A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Csirkesz!

Nagyon nagyon gratula!
Most komolyan irigyellek, tok jo egy kisteso!
En amikor megemlitem a paromnak a temat ugy tesz mintha suket lenne. Kép
Pedig milyen oreg Kép mar a fiam jo lenne egy kissebb. Kép

Ani

KépKép
KépKép
tontica

Orsi, épp az a gondom, hogy rengeteg ellentétes infó van a fütyivel kapcsolatban.
- Egyéves korig egyáltalán ne nyúljunk hozzá.
- Minden fürdésnél a kezdetektől húzzuk hátra óvatosan, amennyire lehet.
- Ha letapad, 2-3 éves korig ne szüntesse meg orvos a letapadást, mert addig újra letapadhat.
- 5 éves korra általában magától megszűnik a letapadás.
- Viszont ha nem húzzuk hátra a bőrt, összegyűlhet a váladék, ami fertőzést okozhat.
stb.

A gyerekorvosunk azt mondja, hagyjuk, 2-3 éves korig semmit ne csináljunk vele. Azt mondta, kétesélyes a dolog: megoldódhat magától is (itthon óvatosan próbálhatom hátrahúzni, de nem tudom, hogyan, ha le van tapadva), de lehet, hogy csak orvosi beavatkozás segít. Ennek ellentmond, amit írtam, hogy állítólag 5 éves korra ez magától rendeződik. És addig? Az a rengeteg váladék? És akkor mégse csináljunk semmit 2-3 éves korban sem? Nem tudom.
Irtam pár netes orvosnak, ha válaszolnak, megírom.
De a lelkiismeret bánt, mert egy hónapja még nem volt letapadva. Próbálkoztam én minden nap, de ezek szerint béna voltam.

Judy, gratula mindahhoz, amit írtál!

Kistesó: a férjem már szeretne, de én még min. 2 évig nem merem vállalni, mert mi a garancia arra, hogy nem járok úgy, mint először? És akkor hetekre itthon kéne hagynom Dávidot, arról pedig szó sem lehet.

Liv

Kép

Kép
liv

Liv, mondtak olyat az orvosok, hogy mennyi az esélye, hogy ugyanez lesz második terhességnél?

Pocó

Kép
Kép
pocó

LivKép
Örülök a neurológia hírnek. Fütyi ügyben ne aggódj. Nekünk sem lehet rendesen hátrahúzna, csak picit, annyira hogy a fityma vége épp hogy látszik, én csak onnét szoktam letörölgetni a trutyit.

Csirkesz Kép Kép Gratula, ez gyorsan összejött.
Nálunk apa már vagy fél éve szeretne újabb kisbabát Kép

Lau Kép Úhh, ez a tüdő dolog rosszul hangzik. Szorítok, hogy magától megoldódjon.

Judy Kép gratula nektek.

Andi Kép Boldogot.

Most csak ennyi és kb csak 10 nap múlva leszek, mert jövő héten megyünk nagyszülőzni.
Jó talit nektek!

LivKép akkor gondolom Maccsot értesíted a helyszínről, mert én ígértem neki itt múltkor írásban, hogy szólok hol lesz, de holnaptól nem leszek netközelben.
Na ennyi. Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

SziasztokKép

Anitának BOLDOG NÉVNAPOTKép

CsirkeszKép
Látom nem tétlenkedtetek a germánoknálKép Remélem
beigazolódik a dokinál is a teszt eredménye, nagyon nagyon gratulálok.Boti tuti örülni fog egy öcsinek vagy egy hugicának.
Szörfös képKépNagyon szépen áll a kisfickó!!

MaccsKép
Kakaó, hát te isszátok a billentyűzetet? Bián is lesz net? Vizsgához gratula.

Magikáék tuti nyaralnak de jó nekik, jó időt és napsütést.

JutiKép
Boldog évfordulótKép
SzobatisztaságKépKúszikmászik (mi is így nevezzük)Kép

LauKép
Biztos minden rendben lesz, megfázás utáni állapot is okozhat zörejt.AllergiaKép

Szóval lesz tali?

Noémi
fantikbaba

Sziasztok Lányok!Kép

Nagyon köszönöm a névnapi köszöntéseket!KépKép

CsirkeszKépKép
KISTESÓ: NAGGGYYYOONN JÓ HÍÍÍÍÍR!!!Kép Ti aztán gyorsak voltatokKép Nagy-nagy gratula hozzá!Kép
Boti igazi kis vagányKépKép

VeraKép
Lufis Kornél nagyon aranyosKép

LauKép
FűallergiaKép
AsztmaKép Reméljük kiderül, hogy nem az.
Golyófejű Bazsiról tehetnél fel egy fotótKépKép

LivKép
KukiKép Mivel nekem lánykám van, nem tudok segíteni, de azt én is észrevettem, hogy ezer féle tanács, vélemény van arról, hogy mit lehet és mit nemKépKép

JutiKép
Boldog házassági évfordulótKép
A srácaid továbbra is gyönyörűek (és ügyesek is)KépKép

ReditkeKép
Jó nagyszülőzést NektekKép

Mindenkinek szép napot!Kép

Anita

A ma 7 hós EsztiKép
Kép

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!

Fügyi téma: de jó, hogy lányom van Kép.
LivKép: ne hibáztasd magad, nem tehetsz róla! Tényleg minden orvost mást mond ezzel kapcsolatban, kinek higyjen az ember? (még egyszer: de jó, hogy lányom van Kép - 15 év múlva majd lehet,hogy mást mondok Kép)
Szerintem elég kicsi rá az esély, hogy a második terhességed is úgy végződjön, mint az első; biztos nem lesz gond legközelebb!

