A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Enikö: Értem, mire gondolsz. Nagyon fontos (lenne) a szoptatás, de ez nem megy mindenkinek, és ettöl nem lesz rosszabb az anya+gyerek.Kényesen érinti ez a dolog azokat, akik nem szoptathatnak, ha megfeszülnek, akkor sem. Hasonlót érzek én is, amikor hosszasan cikkeznek arról, hogy milyen rossz nekem, hogy császárral szültem, mert pl. nem lesz jó kapcsolatom a gyerekkel, depressziós lehetek, nem élem át a szülés csodáját stb stb.
kissvirag

Sziasztok!

Huh, Virág, kiakasztottál, vagyis a cikk! Nem vagyok biológus, de a természet felesleges dolgokat nem hoz létre. Szerintem.

Én fürdőmániás vagyok, naponta kétszer tusolok, reggel és este. Luci naponta egyszer fürdik, de lassan rá fogom szoktatni, hogy reggel nedves törölközővel áttöröljük a hónalját. Mi elhagytuk a hintőport, szerintetek kellene még használni?

Szilvi, klassz a Marietta név, nekem nagyon tetszik! Képeket várunk!

Enikő, szerintem sem mindenható az anyatej, de azzal egyetértek, hogy nagyon jó, ha van. Az én lánykám nem csinált a szopiból különösebb gondot. Még mostanában is odabújik hozzám és a szájába veszi az ujját. Tegnap este megkérdeztem, hogy mit csinálsz? Erre azt mondta: keresem a cicit. Majdnem elbőgtem magam. Kis piszok, annyira imádom!

Jaj, mondóka, most tanultuk és állandóan ezt énekelgeti:
Hej Gyula, Gyula, Gyula
Szól a duda, duda, duda
Pest, Buda, Buda, Buda
Pattogatott kukorica

Ma voltam a Minimaxban és megállapítottam, hogy nagyon nehéz 2 éves gyereknek vásárolni játékot, ha nem akarok vackokat venni.
Üres kézzel sétáltam ki. Tényleg, mit lehetne venni, ami értelmes, fejleszti a készségeket, nem dedós és le is foglalja vele magát? Annyi baromságot gyártanak manapság.

Na megyek, dolog van.
H
babamama

Szilvi: Nem vagyunk egyformákKép Számomra nem attól ember vagy anya valaki, hogy szoptat-e és meddigKép Engem nem érdekel, ki meddig szoptatja a gyerekét, semmi közöm hozzá, magánügy, mást se érdekelje, hogy pl én meddig, teszem, mert magánügy! Ezzel az erövel minden gyermeket érintö kérdésbe vitába lehetne szállni. Sztem a gyerek nem csak szoptatásból és a tejvezetékböl áll. Elég szar, hogy mindenki azt kérdezi, hogy szopik-e még. Nem azt, hogy fiú/lány, egészséges, mosolygós, baba, rendben van-e vele minden,milyen volt a szülés, hogy fogadta a tesó....stb ezek senkit sem érdekelnek. csak, hogy szopik-e még!? ElszomorítóKép Miért ez a legfontosabb?
Az ép testben ép lélekkel egyetértekKép Meg lehet nézni a lányomat ép testben ép lélek. Csak most dackorszakos, hisztériaKépKép. De hát ebben a korban kié nem? Kép

Gabi3: Értem én, hogy mire akartál kilyukadni és igazad is van! Én is szeretem az új dolgokat, nem vagyok régimódi. De ami egyszer már bevállt, akkor ahhoz ragaszkodomKép (most arra a bizonyos cikkre gondoltam) Én maradok a korai játékos fejlesztésnélKép Abban bízom!

Virág: Ez enyhe túlzás, hogy sokat pihiztem. De jó volt újra látni anyuéákat és a régi barátokat Kép A nagynénim kórházba került azért mentem valójában haza!

Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Hajni: Lego? Vagy papír-ceruza? Gyurma?

Enikő:Sajna, az anyatej és vele a szoptatás nagyon fontos! Nem csak a gyerek számára, hanem az anya számára is. Ezzel nem nézek le senkit a ki nem szoptat, csak ez a tény és valóság.
Tényleg fontos a játékos fejlesztés is, de a gyerekek maguktól is fejlődnek, nem fontos állandóan foglalkozni velük. Én hagyom hagy fedezzék fel a dolgokat maguk, ez nem azt jelenti, hgoy nem foglalkozom velük, csak nem állandóan. Éppen ebben rejlik, amit Katica linkelt. Saját véleményem, nem kritizálok,mindenki úgy csinálja ahogy akarja.

Gabi
inecsg

Hajni:Fa kirakót! (puzzle) 50-60 darabosat már kirakja egy ekkora gyerek! Imádni fogja a Luci!

