A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Enikő!

KépKépKép

Bea
Vendég

Louise: Így vanKép. Vigyázz, mert a te férjed lesz a következöKépKép És köszi a dícséretet! Nem gyözök válogatni a pasik közül, annyi a jelentkezö..Kép Biztosan azért, mert nem vagyok normális!Kép
És magyarórákra be kellett volna járnod! Úgy, mint innen a szegedi topikról még valakinek (aki már egy ideje nem ír ide)KépKép!

És Louise, hogy neked 3 gyerek és egy rendöri állás melett mennyi idöd van visszaolvasgatni a fórumonKép, gondolom jegyzetelsz is, hogy mindent megtudj rólam meg Zsófiról. Ahelyett a gyerekeiddel foglalkoználKép Te mintaanya! Anyukák gyöngyeKép Tudod mit, leegyszerüsítem az életed, hogy legyen idöd velük is foglalkozni. Gyere el hozzám és személyesen mond el a bánatod, véleményed! És akkor nem offolod szét a topikot és nem üldözöl el innen mindenkit! Mert te teszed nem én, ha nem tünne fel! Szégyelld magad! Nagyon sajnállak!

Lányok nagyon sajnálom! Meg kéne kérni, hogy egy IP címröl csak 1 névvel lehessen regisztrálni, és akkor ha valakinek baja van az egyenesen szemtöl pofába mondja meg a SAJÁT nevével!

Dancsi: én sem értek egyet veled meg másokkal sem -sok mindenben-, még se "ugatom le a hajad a fejedröl", elfogadom, hogy másképp élsz és kész! De milyen dögunalmas is lenne az élet, ha mindenki minderöl ugyanazt gondolná, mindenki tök egyforma lenne! Nemigaz??? Én utálnám!Kép

Na részemröl a téma lezárva.Kép Eddig sem izgatott ki mit gondol rólam, ezután sem fog!Kép

EniköKép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Louise: Szívesen írnék neked néhány sort, ha erre lehetöséget adnál. Sajnos azonban hiába keresem, nem találom a privát e-mail címedet. Mivel az üzenet személyes, várok, hátha ezt is ilyen karakánul beilleszted a profilodba.
kissvirag

Sziasztok

Beának gratulálok a babócához, gyors felépülést és jó egészséget, meg sok tejet. Kép

Enikő, még nem nagyon válogattunk a nevek közül.

Nyúlanyó, gratulálok az eladáshoz. Merre tovább?

Gigi
gigi1

Louise, légyszíves távozz el a szegedi topikról, semmi szükség, hogy itt pocskondiázz embereket, nem vagyunk kíváncsiak a véleményedre. Enikőt mi így fogadtuk el, olyan, amilyen:-), de mi így szeretjük!:-)Nevelgesd tovább létező??? gyerekeidet, nevelj bio csirkét, termelj bio takarmányt és zöldségeket és neveld a nagykönyv szerint őket:-)

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Gigi,
hány hetes vagy?
Vendég

Nyúlanyó ne bántsd, rendőrKép

Én imádom EnikőtKép IlyennekKép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Dancsi: Mit is kaptatok Jozsó popsijára??? Mitöl "jött ki" a gomba??

Gigi: Nem?? Nekem az volt szinte az elsö dolgom a fellegekben járás után, amikoris kiderült, hogy babát várok, TÖLEKépKép

Enikö

ceniko
Szeged

Enikő,
a gomba passz, hogy mitól jött ki. Nem lehet tudni. Nemtom mit adott, ő kutyulta ki a krémet. De úgy tűnik használ, de még mindig irtó ronda és fáj is neki.
Vendég

Zozo:A klinkán is van felkészítő, a szülőszobán megmondják,mikor, hol, meg az új klinikán is van torna,az is ingyenes.

Gira: Sztem semmi baja a babádnak. Ha neki úgy esik jól, kösd magadra!

