A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Ja, még csak annyi, hogy én is ilyen túl lelkizős anyuci vagyok ebben az altatás tanítás ügyben és mindig attól parázom, hogy igazából nem megtanulja a gyerek az alvást, hanem azért nem "szól", mert apátiába esik és rájön felesleges anyának kiabálni, cserben hagyott, nem segít nekem.
De!!! Azt is tudom, hogy ez így nem mehet, mert erre előbb-utóbb (lassan már előbb), én fogok rámenni és az sem lesz jó a babának PLUSZ, ha később tanítjuk meg neki, akkor már nem csak tudatalatt marad meg esetleg a rossz élmény, hanem tudatfelett is (van egy ismerősöm, akinek 3 évesen mondták, hogy na jó, akkor mától egyedül kell elaludnia, most 14 éves és még mindig rossz emlékként él benne).
Na, csak ennyi.

Ja, és tök meglepődtem Pledit Kép, hogy csak beszélgetés volt, én azt hittem megnézik A BABA ALVÁS FÁZISAIT VALAMIFÉLE "GÉPPEL".

Edit
Kép

Kép
reditke

Pledit Kép Hát ez piszok nehéznek hangzik! Nem irigyellek! Szorítok, hogy gyorsan-gyorsan rendeződjön Balázs alvása!

Vera Kép Szorítunk a szombati időjáráshoz, bár ezt inkább Szent Péterrel kéne megbeszélned Kép

Lau Kép Ó jaj, ez nagyon vacakul hangzik Kép Együttérzek veled, veletek, ez nem lesz könnyű! Melyik kórházban műtenek? Azért kérdezem, mert van olyan kórház ahol van egyágyas szoba (persze pénzért) és oda bemehetnek a családtagok. Lehet, hogy úgy könnyebb lenne nekik. Bár Bazsi baba még nagyon kicsi... Én ilyenbe heverésztem a szülés után és annyira jó volt, hogy ott volt egész nap a párom (meg persze a baba).
Merre laktok Ti? Hátha tudok esetleg segítséget. Rokonságból senki?
Fel a fülekkel Kép! Ennél okosabbat sajnos nem tudok írni.

Cedit
cedit

LauKép: borzasztó, amiket írtál Kép. Küldök sok pozitív energiát, hogy minden a lehető legnagyobb rendben legyen Kép!

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!

Hat ujra eltuntem egy kicsit, mar nagyon keszulodok lelkileg, jovo het kedden megyunk haza es egesz nyaron otthon leszunk, annyira boldog vagyok.
Az egyetlen dolog ami nagyon aggaszt es nem hagy nyugodni, hogy mi van ha a picurnal is kialakul a pikkelysomor ilyen kis korban, mivel ez a betegseg orokletes, bar az orvos azt mondta, hogy inkabb oldalagon vagy nagyszulorol unokara oroklodik de az en fiam is hordozo es persze meg van ra az esely, hogy elo is jojjon ez a betegseg.
Ha egy kis piros foltot latok rajta mar sirni tudnek az ilyedtsegtol.

Lau: ez tenyleg nem hangzik jol de biztos minden rendben lesz, a nehezsegek azert vannak, hogy altaluk erosodjunk. Nekem is volt egy cisztamutetem de csak egy napig voltam benn.
A csalad biztos segit majd a gyerekeknel.

Pledit:
szerintem ez abszolut nem "terrormuttersag"
en mindig ugy gondoltam, hogy nekunk kell megtanitani a gyermekeinket aludni es viselkedni ahogy azt a tarsadalom elvarja toluk.
Fontos, hogy az EGESZ csalad jol erezze magat, ehhez hozzatartozik, az egeszseges alvas, ha a mama kialvatlan nem tud ugy foglalkozni a babaval ahogy kellene, nincs eleg turelme, nem tud ugy odafigyelni.
Szerintem ez KOVETKEZETESSEG es nem terror. En ugy 3 honapos koratol nem vettem ki az agybol ha sirt hanem ott nyugtattam meg, ha egyszer beraktam aludni nincs mese alvas van, ha folall lefektetem es kimegyek a szobabol, kicsit jatszik es aztan elalszik magatol.
Azota sincs vele problemam egy ejszakatol eltekintve amikor nem tudom mi volt vele de szerintem a hasa fajhatott.
Neha felsir ejjel de el is alszik rogton.
Mi vagyunk azok akiknek hozza kell segiteni oket a nyugodt alvashoz minnel elobb annal jobb mert eleve igy szokja meg.
Ne erezd magad rosszul ez miatt, most nehez lesz de MEGERI!

Reditke: a gyerekek nem butak, tudjak, hogy ha sirok jon a mami es megnyugtat es ez nekem jo DE kesobb majd jo lesz neki ejfelig nezni a tevet, vagy jatszani DE nem lehet, neked kell ezekre a dolgokra megtanitani, szerintem ilyen dolgokban nem lehet lelkizosnek lenni.

Na most lehet, hogy tenyleg "terrormamanak" tunok de az az igaszsag, hogy nem hagyom sirni mivel nem kell, nem sir este, tudja, hogy aludni kell.

Jo ejszakat!

Ani

KépKép
KépKép
tontica

Hahó Lányok! Kép

Reditke, Cedit, Vera, Lau, Tontica: Mindenkinek nagyon köszönöm a bátorításokat!!!! Kép Kép

Reditke: Mi váltva mentünk be Apával, és a szöveg standardan ugyanaz volt.(mint holmi robotka úgy ismételgettük Kép) Amikor állt Balázs szépen visszafektettük, megsimiztük és mondtuk neki a "refrént", énekelni nem énekeltünk neki. Kb. 5x kellett ezt eljátszani.
Amúgy én is azt gondoltam, hogy be kell feküdni a kórházba, különféle ketyeréket tesznek rá, és úgy vizsgálják. De nem, úgy látszik, először elbeszélgetés van és ezt a - hagyom sírni, de felügyelettel - módszert kell kipróbálni (ha elég erős tud lenni Anya és Apa).
Nem akarom elkiabálni, de tegnap este kb. 2x 10 percet műsorozott (2 részletben), és szépen átaludta az éjszakát Kép Kép Kép
Lehet hogy rájött Balázs, hogy nem éri meg kiabálni, hiszen nem vesszük fel.
Tontica: igazad van, szerintem is nagyon fontos a következetesség. Az első éjjel amikor már több mint 1 órája sírt, már majdnem feladtuk, fél 2 kor azt mondtuk, hogy ha nem hagyja abba 2-óráig akkor felvesszük. De hála égnek az elhatározásunkat követő 5 percen belül elaludt.