Virág: Igen ez ugyanolyan! Ha császárral szülsz, akkor jóformán nem is szülsz, hanem "kiveszik" belöled a babátKép
Én sose cseszegetnék ez miatt senkit, hogy császárral szült, max szorítanék neki ezerrel, hogy legközelebb sikerüljön a sima hüvelyi szülés. Tényleg óriási élmény. Az életem legmeghatározóbb élénye! Óriási erö kell hozzá és nagyon büszke vagyok, hogy 16 órás vajudás után is ragaszkodtam a hüvelyi szüléshez! és nagyon büszke vagyok, hogy mindkettöt sikerült simán megszülnöm, pedig mindkettö császárgyanús volt. (Bogi a hosszú vajudás miatt, hogy nem tágultam eléggé, Viola pedig a magasvérnyomás miatt)
Sztem megszenvedi mindenki a magáét. A csaszisok is, böven sajnos Kép Elhiszem, hogy kudarcként élik át, föleg ha sima szülésre készülnek!
De ugyanúgy ahogy nem szabad elitélni öket sem, azokat sem szabad akiknek nem sikerült szoptatni!
Én egyébként a csaszisokra is nagyon felnézek, mert kibírják azt az örületes fájdalmat ami azzal járKép
Enikö

ceniko
Szeged

Kriszti! hehe, rossz a naptáram, megnéztem a falinaptárt is, egész héten más névnapok vannak az asztali naptáramban, mint kelleneKép

Én is azt gondoltam, hogy a higiénia miatt fontos naponta fürdetni, hiszem hogy már most számit hogy ehhez szokik-e (van olyan rokonom aki felnött korában sem fürdik naponta, hiába tudja kellene mert nem ugy szokta meg) A másik hogy Orsinál is ez az alvás elött szigoru program, tudja utána nincs mese, játék alukálni kell

Én azt gondolom, akinek van teje az szoptasson, mindent meg kell tenni a baba kapjon anyatejet. Akinek nincs ilyen szerencséje attol az még anya és lehet jó anya. De arrol megvan a véleményem akinek lenne teje, de nem szoptat mert jaj a cicije hogy fog utána kinézni

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gabi3: Ez így van! Ezt én is tudom. Ezért is szoptatok még (semmi másért)! Ez van!
Én sem ülök állandóan a Bogi mellettKép, nem is lenne rá idöm, de sztem a többieknél(barátnöim innen a szomszédból, egykorú gyerekekkel) jóval többet foglalkozom vele, és másképp! A legtöbben betesznek egy dvdét vagy videót és azzal a gyerek elvan, addig is csönben van. Én meg leülök vele játszani, rajzolni, gyurmázni, ha fözök bevonom, közben énekelünk, mesélek neki, verset olvasok fél szemmelKép Kifejlesztettem a technikát, amivel egyszerre tudok fözni, gyurmázni és olvasni is neki Kép Ö is el szokott vonulni egyedül játszani, olyankor a kicsit rendezem vagy a lakást!Szted én egész nap vele foglalkozom? Kb megörülnékKép és van még egy gyerekem.....de hát ezt Te is tudod! Kép
E

ceniko
Szeged

Hajni: Bár nekem még nem idöszerü a kérdés(Dorka 5 hós), de van néhány ötletem.

1. Van egy könyv, amit az Alexandrában vettem (de már láttam máshol is): Játssz velünk (365 játék suli után)
A cím megtévesztö, mert pici gyerekeknek is rengeteg ötletet ad. Televan manuális játékokkal (egyszerü alapanyagokból készíthetö játékok).Remélem, egyszer mi is eljutunk ide...

2. Én rengeteg mesét, mondókát mondok a lányomnak, ezekhez készítettem illusztrációt (ha nagyobb a gyerköc és már tud ceruzát fogni a kezébe, ö is firkálhat). Nagy köralakra kivágott lapokra rajzolok figurát, ennek a hátuljára hurkapálcát ragasztok. Ne gondolj nagy dolgokra, én sem vagyok egy Picasso.
Nálunk alapmesék pl: Móricz Zsigmond: A török és a tehenek ill. az Iciri-picir/ Gazdag Erzsi: A kis kakas rézgarasa. Ezeket lerajzoltam és mesemondás közben mutatom neki. Nagyon szereti. Ugyanezt lehet ujjbábokkal is.

3. Gyurma, festék, ceruza, papírhajtogatás, álarckészítés (ezekhez persze te is kellesz), bábkészítés.

4. építökocka vagy korong építöjáték (ez utóbbi már az én gyerekkoromban is sláger volt)---egymásba lehet illeszteni "bevagdalt" szélü korongokat

Hirtelen ennyi jutott eszembe.
kissvirag

Ja: és csomagolópapír ragasztása a padlóra, falra, erre lehet firkálni vagy kéz -és ujjnyomdázni.
Na, mentem most már, mert Dorka már követeli a lefektetést.
kissvirag

Gabi, van nálunk gyurma, ceruza, legó, minden. Még építőkocka is meg a habtapi, de valahogy csak szétszedni jó neki.
Néztem a fapuzzle-t, de egy-kettőn olyan bonyolult képek vannak, hogy elhalasztottam inkább.

