2005.06.02 14:20
2005.06.03 15:06

.
. 2005.06.04 08:05
2005.06.06 13:03
. Tény, hogy a fiam elég eleven, és mivel nekünk is ez a körzeti, köteles volt felvenni, de látszott rajta, hogy az utolsó mentsvára az hogy a fiam még nem szobatiszta, és náluk ez kizáró ok. Mondjuk mi csak kb. egy órát voltunk ott, de a fiamat így is alig tudtam elrángatni,neki nagyon tesztett, szuper játékok voltak, és hát nem a vez.óvónők foglalkoznak a manókkal.
.
, viszont du. 5-től zizi a manó, és csak az órát nézem, hogy mikor lehet fürdetni
.
. 2005.06.06 16:04
2005.06.09 07:30
. Nálunk is a kisebb féltékeny(ebb), van amikor a "bunyót" ő kezdeményezi. De a tanítgatás és a bálványozás nálunk is megvan.
. Nálunk, mivel a Peti nagyobb, inkább autók, vonatok stb. vannak, de az Eszter eteti-itatja-ringatja a babáját
. 2005.06.09 10:20
Egyébként neked nem romlott a memóriád a szülések óta, illetve nem lettél szétszórtabb? Én sokszor felejtek el dolgokat, egy csomószor van, hogy vissza kell mennem a lakásba, mert a pénzt otthon hagyom, meg ilyesmi...
Tisztára vén hülyének érzem ilyenkor magam
)
2005.06.13 23:46
. (Mostanában, ha nem iszom kávét este 8-ig, kidőlök
).
).
. Megvolt a folyadékteszt: a Peti nagyon szereti a Bolero multivitaminos innyát (ez nem a reklám helye), és ma majdnem 1 liternyit ivott belőle (remélem ezt védőnők nem olvassák
). Láss csodát 5x pisilt délután, a biliért kimegy a wc-be (a kiöntés-lehúzás-kimosás hármasát már rám hagyja, igazi ffi
). Úgyhogy óvatjával kijelentem, hogy a fiam megbízhatóan szobatiszta 

(az éjszakaival meg nem foglalkozunk).
.
. 2005.06.14 08:17
. 2005.06.16 07:06
. Bár az óvónénink azt mondta, hogy semmi gond, és hogy vszeg nem fog az oviba kakilni, hanem hazahozza, és nyugodjak meg, hamar beáll majd arra, hogy v. reggel ovi előtt, vagy du. ovi után kakil majd, de a lényeg, hogy ITTHON. Na majd kiderül.
.
, ezt majd biztos Tündi is értékeli, mert megérzi, hogy nyugodt szívvel engeded oda, vagy te is bizonytalan vagy az ovival kapcsolatban.
).
. 2005.06.16 12:33
2005.06.17 20:55
.
)
).
, de csakis csh-ba, főleg, hogy a Peti egész nap pörögpörögpörögpörög
(mint a Punto reklám).
2005.06.18 21:04
).Szóval minden csodálatom a tiéd(és a többi sokgyerekes anyukáé), és sok szerencsét és egészséget hozzá!
2005.06.21 06:42
.
. Hogy pontosan mikor még nem tudjuk, mert meg kell várnom a bölcsis szülőit (júl.12) és el kell jutnom a forgalmi vizsgámig (aminek persze sikerülnie kell
), és úgy kell kitalálni mindent, hogy aug. elejétől lehet az Esztert bölcsibe szoktatni, a Petit pedig aug. közepétől oviba. Ráadásul (hál'Istennek) szept. 1-jétől üzletvezetőként dolgozom, egyelőre ennyit tudok a leendő munkámról, erre még erősen rá kell mozdulnom
.
2005.06.21 06:55
remélem az eredmény majd megvigasztal.
2005.06.23 22:43
) Ahogy lehet, te is vágj bele
.
.
), fiúk meg majd hétvégén (az kicsit olyan, mint itthon, mert körbeugráljuk ám őket, érkezésük előtt 2 nappal már az a téma, hogy mit főzzünk nekik).
, az már fél siker, hogy elhatároztad magad
.
, viszont nagyon hatékony, ha vki rendszeresen csinálja - nem úgy mint én). Persze, az update nem igazán tolerálja este a hatalmas tányér bolognait
, de én annál inkább
. 2005.06.24 07:20
Pedig olyan jó lenne, elképzeltem, hogy hazafelé én vezetnék a kirándulásról.