CsirkeszKép: gratula a kistesóhoz Kép. Irigykedek ám én is, de én Livike mellett most még nem mernék még bevállalni egy kistesót, talán majd 2 év múlva Kép.

AnitaKép: gratula Esztinek a 7 hóhoz Kép. Édes ez a kép Kép.

Timi

Kép
Kép
timóca

Pocó 25%. Gondolj bele, elsőnél pedig 2 volt, és beleestem.

Edit, egy hónappal ezelőtt nekünk is addig lehetett hátrahúzni, addig nem is aggódtam, a váladékot is le tudtam törölni. De most egyáltalán nem lehet.

Maccséknak az új lakásban egyelőre nem lesz net sajna.
Én lemaradtam találkozóügyben. Ha megvan, hogy mikor és hol lesz, természetesen megírom majd neki sms-ben.

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Elnézést hogy ismeretlenül berontok hozzátok. A 2005 nyári babás topikból jöttem, ahol felmerült egy kérdés, amire ti talán mint kórházat megjárt anyukák tudjátok a választ.

Mi történik akkor, ha a kismama házassági anyakönyvi kivonat vagy hajadonságot/válást igazoló papir, illetve apasági nyilatkozat nélkül állit be a kórházba szülni? Mit irnak ilyen esetben a születési anyakönyvi kivonatra? Mert azt ugye már a kórházban kiállitják? Kiállitják ilyen esetben egyáltalán? Vagy utólag kell bemutatni a papirokat?

Előre is köszi!

rokica
27+3

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica Kép
Az anyakönyvi kivonatot azt a sokadik napon állítják ki, és nem a kórházban! Tehát semmi nem történik, ne aggódjon az, akit értin!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Orsi!
Nekem a kórházban állították ki az születési anyakönyvi kivonatot, és hazajövetel napján azaz 4. napom már meg is kaptam.

Rokica! Érdeklőd meg a kórházban. Szerintem ilyen esetben később kell bemutatni.

Raktam fel Vikiról képet. Cím:
http://www.kep.tar.hu/illesek/50070231#2

Ma vagyunk 8 hónaposak. Hogy repül az idő! Kép

Csirkesz! Gratula a kispocaklakóhoz! Kép Kép

Van valakinek ötlete, hogy hol legyen a tali szerdán? Szerintem Városliget lehetne, mert jól megközelíthető mindenkinek.
Vagy lemaradtam az olvasásban, és már megírtátok?

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Moszi Kép
akkor ezek szerint ez sem egységes??? Kép
nekünk a párom ment el érte az önk.hoz, a kórházban csak be kellett diktálni az adatokat és az önk-nál kellett csak bemutatni a papírokat.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Eleg rossz napom van ma, nagyon keveset aludtam, a picur 3 korul folkellt es csak sirt, sirt es nem lehetett megnyugtatni, beraktam kozenk es meg ott is sirt es nagyon sokara aludt el. Fogalmam sincs mi lehetett a baj, rosszat almodott vagy nem tudom, fog kizarva, most nem jon neki egy sem. Olyan faradt vagyok!

Meg aztan most beneztem ide es egy kicsit ugy erzem, hogy levegonek vagyok nezve, nem igazan szolit meg senki es en is Anita vagyok am. Kép

Meg ez a teso tema is elszomorit, en ugy vagyom ra, mindig azt szerettem volna, hogy kis korkulonbseg legyen a gyerekeim kozott es most a ferjem nem akarja, a tietek meg igen. Mindjart sirok, de hisztis vagyok! Kép Bocsika ma vilagvege hangulatom van!

Ani

KépKép
KépKép
tontica

Kedves Anita TonticaKép
Boldog névnapot kívánok Neked!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

ne legyél így nekikeseredve! Sjna mindig csoportosan jönnek a kellemetlen élmények. Következő éjszaka bizti jól fog aludni a csöppöd, mert tutira fáradt lesz. A névnapodat meg sajna a Becenevedből én még csak nem is sejtettemKép BOCS, de majd mostantól tudni fogom.
A gyerkőc téma meg úgyis megoldódik. Apájádnak úgy tűnik kell még egy kis idő, de ülj le vele beszélgetni, és lehet, hogy Te lepődsz majd meg a legjobban, hogy mit reagál arra, amikor elmondod neki, hogy Te miért szeretnél ilyen hamar még egy gyerkőcöt. Szerintem tutira mindent meg lehet beszélni a faterokkalKép
Világvége hangulatot söpörd félreKép

Kedves VasaniKép
Neked is boldog névnapotKépKépKép

Csirkesz
megyek főzni, mert végre bealudt a krampuszomKép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Liv! Hát nem túl jól hangzik KépKépKép

Én is kórházban kaptam meg a születési anyakönyvi kivonatot. Egyik nap elkérték a papírokat hozzá és 2 nap múlva hozták.

Kép
Kép
pocó

LivKép
Ez a fütyitéma szerintem 2 részre osztja az orvosokat: vannak akik javasolják, vannak akik tiltják.
Egy urulógus ismerősünk szerint az egész témát az urulógusok gerjesztik és tartják a felszínen, mert így legalább van munkájuk. Õ azt mondja, hogy a kukitéma 3 éves korra magától megoldódik, nem kell semmi húzogatás, vagy fütyitorna. (azt mondja, hogy az állatvilkágban sem húzogatnak a mamák, és teljes a siker a hímeknélKépKép) Na én nem tudom kinek higyjek, én húzogatok, mert a barátnőm meg ezt javasolta. Fütykös javul, de nem tudom mi lenne, ha nem csinálnánk.