Bár valamelyik este lefekvés előtt Luci nekiállt pakolni. Kérdezem, hogy mit csinálsz? Azt mondta, pakolom a kupit :-) (utánam szabadon:-)))
én szoktam morogni a kupi miatt, de inkább az apjára.

Enikő, nem akarnék belemenni a császáros témába, mert erről már írtunk, de én nem szenvedtem meg nagyon. Nehéz volt felkelni, hajolni, fürdeni, de fájdalom az nem is nagyon volt. Igaz, eda-s voltam, második nap szóltam is az anesztesnek, hogy egy kis adag kábítószert :-)) még adhatna, de ezzel ki is fújt.
Itthon meg apa átkötötte a sebet, emelgetnem sem kellett, úgyhogy nem vészes. Csak az bántott, hogy nem tudtam átélni a szülés igazi örömét. Amikor megmosdatták a nagylányt, utána a kezembe adták, alvás előtt még találkoztam vele:-) Ez kicsit kárpótolt.
Azt viszont nem értem, hogy milyen kapcsolatban van a császár-normál szülés illetve a szoptatás-nem szoptatás között.
H
babamama

Hajni:
"Azt viszont nem értem, hogy milyen kapcsolatban van a császár-normál szülés illetve a szoptatás-nem szoptatás között. "

Ez csak egy példa volt.Olvass vissza!

A csaszihoz egyébként nem értek, szerencsére nem volt benne részem. Az biztos, hogy amikor a dokim mondta, hogy valszeg Violával császár lesz én majdnem összeroppantam. Én bizos, hogy rettenetes nagy kudarcként éltem volna meg és bele lennék betegedve...KépKép Ez tuti! Hogy más könnyen feldolgozza, annak csak örülni tudok! Van akit megvisel van akit nem. Van akinek óriási fájdalmai vannak, van aki észre sem veszi!
Egyébként nekem nem adták oda Violát amikor megszültem, elvitték az inkubátorba. Nagyon ki is voltam készülve az miatt, hogy még csak meg sem foghattam, másnap délelöttig, pedig simán szültem, úgyhogy a sima szülés sem garancia arra, hogy rögtön a karjaidba veheted a babát. SajnaKép

ceniko
Szeged

Csajok az elöbb Viola megint megfordult hasról hátraKépKép
Olyan kis ügyi!Csak el akartam újságolniKép
E

ceniko
Szeged

Lányok,
egy link hordozókendő, kenguru stb :

http://www.printerfair.hu/~pn_robinson/bababolt/bframe-0.htm

Kép

Kép
eszteranyu

Enikő,
azért mert Te nem értesz ezekkel egyet, azért még vannak. Akár tecc, akár nem.
Kicsit struccpolitikának érzem a hozzáállásodat.

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszta: Küldtem neked mélt tegnap.
Itt nem arról van szó, hogy van vagy nincs, csak azért ez már túltás nem gondolod? Nah mindegy, a témát részemröl lezártam, mindeni abban hisz amiben akarKép!

El kéne mennem Violával vérvételre. 4-kor evett, nemsokára ébred újra enni.Bogi is alszik még.
Most vagy felébresztem a Bogit, megissza a kakaóját, felébred a kicsi is, összeszedelözködünk és elindulunk a kicsi végigüvülti az utat,mert éhes vagy leszarom és nem viszem el.Sírni meg nem nagyon hagyhatom, mert köldöksérve van!!!
Az se normális aki kitalálta az éhgyomros vérvételt ilyen piciknekKép legalább ide a közelbe kéne vinni, de nem, a város másik végébe.
Tényleg GErika, beadtad azt a papírt?
e

ceniko
Szeged

Jó reggelt!

Az este elszállt,amit írtam.

Enikő!

Gratula az átforduláshoz.
Azért nem kell belebetegedni a császárba.(Engem is bántott,de nem tudtam mit tenni.)Nem azért kerültünk a műtőbe,mert kértük.A gyerek élete volt a tét.Én már egy perces fájásokkal kerültem oda,semmi tágulással.Még egy napot biztos,hogy nem bírtam volna ki.Nagyon gyenge voltam már a végére.Minden ultrahangon megmondták,hogy én császárral fogok szülni a méreteim miatt.De a dokim és én is reménykedtünk.

Hajni!

Engem is az bántott,hogy nem élhettem át a szülés igazi élményét 24óra intenzív vajúdás után.(A 24 órát az 5 perces fájásoktól néztem.)

Kármen!

Mi is naponta fürdetjük a Noémit.

