A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Szuszoka: nekem tényleg nem mondta senki! Bocsánatot kérek töled, hogy nem mondták!

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Szuszoka!
Most nagyon felcseszödtem és felhívtam a védönömet telefonon, megkérdeztem. Azt mondta, hogy idézem: "már miért ne lehetne, söt! Ugyanis az a fehér lerakódás hintöpor és krémmaradék a legjobb baci meg gombatenyésztö hely! Minden esetben ki KELL törölgetni óvatosan." Megkérdeztem mivel, azt mondta, hogy akár vizes vattával akár törlökendövel! Ha kétségeid vannak szivesen megadom a védönöm telefonszámát, hívd fel!
Egyébként ha nem törölném ki nagyon kipirosodna a puncija. Nem "nyúlok be", csak óvatosan széthúzom és áttörölöm,bekrémezem és kész!
Nem értem, hogy lehet hónapokig nem kitörölni.....Kép A klinikán is kitörölték amikor fürösztötték vagy tisztába tették öket, emlékszem! Ott voltam, majdnem 2 hétig az újszülöttosztályon....

ceniko
Szeged

Sziasztok lányok!

Ez butaság, nagyon nagy butaság, hogy nem lehet a puncit törölgetni! Akkor ti minek mossátok ki????KépKépKépKépKép BocsKép

Én egy belgyógyász doktornőnél bébisintérkedtem, ő a kislányának reggel-este többször is áttörölte. A kisfia kukiját meg minden pelenkázáskor! (Mondjuk nem normális, de ez másik kérdés- megvan róla, meg az életvitelálőr a véleményem) De ő Orvos. Csak jól tudja...

Bocsi hogy belekvatty...

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Na szóval...a védőnő nekem is azt mondta, hogy ki kell törölni...mi is kitöröljük, a babáknak is ki kell. Rá is csodálkoztam, mert a kórházban a csecsemősnővér azt mondta, nem szabad kitörölni, mondtam is a védőnőnek, azt mondta, ez hülyeség. És amikor itt volt először, tisztába tette Grétit, és kitörölgette neki.
Most utána néztem, épp voltam azon az előadáson az ifjúsági házban, amikor a csecsemőápolásról volt szó, és azt írtam a jegyzetembe, hogy: lányok punciját széthúzni, kitöröli
fiúk fitymáját nem bántani

na, most légy okos...

http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=266
http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=264

Van egy 1978-as kiadású Anyák könyve című könyvem, még anyué volt, abba azt írja, ne tisztogassuk a punciját, majd a vízben kiázik...
hát nemtom

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Az a belgyógyász a fia fitymáját is kitörölteKép Most már tényleg legyünk okosak, ha tudunkKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Mikor adtok ki könyvet a gyereknevelésről?

Mellesleg én 10 napot voltam benn a kórházban, ott azt mondták - külön felhívták a figyelmemet arra, hogy a szeméremtestet NEM SZABAD bántani. Nyilván ha kaki van, akkor óvatosan én is kitöröltem.
De tegyétek úgy ahogy jónak látjátok.

Zsu,

"Ez butaság, nagyon nagy butaság, hogy nem lehet a puncit törölgetni! Akkor ti minek mossátok ki???? Bocs "
Ezt ugye te sem mondod komolyan?! Neked hány lányod van?

Akkor átvitt értelemben ez is igaz:
én tudok vezetni, akkor a gyerekem miért nem??? Kép
Úrjézus, ekkora baromságot...
én kiszálltam, tele van a hócipőm az okostojásokkal.
grrrrrrrrrrrr

Mindenkinek minden jót kívánok!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Hü sok a hozzászólás nincs is idöm átfutni csak az elejét.

Bea! én 1 éves koráig csak ezzel fürdettem, szerintem az a legjobb. Puncit néha kitöröltem, de ovatosan, nem huztam szét, mert neki is bement a krém. Én 5 napig véreztem. Felkelés nekem is sokáig nagyon fájt, de én kaptam egy jo kis hólyaggyulladást azért, késöbb már nem csak felkelni, megmozdulni sem tudtam. Amugy nekem elötte nem volt a korházban fájdalmas a seb. Ja és otthon hetekig ugy ki voltam merülve, hogy volt hogy ébredtem Orsi sir, és gondoltam mindjárt megyek de még nincs eröm felkelni. Aztán arra riadtam siri csend van. Bizony visszaaludtam rendesen. Most sem alszok többet, sokat kel éjjel, de már hozzáedzödtem, nem visel meg, tényleg. Majd megszokod

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kriszti, ne kapd fel a vizet. Ne haragudj, de ez tényleg hülyeség, hogy nem lehet kitörölni a punciját a gyereknek. Vagy ha más véleményen van vki, akkor mindjárt okostojás? Egyébként három hugom vanKép Egész jól tudom hogyan kell egy lányt tisztán tartani.