Seri:Tényleg rossz, hogy nem készítenek fel a csaszira, én a koraszülésre nem készültem, és nemis nagyon tudtam mi fog történni, aztán beleszoktunk volt rá 6 hetünk. Még jó, hgoy volt szülésznőm, ő szólt, hgoy addig ne vigyék el Flót,míg nem vettem a kezembe!

Enikő:Sztem ZOzonak nem kéne még a szűlőszobával álmodnia, korai még. Szüléses homeós gyogókat én nem szedtem, így nem is tudom hogy kell őket alkalmazni, csak olyat ajánlok, amit én is használtam már.

Dancsi:jobbulást Jozsónak!

Gabi
inecsg

Gabi3: hát én is sokszor álmodtam a szülöszobával, egész pici terhesen is. Föleg Bogival. MOst Violával annyira nem volt jellemzö,de Bogival igen. Ebböl, gondoltam, hogy ez természetes,bocs!
A répával kapcsolatban igazad van, ez nekem eszembe se jutott. Pár hét és otthon anyunak lesz saját permetmentes répája, majd abból adok neki!
A homeós dolgokhoz én nem értek,de Boginak adtam immunerösítöt és azt tudom, hogy el kell teljen legalább 3 hét, hogy hasson, és kúraszerüen kell használni!Ezért írtam, hogy szerény véleményem szerint,elöbb kellett volna Beának elkezdeni szedni öket. Persze ettöl még nem biztos, hogy nekem van igazamKép Söt!

Dancsi: Gyors gyógyulást Jozsónak! Remélem hatni fog a kence!+++++++++++++++ Akkor ez olyan lehet, mint a szájpenész? Akkor is piros és csúnya a popsiKép

TFIldikó: Na sikerült éjjel a cumielvonás? Vagy próbálkoztál valamivel? Hogy aludtatok?

Zsófi: Bogi hallevet nem evett, csak apukám akarta megtömni vele. Illetve evett csak nem pár hósan, hanem jóval késöbb!

Tegnap vettem egy nagyobb cumisüveget és 180 ml vízböl készült tápit 2 perc alatt benyomta ez a picilány! Lehet, hogy eddig nem evett eleget? De hisz olyan dagadtKép Olyan kis kemény husú, imádomKép

Banánt én MÉG nem merek adni Violának, pedig tudjátok, hogy nem a "nagykönyv" szerint táplálom hozzáKép, de akkor sem adnék még neki! Mindenki azt mondja, hogy "halgass a belsö hangra", hát nekem a belsö hangom azt mondja banánt ne. Viszont krumplit fogok ma adni neki almával.

Szép, tisztességes, beszólogatásmentes napot kívánok mindenkinekKép!
Enikö

ceniko
Szeged

Én felkészítőre az IH-ba jártam, keddenként volt, asszem 4-től, összesen 10 alkalom volt. A védőnő, aki tartja nagyon szuper volt, de ő sem beszélt a császárról. Meg persze volt sok felesleges dolog is.

Tényleg, van itt valaki, akinél 1,5 év körüli a korkülönbség a gyerekek közt? Tudjátok, mi hamar szeretnénk a kistesót, és csak kíváncsi lennék a véleményekre. Kép Kép
Vendég

Dancsi: Csak nem??? KépKép 1,5 év? Jozsó most 1 éves...KépKép Sztem könnyebb, mint ha több év lenne. Én is így csinálnám, ha újrakezdenémKép Az eleje biztos nagyon kemény, de megéri, mert együtt nönek fel, és 1,5 évesen nincs még féltékenység..... Sztem!

Én nem jártam szülésfelkészítöre, de sztem lehetetlen mindenröl beszélni, és felesleges sokkolni a kismamákat az összes lehetséges komplikációval. Mondjuk ilyen alap dolgokat el kéne, hogy mondjanak, pl császár, terhességi magasvérnyomás, toxémia, diabétesz...stbstb mert ezek viszonylag gyakori problémák. Én sem voltam felkészülve rá és nagyon rosszul viseltem! ÉPpen ezért ilyan alap dolgokról igenis beszélni KELL! Ez nem az orvos dolga lenne (idöhiány miatt),hanem a vödönöé vagy a szülésfelkészítön az elöadóé!!!! Sztem!