Ildi
tfildiko

Lányok,
van 2 jegyem a péntek esti Zorán koncertre. Sajnos nem tudunk elmenni Eszterapuval, ha valaki fel tudná használni, lécci írjatok!

bodokriszti@freemail.hu

jutányos áron Kép.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!
Enikő, gratula a forduláshoz! Kis ügyi a jány, holnap már megfőzi az ebédet is:-)) Én sem értem az éhgyomri vérvételt.

Azért nem értettem a párosítást, mert én nem kértem a császárt, muszáj volt, nyilván mást választok, ha lehet. Viszont aki tudja szoptatni a gyerekét, annak a saját választása (külső hatás nélkül), hogy csinálja vagy nem csinálja.

Tegnap nálunk is nagy dolog történt, Luci magától fogta a takaróját és vonult be a szobájába aludni. Nem is akart máshol lefeküdni, pedig én akartam, le kellett volna vágni a körmeit és sötétben nem látom.
Valószínűnek tartom, hogy azért indult magától, mert várta a mesét.
Erre nem gondoltam korábban, de úgy látszik, két új dolgot érdemes egymás mellé párosítani:-)))

Délután megy valaki játszótérre?
H
babamama

Na megjöttünk a vérvételröl. Nagyon ordítottKépKép De sikerült és az a lényeg. Holnapra lesz eredmény, a többi eredmény pedig 1 hét múlva, de azt kiküldik a dokinak postán.

Ildi: Én tuti magam alatt lettem volna, ha nem simán szülhetek. Nem vagyunk egyformák, van aki könnyen fel tudja dolgozni van aki nem. És ha kell, akkor kell ezt nem is vitattam, de sztem sok esetben elhamarkodottan dönt a doki, csak, hogy elöbb végezzen..... Azért innen a babanetröl a lányok kb fele szült csaszival, nem sok az egy kicsit??? Kép sztem

Bogit vagy megcsípte valami vagy beütötte a fejét valahova még vasárnap mamáéknál. Piros,be van dagadva a szeménél és fájlalja szegényKép de nem lappad lejjebb a dagadás, ez csípés lehet nem?

E

ceniko
Szeged

Hajni: Az ebédet még talán nemKép legalább is nagyon remélem. De tényleg ügyi volt, apája nagyon büszke volt ráKép
Egyedül aludni? De rendes kislányod vanKép Én is ilyet akajokKép
Nem feltétlenül saját választása. Mindjárt küldök mélt!
Enikö

ceniko
Szeged

Enikő!

Én nem tudom,hogy mi lehet.Remélem,hogy elmúlik a dagadás.
Szegény Viola,jól megkínozták.

Ildi
tfildiko

Legközelebb valószínűleg csak délután tudom elolvasni a mailt, mert most be kell mennünk a városba, akkor majd válaszolok.

Lucit is megcsípte valami, vörös a lába és neki is be van püffedve. Azt hiszem, fenistil lesz belőle.

Csóka
H
babamama

Eszternek is vannak csípések a testén, a dokinénink a következőket javasolta - 17,5 hónapos a gyerek:
- Zyrtec cseppel bekenni
- mentholos hintőport használni
- fél Calcium Sandoz pezsgőtabletta.

De hatásos félbevágott vöröshagyma levével bekenni.

Enikő,
Viola nagyon ügyes az átfordulással.
Miért is kellett vérvételre vinni? Gondolom, soron kívűl hívtak be.

K

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti: Mert 2 hete rossz lett a vérképe (májfunkció) és most megnézik, az új speciális összetételü tápszertöl, javul-e a helyzet!
Nem hívtak be sornon kívül, de nagyon kevesen voltak, így mindössze 10 percet kellett várnunk! Nem volt vészes!
Én az allergológus dokimat (akihez én járok) kérdeztem, hogy kalciumot kell-e adni amikor megcsípi a gyereket valami (ez tavaly volt amikor Bogi 2 éves múlt, és a szúnyogcsípések bedagadtak neki, és mentem gyogyót felíratni és ott vot Bogi is velem és megnézte a doki a csípéseit) És azt mondta a kálciummal csak azt érjük el -gondolom a rendszeres használattal- hogy veseköve ill homok alakulhat ki a gyereknél. Úgyhogy ahány orvos annyi okosságot mondanak és ráadásul ez egy allergológus szakorvos volt! Nekem ö Fenistilt javasolt és az általad említett mentolos hintöport!

Amikor Bogi kruppos volt a saját dokink mindig írt fel neki antibiotikumot, míg amikor az ügyeletre vittem ugyanezzel a problémával, sose írtak. Még rá is kérdztem, hogy nem kapunk antibiotukum receptet és az ügyeletes doki nézett rám kérdön, hogy az meg minek a krupp(lahringitis) vírusos..... Sztem ahány doki, annyi féle vélemény! (Szerencsére már kinötte a kruppot.)

