A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Tudja a ménkű mitől indult be...szerintem én már annyira akartam szülni, hogy a gyerök megunta a feszültséget Kép

Kőc éppen szundilizásat játszik...4,5 órája evett, azóta durmol...
ada007

Zsebi és Zsanci!
Hozzátok fordulhatok homeós kérdéssel, ugye? Kép Voltam megint a Móricz-on meg itt a Páva u.-ban is a patikákban, nem adtak nekem füzeteket, mert M.: nincs, P: ÁNTSZ betiltotta. Én már ezt nem nagyon tudom követni, de majd még próbálkozom másik patikákban. Kép
Viszont beszereztem ARNICA MONTANA (9 CH)-t, erre az egyik nőci azt mondta, hogy kezdjem el 2x5-tel már most, a másik meg azt mondta, hogy amikor érzem, hogy szülök, akkor kezdjem el a dózisokat, és folyamatosan, ha tudok a szülés alatt is vegyek be, meg persze utána. Ti hogy javasoljátok?
Vettem még CHINA RUBRA (9CH)-t, amit a regenerálódáshoz javasoltak, ezt szülés után 3x5 dózisban kell nyomni, meg mondta még az ECHINACEA-t, az van nekem itthon, mert szedtem télen a várandósság alatt is (el is került az influ). Ezen kívül kérdeztem a BELLIS PERENNIS-t, de azt csak 1 hét múlvára igérte, így már nem kértem. Fontos lenne mégis beszerezni azt, vagy valami mást?

Többi Lányok!
Ha van valakinek tapasztalata, várom a tanácsokat!
Persze ez most többünket is érint.

Köszi előre is a segítséget Mindenkinek!
fic.
ficánka

Sziasztok,

Jelentem hazajöttem és egytől háromig pihentem. Most indulok bébi nézőbe egy 2 hónapos babához, már nagyon kiváncsi fáncsi vagyok.

Köszönöm mindenkinek a gratulációt, jól esett...

Zsanci: jól értem, hgoy a párod holnap ünnepel. hát akkor minden jókat néki...

Fic: nekem azt a bellis perenist ki sem adták, azt mondták, hogy maga nem olyan alkat, pedig jó lett vóna. De legfeljebb majd papika beszerzi, ha kell....

Bár nem hozzám fordultál, de én még vettem, caulophylumot,cimicifugát ezek a szülés alatt segítenek. staphisagriát ő a fájdalmat csillapítja, belladonnát , hát őt nem tudom mire kaptam. Arnicat kapjon majd a baba is... az neki is jó. És állítólag aconitum C30 ez is a babának, négy napon át 1 golyó. Ezt a dokim mondta, neki a felesége homeogyerekorvos... De nálam vannak nagyobb szakértők. Azért remélem tudtam segíteni.

Oxinak lehet, hogy tényleg jól jönne egy igazi ütős koktél, ahogy Bogárka is irta csakis a ricinus az igazi hajtós benne.... Remélem már túl van a dolgon, annyira szorítok neki...

Bogárka vagy valaki tud nekem segíteni. Abszolút off a téma. ....
Láttunk egy csodás képet Freud bácsiról, az öreg úgy van lerajzolva, hogy a szemüvege és egy csomó más tartozéka egy mesztelen nő. Hát ezt most jól leírtam, de annyira jó a kép és a kedvesemnek szeretném szülinapjára megszerezni. Ez még messzebb van, de nagyon nem találtam sehol. Ha valaki esetleg tudja miről van szó, azt megköszönöm....

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Kép

Kocsis Évához járok, ő küldött. Azt mondta, hogy ilyen esetekben oda kell menni. Ennyit tudok... Kép Én is boldogabb lennék, ha nem szúrnának 3-szor egy hónapban. A védőnő is "megvigasztalt", hogy elég gyakran magas szokott lenni a terheléses eredmény, és akkor meg kell ismételni, meg jön a diéta. Kép 24 hetesen 5,5 kg-t híztam. Az sok vagy kevés? Ti mennyit híztatok havonta?

Elevitet meddig érdemes szedni? Valami olyasmit mondtak a nlc-sek, hogy károsítja a magzatot a 3.trimeszterben. Ez igaz lenne? Kép
mkatus

Fic, a doki, aki lent rendel a haz foldszintjen, nem homeos? Nekem ugy remlik... Hatha o tud segiteni.

Itthon maradtam, keszulodes kozben jott ram a szedules-hanyinger, nem mertem utnak indulni. Meg most sem vagyok szazas.Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Katus: kizárt, hgoy károsítaná a magzatot, az azért elégg nagy para lenne.... Nekem azt mondta a doki, hogy a végén elég heti 2 szem. Én más vitamint szedtem már a végén, de szerintem káros nem lehet...

hízás eléggé egyedi, szerintem nem sok. Én mondjuk összesen 9-10 kilót rántottam fel az egész alatt. de ez extrém kevés és nem is bántam volna, hogy ha több egy kicsit, legalább lenne tartalék a szoptatásra.