Lau Kép
Szorítok hogy minden rendben legyen veled, jól sikerüljön a műtét!!!

Vera Kép
Hétvégére jó időt mondanak, sőt kánikulát!!!

Puszi, most mennem kell.

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Tontica Kép
Teljesen igazad van a következetességgel kapcsolatban, épp ez az ami miatt küzdök és harcol bennem a józan ész az anyai kényeztetéssel.
Plusz, ami még nekem nehéz, hogy anyukám álladóan azt magyarázza, hogy ők sose hagytak sírni minket, mindig kivettek, úgy altattak el, aztán, amikor már olyan 14-15 hónapos korban megértettük mit akarnak, akkor szépen aludtunk is.
Szóval ez így nehéz, de tegnap este felbuzdultunk Pledit hozzászólásán és nekiálltunk aludni tanítani Bálintot.

Elalvásnál 45 perc tömény sikítás+üvöltés+remegés+fejem verem a rácsba+ugrálok a rácsot fogva cirkusz után elaludt és még 30 percig szipogott álmában.
Majd 5 óra múlva (nálunk ez nagy szám) ébredt ugyanúgy sírva, akkor 15 perc alatt sikerült visszaaludnia, de a következő 1 órában folyamatosan felsírt és egyfolytában ficánkolt az ágyában. Míg végül az egy óra leteltével elcsendesedett és beindult a légzésfigyelő riasztója ezerrel.
Én majdnem szívinfarktust kaptam úgy rohantam át hozzá, de csak azért mert teljesen leszenvedte magát az ágy lábához és ott feküdt keresztben.
persze a riasztásra felébredt, újabb fél óra üvöltés és altatás, de reggel fél 7-ig aludt.

Most is ez megy, mert úgy döntöttem annál gyorsabban megszokja ezt az elalvási módot, minél sűrűbben alkalmazom, így a napközbeni alvásokat sem babakocsiban fogom egy darabig.
Nagyon sír, szörnyű.

Amit viszont lehet, hogy nem jól csinálunk, hogy néha nem csak 10-20 mp-re vagyunk benn nála, hanem akár 1-2 percet is, mert mindig vissza kell fektetni, sőt egy picit le is nyomom a hátát, hogy ne tudjon abban a pillanatban felugrani.

na megyek.

Hát, kíváncsi leszek, az én gyerekem olvasta-e az "Aludj jól gyermekem" című könyvet.

Pledit: egyébként mennyi az a standard duma, amit mondtok neki?

Na most ennyi, megyek.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Benn voltam nála.
Pillanatnyilag úgy néz ki az ágya, mint egy bombázott terület.
A pelenkázón, amit elért az ágyból azt ledobálta. Tele van krémmel, ruhával Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Most nincs időm írni, csak Launak szeretnék kitartást és minden jót kívánni a következő időszakhoz!

Kép

Kép
liv

SziasztokKép

LauKép
Nagyon sajnálom, ami most veled történikKép El sem tudom elképzelni, mit csinálnék hasonló esetben. Megértem, hogy kivagyKép De biztos megoldjátok a helyzetet ügyesen. TejcsiKépKépKép Remélem minden rendben fog alakulni és mielőbb haza tudsz menni a családodhoz. Nagyon fogok szorítani Neked!!Kép

PleditKép
Nagy gratula a jól sikerült altatási akcióhoz!Kép Én nagyon nehezen tudnám ezt véghezvinni, ügyesek vagytok!KépKép Remélem mostmár a többi éjszaka is csendesen telik és mindenki kipihenheti magátKép

VeraKép
SzomszédKépKépKép
RépaKépKép
Esküvő: jó bulizást és kellemes időt!Kép

ViolaKép
Babakocsi ügyben nem tudok segíteni sajna.
Nagyon klassz volt az ikeázás, amúgy is imádom az IKEA-t, de maga a kimozdulás miatt is már nagyon kellettKép
Eszti kapott etetőszéket, nagyon szeretiKép

CeditKép
Gratula Andrisnak a felálláshozKép
Nálunk is volt egy ideig, hogy Eszti hamarabb kelt, mint a megszokott idő, de aztán magától visszaállt a régi rendreKép Látom már nálatok is okés a helyzetKép

MosziKép
Én is úgy gondolom, hogy teljesen normális, amit Vikid csinál (mármint a testfeszítés). Szerintem is akaratosság (vagy hisztikezdemény) lehet ez a dolog. Nálunk is előfordulKép
Nagyinak a dédunokás cucc tuti nyerő leszKép

CsengoKép
BiokajaKép Tudja Miki is, hogy mi a jóKép
Én nem adok semmi tiltott dolgot Esztinek, nálunk extrán vigyázni kell erre, a tejfehérje-allergia miatt (amit remélem kinő).

ReditkeKép
Fú, micsoda kemény csávó ez a Bálint!KépKép Istenien néz ki ezen a fotón!!KépKép
Fogorvost nem tudok sajna.

TonticaKép
HazalátogatásKépKépKép Elhiszem, hogy már nagyon várodKép

Megyek, felébredt a lánykaKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

40 perc és elaludt.

Ez azért nem olyan jó fejlődési ütem, mint Pleditéknél Kép

De ha minden nap 5 perccel kevesebb idő alatt alszik el, akkor 8-9 nap múlva már csak pár perc ordítás lesz Kép Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Viola Kép
Most látom Anita hozzászólásában az esernyőkocsi témát.

Mi most vettünk pár hete, szintén nyaralás megfontolásból.
Én úgy kategorizáltam, hogy 3 fajta van.
1. vannak a nagy márkák termékei, amik nem picik, de esernyőre csukhatóak, viszont mindenféle extra megvan bennük, ami a Normál (idáig) is használt kocsiban (dönthető, ilyen-olyan tartó, napvédő stb), ezek olyan 15-20 ezer Ft, de azért már tényleg full-extrásat kapsz.

