Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok !

van egy kislányom és hát hamarosan eljön az idő hogy elkezdjem hitre nevelni , de hogy .. ti hogy csináljátok ? jó lenne ha lenne egy kis társaság akik összejönnének itt és elbeszélgethetnének minden szépről és jóról .
Várom leveleiteket . hope
 
 


Szia!

Az mit jelent, hogy "hamarosan eljön az idő"? Mennyi idős a kislányod? Nekem még csak 7 hetes, de van pár elképzelésem a hitre nevelésről. Meg szívesen fogadnék én is tanácsokat.
Vendég
 


szia !

az én lányom 7 és fél hónapos , kezd lassan értelmessé válni ahhoz hogy együtt imádkozzunk meg ilyenek . Szívesen meghallgatnám a véleményed . üdv hope
 
 

 
 

Sziasztok!

A nagyobbik fiam 3és fél. Én megvártam, míg kérdez. Most már hajlandó templomba belépni, nálunk eddig ez is probléma volt. Most volt mindkét fiunk keresztelője, az ajándékba kapott Bibliából olvastat magának, meg a gyerekeknek készült imakönyvből. De neki az még csak olyan vers, mint a többi.
Az angyalokat tényként fogadja el. De pl. a keresztre feszített Krisztussal kapcsolatban eddig csak kitérő válaszokat adtam neki.
Kerestem könyveket, hátha segítenek rajtam, hogy lehet elmagyarázni a gyereknek mondjuk Jézus halálát. Elég szörnyű a tapasztalatom. Gyerekeknek szóló könyvben az áll, hogy Jézus azért halt meg, mert te, kisgyermek bűnös vagy. És szépen részletezte, miként halt meg. Hát én nem vagyok hajlandó a hároméves gyerekemben bűntudatot kelteni, még akkor sem, ha Jézus tényleg a mi bűneink miatt halt meg, hiszen ezen alapul a vallásunk.
Szóval maradunk az őrangyalnál, jóságos, vigyázó Istennél, és próbálom magammal is elhitetni, meg a fiammal is, hogy ő sosem rossz, csak néha rosszalkodik kicsit.

Éva
 
 


Sziasztok!
Örülök a topiknak, mert egyrészt vannak tapasztalataim a hitre nevelésben ( 3 nagyobb gyerek) ugyanakkor én is segitségre szorulok a legkisebbel kapcsolatban, aki egy 2,5 éves kisfiú.
Szeretnék egy elkötelezett, igaz papot találni, aki jó gyerekmiséket tart Pesten.
Ha tudtok ilyet, irjatok!
Evaanya!
Van egy nagyon jó gyerekeknek való hittankönyv, én abból olvastam fel nekik esténként. Az a jó benne, hogy az Ószövetségi történetek nagy hangsúlyt kapnak és meseszerűen vannak tálalva és
valami olyan közvetlen nyelvezetű az egész könyv,
mintha egy szemtanú mesélné el, hogy mi történt abban az időben.
A könyv : Anne de Vries : Fiatalok bibliája
Nem tudom lehet-e most kapni, a Ferenciek terén lévő könyvesboltban érdemes megnézni.
Sziasztok
Zsuzsa
 
 


Sziasztok "Testvérek"!

Látom a témát már jó negyed éve berekesztettétek, én viszont pár hete találtam rá a babanetre, azon belül erre a topicra ma este.
Én szeretném ezt újra éleszteni, feltéve,ha még van miről beszélgetni - ha van kedvetek beszélgetni.
A mi kislányunk - Emília - 21 hónapos.
Én is feltettem már a kérdést keresztapámnak (ev.lelkész) - miszerint van-e valami általános recept a hitre nevelésre.aztán a következőkre jutottam:
Igazából ez nagyrészt a mi saját hitünk őszinteségén és érettségén múlik. Ha hitunket is ugyan olyan természetességgel éljük meg a gyermek előtt, gyermekkel együtt, mint amilyen természetességgel az ebédet feltálaljuk nekik, akkor észrevétlenül életük részévé válik.
Most jön azonban az én kérdésem:
keresünk egy olyan gyülekezetet, ahol van olyan alkalom is, ahol az anyukák összejönnek gyermekeikkel együtt és beszélgetnek, játszanak.
Úgy is nevezhetném, mint bibliai játszóház, vagy gyülekezeti játszóház.(XIII. ker-ben lakunk)
várom a leveleket
emianyu (viki)
 
 


Szia Emianyu!