Kép
Kép
johanna1975

Johanna!
Örülök, hogy hazamentél és pihentél! Kép A 2hós bébi biztosan nagyon édes lesz, és Te még jobban fogod kívánni, hogy a Tiédet végre megláthasd - rám ilyen hatással vannak a babócák. Kíváncsi vagyok, mesélj majd, Neked milyen!
Homeó-ügyben köszi a tanácsot, mindenkihez is fordultam én, csak a két csajsziról emlékeztem, hogy konkrétan szedtek ilyesmit. Szóval a caulophylumot már szedem a 35. hét óta, hogy gyorsabban táguljak. Szerintem a belladonnát is a fájdalom csillapítására adhatták. Árnikából mennyit kell adni a babának, abból is 4 napon át 1 golyót? És az aconitum c30 az mire jó?
Köszi a segítséget mégegyszer!
Valami rémlik arról a képről, körbekuksizok, hátha rájövök, honnan ismerős!

Katus!
Én még mindig nem értem ezt a dolgot. Nem volt jó az AFP-d? Vagy miért .. Kép Én is morc.
A terhelés miatt ne izgulj, ne hallgass buta védőnénidre, minden rendben lesz! Az igaz, hogy gyakoribb lett az utóbbi időben a terhességi cukorbaj, valszleg a sok cukros élelmiszer miatt. Ezért aztán mindenkinek megcsinálják már ezt a terhelést. Nem túl kellemes, de a Bártfaiban engedik a citromot, és az biztosan kellemesebb úgy. Én sajna ide mentem a kerületbe, így anélkül nyomtam, sz.r volt, de túléltem, mint mindenki! Sok várandóssal kerültem kapcsolatba, de senki nem lett beteg, úgyhogy nem igaz a védőnőd "statisztikája". Lényeg, hogy vigyázz magadra, nézd meg, miket eszel. Az az 5,5 kg tök jó szerintem. Én összesen a 9 hó alatt 12 kg-ot "híztam", és ez így teljesen jó. Havi átlag elég rapszódikus volt, az elején én kicsit belehúztam, mert leszoktam a cigiről, úgyhogy az első 4 kg pillanatok alatt felpattant, aztán szerencsére koordinálni tudtam.
Én az Elevitet végig szedtem, attól a szövegtől, hogy károsítja a magzatot feláll a szőr a hátamon! Az én véleményem az, hogy hallgass a dokidra és a vérképedre, és persze a megérzéseidre. Mostanában már egyre többféle zöldség-gyümi van, ha változatosan tudsz enni, és oda tudsz figyelni, hogy mindenből egyél eleget, az utolsó hónapban, már nem fontos mindennap. De csak akkor, ha a vérképed rendben van. Figyelj! A baba úgyis kiszívja belőled ami neki kell, úgyhogy ha nincs elég tartalék, úgyis megérzed, mert neked marad túl kevés. Olyasmire gondolok, hogy fáradékony leszel, romlik a fogad vagy a látásod, görcsöl a vádlid ,,, Te ismered magad és a tested, én pl. minden évben szoktam nyomni télen és kora tavasszal valamilyen vitamint, mert hajlamos vagyok a vérszegénységre, és mivel a várandóságomban benne volt ez az időszak, örültem az Elevitnek. Nekem nagyon jó volt. No, befejezem, remélem tudtam segíteni! Kép
fic.
ficánka

Dóra!
Mi a túró? Csak nem a hidegfront? Tessék pihizni, feltett lábbal! Ugye más nincs, csak szédülsz? Vigyek Neked valamit le? Szólj bátran! KépKép A dokit megnézem, tök jó lenne!
fic.
ficánka

De jó, most vettem észre, hogy már középhaladó felhasználó vagyok! KépKépKép Lehet, hogy én vagyok itt az egyik legnagyobb szóf.só? Persze ez biztosan csökkenni fog, ha Vince2 kibújik. Kép
ficánka

Köszi Ficánka! Kép

Ön se tudom elhinni, hogy károsítaná a bébit. Eddig minden eredményem jó volt. Az afp-m 1,1, szóval tökéletes, a vérképem szintén az volt. A vádlim szokott néha görcsölni, meg a bokám dagadt a nagy melegben, de azt mondta adoki, hogy az semmi. Akkor nem értem mi a fenének küldött az orsz. vérellátóba...
mkatus

Ja, és Ficánka! Csak annyit mondott, hogy negatívosoknál ez a rendszer... És nagyon sokára lesz eredmény, kb 2-3 hét...
mkatus

Katus!
Továbbra sem értem a dolgot, hogy Neked miért, meg az értelmét sem látom. Én azt tudom, hogy ha negatív vagy, akkor azt tudni kell, főként a dokidnak, de Neked sem árt észben tartani, és a szülés után kell kapnunk egy "koktélt", hogy a következő babácskánál se legyen gond. És tulajdonképpen csak egy vérvételed lesz ott? Tudod, az az érdekes, hogy nem is olvastam sehol semmi ilyen különlegességről. De nem szeretnék vitatkozni, ne érts félre, csak megérteni szeretném a dolgot. Mert ha a dokid azt mondja, hogy menj oda, akkor csináld azt. Csak én mindig szeretem tudni a miérteket.
A melegben nekem is dagadt kicsit a bokám, de aztán tök szépen lement. A vádligörcsre a csajok itt Mg-t szedtek, pl. Manó is, és neki nagyon bejött. Jó, neki nagyon soxor görcsölt a vádlija, szóval már nem bírta.
Most nem hagy nyugodni ez a téma, úgyhogy megkérdezem a többieket erről az Orsz. Vérellátóról!