2. Amit mi is vettünk. Márkás cucc, de igazi picike. Dönthető a háta, de csak korlátozottan és van rajta napvédő. Mi mondjuk szerintem egy drágát vettünk ABC Design és 14 ezer Ft volt (férjem mindig inkább a drágábbra szavaz, beteges márkamán Kép)

3. Olcsó, akciós, de a célnak rövidtávon biztos megfelelő picike kocsik. Pl Tesco akcióban 5000 Ft volt, kinézetre és tudásra szinte megegyezik a miénkkel, de mi csak azért nem vettük, mert ember tartott tőle, hogy a nyaralás másnapján szétesik. Bár ez szerintem enyhe túlzás, illetve lehet, hogy a miénk is szét fog Kép Kép

Mindjárt csinálok neked egy képet a miénkről és felteszem.
Remélem kielégítő a leírásom Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Viola Kép
Kimentem a garázsba, csináltam 2 képet.
Egyiken összecsukva, másikon kinyitva.
Igazából az a baj, hogy az összecsukott állapotban elég hossző, így pl a mi nagy csomagtartós Scenicünkbe is csak keresztbe fér be.
Azt nem tudom létezik-e olyan, ami rövidebbre csukható, de biztos.
Kép

Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Lau!
Szurkolunk, hogy minél gyorsabban meggyógyulj! Szólj, ha tudok valamit segíteni.

Lányok kösz a hozzászólásokat. Most már tényleg megnyugodtam, hogy semmi baja Vikinek.
Ma megyünk beszerezni fényképtartót, mert a nővérem is jó ötletnek találta. Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok,

Jaj Lau! Úgy sajnálom! Mondanám, hogy segítünk, amiben lehet, de Bazsi sem ismer minket, meg jobb ilyenkor a családdal. Remélem pici műtét lesz, és már másnap megölelegetheted(fekve) Balázst és Ákost.

Az összes terrormutternak hajrá hajrá! Én még mindig nem tudom rászánni magam, hogy a sötétben hagyjam üvölteni. Na jó, elalváskor van néha sírás(max fél óra) de mi olyankor kimegyünk. Most jól fellelkesedtem sírni hagyás ügybenKépKép

REditkeKép Nálunk légzésfigyelő ugyan nincsen, viszont Konél is kifliben az ágy végében szeret aludni.

Ma reggeli sztoriKép Kicsi Fiamnak sikerült gondosan a pelus mellé kakilnia, persze a szőnyeg közepén, majd élvezettel összekente vele a kezét és mr rakta is a szájába. Nem részletezem.Mindezt az alatt, hogy leírtam a levél első felét. A levél ezen felét már a takarítás után írom. Szerencsére egész jól bírta a járókát, így én pakolhattam.

Vera

hvera

Sziasztok!

Lau,
én is minden jót kívánok, gyógyulj gyorsan!!!!

Viola,
nekem szaladgáláshoz nem egy esernyőkocsi, hanem egy nagyon pici lapra csukható kocsim van, talán az jobban elhelyezhető a csomagtartóban, ha az rövid. Én nem szeretem az esernyőfogantyút, nem lehet egy kézzel tolni. Én a babaszobán vettem 4000 ft-ért, azóta se láttam ilyen jót ilyen olcsón. Az más kérdés, hogy nem kifejezetten tömegközlekedéshez még mindig keresem az igazit, főleg a legújabb fejlemények fényében.

Mert hát, izé... szóval úgy néz ki, én nem tudok úgy terhességi tesztet csinálni, hogy ne legyen annak pozitív az eredménye. Most egy kicsit be vagyok tojva (bocsánat a kifejezésért), meg halálosan kimerült vagyok. Több, mint fél éve nem aludtam 2-3 óránál többet. Hétfőn megyünk le több hétre vidékre a szüleimhez, mi ott próbáljuk ki a terrormutterságot. Muszáj, mert kell az energia. Ráadásul új kórházban új orvost kell keresnem, most még ott tartok, hogy ehhez sincs elég energiám, de pár hétig még ráér.

Úgy érzem magam, mint egy roppantmód leeresztett lufi.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

NAGYON NAGYON GRATULALOK!!!
Biztos nehez lesz de szerintem nagyon megeri, ugy irigyellek, abbahagytam az antibebit erre a parom kezzel-labbal (jobban mondva gumival) Kép Kép vedekezik. Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
tontica

Alvás: Dávid 8 hónapos koráig átaludta az éjszakát, akkortól pedig egyre többször sírt fel éjjel. Én viszont soha nem hagytam sírni, pontosan azért, amit Reditke is írt, egyszerűen nem akartam magára hagyni. Az is meggyőzött ezzel kapcsolatban teljes mértékben, amit az alvásról az lll-en olvastam. Én úgy gondolom, hogy ha egy kisbaba hosszasan sír, akkor fontos, hogy a mama vagy a papa odamenjen, és megnyugtassa, ölbe vegye, hogy ne érezze, hogy cserben hagyták. Így miután már én sem bírtam az éjszakai keléseket, ringatásokat, végül "feladtam", és úgy döntöttem, magunk közé veszem. Azóta ragyogóan alszunk (nemcsak Dávid, hanem mi is), ha felsír, megszoptatom, magamhoz ölelem, hogy érezze a biztonságot. Pedig soha nem terveztem, hogy együtt fogunk aludni, mégis most azt mondom, jó így, neki is, de nekünk is. És egyelőre nem érdekel, hogy hogyan és mikor fog visszaszokni a kiságyába; majd tudni fogom, amikor itt lesz az ideje.
Ezzel nem azt akarom írni, hogy az és csak az a jó, amit én csinálok, és hogy rossz az, amit más csinál, csak ez is egy vélemény, és gondoltam, nem köveztek meg érte, ha leírom.

