A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

sziasztok

Karmen, örülök, sikerült az eladás.

Enikő, kíváncsi vagyok a képviselő mit ügyködik, jól tetted felhívtad a figyelmét néhány dologra. Ilyenkor tudnak bólogatni és játszani a megértőt.

Dancsi, gratula az évfordulóhoz. Szemüvegesség könnyen öröklődik. Remélem a rosszullétek gyorsan elmaradnak.

Ma voltam cukorterhelésen, brr...
Mi a véleményetek a testvérfellépőről babakocsihoz? Megéri, praktikus?

Gigi
gigi1

Karmen,
gratula a foglalóhoz. Mail nem jött.

Elvileg feküdnöm kellene, de tök mindegy, mert nem tudok. Kép Ráadásul Jozsó ma kerge volt, megint fogzik ezerrel. Tiszta dila, hisztis, nem evős, sírós, rajtam lógós volt. Egy sima pelenkacsere is kész küzdelem volt ma. Végül vettem chaomillat, azt kapta ma óránként, meg Dentinoxot, meg Panadolt. Estére lehiggadt és végre normálisan vacsorázott.

Gigi,
hát én is gondolkodom nagyon a babakocsin, hogy mi legyen. Előre nem fogok venni semmit sem, hanem majd akkor, ha kell, veszek egy noname, esetleg használt ikerkocsit.
Vagy ha elég, akkor testvérfellépőt. Szerintem jó dolog, ha a gyereknek is elég. De szerintem nálatok is fog kelleni még a babakocsi, mert pici lesz még Virág.
Vendég

Karmen,
miért nem szabad kézzel megfogni a golyókat? Én kezdettől fogva a szájába teszem. Tök fura, múltkor sokkal nagyobbak voltak a golyók. De gondolom a hatóanyaguk csak ugyanaz. A csomagolás is teljesen más.
Vendég

Jozsó pár napja végigordítja a fürdetést, amit korábban imádott.

Szerintem 2 oka lehet:
1/az apja pár napja letusolta, mert koszos volt, és mentünk be a városba. És véletlenül hideg vizet engedett rá. Meg amúgy is félt korábban is a zuhanytól
2/a pupillatágítás miatt 5 napig cseppenteni kellett neki és én ezt fürdetés előtt csináltam közvetlenül (azóta a Vigantolnak sem tátja a száját, hanem ordít és löki el a kezemet)

Szerintetek mikor felejti el? Most 3 percig tart a fürdetés.
Vendég

Jó reggelt!

Kármen!

De örülök,hogy eladtátok a lakást!Hova költöztök júliusban?Milyen lesz a házatok?Mekkora?

Dancsi!

Biztos,hogy hamar szeretni fogja ismét a fürdést a Jozsóka.(Elfelejti hamar ezeket a rossz élményeket.)Az én lányom most kezdi igazán élvezni.(Pancsolja ki a vizet.)

Gigi!

Hányadik hétben vagy most?

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Ma már hajnalban megjártam a Tescot, vettem nyárra játszós ruhákat a nagyoknak, meg még jópár mást is.
Jó kis zuhéban van részünk, mit mondjak...
Nagyoknak ma lesz az utolsó tanítási nap, ráadásul moziba mennek, csak kibírják már valahogyKépKép

Karmen, de jó nektek, nagyon ügyesek vagytok!

Dancsi, pupillatágítást kapásból kértek, vagy csak mert valamit jobban meg akartak nézni?
Remélem ma már jobb napotok lesz.

Gigi, cukorterhelésKép Jó lenne újra bevezetnék a zsemlés módszert, a két nagyobbal nekem az volt, úgy is kiderültek a problémák, és nem volt kellemetlen.

Bea, pisikifolyás nálunk is volt, idővel magától megoldódott, emlékeim szerint. De lehet már felejtekKép

Enikő, remélem megmarad nektek a játszótér. Jó, hogy összefutottunk, Viola hatalmasat nőtt !