Bogi már fél órája kávét föz nekem a játék konyhájábanKép Közben dumál, hogy egy kis só, egy kis cukor, jajjj lekozmált basszusKépKép Most megkeverem, hol a fakanál???? Olyan édesKép ImádomKépKép
Nemsokára megyünk le a jáccóra, olyan szép idö vanKép
E

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Ez a szoptatás dolog nem egy egyszerű menet számomra. Ha igény szerint szoptatom, akkor túleszi magát, ha szigorúan 3 óránként, akkor meg úgy tesz, mint aki nem éhes és 1-2 nap alatt riasztóan lecsökken a tejem. Hogy a jó égbe kell csinálni ahhoz, hogy jó legyen? Mondjuk azt nem szeretném, ha minden szopi után fejnem kéne. Vagy ez elengedhetetlen? Ti hogy csináltátok?

Gira
Vendég

Enikö! Gratula Violának, milyen ügyes már!

Gira! nem tudom ki szerint mi a helyes, engem a család nagyon szidott hogy én igény szerint szoptattam. Egészen 2 hónappal ezelöttig, most már leszoktatás van. Én jóideig kellett minden szopi után fejjek, mert Orsi nem tudta kiinni, keveset evett és nagyon feszitett. Késöbb átálltam a reggeli-esti fejésre, még késöbb már csak reggel fejtem (8 hós kora után). Boginak jobbulást!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Eszteranyu! Mennyiért adnád át? Nekem nagyon kelleneKép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Gira: És ha igény szerint szopik, akkor mennyi idöközönként kér enni? És mennyiket szopik (grammra), méred? Miböl látod, hogy túleszi magát? Asszem Gabi3 írta, hogy az anyatejes babákat nem lehet túletetni, csak a tápisokat!
A gyarapodása megfelelö? Asszem van akinek sajna sokáig muszáj fejnieKép Nem irigylem öketKép

A barátnöm szerint mérgesszúnyog csípte meg Bogit, ugyanis az ö fián dettó ilyen putyuk vannak csak több és a lában Kép Úgyhogy Fenistil lesz belöle!
Nagyon szeretném ha aludna a Bogi délután, reggel korán keltettem a doki miatt. Elmegyek mellébújok és megpróbálom elaltatni!
A Ti gyerköceitek (akik 2-3 évesek) még alszanak délután??? És éjjel hány órát alszanak???
E

ceniko
Szeged

Gira: Túletetni csak akkor lehet egy babát, ha nagyobb mennyiségben bukik vissza tejet illetve kihányja, mert a gyomra még picurka. Jelzés lehet még az is, ha sokat görcsöl a pocija.Nálatok mi a helyzet?
Kicsi babáknál az sem ritka, hogy félóránként kéredzkednek mellre, mert nagyon gyorsan felhasználódik az anyatej.
Igény szerint szoptatok én is, de pont az erös hasgörcsök miatt azért egy idö után nem kapdostam mellre állandóan.Azt javasolta a dokim, hogy legalább 2 óra szünetet tartsak az egyes etetések közt (így nem lesz túlterhelve a hasa), de ezt azért nem kell mereven betartani, ha pl. már nagyon éhes.
Én úgy tapasztalom, hogy egy idö után az igény szerinti szopi esetén is kialakul(hat) egy rendszer pl. 3 hósan Dorka beállt a 3 óránkénti kajára. Így is elöfordul azonban, hogy akár egy óra múlva újra enni kér.
Én nem fejtem, csak ha már feszült a mellem (kb 1.5 hónapig), de akkor is csak annyit, hogy a feszítö érzés megszünjön. Nálam nagyon bezavart kezdetben a fejés, mert minél többet fejtem, annál több tejem lett.Amikor kialakult egy rendszer az etetésekben, akkor pont elég tejem lett, és fejnem se kellett. Persze ez alkati kérdés is, ezt rögtön hozzáteszem.
kissvirag

Sziasztok!

Én Pipernyákot 3 hós kora után volt hogy másfél óránként szoptattam. Be is pánikoltam egyszer, mert vigyorral a pofáján folyt ki a száján egy csomó víz szerű lé emésztett tejdarabokkal. Ki is hívtam az orvost, azt mondta túlzabizza magát. De láttátok volna az elégedett pofiját, teljesen meg volt elégedve magával és közben csak csorgott a száján a trutyi:-)Ezek után kezdtem el lassan kihúzatni vele a 3, majd 4 óránkénti szopit.

Enikő, de ügyes Viola:-) Olyan aranyos kiscsaj, szegénykémet nagyon megkínozták a vérvételen:-( Ez olyan kegyetlenség, de ha muszáj....legalább gyorsan túl lettetek rajta. Pipi még mindig alszik délután, valamelyik nap majdnem 4! órát aludt:-)

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Enikő!