Csajok! Van köztetek RH NEGATÍV?
fic.
ficánka

Koszi Fic, megvagyok, mar lemereszkedtem a kutyaval is.Kép En is a frontra gyanakszom.
Meg sem latszik rajtad a 12 kg!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Értelek én Fic, én is így tudtam eddig, ahogy te is írtad. Csak fura, hogy mást nem küldött oda...
Kíváncsi vagyok a többiek véleményére..
mkatus

Dóra!
Örülök, hogy jobban vagy! Jó, hogy itthon tudtál maradni pihizni, biztosan Prézli örült nagyon!
Köszi a bókot! Kép

Súlygyarapodáshoz adalék még:
Ezek persze körülbelüli adatok!
Magzat: 3,4kg
Méhlepény: 0,7kg
Magzatvíz: 0,8kg
A méh növekedése: 0,9kg
Az anya emlőszövete: 0,45 kg
Az anya vérmennyisége: 1,2kg
Folyadékok az anyai szövetekben: 1,4kg
Az anya zsírszövete: 3kg
Ez így összesen 12kg súlygyarapodás a nagy könyv szerint. Kép
ficánka

Meleg+bokadagadás szinte törvényszerü, akinek kimarad, az mázlista.

Kilók: 24 hét alatt az 5 töknormális, sztem. Nekem a 41 hét alatt össz 14-15 jött fel, és a végén jött a több, eleinte alig, söt az étvágytalanság miatt még fogytam is. De ez még az elején volt.

RH + vagyok.

Johanna!
SZülinapos vagy? A többiek ezt honnan tudják? Én csak kapkodom a fejem, kinek van épp szülinapja, nem akarok bunkó lenni, h kihagyok valakit a felköszöntésben, mikor engem köszöngettek. Szóval boldogságos évfordulót, akiket meg mostanában kértek meg, azoknak boldog gyürüzödést!!! Kép

Én is aludtam az elöbb egy órát, a kutyus és Eszti is, a'la Csipke Rozál házikósan.Kép

A végén már én is csak 1-2 elevitet (azaz pregnavitet) szedtem, és VASAT minden mennyiségben, intravénásan. Kép Mert brutál vérszegény lettem. Sztem most is az vagyok, ezért most vörösborral kúrálom magam... Kép

Homeos szert én még csak itt "láttam", szóval ahhoz nem tudok hsz-ni.

neet
neet

Fic!
Nálam ez fel sem volt írva,(az én nagykönyvemben) hogy "Az anya zsírszövete: 3kg", így hivatalosan csak 9 kilót hízhattam volna ... a 12.nél már azt hittem, ez sok, de a 15. meggyözött, hogy még mindig nagyon jól nézek ki... Kép Kép Kép
De komolyan, vannak könyvek, amik már a 10. kilót is elítélik és paráztatnak, hát az ilyeneket ki kell vágni a kukába.

Ja, és Ficánka, ne örülj elöre a medve börének (középhaladó) mert nekem már van vagy 1000 hozzászólásom, csak pikkel rám a rendszar és amikor törölt mindenkit, majd visszaengedett, nekem nem adta vissza a titulusomat, miszerint öreg és bölcs felhasználó. Kép
neet
neet

Ja mégegy, most én vagyok a szófosó... Kép
Már nagyon profin emelgetem fel s le a dedet a bkv naccerü jármüvein. Amennyit fostam eleinte, annyira hamar belejöttem, szóval hajrá evribádi, bele lehet jönni! Pár lila folt a csípön elkerülhetetlen (ahhoz szorítom a kocsit, és ahogy lépek, azzal lendítem tova), de ... nélkül nincs gyözelem. Most épp nem jut eszembe, minélkül, de biztos tudjátok. Kép
neet, az erömüvész
PS: Votiv, Jucus és a többi régiek merre és miért nem itt???
neet

Sziasztok!

Johanna!
Ismerem a képet, de nem tudom sajna, hogy hol lehetne hozzáférni Kép

Fic!
Én is úgy tudom - Zsanciéktól - hogy az Arnicat vajúdás kezdetekor kell elkezdeni, és utána folyamatosan. Az én könyvem, mintha 4 óránként 5 golyót írna, de úgy rémlik Zsanci sűrűbben ette Kép

Hízás: Petrával 9 kg volt, de ez úgy, hogy volt benne kis diéta is, mert határon volt a terhelésesem. Most már a 10.-et is elhagytam, de nem parázok, szerintem ennyi simán belefér Kép
Csak mostanában inkább azon parázok, hogy hiába lett jó a 25. héten most a terhelés, mi van, ha utána mégis magas lett. Persze csak hullámokban tör rám ez a para, de akkoris olyan sz@r.