2005.06.26 00:01
, én szeretem a csendes helyet, de az anyuval megyünk, és ő egy kicsit pörgős, szereti a nyüzsit, de eddig még nem volt gond a közös nyaralás, mióta a Peti megvan, mindig együtt oldjuk meg
. Tavaly nem nyaraltunk (Eszter még kicsi volt), csak néhányszor Zamárdiztunk
, annyira tetszett, teljesen bele szerelmesedtem
.
, viszont neked gratulálok, nem semmi, hogy ebbe belevágtál
.
.
. Tudom, hogy ezt nem ő "produkálta", hanem csak pont a bilin történtek a dolgok, de úgy örültünk
. Miután a teraszt egyszer összepisilte, már fürdőbugyiban hoztuk haza (mondjuk csak kb. 20 perc az út). 2005.06.26 08:38
Mindenemmel együtt...
2005.06.27 14:31
2005.06.27 20:58
2005.06.28 10:02
2005.06.28 11:59
Ne keseredj el, mi is végigjártuk azt, amit most leírtál, és tényleg nagyon hamar elértük a szobatisztaságot a csupasz seggóval.
). 2005.06.29 07:05
.
, egyszer már én is megjártam, de szerencsére iratok nem voltak nálam (kb. előtte egy héttel vettem át az "új" nevemre az okmányokat).
. Tündi édes lehetett, Baluka pedig majd a Balcsin rájön, hogy mi a jó
(Peti a második nyarán félt a Balcsitól, de egy felfújható "Forma 1"-es megoldotta a problémát
).
(szerintem), tiltani semmiféleképpen ne tiltsd, a legjobb, ha észre sem veszed
. (Egyébként az Eszter, ha látja a Peti kukacát meg akarja fogni, szegény kissrác pedig menekül a hugi elől
). Én úgy gondolom, hogy ez teljesen normális, persze, ha mondjuk egész nap csak ezzel foglalkozna, az más lenne, de gondolom nem ez van nálatok. Nyugi
.
. Hiába beszéltem a "lelkére" (már nagy vagy, kezdődik az ovi...) v. ígértem be vmit a "produkcióért", semmi. Azt pedig, hogy másokhoz hasonlítgassam (ezt sokan ajánlották), hogy bezzeg ő már bugyit hord, inkább kihagytam. Szóval nálam ő döntötte el, viszont egyik napról a másikra megbízhatóan szobatiszta lett. A délutáni alvás érdekes lesz (ő is most kezdi az ovit), mert ő már v. egy éve nem alszik du.
. Egyébként az egyik leendő ovis társa (kislány) még pelusos és ő 4 lesz ősszel, de az ovi nem csinált gondot, azt mondták, hogy majd látja a többi manót, és akkor neki sem kell többet, addig is adnak neki pelust, ha kéri
. Ha az oviba felveszik 2,5 évesen akkor erre is biztos gondolnak, úgyhogy ne görcsölj ezen
. 2005.06.29 10:04
Az ovi hozzáállásáról annyit tudok, hogy amikor jelentkeztünk, akkor mondta a vezetőnő, hogy szobatisztának kell lennie, de hogy ezt mennyire veszik szigorúan, azt nem tudom. 2005.06.29 10:43

Ez van.Már nem idegesítem magam rajta, majd apránként pótolom.
2005.06.29 23:32
.
, bár egy kicsit húzósnak tartottam a beugrót (már nem emlékszem pontosan, hogy mennyi volt, de ledöbbentem, hogy az egész napos, és az "utolsó 3 órás" belépő között 2-300 Ft különbség volt csak.
, majd a Balcsira is levisszük, biztos ami biztos
.
.
. 2005.06.30 06:55
Mára szerencsére kialudtam.
2005.06.30 23:19
.
.
(igyekszem kikapcsolni mielőtt elkezdődik, mert ezeket a meséket a Peti bűvölten nézi).
-bár ha a suliban a kórusban énekeltem, azért annyire nem lehet gáz, szerintem
).
. 

.
. 2005.07.01 07:12
)
2005.07.02 23:42
, oktató is akkor nyaral). Ismerős keres Szántódon egy kiadó kis házat.
.
