A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Moni!
Természetesen amit én javasoltam Lorának hámlasztót meg szárító rázókeveréket azt bõrgyógyász írta fel nekem, miután megtekintette a bõrömet. És én is azt javaslom, hogy ne használja vaktában hanem inkább bõrgyógyásszal nézesse meg, nehogy maradandó hegek maradjanak az aknek helyén. És azok a szerek (csak receptre kaphatók) engem meggyógyítottak, míg a kozmetikus nem tudott mit kezdeni velük. Egyébként meg nem dörzsölgetni kell velük a bõrt, hanem vékonyan bekenni a letisztított bõrfelületet.

Marcsi
Marcsi

Doris!

Most jut eszembe a kérdéset: köszönöm én nem kérek alkoholt.

Marcsi
Marcsi

Sziasztok Lányok!

Most csak épp bekukkantani van idõm, mert sok a munkám és lassan suliba is indulnom kell.

Moni,
Nagyon sajnálom,de tudod új ciklus, új remények és HSG után biztosabbat fogsz tudni, igaz jobb lett volna, ha nincs rá szükség.

Alma
Alma

Marcsi!

Van akit altatnak, van akit nem a HSG alatt. Tényleg 10-15 perces beavatkozás. Szorítok neked, hogy minden rendben legyen!!KépKépKép

Lora, neked is!KépKépKépKépKép

Caldea! Én bizti megfojtottam volna az orvosom, ha 6 inszem után derül ki, hogy kellett volna elõtte hormonvizsgálat és õ sz....t rá! Most már alapból tudom, hogy kell!

A lombik tuti összejön. Ott nem követnek el szarvashibákat!!KépKép

Olyan jó, hogy süt a nap!KépKépKép

Pucúr
Pucúr

Edelweiss!

Hát soha nem ér már ide Amerikából a fehér bõr és a lapos cipõ divatja?

Pucúr!

Neked is volt HSG-d? Jól vagytok?

Marcsi
Marcsi

Sziasztok,
Moni kerte a "Friss kismamak" topikban hogy irjuk meg nektek a babas gorbet. Sajnos ezzel most nem tudok szogalni, de batoritaskent leirnam az esetemet. Mindig is rendezetlen, valtozo hosszusagu ciklusaim voltak. Egyszer elvetodtem egy endokrinologushoz (egy borgyogyasz kapcsan pattanasok miatt) aki megallapitotta, hogy PCO-m van. A nogyogyasz szerint akihez elkuldott nem volt PCO-m, de az endokrinologus szerint a hormonszint leleteim megdonthetetlenek voltak. Kezdtem Diane35-tel(7-8 honapig) az arcom szep lett tole, aztan mikor mondtam, hogy nemsokara babat szeretnek, abbahagytam a Diane-t es Bromocriptint kaptam, hogy helyrealljon a ciklusom. Ezt kb. 6 honapig szedtem, de az a franya gorbe nem akart bejonni. Ekkor az endokrinologus ujabb hormongyogyszert irt fel es kozolte, hogy szerinte nem lehetseges hogy termeszetes uton teherbe essek, merthogy a gorbem szerint nincs peteeresem (es kulonben is PCO-m van) (pedig eddig meg nem is probalkoztunk a babaert). Hat, ekkor elmentem egy nogyogyihoz es megmutattam a leleteket es o minden vizsgalat nelkul azt javasolta hagyjam abba a hormongyogyszereket: nem vagyunk egyformak es azert mert nincs rendes gorbem meg nem jelenti, hogy nem eshetek teherbe termeszetes uton. Ezt tettem. Vartam fel evet, hogy minden szepen kiuruljon belolem, elkezdtem szedni az Elevitet es az elso probalkozos honapban teherbe estem. Ja, a gorbem tenyleg nem javult meg, teljesen kiszamithatalan volt (hol 30 nap, hol 60 nap) es igazabol veve nem tudtam belole megallapitani a peteeres idopontjat. Egyebkent epp akkor estem teherbe amikor meg kellett volna jonnie ... (erre nem is szamitottam)
Szoval, mindenkit arra biztatnek, hogy ne adja fel a remenyt, mert minden lehetseges.
Mano
Mano