Napsütéses szép napot!
Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Dancsi:Most vettem egy homeós könyvet, és én is meglepödtem pár dolgon:
-nem lehet kézzel érinteni, mert semlegesíthetjük a hatását(ez azért van, mert speciális eljárással készülnek:higítással és rázással, aminek segítségével az eredeti szer energiája kerül át a bogyókba), bármilyen ertös illat semlegesítheti.
-az adott betegségre nem célszerü a homeopátiás szer mellett mást is adni, mert megnehezíti a szer kiválasztódását
-ne tartsuk a szert bekapcsolt mobil mellett
-ha higítjuk vízzel, müanyag kanállal érjünk hozzá, és mindig egy irányba kell keverni
- kerülendök:tea,kávé,mentol,eukaliptusz,tömjén,kámfor a kezelés alatt
kissvirag

Dancsi! csak most tudtam irni levelet! Homeot mindenütt irják ne fogják meg, nem tudom miért.
Nem mondta a védönöd hogy ha elmult Jozsó 1 éves nyáron nem kell neki a Vigantol? Kérdezd meg v. az orvost. Én is ettöl félek, hogy feküdni kell és nem birok majd. SÁri azzal biztat most hogy madj kapok gyógyszert kezdettöl, dehát Orsival is az volt, mégis nagyon véreztem.

Ildi! Anyuéknál fogunk lakni,magánház, 2 sarokra van innen, van külön lakrész kialakitva. A ház kb. 120m2-es lesz, most kell sürgösen tervezö mert akkor az idén meg tudnánk csináltatni az alapot még. Meg 35m2-es garázs, 2 kocsinak. Ki tudja késöbb lesz-e még egy, valszeg kell valami ha már nem Szegeden fogunk lakni. Terv irtam még nincs, gondolatok már vannak, de remélem nagyon sürgösen készen lesz a terv is

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Karmen: Annyira jó, hogy lesz házatok...már megint irígy kutya vagyok Kép
Mórahalmon én is nagyon gondolkodtam, én simán építkeznék ott, de a Gergőnek nem tetszik, hogy messze van. Na igen, ő tipikus panellakó, én meg kertes házban nőttem föl.
Mórahalom messze van neki, ami meg közel van az megfizethetetlen nekünk. Kép
Ergo sosem lesz kertes házunk Kép Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea! látszik ma sokat vagyok gép elött, a fene hogy nem tudunk kimenni, olyan vacak az idö. SZoval a férjem totál odavan Móráért, nekem is nagyon tetszik, de föleg neki. Férjem Vásárhelyen lakott, igy megszokta hogy utaznia kell. Igaz most irtó kényelmes volt, mert az utcánkban dolgozik, én meg 5 percre jártam, de majd megszokjuk ezt isKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Csajok Viola nagyon szenved KépKép Egész nap (tegnap is) sírdogál, nyügösködik, pedig nem szokott!!!! Jön a fogacskája, az összes keze a szájában van, és nagyokat cuppogKép Annyira sajnálom, olyan szar ez a fogzás, miért viseli meg öket ennyire??? KépKép Szegény ha el is alszik, 3 percenként felsír, sír egy kicsit aztán visszaalszik....Kép Szoktam pelenkát az ujjamra húzva masszírozni (ezt egyébként még Bogimnál ajánlotta a dokink),akkor addig míg matatok a szájába nem sír, látszik rajta, hogy jó neki!De ha hazajön apánk elugraszton a patikába egy Dentinoxért!! Vett mostanában valaki Dentinoxot? Virág esetleg??? Nem tudjátok mennyibe kerül?? Kb???

Dancsi: nagyon sajnálom Jozsót, ez a pupillatágítás nagyon rossz dologKép Nekünk szerencsére nem kellett, de a barátnömnek igen ök is megszenvedték. Nem kellett volna a fürdéshez kötni, de hát olyankor az ember ilyesmire nem gondol!!!!! Remélem hamar elfelejti és nem lesz gond. Esetleg próbáljátok most valami jó dologhoz kötni a fürdést pár napig (pl kapjon egy kocka csokit, vagy egy rudit, vagy valamit amit szeret de ritkán adsz neki) Csak egy ötlet volt!
Én úgy tudom a Vigantolt akár 2-3 éves korig is lehet adni, végül is akkor is még növésben vannak!! Én Boginak most is adom amióta megvan Viola, hogy ne érezze magát rosszul, az miatt, hogy a kicsi kap, ö meg nem!