Csirkesz
aki köszöni mindfenkinek a gratulációkat, és reméli, hogy az állapota 2006.jan.20-ig így is maradKép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

TonticaKép:
Kép

RokicaKép: mi is a kórházban kaptuk meg a születésit. De ha neked nincsenek ott a papírok, akkor addig nem állítják ki a születésidet (nem a kórház állítja, hanem az önkormányzat) - utólag lehet intézni. Ez csak egy segítség a kórház részéről, hogyha megvannak az iratok, akkor elintézik ők az önkormányzatnál. (azért is jó minél elöbb megcsináltatni a születésit, mert egy csomó mindent csak azzal tudsz intézni pl. anyasági támogatás...)

Timi

Kép
Kép
timóca

Tontica Kép, boldog névnapot, és mindenképpen jobb kedvet kívánok neked. Kép
Nem hiszem, hogy bárki is levegőnek nézne téged. Kép
Szerintem is beszélgess a férjeddel arról, hogy te mit szeretnél és ő mit szeretne, egészen biztos, hogy lesz kompromisszum. Kép
Tegyél az asztalra egy csokor színes virágot, tedd be a kedvenc cd-det, és nézz a gyönyörűséges babádra. Az élet szép. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Orsi, eddig 2 orvos válaszolt:

"A fityma szűkület általában gyakori a gyerekeknél, letapadás egy perc alatt megszüntethető,kissé kelemetlen vizelet csipés nem kiséri, naponta 4-5 x kamillával kell mosni, l hét alatt rendben jönn, ha jelenleg nincs gyulladása a gyereknek 2 éves kórig lehet várni."

"Mosogassa a területet kamillával és próbálja hátrahúzogatni.
A gyermekurológusok véleménye az, hogy 2 éves kor körül meg kell szüntetni a letapadást, majd a fitymazsákot rendszeresen tisztítani."

Kép

Kép
liv

Liv Kép
szóval akkor hátra kell húzni ezek szerint??? Kép
jó, hogy mindenki mást mond.

köszi, hogy beírtad.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

TonticaKépKép
Fel a fejjel, Te AnitaKépKép
Boldog névnapot Neked!!Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

SziasztokKép

Tontica!!Kép Hát persze, hogy Neked is Boldog Névnapot kívánok én is!! Sajna, én sem tudtam, hogy Anita vagy, vagy lehet, hogy elkerülte a figyelmemet. Bocsi!Kép

Jaj, Csirkesz, tök jó NektekKép De nem mondanám, hogy teljesen reálisan irigykedem, mert már van két gyerkőc, és nem is terveztünk többet, azért olyan jó hallaniKép Vigyázz magadra nagyon!!Kép
Meséltem Ákosnak, hogy a Boti anyukája megint babát vár, tökre örült nekiKép Úgy imádja a kisbabákat, Balázs előtt is nagyon szerette, de azóta meg még jobbanKép

Két napja Balázs feláll a fürdőkádban is egyedül, első nap kicsit csúszkált a lába, de most már biztosan áll. Annyira élvezi, hogy már nem kell fogni fürdésnél, ül már egyedül aztán szépen négykézlábra áll, és úgy játszikKép
Vettünk neki ma egy bébikompot, és rugózik benne, furcsállja, de már odaaraszolt hozzámKép

Ez a fütyitéma is érdekes. Nekem is azt mondták, hogy nem is kell vele foglalkozni 2-3 éves koráig, mégis, Ákosnak hátrahúzták rendesen másfél évesen.

LivKép A talit úgy beszéltük meg, hogy minden hónap második szerdája, és mindig a helyet fixáljuk időben. Elég hűvöset mondtak jövő hétre, menjünk megint az Állatkerti Játszóházba? Vagy már késő ilyenkor helyet foglalni?

Ez még a múlt héten készült. Evés közben aludt el a székbenKép
Kép

Egymás után a srácokKép
Kép

Hajvágás utánKép
Kép

És a pancsizásKép
Kép

Pussz
Lau
lau

Pihenő a nagytakarítás után. Nemrég fejeztem be, már csak fel kell mosnom, de az már holnapra marad. Megvolt az ablakpucolás meg minden. Ugyanis vasárnap keresztelő.
Dávid leendő keresztszüleinek (a férjem nővéréék) van egy 16 éves lánya, ő is most lesz megkeresztelve, neki meg mi leszünk a keresztszülei.
Holnap kajagyártás, 16 ember számára. Anyám szerencsére törött vállal is segít, de mint kiderült, számíthatok a sógornőmre és a lányára is, ők is segítenek.
Úgyhogy én a hétvégén valószínűleg nem jövök.
Bár, ahogy magam ismerem, lehet, hogy esténként azért bekukkantok. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

SziasztokKép!

Egy percre jövök,mert egyszerűen nincs időm semmireKépKépKép.Lakásnézők jönnek mennek,de semmi konkrét idegeim kötélen lógnak,alig alszom mert nagyon szorít az idő az eladásbanKépKépKép.Bocs a panaszkodásért...

AnitaKép

Istenke éltessen sokáig,még benne vagyok a 8 napban!Eszti baba továbbra is gyönyörű,imádom a mosolyátKép

TonticaKép

Neked is nagyon boldog névnapot és sok sikert tesó ügybenKép!

CsirkeszKép

Szuper hírek,igazi bevállalós család vagytokKépKépKép!Jelezz ám ha jöttök Kőszegre!

NikkKép

Remélem e-mailt megkaptad,millió puszi Bandusnak!!!

Mindenkit üdvözlök,bocsi hogy nem írok többet de megyünk a temetőbe drága szüleim sírját beültetni,apukám ma 7 éve halt meg.