Sziasztok,

Halacska vagyok, én is a másik topikból. Mivel itt tanultam töletek hömérözni ezért tényleg tartozom annyival, hogy leírjam, ami szerintem idevág.
A görbémröl annyit, hogy az elején jól viselkedett, közepén gyönyörüen mutatta a peteérést viszont amin itt többször rágódtok és nekem is okozott pár szomorú napot az az volt, hogy párszor leesett 37 fok alá a höm a ciklus 2. felében. Már el is könyveltem, hogy ok. most sincs bébi. De mégis volt. Tehát semmit nem biztos.
A másik dolog, hogy nekem mindig úgy jött meg a menzeszem, hogy barna cuccal indult és zárult. Rögtön felmerül az emberben a progihiány, pedig nem feltétlenül arról van szó.
A teljesség kedvéért azért megemlíteném, hogy soha nem szedtem fogamzásgátlót. Most, hogy ez mennyire befolyásol vagy sem erröl megoszlanak a vélemények.
Manónak igaza van, hogy soha de soha ne adjátok fel a reményt. Vigyáznak ránk!
Szívböl kivánom, hogy ne kelljen várnotok mostmár túl sokáig és csak hömérözzetek böszen a p.érésig utána meg élvezzétek az együttléteket és ne görcsöljetek. Tapasztalatból mondom, túl több egycsíkos teszten!
Sziasztok!
Halacska 18. hét
Halacska

Lora! En mindig is pattanasos volta, aztan vegre elvetodtem egy borgyogyohoz, aki felirt egy baromi jo gyogyszert, es 3-4 honap alatt eltuntek! Egy a gond: ez a gyogyszer nem szedheto terhesseg alatt, olyan szigoruan be kell tartani, hogy minden esetben fogamzasgatlot irnak fel, vagy ha teherbe esnel akkor abortusz! Szal ez most nem javasoltKép

Pucur! majd hivlak. Lotti hivott hogy beszeljuk meg a taxit, o meg oda megy ahova mondjukKépKépKép

orsoly

Ps: halistennek vege a delegaciozasnakKép
orsoly

Lora,
Szerintem a te esetedben hormonproblemarol ill. gyulladasrol van szo. Szoval nem az arcodat, hanem a kivalto okot kene orvosolni. Az meg nogyogyi eredetu es kezeles alatt van. A terhessegem elott iszonyatosan neztem ki, elmentem borgyogyaszhoz, kezelgettem, de ideiglenes javulas utan ismet visszaallt az acne. A terhessegem alatt viszont teljesen letisztult a borom es a mai napig tartja magat.

Marcsi, Edelweiss,
En szivessen elkuldom a feher bor es lapos sarok divatjat. Manapsag mar en is kovetem. Kb. 5 evvel ezelott nalam is felfedeztek egy borrak kezdemenyt, aminek eredmenye egy 4x4 cm luk a karomon. Ki kellett vagni, nehogy tovabbterjedjen. Kulonben barna boru vagyok es soha nem egtem meg le. Ugyhogy csak ovatosan a szolival, Edelweiss, foleg ha feherboru vagy.

Edelweiss,
Kijavitanal? 5c, 1 cn.

Holnap megyek a nogyogyihoz, es megbeszeljuk a strategiat. Valoszinuleg HSG (itt nem altatnak, csak valami mezei gorcsoldot adnak), utana hormongyogyszerek.......

Kepzeljetek az egyik baratnomnek egy hete volt az inszemje. Ill. lett volna, mert a centrifuga amiben a spermat keszitik elo felrobbant az apajelolt anyagaval egyutt, beboritva a falat, a novert, es az orvost.