GErika: Én is örülök, hogy összefutottunk. Több mint 2000 ftot hagytam ott a túrós néninél, annyit vettem (túró, tej, fokhagymás sajt) Kép Bogi nekiállt túrózni ott mindjárt, de rendes volt a néni, mert egy zacsiba rakott neki egy jó nagy kanállalKép Bogi meg bepuszilta, imádja a túrótKép

Bea,Virág: Annyit beszéltetek, arról, hogy kifolyik a pisi, hogy reggelre Violának is kifolyt, pedig nem szokottKépKépKép Úgy láccik telepátiára léptek Grétivel meg DorkávalKépKépKép

Na megyek fözniKép
Sziasztok!
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikö! Nem tudom, én irtam csak homeot adtam. Szegényke, remélem hamar tullesz rajta! Hol lehet turot venni? házituro?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: Gergő meg a Csillag téren lakott, és Szentmihályért van oda, de horror árak vannak ott is sajnos Kép
Soha nem fogom tudni meggyőzni a férjem, hogy lehet boldogan élni Szegeden kívül is. Nagyon kényelmes a lelkem, neki nem jön be a fél óra buszozás. Még egy családi ház kedvéért sem, sajnos Kép
Egyébként biztos megszokjátok! És imádni fogjátok!
Majd Orsi fog nyűgösködni, ha középiskolás lesz, és a szegedi osztálytársaival nem tud szórakozni, mert az utolsó busszal haza kell mennie Kép
Nekem ez volt a nagyon bosszantó anno. Úgy éreztem sokszor, hogy mindenből kimaradok, mert "jön a busz".

Ugye nem fog 40 napig esni az eső? Tegnap is zuhogott, és Medárd napja volt Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő: Most született a Viola....máris jön a foga!?!?!?
Mindjárt a Grétinek is...Kép Ajjajjj.
Gréti is olyan nyűgös az elmúlt 2-3 napban. Lehet az idő miatt. Alig alszik.
Pisifolyáson jót nevettem (gondolom te nem). Nekünk éjszaka folyt ki. Reggelre nem. De már olyan mint a jó reggelt. Mit meg nem tud szokni az ember!

Jól ráérek én is, látszik. Lányka alszik, ebéd van. Fáradt sem vagyok (annyira).

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

EnikÖ : 1100 körül volt a Dentinox gél, de én már likvidáltam, mert 10 percig ha hatott.
kissvirag

Karmen: Házi tej (120 ft/liter), meg túró, sajtok ilyesmiket lehet venni a Mars téri piacon az U pavilonba. Én mindig ott veszek ilyesmit!
Mi is annak a homeós bogyónak a neve a fogzásra van??

Bea: Ne is mond, elég hamar elkezdett fogzani,már 3 hete nyálzik, de csak mostanra dagadt meg neki az ínye, és most kezdett el nyügösködni miatta!! (Boginak is 5 hónsaposan mág volt 2 foga, 1 évesen meg már 16!!!)
Ne aggódj én is nevettem a pisikifolyáson,mert eszembe jutottatokKép Reggel fél 6kor apja odahozta szopizni, meg megcsinálta a tápit, és akkor vettem észre, hogy az egész háta csurom pisi, meg az ágya is az volt. Apjának nem tünt felKép Nem csak én vagyok kómás reggelenteKép
Én is uncsizom, most gyúrtam össze a derelyének a tésztát, várom, kicsit pihenjen!!A Bogi tiszta liszt! Segít ö isKép

ceniko
Szeged

Bea! nem lesz gond, mert anyuék itt laknak egy nagy kertes házban, ahol mi most fogunk lakni a külön lakrészen Orsi itt bármikor aludhat ha bulizos idöszaka leszKép Mi is Mihálytelket akartuk, de a jo állapotu ház irtó drága

Enikö! Köszi. Chamomilla Vulgaris 15 CH

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő!

