A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

4 óra elmúlt, és még nem sikerült lefeküdnöm. Pontosabban, lefeküdtem, csak mire elaludtam volna, Dávid mindig ébredt. Kb. 2-3 hete van ez, hogy 1/2-1-2 óránként ébred, holott előtte minden egyes éjszakát átaludt. Eddig úgy gondoltam, nem a foga, mert semmiféle fájdalmat nem látok rajta, jókedvű, de lehet, hogy mégiscsak az ébreszti fel, lehet, hogy viszket az ínye, vagy egyszerűen csak érzi, hogy át akarja törni a foga az ínyt, mert pont azóta ébred éjszakánként ilyen gyakran, hogy jön a foga. Nálatok van ébredés éjszakánként, amióta jönnek a fogacskák?

Anyám tegnap elesett, eltörte a vállát, ami azt jelenti, hogy alig bír mozogni, és ez hetekig így lesz. Szóval most nekem kell főznöm nekik is, meg besegíteni, amiben lehet.
Ez most külön jó, mert 2 hét múlva keresztelő, és nagyon számítottam a segítségére, mert egy rakás vendég jön, akiknek kaját kell csinálni, előtte nagytakarítás stb. Vasárnap lesz a keresztelő, szombaton a férjem dolgozik, így ő sem tud besegíteni. Érdekes lesz.

Reggel dévény, aztán jön a BCG-újraoltás, neurológiakontroll, vérvétel. Hát ja, mindig kell valami program. Még unatkoznánk.

Most tökre felébredtem, vagyis fáradt vagyok, de aludni meg nem tudok, pedig a férjem átvette Dávidot. Majd mire elalszom, ő megint újra ébred.

Na, panaszáradat vége, megpróbálok aludni.

Liv

Kép

Kép
liv

Lanyok koszonom, a sok buzditast es egyutterzest.

Nos tegnap papa mar sokkal jobban volt.
Meg ma meglatuk, hogy hogyan lesz.

De mar bepakoltam meg minden.

Nos kepzeljetek egy borondbe beletudtam pakolni harmunknak.
Igaz 35 kilo de 40-ig lehet pakolni.

Jaj mar olyan izgatott vagyok.
Remelem Zolcsi is jol fogja birni.

Magi
Vendég

Sziasztok

csak gyorsan beugrottam.

Csirkesz
Nekünk is jó az a hétKép már nagyon várunk TiteketKép Jó utatKép

Magika
Akkor ezek jó hírekKép Jó utat nektek isKép

Macs
VizsgaKép Gyógyult LiliKép KöltözésKép Csupa jó hírKép

Liv
Jobb éjszakákatKép nekünk még egy fogunk sincsKépKép úgyhoyg én trutyizom a kaját, így szívesebben megeszi.

Amúgy picit magam alatt vagyok, Nagygében volt egy kullancs, nagyon idegesít. Egy ismerősömnek pedig félidősen vették észre, hogy beteg a bébiKép
Hiába, legyenek bármilyen rosszcsontok, csak betegség ne legyenKép

na léptem
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

SziasztokKép

ViolaKép
Eszti köszöni a névnapi köszöntéstKép
Míra nagyon aranyos a képeken és nagyon ügyes isKép
Eszti eddig azt tudja, hogy "hol van Apa", "hol a cica" és "hol a Zénó"KépKép De ilyenkor már konkrétan keresKép A pápára most kezd rájönniKép
Lakáshoz továbbra is sok-sok drukkKépKép

MaccsKép
Tényleg csupa jó hírKépKépKép

LivKép
Jó kis éjszakaKép remélem azért tudtál egy kicsit pihizni.
AnyudKép Nem tűnnek túl egyszerűnek az elkövetkezendő napjaidKép Sok erőt hozzá!
A krumplit mindig teljesen pépesítem anyatejjel, főzővízzel, továbbá két falat után mindig keverem almával, almalével.
Eszti ébred éjjel, ha jön a foga. Mostanság is. Neki most felül jönnek, ha jól láttam, nem a középsők, így nekünk is kisvámpírunk lesz. Úgy látom, ezekkel most többet szenved, mint az alsó kettővelKépKép Napközben is nyűgösebbKép
Oltáshoz, miegymáshoz drukk!Kép

LányokKép
Szerintetek használhatom a Canesten kenőcsöt Eszti lábára? Mondjuk neki írta fel a doki, csak fura volt nekem, hogy babának Canestent. A tájékoztatón nincs semmilyen korhatár feltüntetve, csak nem tudom, hogy nincs-e benne szteroid v. ilyesmi (ez szteroid: szorbitán-sztearát, cetilsztearil-alkohol?).
Meg, ha van benne, az miért nem jó?
Neki is az egyik lábán, két lábujj között van egy jó kis száradás, ami időnként durvább, időnként enyhébb. Erre írták fel neki.

Anita

KépKép
KépKép
vasani

SziasztokKép
Fene sem igazodik ki a német precizitáson, mégis van ma is telcsink is, meg netünk is. Így most még jól kihasználom a lehetőséget. Már beszéltem ikerterhes barátnővel, anyával, apával, tesóval, férjjel, most meg gyorsan a netKépKép

LivKép
A rakott karfoil a következő alkatrészekből állt:
petrezselymes rizs, párolt vöröshagyma 2 fej, 60 dkg darált sertéshús, 2 gerezd fokhagyma, majoranna, só, bors, az egész fehérborral párolva, mag ugye a párolt karfiol. Botinak ezekből vettem ki a maga 2 napi adagját, a mienkhez persze raktam még borsot, meg fokhagymát. Kíváncsian vártam a "széllökéseket", de nem voltKép

Kívánok nyugisabb éjszakákat! Nem lehet, hogy Dávid most kezdi el észrevenni, hogy nem vagy hozzánőve, és csak nyugtatás miatt kellesz neki ilyen sűrűn? Fura, hogy egy fogacska miatt ennyit kel szegény. Persze erre sincs recept, ahány gyerek, annyi fognövesztési szokásKépKép
Nem is tudtam, hogy a BCG-tek nem eredt megKép

MagiKép
Remélem a nagyapi állapota stabilan jó is marad, így a nyaralás után jókat tud majd játszani a dédunokávalKép

JudyKép
Hogy áll a szájpenész? remélem kezd csatát veszíteni. Mit szólnátok 3-a péntekhez, akkor Apája is tudna jönniKép Ha Bp-en leszünk hívlak, és egyeztetünk.