Én is Emianyu vagyokKép, nekem is Emília a kislányom, 11 hetes.
Van egy pár hasonló topik, de mindig kihalnak.

Én november végén próbáltam írni egy másikba, de ott nincs mozgás.

Olvasod még ezt néha?

Mi is a XIII. kerületben lakunk.

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Sziasztok Emianyu és Uxi!
Engem is érdekelne a téma.3 kisgyerekem van (5, 3 és 1 évesek), de csak sokkal nagyobbakkal van tapasztalatom a hitre nevelés terén. Mi sokszor beszélgetünk róla, a lányaim kérdezgetnek is, de mindig jól jön egy-két ötlet.Amúgy mi jártunk egy református baba-mama klubba, míg Gödöllőn laktunk (pedig katolikus vagyok) és nagyon tetszett.Ott minden alkalomal vmilyen témáról beszélgettünk, voltak meghívott "szakértők" is:óvónő, orvos, logopédus, nagycsaládos anyuka...aztán volt közös éneklés, mondókázás.Szupi volt de elköltöztünk.Szóval szívesen beszélgetnék, most már időm is van rá, a lányok de oviban vannak.
Zsuzsi


 
 


szia Uxi, szia Zsuzsi!

Igen, olvasom a leveleket, nem rendszeresen,csak időnként lesek be, hogy történt-e valami.
Most történt...részetekről, és nagyon örülök, hogy írtatok.
Én egyelőre több kézzelfogható tanáccsal nem tudok szolgálni hitre nevelés témában, mint amit a kezdő levelemben írtam. Úgy veszem észre, hogy az idő hozza magával a megfelelő lépést illetve választ. (mindennek megvan a maga ideje, ugye...)
Eminek nagyon tetszik egyetlen - egyelőre - bibliai témájú könyve: Karácsony csillaga. Valami lenyűgözi, odabilincseli. (biztos hittel írtákKép

Kár, hogy nem ismertek olyan gyülekezetet, ahol hasonló foglalkozás lenne, mint Neketek volt Zsuzsi Gödöllőn. Én valami ilyesmire gondoltam. Tökéletes lenne.
Arra persze nyitott vagyok, ha megmarad a "netes ismeretség" + a kedv, hogy tavasz felé valamelyik játszótéren megismertetjük a babákat s magunkat??!! vagy más javaslat is lehet...
(egy plusz info: júniusra várjuk Emi testvérét)
Viki
 
 


Kedves Szülők!
A Fővárosi Gyermekvédelmi Szakszolgálat elhivatott keresztény nevelőszülőket keres, akik biztos családi környezetet és értékrendet nyújtanának a gyermekvédelmi gondoskodásba került gyermekeknek, sorsuk rendezéséig. Sok kisgyermek él csecsemőotthonban, pedig számukra a személyes gondoskodás és szeretet nagyon meghatározó. A cél az, hogy a gyermekek visszakerüljenek a vérszerinti családba, vagy amint a gyermek örökbefogadhatóvá válik, örökbefogadó családba. A tapasztalat azonban az, hogy a gyermekek hosszú évekig nevelkednek a nevelőszülői családnál, sokszor nagykorúvá válásukig. Önök tudják, hogy gyermeket nevelni embertpróbáló, de gyönyörű feladat. A Szakszolgálat erre a feladatra várja elhivatott keresztény nevelőszülők jelentketzését. Bővebb információt a www.tegyesz.hu weboldalon, és a 06/1-3232900, 3232-934-es telefonszámon adunk. Címünk:1081, Bp. Alföldi u. 9-13.
Jády Luca
nevelőszülői tanácsadó
 


Sziasztok!
Jár még erre valaki mostanában?
Titimke
 
 