Zsuzsa

www.mamami.hu
zsuzsófi

Jajj lányok, bocsi, hogy így bekavartam a kérdésemmel...én csak azt szerettem volna tudni, mi a tuti, és hogy csináljam, hogy Grétinek a legjobb legyen. Védőnőkre hallgassak vagy a kórházi csecsemősnővérre. De inkább eldugulok.
Bocsi mindenkitől!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Jégvirág: Én továbbra is úgy gondolom, hogy erröl szól egy nyílt fórum Kép
kissvirag

Ceniko,
nagyon sajnálom,hogy felcseszödtél csak most egyet nem értek ha te olyan biztos vagy a dolgodba minek kell szombat délután ilyen ügyben védönénit felhívni!?

Zsuzsófi,
mitől vagy te abban olyan biztos,hogy egy belgyógyász dokinéni mindent jobban tud mint egy mezei anyuka!?
Mert ha azt irtad volna ,hogy egy gyerek orvosról beszélsz akkor azt mondom,hogy oké na de te nem ezt irtad!?

Részemről téma lezárva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
szuszoka

Szuszóka: mert ilyenröl még nem hallottam,hogy nem szabad a puncit kitörölni és gondoltam lecsekkolom. Furcsa volt, hogy 2 lányom van mégse mondta ezt nekem még soha senki és nem is olvastam ezzel kapcsolatban mást! Talán baj, hogy utánajártam, esetleg zavar??
"ha te olyan biztos vagy a dolgodba..." Hol olvastad, hogy olyan biztos vagyok?
"nekem senki nem mondta, hogy nem szabad a puncit kitörölni, pedig 2 lányom van!
Én a Boginál kamillás fözettel vattával törölgettem, Violánál törlökendövel. Nem is hallottam ilyet, hogy ne szabadna. Tedd úgy ahogy jónak látod..." Ez annyira biztos?
Már neked is mindegy mibe, csak belémkössél....ha más dolgod nincsen...
Hogy itt mennyien unatkoznak a babaneten. Hihetetlen...

Kriszta: nehogymár....Kép Hogy ezen miért kell megsértödni? Nekem általában sosincs igazam (egészen bizonyos, hogy most se) még se sértödök meg!Elfogadom, hogy más másképp él, másképp csinálja és kész. Én csak azt merészeltem leírni, hogy én ilyenröl még nem hallottam (persze ettöl még lehet, hogy van, ufót se láttam még sose, attól még lehetnekKép!!!) Naaaaa nehogy már felkapd a vizet! Te írtál nekem valami olyasmit, hogy:
" Az, hogy különböznek a nézeteink természetes, ha nem így lenne, csupa egyforma (belsőre) gyerekek lennének és minden unalmas lenne. Te így, én úgy, a harmadik megint másképp. Hiszem, hogy Te is jót akarsz a Kislányaidnak,meg a többiek is....."
meg hogy
"Szóval itt a fórumon megbeszéljük a dolgokat, összekapunk, kibékülünk, mentegetőzünk, meg bocsánatot kérünk. Emberböl vagyunk"
Akkor légyszives tartsd is magad ezekhez, és ne sértödj meg, hanem azonnali hatállyal gyere vissza és írj ide nekünk szépeketKépKépKép!

Enikö

ceniko
Szeged

Nekem sem mondták a korházban hogy nem szabad kitörölni a puncit, de utána megkérdeztem a védönénit ö is azt mondta, hogy csak nagyon ritkán és ovatosan töröljem, ne nyissam szét.
Amugy én is olyan butának éreztem magam, hogy semmit se tudtam mit hogyan kell csinálni. Még fürdetni se mutatták meg a korházban, tesom kellett eljöjjön.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Jaj, lányok, ne csináljátok már!
úgy szeretek itt olvasgatniKép
mondjuk most már nem tudom ha lányom lesz mit csináljak? töröljem, ne töröljem?
azt a mindenit!