Rossz ilyeneket olvasni, hogy valakinek beteg a pocakbabája, de az orvostudomány sem mindenható. Nekem is van egy ismerősöm (velük voltunk idén síelni), és nekik folyton minden vizsgálaton betegnek találták a kislányt pocakbaba korában. Hol a mája, hol a veséje, hol minden más volt rossz. Aztán mikor megszületett, jöttek a vizsgálatok, és sorra mindegyik negatív lett. Kutya baja a mai napig. Csak elgondolkoztató, hogy minek teszik ki a téves diagnózissal a kismamákatKép Remélem a Te ismerősöd is így fog járni, hogy téves riasztás az egész.

MacsKép
Betegséglegyőző Lilinek nagy gratula pusziKép
Anyájának meg a vizsgához meg a gratula - Te kis pedáns tanulóKépKép Na igen, dolgozatot másolni tudni kellKépKépKép

AnitaKép
Ha a doki írta fel a Canestent már csak tudta, mit ír fel. Úgyis látni fogod, hogy hat-e, vagy sem, illetve hogy okoz-e más elváltozást. Amiket írtál, nem tudom, hogy szteroidok-e. Csak tippként: próbálj meg e-mailt írni Icsilya-nak, az ő anyuja bőrdoki. Talán tudnak segíteni a kételyeid eloszlatásábanKép

BOLDOG ÉVFORDULÓT!

Na menek pakkerniKép
Boti egyébként kiketetlenül élvezi a kuplerájt, mindent matat, megvizsgál, és kirámolja amit berámoltunkKépKép (na jó, ez csak a könyvekre igazKép)

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Lanyok!

Papa megint lazas 38,5 es nagyon kivan.
Meg delutan raneznek anyosomek es elvalik megyunk e.
De nagyon ugy fest, hogy nem.

Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Magi: jobbulást a papának! Sok erőt, egészséget küldünk neki!

BCG: nálunk meg se nézték a BCG oltás helyét. (a védőnő kérdezte, hogy milyen, de ő sem nézte meg) Sokáig piros volt, még most is látszik, de nem fakadt ki. Remélem, azért jó.

LivKép: remélem, tudtál aludni még. (én is 4-kor keltem Livikével, de ő visszaaludt, én meg nem tudtam)

AnitaKép: boldog évfordulótKép.

Délelőtt megjártuk mi is az orvost, olyan beteg Livi. Nagyon csúnyán köhög, meg hörög, meg az orra is állandóan teli van. A szeme alatt a karikák kötöhártyagyulladás (én meg azt hittem, hogy nem aludta ki magát), kamillával kell borogatni, kaptunk orrspray-t meg köptetőt. Remélem, használnak. Csütörtökön kell visszamenni. Mindezek ellenére egész jókedvű Kép.

Timi

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!

Szilvi! Sajna már kevés a tejcsim Kép, így a fagyasztott tejcsiből készítek tejbepapit.

Csirkesz ! Úgy tűnik, hogy a citromfű tea ártani nem használ.Kép Eddig 3 estére kapott a csöppség, de ugyanúgy zűrösen aludt, mint máskor. Pl. szombaton 10-tól éjfélig többször felébredt, vagy rosszat álmodott, vagy a foga. Úgy tűnik nem jött be, de azért még néha adok majd neki.
Mi használjuk a Johnson fürdetőt, de szintén semmit pluszt nem vettem észre, azon kívül, hogy finom levendula illatú babám lett. Kép

Anita! Boldog házassági évfordulót. Kép

Viola! Nagyon ügyes a kiscsaj. Kép

Macs! Gratula a vizsgához! Kép

Liv! Mi sem álunk még, igaz Viki csak 7,5 hónapos. Nagyon ül, ha felütetjük. Imád ülni, így sokszor jön a nyafi, ha eldőlt és ülni szeretne még. És persze nagyon büszkén ücsörög, hogy ő már ezt is tudja. Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok,

van valakinek tapasztalata üveges bébikajával? Sajna mi sokat ingázunk Bp. és Pozsony között, és csak az egyik helyen van háztartásom.

Szilvi
agugu

Szilvi Kép
pontosan mi érdekel? mi csak üvegest eszünk, mert 2 gyerek mellett nem sok időm van nekik főzőcskézni.

Lányok Kép dobok két képet Kép
Levi a 7 hónapos fordulójukon felállt:
Kép

Máté pedig ilyen kis mosolygós szinte mindig:
Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Máté egyébként elég kis lusti még Kép forgással közlekedik, még nem ül, és nem is mászik. Négykézlábra áll!

Levi stabilan ül kb. 1 hete, és a napja nagy részét ücsörgéssel tölti.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

IcsilyaKép
Dávid vasárnap lesz 1/2 éves, 1 hete kezdtük a hozzátápit. Igazából az érdekel, hogy melyik fajta (márka/íz, ..stb.) jön be jobban a gyerköcöknek (tudom minden gyereknek más az ízlése..), van-e benne cukor (egyenlöre nem nagyon szeretnék cukros kaját adni Dávidnak), ill. volt valami nemrég a kecskeméti bébikajákkal, csak nem tudom mi volt a konkrét story. A Holle termékeket ismered?

