2005.05.08 20:58
2005.05.09 12:25
De a harcsapaprikás azért bográcsban főtt és isteni volt!
Ja, és mindig elfelejtem megkérdezni, mi volt Tami balettvizsgáján? 2005.05.09 20:52
2005.05.13 12:18
Úgy néz ki megúsztuk.
2005.05.13 21:20
Nem lehetne egyszerűen fehérre festeni a falat? Akkor nem kellene minden funkcióváltás után átfesteni a szobát. Ez a mostani szobaelosztás bejött?
), miközben a nagyobb lent várt volna a lépcső alján (elég hosszó lépcső és a hely is forgalmas), ha egy hölgy fel nem viszi ölben.
) vagytok? 2005.05.14 09:21
Pöttyök, bőrpír nem volt.
Az alvós kék, a tombolós sárga, és szerintem ez így nagyon hangulatos. A nappali fehér, de a gyerekszobákat jobb szeretem színesben.
2005.05.17 08:43
Az ilyen programokat egyébként nem a címlistára szoktuk küldeni, hanem feltesszük a fórumunkra. A nyilvános részbe Te is feltehetnéd.
Nincs kedved? (www.tavasz.org fórum menüpont, a programajánló topik egészen pontosan itt van: http://www.tavasz.org/forum/viewforum.php?f=1&sid=e1a93a3c64a976303608144fea2ac8 c4). Ehhez regisztrálnod sem kell, de ha regisztrálnál az még jobb lenne, szeretjük a jó fej, nevesített vendégeket.
De ha estig nem teszed fel, akkor felteszem én.
2005.05.17 13:06
Nálunk az a gáz, hogy meszelve volt, ezért le kell verni az egészet, mielőtt ráfestenek, ráadásul barnák az ajtók, ablakok, azt is átfestetem fehérre. Ráadásul a nappali-ebédlő-konyha egyben van, úgyhogy abban a pár napban enni se tudunk otthon. Szóval előre félek, de ha most rendesen megcsinálják, akkor legközelebb már megint megcsináljuk sajátkezűleg.
Pankát nem engedték ölbe venni, de bemehettünk vele a fülkébe, s még sírás előtt sikerült lekapniuk.
Azt mondták, hogy 4 éves kor után már nem kell csak 5 évenként csináltatni. A barátnőmön vigyorogtam, repülővel jöttek, s mondta, hogy kiakadtak a vámosok, mert neki magyar útlevele van, férjének török, a kislánynak német.
2005.05.18 15:53
Gyerekkori barátság? Tényleg nem semmi az útlevél-összeállításuk!
De biztosan nagyon klassz lesz, ha egyszer elkészül. Mikor is mentek Ausztriába?
A gyerekek persze nagyon élvezték volna, de őket is csak akkor engedtem létrázni, amikor nagyon muszáj volt. Pl. tegnap reggel, amikor iskolába kellett menniük.
2005.05.20 20:09
Viszont a Pankára nem ismertem rá, mikor itt voltak. Teljesen kiakadt a Malinra, mikor hozzányúlt a játékaihoz. Ment utána és vette ki a játékokat a kezéből. Amikor meg Malin beült az etetőszékébe, akkor zokogásban tört ki. Lívi azt mondja, hogy ebben a korban jellemző ez a viselkedés, de azért égés volt.
Vígasztaljon a tudat, hogy mostmár lassan vége. 2005.05.20 20:36
A számomat inkább magánban írom - túl sok mindent lehet már tudni rólam itt a babaneten.
2005.05.20 20:56
2005.05.23 21:37
2005.05.24 19:01
) Tücsökzene helyett. Múlt héten barátnőmékkel táncházban voltunk - mondjuk Kata pont a végére kezdte otthon érezni magát, de biztos hagyott benne valami nyomot, mert ma is forgott és énekelt
Az esküvőn is ropta
Bánt azért, hogy a doktornő nem volt odáig Kata beszédfejlődésével, mert szerintem nagyon is jól beszél (szól belőlem az anyatigris
), a kutya ugyan a kommunikáció általános szava, de annyi minden mást is mond (teljesen adekvátan
), és már kezdi utánozni a szavakat, amiket mondunk. És persze mindent ért. Jaj, és az öcsémék esküvőjének reggelén, amikor öltöztettem, magyaráztam neki, hogy ma milyen nagy nap van. Amikor befejeztem az áradozást rám nézett, és azt mondta: "Hú-ha!"