Sziasztok! Beleolvastam a topicba. biztos lehet hasznos infókat cserélni, ki hogy csinálja, hogy vezet be dolgokat, milyen kérdésekkel jönnek a gyerekek, erre én is nyitott vagyok. Bár én ezt nem nevezném hitre nevelésnek, mert szerintem arra nem lehet nevelni, inkább vallásos nevelésnek. A hívő háttér a szülő, mint minta. A hit szerintem Isten ajándéka, és a gyereknek meg kell majd "küzdeni" vele, érte, akkor is, ha vallásos családban nő fel, akkor is, ha nem, legfeljebb máshogy. Claire
 
 


Helló!
Igazad van, mert a "hitnek nemes harcát" mindenki egyedül harcolja meg.
Az én picurkám még nem beszél de már kiváncsi vagyok, hogy milyen kérdései lesznek.
Remélem fogok tudni neki válaszolni és nem kell majd hazudnom.
Most az a legnagyobb bajom hogy nem tudom mit kezdjek a hisztijével? Hogy lehet ezt keesztény módon kezelni?
Titimke
 
 


Szia Titimke!
Vallásos nevelés ide vagy oda a hiszti mindig meg tudja keseríteni az ember perceit.A középső lányommal voltak gondok a harmadik szülinapja után, amikor mindenért és bármikor képes volt egy jóízű hisztire. Amire szerintem szükség van, az a türelem és a következetesség.Én mindig megkérdeztem tőle, mi a baja és hogyan segítsek neki azt megoldani(pl. nem ért el vmit és ezért toporzékolt), illetve ha valamit nem lehetett megtenni, azt következetesen tiltottam továbbra is.Így egy idő után rájött, hogy nem érdemes tombolni, mert az nem old meg semmit. Hány éves a kicsi, mert az sem mindegy,mennyire ért meg, ill. miért hisztizik?
Claire!
Szoktalak olvasni más topikban is, nekem három babócám van.
Az ötéves lányom szokott jókat kérdezni, bizony néha nehéz számára érthetően fogalmazni.Az az elvem, hogy mindig csak annyit, amennyit be tud fogadni. Egyébként azt gondolom, hogy a mi példánk, a mi hitünk sokat számít abban milyen képük alakul ki a hitről és Istenről.
Hú, jó hosszút írtam, de úgy megörültem annak, hogy járt erre valaki.
Zsuzsi


 
 


Szia Izsuzsi!
14 hónapos kisfiam van, ezért hiába kérdezem mi a baja nem tudja megmondani. Sajnos.
Többnyire azért hisztizik mert valamit nem kaphat meg. + most lábadozunk egy betegségből, és nem igazán van étvágya:aszem most ez is gond nála, éhes de mégsem kell a kaja.
Van amikor azért nem eszik mert nem elég pépes a hami.
Az a legrosszabb amikor az utcán akar hisztizni valamiért. (Mások mindig levonnak valami rossz következtetést, vagy csak én érzem igy.)
És milyen 3 babócával?
Én nagyon szeretnék majd második babucit, de nem tudom hogy fogom őket lekezelni, úgy hogy egyiknek se sérüljön a lelkivilága.
üdv: Titimke
 
 


Szia Titimke!
Most kukkantottam be. Az énlegkisebbem is 14 hónapos, és igazi "hisztigép". Mondtam is neki, hogy mi lesz később, a dackorszak idején!!? De tényleg velük nem lehet túl sokat tenni, én megpróbálom elterelni a figyelmét, de ez nem mindig jön be. Azzal szoktam magam vígasztalni, hogy lesz ez majd jobb is. Az utcán hisztizés roppant kínos tud lenni. Rólam már leperegnek a ferde pillantások és megjegyzések, mert ők honnan is tudhatnák, "mért ordít az a kölök":Amikor még nem volt gyerekem vigyáztam egy 3,5 éves kisfiúra.Az egyik sétából hazafelé annyira elfáradt, hogy egy zebrán a földre vetette magát és nem volt hajlandó tovább menni. A járókelők persze kommentálták a dolgot, én meg mosolyogva közöltem, a gyerek elfáradt, amúgy semmi baja, de én nem tudom őt cipelni...Jót nevettünk rajta. Szóval tekintsd ezeket a népeket levegőnek,mert bármit csinálhatsz, az valakinek úgysem fog tetszeni. Marci most itt tombol mellettem, hol föl kell vennem, hol le kell tennem, ahogy éppen úri kedve tartja. Mikor múlik már el a náthánk?
Nálunk nagyjából két év van a gyerekek között (5, 3, 1 év). Nem mondom, hogy mindig könnyű, de például már a másodikkal sokkal könnyebben boldogulta és ahogy egyre nagyobbak lettek , egyre jobban lefoglalták egymást, most már a kicsi is utánuk loholászik.A gyerekeknek, én úgy látom jót tesz, hogy van társuk. Persze néha adódik egy kis féltékenység, de ez hamar feloldható egy kis plusz ölelgetéssel, a kisebbnek, meg teljesen természetes, hogy nincs egyedül. Mi a nagyobbakat bevontuk a kicsi gondozásába, ölbe vehette, simogathatta.Édes volt látni, hogy amikor én szoptattam, ő is ugyanúgy szoptatta a babáját.
Az is igaz, hogy a kis korkülönbség főleg az elején elég fárasztó lehet, de aztán "összenőnek".
Azt úgyis érezni fogod, mikor állsz készen egy új jövevény fogadására, a gyerekek meg nagyszerűen tudnak alkalmazkodni.
Zsuzsi