. Egyszer az anyuéknál nyitva volt az erkélyajtó - előtte soha! -, és én örültem, hogy a meredek lépcsőn nem estünk le, és eltorlaszoltam a lépcsőlejárót, mire felnézek, Peti nincs a látótérben és az erkélyajtó nyitva, (a lécek, kb. fél méterenként vannak), szerencsére a gyerek a fal mellett állt, és első szóra jött. Akkor kb. 20 hónapos volt, és az Eszterrel félidős voltam. Miután "biztonságba helyeztem" majdnem egy órát zokogtam, és utána még v. 2 órát remegtem. Hazafelé bementem a templomba - nem volt szokásom -, és megköszöntem, hogy nem történt semmi baj. Ahogy álltam Mária szobra előtt egy jóleső nyugalom "szállt meg", az hogy fentről - nevezzük, ahogy akarjuk - vigyáznak ránk. Ekkor tulajdonítottam csak jelentőséget annak, hogy egyszer - nem tudtam miért - anyu megállt egy kereszteződésnél, épp akartam kérdezni, hogy miért állt meg, amikor egy Ifa elrobogott előttünk, nem igazán vette észre/figyelembe a STOP táblát
. Úgyhogy ez is eszembe jutott, és akkor döntöttem el, ahogy Eszter megszületik megkereszteljük mind a kettőt. A nagyszülők is nagyon értékelték, mert ők régóta azzal "nyúztak", hogy a Petit kereszteljük meg, de én nem igazán tartottam fontosnak. De ahogy az Eszter 6 hetes lett, mindkettőt megkereszteltük, és azóta nyugodtabb vagyok én is
.
, és megfújja a kanál/villa nyelét
. Ilyenkor a Peti azt találja ki, hogy tegyük be a hűtőbe, v. nyissuk ki az ablakot, mert akkor bejön a hideg
.
) nem vasalok, csak ha nagyon muszáj
. (Azt tanácsolták, hogy ki kell iktatni a felesleges időrabló tevékenységeket
, és kiderült, hogy ők csak az első újszülöttnek vasaltak, a 2.-3.-nál már nem. Gondoltam, ha az ő babáik ezt "túlélték" az enyém is túl fogja, és milyen jól gondoltam
. (Szerencsére apuci nem inget hord a melóba, ez nagyban hozzájárul, hogy csak alkalmakra vasalok, a pólóknak meg elég, hogy kirázva teregetem). Na, most megtudtad, hogy milyen kényelmes háziasszony vagyok
. 2005.07.03 07:24
2005.07.04 08:37
, nálunk tavaly nyáron volt a krízis. Hirtelen elkezdett apuci jól keresni (relatív, hogy mi a jó, de a dupláját kereste az addigiaknak), és soha nem láttuk őt, hajnaltól késő éjszakáig dolgozott, sokszor vidéken, volt, hogy 2 hétig nem is láttam
. Anyagi gondok nem voltak, csak családfő nem volt 3 hónapig. Gyökeres változás következett be, amikor az első fizu csúszott, aztán egyre több csúszott, aztán már nem is volt, csak ígéret, hogy majd. Anyagi összeomlás
, mélypont, hogy a közértben a Peti sírt egy túró rudiért, de akkor nem tudtam volna egy pohár tejfölt venni a főzelékhez
. Aztán nagyon lassan elkezdtünk kimászni a gödörből, és akkor kezdődtek nálunk az állandó napi viták. Érdekes, hogy nem a legnagyobb bajban, hanem amikor már kezdtünk kilábalni belőle. Õ a géphez menekült a problémák elől, én pedig nem értettem, hogy miért a gépre pazarolja a drága időt, ahelyett, hogy hasznosan töltené (pl. tanulna, segítene takarítani v. akár a gyereketet levinné a játszóra, hogy nekem segítsen...). Õ pedig azzal érvelt, hogy reggeltől estig dolgozik, a szabad idejét ne osszam be. Napi szinten vitatkoztunk, a kicsik is feszültebbek voltak (akkoriban a Peti majdnem mindig a mi ágyunkban ébredt). Kora tavasszal, amikor már tudtuk, hogy a tulaj hamarosan el fogja adni a lakását (előző albérletünk), akkor megint elkezdtünk összekapaszkodni. Rájöttem, hogy ő sem nagyon fog megváltozni, és inkább elkezdtem magammal foglalkozni (pl. jogsi - igaz szülői anyagi segítséggel). És hát a hiúság, anyagi lehetőségek függvényében elkezdtem kicsit jobban adni magamra (apró dolgok), de a hatás
. 