Enikö

ceniko
Szeged

Enikő!

Cumi nélkül kezdtük az alvást,de az éjszaka közepén megint berakásra került.(Most az apa keltKép)
Az én lányom soha nem ette meg még a testsúlykilógrammonkénti adagot.De mondjuk,nincsenek is hurkái.(Ez engem nem zavar.)Az evés nem az erőssége.Anyukám mondta,hogy olyan mint az anyucija.Nekem sem volt jó semmi.Irigylem,hogy a Viola ilyen jól eszik.
Én az orvosommal beszéltem a császárról is,a terhességi cukorbetegségről is.Mindig listával mentem hozzá,és mindent megtárgyaltunk.

Megyek,mert jön a tízórai.

Ildi
tfildiko

Enikő,
Majd pár hét múlva visszatérünk rá, jó? Kép Kép De tényleg szeretém, ha hamar összejönne a kistesó.
Vendég

Gira! nem tudom mi lehet, Orsi irtam a másik véglet volt, folyton aludt

Beának gratulálok!! Nekem tényleg nem fájt a császár után, pedig én nagyon arra számitottam. De a baba mindent feledtetni fog, szerintem is késöbb még a tesot is nagyon várni fogják!Kép

Erika! Tarnai az orvosa Beának

Na ha adagot számolunk, Orsi se ette meg soha és most sem eszi meg. Ha jó az étvágya elfogy egy üveges bébiétel fele.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Karmenhez hasonlóan nekem sem volt bajom nagyon a csaszi után. Érdekes.

Ildi, milyen volt az éjszakátok?

Szinte minden körzetben csinálnak a védőnők szülésre felkészítő tanfolyamot, de szerintem máshová is be lehet csatlakozni. Az én védőnőm a Tisza L. krt.-on a kakasos templom mögötti gyerekrendelőben van (volt éjszakai ügyelet), oda az ajtóra mindig ki van írva, ha indul ilyen és szerintem senkit sem fognak elhajtani.
Klinika látogatás, előadások, bemutatók voltak, nekem nagyon tetszett.
H
babamama

Ildi: Hát ez már haladás, hogy csak az éjszaka közepén kellett hozzá kelniKép Sztem ezt még néhány éjszaka eljátszátok és szépen leszokik róla és észre se veszi (jó esetbenKép) Hányszor kelt hozzá éjjel a párod????

Dancsi: ÚÚÚ de kárKép, én már azt hittem, hogy már bebabásodtál. Nagyon drukkolok, hogy összejöjjön kistesó!++++++++++++++++++Kép

Karmen: Most jegyzetelem ismételten, hogy mennyit eszik a Viola. Ma már 600 milinél tart (éjjel 3, hajnal6, 9:30 és 12:30) + a szopik, de azt nem számolom bele, mert az nem egy nagy mennyiség! A védönö szerint legalább 900 milinek meg kell lennie egy napra! A súlyához mérten!

Hajni: Én most a 4. védönömet "fogyasztom", mert költöztünk, meg átcsoportosítások voltak, betegszabira ment....stbstb! Ezért nem jártam Bogival szülésfelkészítöre. Igazából akkor még nem is nagyon tudtam, hogy van ilyen. A másodiknál meg már minek menjek, hiszen tudom milyen a szülésKép. Meg nem tudtam volna hova rakni Bogit addig, amíg én felkészülökKép!
Írtam mélt!

Mék fözni!
Enikö

ceniko
Szeged

Enikő!

A 900 milit még a Noémi sem eszi meg mindig.Vékony is a csaj.De jó lenne,ha enne!

Kármen!