Szilvi
agugu

Szilvi Kép
kaja ügyben én nagyon mániás vagyok. Mi HIPPet használunk, mert bio, nincs benne só, citromsav (univerekben van), cukor (ill. a sárgabarackban van).

A Hollékat ismerem, és nekem személy szerint nem jöttek be, mert nagyon grízesek, olyanok, mint egy ízetlen besamel mártás, nagyon sok bennük a rizsliszt. Ezalól kivétel a sárgarépás dolgaik: sima répa, répa+alma, répa+krumpli. Azok nagyon jók, nincs benne riszliszt, és sok bennük a répa.

A HIPPnek magas a zöldség/gyümölcs tartalma, és minimális rizsliszt van az almás dolgokban, a többiben nincs is. Én HIPP párti vagyok.

A bébiitalokban mindegyikben van cukor, azt nem tudod megkerülni.

hozzátápinál mi nagyon betartottuk a szabályokat. Elején: s.répa, sütőtük, burgonya, alma ment.
Most kapnak ezen kívül: sárgabarackot, körtét... de mást nem. Tejépéppel keverek mindent, hogy táplálóbb legyen, vagy rizzsel sürítek.

Glutént, húst, állati fehérjét még jó ideig nem adok nekik. Mindketten szopnak kb. 4 alkalommal 1 nap, és 1-2 étkezést váltottunk eddig ki kanalassal. (Máténál lassan 3-t is, Levinél meg még mindig max. 1-t... de most még annyit sem)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

IcsilyaKép

Köszi az infót, én is a korának megfelelö kajákat fogom adni Dávidnak. ..én havonta tervezek 1-1 szopit kiváltani pépesre, de majd meglátjuk. Dávid már elsö alkalommal is úgy evett kiskanálból, mintha mindig is azzal evett volna, nagyon kis ari ahogy leszippantja/eszi róla az almát.

Milyen tejpépet használsz?

Szilvi
agugu

Szilvi Kép
Milupa HA pépet. Ezen kívül használunk még sinlacot, Holle rizs- és köleskását.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

IcsilyaKép

Még egy kérdés, Holle-t tényleg csak bio boltban lehet venni? A Kismama-ban olvastam egyébként róla.

Szilvi
agugu

Szilvi Kép
eddig csak ott láttam, úgy tudom, csak ott lehet kapni.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Most a csillagzat nem túl szerencsésen áll, sok a betegség, anyut szombaton váratlanul vakbéllel műtötték. Kép Az elmúlt napokban annyit rohangáltam, mint egy hangya, ki vagyok purcanva.
Csak jön most már egy kis pozitív hullám is...

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Volt egy kis nonkommunikatív időszakom, azután 10 napot a nagyszülőknél töltöttünk. Mivel most se vagyok túl kommunikációképes állapotban, csak egy képes beszámoló:

Benedek, a négyfogú:
Kép

Benedek kedvenc játéka: vegyünk el mindent Csillától (néha azzal bonyolítva, hogy pár másodperccel korábban ő maga nyújtotta oda a játékot)
Kép

Benedek házi peepshow-ja, minden este végigasszisztálta Csilla fürdését
Kép

Evés téma: Benedek házi sütésű virslis kiflit töm magába (virsliből azért csak egy icipicit evett)
Kép

Benedekből a nagyszülők pár nap alatt totál kis rosszcsontot faragtak, most nehéz lesz a visszaállás
Kép

Itthon ilyen lett közben a rózsám az erkélyen (csak hogy irígykedhessetekKép
Kép

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok!

Liv! Ez egy elég rossz kör volt most neked Kép Anyukádnak jobbulást kívánok! Keresztelő egyedül nehéz lesz, de ügyi vagy és megoldod, mint mindig! Kép Éjszakák: Kép Nem lehet hogy a hirtelen /és fülledt/ meleg miatt ébred? Igaz hogy jönnek a szunyik, de én nyitva hagyom az ablakot éjjel, így jól alszunk. Be kell szereznem egy szunyihálót a kiságyra, de nem tudom, hol lehet ilyet találni.. Kép Vagy rémlik, hogy a Kikában láttam, de az rém drága volt! Kép

Esetleg van valakinek alternatív ötlete, hogy hogyan lehet megoldani bolti háló nélkül? Olyan sok ügyes mami van itt a topikban! Kép

Nikk! Neked is szorítok a vizsgákhoz, én is mindig arra megyek, hogy csak görbüljön egy kicsit, de szerintem nagyon nehéz kettesre tanulni, mert a legnagyobb különbség a tudásban a karó és a kettes között van, a többi jegy már alig áll távol egymástól! Kép
Biatorbágyra költözünk, pár sarokra Livéktől! Kép
Tényleg, ott valószínűleg az első időben nem nagyon lesz netem, mikorra terveztétek a következő talit? Nehogy "má" lemaradjak! Kép

Mági! Drukk megy, remélem minden rendben lesz! !!

Moszi! Kevés a tejcsi?Kép Nem lehet felturbózni valahogy? (homeós b., süti, fejés.. ?) Vagy a szopira még elég, csak nincs plusszban a tejbepapihoz?

Judy! kullancs Kép Lehet azt tudni valahonnan, hogy fertőzött volt-e vagy sem?? Ismerősöd Kép Biztos, hogy baj van? Ilyenkor már nem is lehet tenni semmit? Borzalmas lehet Kép Kép Kép

Ani! Eszterednek boldog névnapot! Kép Canestent mi is használtunk, pelenkakiütésre adta a doki, és el is múlt tőle. Az usziban is mindig mielőtt bemegyünk a vízbe, bekenjük a kis altáját vele, megelőző jelleggel. Kép Most sajnos megint használnunk kell, mert az antibiotikumtól begombásodott a popója. Szóval mi a Bayernek már jókora forgalmat csináltunk, de baj nem volt belőle, csak segített! Kép

Timi! Jobbulást Livikédnek, remélem, hamar meggyógyul szegényke!