Volt egy nyár, amikor Calciumot szedtem, akkor jobb volt a helyzet - majd megkérdezem holnap a doktornőt, ha el nem felejtem, hogy Katának lehet-e Calciumot adni "folyamatosan". Mert más nekem se nagyon használt. Szerencsére Kata egyelőre nem piszkálja a csípéseket. 2005.05.24 22:08
2005.05.25 20:44
2005.05.25 20:47
.) 2005.05.25 21:49
Az meg milyen butaság, hogy Kata nem adekvátan használja a szavakat. Szerintem pont annyira adekvátan használja, amennyire egy 15 hónapos gyereknek kell. Lili majdnem egy hónappal idősebb, de az "adide"-n kívül még most sem mond semmit. Igaz, hogy azt nagyon adekvátan használja.
Ausztriába is megy Bence is? Repülés ügyben meg tudom érteni az izgalmat. Én már nagyon sokszor repültem, és még mindig nem sikerült se megszoknom, se megszeretnem. De ez csak egy hülye fóbia, az eszemmel tudom, hogy a legbiztonságosabb közlekedési mód.
Úgyhogy ne izguljatok!
Várjuk a beszámolót a kiakadás okáról.
2005.05.26 12:56
Viszont akkor már 4-en lesznek!
Bátyámék jöttek volna, de Józsi kikötötte, hogy menjünk csak édes hármasban, mert ha bátyámék jönnek, akkor a keresztgyerekeimmel foglalkozom. Így ők két héttel később mennek. Pedig ők gleccser síelnek, így nap közben nem is lettünk volna együtt, csak esténként, akkor meg jó kis kártyapartikat levághattunk volna. Erre múlt héten azzal jött haza a párom, hogy a főnöknőjének nagyon megtetszett a hely, de nincs kocsija, ezért velünk jön.
Gondolhatod, hogy kicsit kiakadtam. Az oké, hogy külön apartmanban lesz, de őt viszont napközben nem hagyhatjuk magára, cipelhetjük mindenhova. Nesze neked édes hármas! Még az a szerencse, hogy alapjáraton nagyon rendes a csajszi, de bátyámékkal azért jobb szerettem volna nyaralni.
2005.05.26 14:55
2005.05.26 22:09
2005.05.26 22:11
), csak nem tudta, hol lehet kapni. Homokot hol vettetek?
Létezik olyan, hogy testvérbabakocsi, barátnőmnél láttam. Hát tömegközlekedni nem hiszem, hogy lehet vele, baromi hosszú, és gondolom jó nehéz. Õk se használják már, azt mondta, a nagyobbik a rendes babakocsi elejére ül fel a tesójával szembe (ha jól emlékszem...) A testvérbabakocsi meg arra jó, hogy (mivel a "válaszfalat" le lehet hajtani) a nagyobbik abban tud aludni a kertben. Ha jól tudom, testvérfelálló is létezik, amit lehet külön kapni bizonyos babakocsikhoz.
De nem ám mindegyiket, csak ami tetszett neki! (Egy körtemuzsika, egy kerámiacipő, és egy fertőrákosi csiga - ez utóbbit elvettem tőle, mert a szájába is vette, és úgy veszélyesnek találtam.) Mást nekem sem engedett, hogy rárakjak. Nem semmi, hogy már most "nőből van"
2005.05.26 22:41
A profilodban az igazi neved van?
2005.05.26 22:51
2005.05.27 00:21
2005.05.27 20:58
), és jól elbeszélgettek: Kata mondta, hogy kutya, Marci meg hogy vau
2005.05.29 21:38
2005.05.30 13:59
Krisztit is Te szúrtad ki?
(Többieknek: Engem ugyanis az Orczy-kertben GyeZsu annak ellenére egyből felismert, hogy sapkával és napszemüveggel is álcáztam magam.
)
Persze ez nyilván fiktív név, lehet, hogy a Wörthi-tóról mintázták.
Lili hihetetlenül élvezte, egész nap nem nyafogott egyszer sem, jött-ment a kertben és mindenkivel nagyon barátságos volt.
Úgy látszik ebben a topikban a kutya alapszónak számít.
2005.05.30 21:44
Mondjuk nem volt nehéz, ott állt egy ikerkocsi mögött, amiben két kisfiú (hatalmasok!) üldögélt, és nézett más fiúk után, és bevillant, hogy írta, hogy járnak Budakalászra a Gézengúzba, és még ismerősnek is tűnt a fénykép alapján, amit egyszer ide feltett.