Most nálunk is fél üveg főzelék fogyott el,és egy falat banán.

Hajni!

Nem volt olyan rossz az éjszaka.5-ször kelt hozzá a párom.
Engem sem viselt meg a császár.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Köszi a gratikat a lakáseladáshoz:-) Ide költözünk a szomszéd utcába, társasházba, nagyba, hogy legyen mit takarítanom:-)

Jajhát, tegnap elfelejtettem írni Beának, hogy nagy gratula a kishölgyhöz.:-)Remélem hamar túl lesz a lelki és testi kínokon....

Ildi, ugyan hány kiló Noémi? Lehet, ha így haladtok akkor csökkenek az éjszakai felébredések, drukk, hogy ma csak max. 4x keljetek hozzá. Pipi elég nyüszkete volt éjjel, kipróbáltuk, hogy vajon vissza alszik e magától és hát nem:-) Jött át bömbölve, hogy anyácska és hatalmas könnyek csorogtak a szeméből, sőt még a takaróját is hozta. Olyan édes volt, bebújt mellénk és már aludt is tovább:-)

nyúlanyó

Gira!
Az igény szerinti szopinál is be kell tartani egy aranyszabályt. Ha az előző szopi óta még nem tellt el 3 óra, akkor ugyanazt a cicit kell visszaadni. Ez azért fontos, mert a tej első része híg és édes, még a későbben ürülő már sűrűbb, laktatóbb, és a híg édes tej nagyon gyakran okoz hasfájást a babáknak. Szerintem ezért van az, hogy éjjel nem fáj a hasa, mert akkor tulajdonképpen 3 vagy még több óránként szopizik, nappal meg, ahogy írtad sokkal gyakrabban.
Tulajdonképpen az emailcímedre akartam írni, de nincs a profilodban...

Nóri
norcee

Ildi: Még 3 napig 5x keltek hozzá, aztán csak 4x, aztán már csak 3x.....és 3 hét múlva már átalussza az éjszakát! RemélemKép! Nálunk így volt! Ez sztem egyáltalán nem drasztikus módszere az alvásra tanításnak. Vagy igen?
Azt mondta a védönö, ha napközbe megeszi a Viola az ajánlott mennyiséget (900 mili) akkor éjjel nem kel majd fel enni! Úgyhogy most dologzom rajta,hogy megegye estig, de úgy tünik nem lesz gondKép. Kiváncsi leszek az éjszakáraKép

Megy valaki a hidivásárra meg a borfesztiválra? Mi kimegyünk délután a gyerekekkel! Bár Bogi inkább sörös, mint borosKépKépKépKépKép Violának viszont mindegy, Ö mindent szeretKépKépKépKépKép hihiKép

Enikö

ceniko
Szeged

Anita!

8480g volt a Noémi 2 napja. Már ritkábban mérem.
Aranyos lehetett a Pipi az éjjel.
(Majd teszek fel a lánykámról képeket.A Kármen kicsinyített nekem.)

Kármen!

Köszi.

Ildi
tfildiko

Enikő,
mi lehet kimegyünk.
Vendég

Készüljetek fel, mi most jöttünk meg. Pokoli meleg van a hídon, pedig majdnem "meztelen" mentünk a lánnyalKép Ja, és mondanom sem kell: nagy a tömeg. Egyelöre csak az egyik oldalt néztük végig, holnap majd kinézünk újra, de akkor már késöbb megyünk. Doresz tiszta "idegbeteg" volt az indulás elött, aztán persze a kendöben megint bealudt, nem sokat látott a vásárból.
kissvirag

Ildi, akkor egyáltalán nem sovány vagy szerinted igen? Pipi egy évesen volt 9kg, ami szerintem egy csajnak pont átlag kiló:-) És (Enikő, nem kezdünk és-sel mondatot):-)elég magas a Noémi, ha jól emlékszem, Pipi is az volt és azért nem látszik husisabbnak. De ha találkozok Enikő Violájával lehet megeszem, mert állandóan kínálgatja itt nekünk, hogy milyen jó kis husikás:-)

nyúlanyó

Ildi! ORsi ugye 1 évesen volt 8 kgKép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Anita!