Cipomama
Cipomama

Sziasztok, én is a másik topicból jelentkezek Móni invitálására. Szívesen megosztom veletek a görbémet, ha ez esetleg segít. Szerintem viszonylag normál ciklusaim szoktak lenni, így akár átlagosnak is mondható majd. Azért majd, mert most otthon van, de holnap magammal hozom. Addig is néhány szóban elmesélem én is a történetemet. Nekünk 5 ciklus után sikerült, vagyis a 6-ban. Mi úgy kezdtük, hogy elmentünk a sokak álltal ismert Bolgárkerék u-ba, ahol egy Családtervezési Központ található. Mi azzal együtt, hogy elkezdtük magunkat kivizsgáltatni, már el is hagytuk a védekezést, és mire végetértek a vizsgálatok, sajnos ez néha több hónap, (fõleg ha egy kettõt ismételni is kell) már ott találtuk magunkat, hogy összejött, most vagyok a 18.hétben. Persze mi is úgy indultunk neki, biztosan elsõre sikerülni fog, én sem szedtem soha életemben fogamzásgátlót. Ebben a központban azt mondták, hogy a párok 80-90%-nak 1 éven belül összejön, így annyit mindenképp adni kell magunknak. Az Elevitet én is elkezdtem szedni, de a terhesség 2-3. hónapjától nem nagyon szedem, sõt mostmár egyáltalán nem, mert rossz tõle a pocim. A dokim szokta mondogatni, hogyha egészségesen táplálkozik valaki akkor nincs szüksége bogyókra. Egyedül a folsav fontos az egészbõl, mert az segíti az elsõ napokban-hetekben a beágyazódást. De hát azt lehet külön is kapni.
Bocsi, hogy kicsit hosszúra nyúlt a levelem!
Holnap küldöm a görbét, a többiek hogyan szokták ide feltenni, mert nem láttam példát. Ha tudnátok ötletet adni az segítene, mert nekem egy táblázatban van vezetve.

Köszike,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

CipomamaKép
Drukkolok Neked holnapraKép Jelentkezz, hogy mit beszeltetek meg a dokiddalKépSzegeny Baratnod...
EdelweissKép
Szerintem 10'-es szolit nyugodtan megengedhetsz magadnakKép Ettol meg a borod sem fog leegni es ha jobb tole a kozerzeted akkor az pozitivan befolyasolja a hangulatod es mindentKép Egyebkent meg mindig csak gorcsolok de ez jooooKépKép Holnap mar bent leszek a munkahelyemenKép

Puszi: Doris
doris

Mj Móni!

Olvastalak a friss kismamákban is. Nem nagyon követtem az eseményeket, hogy mi van veled, mi volt a dokinál (voltatok-e egyáltalán, ha igen remélem kiderült, hogy minden rendben! ) mindenesetre próbálj meg egy kicsit lazítani és nem ennyire tudományosan közelíteni a baba kérdéséhez. Tudom, hogy nekem már könnyû beszélnem, de emlékezz vissza mikor te vigasztaltál engem ugyanígy legnagyobb kétségbe esésemben!

Sok sikert és mi elöbbi babásodást neked és mindenki másnak is! Kép Kép Kép

Norci
Norci

Orsoly, Lora!

A bõrgyógyász nekem is azzal a gyógyszerrel kezdte a kezelések leírását a bõrproblémákra, de mivel gyereket szeretnék azt egybõl kizártuk (meg a májat is terheli).

Cipómama!
OFF
Én 96-ban voltam az USA-ban és akkor a lapos cipo volt a divat és csak azt lehetett kapni a boltokban. Tok jo volt. Itthon forditva van es ez a kinálaton is meglatszik, en utálom a magas sarkut.
ON
Kivancsi vagyok ultrhahanos vagy rontgenes lesz-e a HSG-d és hogy ki kell-e hagyni egy hónapot. Az enyem is csak gorcsoldot fog adni.

Marcsi
Marcsi

Nagyon sok munkám volt ma Kép
és az elõbb elveszett, amit beírtam eddig Kép

Képzeljétek, milyen klassz meglepi ért nem is olyan régen! Kép Még a múlt hónapban vettem PG/53 tesztet, de a kezdeti lelkesedés után eltettem és valahogy el is feledkeztem, hogy középidõben nézni akarom.. Olyan csodás páfrányaim vannak, mint a mesében!
És még két dolog:
- ma 18. napon vagyok, és áltban 32 napra jön meg (18+14=32)
- reggel leesett a hõm
Kép

Ilke! És minden "friss kismama"!
Nagyon köszönjük lelkesedéseteket és támogatásotokat!
Ilke, ha valamelyik lány e-mail címére elküldöd a tábládat, egymás között már könnyen továbbítani tudjuk.

