A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Noémi
Csak a Puregont szúrom. Hányingert érzek, először azt hittem, hogy a reggel legyűrendő kötelező joghurt miatt, de rájöttem, hogy nemszúrós időszakban simán belapátolom, bár nem szeretem.
Jó, hogy ilyen +an látod a világot. Nálam ez nagyon változó.

Szilva

Kép
Kép
szilva069

Szilva Kép
Elvileg nem mellékhatása a Puregonnak a hányinger. Az én egyik szurimnak sem a másikra meg az van írva, hogy nagyon ritkán, de nekem is hányingerem van.
A világot tessék pozitívan nézni, a babák a vidám mamákat szeretik Kép

Bartika Kép
Üdv itt, remélem sikeres lesz a closty nálatok Kép
természetesen beteszlek a táblába.

Ginuska Kép
Neked is üdv. Mikor lesz az inszemed?

Wish

wish

Wish
Most nem értem, neked is a Puregontól van hányingered? Én csak attól tartok, hogy ha majd lombikra kerül a dolog, akkor többszörösét kell majd szerintem a Puregonból szúrni, és akkor biztosan még rosszabbul leszek.
Neked, hogy kell lőnöd magad?
Különben meg tudom, hogy igazad van a világgal kapcsolatban!!!!

Szilva

Kép
Kép
szilva069

Szilva Kép
Neeeem, nem a Puregontól Kép
Én Gonalt és Menogont kapok és attól. De elvileg azoknak sem jellemző mellékhatása, oszt mégis.
De nem baj, csak aztán sikerüljön Kép

wish

Szilva Kép
Valahogy lemaradt a másik fele.
Az én szuriajim fecskendővel adódnak be bőr alá. A párom szurkál meg vele reggelente.

Wish

wish

Szia Bartika!
Köszönöm szépen! Aranyos vagy Kép Egy picit azért én is bízom benne hogy na talán most, de az a baj, hoyg nem is tudunk együtt lenni a párommal (ebben a ciklusban 1-szer volt akció), ezért aztán nincs is nagyon miben hinni. De ilyen hónapunk még nem volt, erről meg tudtam az elején hogy ez lesz, és már készültem rá, csak hát egész más ilyen "üresjáratban" várni a ciklus végét.
Az üvegfestés meg nem olyan nagy dolog ám Kép, jó időtöltés, szép a lakásban, és ajándékozni is lehet Kép Próbáld ki ha van kedved hozzá Kép Örülök hoyg tetszenek a képek Kép

Noémi Kép
Rettentően szeretném szeretgetni a páromat, nagyon hiányzik amikor ilyen sokat nincs otthon, de tényleg napi 5 órát alszik, a fennmaradó időben meg munka. Nem sajnálom ezt a hónapot, legalább ezt is letudjuk így vagy úgy, és remélem hogy a nyaralásra kipiheni magát. És ha akkro sem jön össze, akor meg valszeg kezdődik a kálváriánk. Bár lehet hoyg a bébink erre várt, hogy ne olyan Pató Pál uras módon hagyjuk még a dolgokat a maguk útján folyni Kép
Én is hiszem hogy a baba tudja mikor kell jönnie, csak kérdés hogy ezt meddig gondolja az ember egészségesnek...

Tündi
Vendég

Bartika- ma van a 16 cn - om

Szia Ginus - udv nalunk !

lanyok - a puregont mindenki maga be tudja adni?vagy az nem nehez?
saci

Wish
Értem, mondjuk jobban örülnék, ha ezeket az émelygéseket már más okozná....

Kép
Kép
szilva069

Sac Kép

A Puregon beadásához van egy úgynevezett adagoló toll, amivel a beállított dózist rácsavarható 1x használatos tűvel lehet adagolni.
Nagyon jó találmány, mert mindig azonos időben kell beadni a szurit, és így nem kell azon aggódni, hogy ki fogja majd beadni.