Nem úgy néz ki,hogy eléri a 9kilót 1 éves korára.De ez van!Nem lehet mindenki husikás.Nem tudom,hogy hány cm.Már rég mérte a doki.

Teszek fel képet az én rosszcsont lányomról.(Ma köntötte az öntözőkannából a vizet,és az üdítőt a poharamból.)

Kép

Kép

Kép

Ildi
tfildiko

Ildi:Szép nagy szemei vannak a kislányodnak!

Lányok, kiderült, miért hisztériázott az egyébként álomszuszi lányom annyit délután. Megjelentek a metszöfogai, és visított mint a fábaszorult féreg...most persze megint alszik, de kíváncsi vagyok, megmaradnak-e a régi szép, nyugodt éccakák. Szóval, lécci írjatok arról, hogy ti mivel segítettetek ill. enyhítettetek a fájdalmakon. Homeós cuccok?
kissvirag

Virág! Én azt adok, Chamomilla Vulgaris CH 15

Ildi! tényleg nagyon szép szemei vannak
Én Hipp ételeket veszek, azokat szereti. Föleg a sonkás husit, zöldséges fözeléket

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: És hogy adod be neki? Higítod valamiben? Dorka négy és fél hónapos, sztem minimum félrenyelné, szopogatni nem hiszem, hogy tudná.
kissvirag

Virág,
ma beszéltem egy ismerősömmel, aki homeopata orvoshoz jár évek óta.
Õ javasolta, hogy ne a 15 CH-s Chamomillát adjam Eszternek (aki 1,5 éves lesz nemsoká), hanem az 5-öset, abból is 3-mat csak.
egyébként én is 15-öset adtam eddig...
De jobban fog az immunrendszere védekezni, ha csak az ötöset adjuk.

Szóvalfel kell oldanod vízben é3 bogyót - és lehetőleg ne érintkezzen fémmel.

Érdekesség, még amikor Enikő írt a nyelvpirszingjéről:
A másik: és a higanyos amalgámtöméssel mi van?! Az is fém - szóval, ha azzal érintkezik, akkor sem hat?!
Asszem, érdemes lenne mostmár elmenni dokihoz, kezd érdekelni ez a dolog nagyon Kép.
Ezt ma találtam:
http://home.tvnet.hu/%7Ea3807/hpatika.htm

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok Lányok!
Ritkán tudok jönni, általában annyira lefoglal a kismanóm. Amikor meg véletlen nyugi van, akkor a mindig szaladó lakásban kell pakolásznom.

Nagyon szégyenlem magam, hogy mindig akkor jövök, amikor gondom van, de hátha segítetek nekem. Már szoptatással kapcsolatos mindent kerestem a neten, de konkrétan az én problémámat nem találtam.
Szóval: Eddig a szopival különösebb gond nem volt. Lizi kb 20-25 perc alatt elintézte a dolgot és max a végefelé aludt be. Most az a helyzet, hogy 5-6 szívás után behunyja a szemecskéjét és alszik. Akárhogy csesztetem, max 1-2 szívást hajlandó teljesíteni. Na végülis az egésznek az az eredménye, hogy már ott tartunk, hogy 40-45 percig is szopik és már tökre örülök, ha 80-at eszik, ami persze kevés neki. Ha leveszem a ciciről seperc alatt magához tér és kiabál, ekkor visszakapja a cicit és megint rögtön alszik. Így nem tudok mást tenni, mint az előzőleg lefejt tejet adni neki. Aventes cumisüveget használunk, aminek a cumiján picike luk van csak, remélem ez nem okoz gondot. Úgyhogy kivagyok ettől az egésztől. Már van, hogy nincs is kedvem szoptatni.
Megoldást tudnék, de az nagyon agressziós. Méghozzá: 20-25 percnél nem engedni, hgy tovább szopjon és amennyit magába szedett, annyival bírja ki legalább 2,5 óráig. De könyörgöm, akkor végigordítaná az időt a köv etetésig. de ez sem állapot így. Múltkor majdnem sírtam, 20 perc alatt 20-at evett (ja korábban 120-at, azért nem mindegy). A nagykönyvek is azt írják pedig, hogy ha jóllakott a csecsemő,a kkor vgy elengedi a bimbót,vagy elalszik. Hát az enyém tuti nem azért alszik mert eleget evett. Annyi tej pedig lenne, amennyi neki kell, vmiért lusta enni. Csak attól félek, hogy majd a szervezetem azt hiszi, hogy kevesebb tej is elég a babának és nem fog annyit termelni. Már most is kevesebb vanKép
Lehet, hogy rafkós a kiscsaj és úgy van vele, hogy nem strapálja magát agyon, hiszen szopi után , ha nem evett eleget, úgyis kap könnyebben megszerezhető ennivalót(cumisüveg). De hogy lehetne ezt visszafordítani?