Puszi:Viola
h_viola

Lányok, csak egy gyors kérdés.
Dávid csütörtökön megkapta a BCG-újraoltást, most nagyon piros neki, 1-1,5 cm-en. Ez normális?

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

LivKép
Igen az, ki is fakadhat később.
Keresztelőhöz sok sikertKép
fantikbaba

Hali

Mi ez a pangás?

Liv
Hogy sikerült a keresztelő?

Viola
Lakáseladáshoz továbbra is drukkKép

Lau
Drukk, hogy rendben legyen a szivecskeKép az evős-alvós kép címlapkategóriaKép és persze a tesósak is szupikKép

Anitáknak boldog névnapot utólagKép

Csirkeszék kint voltak nálunk pénteken. Boti édes pofa, és más nagyon ügyi, álldogál, négykézlábazik, gügyögKép Gellértke is kedvet kapott tőle, mától ő is csacsogKép De ő még csak kúszik és csücsül.

Egy kép a két lurkóról:
Kép

és egy mai a házitigrisünkről
Kép

na eldőlök
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Megvolt a keresztelő, nagyon jó volt, szép volt, együtt volt az egész család és a legközelebbi barátaink. Kép Dávid kézről kézre járt, jól el is fáradt, de nagyon klassz volt az egész. Teszek fel képet is.

Kép

Kép
liv

Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok
Anitáknak boldog névnapot Kép

Csirkesz
Nektek pedig hatalmas gratula a tesóhoz Kép

Viola
Mailt megkaptam Kép Szoritok a lakásért,hogy jöjjön már az a vevő aki el is viszi Kép

Bandó nagyon beindult a hétvégén Kép Elkzdett mászni rendesen,egyedül felül feltérdel, kibujt a második fogacskája hihetetlen Kép

na megyek tanulok még egy kicsit,bocs mert nem reagáltam mindenkinek
szerintem még lehet foglalni a játszóházba helyet nekem azt mondták multkor hogy 1 héttel elöbb szóljak oda,de csak lesz még hely.

Kép
Kép
nikk0830

SziasztokKép

Egy újabb hétKépKép

LauKép
Képek olyan édesek!KépKép

ViolaKép
SziaaaaKépKép Már épp írni akartam, hogy mennyire eltűntél, de szerencsére megvagyKép
Biztos nagyon nehéz ez a lakásdologKép Továbbra is csak drukkolni tudok, de azt nagggyyoonn!!KépKép Kitartás!Kép
Mírádról meg nem is írtál...

JutiKép
FotókKépKép

LivKép
Dávid nagyon aranyos, ahogy figyeli a történéseketKépKép

NikkKép
Nagy gratula Bandónak a sok tudományhoz!!KépKép És persze a fogacskához!Kép

Esztim elkezdett kúszni!!KépKép
Illetve kérdezni akartam, hogy mi a kúszás és mászás? Kúszás, amikor csak araszol a földön, a mászás meg, ha már konkrétan négykézlábon halad??
Na, szóval Eszti a földön araszolást kezdte el pár napja csinálni, olyan ügyes!Kép Hátrafelé eddig is ment, de most már előre is haladKépKép
Viszont, most van az, hogy egy percre sem tűnhetek el a szeme elől, mert azonnal sírni kezd és addig sír, míg oda nem megyek hozzá. De az is elég, ha hátat fordítok, vagy elmegyek a mosogatóig (amit egyébként lát a nappaliból). Ugye ez ebben a korban (6-7 hó) másnál is így volt/van?

Szép napot!Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!

Minden Anitának boldog névnapot kívánok utólag!

CsirkeszKép, nem semmi, gratulálok! Azoknak, akik hamarosan szeretnének még egy kisbabát, pedig kitartást kívánok. Én asszem, kettőnél megállok és az ő életüket próbálom egyengetni. Nikivel nem könnyű, 8 évesen már elérte a "pubertáskori" szemtelenkedés, flegmaság, stb... Elég húzós napokat élünk át mostanában vele, de megoldjuk Kép.

Hétvégén Szoboszlón voltunk és strandoltunk - Pipike is! Nagyon tetszett neki a gyerekmedence, csücsült a vízben és tátott szájjal bámulta a "nagyokat". Vittünk szélsátrat, ahova behúzódtunk a meleg elől, tök jó volt.
Niki az apjával csúszdázott egész délután, egyszer pedig hatalmasat esett - de a szerzett sebekre iszpnyú büszke volt (ez is valami új hülyeség nála).
Ezen kívül rengeteg cuccot turiztam a csajoknak, van lent egy turi tele amerikai bébicuccokkal, igazi kincsesbánya!

Sajnos egyetlen képet sikerült csinálnunk, mert lemereült az aksi, ez az apámék nyaralójánál van.

Üdv mindenkinek,
Andi

Kép
Vendég

Sziasztok!

Orsi!Ezek szerint nem egységes a rendszer.