Enikő!
lehet h. igazad lesz, csüt.ön azt mondta doki bácsi h. inkább lányos, de megyek a 18héten genetikai UH-ra, majd mégegyszer rákérdezek.

Tényleg, Pestre megyek genetikai UH-ra a 18.héten. akkor már nem kell ide a klinikára is menni, ugye? az AFP-t is Pesten nézetem meg, a vérévtelre kedden megyek.

Dancsi!
gartaula!Kép

Zozo
Vendég

Sziasztok!
Lányok, komolyan mondom, én nem is értem!!! Ugyanaz a szervezet (védőnők), hogy tud ennyire ellentétes információkat adni???? Nekem is azt mondták, hogy nem szabad széthúzni, a doki néni is külön felhívta a figyelmemet.

Ezen nehogy összevesszetek már! Végül is nem ti tehettek arról, hogy ellentétes a megítélése a dolognak! Mindenkinek igaza van és mindenki tegye úgy, ahogy jónak látja!!!!:-)))))))

Ildi, várom a leveled!

Karmen, mailt ment!

Enikő, hogy érzi magát Viola? Jól bírja a meleget?

Zozo, sok sikert!

Bea, akármit is teszel popsitörlés ügyben, egyvalamire figyelj oda (ha megenged nekem az akaratlan jótanácsot): a kisajkakra nagyon kell vigyázni, nehogy megsérüljenek, a hüvelybe pedig nem szabad, hogy krém vagy bármi más kerüljön. A legjobb a tiszta víz, minden egyéb helyen a törlőkendő is jó. Ez általánosan elfogadott.
Csaszi: én elég sokáig véreztem, 4-5 hét volt, úgy emlékszem, de változó intenzitású. Mozogni sokat kell (de nem hasizomerősítőket!:-)))), szerintem ne feküdj vízszintesbe, inkább egy nagyobb párnát tégy a hátad alá (30-45 fokos szögben is kényelmes). Nekem is nagyon nehéz volt felkelni, de észre sem fogod venni és már sikerül is. Gyorsan regenerálódik az ember!

Megyünk a Százszorszépbe!
Sziasztok!
H
babamama

Zozo: Nemmondod, hogy kislánygyanús??Kép Ez tök jó! Kép Nem mintha a fiú nem lenne jóKép Én harmadjára azt szeretnék (ha lesz 3.), majd fiús anyukáktól elkérem a receptetKépKép
Ha Pestre mést genetikai UH-ra szerény véleményem szerint, nem kell ide is menned majd! Legalább is nagy hülyeség lenne ha 2x kéne menned! De kérdeztd meg a dokidat/védönöt!Biztos ami tuti! Hány hetes vagy mos?

Hajni: Hát elég kiábrándító, hogy szakmán belül is ennyire megoszlanak a vélemények!Kép Minden témában ez van sajna Kép
Mi lesz a Százszorszépbe? Én nem merek ebbe az 500 fokba elindulni a gyerekekkel!Kép nagyon utálom a nyarat!Kép Nem fehér embernek való.....
Írok mélt!

Karmen: Nükünk volt a klinikán babafürdetési bemutató, a klinikai védönéni mutatta, meg tésztábatétel, babaápolás....stb!A kórházba nem mutatták,hogy kell?

Enikö

ceniko
Szeged

tésztábatétel=tisztábatételKépKép

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Képzeljétek, ma megdöntöttem a fölkelési rekordom, 1 perc alatt föltápászkodtam, és alig fájt! És aludtunk 8!!! órát éjszaka! (3 részletben)
Viszont ma délelőtt meg elég nyűgös a picúr. Már 8 óra óta nem alszik. Néha fölsír, nézelődik, szórakozatni kell már rendesen. Most talán elalszik.
Teszek fel róla képet a profilomba.