Kép
Vanda
Vanda

Még a pattikról.

Nekem a Bromo óta nap, mint nap jönnek elõ, és elõtte sem volt teljesen sima az arcbõrõm. Ismerõsöm ajánlotta a Meromycin oldatot (csak vényre kapható), ami amolyan ecsetelõféle. Ezt használom estére, kombinálva avonos teacserjés pattanásecsetelõvel. Ezek jórészt szárítanak, és fertõtlenítenek és nekem beváltak.
Bár inkább azt szeretném, hogy ne lennének pattanás-akne-im, - de mindezt az összevissza hormonjaimmal indoklom.

Vanda
Vanda

A táblát, amit megkaptatok e-mailben, korrigálni fogom az észrevételek alapján, csak még nem volt rá alkalmam.
Vanda

Szép jó estét!
Marcsi, Móni, Éva, Doris, Cipómama és mindenki:
Hát, egy szavam sem lehet, annyi jó tanácsot kaptam. Köszönöm mindenkinek. A doki szerint eddig a tabletta miatt nem jöttek ki rajtam. Kb 3-4 hónapja kezdõdött. Az a baj, hogy már észre sem veszem, és kapargatom, elidõzök a tükör elõtt és nyomkodom õket. Tudom, hogy nem kéne, meg hogy csak ártok vele, de alig tudom megállni. A "vidéki" börgyógyászunkat pedig nem nagyon dícsérik. Azt hiszem elmegyek hozzá, meg a kozmetikushoz is. Oda amúgy is havonta járok, maszírozásra (inkább a pletyizés miatt), mert elég száraz a bõröm.

Éva, azt hiszem valami Trivena vagy valami ilyesmi. Meg fogom kérdezni Erazmuszt, hogy normális-e a szervezetem reakciója. Ma átvertem, és be is jött. Éjszakás vagyok, és reggel bevettem egy felet, szunya. Egy óra felé felébredtem, és bevettem a másik felet. Fél hatig aludtam, valószínûleg tõle. Két legyet egy csapásra: kialudtam magamat, és alig éreztem a bogyi hatását.
Remélem, a pénteki Uh-on már elég nagyok lesznek a tüszõid. Kaptál indukáló gyógyszert? Tudtad, hogy ilyen esetekben nagyobb az ikerszülés lehetõsége? Szorítok nektek!

Sien, úgy hidd el, hogy semmi tünetem nem volt. A nyák ellenanyag vizsgálatánál derült ki. 6-8 gennysejtet találtak, ezért kapom az antibiotikumot, meg kenõcsöt. Azon gondolkozom, hogy megint beadatom magamnak a Gynevac-ot. Ártani biztosan nem fog. Ha lemegy a hormonszinted, akkor nálatok is inszem, vagy néhány ciklust spontán próbálkoztok?

Vigyázzatok magatokra, Lora
Lora

Éva, a gyogyim neve Tavanic, nem Trivena. Írtam Erazmusznak és a tanácsát kértem.

Kellemes napot mindenkinek
Lora

Jó reggelt!Kép

Úristen Lora! Te még éjjel negyed tizenkettõkor írtál, és már hajnali öt óra elõtt kukorékolsz?? Én a helyedben élõ halott lennék!KépIrigyellek a frisseségedért!
Most jöttem a dokitól, holnap vérvétel és további Bromo-szedés. A vérvétel eredménye, mint tudjuk majd' egy hónap, így folytatom a türelmes várakozást...
Vanda!KépEz szuper!Kép Akkor hajrá, elõre az akciókért!!
Most akkor a hõ leesése elõtti napon, vagy utána jó akciózni? Bocsi, mindig elfelejtem..
Friss kismamás lányok!Kép Köszönjük a beszámolókat! Minden egyes történet reményt kelt és erõt ad!Kép

Pusz, Sien.
Sien

Sziasztok! Kép

Cipomama
Hát rajtam nem fognak a szolisok meggazdagodni. Kb. 2 havonta 1-szer eszembe jut, hogy elmenjek egy kicsit napozni. Kép De igazatok van, tényleg vigyázni kell vele.

Doris
Na??? Van már vagy még nincs? Úgy szurkolok, hogy minél hamarabb új idõszámítás kezdõdjön nálad is. Kép

Puszi,
Edelweiss

<pre>
Kisvuk 4c 76 cn Svájc 27 év
Doris 10c 65 cn Budapest 29 év
Újpocok 8c 62 cn Budapest 33 év
Gabó 31c 60 cn Miskolc 27 év
Monchy 7c 42 cn Budakeszi 32 év
Sugár 4c 40 cn Salgótarján 23 év
Kamilla 4c 37 cn Budapest 26 év
Indigo 3c 33 cn Budapest 25 év
Orsoly 2c 30 cn Nagytarcsa 27 év
Marcsi 4c 28 cn Budapest 27 év
Lora 16c 27 cn Várpalota 25 év
Szami 12c 25 cn Budapest 30 év
Klari 9c 24 cn Budapest 31 év
Sien 17c 21 cn Budapest 29 év
Edi 11c 21 cn Maglód 33 év
Timea 3c 21 cn Miskolc 29 év
Fércegér 5c 20 cn Dunaújváros 27 év
Edelweiss 10 c 19 cn Szeged 32 év
Vanda 10c 19 cn Szolnok 26 év
Mamacs 14c 16 cn Budapest 24 év
Alice 36c 15 cn Budapest 29 év
Alma 8c 15 cn Györ 29 év
Melinda 7c 13 cn N-o. 26 év
Éva 34c 8 cn Nyíregyháza 27 év
Eni 6c 6 cn Pécs 27 év
Edus 5c 4 cn Svajc 25 év
Moni 10c 3 cn Törökbálint 28 év
Cipomama 5c 2 cn Los Angeles 35 év
</pre>
edelweiss

Sziasztok LányokKép
A babásoknak köszönjük a tapasztalatokatKép
EdelweissKép
Még mindig csak görcsök de az már jóóóóóóóóóóóóóó jelKépKép
MarcsiKép
Megkaptam a leveled és igérem válaszolok is ahogy idõm leszKép
CipomamaKép
Töled viszont nem kaptam még levelet... Lehet, hogy nem volt még idõd megirni? Csak úgy emlékeszem, hogy említettél valamit ezzel kapcsolatbanKép Mi volt a dokinál??Kép
VandaKép
Mindent bele!!!Kép
LányokKép
Már csak kettõt kell aludni!!!KépKép

doris

Sziasztok!

Lora!
Köszi a gyógyszernevet.

Vanda!
tényleg jó híreid vannak, remélem be jön a számításotok, most minden optimálisnak tûnik. Kép

Éva
Éva

Lányok!
Így a tali közeledtével összegzem az eddigi ital-igényeket.
Ha valakinek még van valami speciális kívánsága, akkor még most szóljon!Kép
Tehát:
grapefruit lé - lúgosításra+Kamilla kérésére (tényleg mi van Kamillával? rég jelentkezett már..)
Coca-Cola - azt hiszem ezt Móni kérte
Cola Light - talán Orsoly javaslatára
+ még gondoltam másféle rostos üdítõre, mondjuk õszibaracklére, hátha valaki a fentiek közül egyiket sem szereti.
Doris!Kép Azt lehet, hogy ásványvizet te spájzolsz be otthonra egy-két üveggel?Kép
Várom a további óhajokat-sóhajokat!Kép

Pusz, Sien.
Sien

Sziasztok csajok!

Pucur! Tegnap beszeltem KLarival, es o felajanlotta hogy majd o elvisz a talira. Ugyhogy akkor LOttit atengedem neked, beszeljetek meg hol talalkoztokKép

Caldea szoritok am nagyon ahhoz a hiszteroszkopiahozKép

Moni: Mikor lesz a hsg-d?