 
 


Helló!
Mizu?
Kicsit régen jártam errre.
A hisztink még most is megvan, elég változó formában. Nemrég járt itt egy ismerősöm 3 éves fia. (Egy igazi hisztigép.) Az én Danikám is tanult tőle, már másnap éreszhető volt a hatása.
Na most mennem kell.
Titimke
 
 


Sziasztok!Én is rég jártam erre,
Zsuzsi! Hol szoktál olvasni?
Ami a hisztit illeti, nem könnyű. Szerintem ez nem is keresztény megoldás kérdése. Ráadásul rengeteg összetevője van. Nagyon függ a gyerektől (ne hidd, hogy ami szuperül bejött egyiknél, az a másiknál is ok lesz Kép), a helyzettől, meg a te aktuális igedállapotodtól. Én sem szeretem, ha mindenki minket bámul, én meg nyilvánosan "nevelek", de tényleg nem szabad ehhez igazodni.
Én is mindig megpróbálok beszélni velük, meg segíteni nekik, meg éreztetni, hogy szeretem őket, de amikor leereszkedik a lilaköd a gyerekre, ez nem mindig jön be. ma pl Eszter lányom (lassan 2 éves) vmi hülyeség miatt rázendített a hisztire, végig nyomta fürdés alatt, sőt, még utána is. Később hagyta magát babusgatni, aztán lenyugodott. ÍAddig semmi nem volt jó.
Titimke! Én is mindig igyekszem azon, hogy mindegyiknek rendbe legyen a lelke, de sajna én is csak ember vagyok (ráadásul fogyatékos, mint minden anya, akinek csak 2 keze van Kép). Néha megviseli a lelkemet, amikor érzem, hogy vmelyikre ép kevesebb jut. És biztos van, amikor észre sem veszem, és figyelmetlen vagyok meg igazságtalan. De szerintem a gyerekek azért érzékelik az "alap" szándékot, hogy szeretjük őket. Több testvér között nyilván több a frusztráció, de vhol ez is "edzi" őket. Nem?
És azt hiszem sokkal több, amit "nyernek" a testvér viszonyból, mint amit "vesztenek".
Üdv: Claire
 
 


Ja, még egy kérdés, aztán eldugulok!
Ti hogyan jártok misére, istentiszteletre: gyerekkel, gyerek nélkül, stb. Akinek van 5 éves és idősebb: mennyire erőltetitek, ha nem akar menni? Pl ha Te otthon maradsz a kicsivel, megengeded-e a nagynak, hogy ne menjen el, csak mert mondjuk szerinte unalmas, vagy épp nincs kedve?
Claire
 
 


Sziasztok!
új vagyok a topikban, de szívesen csatlakoznék.
Villő lányunk most lesz 7 hónapos, eddig szinte minden este imádkoztunk vele, de inkább úgy, ahogy a felnőttek szoktak (Miatyánk, hálaadás, könyörgések). Bár még odébb van, amikor elkezd velünk imádkozni, azon gondolkodom, hogy hogy lehet egy imát "gyerekre szabni", úgy hogy ő is a sajátjának érezze és örömmel részt vegyen benne. Az "Én Istenem, jó Istenem" kezdetű imával nem egészen vagyok kibékülve.