Orsi! Szépek a fiúk, olyan jó nézni őket, Mátéból csak úgy sugárzik a báj és a derű! Kép

Macsek! Hát úgy látszik, ez a hét nem kedvez az anyukáknak Kép Jobbulást édesanyádnak is, neked meg sok erőt!

Csirkesz! Kép Német precizitás már rég csak legenda, a férjem a megmondhatója: soha nem lenne melója, ha a BMW-ket precízen összeraknák! KépAzért jó hogy még benéztél! Jó utat hazafelé! Kép Remélem kisfőnök jól tűri majd az utat! Kép

Kormi! Azért szép ez a képes beszámoló is! Kép Gyermekednek egyre csábosabb a mosolya! Kép

Noémi! Rég voltál! Dolid? SzépHelénád?

Na megyek, megnézem milyen szépségeket rejteget számomra az operációkutatás ma éjjel..
Pusz:
Macs
maccs

Sziasztok!

Esztiknek boldog névnapot Kép.
Kép

KormiKép: Nem ér ilyen sokfogú fotókkal dicsekedni Kép. (mi már lassan 4 hónapja szenvedünk, és sehol semmi Kép) Most megmutattam Livinek, hátha eltanulja így képről, hogy kell kinöveszeteni végre azokat a fogakat Kép.

Timi

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!
Minden baba gyönyörű és ahogy olvastam, egyre ügyesebb!!! Még 1 hétig agyig vagyok melóval, addig főleg olvasó üzemmódban leszek.
Úgy néz ki, Liza hamarabb fog szaladni, mint hogy a foga kibújik, néha szenved szegény, a szívem szakad meg. Kép
Tegnap vettem üveges kaját (hátha mégis nyaralunk) és hát tudtátok, hogy a Kecskemétit ki gyártja? A HIPP... Egyébként egyiket sem eszi szívesen, lehet, hogy a nyaraláskor is maradok a főzésnél.
Az az 5 perc előkészítés és 15 perc főzés csak nem dönt romba. Kép
Voltunk apukámnál, aki közölte, hogy jól felhízlaltam a gyereket. ???!!!
Kormi Kép A rózsákat muszáj medícsérnem, remélem, az új lakásunk terasza tele lesz ilyen szép virággal. Most csak halálraítéltnek hívja a férjem minden beszerzésemet...
kyrandia

SziasztokKép

CsirkeszKép
NémetekKép Hm-hm...
Hát akkor még egyszer jó utat kívánok NektekKépKép

TimócaKép
Remélem Livike már jobban érzi magát, megy a sok gyógypuszi nekiKép

OrsiKép
A fiúk nagyon szépek és ügyesekKép

MacsekKép
Kitartás Neked! Most tuti a jó következikKép

KormiKép
A fotók szupik!!Kép
Benedek pedig még mindig gyönyörű!Kép
Ja, és persze a rózsa isKépKép

MaccsKép
Canesten: köszi, így, hogy írtál, bátrabban használomKép Közben eszembe jutott, hogy nekünk is mondta a doki, hogy néha a fenekére is kenjek (felváltva a popsikrémmel), mert kicsit piros neki.

LányokKép
A bolti bébikajákról én is várom a véleményeket, tippeketKépKép Kinek mi vált be?

Köszönjük a névnapi köszöntéseketKépKép

Képzeljétek, az akácfáink (meg persze a kerítésen kívüliek is, meg az erdőben lévők isKépKép) elkezdték ontani a virágokat! Hát egész egyszerűen GYÖNYÖRÛ!!Kép És az még nem elég, hogy gyönyörű, de olyan illat van, hogy az ember egészen elbódul tőleKép Olyan jó!!!Kép
LefotóztamKép
KépKép

Esztinek is tetszik, kimentem vele sétálni (nem kocsival, csak kendővel), egyből beájult a levegőnKép
Kép

Puszi mindenkinek
Anita

KépKép
KépKép
vasani

SziasztokKép

MaccsKép
Gratula a szép vizsgaeredményhez, és ahhoz hogy Lili jobban van, látod figyelemmel kisérek mindent, csak épp nem nagyon írogatok.
Szakdolit leadtam, most az államvizsgára kellene tanulni, persze időm nincs arra se, és én veled ellentétbenKép nem tudok bagolykodniKépjó alvókám van.

MagikaKép
Papának jobbulást!!!!!

ReditkeKép
A csirkecombos fotó nagyon tetszett, én is néha csak nézek mennyit tud enni egy ilyen kicsi babó.jól van nem is olyan kicsi az a 10 kilóKép
Boldog vagyok, hogy sikerült a kicsi műtétje,tejcsit szopizza már?

KormiKép

4 fog irigy vagyok, mi még csak kettőnél tartunk.KukkolásKép Hááát reszkessetek lányos anyukák.A nagyszülők már csak ilyenekKép

IcsilyaKép
Szépek a babók, és ügyesek.Megértem hogy kettő mellett nincs időd kotyvasztani.
Mi is hollét és sunvalt pépet használunk, (van egy jó biobolt a pannónia utcában)üvegesből meg hippet (sütőtök), a pépeket naponta gyümivel adom, ebédre mindig saját magam főzök.Gyümilének kubut vegyítek ásványvízzel.

Eszternek Boldog névnapot kívánok én isKép

CsirkeszKép

Gyere gyorsan hazaKép A következő topiktalin megmustráljuk BotitKép Kajarecepteid nagyon jók.