Ne haragudjatok, hogy bazi hosszú és zavaros voltam!

Puszi: Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Muki: Passssz! Majd jön valaki aki ért hozzá. Nem sárga a baba???? Nem aluszékony??
Nekem a doki azt mondta (de lehet, hogy azért mondta , mert Viola kis súllyal született, úgyhogy elképzelhetö, hogy ez nem mérvadó), hogy 3 órát mindig várjak az etetések között,de 5 óránál többet ne!
Nem próbáltad szopi közben piszkálgatni, simizni az arcát, vagy valami ilyesmi, hogy ne aludjon be??? Mindenesetre én nem adnék neki cumisüvegböl, hanem -durva szó- de "kiéheztetném", és akkor biztos eleget fog enni a következö szopikor!!! Én így csinálnám. De majd valaki okosabb ír neked hasznosabbakatKép értelmes emberi lény vagy, majd a sok vélemény közül eldöntöd melyiket válaszd KépKép

Kriszti: Ez az amalgámos dolog elgondolkoztató. Lehet benne valami!!!!

Ildi: Nagyon édes NoncsiKép A fakanál evös teccik a legjobbanKép

Virág: Emlékszem Bogit is a szemfogai kínozták meg a legjobban! Kitartás++++++++++++++++++++

Enikö

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Muki, nekem mindig azt mondta a védőnőm, hogy fel kell ébreszteni a lányt, ha bele alszik. Nálam tényleg az igény szerinti szopi jött be, nem keltegettem csak az elején.
Ha meg elég gyakran teszed cicire, szerintem nem fogy el az a tejcsi egyhamar.

Ildi, gyönyörű szemei vannak Noéminek tényleg! Kis huncut. Látom, nálatok is sláger a kanál.

Luci nagyon jól érezte magát a vásárban, kapott egy nyalókat aztán minden ragadt tőle, el kellett dugni:-))))
viszont nagyot sétáltunk, csak 9 körül értünk haza, jó volt, meg a tokaji is, amit kaptam egy pici pohárral:-)))
H
babamama

Köszönjük a dicséreteket.
A cumielvonás egy időre felfüggesztve!!!

Muki!

Én nem tudok tanácsot adni.

Hajni!

A fakanállal nagyon szeret játszani.Meg a kedvence még a pelenka.Úgy játszik vele,hogy a fejére rakja.Nem lát semmit,és úgy közlekedik.

Dancsi!

A Jozsóka egész nap sétál?Gondolom,hogy már jól megy neki.A Noémi is már egyre többet megyünk egyedül.Tegnap besétált a konyhából a hálóba megállás nélkül.És a küszöb sem volt neki akadály.

Ildi
tfildiko

TFIldi: Miért lett felfüggesztve???? Ne add fel!!!