Ó,szegény Viola...Nálunk is csak pár percig hatott a Dentinox.
Milyen lett az anyukádéknál a fürdőszoba?Anyuék most csinálják.Szét van verve a fél lakás.-Tegnap mondta,hogy a WC már kész,és gyönyörű.(Kék színű a csempe.)Már alig várom,hogy lássam.A konyhát is járólapozzák,és készül az új bútor.Úgy szeretnék otthon lenni,de 5 hétig még itt kell lennem.

Kármen!

Biztos,hogy jó lesz kertes házban élni.Én nem bírom magam rábeszélni arra,hogy elmenjünk Szegedről.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Karmen gratula a pecó eladásához, ugye milyen jó érzés?:-) Én is pont ezért nem szerettem messzebb lakni Szegedtől, amit Bea írt. Nagyon gáz volt, hogy még csak épphogy elkezdődött a buli és nekem már mennem kellet, mert jött az uccsó busz. Pedig ez nem mostanság volt és az én időmben nem éjfél-egy körül kezdődik az "élet", mint most. De majd legfeljebb vesztek Orsinak egy kisfityót( bocs, hogy így alább adtam):-) és azzal közlekedhet:-)

Hétvégére tényleg nagyon gázos idő lesz? Remélem a mainál azért jobb....

Dancsi, szerintem Jozsóra az első verzió igaz fürdéssel kapcsban, Pipinek a múltkor elég volt annyi, hogy rácsöppent néhány hideg víz csepp a hátára amikor fürdött a tusból. egy hétig üvöltött, hogy nem akar fürdeni és azót a tust el kell rakni, nehogy rácsöppenjen, néha katasztrófás hisztis libám van.....

Enikő, szegény Róna sajnálom nagyon, a dentinox nálunk is egy nagy kalap ...volt és egy marék aranyért lehet kapni. Majdcsak áttöri az ínyét és megnyugszik. Éjjel azért jól aludt?

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Tényleg csak ennyit ér a Dentinox? Még jó, hogy én sose vettem. Az enyémeknek nem volt ilyen problémás a fogzás. Kicsit nyűgösebbek voltak, ennyi. De se láz, se egyéb probléma. Csak mindent a szájukba vettek, meg folyt a nyáluk.

Enikő, sajnálom Violát, reméljük mielőbb áttöri az ínyét az a fogacska. Kép

Anita, Pipikéd hisztis, de imádom. Kép

Karmen, jó, hogy el tudtok menni anyukádékhoz addig, míg felépül a ház. Kép

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

EnikÕ: Vigantolt nem kell csak 3 éves korig adni, nyáron meg egyáltalán nem egy éves kor után. Szegény viola már küszködik a fogakkal!

Bea: Nem biztos, hogy Grétinek is hamar fog kibújni az első fogacskája, Flónak egy évesen bújt elő az első, Bátornak meg 5 hósan.

Virág:elég drága a dentinox,a chamomilla fele ennyi sincs talán.

Gabi
inecsg

Gabi3,Karmen: Tudom, hogy nem kell adni 1 éves kor után, de nem baj ha adod szvsz! Nem volt a patikában 15-ös Chamomilla, csak 9-es, a gyógyszerész néni szerint ez is jó. Vett is a párom egyet. Megnéznéd a homeopátiás "kisokosodban", hogy télleg jó-e? Már adtam neki egy golyót, azt mondta a patikus, hogy fél óránként 1 golyót adjunk be neki! Tájékoztató füzet nem voltKép
Köszi

Nem vettünk Dentinoxot, azért hogy naponta 3x 10 percig ne fájjon neki nem éri meg! Kép Inkább bízom a természet erejében és a homeopátiában!