, vagyis mire a gyerek(ek) jött(ek), tudtuk nagyjából mit várhatunk a másiktól. Én is jól érzem magam benne, és most már magamra is több figyelmet fordítok (lelkiismeret furdalás nélkül
), mert ha az anya elégedett/boldog, akkor a család is az. És abban is biztos vagyok, hogy együtt maradunk, közénk max. olyan állhatna, ha erőszakos lenne, vagy alkoholizálna, ez a kettő számomra a "mumus", de ő egy "erőszak- és alkoholmentes" ember.
.
.
. 2005.07.04 09:02
Nálunk is napi veszekedések voltak, nagyon sok mindenen, apróságok, pénz, ismered... Nálunk az volt a gond, hogy megszűnt a munkahelyünk, de előtte fél évig nem kapott fizetést, feléltük az autóra félretett pénzünket, aztán elment betegácsiba.Feljelentés a cég ellen, megítéltek egy csomó pénzt, de akkor már a cég nem volt sehol, felszámolónál volt az ügy, és soha nem tudjuk meg, vajon megkapta-e a végzést vagy sem, mert már nem arra a címre ment a levél. Mindegy. A fél végkielégítést azért megkaptuk állami bérgaranciából(én is ott dolgoztam-ill.gyed),meg tudtuk az autót venni.Aztán majd egy év után lett munkahelye, de addig itthon volt és már mindenbe belekötöttünk egymáson. Aztán a munkahelyén reggeltől estig dolgozott, alázták, úgyhogy 9 hónap után otthagyta, ismét karácsonyra lett munkanélküli. Előző évben is a telefon egyik tartozékát adtuk el, hogy tudjunk fát és a Tündinek ajándékot venni. Ja, és az első nagy pénztelenségben fogant Balázs, végigveszekedtük, idegeskedtem a terhességet, utolsó három hónapban már volt munkája, de a hangulat csak kicsivel volt jobb.
2005.07.04 22:17
), viszont én is belefogytam a régiekbe
. Na igen meg a női praktikák
.
(de a drága sk. kitöltött egy munkáltatóit hitelhez, úgyhogy papíron tavaly febr. óta dolgozik, majd megbosszúljuk, ha nem másra kell költeni), köv. főnök közölte, hogy a megrendelőnek nem tetszett a munka, nem fizette ki és ezt együtt bukták, mármint a főnök és az alkalmazottak. Mindez nem sokkal azután, hogy kajára nem volt pénzünk. Akkor az én "erőszakmentes" pasim elég erélyesen léphetett fel, mert a "nincs nálam pénzből" hamarosan, "tessék itt a pénzed" lett. Úgyhogy kedves férjem akkor döntötte el, hogy ezentúl nem lesz főnöke, egy volt kollégájával összeállt, és így közösen nyomják.
. Fürdés előtt Eszter levette a pelusát, mondtam neki, hogy csücsüljön a bilire, erre kirohan, rácsücsül a bilire, ott ül 2 percig, majd feláll, eltelik kb. 2 perc visszaül és vigyorog. Nekem csak később tűnt fel, hogy pisi is volt a biliben
. Elájulok a két kis büdös kölöktől
.
.
! 2005.07.05 06:59
Tündi is:egyik nap még vígan pelusozott, másik nap meg már bilizett. 2005.07.05 12:26
, csak mondjuk még a manóknak nem nagy élmény), és a rokonainkhoz, úgyhogy az is jó lesz
.
. Õ rakja rá a szűkítőt, odakészítí az "állókát" (Ikeás "babasámli"), ő húzza le, és utána ő mos kezet, szigorúan egyedül
. Eszter ma nagy lelkesen lehámozta a pelust, és összepisilte a szobát
. A kisasszony tegnap volt 21 hónapos, lehet, ha ma meglesz a kaki, majd megszabadítom a pelustól. Tündi is két éves volt, a barátnőm kislánya is két éves volt, úgyhogy nekiugrunk, hátha ...
. Csak attól félek, ha lekapom róla a pelust, akkor majd az útra se kéne adni, de akkor tuti mindig összepisili az ülést, ha meg adok rá, akkor talán "bezavarok" a pelus-ügybe. Egyébként ő nagyon szeret pelus nélkül lenni (bugyival és nélküle is), csak sajnos őt sem zavarja a pisis bugyi (tiszta Peti).