Kép
Kép
szilva069

Sziasztok!
Borzasztoan csalodott kezdek lenni. Ez a 7. honap a baba-projectben, es meg mindig semmi. Annnnnnyira naivan alltam a dolgokhoz... Azt hittem egy egyuttlet is eleg a terhesseghez, de nem. Ha nem akarsz gyereket, akkor mindenhol azt hallod, hogy mennyire fontos a vedekezes a nem kivant terhesseg ellen - akar egy egyuttletnek is lehetnek kovetkezmenyei. Ha gyereket akarsz, es atkerulsz a masik oldalra, akkor meg azt hallod, mennyire nehez, hogy egyetlen sperma eljusson a petedhez, es abbol legyen egy uj elet.
Nehez az egesz, mert ha nem akarod a gyereket, azt mondjak a szervezet ezt erzi, es ahhoz, hogy baba legyen, bizony akarni kell. Ha viszont akarod, akkor meg ne akard annyira, mert az is egyfajta gat...
Szoval csalodtam. A doki azt mondja, hogy 1 ev utan szoktak meddosegi vizsgalatot vegezni, es jobb minden szempontbol, (elsosorban a babaebol) ha termeszetes modon fogan meg. Borzaszto akarni is, meg olyan naaaaagyon nem akarni is. Es minden honapban a gorcsoles, mert MAR MEGINT MEGJOTT...

Lilypie Pregnancy tickers
babszi

Tündi Kép hiszem, hogy a baba nem sokáig várat még magára. Muszáj, hogy az ilyen hónapok se törjenek le, mert beleőrülsz. Én tavaly teljesen depressziós voltam. Kemény munkába telik minden egyes nap a mai napig, a hétvégén valaki megkérdezte tőlem, hogy én mikorra is várom a babát. Nem tudom kitől tudta meg, hogy terhes voltam, de azt elfelejtették neki mondani, hogy elvetéltem. És ez már a 2. volt két hét alatt. Persze csak legyint az ember, hogy á, semmi baj, nem tudhattad. És akkor néha - ha másnak sikerül - olyan, de olyan féltékeny tudok lenni, pedig nem az a rossz, hogy neki van, hanem az, hogy nekem nincs. Pedig már úgy szeretnénk.

Szóval, a gondolatainkon kell dolgoznunk, legalább annyira, mint a babán. Mi már 6 éve nem védekezünk, és lassan 3 éve próbálkozunk... Igaz, terhes voltam már közben 2x, ennyivel talán jobb, mintha még sosem lettem volna, de ugyanúgy igazságtalannak érzem azokkal szemben, akiknek ezt az utat nem kell megjárniuk. Nem tudom, hogy mi kell hozzá, csak azt tudom, hogy lesz gyerekünk. Sok gyerekünk. Mert én ezek után legalább 3-at szeretnék. Valami célja van velem az életemnek, talán épp ezzel kapcsolatos. Meg fogok érte kűzdeni és ki fogom érdemelni.
Nagyon sok erőt kívánok Neked! És a többieknek is. Kép

Elnézést a hosszú sorokért. Úgy látszik jót tesz a pszichológus... Kép
Vendég

Babszi Kép teljesen megértelek, tudom min mész most keresztül. Ami a legrosszabb az egészben, hogy azt is tudom, IGAZAD VAN!!! Nem tudom, hogy mi minden kell ahhoz a csodához, hogy a két sejt egymásra találjon, de ha belegondolunk, hogy egy emberi lény lesz belőle, akkor talán nem mindegy, hogy mikor találkoznak össze.
Nem szeretném túlmisztifikálni a dolgot. Új hónap, új remények. Én ilyenkor mindig megnézem a táblicskuban a kismamák adatait. Valaki mindig van ott - sajnos - aki régebb óta várt már a babára. És van olyan is, aki jóval utánunk kezte el a próbálkozást. Kitartást és erőt kívánok neked is. Meg lesz az eredménye! Bízz magadban!!!
Vendég

Tudom, hogy sokan sokkal tobbet varnak vagy vartak a babakra, mint en - az en 7 honapom elenyeszo mellette. En olyan szempontbol irtam most ezt le, hogy mennyire naivan szemleltem a dolgokat. De nemcsak en, hanem a kornyezetem is - azt mondtak, hogy eleg annyi, hogy nem vedekezel, es maris lesz gyereked... AHA, hat nem. Nem eleg csak ennyi.
Szoval ilyen szempontbol a 7 honap is sok, mert en azt hittem adj uram, de azonnal lesz.

babszi

Ez egy uj gondolat toled Noemi!, es koszonom. Lehet, hogy tenyleg nem mindegy, hogy mikor es hol... Ezen meg gondolkodni fogok. Kép

babszi

Szilva -ertem. az a toll jol hangzik

Noemi, -tenyleg arad az ero beloled. jot tett a pszichologus. En hasonlokat mondogatok magamnak , pszicholgus hijan, penztarca kimeloen Kép

Tundi -akkor majd a nyaralaskor. ! az meg jobb idozites ...
saci

Babszi Kép ezzel mind így vagyunk. Mind így voltunk. Én szentül hittem, hogy azonnal teherbe fogok esni. Remélem azok közé a kismamák közé fogsz tartozni a táblicskuban, akiknek 1 éven belül sikerült.

Leírok egy aranyos sztorit a kedvedért Kép:
Egy osztálytársamnak most született meg a második kisfia, az első babának a második szülinapja előtt egy héttel. Miután kiderült, hogy nekünk nem olyan egyszerű a gyerekkérdés, csak annyit mondott, tudja mit érzek, nekik a második baba csak a 3. hónapban jött össze, és teljesen ki volt borulva. Milyen lehet 2 év után?! Na, ennyi.

Puszika
Noémi
Vendég

Saci Kép valamire el kell költeni a pénzt, nem?? Kép Kép Különben még csak kétszer voltam nála, de a legjobb 12 forintos befektetésem az elmúlt néhány hónapban. És sokat olvasok, mert erőt adnak azok a könyvek, amelyek személyiségfejlesztés, célállítás és párkapcsolati probélmamegoldás stb. tanácsokkal látnak el. Nagyon örülök, hogy sikerül nektek is átadnom ebből az erőből. Még többet fogok olvasni, hogy mindenkinek jusson és mégtöbb jusson!!! KépKépKépKépKép
Vendég

Ha esetleg holnap a béka feneke alatt leszek, felkanalaz valaki? KépKépKépKép
Visszaolvastam az írásaimat, túl pozitívak két és fél hónappal a vetélés után. Vagy az idő ennyire sokat számít?

Na, elteszem magam holnapra. Remélem lesz új zebránk reggel... Kép
Vendég

Noémi Kép
Ez a pszihológus tud valamit Kép Olyan jókat írsz Kép

Babszi Kép
Ami nekem még segít, (bár tudom, hogy valakinek fáj), igyekszem gyerekekkel együtt lenni. A keresztfiammal, a szomszéd kislánnyall. Annyira aranyosak és őszinték, én úgy érzem segítenek avelük töltött idők abban, hogy ne adjam fel bármilyen nehéz is.
Nekünk is, mindannyiunknak lesz gyerekünk. Csak ki kell várni türelemmel, mikor talál ránk.

wish

Noémi Kép
Közben látom, nem csak a pszihológus, hanem te magad is tudsz valamit Kép
Szerintem nem túl pozitívak, Nekem a párom mindig azt mondja, ha szomorkodom, hogy legyek inkább vidám, úgy sokkal könyebb. Néha nehéz fordítani, de igyekszem.

wish

Jaj Lányok! Annyira szépeket írtatok, hogy könnybe lábadt a szemem! Már csak annyit kellene utánatenni, hogy ÁMEN! Kép
Saci!!! Akkor hajrá! Akciós napok!!!
Babszi, bennem is megfogalmazódott már amiről beszélsz. Vajon miért van az, hogy akinek esze ágában sincs szülni, annak azonnal összejön? Néha azon gondolkogom, hogy bennem van a hiba... Kép
De nem elkeseredni! A minap volt nálunk egy baráti pár, akinek 2 gyereke van és állandóan üvöltözik velük az anyuka. Persze imádja őket, meg minden, de nagyon korán szült és nem sok türelme van hozzájuk, pedig tündér kölykök... Nos én arra gondoltam, hogy aki olyan sokat vár rá, mint mi soha nem fogja nyűgnek felfogni a gyerekét, hanem ajándéknak! Szóval ne addjátok fel! Puszi mindenkinek! Szép estét!
Bartika

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Wish Kép nekem is nagyon jót tesznek a gyerekek. Néha olyan érzés, mintha mazochista lennék, mert szinte fáj. De ők annyira őszinték, hogy nem lehet haragudni rájuk. Néha elképzelem, milyen lehet a saját gyerek. Csak annyit érzek, hogy biztosan sokkal jobb lesz és sokkal felelősségteljesebb, mint a máséval játszani. De ez is nagyon jó. Kép Pláne, majd ha megszületik a tesómék kisfia szeptemberben!
Vendég

Sziasztok!

Jó olvasni benneteket. Az ilyen gondolatok segítenek a várakozásban.

Saci, engem 3 évvel ezelőttig ugyanúgy hívtak, mint téged, csak én 75-ös vagyok Kép)) Mikor van a szülinapod? nekem május 1. Kép

Babszi, pont azon elmélkedtem én is, amit írtál. Hogy az ember lányára a frászt hozzák, hogy milyen kevés elég a teherbeeséshez, még olyat se csináljunk, hogy véletlenül bekenődjön vmi kis maszat, 1-2 esemény utáni le is csúszik ilyesmik miatt, ijedten nézed a terhességi tesztek csíkjait, ha késik 1 napot, és aztán ha terhes akarsz lenni, emeld fel a csípőd, meg tíz percet pihenj, meg hőmérőzz... és akkor ez még csak a legkevesebb, amit tehettél. Hogy is van ez???
Micsoda ellentmondás...!
De mondjuk jobb túl óvatosnak lenni, mint egy műtét félig gyerekfejjel...
kisegér

Noemi - tok jo hogy ilyeneket irsz en is jobban voltam pl 3 honapja. De most nem annyira. aMi a kulcs szo az utolso irasodban, hogy "mazochista". Azt hiszem durva, de en is ezt erzem neha/ ill. csinalom. Allandoan megyek latogatni a gyerekes baratnoimet, mert nekem is jol esik a gyerekekkel jatszani - meg be akarom bizonyitani, hogy ez nem is faj nekem. Aztan kesobb, a legvaratlanabb helyzetben ramjon a boges, - lehet, hogy elfojtok vmit? pedig annyira ugyelek ra, hogy oszinte legyek. Lehet, hogy jobb lenne ezeket a geyreklatogatasokat kerulni? de az meg hulyeseg, nem?
ja,,es nem baj, hogy ilyeneket irsz, most RAjtad a sor, hogy segitsel, ha majd masnak lesz ennyi ereje,,akkor annak. Ezert vagyunk egymasnak.

Wish - Rad is vonatkozik nagyon a fenti. Amit a gyerekekrol irtal, meg az is, hogy erot adsz...

bartika - koszi
saci

Sziasztok,

Képzeljétek, amikor áprilisban terhes lettem, sok mindenkiben csalódnom kellett. A mh-en hasonló koru lányokkal dolgozom, többen is szeretnének már gyereket. A közvetlen kolléganőm is már kb 1 éve próbálkozik, sikertelenül. Mindaddig tartott a baráti viszonyunk mindent megbeszéltünk (hogyan zajlott az inszemem stb),amig meg nem tudta, hogy pozitiv lett a tesztem. Utána nem nagyon beszélt velem, sőt elkezdett furni, hogy már nem dolgozom annyit stb. Gondolom nagy kő esett le a szivéről amikor elvetéltem. Most megint együtt dolgozunk, de csak a munkára szoritkozik a beszélgetésünk. Remélem mihamarabb terhes leszek és megint irigykedhet.. KépÉn örülök,hogy nem vagyok ilyen és tudok örülni a barátnőim pici babáinak és örömmel tartom a karomban őket. Legbelül fáj, hogy nekem még nincs, de sosem ártanék annak, akinek ez megadatott és sosem kivánnék neki rosszat. De sajnos vannak ilyen emberek.

Fruszi

fruzsina32

Sziasztok Lányok!

Fruzsi, sajnos nagyon sok rossz indulatú és irigy emberrel találkoztam én is próbálj rá nem oda figyelni és mindig jó kedvűnek látszani, tudom nehéz de megéri.

Noémi,olyan szépeken írsz, az miatt ne legyen lelkiismeret furdalásod mert pozítivan látod a dolgokat az idő mindent meggyógyít.Mondom én aki megint a béka s.... alatt vagyok. Ma voltam dokinál 2-3 hét múlva lesz a második műtétem sajnos muszály megcsinálni. Nem tudom miért mikor kiléptem a dokitól csak úgy potyogtak a könnyeim nem tudom megmagyarázni hogy miért. Félek nagyon hogy hiába a 2 műtét soha nem lesz nekem babám.

Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi

Sziasztok.