Úgy volt, hogy kb 1,5-2 óránként evett, és állandóan görcsölt a hasa. A doki mondta, hogy túleszi magát. Erre én 3 óránként adtam neki enni. Rendbe is jött minden. Nem sírt többet, csakhogy a tejem meg nagyon lecsökkent. Kb a felére. Mondjuk lehet azért is, mert alig ittam. De nem gondoltam, hogy a tejtermelés ennyire érzékeny mindenre.
Fogalmam sincs grammra mennyit eszik, nincs mérlegem, de néha lefejem, hogy lássam mennyi, és akkor ilyen 40ml, pedig előtte szopi után is tudtam fejni 80-at. 4 hete 3220-al adták ki a kórházból. Azóta 4120g lett. Nem tudom, hogy ez jó-e rossz-e.

Gira
Vendég

Gira, ez abszolút jó súly. Én utálom a méricskézést, de egy idöben szükségünk volt rá. Heti min. 10 dkg súlynövekedést tartanak jónak a nagykönyvben, nagy átlagban tehát 400-450 gr havonta. Ettöl lehet jóval több is, de nekünk volt olyan, hogy egy picit alatta volt, viszont hosszra meg rengeteget nött.
Ennek alapján nem hinném, hogy kevés tejed van(900 gr növekedés!)
Nem biztos, hogy a 3 óránkénti szopi okozta a csökkenést. Egyébként honnan gondolod, hogy felére csökkent a tejed? Az, hogy "csak" 40 ml-t tudsz lefejni nem jelenti azt, hogy nincs több, mert a hatékony, megfelelö ideig tartó szopi termeli a legtöbbet. Beindul fejéskor a tejleadó reflexed?
Jól ki tudja szopizni a tejet a kisbabád? Minél többet szív ki a tejcsatornákból, annál több lesz a tejed.
Amíg van elég pisi-kakis pelusa (ha jól emlékszem 6-7), és egyenletesen hízik, addig ne aggódj túlzottan.
kissvirag

Ja, nem is meséltem. Megszereltem a babakocsit, nem kell másik kerékKép Vicc, hogy 3 müszakis fiú nem boldogult veleKép

Gira! én mindenkire azt mondom Orsin kivül jó a sulyaKép. De viccen kivül ennyi gyarapodás nem kevés! ne aggodj!

Enikö! Csillus 3 éves és mindig alszik du. több órát. Ha nem fekszik le (pl. most a szülinapján a vendégség miatt) akkor meg estig nem huzza ki, szenved, szoval kell neki az alvás

Ja és nem meséltem, de ma megkaptam a szülinapi ajándékomat, egy uj FÉNYKÉPEZÖT!! Nem is mertem remélni lesz másikKép(persze Murphy szerint most kellene megtalálják a régit??Kép)

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Nagy újság van ám! Jövő januárban ha a Jóisten is úgy akarja, meglátogat bennünket a gólya! Kép Kép

Nem akarom elkiabálni, mert még nagyon picike, Uh szerint 4 hetes, mensi szerint 7-8 hetes. De mivel csak 1 mensim volt szülés óta, az ovilációm valszeg késett, így fiatalabb a terhesség is.
Vendég

Sziasztok

Dancsi, gratulálok. Kép Nálam is hasonlóan indultak kistesóval a dolgok, aztán 12 hetes uh-n meg már nagyobbnak látszott, pont UM szerintinek.

Gira, nagyon jó a gyarapodása a babádnak.

Enikő, remélem javult Viola vérképe.

Kriszti, kicsit megkésve, nagyon boldog névnapot kívánunk Eszter. Kép

Gigi
gigi1

Kriszti
No mégegyszer
boldog névnapot Eszternek. Kép

Gigi
gigi1

Gigi,
köszönjük szépen Kép.

Dancsi,
ez csodálatos!
Gratulálunk!
Hogy viseled Kép?

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti,
jól vagyok, ha nem eszem délután 5 urán, akkor nincs róka. Fáradt vagyok nagyon, más bajom nincsen.

Viszont szopi nincs már tegnap óta, mert nincs mit. És rákattant a tápszerre Jozsó. Ezerrel! Tegnap este 2 mellből fejtem le 20 ml-t, úgy, hogy 24 órával előtte szoptattam. Szóval ha babásodni szeretnétek, erre szvsz fel kell készülnöd, hogy el fog apadni a tejed.
Igaz, az orvosom azt mondta, ha megtapadt, akkor már lehet szoptatni nyugodtan, de úgyis el fog apadni pár hét alatt.

És nem méltánytalankodott, hogy nem kapott cicit, cumisüveggel a szájában elaludt.

Mindjárt indulok az allergiás dokihoz, mert kijött az allergiám, éjjel fulladtam is. Gyógyit nem szedhetek, de van egy fényterápiás módszer, azt kipróbáljuk.

Gabi,
te meddig szoptattad Flócit, amikor Bátorral már terhes voltál?
Vendég

Sziasztok!

Dancsi!
gratulálok Kép vigyázz magadra nagyon!

DAncsi és Anita!
Anna ma egy éves és jár Kép KÖszi minden segitséget!!!!! Tegnap nagyon happy voltam.Kép

Enikő!

Ügyi Viola! Mi jól vagyunk nagyon, de remélhetőleg költözünk kifele a nyaralóba 2 héten belül, ha a Tisza is úgy akarja.
Szép napot mindenkinek!
Andi

Andi
Kép
mucska

ANdi,
de jó!!!!!

Írtam neked mailt, mert sehol nem találtam Beba 2+ vaníliás tápit. Hol veszed, melyik Rossmannban? Az összeset végigjártam, de még csak nem is hallottak róla. Bár lehet hagyom a csudába, mert megissza Jozsó a Milupa 3 finom gyümölcsösét is.

HIPP vaníliásat vettem tegnap, de lehet maradok tényleg a Milupánál, mert az mindig mindenhol kapható.

Nem semmi tápszerárak vannak! Kép Kép Havonta kb. 5-6000 píz lesz.
Vendég

Dancsi: óriási gratula NektekKép Ez nagyon jó hír. Januárban mikorra várható kistesó? Kaptál már "idöpontot"?Kép Na igen, a tápiknak húzós az áruk. Ha Violának továbbra is ezt a speciáléis tápit kell ennie (a mája miatt), akkor mekérem a dokit,valamit találjunk ki,hogy ne keljen annyit fizetni, mert horror ára van Kép

Mucska: Hát nem tudom, hogy áll a Tisza. A Bogiapu fönöke szerint, nemsokára mehetnek takarítani (már 2 hónapja víz alatt van az étterem), de Észak-Magyarországon meg továbbra is áradnak a folyók... Nagyon jó lenne ha végre helyreállna minden. Szörnyüek voltak az idei nagy esözésekKép Drukk Nektek, hogy mehessetekKép És akkor az egész nyarat ott fogjátok tölteni? DejóKépKép

Gigi: haspánt? Mikor találkozunk? Melyik játszóra jártok? Pocaklakó hány hetes most? Virág jól van?

Karmen: Tegnap Bogi is aludt 2,5 órát. Érdekes, hogy ha sikerül elaltatni, akkor akár 2-3 órát is alszik, de ha nem akkor semmi és este így is úgy alig tudom ágyba dugni. Reggel 8-fél 9 körül ébred! Azon filóztam, mi lesz ha öszre oviba megyünk, hogy fogom én öt felébreszteni minden reggel??? Örülök, a fényképezönekKép Végre Kép Milyen tipusú?? Kép

Gira: Sztem is nagyon jól gyarapodott Réka. Ez a majdnam 1 kiló gyönyörü gyarapodás. Én nem aggódnék. Az én Violám azért ilyen dagadt, mert tápszeres. Sokat bukik vissza?
Egyébként szerény véleményem szerint nem véletlenül találták ki azt a bizonyos 3 óránkénti etetést a régi öregek. Ami már egyszer bevállt.... Nekem a doki azt mondta semmi esetre se adjak enni 3 óránál hamarabb a Violának. És azóta sokkal sokkal kevesebbet bukik vissza, amióta ehhez tartom magam!
Nehéz ügy ám ez, és nem is lehet tanácsot adni. Mindenki mást javasol, mert minden baba más, mindenkinél más vált be. Azért nagyon remélem magoldódik a dolg. Tanácsadásra mikor mentek? Kérdezd majd meg a dokit!

10után megyek az erdményért, tiszta ideg vagyok, hogy milyen lesz!
Enikö

ceniko
Szeged

Dancsi:Akkor nektek is januári babátok lesz? Gratulálok! Készülj a hóbuckás babakocsi tologatásra!

Lányok! SOS! Szerintetek meddig okozhat lázat az oltás? Dorka tegnap délelött kapott hármat (2 kötelezö+agyhártya elleni), de ma reggelre megint belázasodott.
Még egy kérdés! Vinnem kellene laborba pisit, mert lehet, hogy veseproblémái lesznek a lányomnak. Valaki fel tudna világosítani, hogy lehet egy öt hónapos gyerköctöl mintát venni? Vettem hozzá zacskót a gyógyszertárban, de nehezen hiszem el, hogy ezzel a módszerrel sikerülhet.
kissvirag

