Új privát üzeneted érkezett!

Szevasztok!
Tudja-e valaki, hogy hogyan lehet "beranyat" fogadni es hol?
Agota
 


Ez jogilag tilos, csak jó ha tudod!Le is ültethetnek érte!Kép

Egy jóakaród!
jóakaró
 


Nem tilos jogilag, jóakaró téved. A dajkaanyaság, amikor valaki szívességbõl teszi, nem pénzért( a pénz tilos), az úgy tudom lehetséges.
xx
 

 
 

xx. De a két szép szeméért senki sem fogja vállalni az ezzel járó hercehurcát, ugye ezt te sem gondolod komolyan? Hiszen nem arról van szó, hogy egy rokona hordaná ki helyette a babát, hanem hogy egy idegent KERES erre a feladatra, aki azért gondolom hogy méltányos juttatás fejében vállalná csak. És így már tilos!!!
jóakaró
jóakaró
 


Forras: [url=http://www.infertility.hu" TARGET="_top]http://www.infertility.hu[/url]


Dajkaterhesség

183. §
(1) Egymással házastársi, illetõleg élettársi kapcsolatban álló mindkét személy ivarsejtjeibõl testen kívül létrehozott embrió más nõ (a továbbiakban: dajkaanya) méhébe - a létrehozó pár érdekében történõ kihordás céljából - abban az esetben ültethetõ be (dajkaterhesség), ha a petesejtet adó nõ
a) a terhesség kihordására testi adottsága folytán képtelen, vagy
b) életét, illetve testi épségét a gyermek kihordása veszélyeztetné, vagy
c) testébe történõ beültetés esetén az embrióból egészséges gyermek nagy valószínûséggel nem születne.

(2) Dajkaanya az a személy lehet, aki az ivarsejtjével embriót létrehozó személyek bármelyikével közeli hozzátartozói kapcsolatban áll, cselekvõképes, egészséges gyermek kihordására alkalmas és az embrió beültetésének idõpontjában 25. életévét betöltötte, de 40. életévét még nem érte el és legalább egy élve született gyermeknek adott életet.

(3) Dajkaterhesség szakorvosi javaslatra, a népjóléti miniszter rendeletében meghatározott engedély alapján alkalmazható. A beavatkozás elvégzése az embriót létrehozó házastársak (élettársak) együttes kérelmére, valamint a gyermeket kihordó nõ általános beleegyezõ nyilatkozata alapján engedélyezhetõ. Amennyiben a gyermeket kihordó nõ házastársi (élettársi) kapcsolatban áll, házastársa (élettársa) általános beleegyezõ nyilatkozata is szükséges az engedély kiadásához.

(4) A (3) bekezdés szerinti általános beleegyezõ nyilatkozatot teljes bizonyító erejû magánokiratba vagy közokiratba kell foglalni.

(5) Az (1) bekezdés szerinti eljárás végzése során a 168. § (2)-(5) bekezdéseiben foglalt rendelkezések irányadóak azzal, hogy a gyermek kihordását vállaló nõnek, valamint házastársának (élettársának) a dajkaterhesség alkalmazásához adott általános beleegyezõ nyilatkozata a megfelelõ tájékoztatás alapján, az egészségügyi beavatkozás megkezdését megelõzõen tett beleegyezõ nyilatkozatát nem pótolja.

(6) Felhatalmazást kap a népjóléti miniszter, hogy a dajkaterhesség engedélyezésére jogosult szervet, az engedélyezésének alapjául szolgáló egészségügyi indikációk körét, valamint a hozzá kapcsolódó beavatkozások elvégzésének szakmai feltételeit rendeletében meghatározza.

184. §
(1) Más személyek ivarsejtjeibõl származó embrió kihordásáért ellenérték nem kérhetõ, illetõleg nem adható.

(2) A dajkaterhesség alkalmazására, illetõleg igénybevételére ösztönzõ reklám közzététele, valamint az eljárás bármilyen módon történõ népszerûsítése tilos.
ittegylink
 


Ezen tul, ugy tudom, hogy bar a torvenyi szabalyozas megvan, de meg hianyzik valami gyakorlatba fektetett rendelkezes az egesz az egesz jogszabalyrol.Magyarul elvileg lehet gyakorlatilag nem lehet kivitelezni a beranyasagot.
ittegylink
 


184.§.(1).bek. Feketén feféren leírja, hogy ellenérték nem kérhetõ ill. nem adható ezért. Vagyis ha pénzt kér vagy kap a béranya ezért a béranyaságért, az jogilag tilos. Közeli hozzátartozót meg nyilván nem az interneten keresne az ember abból a célból hogy a gyermekét kihordja.