Tontica, boldog névnapot! Utólag is!Kép

Lau!Alvós kép nagyon ari! Kép
A többi baba is nagyon szép Kép, de Lau alvós képe, nagyon magfogott. Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Mindenkinek koszi a nevnapi jokivansagokat, jol kiharcoltam magamnak Kép
A hetvegen nem irtam, mert alig voltunk itthon es akkor is volt dolgom boven, vegre ki tudtam takaritani.
Vasarnap lementem a partra egy kicsit napozni mert jot tesz a boromnek, legalabbis ezt mondjak de tele lettem apro piros pottyokkel, van olyan, hogy napallergia?
Hat elegge kivagyok, de nem akarok panaszkodni allandoan csak eleg nehez megallni amikor minden osszejon.
Kepzeljetek lefoglaltam egy haromkereku babakocsit, annyira szep, piros, nagyon meno. Kép
CSAKHOGY abbol a penzbol akartuk kifizetni amit a papagajert kapunk, (volt egy amazoniaink amit eladtunk mert allandoan kiabalt es nem hagyta aludni a picurt, nagyon feltekeny volt ra) de jol atvagtak bennunket, csak igergetnek es nem fizetnek.
Ugyhogy most szomoru vagyok mert meg mindig nem tudjuk megvenni es en mar ugy beleeltem magam. Kép

Liv Kép : az en fiamnak is le volt tapadva, lehuzta neki a doki es azt mondta, hogy minden heten egyszer huzzam le es mossam ki, ennyi, nem nott vissza, szegenykemnek az egyik hereje nem szallt le igy meg kell majd operalni kesobb. Kép
Gratulalok kis Davidnak a keresztelohoz, biztos nagyon emlekezetes volt, nekunk szeptemberben lesz bar en nem nagyon repesek az oromtol, nem tartozom a katolikus egyhazhoz es nem is igazan szivlelem de a parom es csaladja fontosnak tartja igy meglesz az oromuk Kép

Lau Kép : nagyon edesek a fiuk!!! Kép

HViola Kép : Nagyon drukkolok, hogy sikeruljon a koltozes tudom milyen a szomszedok miatt szenvedni, szerencsere a mieink meg az elviselheto kategoriaban vannak.

Trompipi Kép : Pipike valtozatlanul nagyon gyonyoru! Kép

A picurka meg mindig nem maszik es 8-an lesz 9 honapos, szerintem ez mar nem normalis, nem?! El tud menni a szoba egyik vegebol a masikba de gurulva, felul egyedul, terdel, ajtokat nyitogat, csak eppen nem maszik. Lehet, hogy nem is fog?

Csirkesz Kép : mikor mesz dokihoz? Beszeltem a paromman, azt mondta ne rohanjak annyira Kép ugyhogy fekezek de teso nalunk is lesz ha torik ha szakad!!! Kép
Nem vagy rosszul?

Megyek felkelt a kis tokos. Kép

Ani

Ui: Vasani Anita, tudtad, hogy az Anita az Anna becezese? Az -ita spanyolul kicsinyitokepzo, tehat mi szo szerint Annacskak vagyunk. Kép

Uui: hogy kell csinalni a vigyorgo fejecsket, nekem nem sikerul?

KépKép
KépKép
tontica

AniKép,
Köszi a bókot. Látom, már jobb kedved van, és ennek örülök!
Pipike 8 hónapos + 1 hetes, és ő sem mászik, de kúszik, forog, csücsül, csak térdelni nem akar és úgy nekiindulni... Bár már próbálkozik.
Lenne Hozzád egy kérdésem: már régóta szeretnék spanyolul tanulni, annyira tetszik ez a nyelv. Most nyáron lenne is hozzá kedvem, de csak így, itthon, a baba mellett. Hogyan kezdjek hozzá, milyen anyagból tanuljak?

Köszi,
Andi
Vendég

Tontica, nem katolikus keresztelő volt. Kép

Olvastam, hogy a mászást egyéves korig kell produkálniuk a babáknak. Ha gurul, az jó, rzrk szerint mégiscsak közlekedik.

Maccs érdeklődött a holnapi találkozó helye és időpontja felől. Mit írjak neki?

Kép

Kép
liv

Holnap lesz a babanetes tali??? És én nem tudok róla? Kép
Vendég

Hahóóóóó!
Valaki tud valamit mondani a találkozóval kapcsolatban? Mi ugyan nem megyünk, de Maccs nagyon várja a választ.
Köszi!

Liv

Kép

Kép
liv

Liv
szerintem szerda lett megbeszélve, de ennél többet nem tudok.

Csirkesz
Nektek meg hatalmas gratula a tesóhoz.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok,
pár szóban bejelentkezem: csórtam kölcsibe egy billentyűt. Kép

Látom nagyjából mindenki él és virul, itt a nyár, ez jót tesz mamáknak babának egyaránt. Kép

Tali: Arról volt szó,. hogy időben megbeszélünk valami tali helyet a fix időponthoz.. Kép Szerintem lehetne kint is, olyan klassz az idő, ne töltsük bent valami söütét zárt helyen.. Kép De nekem tulajdonképpen mind1. Mondjuk sütikészítéssel már így sem hiszem hogy tudnék készülni.. Kép

Kezd a lakás úgy kinézni, mint egy alapos bombatámadás után, mivl már félig dobozokban élünk. a lákst átvettük, de csak most hétévégn költözünk, teljesn ko. voltamn a vizsgáék után kell egy hét pihi, és apa is csak a hétvégén ér rá, /erre nem pazarlunk szabit/, én meg ugye egyedül nem tudom lehordani a cuccokat, főleg Lilivel a nyakom.. Kép

Május utolsó hétvégéjén a Balcsin voltunk, nagyon jól éreztük magunkat, még Lili is pancsizott kicsit a vízben. Kép Múlt hétvégén meg a vizsgák sikeres befejezésére való tekintettel elmentünk bulizni, de mivel a nagyiék vidéken voltak, jött a manó is a kertipartira. 12 ig nyomta a dance-et a műanyag kerti székbe kapaszkodva!!! Kép A sok éjjeli tanulástól teljesen ki vagyok piurcanva, minden este már 11kor ko vagyok, pedig a kislányom már napok óta egyfolytában üvölt este, és csak cicivel a szájban hajlandó ellenni, még akkor is ha már elszunnyadt, ha kicibálom magam a fogai közül felébred, felsír, és kezdhetem az egészet előről. Ezek most már remélem tényleg a felső fogacskák lesznek, bár már majdnem egy hónappal ezelőtt is a fogakra akartuk fognai a lázat, és azóta sincs több egy csücsöknyivel sem! Kép