Egyébként Szentendre nekem is nagy kedvencem, régebben minden vizsgám előtti este kimentünk oda sétálni egyet (mondjuk csak a HÉV-re kellett felszállnunk).
Én most azon szurkolok, hogy Kata július 13-ig az apát is megtanulja (akkor van Nándi szülinapja). 2005.06.01 12:38
Mi apám szőlőjében jöttünk össze, bátyámék is itt voltak, gyerekek nagyot pancsikoltak, mi jót dumcsiztunk. Panka istenien érezte magát, csak akkor volt hiszti, ha kiszedtem kicsit a vízből. Másnap itthon is felfújtuk a pancsikolót. Most hogy hűvösebb van, minden nap megnézi a garázsban, hogy megvan-e még.
Egy kicsit attól tartok, hogy Pancsi hogy viseli az utazást, meg hogy elalszik-e idegen helyen, de remélem nem lesz gond. Férjemmel nem volt mit megbeszélni, mivel nem igazán lehet visszacsinálni a dolgot, amúgy valóban nincs gondom a főnöknőjével. Mondtam azért egy "ejnye-bejnyét", azt ennyiben maradtunk.
2005.06.01 22:20
2005.06.03 16:29
De ha már nem "beszélnénk", nagyon jó pihenést Nektek! Biztos jól fogja bírni Panka, nagy élmény lesz neki. Egyébként én is megirigyeltem Tőletek az utazást, és magunknak is megszerveztem egyet.
Július első felében megyünk egy hétre Olaszországba, a Garda tóhoz.
Nekem meg a nővérem jön június végén, aki Amerikában él. Elég ritkán látjuk egymás, max egyszer egy évben, de van, hogy ritkábban. Általában akkor jönnek, ha a férjének konferencia van Európában (biológus). Mi sem fogunk sokat találkozni, egyrészt akkor leszünk Olaszországban, amikor itt lesznek, másrészt nagyon sokmindenkit meglátogatnak ilyenkor az egész országban. De azért lesz pár közös napunk.
Látom, hogy a győribe azért írsz néha. Remélem, mindenki jól van Nálatok. 2005.06.04 00:19
Bár a doktornéni 4 hétről is beszélt, mint az az idő, amíg még hat az oltás. Vagy ezt már írtam?
2005.06.05 19:47
Nektek mindenesetre biztos jobb időtök lesz Olaszban, de azzal bíztatom magam, hogy a hegyekben amúgy is hűvösebb van, esőt meg nem mond sokat.
Hétfőn szorítok nektek.
Katának tetszett? Homokot a kolléganőm férjétől hoztunk, ő ugyanis építési vállalkozó, de szerintem bármilyen építkezésen adnak nektek 1-2 vödör homokot, ha megmondjátok mire kell.
2005.06.06 12:51
És várjuk majd az élménybeszámolót.
Annyira örülök neki. Persze most még elvileg mehetnék egy harmadik dokihoz, aki eldönti a dolgot, hiszen egyelőre 1:1 az állás.
De a Mertz doktornőnek legalább van nálam referenciája, meg mégis a Klinika az egyes számú szaktekintély a szakmában. Úgyhogy inkább neki hiszek. És nagyon köszi minden segítséget!
2005.06.07 21:38
Mi csak augusztus végén megyünk, mint minden évben, és az még olyan soká van... Voltatok már a Matáv Gyerekszigeten? Mi idén még nem voltunk, de már tervezzük, mert tavaly nagyon tetszett. 2005.06.09 21:20
Kata azért - mint kiderült - nem úszta meg ennyivel az oltást, szombatra kijöttek rajta a kiütések, az oltás helye is meggyűlt. Úgyhogy hívtam megint gyerekorvos ismerősünket, hogy akkor most mehetünk a Balcsira, vagy maradjunk, de azt mondta, nyugodtan mehetünk, a kiütések ártalmatlanok, és pár napon belül elmúlnak (el is múltak). Meg azt is mondta, hogy hát igen, ez előfordul, és mért ne az én lányomnál fordulna elő
A négy hetet eredetileg arra mondta az orvos, hogy addig ne menjünk gasztroenterológushoz, mert az oltás után négy hétig nem lesznek igazak a leletek. Aztán az asszisztensnél rákérdeztem, hogy ugye csak erre értette a doktornő, hogy négy hétig ne menjünk sehova, de ő meg azt mondta, hogy hát ő nem vinné "most" (a 10.nap után) a Balcsira, napra semmiképp nem szabadna engedni, sőt, 10:00 és 16:00 óra között levegőn sem kéne lennie...