Jóakaró.
jóakaró
 


Azt ugy is meg lehet oldani,hogy sose tudjak meg,hogy penzert tette.Mert az allam nem tudja ellenorizni a kulfoldon tarolt bankszamlakat.Nem igy van?
nevtelen
 


Sot az ellenertek atadasat Kp-ben is meglehet oldani Kép
Szoval sok itt a kiskapu....
X
 


Pesten hivatalosan foglakozik ezzel egy korhaz csak nem tudom melyik.
Reka
 


Szevasztok!

A "beranyasaggal" minden Egyetemi Klinika Meddosegi reszlege foglakozik. A szabalyozast mar leirtak.
Tavaly a "halapenz" 1-1,5 millio ft volt, a mostani arakat nem tudom.

Kedves Joakaro!

Ha valamirol fogalmad sincs akkor ne nyisd ki a "szadat"! Akkor nem tudja meg senki, hogy milyen buta vagy. Tanulni nem szegyen es soha nem keso!

Kedves Ittegylink!

Koszonjuk, hogy leirtad a jogi reszt.
A szabalyozas meg van es evek ota jol mukodik a "beranyasag" hivatalosan es nagyon szigoru feltetelekkel. Nagyon sok no jelenkezik "beranyanak" szerencsere. Azert mert Te nem tudsz ennek a mukodeserol az meg nem azt jelenti, hogy nincs. Tajekozodj mielott irsz vagy ne irj! Hallgatni nem szegyen!
Dr. Kolompar Eva
 


Kedves Dr Kolompar,


te meg mielott kinyitnad a szadat , talan reszt vehetnel egy-ket oran, ahol megtanulhatnad normalis stilusban irni a leveleidet.Ahogy irtad:tanulni nem szegyen, es soha nem keso!

Ha tudnal olvasni, akkor latnad, hogy mit irtam: " ugy tudom". Ez a kifejezes annyit jelent, hogy szerintem es legjobb tudasom szerint igy van.Ettol meg lehet maskeppen, nem vagyok mindentudo.

Viszont ha te ennyire otthon vagy ebben a temaban ,igazan vehetned a faradtsagot es leirhatnad, hogy hol talalhato az a bizonyos rendelet, mely a szakmai reszt tartalmazza.

ahoj

ittegylink
ittegylink
 


Koszi a tajekoztatast. A penznek nincs jelentosege.
Agota
Agota
 


Kérem dr. Kolompár Éva vegye fel velem a kapcsolatot, vagy bárki, aki béranyaság ügyében segíteni tudna. Köszönöm
 


Sziasztok!

Errõl a témáról kicsit másképp...
Én el sem tudom képzelni, hogy azt a kis életet, amit 9 hónapig a szívem alatt hordtam odaadjam valakinek. Akár pénzért, akár anélkül! Talán egyetlen esetben, ha a saját lányom helyett kellene kihordanom a babát. De még ez is nagy lelki trauma lenne.
Bár tudom, hogy sajnos vannak olyan nõk, akiknek nem marad más lehetõségük arra, hogy "saját" gyermekük legyen.
Nektek mi a véleményetek?
 
 


Kedves Arry!
Még mindig jobb odaadni egy kicsi életet, mint a kukába tenni. És az is rettenetes, ha valaki hosszú évekig csak vágyik a gyerekre. Persze ez a gondolat nagyon messze van a béranyaságtól, de tulajdonképpen azt sem tudnám megkövezni, aki más gyermekét hordja ki és szüli meg. Azt azonban nehezen tudom elhinni, hogy van olyan nem családtag, aki pusztán jószándéktól vezérelve ezt megtenné.
Ludmilla
 


Most mar szinte elfogadott teny hogy a baba mar az anya hasaban is igenyli a szeretetet odafigyelest, torodest. Azaz befolyassal van a gyermek eletere hogy szeretettel vartak-e ra avagy uzleti erdekbol?......szamomra ez az elgondolkoztato.......Itt most a beranyara gondoltam aki valoszinuleg csak az anyagi helyzete javitasara vallalja a gyermeket, feleloseg es szeretet nelkul! Igy valoszinuleg nem fogja simogatni a hasat, nem fog beszelni hozza es nem epit ki a magzattal erzelmi szalakat.........Vegezetul megszuletik egy gyermek akit csak az igazi mama tud ugy megvigasztalni hogy ne erje tovabbi serules az elozmenyek miatt erzelmileg amugy se stabil csecsemot.
Meli
 


Hiszek benne, hogy van érzelmi élet a pocakon belül is. De azt nem hiszem, hogy a pocaksimogatás és duruzsolás hiányát nem lehetne behozni a pocakon kívül! Attól még ugyanúgy lehet érzelmileg stabil a csecsemõ!!!