Liv

Kép

Kép
liv

Kormi, gratulálok! KépKépKép

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

KormiKép: én is gratulálok Kép. Továbbra is irigykedem Kép, de én még nem merem bevállalni. (igaz, Livike még csak 7 és fél hónapos Kép)

Alvás ügyben: én sem bírnék "terrormutter" lenni Kép. Nekem is egyszerűbb, ha felsír éjszaka, cicire teszem, és alszik is vissza rögtön. Utána már lehet is tenni a kiságyba. Pár perc az egész, és utána Livi is és én is jobban alszunk Kép. (persze az teljesen más, ha nem lehet megnyugtatni a gyereket)

Hiszti-téma: biztos, hogy csak 1 éves kor után lesz hisztis egy gyerek? Kép. Ugyanis Livike néha, ha áll (persze kapaszkodva), és nem kapja meg amit akar (pl. a kaját, amit mi eszünk), elkezd toporzékolni a lábával Kép. Egyelőre még viccesnek találjuk Kép, olyan ari. (remélem, később nem lesz nagyon hisztizős Kép - az már nem lenne ennyire vicces)

Timi

Kép
Kép
timóca

Lau, miért nem fejhetsz majd?

De ha nem is fejhetsz: egy hét alatt nem fog teljesen elapadni a tej, utána szeirntem, amikor hazajöttél, ha újra elkezdesz szoptatni, újra fog termelődni tejcsi.

Liv

Kép

Kép
liv

Liv Kép : szerintem mindenki tegye azt ami neki es a kisbabajanak jo, en annak idejen amikor a picur par honapos volt be akartam vinni az agyamba mondvan, hogy ugy kenyelmesebb lesz mindannyiunknak de a parom azt mondta akkor o heveron alszik, igy a baba maradt a mozeskosarban a papa meg mellettem Kép
Ha o nem mondja akkor ezt lehet, hogy mi is egyutt aludnank. Kép
Nem kell sokaig sirni hagyni, en bemegyek ha sir es megnyugtatom az agyaban, beszelek hozza, enekelek, simogatom es amikor megnyugodott (5 perc) kimegyek. Szerintem o igy is tudja, hogy szamithat rank es mi ott vagyunk mindig ha valami baj van.
Par napja bevezettem a delutani alvast mert most mar csak 1-2-szer alszik napkozben fel orakat, ebed utan beteszem a kisagyaba, kicsit besotetitek es behajtom az ajtot, az elso par napban nem tetszett neki mindig felallt es dumalt de tegnap es ma mar csak befordul a fal fele es szundizik 2-3 orat, aztan este 9-ig le-fol "rohangal" maszva, jatszik es rosszalkodik. Kép

Ani

KépKép
KépKép
tontica

Timoca Kép : szerintem is van mar hiszti, az enyem hanyattvagja magat ami nagyon gaz mert multkor az utolso pillanatban kaptam el mielott kegyetlenul bevagta volna a fejet a padloba.
Amikor leteszem a foldre mindig varok egy kicsit, hogy na most van "hanyattvagommagamhiszti" vagy nincs. Kép

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Köszi, hogy drukkoltok, rám is fér a biztatás.

Liv: Úgy nem tudnak ekkora műtétet csinálni, hogy közben megvan a tejcsi, kb. 1,5-2 óra lesz a műtét, utána lehet, hogy fel sem tudok kelni, sőt biztos. Kérdeztem én is az orvost, hogy utána folytathatom-e, de azt mondta, hogy elég nagy lesz a seb, pihenni kell vele, a kórházban meg nem lesz energiám fejni a műtét után.

Alvás: mindenki úgy próbálja szoktatni a gyerkőcét az alvásra, ahogy neki és a családnak jó. Szerintem se rossz, ha odaszoktatják a gyereket a szülői ágyba, ha ez a szülőket nem zavarja, akkor meg főleg. Nálunk más volt a helyzet, 8 hónapos koráig minden áldott éjjel felébredt, volt, hogy 4-5x is. Én már hulla voltam, akkor határoztam el, hogy kicsit "bekeményítek", mert nem jó senkinek, másik gyerkőcnek sem, ha fáradt vagyok állandóan. Kb. 1 hét alatt megszokta, hogy éjjel már nem kap szopit, hanem gyenge teát vagy vizet. Aztán már azt sem kért, szépen átaludta az éjszakát.

Kormi!! Gratulálok, ez nagyon jó hír!KépKép
Pihenj sokat, amennyit lehet, ott biztosan segítenek majd.Kép

Lau
lau

Hahó Lányok!

Csak most tudtam jönni, mert Anyukám és az unokahugom voltak nálunk egész nap. Kép

Reditke Kép Kép: a standard szövegünk, amiben nincs semmi kölünleges a köv.: "Nincs semmi baj kicsi Balázs, nyugodj meg itt van Anya/Apa, alukáljál szépen". Ezt nyomattuk első este 5 percenként, a doktornő azt mondta, hogy az a lényeg, hogy érezze a csemete, hogy ott vagyunk, számíthat ránk. Mi 20-30 másodpercnél tovább nem maradtunk benn Balázsnál. Szerintem ennél tovább ne maradjatok nála, mert lehet hogy megérzi rajtatok, hogy nem szívesen hagyjátok ott sírva. Amúgy nagyon okosak ezek a babák, többet megértenek mint amit mi gondolunk róluk.
Amikor Balázs állva sírt a kiságyban, akkor megfogtam és próbáltam hasra fektetni, közben simiztem a buksiját. De persze esze ágában sem volt hasra feküdni, rögtön felült vagy négykézlábra pattant. Szóval mi nem próbáltuk lenyomni.
Nem semmi Bálint amit nektek produkált, jó erős akaratú kiscsávó az biztos Kép.
Ja, és nálunk is kb. fél óráig ment a hüppögés, miután sikerült neki elaludnia.
A legnehezebb ebben az egészben az, hogy kitartóbbnak kell lenni Anyának és Apának, mint a gyereknek. Bizony, volt olyan pont nálam, hogy hagyom a fenébe az egészet és felveszem Végül is számomra az megkönnyebbülést hozott, hogy nem fogok lelki sérülést okozni Balázsnak. Hiszen nem hagyjuk magára, folyamatosan ránézünk, éreztetjük vele, hogy számíthat ránk.
Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy mostani éjszaka hogyan fog alakukni.
Ja, nem semmi amit Anyudék csináltak anno veletek, 14-15 hónapos korotokig. (Én úgy érzem képetelen lennék még ezt fél évig csinálni.)