Virág: Szerintem is erről szólna a fórum, csak olyan rossz mindig a hangulat egy-egy kérdés után Kép

Kriszti: Léci ne menj el, nekem fontos a Te véleményed!!
Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Karmen: Igen, én is mondtam a kórházba, hogy szeretném megnézni ha fürdetik, de ott ugye csap alatt fürdették a babákat, itthon meg nem úgy csináljuk, úgyhogy mondták, hogy semmi értelme. És mielőtt haza engedtek volna bennünket, akkor mutatták meg hogy kell a köldökét kezelni, meg pelenkázni. Mondjuk én előtte is többször bent voltam a csecsemőosztályon és néztem, hogy teszik tisztába.
De mi se mertük eddig fürdetni, nekünk is jött segítség. De tegnap már a férjem fürdette.
Már alig várjuk, hogy leessen a köldökcsonk.
Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Elnézést,hogy csak igy,ismeretlenűl beleszolok a dolgokba!
Én idő hiányában inkább csak néha olvasgatlak benneteket és most elkeseredve veszem észre,hogy képesek vagytok ennyire összevitatkozni!
Nekem 2 lányom,1 fiam és 1 20.hétben lévő magzatom van.Szóval a pelenkázásból bőven kivettem a részem és amit biztosan tudok ,mindenki máshogy csinálja!Szerintem minden gyereknek más az igénye és az anyukák pontosan tudják mi kell a gyereknek.Nálam a csajok a laktoherb tea miatt amit ittam nagyon higat kakáltak,amivel rendesen megpakolták a puncogot is.Szóval töröltem!:-))
A barátnhőm nem törőlte és a krémbe ragadt hintőpor miatt elzárodott a hüvelybemenet.Orvosnak kellett rendberakni:-(
Fiukkal nincs ennyi gond,fitymát nem szabad bántani,mert berepedhet.
Szerintem senki nem akar rosszat a gyerekének és mindenki csinálja ugy ahogyan a legjobbnak tartja!
Legyetek megint vidámak és ne bántsátok egymást igy is van épp elég gondotok, gondolom!!!
Mindenkinek jó babázást!
Sziasztok:Éva
révi

Enikö! nagyon szépek, föleg együtt!

Évi! jo hogy elökerültél!! Gratulálok a babához, mi a neme??

Zozo! nem tudom mit csinálj, én irtam ovatosan kitöröltem mert ugy éreztem muszáj, beleragadt a hintöporos krém.

Köszönöm a szülinapi köszöntéseket!

Bea! ja, nekem nem mondták a korházban és utána sem senki, hogy a köldököt alkohollal mossam. Tesom amikor jött fürdetni ö csodálkozott és onnantól kentem vele. Köldökcsonkot én is nagyon utáltam, megvallom én bizony nem szivesen kezeltem, gusztustalan volt (ezzel biztos lesz aki nem ért eggyet!) a férjemnek adtam át ezt.
Nagyon szép baba, egyre szebb lesz ahogy a tekitete komolyodik majdKép

Ildi! Itt vannak a képekKép Nem tudtam választaniKép
KépKépKép
Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Révi: Te nem kisteleki vagy véletlenül?
Bea: Tündéri a kislányod, és a macis fejvédö külön dicséretet érdemel!
kissvirag

Gabi,
amikor terhes lettél Bátorral és Fló szép lassan leszokott a ciciről, te fejtél? Mert nekem 2 mellből jön le napi 10, de max 20 ml. Szerinted fejjem le, hogy ne legyen baj? Vagy csak ha érzem, hogy feszít, amit már szerintem nem fog.
Vendég

Sziasztok!
Karmen:köszi szépen a gratulát!:-) nem tudom mi lesz a baba,nem is nézetjük meg,van fiú és lány rucink is :-))
Igazi nyaraló hangulatot teremtettél a képekkel!Nagyon aranyos a babuci és jók is a képek nagyon!
Gratula neked is!

Kisvirag:Kisteleken éltem 15-20 éves koromig,anyumék még mindig ott vannak.Te is kötődsz Kistelekhez?Ismerjük egymást?Képről sajna nem ugrik be:-( Nagyon aranyos a babád!
révi

Sziasztok!
Karmen: Egyszerüen gyönyörü ez a lányKép

RÉvi! Millió gratula! 4 csemete? Kép Aztaaaaa. Le a kalappalKép Mekkorák a nagyok és hogy hívják öket? Merre fele laktok?

Dancsi: Hogy vagytok?Kép

Gigi: És Ti?Kép

Bea: Jól vagytok? Hogy aludtatok? Nem nyügös az az ici-pici baba ez a nagy meleg miatt????