Villő egyelőre majdnem minden vasárnap jön velünk misére, ami szerintem jó, mert szépen belenő így a közösségbe (kicsike a templomunk, szinte mindenki ismer mindenkit).
Tudnátok javasolni olyan könyvecskét, ami ilyen kicsinek is már élmény, mégis értelmes?

Bocsánat, ha hosszú lettem,
Üdv,
Törpenyúl

Törpenyúl
Lilypie 2nd Birthday Ticker
 


Szia Torpenyul!

Nezelodj itt:
http://harmat.hu/cim/c8.htm

Es meg, ami eszembe jutott:
http://www.addel.hu/template/temp1/deta ... ctid=40013
- igaz, ovisoknak irjak, de minden tortenetnel van egy nagy kep, amirol el tudod mondani a tortenetet. Csak arra kell figyelni, h gyerkoc ne tepje szet:)

Biobaba
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok hogy nem válaszoltam eddig csak átmenetileg nem volt internetunk.
Claire:
Mi is járunk Istentiszteletre gyerekestül. Az én kisfiam most másfél éves. Nálunk van gyerekfoglalkozás, babaszoba, de gyakran ő is velünk ül az Istentiszteleten. Figyeli az énekeket ( néha még ő is énekel),vagy csendben játszik valamivel.
Nekem csak 1 gyerekem van ezért nem tudom mit csinálnék ha több lenne és az egyik menni akarna a másik nem. Nálunk a gyerekek általában szívesen járnak templomba mert több gyerek is van, van gyerekfoglalkozás, +egymással is jót játszanak.
Torpenyul:
Azzal én is bajban vagyok hogy hogyan tanítsam imádkozni.
Evés előtti hálaimát már nagyon tudja, még nem imádkozik (én mondom helyette) de a kezét már összeteszi a maga módján.
Én nem kaptam vallásos neveltetést, ezért sokat imádkozom és kérem Istent hogy vezessen engem hogy helyesen tudjam nevelni a kisfiam.
Én ilyen könyvekre akadtam rá:cimek:Első kis Bibliám, Kéz a kézben Jézussal .
Ezek keménylapos könyvek, nem tudja könnyen szétszedni.
Könyvesboltban vagy más boltokban bukkantam.

Titimke
 
 


sziasztok !

mint topic inditó gondoltam jó lenne újra felélénkíteni a topicot , nálunk kezd aktuális lenni a hit kérdés , a lányom 19 hónapos lett . szereti puszilni Jézus képét már tudja is mondani és kéri is sokszor ! néhányszor probáltam imádkozni vele , még nem látom hogy értené a dolgot de nem adom fel , nagyon jó lenne ha összejönnénk itt páran beszélgetni , mert sok helyen fel se merem dobni a témát az elutasítás miatt ...

ISten áldjon benneteket hope :D

ui a Kéz a kézben Jézussal könyvet mi is nagyon szeretjük :)
 
 


Sziasztok!

Mióta megszületett a kisfiam azóta azon gondolkodom hogyan fogom hitre nevelni. Most is sok kérdésem van de Isten mindig segít. Az emberek visszajelzései pedig biztatnak.
Én nem mutatok neki képeket Jézusról, mert az ellenkezik a meggyőződésemmel, de mesélek neki Jézusról, próbálok egyszerű történeteket mesélni. És persze nagyon szeretem: azt hiszem egyenlőre ezt érti a legjobban.

Titimke
 
 


Sziasztok!

Szerintem van nehany jo konyv szuloknek a temaban. Marmint, h h lehet hitre nevelni a gyerkocot.
http://harmat.hu/cim/c1.htm
http://kia.fw.hu/ - itt a Gyermekneveles cimszo alatt

Aztan szerintem is a legjobb a bibliai tortenetek elmondasa es a szemelyes szuloi pelda. A gyereknek rengeteg kerdese van, legalabbis az enyem allandoan miertezik, ugyh igy el lehet jutni Istenig a beszelgetesben.