KyrandiaKép
Fogtündért megrendeltem nektek.A saját főztöt a babák jobban szeretik, és végsősoron azon nőnek fel.

Magunkról:
Mászunk és állunk, azaz ön és közveszélyes fokozatra váltottunkKép Lassan takarítani sem kell mert minden szöszt felszed Heléna.
hétvégente sokat kirándulunk (OMSZKI tónál voltunk legutóbb)
Heléna kezd átformálódni,inkább nyúlik, 3 szor kap már hozzátápit, az ebédnél már nincs szopi se, hatalmas adagokat tud megenni.Éjszakai szopi még mindig van talán az érettségiig leszokik rólaKép
Voltunk szemészeti vizsgálaton, épp akkora kerültünk sorra mikor aludni szokott, nem nagyon tudtak vele mit kezdeni (Madarászban és mint megtudtam nem is orvos nézi hanem optikus egy fura szerkezettel) azt hiszem elmegyünk inkább a Tömő utcába, valakinek van tapasztalata, és van valaki akinek cseppentős vizsgálatot csináltak? Remélem nem kell ilyen vizsgálat, de azért tudni szeretném.

Puszi

Noémi+Heléna

Margit-szigeti kép.

KépKép
fantikbaba

Na, érdekesen sikerült a két képet egymás mellé tenniKép

Van nekünk Elizánk is a topikban, igaz?
Boldog névnapot!KépKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Anita KépMellérakosgatásban profik vagyunkKép

Akácvirág tényleg csodafinom illatú, nem csoda hogy a Eszti beájultKépDe jó neki a jó levegőn.
fantikbaba

NoémiKép
Heléna gyönyörű!!KépKép

Én jártam Esztivel a Tömő utcában.
Volt cseppentéses vizsgálat (pupillatágító), nem volt vészes, bár ő akkor még nagyon kis picur volt, lehet, hogy egy Heléna korú baba már rosszabbul viseli, ha homályosan lát. Jó ideig eltart, amíg visszanyeri a fényérzékenységét a szem (pl. Eszti délelőttől estig nagy fekete gombokkal nézett a nagyvilágbaKép)
A dokik rendesek, a cseppentéssel nem kell kivárni a sort, mert utána úgyis húsz perc kell, amíg hat a csepp, így ti is haladtok, meg nem is tartotok fel senkit.
Remélem nem írtam túl zavarosanKép
Na, szóval összességében nekem nagyon jó tapasztalataim vannak a Tömő utcával kapcsolatban, kétszer is voltunk, mindkétszer ugyanolyan vizsgálaton.

Miért kell mennetek?

Anita

KépKép
KépKép
vasani

A gyermekorvos küldött rutinvizsgálatra A Madarászba és mivel az ottani eszközzel nem tudták normálisan megvizsgálni ezek után oda kellene visszamenni cseppentősre, de csak június végére adtak időpontot, én meg nyugodt akarok leni hogy nincs baj.(Én rövid látó vagyok 10 éve apa távollátó 20 éve).Én szerintem Heléna jól lát, minden szöszt felszed és nem kancsalít, de azért jó ha megnézik.

Időpont kell? Először megnézik és azután rendelik vissza ha kell cseppentős vizsgálat?
Csak kérdezek és kérdezek, ilyen aggódós lettem.

Noémi
fantikbaba

Hello csajok Kép
Én is inkább csak olvasóban vagyok, mert jó időben Bálint csak és kizárólag az udvaron volt hajlandó lenni. ha bejöttünk a házba, nyűglődött vagy térdenállva verte a teraszajtót és kiabált.

Szegény kutyánk már nagyon kivan tőle, állandóan őt buzerálja a gyerek és mivel a gyerek még nem igazán reagálja le a tiltásokat (illetve tudja már hogy tiltás, de csak mosolyog rajta eleinte), ezért mindig szegény kutyára szólok rá.
Pl: gyerek rámegy a kutya labdájára, ami szent és sérthetetlen számára, erre nem a gyerekre szólok rá, hanem a kutyát vezényelem el onnét. Szegény...

Unokaöccsről pár hír: szépen nő, már anyatejet is szopizik (szondából és cumisüvegből), stabil az állapota, a nyelést kell gyakorolnia.

Fotók Kép Kép

Esztinek, Elizának boldogot Kép

Maccs Kép az utolsó egyezkedés alapján június 8 (jövő hét szerda) a tali. Majd telefonon értesítelek, ha nem lesz neted.
Örülök, hogy Lili meggyógyult.

Liv Kép Tényleg nem lehet, hogy most lett Dávid akkora, hogy anya hiányos éjszakánként. Nálunk tuti, hogy ez van, én már tudom, csak még nem vagyok elég erős leszoktatni.

Moszi Kép Sajnálom, hogy citromfű nem jött be. Vagy még adsz neki esélyt?

VeraKép Nos, hogy álltok az éjszakai alvással?

Mint múltkor írtam, mi leálltunk a délutáni szopival is, pedig akkor altatás van.
Egyre rövidebb idő alatt alszik el. Míg egy hete 1 óra 15 perc volt, tegnap 10 perc alatt sikerült. Bár biztos azon is múlik, mennyire álmos. Egy a nehézség, hogy kézben ringatva alszik, de ezt úgy küszöbölöm ki lelkileg, hogy edzésnek fogom fel és guggolok a gyerekkel.

Minden anyukának és nagypapának jobbulást kívánok!

Bébikaják: hát mi nagyon vegyesen eszünk. Azt gondolom, hogy pár hónap múlva úgysem fogok már külön kotyvaszatani a babának, ezért jobb, ha megszokja a hazai ízeket, így amit csak lehet, a sajátunkból eszik.
Azért persze többször kajálunk üvegeset is, főleg, ha több napon keresztül otthonról elmenős programunk van és nincs időm az előkészítésre, hogy friss is legyen, meg egyszerűbb cipelni az üvegeset.
Szóval, ami bejött nekünk is főleg a Hipp-ek. Bár én mindig megnézem, hogy mi van benne és úgy döntök. Bár néha veszek olyat is, amiben van cukor.