Hajni: Köszi jól vagyunk. Most hogy ilyen 500 fok van, megint többször ébred éjszaka, szomjas. Nagyon izzadós, mint Bogi!
Bogi tegnap hazament mamáékhoz, az elöbb hívtam beszéltünk telefonon, mesélte, hogy fürödtek a medencébe, és nagyon jó voltKépKép. Nagyon sajnálom szegényt, hogy nyáron ebbe a höségbe, itt kell megfölni a panelba. Mamáéknál, nagy kert, medence...stb van. GyerekparadicsomKép Én meg kicsit pihenek addig! AlszomKép

Ma kell hívnunk a dokit, hogy hívja fel az sztk-át kész van-e az a részletes vérkép-eredmény!Ha igen, az eredménytöl függ, beutalnak-e a belgyógyászatra vagy valahova...vagy sem!

Enikö

ceniko
Szeged

RÉvi: Ismerös volt a neved, egyébként nem ismerjük egymást. Mi sokat vagyunk Kisteleken, mert anyósomék és a párom nagyija ott élnek. Anyósomnak egy drogériája van ott, én meg egy darabig a gimiben tanítottam.
------------
Mi így párolódunk a melegben. A kendö alatt csak pelus van, a cici meg "kéznél" van szükség esetén...
Kép
kissvirag

Kissvirág:A mi tablónk pont a tanári mellett van!:-))
A párodat ezek szerint Attilának hívják.Hát mit mondjak,ha elmondom pontosan ki vagyok nevetni fogsz!Anyuék is a 13. szám alatt laknak és van egy butikjuk .Erzsike nénivel(nagyi)közös az udvaruk.Szerintem ebből már mindent tudsz a viszonyokról.Mondjuk ez az Õ dolguk,nem is folyok bele.
Most már betudlak azonosítani:-)
Gratulálok a babádhoz!
szoktam hallani,amint Erzsike büszkélkedik vele!:-)
Megyek a gyerekekért az oviba.Hűssőljetek sokat!
sziasztok:Évi
révi

Évi: Akkor már leesett nekem is, honnan csengett ismerösen a neved! Kép Erre mondják, hogy pici a világ...
kissvirag

Sziasztok!

Nunitörlőtéma: én is úgy tudom, hogy nem szabad kitörölni! Sőt, nekem is külön felhívták rá a figyelmemet a klinikán, sőt a gyerekorvos és a védőnő is ezt mondta. De nem úgy nem lehet kitőrlöni, persze, ha bele megy a kakker akkor óvatosan ki lehet, de nem szabad állandóan a nuniját csesztetni, törölgetni.

Karmen, csodaszép Orsi:-)

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Dancsi:Nekem biza fájt a mellbimbóm, mikor Flóra szopott. Lehet idővel elmúlt volna, nem is baj, hogy nem szopott tovább, mert ugye Bátor majdnem megszületett korábban. Dehogy fejtem mikor Fló leszokott, minek?!

Enikő:Mostanában már inkább olyan fél hét hétkor kelnek, de én kb. éjfél körül fekszem. Sztem meg lehet szokni. Jó én is kipurcanok néha, de veszek egy nagy levegőt és csinálom tovább. Nem egyszerű, de ki kell bírni. Én ugyan nem hagyom Flót szenvedni, ha látom rajta, hogy álmos akkor aludjon egy órácskát, hamár kicsúsztunk az időből.

Fürdető kenőcs: Mi glycerines fürdetőt használunk azt nem kell hígítani, mert elég híg ahhoz, hogy szépen rá lehessen kenni a bababőrére. Én picibabánál inkább a vízben oldanék fel egy kis krémet és úgy füröszteném, úgy nem csúszik. Egyébént sem kell koszt lemosni róla. Flórára is ezt kenem. Olcsóbb és jobb is,mint a babakozmetikumok.

Karmen:Ezt a békás beülős gumit hol vettétek? Orsi még mindig gyönyörű! Kép

Gabi
inecsg

Bea, Gréti nagyon aranyos és szépséges, büszkék lehettek rá:-)

Ez a meleg engem is kikészít, bár Csirke alszik és eszik! tőle sokat. Ma is már délután fél egykor szólt, hogy menjünk aludni, pedig fél kilenckor kelt. Nem is mentünk ki sehova, szombaton is csak este megnéztük Zsédát, de dög meleg volt és a lány éhes lett:-)Tegnap meg kivittük anyuékhoz pancsolni, mi meg beültünk moziba a kedvesemmel, legalább ott légkondi volt:-)

Még valami, látjátok nem értek egyet Enikővel nunner törlő témában és még is bírom a fejit:-)

nyúlanyó

Ja, puncitörlés: én is úgy tudom, hgoy nem szabad a puncit állandóan kitörölni, csak ha kaka ment bele. A legjobb rá a tiszta víz. A popsitörlővel az a baj, hogy a természetes savköpenyét megbontja és a normális védekezőképességét tönkre teszi. Ugyanígy van a felnőtt nőknél is. P.: nem ajánlott a rendszeres irrigálás sem! CSak antibiotikum kúra után. De a külső részt nyilván megmossuk. Ezt nem tenném picibabáknál, csak kaka eltávolítás céljából! Azt ajánlom, hogy sima vízben, lehetőleg folyóvízben mossátok le. Persze ha valaki éppen úton van a törlőkendőnek jó hasznát vehetjüók, de nem minden alakommal kell kitörlöni a puncust!

Pl. pisi után sem szappanos vízzel mossuk le! Nem? CSak simán megtöröljük. Ennyi....

Gabi
inecsg

Nyúlanyó: Naná, hogy nem lehet állandóan a puncit csesztetni! Az a legszarabb, hogy szerintem mindannyian ugyanarról beszélünk!!!! Hogy ha kakis kitörölöm, ha lerakódás van benne kitörölöm, nem eröszakoskodom vele, hanem óvatosan áttörlöm fentröl lefelé egy laza mozdulattal és kész! Sztem mindenki ugyanígy csinálja, csak van akinek ez már kitörlés, van akinek ez még nem az!!! Vagy mittomén! Nem is érdekel, csinálja mindenki úgy ahogy akarja....Kép

RÉvi: A gyerekek mekkorák, hogy hívják öket??

Örület, hogy milyen meleg van! Nagyon tudom utálni KépKépKép

ceniko
Szeged

Gabi3: Igen igazad van puncitörléssel kapcsolatban.Én is így csinálom, meg sztem itt mindenki! Csak máshogy mondjuk! Én sem dogdosom a törlökendöt a hüvelyébe, ha meg kaki van akkor a csap alá dugom a kicsilányt!
Azt írja a dobozon, hogy irrigálni hetente 1x érdemes! Ha hajlamos vagy összeszedni a gombásodást, akkor többször is! A külsö lemosó, pedig minden napi használatra van! Én használom öket. És amikor Bogit vártam, a dokim ajánlotta a rendszeres irrigálást, míg a Laktacyd honlapján azt írja, hogy terhesen nem nagyon kéne.....! Egyes orvosok ajánlják terheseknek, mások egyáltalán nem! És akkor dönts okosan....Kép Megit ugyanott vagyunk, hogy ahányan vannak, annyi félét javasolnak....Kép

TFIldi küldött üzit, megint bedöglött a gépük, azért nem tud jönni, de mindenkit puszilKép

Enikö

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Puncitörlés: Mindannyian lányok vagyunk, tehát szerintem aki csak teheti kérdezze meg az édesanyát, hogy ő hogyan csinálta...nem? Én is egy csomó ellentmondó infót kapok minden témában. Van, hogy szöges ellentét mondják a dolgoknak. A legtöbbször én választom ki, mit teszek, mert úgy vagyok vele, hogy az az egyik szakember erről, a másik meg arról van meggyőződve, akkor mindekettőnek lehet reális valóságalapja, így elvileg egyikkel se tennék rosszat. Ha meg teljesen bizonytalan vagyok, anyuhoz fordulok...végül is én vagyok az élő példa, hogy ő biztos jól csinálta Kép

Gira
Vendég

Ti mit adtok fel éjszakákra a babátokra? Megörjít ez a meleg, és állandóan bizonytalan vagyok az öltöztetést illetöen (még mindig). Este már csak egy rövidujjú bodyt adtam rá, meg egy vékony pelussal takartam be.