Viszont lassan kezdünk ráérezni a kajálás témára egyre többet tudok belegyömöszölni, már korrekten egy harmad, esetleg akár egy fél üveg babakajánál is tartunk! Kép

Sajnos Bián nem lesz netem, mert nincs vonalas telcsi. Kép Ez nem jó hír, már most is elvonási tüneteim voltak Kép Nem is tudom mikor lesz Kép Majd talán anyuéákltól a hétvégéken.. Kép

Bocs, most név szerint nem írogatok, csak egy-két kivétel:
Aniták! Kép Boldog névnapot!

Csirkesz gratula! Kép Direkt volt, vagy nem jött be a páfrányos teszt? Kép Még hogy ágyhiány!! Kép Kép Kép Nem lesz kicsit gyors ez a tempó? Bár te nagyon bevállalós vagy. Kép

Most megyek, jók legyetek! Kép

Macs

Képek Liliről:
Balcsi gyereknapkor:
Kép
Kép
Kép

Pancsi otthon:
Kép
maccs

bocs a sok félreütés miatt, de ez a bill. még elég ismeretlen.. Kép
macs
maccs

MaccsKép, üdv. újra.
A fenti képen Lili nagyon hasonlít a párodra.
Különben nyugodtan gyere majd át hozzánk, amikor akarsz, és írj tőlünk a netre a lányoknak. Kép Nehogy már teljesen nélkülöznünk kelljen a babanetről.
Különben csak eleinte nem lesz net, vagy később se?

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!!Kép

A tali tényleg úgy lett megbeszélve, hogy június 8-án, de nekem sem igen volt időm megszervezni. Múlt héten Ákossal mentünk allergiára, tegnap elutazott táborba, aztán Balázzsal mentünk vérvételre, mert a doki vashiányra gyanakodott. Sajnos, tényleg be is jött, mert a vasszintje 1,40, a minimum 10-hez képestKép Épp szabin van a dokink, majd csak csütörtökön lesz, de egy másik dokinéni írt fel vasat és folsavat, hogy kezdjük el szedni. Viszont a súlya most szépen gyarapszik, előző hónapban nem hízott, sőt fogyott, most viszont két hét alatt 80 dekát is felszedett magáraKép
Valószínű mennünk kell majd hasi ultrahangra meg vizelet vizsgálatra is el fognak küldeni.
Liv: Te írtad, hogy Dávid vashiányos volt, neki mekkora volt az érték?
Nagyon édes a kép, jól sikerült a keresztelő?

MaccsKép irigy-irigy Balcsi miattKép Képek szuperek, Lili is milyen sokat nőtt!! Költözés nem jó, de utána mennyivel jobb lesz!Kép Mekkora lesz a ház, van róla kép?

Most pénteken mi is megyünk kicsit kirándulni, Sopronba megyünk. Ákos most nincs itthon, táborban van, majd csak hétfőn jön haza.

AndiKép Mi is úgy gondoltuk, hogy kettőnél megállunk, azt hiszem, bőven elég lesz úgy foglalkozni mindkettőjükkel, ahogy igénylikKép
Ákos még annyira nem vészes, de elég kajla ő is, szemtelenkedést is hamar megtanuljákKép

Van egy olyan sejtésem, hogy tolódik ez a tali? Esetleg jövő hét szerda jó mindenkinek?

Puszi, majd írjatok
Lau

Ui: olyan furcsa itthon Ákos nélkül, Balázs is elég nyűgös, lehet, hogy hiányolja a bátyót...Kép
lau

MaccsKép
De jó hogy írtálKép
Jó kipancsoltátok magatokatKép 12-ig veletek bulizott, mi lesz ebből a gyerekből?Kép

Szerintem is toljuk el a talit, hátha az idő is javul egy kicsit.

Nálunk is több sírás éjszakaKép Fogak vagy az idő nem tudom.És lassan ki fogom párnázni a lakást az esések miatt.

Kép
fantikbaba

Sziasztok!

Régen írtam már, bár olvasni mindig szoktalak benneteket. A babák nagyon szépek és nemsokára elkezdhetjük az 1éves köszöntéseket. Nagyon telik az idő.

Csirkesz! Gratulálok a kistesóhoz! Elgondolkodtatott. Én is szeretnék már másodikat, csak egy pár hónapot még várni kell, mert két babakocsis babával nem boldogulnék. Áronnak stabilan járnia kell a kistesó megszületésekor. Olyan izgi. Várjuk a beszámolókat.

Maccs! Neked is gratulálok a vizsgákhoz. Ügyes vagy Kép. Nekem szakdolgozatot kellene írnom, de valahogy nincs ihletem Kép. Inkább vizsgáznék én is. Balcsi Kép) Ha jól tudom, nem feltétele az intenetnek a vonalas telcsi Kép. Mobilon, kábeltv-n is lehet internetezni. Nagyon jók a képek!

Judy! Tigris Kép Te csináltad?

Liv! Neked is gratulálok a keresztelőhöz. Gondolom jól kidolgoztad magad, de emlékezetes nap marad.

Ezenkívül gratulálok az Anitáknak és minden szüli- és névnapot ünneplő netmaminak Kép.