Biobaba
 
 


Sziasztok!
Szeretnék én is csatlakozni a csapathoz! Nekünk még csak egy fiunk van, 11 hónapos lesz. Most várom a testvért, elméletileg január végén születik meg. Legalábbis remélem, h nem lesz gond. Nincs minden rendben ezzel a terhességgel.
A hitre nevelés nagyon jó téma! A fiammal eddig az evés előtti imát ismertettük meg, amit borzasztóan élvez (hogy anya meg apa egyszerre csinál vmit és mond is), még a hisztit is elfelejti (nagy haspók az úrfi, így minden kaja előtt óbégatás van, h lassan haladok). Meg fürcsi után, a törölgetés közben eléneklem neki az Adjon Isten jó éjszakát.... kezdetű esti imát és áldást adok neki. Na, azt nem mondom, h ezt is szó nélkül tűri! :D Ilyenkor azért már rendesen fáradt és amíg cicihez nem jut, rendszerint bőgés van. :)
Szóval nálunk eddig ez van. Úgy gondolom, h leginkább a személyes példa tud nevelően hatni. De hogy mi lesz, amikor már kérdez?! Ettől kicsit aggódom, h gyereknek való szinten tudjam elmondani neki a hitigazságokat. Úgy gondolom, h a gyerek Bibliák nagyon jók. Nekünk van nagyobbaknak való is, meg a sógornőmtől kaptam olyat, amiben csak a sarkalatos történetek vannak nagyon zanzásítva, hatalmas képekkel tálalva. Szerintem jó. (V. Gilbert Beers: Óvodások Újszövetsége) Ja, meg a múltkor a Ferenciek terén vettem egy leporellót, a Mi Atyánk szövege van benne. Nem mintha egyelőre érdekelné Pockot a dolog, de hajtogatni szereti.
Ennyit a saját tapasztalásaimról. Nagyon örülök, h van ilyen topic is, és bízom benne, h fenn is marad!!!
Üdv mindenkinek! Viki
Vendég
 


Kedves mamák, babák és persze papák!
...mindenkit szeretettel várok Aug 30.-án 16 órakor nyíló kiállításomra a Fise galériába, Ahol a szeptemberben megjelenő Kaláka Ukulele verseskönyv illusztrációi mellett, egyéb grafikai munkáim is bemutatásra kerülnek.
A kiállítóteret babzsák foteleimmel igyekszem a gyerkőcök számára is hangulatossá tenni.

FISE GALÉRIA
1054 Budapest, Kálmán Imre utca 16. Telefon: 311-3051
http://www.fise.hu/


Kép

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

De nagyon leült a téma :( . Pedig nagyon fontos, hogy támogassuk egymást. Azért leírom, hogy a két éves kislányom hogy teszi össze a kis kezét, meg vet keresztet (soha nem mutattam neki), még nem beszél, de a Miatyánknak mondja a kezdő sorait, az énekek alatt ő is "énekel". Két hónapos kora óta viszem misére, ott látja mindezeket. Nem mondom, nem ül nyugodtan, hiszen ő még nem bír ki 1 órát nyugodtan, olyankor egy kis rajz, vagy valami, ami érdekli.
Szerintem így lehet beleszoktatni a liturgikus közegbe, vallásos nevelést adni, hogy a természetünkből adódó vallási igény hogyan tudja kielégíteni. A hit valóban kegyelem, de hallásból ered, s mire eljut oda, hogy elfogadja ezt a kegyelmet, lesz némi rálátása a dologra. Nagyon fontos a szülői példa (a férjem nem hívő, rettegek az első "apa miért nem jön misére" kérdéstől), a közösség, ami átsegítheti a kamaszkor válságain, egy lelkivezető, aki segít a helyes úton maradni. És a mi imáink.
Szóval én nagyon kiváncsi vagyok, hogy kiket milyen kérdésekkel bombáznak a gyerekek, hogyan lehet rájuk reagálni.
Gyertek, s osszuk meg egymással mindenféle tapasztalatunkat, kérdéseinket!

Dóri
 
 


SZiasztok!

Foldori, nagyjából hasonló korúak a gyerekeink. :wink: Enyémek kicsit fiatalabbak.