Már rég nem irtam, de minden nap olvastalak benneteket együtt örültem Nicika tesztjének veletek, meg szomorkodtam amikor valaki ujra csalódott. Nem akartam irni, vértam....Ma a 33.-ik napon vagyok és megkockáztattam egy tesztet, negatív lett. Olyan furcsa, hogy szomorú vagyok, pedig legbelül éreztem, sőt valahogy érzem, hogy valami gond van nállam és igy spontán próbálkozásokkal nem lesz eredmény. A párommal nem igazán beszélönk erről ő várja a "meglepetést" én meg érzem, hogy nem fog jönni. Mindig is volt bennem negatívum, hogy én nem leszek anya, mert nem lehet gyerekem, de azzal nyugtatgattam magam, hogy csak bebeszélt fóbia és majd ha eljön az ideje és nem védekezünk, hanem akciózun majd sikerül. Milyen fura, pedig már néha azt hittem, hogy szédelgek meg émelygek. Ezek a bebeszélt tünetek.
Ne haragudjatok, hogy igy panaszkodom, de olyan jó kiirni magamból. Most várom, hogy megjüjjün és megpróbálok hömérőzni, habár olyan rendszertelenül alszom,azért remélem valamelyest azért adathű eredményeket kapok.

Mégegyszer bocsi a nyavalygásért.

üdv.
moni978

Sziasztok lányok!!!!

Én be szoktam ide olvasgatni és veletek örülök és szomorkodok a hírek hallatán.
Csak egy kis biztatás szeretnék nektek adni. Annak idején én sem estem teherbe, sokat sírtam, rimánkodtam, kerestem magamban a rosszat, hogy mért engem büntetnek az égiek. Felkerestem egy nőgyógyászt 2 év után, kivizsgálások sora következett.Gyógyszerezés, szurik rá 1 évre megszületett Ági lányom ma már 16 éves.1 éves korában ujabb gyógyszerezés, szurik Orsi lányom jövőhónapban tölti a 14-et. Pár év gondolkodás szeretnék még egy gyerkőcöt, de ő is váratott magára. kezdődött minden elöről, de Anna is megérkezett márciusban már a 9-et töltötte. És itt van a görcsösen, nagyon akarás. Én már nem gondolkoztam tovább a dolgokon. Boldogok vagyunk mi így 5-en egészségesek, szépek, okosak. És akkor tavaly nyár végén furcsa dolgokra lettem figyelmes. Igen ,állapotos lettem én aki állandóan azon sírtam annak idején miért nem lehet nekem gyerekem. Megrettentem, hogy mit kezdek én vén fejjel egy kisbabával, a lányok is nagyok már. Õszintén az első pillanatban eszembe jutott, hogy elvetetem, de mikor megláttam az ultrahangon azt a kis babszemet és eszembe jutott a sok átsírt éjszaka, csalodottság, küzdelem a múltból nem volt erőm elvetetni a kicsit. És itt van most már ő is köztünk 8 hetes, mosolyog sikongat, hadonászik a karjaival, ő az én kisfiam.
Szóval kitartás lányok, hinni kell benne,hogy sikerül, és talán nem görcsösen állandóan a babára gondolni.Itt a nyár pihenjetek a párotokkal és SIKERÜLNI FOG!!!!!!!
Remélem nem bántottam meg senkit, sok sikert kívánok mindenkinek,ZEBRÁSODJATOK!!!!!!!!!!!!
zsuba31

Bartika!
Pedagogus vagyok, a gyerekeket nem kell bemutatni nekem - se jot, se rosszat Kép EEEEEs, meg nem ment el a kedvem a gyerekektol Kép (csak a nyarra Kép
Fruzsi!
Ez a reakcio nagyon sokszor elofordul egy munkahelyen. Egyreszt felhaborito, masreszt ha belegondolsz a masik oldalba, hogy o is mennyire akarhat gyerekekt, es azt latja, hogy te milyen boldog vagy, neki meg nem sikerul... Persze nem szabad igy viselkedni senkinek, de a feltekenyseg bizony szulhet rossz vert.
Kitartast, es azt kivanom, hogy inkabb egy irigy, mint sok sajnalkozo vegyen korul.

babszi

Zsuba!
Azota biztosan hatarozottan tudod, hogy jol dontottel, de en is elmondok neked vmit. A legkozelebbi kolleganom most 53 eves. Van egy 29 eves fia, egy 28 eves lanya, es egy 14 eves lanya. Mert bizony annak idejen - 40 evesen - akartak egy harmadik gyereket ugy okoskodva, hogy ha a ket nagy mar kirepul, kit fognak ok babusgatni, es szeretgetni. Es sikerult nekik, most ballagott a kisnagylany. A kolleganom fiatalos meg 53 evesen is, es annyi energiaval osztalyfonokoskodik, hogy barki megirigyelhetne.
Szoval jo neked/nektek.

babszi

Zsuba Kép nagyon köszönjük! Én is biztosan megtartottam volna. Sőt!!! Jó hallani a történetedet! Az a kis 8 hetes tündér biztosan a család szeme fénye most! Nagyon sok boldogságot kívánok nektek!