Liv Kép
Először is: Dehogy kövezlek meg Kép
Jó hogy nálatok sikerült így megoldani az alvás problémát, sajnos nálunk az sem segített hogy magunk közé vettük. Csak még jobban ordított. Szerintem bezavarta még az is hogy ismeretlen volt számára a mi szobánk.

Lau Kép
Osztom Liv véleményét. Kép
Én úgy tudom, hogy még kb. 40 napig van tejcsi a ciciben. Úgyhogy szerintem ne add fel!!! Kép

Kormi Kép
Én is gratulálok a pocilakóhoz Kép Kép

Vera Kép
Szerintem ne hagyd sötétben sírni Kornélt, a doktornéni akinél voltunk, azt javasolta, hogy tompán égjen vmi kis lámpion a szobában.

Timoca Kép
Nem tudom, hogy ez hisztinek tekinthető-e, de nálunk olyat csinál Balázs, hogy addig kiabál, nyafog, amíg oda nem megyünk hozzá. De a földhöz még nem akarta vágni magát és nem toporzékolt Kép.

Viola Kép
Nekünk Be Be Go márkájú esernyőbabakocsink van, amit itt zuglóban vett Apa egyedül akciósan (6900,- Ft) a Minimanóban. Csak dícsérni tudom, könnyen lehet tologatni, nem dögnehéz, 2 féle pozícióba lehet a háttámláját dönteni, és van napellenzője is. Ha sikerül a képet lekicsinyíteni akkor dobok majd egy képet is róla, amiben Balázs csemete pöffeszkedik Kép

Dino Kép
Én is úgy tervezem hogy 1 éves koráig fejek Balázsnak. Bár a családban már kezdenek furcsán nézni rám emiatt. Egyesek szerint már nincs erre Balázsnak szüksége. Engem nem érdekel mit mondanak, csinálom és kész. Egyedül Anyukám támogat ebben.
Az a bajom, hogy már több a tejem, mint amit Balázs megiszik, a fagyasztó meg csurig van. Kevesebbszer fejni pedig nem akarok, mert akkor szerintem nagyon lecsökkenne a mennyiség. No majd megoldom vhogy, de semmi esetre sem öntöm ki, inkább odaadom egy másik babának.

Kérdésem lenne: mikor, milyen fűszereket lehet tenni a babák ételébe? Ti miket használtok? Fokhagyma, petrezselyem és egybek???

Üdv

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Vera Kép
Félreolvastalak, ezer bocsánat!!!!
Hozzászólásomat visszaszívtam !!!!

Üdv
Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Cseréltem a profilomban lévő képet Kép.

Kép
Kép
timóca

Ani Kép, természetesen amit írtam, azt nem azért, mert úgy gondolom, hogy a babátok nem számíthat rátok. Kép Dehogynem. Csak vannak olyan babák - mint például az enyém Kép -, akiknél nem működik az ágyban való megnyugtatás (simogatással, énekléssel stb.). Mi is megpróbáltuk annak idején, de ha egyszer elkezdett sírni, akkor aztán énekelhettem (vagy pont ez volt a baj? Kép), simogathattam, annyira sírt, hogy végül inkább kivettem, mert nem nyugodott meg.

Lau Kép, értem már, viszont úgy tudom, hogy az elapadt tejcsi 3 hónapig "visszahozható"! Úgyhogy ha akarsz, szerintem később - amikor már jól vagy, rendben van a seb stb. - még szoptathatsz. Ezt csak biztatásnak mondom, hogy ha szeretnél később még szoptatni, ne keseredj el, szerintem lesz rá lehetőséged.
(De akár szopis tanácsadót is megkérdezhetsz erről, hogy pontosan hogy is van ez.)

Edit Kép, "furcsán néznek rád"? Az ő bajuk. Kép
Fűszerek: 7-8 hónapos kortól: petrezselyem, metélőhagyma, kapor, zellerlevél; 9 hó: bazsalikom, kakukkfű, borsmenta, citromfű, lestyán - de csak nagyon kis mennyiségben!

Liv

Kép

Kép
liv

Hahó Lányok!

Na akkor a fotók:

Kép

Kép

Liv Kép
Köszi a fűszerválaszt. Én igazi fokhagyma rajongó vagyok Kép, szeretnék fokhagymát is adni Balázsnak. Tehát fokhagymát mikor jöhet? Kis mennyiség mit jelent? Mokkáskanál felét?

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Timóca Kép

Nagyon helyes Livike a fotón, hű komolyan néz a lencsébe Kép

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Pledit Kép
Vörös és fokhagyma sütve vagy főzve 8-9 hónapos kortól mehet. Tehát gondolom akkor fűszerként is, hiszen ha főzöl vele, akkor már nem lesz nyers.
Nagyon jóképű Balázsod.
Kormi Kép
De jó neked, úgy irigyellek.
Én eddig titkoltam, de 3 hónapja mi is ráálltunk a baba témára. Kérdés, hogy összejön-e, mert nekem veled ellentétes módon rengeteg negatív tesztem volt már a csodabubus előtt.

Alvás: Hát Plediték módszerét nyomatjuk ezerrel.
Rövid összefoglaló:
1. este: 45 perc ordítás - 5 óra alvás - fél óra ordítás - majd újabb fél óra és 3 óra alvás
2. nap délelőtt: 40 perc ordítás - 2,5 óra alvás
2. este: 20 perc ordítás - 3 óra alvás - 5 perc sírdogásás - 6,5 óra alvás Kép Kép Kép
Apával megegyeztünk, hogy ez a tendencia megfelel Kép

Mindenkinek, aki fél a módszertől (bár még nem beszélhetek biztos sikerről, csak kezdeti örömök vannak). nekünk Bálint irtó akaratos, nagyon hangos, de eljött számomra a pont 10 hónap kialvatlansággal és egy pici tesóra való vággyal, hogy ez így nem mehet tovább. Két hónapja még én sem tudtam megcsinálni, mert a gyerek a szbában sírt, én meg kinn az udvaron zokogtam Kép Kép

LivikeKép egy bűbáj továbbra is Kép

Most csak ennyi, megyek nődokihoz kontrollra.
Pussz
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke Kép

Köszi a hagymainfót Kép

Alvás: Tegnap este Balázs csendben elaludt, kb. 3/4 11-kor nyöszörgött egy ici-picit, aztán reggel 8-ig aludt mint egy bunda. Szóval nem kellett "terrormutterkedni" egy cseppet sem. Ha ez így marad akkor tutira meg leszek elégedve.