Fanatikbaba! Nagyon aranyos a lányod a hintában. Első látásra egy szumó birkozó őve jutott eszembe a hintáról.

Lau! Nagyon helyesek a fiúk és mindkettő nagyon hasonlít rád és egymásra is Kép. Vashiány Kép A nem hízáson kívül volt még valami tünete? Felállás kádban Kép

Tontica! Szerintem nem nem-normális, hogy még nem mászik a babád. Sok baba kihagyja a mászást és egyből járni kezd. Remélem mégis összejött a babakocsi!

Trompipi! Szoboszló Kép

Vasani! Kúszás Kép Áron eddig alma, sütőtök és őszibarack kombinácikat eszik. Tegnap kipróbáltuk a körtét, de csalán kiütések jelentek meg a karján és a hasán. Uzsira már megeszik egy egész üveg gyümölcsöt, szopi nem is kell. Holnap elkezdek egy kis főzeléket adni Áronnnak. Nálatok mi a helyzet?

Rólunk: Voltunk neorológusnál még a múlt héten. Szerencsére Áron tónusfokozódása megszünt, így a Dévény torna folytatása nem szükséges. Egy hónap múlva ismét kontroll, remélem nem kell újrakezdenünk. Azóta beindultak az események: Áron felhúzza magát ülő helyzetbe a babakocsiban és tegnap elkezdett kúszni. Igaz csak kb. 1 métert halad, de csinálja! Kezdek megnyugodni.

Bocs, hogy nem mindenkinek írtam. Megyek mert alszik a gyerek és még én is szeretnék aludni mielőtt felébred.

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok,

Én is csak olvasóüzemmódban vagyok, mert Kornél nagyon beindult az utóbbi napokban.

Megvolt az 1 éves házassági évfordulónk!!!! Elmentünk a Szamos Marcipánba ünnepelni. Komolyan, próbáljátok ki a madula tortájukat!!!!

A nagyszülőktől kaptunk az évfordulóra egy jobb digitális fényképezőt, amivel még jobb képeket csinálunk majd!Kép

Hétvégére a melegben kiköltöztünk anyósomékhoz. Net persze ott is van, de Kornél szabadon volt, úgyhogy eléggé lefoglalt. Viszont reggelente a nagyival kelt, így én plusz egy órát alhattamKép Hawai!!!!KépKépKép

Múlt hét óta naponta járunk játszótérre. Nagyon imádja Kornél. Ismerkedik, homokozik, hintázik, mint a nagyok. Most már van saját homokozó készlete, de azért mindig a másokét nyúlja le. Szerencsére tök jó fejek a mamák.

Akkor nem lesz tali?KépKép
Mondjuk holnapra elég vacak időt mondtakKépKépKép
Bár persze mára is, aztán 7 ágra süt a nap.

CsirkeszKép Gratula a kstsóhoz. Én is meséltem a férjemnek. Mondta, hogy lesz tesó, de nem mostKép Persze így terveztük, de olyan jó lenne újra babát várniKép Irigy irigy! Na jó, a pocakos Boti után rohangálást nem irigylemKép De szurkolokKép

FantikbabaKép EsésekKépNálunk is volt! az asztal széleKépNálunk is rémesek az éjszakákKép Már megtanultam álmomban átmnenni és szoptatniKép Tiszta alvajárás!

MaccsKép Költözés LilivelKép jó kihívás!Jól sikerült a gyereknapKép

ViolaKép Vevőért megy a drukk ezerrel!

LauKép KépekKép a fiúk nagyon édesek! Jó, hogy most csak egy örökmozgó foglalkoztat. Jó kirándulást nektek! Balázsnak sok sok beépülő vasmolekulát!Kép

Tontica, LivKépfiús mamákKép A szomszédasszonyom mesélte, hogy a sebészeti beavatkozás elég durva, de nekik jó fej orvosuk volt, aki vágás és vérző húzás helyett egy krémet írt fel a másfél éves fiának, ami 4 hét alatt megszüntette a letapadást. Majd megkérdezem a krém nevét.

NikkKép Bandus mászásaKép Gratula!
Kornél az utóbbi időben rengeteget dumálKép Be nem áll a szája. Már mondja, hogy anya, baba, tete, néha apa is.

VasaniKép Gratula a kúszáshoz.Vagy mászás? Ha nincs lenn a pocak, akkor az szerintem mászásKép A sírás miatt ne aggódj, Kornél is sír, ha szem elől veszít! Sajna megtanult toporzékolni is, ezzel szinesítiKép a műsort.

TrompipiKép Pipike nagyon édes a bébikompban!
JudyKép Kerti partyKépképek!

Üdv;
Vera

hvera

Sziasztok lanyok!

Csak le kellett irnom, hogy aggodom, hogy a picurka nem maszik es ennek oromere MEGTANULT MASZNI szabalyosan, annyira boldog vagyok, komolyan ez olyan hihetetlen, egyik pillanatrol a masikra tanulta meg es azota is lelkesen gyakorolja.
Mar vegighivtam az egesz csaladot es eldicsekedtem vele. Kép
A szekrenyajtokat is nagyon ugyesen nyitogatja es pakol, tegnap be is csipte az ujjacskajat de egyalltalan nem tanult belolle. Kép
Olyan buszke vagyok ra, tiszta nagy fiam van. Kép
Bocsi, hogy nem reagalok semmire, sietunk, rokonlatogatasra megyunk.