Aki szoptat, az ad valami mást is folyadékpótlásnak? Én úgy tudom, hogy elég a szopi, csak gyakrabban kell mellre tenni. Most az a helyzet, hogy óránként kínálom tejcivel, és úgy szopizik, mint egy örült (igaz, hogy csak elötejet).
kissvirag

Bea:Nem kell semmi más,csak tejcsi, jól tudod!
Én is csak bodiban altatom őket.
Gabi
inecsg

Virág: Éjszakára szintén rövidujjú body és vagy pelus, vagy egy párnahuzatKép Most pl tök pucér, punciszellöztetés vanKép Kiságyba gumilepedö, azon egy takaró, azon lepedö azon Viola, nagyon élvezi, hogy szellözik a cuncusKépKép

Gira: Igazat írtálKép! Mi van minimanóval? Hogy álltok alvás, evés ügyileg???

Mukika, Seri, Zita és a többiek...Veletek mi van? Jól vagytok? Babák??

Ja elfelejtettem írni, hogy még nincs véreredményKép majd holnap kell érdeklödjek... Addig meg rágjam a kefét...ugye....Kép

ceniko
Szeged

Gabi: Köszi a választ, de még mindig Virág vagyok (igaziból is) Kép

Enikö: Ilyen gumilepedöt hol lehet beszerezni?
kissvirag

Virág: Húúú nemtom, anyu vette, sztem gyógyszertárban, bababoltban.... talán. Nemtom!

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Puncit mi sem erőltetjük, csak egy laza mozdulattal, ahogy Enikő leírta, és azt is csak akkor ha úgy érezzük kell. De nem erőltetjük széthúzni neki, meg a hüvelyébe se túrkálunk meg ilyenek....természetesen. Ahogy Gabi, Karmen leírta, mi is úgy csináljuk szerintem.

Karmen: Köldökcsonk nekem se szimpi. Én 2x tettem eddig tisztába a kiscsajt emiatt. Apuci kezeli a köldökét is. De hamarosan visszamegy dolgozni apa, úgyhogy rám marad. Remélem gyorsan leesik már.
Fürdető: eszembe se jutott a gyógyszertárin kívül mást használni, csak az érdekelt, hogy ti ilyen pici korba használtátok e, merthogy csúszik tőle a baba.
Orsi gyönyörűséges Kép

Gréti pedig megtekinthető itt:
http://kutasgreta.fw.hu/

no, megyek mert összepisilte az ágyat Kép
Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Virág! amig Orsi csak hanyattfeküdt, addig ö is ebben aludt, de most már hogy leesik a lábárol a pelus, nincs betakarva de adok rá egy vékony pizsinadrágot

Gabi! Tescoban, kn. 1400 ft.

Bea! mielött beleteszed a vizbe töröld meg a kezed a krémezés után, én Szilvia papirtörlöt használtam, de más hasonlo is jo, akkor nem fog annyira csuszni a kezedben. Gyönyörü Gréti is, jó sok képet csináltatok. A férjemnek szinte csak megmutatták amikor vitték a babát aztán mondták is hogy na menjen el.Igy nincs sok elsö képKép MIért is kellett végül császár, az orvosod szerint nem tudtál volna tovább tágulni?
és elégedett voltál vele amugy?

Köszönöm mindenkinek Orsi nevében is

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Fürdetés: nekünk is azt mondták, hogy fürdés előtt kenjük be a babát a fürdetőkrémmel, de az elég macerás úgy. Én csak a vízben kenem be vele, mintha szappan lenne, csak nem baj!

Bea! hogy van ez, hogy császár után közvetlen ennyi képet tudott csinálni a férjed? A kórházban ott lehetett a műtét alatt? Nálunk a klinikán páromnak éppen csak, hogy megmutatták, és már vitték is :-(

Karmen,
nagyon jók a képek Orsiról. Gyönyörű ez a lány, és egyáltalán nem vékony. :-)

Enikő, szörnyű ami Violával történik. Szorítok a holnapi véreredményhez!