Megyek mert nem tud leülni Kép és nagyon kiabál.

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Editek!
Nagyon-nagyon jó hír, hogy így alakul a babák alvása Kép Kép! Továbbra is drukkolok. Nem csodálom, hogy nem bírjátok tovább a kialvatlanságot.

Én most kb. 2 hete kínlódok kicsit az én 4 órakor kelő kukorékommal Kép. Eddig aludt, mint a bunda. Nem tudom mi lelte. Már sötétebbet csináltam, többet tuszakolok bele vacsira, nem teszem le már délután aludni, jól lefárasztom délután ... eddig 1 éjszakát kivéve nem jöttek ezek be. Ma még az az ötletem támadt, hogy nem tápszert kap vacsira, hanem tápszeres gabonapépet, hátha attól jobban lakik és tovább tart, hátha az a baja, hogy nem lakik elég jól. Drukkoljatok légyszi, mert én most tuti nem tudom sírni hagyni (majd csak 10 hónap múlva Kép ) Szerintetek lehet majd Kukorékra keresztelni Kép?

Építettem akadálypályát Kukorékomnak. Nagyon élvezi. Leraktam a földre ütközőnek nem használt takarókat, ezekre terítettem egy nagy lepedőt és erre tettem egy nagy pacafotelt és egy nagy (3x nagyobb Kukoréknál) plüss delfint. Imád mászkálni egyikről a másikra és jól elfárad Kép.

Spórolásból kifolyólag pedig a már némileg kinőtt rugikból csináltam polócskákat, meg nadrágocskákat. Van amit a hóna alatt vágtam el és szegtem be, ebből lettek a nadrágok (rövid és hosszú szárúak is készültek) és van amit a fenekénél, ezek lettek a pólók. Tök jók lettek, úgy örülök, már nem győzöm öltöztetni a gyerkőcöt.

Kormi Kép, gratula a picinykéhez Kép! Remélem nektek is összejön az alvás. Drukk megy!

Na megyek, megetetem Kukorékom...
Cedit
cedit

Pledit Kép
Hát ez az alvás naggggyon király!!!
Megtanul ám leülni előbb-tóbb, de mutasd neki sokszor, mindig amikor áll. Emlékszem nálunk is volt 1-2 hétig ordítás emiatt.

CeditKép
Nekem bejön a Kukorék becenév.
Akadálypálya jó lehet.
Megfigyelés: ha nagyon elfárasztottam a babát semmivel sem aludt jobban, sőt azt vettem észre mintha nyugtalanabb lett volna a sok élmény miatt. De ez lehet egyéni, nem tudom.
Ügyes vagy ruhavarrásilag.
most megyek, mert nyűg van

Edit
Kép

Kép
reditke

Csajok Kép
nincs időm visszaolvasni, de valaki akár priviben is összefoglalná ezt a csodaaltasásos technikát?
Az elalvással nálunk nappal van gond Levivel, éjjel meg Máté kel (de ő gond nélkül elalszik).

Köszi.
Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi Kép
Már a másik topikon is olvastam a kérdésed és akartam válaszolni, de akkor ide írok.
PleditékKép voltak alvásambulancián és ott mondták nekik, hogy próbálják meg.
Nekem nagyjából egybevág az Aludj jól gyermekem című könyvben leírtakkal (bár abból is csak részleteket olvastam).
Elküldöm neked emailen azt, amit innét a babanetről töltöttem le.
De röviden a lényeg: esti elalvásnál és az éjszakai keléseknél, nem venni ki a babát az ágyból, nem adni neki enni-inni, csak egy 1-2 mondatos szöveget elmondani neki, szépen visszafektetni (persze tuti úgyis felugrik) és otthagyni.
Aztán megvan hogy melyik nap hány percenként lehet hozzá bemenni.
Így gyerkőc egy idő után rájön, hogy aludni kell, de mivel mindig bemegyünk hozzá, nem érzi hogy cserbenhagytuk.
Nagyon kemény, de a legdurvább esetekben is 2 hét alatt éjszaka átalvást ígér állítólag a könyv.
Nekünk tegnap előtt még 45 percet ordított, letépett minden fejvédőt, kidobálta az ágyból stb és mivel napközben is így próbálom altatni, ma délután már csak 15 perc sírás volt és abból az utolsó 5 perc gyenge.
És éjjel tök jól aludt.

Féltem apatikus lesz a gyerek és majd haragszik és úristen így-úgy sérül, de jelenleg jelentem ugyanolyan csibész, mosolygós és jókedvű.
Ennyi.
Email megy.

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit Kép
köszi. A módszert ismerem, mi Máténál kb. 1.5 hónapos korában alkalmaztuk, amikor csak ringatással volt hajlandó aludni.
Nálunk akkor kb. 3-4 nap alatt meglett a siker igaz, hogy az első nap 1.5 órát üvöltött végig a gyerek.

No, de konkrét bajom (azon túl, hogy szét kell fektetnek a 2 gyereket, mert a huzamos sírás azért felveri Levit is bármennyire jó alvó). Hogy Máté éjjel, amikor felébred az esetek 80%ban üvölt, visít, és ha felveszem sem nyugszik meg, csak a szopira... gondolod, ilyen esetben is használ?

és tudsz arról valamit, hogy mi a teendő a reggel 5kor ébredő gyerekkel? azzal lehet valamit kezdeni?

köszi. Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi Kép
Bálint ugyanazt csinálta (remélem már csak múlt idő), amit Mátéd éjszaka.
Ringathattam, sétálhattam, énekelhettem, apja is vihette, magam mellé tehettem, inni adhattam neki = teli torokból üvöltött, sikított, feszítette a testét, remegett, fuldokolt, ellökött magától és!! tépte a pizsama felsőmet a cicinél.
Keddről szerda éjszaka még ez volt.
Most az elmúlt 2 éjjel, nem vettem ki, hanem visszafektettem, mint este tettem elalvásnál. Nagyon kemény üvöltés volt, de egy idő után bealudt.