2005.06.12 20:03
Ja és sólyombemutatón is voltunk, ahol megszökött a sólyom.
Félre téve a tréfát, a lányoknak jobbulást. Augusztus pedig hamar itt lesz, addig meg annyi program lesz Pesten, strandra is el lehet menni, úgy hogy ne búslakodj. Gondolj arra, hogy augusztusban pedig mi irigykedünk rád!
Ez a családi tábor jó lehet, de hogy-hogy csak kettesben mentek a lányoddal? És ki szervezi? Remélem jó időtök lesz! 2005.06.12 22:22
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, biztos feltöltődtetek egy kicsit. Hát igen, romantika...
Meg tanulnom és dolgoznom is kéne, de az valahogy nem megy
Tegnap barátaink esküvőjén és lagziján voltunk. Kata (kölcsönösen
) szimpatizált egy távolabbi asztalnál ülő sráccal, és oda-vissza közlekedett a két asztal között. Mindig volt valami a kezében, amit a srácnak odaadott majd visszakért, hozta hozzám, megmutatta, visszakérte - és így tovább. Táncolt is - és egyébként is mosolygott mindenkire. Mondjuk a nászmise felét a templomkertben töltöttük
2005.06.19 21:05
Mostanában nekünk is sokminden összejött, így nem volt időm jönni. Volt határidős munkám, a gyerekeknek év vége, többnapos kirándulás és évzáró, Kristóffal pedig még csak most értünk mindenféle vizsgálatoknak a végére. Nem tudom, írtam-e, hogy az egész mandulakérdés úgy merült fel, hogy figyelem- és tanulászavar miatt pszichológushoz vittem. Õ küldte el rutinszerű fül- és szemvizsgálatra. De közben ő is vizsgálta, meg egy fejlesztő pedagógus is, és azt találták, hogy hihetetlenül okos (142-es az IQ-ja), de a beszédértési készsége egy 4-5 éves gyerek szintjén van. És ez ugye lehet attól is, hogy nam hall jól. De ennek ellenére nem akarom megműtetni, mert mégiscsak ketten mondják, hogy nincs baja a hallásának. (Közben eszembe jutott, hogy egyszer már magamtól is elvittem hallásvizsgáltra a Heim Pálba, és ott sem találtak semmit.) Ezt a beszédértés dolgot lehet fejleszteni, úgyhogy azt elkezdjük szeptembertől. Azután ha nem halad a fejlesztés, akkor elgondolkozunk a mandulaműtéten. Közben a szemész is megvolt, és ő is talált problémát. Úgyhogy az évzáróra már szemüvegben ment Kristóf. De ennyi gond ellenére is kitűnő lett!
Heninek lett két négyese, de ő nagyon komoly suliba jár (nyolcosztályos gimi).
Õ szinte egész nyáron nem lesz itthon. Heni nem ilyen táborozós fajta, ő csak a családi nyaralásokra jön. Meg egy lovastáboron gondolkozik, de még nem döntött. Õ már a barátnőivel szeret programot csinálni, holnap is moziba mennek.
)! Mik a nyári tervek? Lili már nagyon okos, egészen összetett feladatokat is megért és megcsinál, de továbbra sem beszél. Továbbra is csak az "ada" megy 1000-rel. Viszont hetek óta átalussza az éjszakát!
Nagyon remélem, hogy ez most már így is marad.
2005.06.19 22:34
2005.06.21 21:41
De lehet, hogy ezúttal én vagyok a ludas, nagyon kapkodva írtam ugyanis, rohanásban voltam. Lehet, hogy nem az "elküld" gombot nyomtam meg.
Szörnyű volt, ahogy láttam, biztos voltam benne, hogy ezt nem ússza meg ép bőrrel.
De számomra hihetetlen módon nem lett semmi baja, három perc bőgés után rohant tovább, mintha mi se történt volna. (És ugyanúgy rohangált a kanapén is.) Persze azért bevittük a Heim Pálba, ahol a röntgen jobban megviselte, mint az esés, de kutya baja szerencsére.
Most van először Magyarországon? Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|