Mi megvagyunk, éppen tanuljuk a kanállal evést (fagyi tejcsi), mert fogyóban a tejem. Gond, hogy Csilla nem eszik cumisüvegből, kiskanállal is csak 10-20 ml-t tudok belelapátolni per nap. Ja, és 2 hete alig nőtt, cirka 20-30grammot. Tegnap este már bőgtem, szörnyű érzés két fonnyadt cicit odakínálni neki..
és nem tudok szaporítani, egyszerűen nem megy. :-((((

Seri
seri

Seri! köszi, Nem is vastag, de igy is imádjukKép Ha vizben kened nem szivodik bele a börébe, tudom mert én is sokáig ezzel fürödtem, börgyógyász irta fel nekem is. Orsit sose kanállal itattam, kezdettöl kapott pohárbol. Probáld meg kifele hajlo pereművel. Sajnálom hogy fogy a tejcsiKép

OFF. Tudja valaki mi a helyes válasz? Mi a smarni magyar neve? (Neten se találtam)
1. grizestészta, 2. császármorzsa, 3. daragaluska

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Császármorzsa

nyúlanyó

Karmen, boldog szülinapot! Orsika szokás szerint gyönyörűKép

Bea, nagyon szép Gréta! És milyen nagy baba, az utolsó képen már egy hónaposnak is kinéznémKép

Virág, Benedek is úgy alszik, ahogy Dorka, egy rövidujjú kombi, meg egy vékonyka takaró.

Révi, üdv újra, gratula a 4. babához!Kép

Szülinap jó volt, viszonylag csendes, Benedek végül is kint maradt velünk, de nem volt gond, este 1/2 8-tól reggel 1/2 7-ig aludt, utána nem sokkal átvette anyósom, így tudtam még pihenni. Kép

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Karmen: Császármorzsa, és nálunk smarglinak hívjákKépKépKép

Seri: KÖszi aranyos vagy!
Én meg drukkolok, hogy álljon vissza a tejcsi!Sztem is pohárból itassad, ahogy Karmen írta!

Bea: Nagyon szép Gréti babaKép Én is csodálkoztam, hogy csaszi után ennyi képet lehetett készíteni Róla! A klinikán még a sima szüléskor sem nagyon szabad fényképezni, kamerázni meg tilosKép
És tényleg nagyon piros volt Gréti puncija amikor hazahoztátok! Kép Helyrejött azóta???
Enikö

ceniko
Szeged

Enikö,Anita! köszi, a család sem tudtaKép A Danone-nak a választ emiatt nem tudtam beküldni

Erika! Neked is köszi.

RÉvi! Merre szoktatok sétálni és mikor? Melyik játszora jártok?

Erika! mi is összejöhetnénk majd, nemrég láttalak a ház elött egy anyukával meg a gyerekekkel, de ebédért siettünk már nem volt idö bemenni. Ha hamarabb indultunk volna...Kép

Seri! mi orvosi müszerben vettünk ilyen csörös üvegpoharat. Késöbb meg már bármilyen pohárbol tudott inni. Azért kell türelem, mert eleinte nehéz itatni hogy ne menjen mellé, óvatosan öntsd! De hamar meg fogja tanulni. Kanállal megunnád amikor már több lesz az adagja

Nekem is csaszi volt ugye és korház, de ahogy irtam bizony kb. 5 kép lett csak. És semmi fürdetéses

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
miért fontos, hogy beszívódjon a fürdető krém a bőrébe? testápolás? biztos bugyuta a kérdés, bocsi előre is.
A csőrös pohár után nem nehéz átszoktatni a babát sima pohárra? mintha ezt olvastam volna régen valahol, ezért idegenkedtem ettől a megoldástól ezidáig.

A párom vett ma szoptanitot, ismeri valaki? Este fel is avattuk, de még gyakorolni kell. Érzékeny műszer ez a baba, megérzi rögtön, hogy van egy plusz kis csövecske a szájában, ha nem ügyes az ember..

Seri
seri

Sziasztok !
Sajna ma dolgozni megyek és a festők is itt lesznek pillanatokon belűl,szóval gyors válaszok:
Losonczi Csongor 5 éves
Losonczi Gréta 5 éves
Losonczi Blanka 2,5 éves

Sétálni ritkán megyünk,mivel kertesben lakunk,de ha megyünk akkor a Mátyás téri játszóra vagy a híd lábához

Én is csaszis voltam a klinikán.Én megkértem az altatós aszisztenst,hogy fényképezze le a babát,csak sajna akkor még nem volt digitális gépünk,de ha lesz időm beszkenelem nektek.
Pont felemelik a zöld függöny mögűl maszatosan!:-)

Seri:kiváncsi vagyok hogy válik be nektek a szoptanik!Sok sikert!

Hűvösebb napot mindenkinek!
Sziasztok:Évi
révi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?