Ildikó: Nagyon szép lett a fürdöszoba, olyan barackszinü rózsaszines, de nagyon szép. Vettek egy gyönyörü bútort is hozzá, állati jól néz ki a házunk Kép
Sarokkádat terveztek eredetileg, de sajna nem fért be, pedig nagy a fürtdöszoba, de nem fért az ajtótólKép De mindegy így is szuperül néz ki Kép

Anita: igen éjjel nem volt gond, érdekes, hogy az elején a hasfájós idöszakában meg most a fogzósban se voltak gondok éjjel, nappal viszont üvöltKép

ceniko
Szeged

Az van ráírva, hogy: Chamomilla Vulgaris matricaria chamo- 9
Ilyen kis kék hengerbe van!
Köszi

ceniko
Szeged

Enikö! én ugy tudom a 9-es is jó, de a kiskönyv 15-30 potenciát ir. A 9es erösebb ahogy én tudom, mert nincs annyiszor higitva. Gabi majd megerösit, de én ezt olvastam a multkor

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Erika,
1 éves szemorvosi vizsgálatra mentünk, és mivel a családban sok a szemüveges, ezért megvizsgálták a gyerekeket, az uncsitesókat is.

Vigatnol: doki azt mondta, hogy amíg nem zárul a kutacs, addig kell adni.

Amúgy ma is dila volt, de du. aludt majdnem 3 órát. Reggel megitta a tápszerét, de semmi mást nem fogadott el délután 4-ig. AKkor evett egy joghurtot gyümölccsel. Biztos az időjárás miatt is nyűgös, mert 2 napja nem tudtunk kimenni. Az unokatesója is ugyanilyen dila napok óta.

Karmen,
írtam neked mailt.
Vendég

Dentinox nekünk sem nagyon használ, de ha már van, kenegetem vele. Jó drága volt.
Vendég

Dancsi!

A Noémi is nagyon nyűgös 3.napja.Semmi sem jó neki.Ma nem voltunk kinn,de tegnap este levitte az apja az udvarra egy kicsit.Úgy jött fel,mint egy kismalac.A kabátja úszott a sárban.Minden pocsolyába belement,és még el is esett.

Enikő!

Bizti,hogy nagyon szép lett.Kép
Anyu telefonált,hogy a fürdő is kész.Nálunk is hagyományos kád lett,anyuék nem akartak másikat.

Ildi
tfildiko

Karmen: KÖszi szépen. Végül is a patikus ezt javasolta. A párom mondta neki, hogy 4 hós babának lesz fogzási fájdalmakra... De mivel a 15-ös nem volt, ezt adta. Hát baja csak nem lesz neki Töle. Egyébként egy kerámia kis edénykében kevertem ki, pici vízzel müanyag kanállal, és nagyon ügyesen megitta a kis csészébölKép Hát fél óránként nem adtam neki, megmondom öszintén, de óránként igen. Most alszik! De már párszor felsírtKép Remélem hatni fog!!!

Dancsi: Viola máskor egy egész üveg bébidesszertet bepuszil, ma csak egy felet evett megKép Az ö étvágya sincs a toppon!

Ildi: Ilyen régi tipusú (új,csak a régi nagy tekerös tipusú) a csapunk, nagyon szépKép Meg minden nagyon szép. Igazán ráfért már a fürdöszobára a felújítás! Csak sehogy se vették eddig rá magukat anyuék, mert akkora munka, hogy csak na! De most, hogy vezették be a gázt, a bojlert is le kellett cserélni (villanyról, gázra) és akkor már egyszuszra az egészet felújítottákKép

Jóéjt!
Enikö

ceniko
Szeged

Jozsó reggel megitta 7-kor a tápiját, és legközelebb fél 4-kor fogadott el kaját, gyümölcsöt joghurttal.Igaz a tejpéppel, meg az esti tápszerrel nincs gond, ezeket nagyon komálja.

De a főzelék nem csúszott, pedig a kedvencét kapta volna.
Vendég

Jó reggelt!

Enikő!

Nálunk is bevezették a gázt,és a bojlert is lecserélték.Anyu azt mondta,hogy még egyszer nem veretné szét a lakást.Ezt akkor említette,amikor minden romokban volt.Tegnap már nem így nyilatkozott.Csak annyit mondott,gyönyörű.
A Noémi súlya egy picit most visszaesett,tegnap mértem.8660g.(11 hós volt tegnap.)De nem is a súly a lényeg,hanem az,hogy okosodik.Már sok mindent megért.És szalad előlem a lakásban.

Dancsi!