Neet!
Akkor én nagy mázlista vagyok Kép! Semmi dagadásom nem volt, sem Petrával, sem most Kép Valahol olvastam, hogy a baloldalon fekvés ezt segít megelőzni, és én akkor is, most is, szinte így aludtam végig az éjszakákat. Meg igazából most így is a legkényelmesebb Kép

Na megyek, mert ittvan Anyós - bár igazából azért jött, hogy kikapcsoljon kicsit Petrától, de aztán nehogy megsértődjön, hogy én meg suttyomban feljöttem internetezni Kép

Bogárka (37+5)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Fic
En RH neg. vagyok. Ha kerdesed van irj mailt, mert eleg ritkan jutok el ide...

Ma mar en is antibiotikum kurat kezdtem. Megy ez nekunk...
Norka
norkini

Helló!

Johanna! Gratula! Kép Hogy pörögnek itt az eljegyzések. Éjlen, éljen!! Kép

Meg a szülinapok. Kép Zsanci párodnak is Boldog Szülinapot! Meg Johannának is, de azt már írtam. Kép

Bogárka

Igen én ricinussal ittam a koktélt, jó nagy hasmenésem lett és utána rögtön mehettem is szülni! Kép

És jelentem én RH- vagyok, de nem kellett mennem a vérellátóba. Lehet, hogy a Bártfai laborjában nem tudnak ellenanyag szűrést csinálni, ugyanis nekem azt csináltak többször is a terhesség alatt. De én nem a Bártfaiban csináltattam a laborokat, csak a legutolsót, akkor hiányoltam is az ellenanyag szűrést.
Gyors magyarázat: Ha rh- a véred és a baba pozitív, akkor az okozhat problémát, bár elvileg a terhesség során a baba vére nem keveredhet a mamáéval, de mégis lehetnek olyan okok (ez hosszú most nem írom le), hogy a szervezet elkezd ellenanyagot termelni a baba ellen, ha az rh pozitív vércsoportú és az vetélést okozhat. És ezért a laborok alkalmával ezt is ellenőrzik, annak aki rh- vércsoportú hogy nem kezdődött-e el ellenanyag termelődés. Azt persze nem lehet tudni, hogy a baba milyen vércsoportú amíg meg nem születik, ha pozitív, akkor kapsz valami gyógyszert, (mert a szülés során már keveredhet a véretek) ha nem akkor semmi nincsen. Nálunk pont így volt, mivel Bendi is negatív, megúsztam az infúziót. Kép

Ruha ügyben pedig nekem a mellkason keresztben áthajtható, a baba két oldalán patentolható body nagyon bejött (auchan-os), mert azt nem kellett áthúzni a baba fején, szóval sokkal könnyebb volt ráadni. Kár, hogy Bendi már kinőtte őket és az ő méretében már nem lehet kapni.

ruz
ruzicsky

Én a hízással tök jól voltam a terhesség alatt, 9 kg-ot híztam (az én könyvem szerint ennyi a szükséges, mármint baba, méhlepény, magzatvíz stb.) Egy hét után már le is ment mind.

Kár, hogy ezen kívül már nem olyan jó a helyzet, mert terhesség nélkül van rajtam úgy kb. 10 kg, bár most már csak 8, mert már két kiló minúszba is lement, reménykedve várom, hátha a többi is, mert már évek óta nem sikerült ezt leadnom. Kép

ruz
ruzicsky

Neet!

Jucus jelentjezik,de Votivia nagyon eltünt!
Diósdon hol is laksz pontosan?Holnap is megyek autóval és lehet,hogy arra is mert az oktatóm felesége is terhes én szoktam furikázni a SZt.ImréhezKép
Még jövök vissza csak megyek kicsit vasalni.

Jucus
20170114224602

Neet!
Tényleg volt ilyen, hogy mindenkit töröltek? Hát ez hallatlan! Kép
Szerintem is hülyeség ez a terhességi hízás-dolog, mindenkinek más, pl. ha valakinek nagyon sokat nő a melle, vagy nagyon sok a magzatvíz, az többletsúlyt jelent, pedig nem a "zsír" nő. Mindenki maga érzi, hogy a kényes testrészek (combi, popsi) mennyire nőttek meg. Az biztos, hogy jó odafigyelni, de mostanában én csak csini és ápolt várandós nőket és kisbabás anyukákat látok, úgyhogy sztem mostanában ez nem gond. Kicsit még talán túl is parázzuk ezt a témát mi nők.
Nem láttalak várandósan, de biztos vagyok benne, hogy akkor is csini voltál, mert a talin is az voltál! Kép Dehát ezt úgyis tudod!

Bogárka!
Te is nagyon csini vagy ám! Kép A terhelésről kérdezd meg a dokidat, hogy nyugodj meg!