Hajni: Mél ment!
Enikö

ceniko
Szeged

Mukika: Nálunk 3 hete volt egy durva megingás, panaszkodtam is a lányoknak. 3 hónaposan 20 ml(!) tejet tudott szopizni a lányom egy-egy alkalommal, akinek egyébkén 180-200 ml az adagja. Amikor már nagyon nem volt mit adni, kanállal pótoltam vagy cseppentövel (fagyasztott tejböl), nem volt vlmi gyors, de nem akartam cumival összezavarni.
Ne izgulj, hogy kevés lesz a tej. Ha aluszékony a babád, akkor tedd minél gyakrabban mellre, én a végén 30 percenként szoptattam. Keltegesd, és próbáld fenntartani az érdeklödését.Ebben az segít, ha váltogatod a melledet, 10-10 percig legyen egy cicin és akár 3-4-szer is válthatsz egy szopi alatt. Persze ez rendkívül idöigényes, de elkerülhetö a pótlás. Simogasd az arcát, én csipkedni szoktam a nyakát (óvatosan!), segíthet a lábfej masszirozása. Szóval, minél gyakrabban kínáld neki a tejcsit!
És nyugi, mert a tej csökkenését okozhatja, ha stresszeled magad!
kissvirag

Hello! Bocs a távollétért,a Mátrában voltunk pihenni 8 napig. Klassz volt, eltekinte 3 esős naptól.
Látom szépen termeltetek, megyek majd olvasni, addig is Lottiról pár vadiúj kép.
Kép
Kép
Kép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Ildi,
1-2 hét és hidd el, szalad a kiscsaj! Jozsó az első lépés után kb. 2 héttel már nem is mászott. Igaz ő idősebb Noéminál, nemtom ez számít-e valamit. A küszöbnél, lépcsőnél néz rám és nyújtja a kis kezét, hogy segítsek.

Ma megint leesett a kanapéról, sajna fel tud rá mászni. Vigasztalás, megnyugtatás után újból felmászott és megint leesett. Mert a háttámlája mögött akar lejönni mindig. De nem tanul belőle. És egész nap a kanapén ugrál, megállás nélkül. Remélem hamar megunja. Kép Kép
Vendég

Melinda: Nagyon édes a Lotti Kép Gyönyörü kislányKép

A Bogi 12 óra óta üvölt és hisztizik, mint az állat! Vettenm be egy nyugtatót, hogy meg ne fojtsamKép Megörülök töle néha komolyan.... Amúgy imádom, de ilyenkor, nagyon nem vagyunk jóba!
Most a másik szobába van, beküldtem gondolkodni,fekszik az ágyon és közbe ordítKép! Az egésznek a kiindulási oka, hogy akart menni a mamával Pestre a növéremhez!

Enikö

ceniko
Szeged

Enikö: Dettó nálunk is. Én most vettem be a második fejfájásgyogyit. Azért ez a rohadt szeszélyes idö is kikészít, de Dorcsit "össze lehetne kötni" Bogival. Sanos, öt még nem lehet beküldeni a szobájába gondolkodni, lehet, hogy neki is fáj a feje Kép
kissvirag

Melinda!

Gyönyörű a Lotti!

Enikő!

Azért lett felfüggesztve,mert 9h-tól 11h-ig 10 percenként felült,és követelte a cumit.Aztán odaadtam neki,és reggel fél 7h-ig csak 2-szer kellett beadni.
Ne idegeskedj!!!

Dancsi!

Ügyes a Jozsóka.Õ már igazi nagyfiú.Hihetetlen,hogy júliusban már mi is 1 évesek leszünk.