Melyik tápit issza a Jozsó?Már csak 1 hónapig kapjuk ennyiért(1000Ft/doboz)a tápinkat.Tegnap a milumil 2-t kóstoltattuk vele,és azt megitta.(Volt egy termékmintánk.)

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Enikő!

Emlékeszem anno te írtad az édeskömény adagolását, hogy mennyi vízhez mennyi mag kell... de nem emlékszem. Leírnád nekem? Köszi!!

Gira
Vendég

Ildi: Ne sokkold magad Noncsi súlyán. Sztem pont jó. Olyan kis arányos kislány és az a lényeg, hogy a mérleg mennyit mutat, az nem érdekes!! És anyudéknál milyen szinü a fürdöszoba? Anyukám azt mondta, ezen a rózsaszines barackszinü csempén látszik meg a legkevésbé a vízkölerakódás. Úgyhogy nagyon praktikus, mert olyan ronda tud lenni a vízkö, pedig anyu is takrítós, mint én!

Gira: Hát én nemtom, mert én granulátumból csináltam neki a teát, az a lényeg, hogy csak picikét kell bele tenni, mert sokan hajlamosak azt hinni, minél többet tesznek bele, annál jobban hat. Ez nem igaz, épp ellenkezöleg, annyira szelelsít, hogy még jobban fogja csikarni a pocóját a kömény! (ezt a védönötöl tudom, ö mondta!) Szóval én 120 mili vízhez 1 mokkáskannállal tettem!

Dancsi: Hogy aludtatok? Jozsó ma már evett jobban??? Viola reggel 180 helyett csak 90et evett meg + szopi! Nem tudom, kezdek aggódniKép

Meddig tart még a szuttyos idö? Holnap tervezünk kimenni a sörfesztre, de ezekbe a minusz fokokba, hóviharbaKép...még a sör sem esik jól, meg kinek van kedve összefagyni???Meg el tudom képzelni mekkora trutymó van ott az Etelka soron a sportpályán...Kép
Enikö

ceniko
Szeged

Képzeljétek, tegnap este nem hittünk a szemünknek! Orsi 2 kanál hiján megevett egy egész üveg bébiételt! Max. a fele szokott elfogyni, csak ugy falt a kis drágám!Kép

Mi sem nagyunk tudunk itthon mit kezdeni, meddig lesz még esö?

Dansci! Örülök Jozsónak is jo az étvágya!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ha már a hideg teljesen leterít, hadd kérdezzem meg: Ti mennyi idösen vinnétek ki elöször a picinyeteket strandra (gyerekmedence)?
Én 2-3 éves koráig nem merném, de kíváncsi vagyok más véleményre is!
kissvirag

Enikő!

Már nem aggódom a súlya miatt.Tényleg arányos.
90 tápi és még szopi?Szerintem az nem kevés.Mi van,hogy csak 100ml-t eszünk reggel,azt is két részletben.(140 ml-nél soha nem ettünk többet.)
A csempe kék a fürdőben.(világos és sötét)
A vízkövet én is utálom.Mi minden zuhany után letöröljük a csempét.De azért így is van rajta.
Én is utálom ezt az időt.Nem lehet kimozdulni.

Ildi
tfildiko

Virág! Mi 5 hótól járunk. Tavaly nyáron nagyon sokat voltunk kint és idén is megyek Orsival. A sportuszi szerintem elég tiszta, máshova én nem vinném. AMugy meg beteg másutt is lehet, én nem foglalkozok ezzel. Ja és sose lett beteg emiatt, amugy meg elég sok ismerösöm jár le a babával, náluk se okozott gondot. Szerintem pont az a ritka

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Én is utálom a vizkövet, de én inkább leöntöm havonta vizköoldoval meg átdörzsölöm, mint naponta törölgessemKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen!

Annyira alaposan azért nem töröljük le mi sem.A vízkőoldónak is van dolga.Kép
Örülök,hogy Orsi ilyen jól evett.KépMelyik ízlett neki ennyire?Nálunk továbbra is csak 3 féle üveges főzi megy,a többit hiába próbálgatom.Az én főzim sem kell neki.

Virág!