Bálint hihetetlen mennyiségeket bekajál, néha rosszul vagyok, mikor látom. Pedig azt mondták, ha majd mászik nem fog hízni, de szerintem most pofásodott és combosodott, pedig mászik mint az ördög.

Pár kép:
mostanában imád úgy mászni, hogy valami a kezében van és azzal simogatja a talajt. ezt tette a garázsban is tegnap:
Kép

Így szeretjük a kutyát:
Kép

És így mászunk a lépcsőre fel:

Na ennyi, megyek visszaszerzem a zoknimat, mert a kis ördög leszedte rólam és az egész nappalit feltörölte már vele Kép

Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

AnitaKép
Kicsit elmaradva, de köszönjük a névnapi köszöntést!
Canestenben nincsen szteroid. A szteroidot a sok mellékhatása miatt nem nagyon ajánlják hosszútávon. Esztinek nagyon boldog Névnapot!

NoémiKép
Tömő utcába is érdemes időpontot kérni, mert rengetegen vannak, vagy pedig korán odamenni olyan 8 óra körül, mert akkor nem horror hosszú a várakozási idő. Ha a cseppentős vizsgálata a szemfenékvizsgálat, ami előtt pupillatágítót adnak, akkor azt rögtön megcsinálják, nem kell miatta visszamenni újból. Először megvizsgálják cseppentés nélkül, utána cseppentenek, kb 15-20 perc múlva megnézik, hgy elég volt-e a cseppentés, ha nem újabb adag, ha igen akkor megvizsgálják és már mehet is az ember haza. Ha vissza kell menni azt megmondják mikor és arra azonnal adnak időpontot. Egyébként mindenki nagyon kedves, szoptatáshoz is biztosítanak helyet. Csütörtöki nap van a kicsiknek a rendelés. A tel. számuk: 2100280/1618.

Na, mennem kell rendet teremteni a két gyerek között. Donát beteg és most itthon van ő is és állandóan Bernátot bosszantja.

Minden baba gyönyörű!Kép

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Hali

Gellértke 7 hó 11 naposan 8110 g és 71 cm. A szájpenész már szebb. Viszont a bőrén vannak foltok, állítólag melegtől, mosóportól.
Gergőt is megnézte a dokker, nincs gáz a kullancs miatt, persze még figyelni kell, meg kapott antib-t biztos mai biztos. viszont az oltásról lebeszéltek.
Gellértke már csak hajnalban szopizik. meg nappal, éjjek nemKép persze nem bízom el magam, még nincs fogunk és a nagyfiam is akkor kezdte újra az éjszakázást, mikor jöttek a fogai.
Kisgé elég lusti, még csak forog, most próbál kúszni és félig tud felülni, olyan madame rekamiés pózban. viszont hihetetlen jókedvű pasi, szinte sosem nyafog.

Fürdető: nekem nem szimpi ez a nyugtatós fürcsi, én nem használnámKépKép

kaják: ő is vegyes, főzök is neki, meg kap üvegeset is, ami még nincs, pl. őszibarack, süőtök, szilva. sajnos a bátyja is nagyon rákapottKépKép

Csirkesz
Oké akkor, júni 3Kép várunk:
Ismerős: sajna náluk komolyabb a dolog, de részleteket nem tudokKép

Esztik, Elizák
Happy nameday

Dino
Bertnátnak is utólagKép Donátnak jobbulástKép

Maccs
Jó költözéstKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!
Meg sem próbálok visszaolvasni, megint annyit írtatokKép.
Mikor lesz babatali?
Mi hétvégén mindkét nap a Margit-szigeten voltunk, Pipike nagyon élvezte a napsütést, szerette volna megenni a fűszálakat, de nem hagytam nekiKép.Most hétvégén szerintem állatkert és talán Millenáris park lesz a program, köv. hétvégén pedig megyünk Szoboszlóra.

Pipike közveszélyes lett, a lakásban mindennek megy neki a bébikomppal, kotor utánam, nyitogatja a szekrényajtókat (illetve csak nyitogatná, ha a bébikomppal nem torlaszolná el az ajtót). Sajnos még mindig nem ül magától és nem is mászik, ellenben a kompban feláll, és ezt nagyon élvezi.

Rég tettem fel képeket, most megteszem (sajnos a hétvégi kinti programról nem tudtam fotót készíteni, mert lemerült az aksinkKép).

Andi (ja, és a ma 8 hónapos Pipike)

Ma megyünk a bölcsibe beadni a jelentkezési lapunkat...

Kép
Kép
Kép
Vendég

sziasztok van itt szolnoki vagy a környékéről valaki.akartam felrakni képet de nem engedi nem udja valaki miért?kérlek irj ide vagy a akbetty88@freemail.hu ra

Kép
kbernadett

Sziasztok!

Maccs!
Szerencsére hamikhoz, (már csak 3-szor +éjjel 2-szer) van még tejcsim, de pluszban már nincs, pedig így is turbózom homeósan, néha köményolajjal. Kép Kép

Ani! Piros popsira én Sudocremet használom, és a pelenka kiütéses popsit 1 éjszaka alatt újjá varázsolta Vikinél. Nagyon ajánlom. Kép

Gyönyörűek a virágok. Irigy-irigy: Kép Kép

Reditke! Szerencsére jó kutyusotok van. Kép
Még próbálkozok majd, ha úgy jön ki az esti lépés, hogy tudok neki teát csinálni, és kell is, mert kevés a tej, de nem hiszem, hogy nagy hatása lenne.
Viki is simogat, de kézzel. Látogatóban bőrfotelt simogatta aktívan, tegnap a lábamat, és volt hogy az ágyat. Mikor mit talál érdekesnek. Úgy látszik, most kezdik felfedezni a tapintást. Kép

Andi! Mikor megy bölcsibe a csöppleány, hogy már jelentkeztek?