Emi már beszél, az imádkozásnál voltak már "vicces" dolgai.
A múltkor azt játszotta, imádkoznak az állatok:"Urunk Jézus ámen, orrunk Jézus ámen".
A férjemszokott vele vacsora előtt imádkozni. Egyik este fektetéskor imádkoztam vele, s miután elhangzott az ámen, Emi megszólalt:
Jó étvágyat!


Kérdései egyelőre nincsenek, van egy kis képes Bibliánk, azt szoktuk nézegetni, pár mondatot mondok a képekről.. Viszont itt ki is merül az ötlettáram, esténként imádkozom vele, de mit lehet még egy kétévessel csinálni? Én ateista családban nőttem fel, nem igazán van mintám e téren.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Szia Uxi!

Úgy tűnik, csak mi vagyunk itt, de sebaj:)

Szerintem az is nagyon fontos, hogy te, illetve a férjed tisztában legyen bizonyos (ha lehet, minél több)teológiai igazsággal, mert akkor tudsz kielégítő, életkorának megfelelő választ adni a kérdéseire.
Én szeretnék hasonló felfogású családokkal és gyerekeikkel kirándulni, programokat szervezni. Aztán majd hozza az élet.
A kicsi nálatok is Benedek?
:)

Dóri
 
 


Nem Benedek, ő Benjámin. De Beninek becézzük.

Mostanában néha Emi néz DVD-t (egyelőre csak a Szaffi érdekli :wink: ). Arra gondoltam, jó lenne bibliai témájú rajzfilmet betenni neki, de nem tudom, léteznek-e. Nem tudsz esetleg ajánlani valamit?

MÉg egy aranyos: néha szoktam hallgatni a Mária rádiót.Egyik este bemondták, hogy zsolozsma következik. Emi meg ült az etetőszékben, s erre elkezdett kacagni. Nagyon tetszhetett neki ez a szó, mert többször elismételtette velem, s szétröhögte magát rajta.
Fürdéskor aztán kérdeztem, mi volt ma a rádióban.
Ő némi gondolkodás után:"Kicsi morzsácska". (biztos a zsolozsma hasonlít a zsemlemorzsára, s onnan vette)

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Ez aranyos. :)

Van egy mesefilm valamelyik égi adón, anyósoméknál szoktam nézni, az bibliai témájú, de majd megkérdezem férjemet, hogy pontosan hol.
Nem tudom, hogy pesti vagy-e, mert a Ferenciek terén lévő könyvesboltokban biztos akad mese DVD, meg jó kis könyvek is, amiből lehet mesélni.
Majd utána nézek, ha lesz időm. Most szólít a nagyobb : anyaaaaaa:(
Szia

Dóri
 
 


Pesti voltam 3 hónappal ezelőttig.De nem mentünk messzire, csak 10 km-rel odébb. :wink: Majd megpróbálok benézni oda, úgy szoktuk, hogy leparkolunk a 13. kerületben, s Bp-n már metrózunk, ha lehet.
Nem merek a belvárosban vezetni. :oops:

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Hát igen, megértelek. Mi 9 éve hagytuk el a gyönyörű fővárost (XIII.ker). Én azért nem megyek a belvárosba, mert szinte lehetetlenség ott parkoli, főleg a Ferenciek tere környékén (persze az Erzsébet-híd alatt szokott lenni hely). Nemrégiben megpróbálkoztam vele, hát... nem volt nagy a sikert, de legalább bejutottam a könyvesboltba.

Dóri
 
 


Mi is a 13. kerületből jöttünk. :wink:
Szerettük, de kinőttük a másfél szobát, s ott nem volt esélyünk nagyobbra.Most Dunakeszin lakunk, de visszajárunk oda gyülekezetbe, meg barátokhoz. :D

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Kedves Uxi!

Azt mondta a férjem, hogy az ATV-n szokott menni vasárnap reggelente a Könyvek Könyve című rajzfilm, mindig valamilyen bibliai történetet dolgoz fel, egész aranyos.
Képzeld, ma lányom kezdett imádkozni evés előtt. Nagyon édi volt :)

Szia, Dóri
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

X
Kölöknet Könyvfesztivál és vásár