Mi még nem mentünk strandra.

Ildi
tfildiko

Ildi! nem emlékszem, valami vegyes zöldséges, hussal. Kidobtam az üveget, de mindig ezt veszem, Hipp. Csak igy nem tudom a nevét, ha nem látom, és nincs több itthon.
Tesomék pl. minden alkalommal kitörlik a kagylot, ha valaki kezet mos, ha vendég van akkor utánamennek és ha nem látja akkor is. Beteges szerintem. A kádat minden este Domestossal azért keni körbe hogy ne legyen vizköves, mert a sogorom szerint az akrill kádat nem lehet surolni (nekem is az van, semmi baja nem lett 5 év alatt).
na megnéztem a neten amiket imád a Zöldségkrom rizzsel és borjúhussal, meg a Zöldségtál pulykahussal. Fözelékeket megeszi az éttermit is már, a leveseket meg imádja, mindet. Abban elfogy a borso, répa minden. Fözelékben már kevésbéKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: Sok helyen láttam olyat, hogy érdekes dolgok úszkáltak a vízben: engem nagyon kiakaszt, ha pici babákat pelus nélkül ültetnek be a vízbe. Szegeden még nem voltam strandolni, de hamarosan hazautazunk a lányommal a Dunántúlra hosszabb idöre,ezért érdekel a strandos dolog.
kissvirag

Kármen!

Hát,azért én nem takarítok ennyire.A kagylót nem törölgetem ,és minden nap nem sikálom a kádat ki,nincs arra energiám.(Hozzánk ritkán jön vendég,mert mindenki Zalában él.)Ez már tényleg egy kicsit beteges.Ilyet még nem is hallottam.
A levesből a Noémi is megeszi a répát,de nem nagy mennyiséget.Piszkosul finnyás,de volt kitől örökölnie.

Virág!

Merre laktál a Dunántúlon?

Elaludt a lányom,megyek felrakom a kaját.

Ildi
tfildiko

Ildi: Tapolcán születtem, a szüleim még most is ott élnek.
kissvirag

Virág!

Mikor mentek haza,és mennyi időre?
Mi is utazunk július közepén Zalába a lányommal.Pár hetet otthon töltünk.

Ildi
tfildiko

Bea: Grétit Isten éltesse névnapja alkalmábólKép

Ildi: Mit fözöl? Valami ötletet adhatszKép Egyébként 180milit szokott megenni egyszerre, azért keveseltem ezt a 90-et!

Karmen: Gratula, ügyi Orsi:-)))). Jól megnött az étvágya. Figyled meg, hogy mostmár nem fog annyit nyúlni, hanem hízni fogKép

Virág: Én 8-10 hósan már simán vinném strandra! Bogi márciusi, így azon a nyáron még nem voltunk, mert nagyon pici volt, de következö évben már jártunk, nyílt vízbe is azaz tóba, a palicsi tóbaKép Soha semmi baja nem volt! (kopp-kopp)

ceniko
Szeged

Ildi: Sztem június 20 körül ,mert tesómnak akkor van vége a vizsgaidöszaknak. Kb 2 hétre megyünk, de sajnos a férjem nélkül, mert most kezdett el dolgozni új melóhelyen, és nem akar rögtön szabira menni. Te Zala megyei vagy?
Régen Tapolca is Zala megyéhez tartozott.

Enikö: Húú, én még aggódós vagyok. Nyílt vízbe nem merném elvinni.
kissvirag

Sziasztok!
Ildi, nem küldtem el mégegyszer a levelet, mert már teljesen idejét múlta:-))) Írj, hogy mi van veletek, jobban alszik a nőci?:-)))

Enikő, jó lenne kimenni a sörfesztiválra, de annyira undorító ez az idő. Pedig jólesne egy kis söröcske:-)))

Karmen, engem teljesen megleptél, tényleg csak fél üveg bébikaja fogyott eddig? Az alig 2 deci. Bár ha mellette van még szopi....
Mindenesetre piszok jó lehet a lányod anyagcseréje, mert nagyon formás kislány.