Ruz!
Köszi, erre én is gondoltam, de azért elég fura lenne, hisz az ott van a kh mellett, ezért én azt hittem, hogy komolyabb mondjuk a miénknél. Meg akkor küldjék el oda ők, ahol csinálnak ilyesmit, nem? Pl. a vércsoport meghatározásakor nálunk levették (itt a IX. ker.-ben), aztán elküldték valahová, ahol megcsinálják ezt a vizsgálatot. De nem nekem kellett máshová mennem.
És akkor így nem kaptál semmi cuccost a szülés után? Mert én úgy tudom, hogy mindenképp adnak valamit, a következő baba problémamentes fogamzása és kihordása érdekében (hogy ott se legyen gond). Most előveszem a könyvet, és mégegyszer átnézem ezt a témát, hátha valamit figyelmen kívül hagytam. Persze a tapasztalatod számít, hisz Te már túl vagy rajta! Kép
ficánka

El kell mesélnem Nektek, milyen helyes volt az előbb a kedvesem!

Feküdtünk a kanapén, egyszercsak odahajol a pocakomhoz, és azt mondja: "... mostmár tényleg kijöhetnél!" Eddig csak simogatta a pocakomat, vagy hallgatózott, vagy figyelte, ahogy mozog, beszélni nem nagyon beszélt hozzá. És most ő magától ilyet ... lehet, hogy nem nagy dolog. De én úgy imádom ezt a pasit!!!!!! Kép
ficánka

ezt nem hiszem el...félórás kisregényt írtam és eltűnt, mert elbakkeroltam valamit, ááááááááá

Katus: teljesen normális az öt és fél kilód

Ficánka: Olga gyerekdoki néni homeós, tőle kérhetsz Arnica c200-at a dednek, de fel is fogja ajánlani, ha ő lesz műszakban...amúgy én is bekaptam 1×5-öt szülés előtt és után ebből, meg kicsiLizzi is kapott...
Vajúdás alatt cimicifugat ás caulophyllumot szedtem c15-öt fél óránként, vagy 10 percenként, ahogy kijött felváltva, szülés után staphysagria c15-öt a gátseb gyógyulsára és arnica c15-öt a vérzés csökkentésére...
Szülés után 1 héttel már simán ültem, a második hét közepétől meg már csak tisztasági betétet használok Kép
Persze lehet, hogy bogyók nélkül is így lett volna, de következő alkalomal sem fogom a véletlenre bízni Kép

Szülinaposoknak Boldogot!

Oxi???????

Ded apán alszik. Voltunk kettecskén fagyizni, addig nagymamával szórakozott Lizzi...kicsit nyökögött neki, de nem volt vészes..állítólag. Nekünk meg olyan volt, mint valami romantikus rándövű....habár api 3× elmondta, hogy neki olyan hiányérzete van, de ez nem billentett ki engem, a trónfosztottat a romantikából...habár ánatomban be is nyakaltam két fagyit Kép

na, megyek mert mindjárt fel kell vennem a tejcsárda múszakot Kép

Csóka Lányok!
ada007

ADA!

Azt nem mondtad,hogy a hulla-hopp veszélyes!A bokámat teljesen szétvertem avval a fránya fakarikával.Meddig kell csinálnom,hogy sudár jegenye legyek?
Most folytatom még a Kártedor fogyókura tesztelését egy kis tejszínhabbal megspékelve.Hátha így hatásosabbKépMajd beszámolok róla!

Jucus
20170114224602

Jucus!
Hajrá hajrá! Éljen az emberbarát fogyókúra!!!
Zsebi!
Igen, a 2-es cd kellene, és ha kicsit jobb idő lesz, elszaladunk arra, jó? A múltkor ott voltunk a játszón kb. 5 percet. akkor mentünk a homeós dokinénihez, a gazdagrétihez.
Ada!
tök jó neked!! fagyi, pasi, stb...Kép
Katus!
Én mindkét terhességem alatt 17 kilót hiztam. Elsőnél pikk-pakk lement, másodiknál maradni akar 8 kiló...Kép
Ma voltam fodrásznál este, és a kicsi fiam NÉLKÜLEM aludt el, mindenféle tejcsi nélkül, csak az ujjacskája kellett. Elég szomorú vagyok, hogy nem kellek neki...Kép ugye nagyon hüjje vagyok???
Kép

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

tiger tiger burning bright
to the forest of the night
what immortal hand or eye
can frame thy fearful simmetry????
ez az előző hozzászólásom idejének szól...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsanci!
A Lamb mikor jön? Kép
Ja, és igen, hüjje vagy, de nem nagyon, csak amennyire kell. Kép

Jucus!
Ez a fogykúra végre valami olyan, aminek van élvezhetö oldala. Vannak esetek, amikor MINDEGY mit eszel és MIT mozogsz, úgysem fogy az ember, na de ezt akkor is érdemes csinálni: tejszínhabos fagyi? Ha már nincs fogyi, legalább élvezzük! Éljen a Jucusféle áptudét! Kép Szabadalmaztasd és milliomos leszel!!! Komoly! Kép
És ha még banánt is karikázol a hab alá... nyámmm.

Fic!
Párod nagyon jófej, éljen! Kép

Eper és szopi: vissza a jó öreg témához: szuperbébi nagyon bírta, amíg csak szemezgettem, erre felbátorodva bevágtam vagy félkilót, és ezt 2 napig. Na, erre átmentünk Pöttyös Panniba, azaz Esztibe, úgyhogy jövöre veletek ugyanitt epret szedünk... De idén már hanyagolom.

Bogárka!
Igenis mázlista vagy! Nemcsak a bokád nem dagad, de a füvetek is gyönyörüüüüüüüü! Kép
neet
neet

Jajj, csajok, és MEGINT budikkal álmodtam!!! Megint egy csomó közül válogathattam valami hatalmas épületben, és persze amit végül kiválasztottam, oda akart jönni rögtön egy csaj... ki fejt meg?
neet
neet

Neet, ez a budi dolog érdekes.... nem lehet, hoyg előző életedben budi voltál? esteleg valami nagyon csúnyát tettél a budikkal és ezért üldöznek?

Zsanci a dzsungeles játszón voltatok? akkor lehet, hogy találkoztunk is??Kép

Jucus tudtál venni fa karikát? Légyszi áruld el, hogy hol? Vagy ha épp a fagyi kúrádat töltöd akkor addig kölcsönkéremKép
zsebi2004

Sziasztok!

Lanyok, volt mar valaki a Budafoki Sztk.ba Ful-orr-Gegen? Sokat kell varni? Ejszaka visitva fekudtem, kozepfulgyuszim van...

Mas
Hova erdemes 6 hetes csiposzuresre idopontot kerni? Budafoki v Fehervari ut? Regebben volt tema, csak nem emlexem..
Norka
norkini

helló

Neet

én nem tudlak megfejteni, én csak akkor álmodok pisiléssel, ha éjjel pisilnem kell. Kép De nagyon érdekes ez a visszatérő álom már én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez mit jelenthet. Most az jutott eszembe, hogy egyszer olvastam arról, hogy milyen lelki háttere lehet betegségeknek és pont írtak arról, hogy ha valakinek nehezen megy a pisi, kaki, akkor a háttérben állhat az, hogy mivel a pisilés kiválasztó, méregtelenítő funkció, valamit lehet, hogy nem tud elengedni, valamitől nem tud megszabadulni. Lehet, hogy az álomra is bejön ez a magyarázat. De ez csak egy ötlet.

Fic

Szerintem csak akkor kell gyógyszer szülés után, ha rh+ gyerek születik, mert ugye akkor kezdhet ellenanyagot termelni a szervezeted, ha pozitív vérrel találkozik és ha rh- lett a baba, akkor ugye nem találkozhat pozitív vérrel és akkor nem kell a gyógyszer sem. És ez úgy volt nálam, hogy mikor megszületett Bendi, akkor a köldökzsinórból vettek vért és mondták, hogy megnézik milyen vércsoportja van a babának és ha pozitív, akkor kapok infúziót. Na persze ez nem rögtön derült ki, mert elvitték a laborba a vért, én meg minden nap kérdezgettem a kórházban, hogy na mi lesz, lesz infúzió vagy sem. És úgy a 3. napon mondták, hogy mázlista vagyok, nem lesz infúzió. Kép

Ja és akkor gondoltam én naívan, hogy jaj, de jó tudni fogom Bendi vércsoportját, erre nem, mert csak azt nézték meg, hogy milyer rh faktor, de hogy egyébként mi a vércsoportja azt nem. Én ezen tök kiakadtam, de azt mondta a kórházi gyerekorvos, hogy nem szokás. ????? érti ezt az ember lánya?

ruz
ruzicsky

Lányok! Kép Mint írtam, komoly felügyelet alatt állok (tanulóm van, mert már csak 1 hétig leszek), úgyhogy igazoltan vagyok távol a Babanyettől Kép

Norka! A fülorrgégére be lehet jelentkezni az sztk számán, és akkor nem kell , vagy csak 10-15 percet várni! Amúgy elég sokat kell. Ha most nincs időpont, akkor meg mondd meg, hogy neked sürgős, mert fáj a füled. Akkor kb. fél v. 1 órás várakozásra számíthatsz. Du (este) már sokkal kevesebben vannak. Én visszajáró vendégük vagyok a fülzúgásom miatt. Kép

ancsipancsi

Neet, nem hiába, mert az epret a picúr utoljára kóstolhatja meg az apró magvai miatt. Biztos átment a tejcibe a sok izémizé. Amúgy régebben én magam is allergiás voltam az eperre, úgyhogy most jól bezabálok, aztán jövőnyáron meg már megint lehet, mert addigra majdnem egy éves lesz a lányom ;-)

ancsipancsi

Zsebi!

Növéremtöl kértem el az Ö ösrégi fakarikáját.
Neet!

Hát ez az,tök jó ez a fogyókúra,szeretem!Banánt is be fogom vetni,bár már kicsit unom a diós fagyitKép

Jucus
20170114224602

Neet!
Tegnap este én is banánkarikákkal ettem a fagyit, nagyon fincsi volt! Kép Jópofa, hogy milyen egy hullámhosszon mozgunk.
Londonban van (legalábbis 2-3 éve volt) egy wc-kiállítás, lehet, hogy meg kéne nézned! Kép

Ruz!
Igen, én sem értem ezt a dolgot, hiszen mindenkinek tudnia kéne szerintem egészen pontosan, hogy mi a vércsopija. Meg is kérdeztem, és azt mondták, hogy csak indokolt esetben csinálják meg ezt a vizsgálatot, mert DRÁGA. Vicces, nem? A másik meg az, hogy a köldökzsinóron keresztül mondjuk a következő babát tudjuk bántani, ha pozitív, nem?