Kajcsi! Mivel Viki nem nagy étkű, így sokszor én ettem meg a babapapikat az üvegből, bár akkor nem is nagyon evett. Úgy tűnik, hogy amit én főzőcskézek neki, azt jobban szereti. Kép Amit csak tudok fagyasztok, így csak 2 naponta kell főzelék neki, mert azt nem fagyasztottam, csak a husit egyelőre.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

az e-mailem csak kbetty88@freemail.hu

Kép
kbernadett

Szia BernadettKép
Lehet, hogy túl nagy a fotód mérete? Én ha ide szeretnék fotót feltenni 500*375-ös méretre kicsinyítem a képet. Így megengedi a rendszer, hogy felrakjamKép
Én csak addig voltam szolnok környéki, amíg ceglédi voltamKép Most már vasadi vagyok (ami Monor mellett van)Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

MosziKép,
majd szeptemberben kezdjük a beszoktatást, októbertől meg élesben megy majd a dolog.
Andi
Vendég

Sziasztok!

Trompipi ez a leanyzo GYONYORU, milyen nagy kek szemei vannak!
En is igen-igen gondolkozom, hogy szeptembertol bolcsibe megy a nagyfiam, akkor lesz 1 eves, itthon csak unatkozik velem, nincs neki jatszopajtasa, joszerivel csak kettesben vagyunk delelottonkent es amig en a hazimunkat vegzem o kenytelen egyedul jatszani ami nem nagyon tetszik neki.
Ugy gondoltam reggel 9-tol delutan 1-ig lenne ott, mindig olyan kis vidam lesz ha gyerekekkel van, szerintem tetszeni fog neki.
A masik meg, hogy ott megtanulhat rendesen spanyolul mert en itthon csak magyarul beszelek hozza.
Ti mit gondoltok?

Fogacska tema: 5. fogacska jon, fellul kozepen, a mar meglevokrol rakok majd fel kepet.
Egyaltalan nem hisztis ez miatt es nem kel ejjelente egyszer sem, szerencsesek vagyunk Kép

Rosszalkodas tema: a ti babaitok is kezdenek akaratoskodni? Az enyem ha azt mondom nem szabad hatravagja magat, hogy neha csak ugy koppan a feje, ja es persze hiaba mondom neki akkor is azt csinalja amit o akar bar azt hiszem, hogy meg kicsi ahhoz, hogy igazan felfogja a nem ertelmet. (8 es fel honap)

Alvastema: hat valoszinu nem fog tetszeni amit irok de nekem azota nincs semmifele problemam, hogy tapszeres a picur, 3 honapos kora ota alszik mint a bunda egesz ejjel, kezdettol fogva az agyaban aludt el.
Szerintem nagyon fontos a kovetkezetesseg, ha ugy gondolod jo az amit csinalsz tarts ki amellett meg ha nehez is.
Na vege a szentbeszednek. KépKépvampirfogacskak
Kép

Ani

KépKép
KépKép
tontica

Sikerult csinalnom egy jo kepet a vampirfogacskakrol. Kép
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

TonticaKép: nagyon édesek ezek a "vámpíros" fotók!

Amúgy mindenki olyan jó fotókat tett fel Kép. Anita, Noémi, Reditke, Trompipi-Andi, Tontica Kép. Nagyon aranyos a picik Kép. (vagy már nem is olyan picik?Kép)
(én most inkább nem fotózom Livikét, olyan kis sápadt, meg a szeme is nagyon karikás Kép. De már javulgat Kép)

Timi

Kép
Kép
timóca

Látom senkit nem izgatott fel, hogy a Kecskeméti az HIPP. Kép
Viszont a babák még mindíg gyönyörűek!!!
kyrandia

én tudtam... de ez miért izgatott fel téged?

Orsi
KépKépKép
icsilya

Mert én nem tudtam és így nem igazán értem, miért van az, hogy a HIPP agyon van dícsérve (tán a nyugati hangzás miatt) a Kecskeméti meg ˝tuti maradékból készült˝-ként lehúzva (tán mert hazai). A Henkellel ugyanígy voltam. Na nem ez tölti ki az üres óráimat, csak eszembe jutott. Kép
kyrandia

Sziasztok!
Anita, Reditke, JutiKép Koszi a gratulaciokat

TrompipiKép
Nalunk is nagyon meno a bebikomp, nekem mar kek zold a labam mindig vagy nekemjon vagy atszalad rajta. A fiokokhoz meg a ciposszekrenyhez odacsukdossa az ujacskait, de mar nem sir csak nyoszorog es nez ram, hogy segitsek rajta. A mosogatogepbol is allandoan pakol.

KormiKép
Benedeket mindig megcsodalom ahanyszor csak teszel fel kepet. Nem emlekszem le vagytok ti mar foglalva valamelyik kisholgy redzere?Kép Mert ha nem akkor jelentkezunk miKép

ReditkeKép
Balint nagyon ugyessen maszik mar a lepcson isKép
Ez az altasasos gugolas nem is rosz otlet, lehet en is kiprobalom, mivel nalunk is gondok vannak az alvassal. Sajnos egyre nagyobbak, eddig ha letettem neha sirassal neha annelkul elaludt eleg gyorsabban, de ma este fogta magat es felalt ez sehogy se birtam lefektetni felalt es ugy sirt. Van valakinek otlete mit lehet ilyenkor tenni? Volt mar hasonlo valakinel?