Gira, én írtam az édeskömény teát. Kb. 2 deci forróvízzel kell leönteni 5-10 szem magot és 10 percig állni hagyni. Utána hagyd kihűlni. Megkóstoltam, nem erős az íze, ami meg van, az viszonylag kibírható. Legalább is Luci bírta.

Krisztiről tudtok valamit? Most hallottam, hogy nagy árvizek vannak, remélem, nem volt gondjuk.
H
babamama

Gira:Minek akarsz a babádnak édesköményteát adni?

Virág: Mi ezen a nyáron tervezzük a strandot, Bátor most 15 hós lesz! Egy éves kora után simán lehet, meg előtte is, ha nem érzékeny.

Enikő: Én sem merném nyilt vízbe belevinni, még én sem mennék bele. Karmen jól írta a kamillát!

Gabi
inecsg

Hajni: Miért hol vannak Krisztiék?
Nekem is jól esne a sörcsi, meg a fesztivál feeling, egy kis zene, kikapcsolódásKép De hát majd a legközelebbi sörfeszkóra elmegyünk. Lesz a Mars téren is, az még jobb is mert közelebb van hozzánkKép

Gira: Én ebben a tóban nöttem fel szinte ismerem az összes négyzetméterét! De pl máshova nem vinném be....

ceniko
Szeged

Hajni!

Majd írok neked.
A Krisztiről nem tudok semmit.Mikor jönnek vissza?

Bea!

Grétinek boldog névnapot kívánok én is!

Enikő!

A mi mai ebédünk fél dl főzi volt.Meg evett egy babapiskótát.Kitömte magát nagyon.
Semmi különöset nem főztem:tojásos rántott leves,sült hús,rízs a menü.Tegnap pizzát alkottam.(Ez nagyon sokszor van nálunk,a férjem imádja.)
180ml tápi?Az nem rossz.De jó lehet egy jólevő gyerek!

Virág!

Igen,zalai vagyok. Nagykanizsán születtem,és Hahóton éltem.(A szüleim most is ott élnek.)7 éve lesz júliusban,hogy Szegeden lakom.
Mi is a férjem nélkül leszünk otthon,mert neki dolgozni kell.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Ildi, Enikő: KÖszi a köszöntést! Kép

Enikő: Figyelj, Viola most többet szopizott a megszokottnál, azért nem evett olyan sokat Kép Nem lehet?

Nekem tényleg zabagépem van. Gréti mostanában van hogy 140-150 grammokat szopizik 15 perc alatt.
1 nap simán befal 630 grammot. Az a minimum. Nem győzök csodálkozni!

Karmen: Akkor Orsinak csuda jó dolga lesz, ha alhat a nagymamiéknál.

Strand-témához: A Palicsi tóban 96-ban fürödtem utoljára. Nem kellett volna Kép Most a lábam ujját se tenném bele. Enikő, szerintem örülj, hogy nem lett Boginak baja tőle.
Majd' frászt kaptam a minap, apósom közölte velem, hogy augusztusban már viszi a Grétit a Tiszába fürdeni....mondom: Mi van?!?!?
1. nem viszi nélkülem sehova (van egy másfél éves fia is, és mindig azzal dicsekszik, hogy hányszor ejtette fejre, meg hányszor esett ki a srác a babakocsiból meg mennyi homokott evett a Tiszánál, stb.)
2. a Tiszába is akkor fogja beletenni a Grétit ha majd én is belemegyek (tehát soha-finnyás vagyok, ez van)
Erre közölte velem, hogy úgyse fogom megtudni hova viszi...
Csak pislogtam nagyokat. Aztán közöltem a férjemmel, hogy nehogy azt higgye az apja, hogy csak úgy elviheti bármikor is a Grétit! Teljesen felháborodtam!
Viszont a szüleim engem fél évesen vittek már az Adriára (februárban születtem, augusztusban mentem nyaralni), úgyhogy én fél évesen már a tengerben fürödtem, és sátorban aludtam. Bátrak voltak a szüleim! De minden oké volt.
Mi idén nem strandolunk a Grétivel, de jövőre szerintem már tuti. De nem a Tiszába fog fürödni akkor sem.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?