Ancsi!
Már hiányoltalak, HELLÓÓÓÓ! Kép Hogy érzed magad? Minden OK?

Oxi????????????
ficánka

Ancsi
Koszi megprobalom. Meddig vannak ott?
N
norkini

Jucus!
Ha szabadalmaztatod a csodakúrádat, akkor kérek belőle úgy 15 %-ot (ugye nem vagyok profithajhász, hö?!) a hullahopp miatt Kép
Ja, és azt nem mondtam volna, hogy a derekaddal kell tekergőzni, nem a bokádon...Kép Habár, amikor kicsike voltam, akkor meg tudtam azt csinálni, hogy deréknál kezdtem, le bokára, onnan meg vissza...na jó, lehet, hogy csak térdig ment, node akkor is!!!!!!
Kép

Zsanci: örülj neki, nézd azt, hogy legalább eljutottál fodrászhoz Kép

Ancsi: alibi elfogadva, de azért jöhetsz gyakrabban ám!

Neet: lassan azon gondolkodám, hogy ha neked ilyen romlott wc-imádó lelked van, akkor HannaBébit nem biztos, hogy Eszti közelébe kellene engednem a köv. talin, hmmmmm? Persze, majd hogy rá is átragadjanak a beszélőbudis rémálmok, mi??????!!!!

Votiv, hol vagy? No meg Moos?

Oxi?Fic?Johanna?

Ded duromol, tegnap csak léájtos nyösztetések voltak, nem volt olyan gigamegapocibuli, remélem nem ma tervezi bepótolni Kép

No, menek.
Csóka,Ada
ada007

Sziasztok!

Fura, hogy senkit nem küldtek a vérellátóba csak engem.. Mindegy, túl esünk ezen is.

Ruha: akkor oké, jót vettük a dednek. Újszülött korától is érdemes pulcsit, nadrágot pl. együttesben megvenni? Egyszerűbb öltöztetni? Nem lesz kinnt a dereka? Vagy pl. body az alap, és erre rá kis nadrág, kis felső, vagy a rugi jobb?
Anyu azt tanácsolta, hogy jobb pl, ha kiskabátot veszünk, és nem egybe overallt, mert akkor a felső része tovább lesz jó a gyereknek...

Hízás: engem se érdekelt, csak a védőnő hozta fel a témát, hogy sok zöldséget, gyümölcsöt egyek.. De nem is indultam 100kg-ról, hogy ennyire oda kelljen figyelni. Csak 50 kg voltam...
mkatus

Fic

Igen, a gyerekorvos is ezt mondta, hogy szerinte is jó lenne, ha mindenki tudná a vércsoportját, és reményét fejezte ki arra, hogy hamarosan változik majd ez a rossz gyakorlat. Kép

És igen, amiatt számít ez a pozitív-negatívosdi, hogy a következő babánál ne lehessen gond, ezért kapod a gyógyszert, ha negatív vagy és pozitív babád születik. De ha negatív vagy akkor a terhesség alatt többször is ellenőrzik ezt az ellenagyag dolgot, attól függetlenül, hogy volt-e már más terhességed, vagy kaptál-e gyógyszert.

ruz
ruzicsky

Ada!
Köszi a homeo-infót! Kép Amikor bevetted caulot vagy a cimicit, akkor mindig 5 bogyót ettél meg?
fic.
ficánka

Ada!
Itten vagyok, és minden csendes pociilag. Várom, hogy egy kicsit elálljon az eső, mert akkor elmegyek kozmihoz (unokatesó), de úgy látom, ebből már inkább holnap lesz. Kép
Nem baj, úgyis holnapra vagyunk kiírva, és szerintem úgysem születünk, úgyhogy legalább megajándékozom magam. Kép

Katus!
Ezek szerint a Te védőnénid is túlizgulja a témát, ne hallgass rá, ne izgasd magad! Az 50 kg igen csekélynek tűnik, karcsú vagy, mint a nádszál! Persze az sem mindegy, hogy hány cm vagy mindehhez. De semmiképp sem kell izgulnod, látod, a csajok is ezt mondták! Kép
fic. (39+6)
ficánka

Jucus!
Nem tudsz valamit Oxiról? Azt mondta tegnap, hogy este ír, oszt mégse jött hír, lehet, hogy éjszaka megtörtént a csoda? Kép Bár arról már biztosan tudnánk ... vagy nem ... vagy igen ... ???????
Ha unod a diós cartedórt, javaslom kipróbálásra a ledo ginissimo-ból a barna-átlátszó vödrös kipróbálását, ami vaníliás tejszínes, karamelles, kekszes, kókuszos ... nagyon nyamszli! Kép Tegnapelőtt már két vödörrel hoztunk a spárból, röhögtem is, ahogy jöttem a két vödörrel és a nagy pocakommal hazafelé ... Kép
ficánka

Sziasztok!