Persze megfordult a fejemben sokszor, hogy szomjas és adok neki inni, ha mást nem vizet, hiszen én is szomjas vagyok éjjel. De végül úgy döntöttem, hogy az semmivel sem jobb, ha pár éves kóráig nem a cici miatt, hanem a víz miatt fog felkelni, úgyhogy nem adtam.
10 hónaposan, majdnem 11 kilósan éhes nem lehet, az éjjeli ivás meg rossz szokás (nálam is), mert férjem pl sose iszik.

Korán ébredő gyerekre nincs ötletem (mi 6-kor kelünk), de ha jól emlékszem Cat írta, hogy fejükre húzták a párnát és hagyták a fiúkat, pár nap után nem volt ordítás csak játszás, aztán most láss csodát megint alszanak neki.

Ui: kicsit hülyén érzem magam, hogy itt olyan, mintha osztanám az észt, aztán csak 2 napja keményítettem be és közel nem biztos, hogy hosszútávon is eredményes lesz a dolog....
Na mindegy, hiszünk benne és az már fél siker Kép
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke Kép

Hogy aludtatok? Majd írjál, ha gépközelben leszel!
Nálunk viszonylag nyugi volt, éjfélkor volt egy kis sírás, kb. 10 percig, és még most is alszik Balázs.

Anno kaptunk egy könyvet, a címe a köv.: Minden gyerek megtanul aludni, el is olvastuk annak rendje és módja szerint. Tegnap este belelapozgattam ismét és gyakorlatilag az ebben a könyvben lévő módszert javasolta a dokker néni. Kérdeztem is a férjemtől, hogy akkor mi a fenének mentünk el az alváslaborba Kép Tulajdonképpen abban bíztunk, hogy vmilyen kevésbé drasztikus és hatékony csodamódszert fognak javasolni.

na felébredt, megyek ...

edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok!

Van valaki gép közelben?
SOS!!!
Mi a 3 napos láz?
Tegnap dél körül Viki belázasodott (38,5 hónaljban), de duán már jó volt. Hajnal 3,40-kor szintén 39,1 volt, de kúppal most csak hőmelkedésig tudtam elvinni. Popsiban tudtam csk mérni 38,3.
Szerintetek adhatok még kúpot, vagy ilyenkor nem érdemes.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Moszi! Kép

Hű ha jól emlékszem Viola Mira babájának volt 3 napos láza. Először láz van, aztán kiütések jelennek meg. De sajnos nem tudom mi ilyenkor a teendő. Kép
Remélem Viola netközelben van és tud neked segíteni.
Lázcsillapításban sem vagyok jártas. Kép
Doki nénit esetleg nem tudod felhívni?
Hiába vagyok netközelben, sokat nem értél velem Kép

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Moszi Kép

Ezt találtam a neten:
Háromnapos láz Exanthema subitum; ártalmatlan, vírus okozta fertőző betegség, szinte kizárólag csecsemőben és kisgyermekben fordul elő. Három napig magas láza van a betegnek minden egyéb tünet nélkül, a láz hirtelen esik le a normálisnál akár valamivel alacsonyabb szintre és megjelenik a törzsön, végtagokon, ritkán az arcon a világosvörös kiütés. Ezzel a betegség véget is ér, szövődmény vagy maradandó károsodás még soha nem fordult elő. Kezelést nem igényel. Lappangási ideje 1-2 hét. Elkülönítésnek nincs értelme. A betegség valószínűleg egész életre szóló védettséget hagy maga után.

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Moszi Kép
a popsiban mértből 0.5-t le kell vonni. Szerintem 38.3nál már nem kell lázat csillapítani. Én 38.5ig nem szoktam, hagyom az immunrendszerét dolgozni.
Figyelgesd, de ha nem feljebb a láza, akkor szerintem felesleges a kúp.
A jobb közérzetért nedves ruhával törölgesd a buksiját néha.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Köszi!
Sikerült elérnem az ügyeletet, és én is úgy gondoltam, hogy már nem kap kúpot, az ügyelet is ezt javasolta.

Most várok, és ha megint lázas lesz, akkor ügyelet, legalábbis ezt javasolták.
Legalább most alszik, és remélem közebn gyógyul is. Fogalmam sincs, hogy mi a baja, de Edit elírása alapján nem 3 napos láz. Akkor marad a fogzás.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Icsilya
András fiam kb. 2 hete 4-kor kel. Ma hajnalban úgy döntöttem, hogy ez nem megy így és Editeken felbátorodva, ugyanazt csináltam amit ők. 1 órás sírás-rívás volt, aztán 1/2 9-kor kelt Kép Remélem így haladunk tovább is!

Most csak ennyi, mert rohanok!

Cedit
cedit

Moszi Kép
Hogy van Viki?

OrsiKép
Alvás, próbáltátok?

PleditKép
Este fél kilenckor egyetlen mukkanás nélkül elaludt az ágyában. Én nem akartam elhinni, hisz eddig, ha az ágya felé közeledtünk már ordított.
És aludt reggel 7 óráig felkelés nélkül Kép Kép
Vagy csoda történt vagy tényleg ennyire megbízható a módszer...

Kérdés: most letettem az ágyába délelőtti alvásra.
2 percet töményen üvöltött, majd elhallgatott. Azt hittem alszik, de pár perc után hallottam, hogy dumálgat, gügyörészik.
Nem tudom jó-e ha bemegyek, esetleg felajzom vagy jó-e ha kinn maradok, hátha azt hiszi nem vagyok itt.
Szóval tanácstalan vagyok, mert nekem ilyen még sosem volt, hogy magában eldumálgat az ágyában.

Egyelőre azért döntöttem a nem bemenetel mellett, mert elég határozott, hogy jelezze, ha valami nem oké.

Van valaki, akinek a baba eldumálgat magában egy darabig mikor leteszi és utána alszik el?
Erre mi az okosság?