, nem valószínű, hogy értékelné
. Egyébként most tanácstalan vagyok, mert a Petire absz. rábíztuk, az Eszterrel pedig nem akarok ilyen sokáig várni, és fogalmam sincs, hogy mi lenne a helyes.
. 2005.07.06 20:54
Nem kizárt, hogy kapott valamit tőle. 2005.07.09 13:18
.
). Nálunk a bilivel volt egy olyan időszak, hogy a pisihez levette a pólóját is, mert pisis lesz. A múltkor Eszter nagyon nézte a Petit a wc-n és ő is rá akart ülni. Ahogy ráraktam, nagyon megijedt és keservesen sírni kezdett. Nálunk ennyi az Eszter és a wc kapcsolata (még egy darabig)
. De Balázs és a wc... nem egyszerű
.
. Azért kicsit irígykedem, nálunk is elkélne egy kis gyógyító
(nincs kézrátétes nagyink, bár anyósom agykontrollos, és egyszer helyrehozott engem). Nekünk azt szokta mondani a Peti, hogy igyunk kávét és meggyógyulunk (lehet akármi bajunk a kávé a gyógyszer
).
. De ha csak ketten vagyunk akkor nagyon aranyos, és akkor is, ha nem én vagyok vele. Az egyik ismerősöm szerint lehet, hogy indigógyerek (mert az indigókra jellemzők megvannak benne), bár hiperaktívnak is elkönyvelték egyszer, pedig egyszerűen csak "ilyen" (akár egy órát is el tud játszani egy helyben, és csendben tud maradni, ha akar).
, már ő is "berogyaszt" és le akar feküdni a földre, ha vmi nem tetszik neki. Remek
. 2005.07.09 14:30
) 2005.07.09 17:57
.
Balu beszél oroszul
, az én leányzóm mindig nemet mond, ha azt kérdezed tőle, hogy miért, a válasz : "azét".
. 2005.07.09 19:53
Ügyességet, hülyeséget,pl.ő soha nem próbált meg fejjel jönni lefelé az ágyról, hanem rögtön megfordult és lábbal lefelé indult el, ahogy a nővérétől látta, már ő is felmászik a székre, hogy a villanyt felkapcsolja, ilyenkor vagyok aztán frászban
stb,stb...
Gondolom, már ti is várjátok! Egyébként hogy haladsz a vezetéssel? Hogy érzed, jól megy?
2005.07.10 20:29
).
számol, összead, kivon (!), verseket mond
. Le a kalappal előtte (és persze előttetek)
. Nálunk ilyenek nincsenek, mint már írtam én pl. egy "normális" mesét sem tudok nekik olvasni, mert a Peti rögtön átkölti (mindenben van jármű, rendőr, tűzoltó ... egyéb fiús dolgok). Amikor énekelek nekik a Peti elkezd vísítani, hogy neeee... (nálunk ezt tanulta el tőle az Eszter
). Mi csak max. mondókázunk, de az óvónő barátnőm tavaly azt mondta, hogy Peti úgy rajzol, mint a nagycsoportos ovisok
.
.
, tornázni, egyedül fogat mosni, kezet mosni... Ezeket előtte mindig ketten csináltuk, Eszter pedig mindent (!) egyedül akar.
. Udvari kiesett, marad a déli part, így nyugodtabb leszek
. 4 év után képzelem mennyire várhatjátok
.
).
, 2005.07.10 21:05
Õ az éneklés híve.
2005.07.13 14:57
)Mikor 6-ik napja ment már ez, és úgy látszott elég nagy biztonsággal működik, akkor azt gondoltam lépjünk előbbre, és ha nem is bugyit, de olyan nagyon lenge shortot kapott, ami mintha szoknya lenne. De ez már elég volt ahhoz, hogy tévedésbe essen, és úgy érezze, mintha pelus lenne rajta, és azóta mindössze egyszer sikerült elérni a bilit, az összes többi alkalommal vagy az egész pisi a földre ment, vagy jobb esetben a fele, mert félúton észbe kapott és a bilire is ráült. (Ez két napja megy így.) Szerintetek hogyan csináljam tovább a dolgot? Térjünk vissza a korábbiakhoz, vagy próbálkozzam még a nadrágocskával. A gondom az, hogy így utcára nem nagyon tudunk menni, ugyanis kislányruhákkal nem nagyon vagyunk ellátva, konkrétan 1 db. van, amit hajlandó felvenni, azt se mindig. (Pedig örököltünk többet is.) 

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|