Pocsék éjszakám volt, hulla vagyok! Párom éjjel 11-re ért haza a munkából, én meg valahogy 1 körül kerültem ágyba! Timi 4-kor kelt szopizni, aztán fél 7-kor, onnantól meg nyűglődés volt! Most aludt el! Délre meg jön dokinéni oltani!Kép
Páromnál ez a meló sem lesz hosszú életű szerintem, ráadásul szombaton is dolgozni kell, úgyhogy alig látja a lányát! Szóval, ha valaki tud informatikai vagy más melót, vevők vagyunk rá!

Van egy kérdésem!
Ti hogy számoljátok a baba születés utáni korát? Mert, ha a naptárat nézem csütörtöktől csütörtökig, mert akkor született, akkor ma 5 hónapos! Viszont, ha 20.-ától 20.-áig, ahogy dokinéni az oltások miatt a születési dátum szerint, akkor csak -e hó 20-án lesz 5 hónapos! Vagy nagyon hülyét kérdeztem?

Bogárka!

Én is paráztam végig a vércukor miatt, mert határszinten volt! Kérdeztem dokit nem -e kell ismételni, azt mondta nem kell! Én azért megnéztem magamnak 1X-2X az éhgyomrit! Ha az oké, akkor nincs gond! Családban van cukorbeteg, az Õ cukormérőjét használtam! De a körzeti doki is megnézi ilyen kütyüvel bármikor, ha elmész éhgyomorra!

Neet!

Nekem is volt már budis álmom még régen! Olyasmi, hogy nagyon kicsi a hely a falak meg minden, szinte mint egy csirkeól és alig férek be a wc-be, aztán valaki pont rámnyit én meg bosszankodom! Úgy rémlik, hogy amikor ezt álmodtam olyan időszakom volt, amikor nagyon elegem volt mindenkiből, és mérges voltam-e miatt, meg szerettem volna kicsit egyedül lenni! Nálam ez lehetett az ok!Kép

Norka!

Szegénykém! Jobbulást neked! Van infralámpátok? Az sokat segíthet!

Ildi
ildi76

Fic! Én nem is izgulok, ezért kérdezlek titeket. %0-ről indultam, most 55,5 vagyok, és 165 centi. Kép

Látom mindenki csak annyit tud erről a negatívosdiról amennyit én is. De azt még nem írta senki, hogy a vérellátóba küldték volna. Lehet, hogy elővigyázatosságból.
mkatus

Mit csinálok? 50kg-ról indultam...
mkatus

Ruz!
Nálunk anyóska szerint a kedvesem is negatív, de papír nincs róla, ezért nem lehetek benne biztos. Az én anycikám is mindig azt mondta, hogy 0-ás vagyok, és kiderült most a terhességgel, hogy A-s (a negatív az stimmelt). Ezért is lenne jó, ha könnyedebben csinálnák ezt a vércsopi vizsgálatot, mert az én esetemben, ha kiderülne, hogy a kedvesem is neg., nem kellene foglalkozni a témával. Na, mindegy, ez van. Kép
ficánka

Katus

Ruhaügyben nekem az vált be, hogy body-ból kell sok, azt mindig adok rá, az az alsónemű, nyáron napozó helyett is jó. Ujjatlan és hosszú ujjú vegyesen, ujjatlant nyáron, meg pizsi alá, vagy hosszú ujjú rugi alá adok rá. És általában a body lesz kakis, a rugi vagy nadrág sokszor megússza, így azokból nem kell annyi.

Én az együtteseknek általában csak a nadrágját használom, otthonra elég gyakran úgy öltöztetem Bendit, hogy hosszú ujjú body és nadrág, mert így a legkönnyebb pelenkázni, csak lekapom a nacit és nem kell állandóan patentolgatni, mint a rugdalózót. A felső része mondjuk ha kimegyünk és fekszik a babakocsiban jó, de egyébként nem egy jó ruhadarab, mert ha ölbe veszed a babát, állandóan felcsúszik, ami nagyon idegesítő. A rugdalózónak is van előnye, mert egyrészt az nem csúszkál sehova, a babának kényelmes és nem kell zoknival bíbelődni, már ha lábas rugiról van szó. Csak a sok patenttal kell vesződni a peluscseréknél.

Overáll helyett tényleg praktikus lehet a nadrág, kabát verzió, lehet kapni azt is ugyanolyan vastag anyagból, mint az overáll. És ugye az úgyis kinti babakocsizáshoz kell és akkor nem gond a felcsúszkálás, mert fekszik a kocsiban.

Meg nekem a hálózsák nem vált be igazán, az is ha ölbe vettem a babát, állandóan a nyakába csúszott fel, és ahogy rugdosott folyton beleakadt a lába a hálózsák anyagába és ez láthatólag zavarta. Úgyhogy én személy szerint kezeslábas pizsama + takaró párti vagyok éjszakára. Kép

ruz
ruzicsky

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?