Puszi

Ani

KépKép
KépKép
tontica

Hali!
Liv! Vigyázz a nagylelkű felajánlásokkal, mert még a végén szavadon foglak. Mit szólnál, ha egyszer megjelennék nálatok éjjjel 2kor hogy akkor most interneteznék/ a bármikorba ez is belefér.. Kép/ ! Na jó, azért ilyen lájmolós nem vagyok! Kép
Azért nincs net, mert a telefonvonal is valami különleges rádióhullámos módszerrel van csak. Épp tegnap éjjel olvastam, hogy amiót a Matáv T-online lett van valami vezeték nélküli internet előfizetési lehetőség. Majd még a héten jól utána járok! Kép

Áron-Andi! Kép Mobilon elég húzós lenne, kbtv meg csak upc parabolával van (mocskos drágán. Kép) Remélem ez a vezetéknélküli dolog működni fog. Kép Szumó-öv! Kép micsoda asszociációs készséged van! Kép Jó hírekeknek nagyon örülök! Kép

Lau! Nehogy a szívedre vedd, nem akartam szemrehányó (KépEz a szókép most bevillant a lelkiszemeim előtt, elég ocsmány! Kép) lenni, csak már annyira vártam! Kép Kép Azért remélem majd a jövő héten összejön! Kép Moncsi /Minike/ is többször hívott már, hogy mi újsi, ő is nagyon jönne! Kép Ákos remélem jól érzi magát a táborban! Kép Lilinek is írtak fel vasat, de még elfelejtettem elkezdeni beadni neki.. Kép Igaz én a D vitamint is már hónapok óta elfelejtetttem bedani, pedig minden nap 2-3x megakad a szemem a polcon a cseppeken, aztán amikor kajázunk jól elfelejtem.. Kép Egyre trehányabb kismama vagyok! Kép Mi van a szívzörejekkel?
Balcsi-irigykedés: A "kégli" az egyik kollégámé, és szinte teljesen komfort nélküli. Wc ugyan van angol és vizel öblíthető, de el van törve a lefolyója, így extra hosszan kell engedni a vizet, és csak a házon kívülről lehet megközelíteni /és tele van pókokkal/. Ez a tény főleg éjjel érdekes, én ált. 2x megyek ki pisilni, olyankor még a baglyok is sivalkodnak a szomszéd fákon a sötétben... Víz csak az udvaron van, egy fúrt kútból jón, kb. -1000 fokos, úgy hogy a legnagyobb melegben is jégkockát pisilsz egy fél óráig, ha abban fürdesz. Kép Azt szoktuk csinálni, hogy a gumicsónakot megtöltjük vizzel, kiteszzük a napra, és a meleg vizben este a sötétben pucéran az udvaron fürdünk. Ilyenkor általában megjelenik a sarkon a szemetes autó hatalmas borostyánsárga villogóval, és akkor supri be a házba! Kép Idén extra jó volt, mert Lili nagy medencéjében pancsiztunk, és kukások sem értek ide időben.. Kép Bent a házban van egy két lapos rezsó. Szúnyogháló tépett, és a ház is nehezen nevezhető háznak, nekem a telken a szerszámos bódém madjnem különb! Kép Szóval finoman szólva is vadregényes, főleg egy ilyen kis mukival, de nem panaszkodom egy hangot sem, mert a vízpart 50 méterre van és ingyen, jó szívvel adják.. Kép
Új lakás: "csak" 42 nm a mostani 30hoz képest, nagy hálószoba (eredetileg a terven két félszoba, de nem kérték a válaszfalat) és egy nappali, és külön amerikai konyha (most a folyosóról hajolok be a főzőlaphoz, ezt még főzőfülkének is nagyképűség nevezni)! Naná hogy van kép mutatóban! Kép
Kép
Kép

Noémi! Bulizás: Ne is mondd! Hogy mit csinálok én ezzel a nővel tinédzserkorban majd??! Nem tudtok valami jó kis bentlakásos apácaneveldét?? Kép Kép Milyen komoly nagylány már Helénád! Kép Klassz ez a hinta, a játszótéren van ahova járni szoktatok? Felénk nincsenek ilyenek.. Na majd Bián keresek! KépSzakdoli elbírálás alatt?? Kipárnázás felesleges, megtalálja azt a negyed nézetmétert, ahol be tudja ütni magát, ezt már Lilivel kitapasztaltam.. Kép

Vera! Kép Házassági évfordulóhoz grat! Kép De jó lehet egy ilyen anyóssal! Kép amúgy jól kijöttök?
Alvásra irigy-irigy! Kép Kornél nem eszi meg a homokot? Lili még 2 kézzel tömi a szájába! Kép Szavakhoz grat, igazán ügyi a nagyfiad! Kép Klasz lehet hallani! Kép

TonticA! Kép mászáshoz GRATULA! Kép Én mindig mondom, hogy ezek a kis manók napról napra képesek meglepni az ember az újabb tudományaikkal! Kép

Most megyek, jó kis rövid voltam, mi? egyetek jók!
Macs
maccs

Lau, a vasnak 8,8-27 között kell lennie, Dávidnak legutóbb 3,7 volt. (De amikor a vas jó volt, csak a Hgb volt alacsony, akkor is kapott vasat!) Most 12 csepp Maltofert és 1/2 folsavat kap, de nemsokára megint letelik a 3 hónap, amikor szünetet kell tartani, így hamarosan újra megyünk vérvételre.

A keresztelő nagyon jól sikerült.

Sipákol a Töpörtyű, úgyhogy a többit legközelebb.

Liv

Kép

Kép
liv

Maccs, minden nap te zárod, aztán én nyitom a napot. Kép (Na jó, csak az utóbbi két napban. Kép)
Jöhetsz éjjel 2-kor is internetezni, csak ne kelts fel, majd kiteszem neked a kulcsot. Kép

Kép

Kép
liv

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?