Saci Kép a gyereklátogatást abba ne hagyd! A félelmet a cselekvéssel lehet megölni. És a félelmeink 80%-a (!!!) az elménkből fakad. Tehát valótlan.

Barbi Kép Fruzsi Kép annyira megértelek titeket!
De lányok! Mindenki Kép Moni Kép Kisegér Kép
Tanultam valamit a hétvégén, kérlek próbáljátok ki. Az elménk nem veszi a "nem" szót, ezért arra gondoljatok amit szeretnétek, és ne arra, amit nem szeretnétek. Így az elvárásod vonzza majd azokat a dolgokat amit akarsz, ha viszont arra gondolsz amit nem akarsz, akkor azt vonzod. Mert a nemet nem veszi az elme. Íme a példa: NE gondolj a citromra... Kép
Nem akarom ezt tovább boncolgatni, olvassátok el Skip Ross: Dinamikus élet című könyvét. (www.skipross.com) Szenzációs!

Szívből kívánok egy csomó zebrát magunknak!

Puszi
Noémi
Vendég

Vigyazzatok! Zebraval jon Gyozike Kép))

babszi

Bocs, olcso poen :o

babszi

TErhes LAnyok ! van egy kerdesem . Annakidejen, legbelul Ti nem ereztetek azt, hogy "ez nem fog osszejonni?". mert en most sajnos otttartok, hogy probalkozom mindennel ,de vhogy azt erzem , hogy ez nem fog menni. Es ez a hozzaallas nem jo.
Volt olyan, aki igy erzett es megis osszejott?
saci

A kerdes jo! Ereztetek olyat, hogy ez nem fog osszejonni, biztos, hogy nem vagyok terhes, es megis sikerult?
Mennyire valtozik meg a szervezet az elso napokban? Erzed, hogy vmi mintha mas lenne, vagy az elso hetekben semmi kulonleges nincs? Ugy ertem olyan erzesre, mint az osszes elozo honap - minden a helyen van, megis megtortent a "csoda"?

babszi

Fruzsi Kép
Érdekesek az emberek. Szerintem a senkienk sem lesz jobb, hogy haragszik valéakire akinek sikerül, de valamiért mégis sokan így éreznek.
Mondjuk én is megszoktam jegyezni, ha valaki terhes lesz, hogy basszus már ő is, de ez a saját sikertelenségünknek szóló bosszankodás, annak csak örülök, ha valakinek összejön simán. Senkinek nem kívánom a gyötrődést, hogy miért nem jön össze és sikertelen inszemek/lombikok utáni fájdalmat.

Zsuba Kép
Annyira jó olvasni, amit írtál Kép Gratuálok a fiadhoz Kép

Wish

wish

Kép
Kép

wish

Saci Kép csak fél "tapasztalatom" van. Kép
Az első terhességemnél nem is próbálkoztunk igazán, egyszer csak pozitív lett a tesztem. Az 5. hét után ment el magától. Utána már görcsösen akartam a következőt. Nem sikerült. Az első inszeminációnál másfél év múlva pedig nagyon féltem attól, hogy nem fog elsőre sikerülni. Nem is sikerült. A másodiknál csak azt tudtam, hogy sikerülni fog valamikor, talán most. És sikerült. De végig attól féltem, hogy a baba megint el fog menni. El is ment. Ha visszaolvasom ma a "kismami" hozzászólásaimat, árad belőlük a félelem, hogy elveszítem a babát. Sajnos így is történt. Tanultam belőle. Furcsa érzés is ez most, mert teljesen másképpen gondolok a terhességre, mint eddig bármikor. Nem tudom megmagyarázni, mert nehéz szavakkal. De valami olyasmi, hogy egészen eddig a terhességre vágytam, és a pozitív tesztre vágytam. Pedig nem ez a cél, hanem az, hogy egy egészséges kisbaba és később egy boldog gyerek, tinédzser és később egy boldog felnőtt édesanyja lehessek. Ami persze mind a terhességgel kezdődik, de nem ez a cél. Az álmom az, hogy sok boldog gyerek anyukája és sok boldog unoka nagymamija legyek egyszer. Nem 100%ban tudtam leírni amire gondolok, de talán értitek.
Vendég

A ferjem csaladjaban van egy olyan "lany", akit fiatal koraban kemoterapiaval gyogyitottak vmiert (szamomra nem derult ki pontosan mi volt a baja, de gondolom, hogy valamilyen fajta rak lehetett.) Az biztos, hogy nogyogyaszati problemaja volt, folyton orvoshoz rohangaltak. Az orvosok azt mondtak neki, hogyha egyaltalan terhes lehet, akor is nagyon nagyon nehezen fog neki osszejonni a gyerek. Mit ad Isten? Babat. Megis osszejott nekik a terhesseg. Most 3 eves a gyerek (nagyon edes, de nagyon akaratos is) Azt nem reszletezem, hogy milyen anya az illeto, de ebbol mar ugyis kiderulhet szamotokra...
Itt veget is erhetne a tortenetem. Mi november ota probalkozunk ugy, hogy nekem semmi bajom, panaszom soha nem volt - nogyogyaszt is csak most, miota probalkozunk valasztottam...stb. Nekunk semmi, kezdunk elkeseredni (jobban mondva csak en, a parom bizakodobb), mikor jon a hir, hogy ismet terhes a rokonunk. Nem is akartak masodik gyereket - persze megtartjak, de hihetetlen az egesz. Az orvosok azt mondjak, hogy nagyon nehezen, es nekik pikkpakk osszejott a gyerek, meghozza ugy, hogy nem is akartak.
Akkor en is feltekenyseget ereztem irantuk, meg persze latva az elso gyerekkel mennyi gond van, nem is ertem oket. Persze a feltekenyseget soha nem mutatnam ki elottuk!!!

babszi

Babszi Kép a fizikai jelekről nem írtam. Nekem semmi gyanúm nem volt. Abban nem voltam biztos, hogy sikerült, de abban sem, hogy nem.

Érdekes, az első terhességemnél hónapokkal előtte vettem egy tesztet, amit betettem az íróasztal fiókomba a munkahelyen, hogy ha egyszer szükség lesz rá, akkor kéznél legyen. Akkoriban fogalmam sem volt mikor fog megjönni, ha megjött, akkor ráébredtem, hogy megint eltelt egy hónap. És egyszer gondoltam egyet, és csináltam egy tesztet a munkahelyen. Pozitív lett. Aztán gyorsan utánaszámoltam, hogy jé, 28. napon vagyok. Így lettem én először terhes... KépKépKépKép
Vendég

Az en terhessegi tesztjeim... En, mint irtam, naiv voltam nagyon. Rogton elso honapban vettem tesztet, es alig gyoztem kivarni, hogy hasznalhassam. Aztan megint vettem, megint feleslegesen. Most mar legalabb 5 honapja nem vettem tesztet. Minek? Amig minden honapban megjon (sose kesik), addig csak penzkidobas. Sajnos egyik honap meneteben sincs semmi valtozas, azert kerdeztem az elso jeleket, vagy hogy lehet-e erezni, hogy ez a honap mas, mint a tobbi - nem fog megjonni...
Neha meg azon is filozom, hogy van-e egyaltalan peteeresem; de ha minden oramű pontosan mukodik nalam, akor biztosan van, igaz?!

babszi

Babszi Kép nem biztos, hogy fogod érezni. Sőt, nem biztos, hogy érzed. Azt mondják, hogy a terhesség sokkal gyakrabban van, mint gondolnánk, csak nem életképesek, ezért a ciklusok végére elhalnak. Ha majd 2-3 napot késik (és persze ha tudsz hőmérőzni és bíztatóak a jelek,) akkor lehetséges, hogy sikerült. De múlt hónapban sajnos Tündi Kép is meg mi is 100%-ig biztosak voltunk, hogy sikerült neki, de sajnos nem. Csak a jelei voltak bíztatóak. Ki tudja, talán volt is valami a pocakjában, csak nem volt életképes...
Vendég

Tudnek en homerozni, ha eszemben volna. De mindig kiugrom az agybol, es csak a furdoszobaban jut eszembe, hogy hoppa, megint nem homeroztem. Amikor pedig homeroztem, annyira minimalis volt a ho-elteres, hogy attol volt fura az egesz. Nem lattam a tablaban semmit. De minden ho elejen elhatarozom, hogy MOST homerozok...
Az LH BABYMARK pedig nem mutat ki az eg vilagon semmit.

babszi

Babszi Kép én egyáltalán nem hőmérőzök. Minden tiszteletem aki bírja. Tavaly nyáron LH teszteltem is, mostanra ahhoz sincs kedvem. Nekem dupla vagy semmi Kép Szóval, emiatt ne bánkódj.
Vendég