Ildi
tfildiko

Azért köszi a segítségetKép A csajszim egyébként nem sárga, ált-ban 3 óránként eszik, tehát valóban éhes lehet amikor jelez(amúgy volt, hogy végigaludta az éjszakát, tehát full éhes lehetett és mégis ímmel-ámmal adta elő a dolgot), mindig macerálom, sokszor fel sem veszi, de a lábfejmasszázst még nem próbáltam. Viszont ma azt találtam a neten, hogy a felülről belelógatós szoptatás fenntartja a baba érdeklődését, és valóban akkor nem akar aludni, főleg, ha még nyomogatom is neki a cicimet(csurog a szájába a tej), ahogy viszont a hagyományos pozícióra váltottam, rögtön csukódott lefelé a szeme. Az viszont gáz lenne,ha csak így akarna szopni, mert kicsit fárasztó tartanom magamat.

Virág!
És azt sejted, hogy nálatok mi lehetett a gond?

Melinda: Lotti nagyon szép kislány!

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Enikő,
Jozsó is kattant ma. 30-40 percet aludt össz vissz, és hajnalban elkezdett dumálni, hogy "hin-ta hin-ta". Kb. 6-kor. Mondtam is neki, hogy édes kisfiam elmész a pi...a a hintáddal együtt.

Most apa lepattintotta pár órára, mert teljesen kiborultam én is. Kép Kép
Vendég

Kriszti: köszi a homeós ötletet, holnap beszerzem, mer az én egyébként nyugis lányom egy tomboló ördög lett.

Mukika: Csak sejtéseim vannak. Valószínüleg több tejre lett volna szüksége, ilyenkor meg hat hós kor körül van egy növekedési ugrás a babáknál. A mellnek idö kell ahhoz, hogy alkalmazkodjon. Nekem kb. 10 nap volt, már tápszert is beszereztem, nehéz volt tartanom magam. A sok szopi hatására 10 nap múlva dölt a tej, most meg annyi van...
kissvirag

Dancsi. Ne haragudj, de nálunk Bátor szinte minden reggel 6-kor kel....

Muki: Én ilyenkor nem adtam újra cicit, persze ki az aki kibírja, hogy a gyereke ott üvölt mellette. Hány hós is a babád? Én sem hagynám bömbölni 3 órán át, a következő szopiig. A pózváltogatás jó ötlet! Esetleg megpróbáltanád a hónalj tartást! Ott is lát a babád, mint a fölé hajlósnál.

Gabi
inecsg

Mukika! segiteni én sem tudok, Orsi is ilyen bealvós volt, nem hitte el az orvos és a védönö hogy nem lehet felébreszteni. Na egyszer aztán a védönö akkor jött amikor már több mint 4 órája aludt Orsi és látta a szemével hogy 1 órán keresztül hiába csinált bármit, Orsi csak aludt. Szoptatás kb. másfél óra volt, az elsö hónapban örültem ha több mint 50ml szopizott, pedig a tej csorgott ki a száján, ihatott volna sokkal többet. Nekem semmi nem segitett ezen, mondták idövel nem lesz ilyen alvos, és kb. az elsö 6-8 hét ilyen. Szerencsére ez igaz lett, de én teljesen kikészültem addigra a fáradtságtól folyamatosan sirtam, meséltem itt már nektek hogy gondolkodtam a szoptatást is feladom. Igenis vannak ilyen babák, akik sokat alszanak, és nem éhesek (ez utóbbi ránk manapság is jellemzö). Szoptatás én mindig azzal a cicivel kezdtem amelyikkel befejeztem, én meg ezt olvastam igy kell, akkor is ha másfél-2 óra mulva szoptattam megint. Ezt mindig igy csináltam. Remélem ez a nagy alvás nálatok is elmúlik pár hét alatt már!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gabi,
Engem nem vigasztal, hogy Bátor is 6-kor kel, sőt az sem, hogy ismerek olyat, aki idősebb Jozsónál és többször kel még éjjel.

Ha 7 előtt kel fel, akkor tiszta zizi egész nap.
Vendég

Ilyen az, amikor nem lehet elég korán kezdeni a zenetanulást. Ez a tegnapi "kattant" napunkon készült.

Kép
kissvirag

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?