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit Kép
ja, mailben nem írtam. Ha amikor dumálgat bemegyek, akkor elkezdődik a hiszti... szóval én nem szoktam bemenni, csak belesek, mit csinál. (úgy, hogy ne vegyen észre)

CEdit Kép
köszi. Reggel én is ezt tettem. Nem is sírt sokat, aztán szerintem játszott.
Én reggel már visszateszem nekik a játékokat. A lényeg, hogy ellegyenek, ha már nem is alszanak vissza.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Reditke Kép

Jaj de jó hogy ilyen jól aludtatok!!!! Kép Kép

Napközbeni alvás: Bizony, bizony nálunk többnyire elberreg, eldumálgat Balázs egy darabig, amikor leteszem aludni. Én nem megyek be hozzá, hanem várok kb. 10-15 percet - közben teszek veszek - aztán befülelek Kép a nagyfiúhoz. Az esetek 99%-ban ennyi idő elteltével aludni szokott (horkol mint egy kismalac Kép), ha nem akkor játszik gőzerővel Kép. Én is úgy okoskodtam mint Te, hogy ha vmi baja van úgyis kiabálni fog. Kép Szóval a lényeg - mint ahogy Orsi is teszi Kép -nem megyek be hozzá.

Kérdésem: Napközben hányszor alszik Bálint?
Sajnos Balázs csak egyszer, vagy délelőtt vagy délután. Kb. 4 órás ébrenlét, játék kell neki ahhoz, hogy álomba zuhanjon. De hála égnek az utóbbi 2-3 hónapban ordítás nélkül elalszik nappal. (régebben Balázs is ordított ahelyett hogy elaludt volna).

Cedit Kép
Úgy látszik akkor hatékony ez a módszer nálatok is. Kép

Üdv

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok!

En is nagyon orulok, hogy ilyen jol alakul az alvasdolog. Kép
Szerintem is az a lenyeg, hogy "ellegyen" a baba, az enyem is jatszadozik amikor beteszem az agyba, nem szoktam besotetiteni teljesen epp ezert.Ez inkabb delutan szokott lenni, estere jobban elfarad es szinte rogton bevagja a szunyat. Amikor leteszem du. kb. olyan negyed-fel oracskat jatszik es utana masfel-2 orat alszik, igy van egy kis idom pakolni, fozni, pihizni Kép
Emlekszem amikor en voltam kislany nagyon nem akartunk delutan aludni a tesoimmal, aztan kitalalta anyu, hogy csak pihenjunk nem muszajaludni es mivel mar nem volt kenyszer szepen jatszottunk egy ideig aztan beajultunk.
En nem mondom a fiamnak mert meg nem ertene meg de igy gondolom, tehat orulok, hogyha szepen eljatszadozik az agyaban. Kép

Lanyok, remelem nem hoz zavarba senkit ha egy kicsit a maganeletemrol beszelek de olyan szomoru vagyok es jo lenne megosztani veletek hatha kicsit megnyugszom.
Tegnap este beszelgettem a parommal mert en nagyon de nagyon vagyom egy kistesora, pont ugy erzek, mint mielott terhes lettem a picurral. Azt hiszem pontosan tudjatok vagyis emlekeztek milyen vagyakozni egy baba utan, mindig csak erre tudok gondolni, tisztara "megorultem".
Persze tudom, hogy van boven idonk es hogy nehez lenne ket picivel de valahogy megis, megis nagyon szeretnem. Viszont az uram kerek perec kijelentette, hogy o meg nem, csak par ev mulva szeretne, hogy varjak mig mind a ketten kivanjuk a gyermekaldast. Kép
Valoszinu igaza van, sot biztos de arra gondolni, hogy evek...!!!!!!!
Talan tudtok nekem valami okosat mondani. Kép

Koszike: Ani

KépKép
KépKép
tontica

Bocsi a helyesirasi hibakert! Kép

KépKép
KépKép
tontica

SziasztokKép

Sajnos nem jutok géphez,egyrészt még mindig intézem a hitel stb dolgokat(tiszta vicc,hogy mennyit variálnak)másrészt kicsi Mírámba belebújt az ördögKépKépKép.Nagyon türelmes ember vagyok és Õ a mindenem,de néha mostanában a tűréshatárom szélén állok.Apa Reggel ötkor megy este hétkor jön,senki nincs akire rábízhatnám nyugodt szívvel ezért mindenhová viszem magammal(hivatalok,bank stb)és ez elég strapás most így.Régen fél órát is eljátszott magában,most ha egy percre otthagyom üvölt és semmi de semmi nem jó neki.Tegnap nappal húsz percet aludt,estére már örjöngött a fáradságtól,végül homeós nyugtató kúpot kellett adni szegénykémnek.Csütörtökön voltunk tanácsadáson,8240gr és 70cm.Doki szerint vasárnapra kint lesz a két felső foga,erre fogom a mostani napjaitKép.Egésznap állni akar,mindenhol felkapaszkodik és akkorákat esik,hogy néha én is bőgök vele.Nagyon megvolt elégedve a mozgásával a dokinéni,azt mondta ha nagy esések után rögtön sír akkor nincs nagy baj(pl:agyrázkódás).Ennyit a panaszkodásról,lesz ez még rosszabb is...

TonticaKép

Nincs ötletem,talán valami "féltávú" kompromisszum kellene,emlékszem múltkor is írtad már,hogy szeretnél kistesótKép.Itthon a Barátokköztbe pont hasonló téma van,de ott Apuka tetteti,hogy örül a bébinek,pedig nem is...Persze ez csak film,nagyon szorítok,hogy sikerüljön megegyeznetek a pároddal!!!

MosziKép

Edit jól emlékezett,Mírának volt 3 napos láza,teljesen a leírás szerinti tünetekkel.Remélem már jobban van Viki,ha meg mégis ez a baj védettek lesztek egy életre.

ReditkeKép

Apák egyformák,nálunk sem lehet "gagyit" venniKép.Édes vagy,hogy kimentél lefényképezni a kedvemért a kocsit,tetszik isKép

KormiKép

Neked is köszi az infót és nagy gratula a pozitív teszthezKép

Megint ennyire futotta csak,de a topik összes mamáját és babáját pusziljuk!

Viola és hiszti-pók Míra
h_viola

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?