WISH! Köszönöm, hogy felkerülhettem a táblicskuba! Olyan jó látni a nevem!Kép
Noémi, Babszi, érdekes a téma, mert én is pont azon gondolkodtam ma, hogy vajon lehet-e hinni abban maximálisan, hogy most sikerült. Mert én most ezt érzem ( 24. napon? ) és félek nagyot fogok esni, ha mégsem. Az biztos, hogy sokat számít ha az ember pozitív, na de jó pár hónap és negatív teszt után, hogy lehet hinni benne? Kép
Egy barátosném, amikor kérdezgettem a jelekről, csak annyit mondott, TUDTA és kész, hogy babás. Még a teszt előtt. Az őrültbe kergetett ezzel. Meg hogy azt érzi az ember... Kép Az ember figyeli a testét, számolja a napokat... idegőrlő. Mennyivel jobb lehet véletlenül babát várni! Persze az élet fintora... Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

sajnos nekem "muszaj" homeroznom - a dokim az alapjan adja a gyogyikat. Az csak ugy megy, hogy az agya mellett van a homero + tol + tabalazat es rogton beirod. Ha este nagyon rakoncentralsz, nincs az az isten, hogy elfelejsd.
De nagyon maceras, mindenkit megertek, aki utalja ! Kép

noemi - koszi a tapasztalatot.

tobbiek? zituska, agi, dodo, stb? neketek? feljebb olvashatjatok a kerdest. Sokat segitene, ha valaszolnatok..koszike
Saco
saci

agya helyett = agyad Kép Kép bar az agy (ekezet nelkul sem rossz otlet )
saci

TErhes LAnyok ! van egy kerdesem . Annakidejen, legbelul Ti nem ereztetek azt, hogy "ez nem fog osszejonni?". mert en most sajnos otttartok, hogy probalkozom mindennel ,de vhogy azt erzem , hogy ez nem fog menni. Es ez a hozzaallas nem jo.
Volt olyan, aki igy erzett es megis osszejott?

saci

Sziasztok!

Üdv az újaknak!

Én most csak (néhaKép) olvasó üzemmódban vagyok. Annak idején 11 éve megéreztem, hogy terhes vagyok, akkor nem volt projekt, becsúszott. 2,5 hónap alatt. Most másfél évig volt projekt, semmi. Nagyon görcsös voltam. Mi már leálltunk, de mire eljutok a dokimhoz (szabadságolások, menstruáció miatt) spirálért, lehet, hogy sikerül (?). A barátnőm nem akart másodikat, első bakinál terhes lett, mindjárt szül. (Mi már akkor dolgoztunk rajta, tudta is, megjegyezte: "a gólya utcát és házszámot tévesztett"), a fodrásznőm elsőre terhes lett, már megszült. És mindenki körülöttem. Anyósom tavaly megjegyezte, előbb leszel terhes, minthogy új cipőd legyen. (Biztos a saját példájából indult ki... Kép, van két fia, volt 13 AB-a a második, a férjem után). Na, azóta lett már 3 pár cipőm is...

Puszi a NEM MINDEN NAP OLVASÓ (!KépKépKép) Kriszta

mohácska

Sziasztok!Teljessen ki vagyok,képzeljétek el,hogy anyám dokija üzente nekem hogy mielött babát szeretnék el kell végezni egy genetikai vizsgálatot,hogy nem -e örököltem töle(véralvadás gond)azt hiszem.Ez azal jár hogy vérvétel(kb.1 hónap mig lesz eredmény),adig a babaprojektet félre teszükKép.Ha csak most ösze nem jött,de nem hiszem mert a höm lejjeb ment és szerintem nemsokára megjön"ha csak csodák nem léteznekKép (vicc volt)Ja ma reggel megmértem mind2 helyen (hüvely,és száj)és 36.8 volt mind a 2-helyen,ezek szerint én nagyon kipihentem magam!!Én is már ugy szeretnék babát,de tudom hogy anál rosszab minél többet gondolok rá.A barátnöm is a héten szül olyan jó neki ,alig várom hogy mehessek hozzá "babázni"Na meg olyannokat irtatok hogy teljessen meghatodtam és "pityeregtem "egyet,mivel mindanyian ezzel a dologgal küszködünk,nem is gondoltam hogy ilyen nehezen jön ösze a baba Kép,én is néha azt érzem ,hogy lehet h nem lehet gyerekem_ez olyan szomoruKép ...................
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?