SzaBori
 
 


Szia SzaBori

Vegul is en tobbrol irtam mint pocaksimogatas es duruzsolas egyebkent ez sokszor lehet osztonos is es talan eszre sem veszi hogy megszolitotta akar hangok nelkul a gyereket. Lenyeg hogy a baba erezze hogy szeretettel gondolnak ra hogy varjak ot. Ha ez nem tortenik meg akkor szerintem nem lehet kozvetlen szuletes utan erzelmileg stabil egy csecsemo. Ezt a hianyt valoszinuleg az igazi edesanya konnyeden tudja karpotolni de ebben a topicban sajnos az "igazi anyuka" penz remenyeben megvallik a babatol.
En is hiszek abban hogy sok minden potolhato, javithato, orvosolhato szeretettel de akkor inkabb orokbe fogadok egy serult gyermeket minthogy az en kozremukodesemmel alkossak egy apolasra szorulot.
Meli
 


Meli!

Van benne valami amit mondassz. Azt hiszem, ha nem lehetne gyerekem én nem fogadnék béranyát. Inkább én is örökbefogadnék valakit, akirõl már lemondtak. Persze az sem könnyû eset.
Egyszer volt egy levélváltásom valakivel, aki több kórháznál is szó szerint sorbanállt az otthagyott újszülöttekért. És hát aki eljut a kórházig a pocakjával, az többnyire nem hagyja ott a gyerekét. Inkább a kert végi budiba fojtja... Borzasztó!
És hát az a kisgyerek, aki három éves koráig "nem kelt el", ki tudja hogy milyen bepótolhatatlan érzelmi hiányosságokat hordoz... Ez viszont már tény. Sajnos. Persze még úgy is lehet kincset találni. Persze, hogy lehet teljes értékû ember, csak nagyon-nagyon kell õt szeretni.
Én is gondoltam örökbefogadásra még lány koromban. Talán egyszer, ha a sajátjaim felnõnek és anyagilag is leszek olyan stabil... talán majd egyszer megpróbálom rávenni a férjemet... (aki egyébként egyáltalán nem szociális tipus)

SzaBori
 
 


Régen járt itt valaki, de azért írok, netán mégis olvassátok. Nézzetek át az örökbefogadók topicjára!
Egyébként valamelyest megértem, hogy valaki a béranyaságot választja (családon belüli megoldással). Talán gyorsabb , mint az örökbefogadás, aminél gyakran elég sokat kell várni egy babára, fõleg, ha újszülöttet szeretne. Idegenhez semmiképpen nem fordulnék ilyen kéréssel, akkor inkább az örökbefogadás!!
Melinek szerintem részben van igaza, de én nem tartozom azok közé, akik túl nagy jelentõséget tulajdonítanak a méhen belüli életnek. Alapfokon persze igen, tehát ne dohányozzon, igyon az anya, tartsa be az orvos utasításait, szedjen vitaminokat. Lelki értelemben pedig legalább fogadja el a terhességet (és ez vonatkozik a környezetre is!) Ha megkapja a pluszt, az nagyon jó, de a hiányától még nem lesz feltétlen sérült. Örökbefogadott gyermekem van, nem kimondottan imádott az anyja terhesnek lenni, de a kislány testileg lelkileg egészséges!
Márti (tuccy)
 


Hat nem tudom miert gondoljatok azt hogy nem letezik szivessegbol tett beranyasag. En nagyon szeretem a kislanyomat, es nagyon meg tudom erteni annak a nonek a fajdalmat aki babat szeretne, de nem tudja kihordani, mert valamiyen betegsege volt vagy van, amirol nem tehet. Biztos vagyok benne, hogy szivessegi alapon is elvallalnam a dolgot foleg ha kozeli hozzatartozom szenvedne a gyermektelensegtol.
gy
 


29 éves dunaújvárosi vagyok.szívesen lennék béranya.jelentkezz!nem dohányzom nem iszom.egészséges vagyok.
 
 


7.000.000 Ft. es mindegy egyek koltseg!!!!!!!!!!!


Olyan anyukat keresek akinek van egy sajat gyermeke es 5 evnel regebben szult. Feherboru magyar no aki 38 evnel nem oregebb es sajat petesettel vallalna egy terhesseget.
7.000.000 Ft es minden egyeb koltseget en fizetek.
rokaalom@gmail.com
 


40-es átlagos pár vagyunk, sajnos végső elkeseredésünkben fordulunk a béranyaság lehetőségéhez.
Saját magzatunk kihordásához keresünk fiatal fehér anyukát, természetesen megfelelő ellenszolgáltatás és odafigyelés mellett.
huninvest2008@gmail.com
 
 


Kedves Leendő anyuka, nehéz helyzetben lévő anya!

Párommal évek óta sikertelünl vágyunk kisbabára,rosszul végződtek próbálkozásaink.
Ha Te szorult,vagy rossz helyzetben vagy, és nem tudnád megtartani születendő kisbabád, vagy olyan kisgyermeked van akit nehezen tudsz fenntartani, kérlek ismerkedj meg Velünk!
Szeretnénk egy vagy két gyerkőcnek helyet biztosítani a szívünkben,és az életünkben! Ha úgy gondolod, írj...találkozzunk...a többit ÉLŐBEN! 
Vik&Andris

vikandras
Érd
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó