasztár koncert lesz, arra lehet, hogy kinézünk, majd meglátjuk. Városligetbe tuti nem megyünk, esetleg Margitsziget, de ott is tuti millióan lesznek.

Andi
psandi

Sziasztok!
Sajnálom,hogy ennyit szenvedtek az aranyérrel,gondolom nagyon rossz lehet.Hála istennek engem eddig elkerűlt!

Marqueza!szerintem a vásárlás teljesen normális dolog,egészen addig,amíg a kereteink engedikKép
De tényleg,én is sok mindent vettem Zsófinak,néha úgy kellett visszafognom magam,hogy ezt már nem.Persze a két nagyobbik is megkapta a magáétKép
Voltatok valahol gyereknapon?
Mi sajnos nem,mert apának és Alexának el kellett utaznia egész hétvégére,így egyedűl maradtam a két kicsivel.Örűltem,hogy túl vagyunk rajta.Elég érdekes volt úgy fűrdetni Gergőt,hogy közben Zsófi üvöltött az ölemben.Még csak véletlenűl sem aludtak egyszerre.A kiscsaj is nagyon nyűgös volt tegnap,gyakorlatilag egész nap az ölemben,vagy cicin volt hajlandó csendben maradni!Elfáradtam rendesen!Kép
Most (MÉG)alszanak mindketten,megyek is fürödni gyorsan.
Szép álmokat nektek!

Aranka
ari3

Psandi

Posterison forte kenőcs+Detralex tabletta. A fájdalmat néhány nap alatt elmulasztja valamennyire, hogy legalább tudjak ülni, állni, feküdni, de nekem ez már sajna visszahúzódni nem fog. Muszáj megműttetni, mert ha feszült vagyok, ill, nem iszom eleget, akkor nagyon SZAR!!!

marq
Kép
Kép
marqueza

hova tűntetek??

Levi ma egész nap eszik vagy sír, most vagy megint fejl. ugrás van, vagy a hidegfront tett be ennyire. Ez már abnormális, hogy 2 napig 40 fok van, aztán megint csak 20...

Andi
psandi

Andi!
Kristóf is detto ma!!!Vagy eszik vagy sír,esetleg szundít 1-2 percet a karomban.Voltam ma kontrollon a gyerekkel,meg a nőgyógyásznál is.Minden ok.Be is fejezem mert hiába ringatom mint egy gép ,sajna sír.
Hello,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Psandi!
Még nem döntöttem Mirena-ügyben. Engem is elbizonytalanított az a fórum. A dokim most külföldön van, meginterjuvolom, ha elérhető lesz. Meddőségi szakember és hormonológus (vagy mi), 3 lány apukája, s az édesapja evangelikus lelkész. Csak nem a százalékért javasolja?

Natika még itt virgonckodik az ölemben, Marci már egyedül megy lefeküdni, nem zavarja, hogy a kis szobatársnőjét még nélkülöznie kell. Azért ma este mondta, hogy "bújj ide, Anya". Csintalan, de kedves kisfiú, Nati pedig mosollyal hálál meg minden törődést.Kép

Üdv:
Adri (32 éves)
Marcell (2,5 éves)
Natália (7 hetes 4 napos)

Ilyenek voltak május közepén:
Kép
Vendég

Adri!

Jól sikerültek a gyerkőcök, gratulálok!

M.

marq
Kép
Kép
marqueza

Marqueza!

Köszi!Kép Luca is édi, vmi. újabb kép?
Én is úgy jártam, h. venni akartam a megnőtt testemre vmi. ruhát (juját, ahogy a fiam mondjaKép ), de a gyerekeknek lett belőleKép.
A szülés előtt gondoltam, nem lesz fülbevalója a picinek, majd nagykorában dönt róla. Most meg alig várom, hogy találjak olyat, ami tetszik.Kép

Ma frontosak voltunk nagyon - a gyerekek is és én is.Kép

Holnapra szép napot, mára szép éjszakát!

Adri
Vendég

Sziasztok!

Adri!
Én nem veszek Zsófinak fülbevalót.Alexának annak idején vettem,de begyulladt neki ,így ki kellett venni.Azután nem piszkáltuk,ő meg nem is akar!Így Zsófi sem kap,ne legyen előnyben.Kép
Gyönyörűek a gyerekek.A fiadon látszik,hogy egy édes kis rosszcsont.Én is mindig ilyen kisfiúra vágytam,s most hogy megkaptam,néha nem bánnám,ha kicsit szelídebb lenne.De azután arra gondolok,jó ez így,igazi ördögfióka!
Jaj képzeljétek,ma vettem egy nadrágot magamnak.Teljesen elszörnyedtem,hogy 42-es.Évekig 38-as volt a méretem,Gergő születése óta ez a 42-es.de nem adom fel,tudom,hogy sikerűl majd lefogynom.Ha 11 éve sikerűlt 40 kg-ot leadnom,akkor most is sikerűlni fog 8-at.Ugye?Győzzetek meg,hogy igen,mert ez a puha,amőba állapot elkeserítő.

Panni!Örülök,hogy minden rendben veled is és a kicsivel is.Nekem is mennem kellene vissza a spirál miatt,de nem volt időm!

Andi!
Ezt az össze vissza ugráló időjárást én is nehezen viselem,nem csoda,hogy a kicsik is nyűgösek.
Jó éjszakát nektek!
Aranka
ari3

Hello!
Ari!
40 kg-ot fogytál anno???Nem semmi!És hogyan?
Hát akkor persze hogy menni fog aza röpke 8!!
Nagyon találó a puha amőba állapt,én is pont így érzem magam,és mit mondjak ,nem tetszik a látvány a tükörben.Nekem ez lelkileg elég megterhelő,lehet hogy valaki ezért elítél meg hülyének néz de ez van.Már járok tornára és ez egy kicsit jót tesz pszchiésen ,mert tudom hogy megtettem az első lépést.Ja és tudatosan étkezem(semmi édesség,rozskenyér,saláták)Remélem hatásos lesz.

Ti mentek a gyerkőcökkel nyaralni?Először úgy gondoltam ne menjünk mert kicsi a Kristóf de utána belegondoltam hogy itthon is és ott is csak ugyanazt kell csinálni a picivel,szóval mindegy ,a Márk meg hagy örüljön.Zsóriba megyünk,egy házat bérlünk(már többször jártunk ott,így ismerősek a körülmények)és anyu is jön hogy egy kicsit én is strandolhassak.

Úgy látom ma pont jó idő lesz!
Szép napot!!!
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?