Virág: Sztem akár néhány napig is lázas lehet, föleg, hogy szegény ennyit kapott egyszerre! Ez a 4 hós volt? Állítólag az viseli meg a legjobban a babákatKép Miért adta be a gyerekorvos egyszerre mindet? Én ezt sose értettemKép
Hát sajna a pisigyüjtés elég macerás egy ekkora babánál, föleg a lánygyerekeknél. A lényeg, hogy jó alaposan mossad le a cuncikörnyékét, hogy ne legyen popsikrémes! Ha krémes sajna nem ragad rá a zacsi. A gyerekkórházba szikszalaggal rögzítették!!!!Kép Gondolhatod, amikor az az állat növérke lerántotta, nem ordított a gyerek...KépKépKép
Én egyébként úgy csináltam, hogy ott ültem mellette és hallgattam csobog-e a pisi. Ahogy meghallottam, bontottam ki a pelusból és vettem le róla. Ha sikerül még ma az akció, a hütöbe tárolva, holnap felhasználható!!!!!!! Ja és legalább 3-4 zacsi/pisivétel. Mert általában elsöre sose sikerültKép (nekem)
Miért lennének veseproblémái Dorkának????
SajnálomKép
Drukk, hogy renben legyen+++++++++++++++++
Enikö

ceniko
Szeged

Enikö! Nagyon köszi! Mindjárt nekifogok a müveletnek, bár lehet, hogy halasztanom kell, mert elég nyügös a láz miatt.
Én is utálom ezt az "egyszerre adjunk mindent a gyereknek" dolgot, de olyan hülye vagyok, hogy eszembe sem jut akkor, hogy biztos lehetne másképp is. Na, mindegy. Nem vagyok még eléggé öntudatos anyuka.
Szegénykém utána úgy bebújt a hordozókendö alá, hogy nem lehetett látni a fejét se, bekapta az ujjait és estig hüppögött. Aztán nem akart lejönni a ciciröl, de azon is hüppögött. Kép

Tegnap mutattam a gyerekorvosnak, hogy egy hónapja vettük észre, hogy az egyik szeme alatt enyhén duzzadt terület van. Nem feltünö, de nem akar lelohadni. Azt mondta, hogy minél hamarabb vigyünk be mintát, mert ez vesemüködési zavarra utalhat, és jó lenne ezt kizárni. Egyébként okozhtaja az is, hogy nagy ujjcumkózós, és ott kapargál a körmével. Remélem, csak erröl lesz szó.

Majd írj, milyen lett az eredményetek!
kissvirag

Képzeljétek, tegnap volt az 1. este, hogy Jozsó tápit kapott, és ma 1/2 9-ig aludt! Bár valsteg véletlen volt.
Vendég

Enikö! Ne legyél ideges, nem lehet semmi baj!! Olympus C-55, a Canon amit elloptak drágább lett volnaKép de a férjem szerint ez jobb gép is most már amugy

Andi! Gratulálok Annának! Kép a szülinaposról?

Dancsi! Gratulálok! Még csak 1 menszid volt, ugy emlékeztem neked hamarabb megjött mint nekem. Jó korán jön nálatok is a kistesó, bátrak vagytok! Bár eddig se titkoltad ti nem féltek ettöl. Irigy vagyok hogy Jozso nem ébred fel éjjel! Megkérdeznéd a férjedet mi épül a Cserepes piac mellett?

Virág! nem tudom, mi nem voltunk lázasok töle

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Virág!
nem kaptátok meg a papírját az oltóanyagnak? azon rajta van. Csilla hétfő du.3kor kapott 2-t, kedd este még lázas volt tőle. :-(
Pisiminta: nem egyszerű, nekünk 3.v 4.próbára sikerült. Eljárás: megmosod az illető testtájékot. Kivételesen szappannal is (nekünk dove-ot v. baba-t mondott a dokinő). Utána kálium hipermangán kristályt feloldasz vízben, azzal is áttörlöd pluszban a punciját.
Na és utána jön a felragasztás.Arra vigyázz, hogy jól ragadjon rá, a popsija felőli oldalon V-be hajts be előzetesen a zacsit, és úgy nyomkorászd be, mert nálunk mindig ott folyt ki..

Dancsi,
gratula a kistesóhoz! Nem lesz nagy a korkülönbség a 2 baba között!

Seri
seri

Virág! Nekünk 1 évesen kellett pisit gyüjteni, végül az sikerült hogy fürcsi elött meztelen állt és amikor elkezdett folyni odatartottam, az a pár csepp elég volt. Már ott tartottam hogy nem fogok mintát vinni annyira elegem volt, nekem ha felragadt akkor mindig kifolyt a puncijánál hiába nyomtam be ott mindig maradt a zacsin egy nyilás

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hát, lányok ez a zacsis dolog nem jött be. Kétszer sikerült mást belegyüjtenünk Kép, utána meg egyszerüen letépte magáról vagy lejött. Végül kibontottam, és és fél óráig vártam egy üveggel a kezemben. Így sikerült egy keveset. Remélem, nem kell nagy mennyiséget vinnem, mert ezt elfelejtettem megkérdezni.
kissvirag

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?