TonticaKép
VampirfagacskakKép Mikor jottok errefele?

Nekunk is van mar 6 fogacskank, mar egesz nagyok kb 1 honapja buj ki a felso 4.
Ja es Elisa nem ugy ul am fel mint minden normalis gyeret hason fekvesbol, hanem hanyat fekvesbol meg nagyon picit meg kell fogni a labat ha eppen nincs semmi a kozelben amibe kapaszkodhat de szerintem nemsokara egyedul is sikerulni fog neki. Jo kis hasizom gyakorlatokat vegezKép
Valamelyik nap kiesett a babakocsibol amig en a probafulkeben nadragot probaltam apaja pedig adogatta be nekem. Amikor a sirasra es a csattanasra kileptem es meglattam, hogy a foldon fekszik azt hittem szornyet halok, de akkor mar apaja vette is fel. A babakocsi kapaszkodojan keresztul atesett de csak akkor engedte el amikor mar a laba a foldon volt, ugyhogy csak letottyant es hanyattfekudt. A csattanas az ott levo lepcso aluminium szegelyetol volt csak nagy. Mindezt en csak akkor tudtam meg amikor a ferjem elmeselte addig reszkettem mint a kocsonnya. Hal Istennek, hogy ennyivel megusztuk.
Babuszasra meg mindig jarunk, egy kurzus mar befejezodott de beiratkoztunk ujra mert Elisa nagyon elvezi.

Minden baba gyonyoru es nagyon ugyesKép
A betegeskedoknek jobbulast.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Es par kep

babuszasrol
Kép

felfedezte az arnyekat
Kép

az uj kisruhacskaban
TcisKép

Kép

Kép
tcis

Mai meglepi:
Kép
kyrandia

Sziasztok!

TcisKép: nagyon jók a képek Kép.

Kyrandia Kép: gratulálok Kép.

Timi

Kép
Kép
timóca

Sziasztok,
Pár napig csak olvasó üzemmódban voltam. Kornél nagyon izgága, imás rámolni, és teljes embert kíván(naKép).
Terro mutterságban van még hova fejlődnöm. sajnos annyira belém rögzült már a hajnali kelés, hogy automatikusan kelek és veszem ki. Azért volt már, hogy hagytam üvöltwni. Fél óra alatt visszaalszik, de sajna hiába a párologtató, éjszaka is igényli a teát itt a panelben.Szóval 2 felkelés általában garantált. Ráadásul sikerült megfáznom, szóval a fejem is zúg, az orrom is folyik.
Tegnap voltunk hivatalos mérésen 8,5 hósak vagyunk és 7430g. Persze tudom, hogy ez nem túl sok, de Kornélnak így is szép kis hurkái vannakKép

Most épp egy lufival kísérletezik. Előbb utóbb ki fog sajna durranni, de mit lehet tenni.Legalább csend van.

MagikaKép Ppa betegségeKép
TimiKép Livikének javulást. Éjszakázás ügyben átérzem a dolgot. Én szerencsére(?) már bárhol és bármikor elalszom, ha lehet.

Vasárnap a kórusunkkal mi énekeltünk (Gospel kórus, ott ismerkedtem meg a férjemmel)a rádiós istentiszteleten. Kornélra egész délelőt a nagyszülők vigyáztak. Zokszó nem volt, szóval a iam kezd felnőniKép Nagyon jó volt, délután mág én is tudtam aludni, amig a nagyival sétáltak.

SzilviKép Bvezetésnek én is a Hipp-et ajánlom. Rá van írva, amelyikben nincs hozzáadott cukor. Kornél szerencsére nem finnyás, szóval mi szinte mindent kipróbáltunk. MIndegy, csak kaja legyen. Először érdemes anyatejcivel keverni. Sűrítésre én a MIlupa gabonapépet használom, de azt csak 6 hós kor után érdemes( glutént tartalmaz). Előtte rizsliszttel lehet besűríteni. Én sokáig nem mertem banánt adni( allergizálhat), de ajánlom kipróbálni, mert gyors kaja készíthető belőle.

OrsiKép Levi álldigaKép Máté vigyraKép

Macsek.) anyud műtétjeKép Márk hogy van?

KormiKép A 4 fogú BenedekKép
MaccsKép Költözés BiatorbágyraKép
JudyKép Gellért ülldögélésKép
VasaniKép Eszti alvós képeKép
NoémiKép Heléna a SzigetenKép
ReditkeKép Bálint és a kutyaKépGratula a pici Gergőnek
TrompipiKép Boldog hófordulót a gyönyörű Pipikének
TonticaKép Vámpír fogacskákKép
TcisKép Mióta Kornél áll, azóta rendszeresen feláll elalvás előtt( helyett). Először párszor elgáncsolomKép, ha nem marad fekve, akkor érdemes otthagyni és kimenni, és akkor majd magától lefekszik. Ha nagyon sír, akkor az első pont szerint járj elKép

Szomszédok. Nekünk is kijutott most belőle. Új felső szomszéd, aki beköltözés után üvölteti a tévét fél 12-kor éjjel. Aztán még ő hiszi magát megsértve, hogy a férjem felmegy és szól. 3 ember próbálkozott a fenyegetésemmel tegnap du. Remélem következmény nem lesz. Jogászként azért nem igazán lehet megfélemlíteni. Azóta viszont csend van odafenn.

Üdv,
Vera

hvera

Kyrandia Kép
Attól, hogy egy a tulajdonosa, még egy a célcsoportja, így az összetétele sem.
A jaguar is a fordé és a ford is... de ettől még nem ugyanolyan minőségű egy jaguar s-type, mint egy ford fiesta, és nem is kerül ugyanannyiba.

Nagyon ügyes a Maszat!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Íme ilyen az egy szem fogacskám!

Kép

Kornél

hvera

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X