Sien jaja, light Colat en mondtam, de Cocat kerekKép

Tokre varom a talit csajok, meg ugyebar lesz sok uj arc isKép Nem kene egy lista hogy kik is jonnek vegul?

orsoly
orsoly

SienKép
Persze lesz ásványvíz buborékos, meg buborék nélküli is de azért én is bespájzolok ám üdítõket tehát nem kell egyedül ellátnod a csapatotKép
LányokKép
Én az alkohol ügyében vagyok bajban. Borra mindenképp gondoltam meg van otthon egy-két kellemes nõi likörünk de mivel alig iszunk alkoholt mit szerezzek még be????

doris

Orsoly és MindenkiKép
Itt a lista: Viki (bár ezer éve nem hallottam felõle, tudtok Róla valamit?), Alice, Orsoly, Móni, Kamilla, Marcsi, Sien, Lotti, Edi, Beszti, Pucúr, Klári, Gabómanó KépKép
Ha valaki lemaradt kiabáljatokKép

doris

Sziasztok!
Bocs, mostanaban csak olvasni tudok, de irni nem Kép ha majd utolerem magam a munkamban, visszaterek mint regen.

sajna 5c 1 cn

edelweiss kijavitanal?
koszi
Egyebkent eleg fura, hogy bar meg "csak" 5c, de volt olyan ciklus, ami 50 napig tartott, igy valojaban sokkal tobb a sikertelen honap. na mindegy.

kamilla
kamilla

Sien,
Holnap megyek én is vérvételre a prolaktin ellenõrzésére, de nekem már kedden meg is lesz az eredmény. Az, hogy lehetséges, hogy Te majd egy hónapot vársz rá?

Mano, HalacskaKép Nagyon aranyosak vagytok, hogy megosztjátok velünk a történeteiteket! Nektek jó és nagyon vidám, kellemes pocakosodást!
Breki
Breki

Breki!Kép
De jó neked!!! Te hová jársz vérvételre? Engem a Szabolcs utcában csapolnak meg, ahonnan csak kb. ennyi idõ múlva van eredmény.Kép

Pusz, Sien.
Sien

Orsoly,Kép
Kedden megyek megbeszélni a részleteket és úgy gondoltam, hogy pénteken megejthetnénk a HSG-t. De lehet, hogy csütörtök lesz belöle.

Sien, Coca-cola (nem lightos) igen, ez én voltam.

Doris, ne aggódj az alkohol miatt Kép
Holnap megcsinálom a salit, mert 4-6 órát hülnie kell mielött elfogyasztjuk. És hát ugye, azért szombat reggel 3-kor nem akarok felkelni elkészíteni. Szóval holnap kotyvasztok! Nyammmm KépKépKép

Moni
mj

Sziasztok!

Megint megjött, úgyhogy frissísétek a listát
Indigo 4c 3cn
Egyébként most nem tudom mi van velem. 3 napig a vérzésem elõtt barna folyásom volt nem túl sok, majd 1 napig véreztem igazán, utána következõ nap megint csak egy kevés igazi vér jött és ma pedig ismét barna.
Valakivel történt már hasonló? Mert ezek szerint nekem most csak egy napos vérzésem volt. Ami nem túl jó.
Lehet, hogy a Serophen zavarta meg a szervezetemet?
Légyszi segítsetek, mert nagyon el vagyok keseredve, hogy lehet, emiatt nem jön össze a baba.
Puszi, Indigo
indigo

Sziasztok Lanykak!

Hat, eleg ritkan tudok csak irni Nektek. Olvasni is csak hetente, sajnos. Pedig olyan jo idejarni...

Moni,
Most olvastam, hogy megjott. Sajnalom...
Eleg gyorsan lep a doki. Remelem, minden rendben lesz majd a HSG-n, szoritok Neked! Ha tul leszel rajta, engem is erdekelne, milyen volt.

Beszti,
Vigyazz nagyon Magatokra!!! Meg nem tudtam elolvasni, mit is irtal Erazmusznak, de kivanom, minden rendben legyek Veletek!

Tobbiek,
Olyan jo lesz Nektek a talin...
En is olyan szivesen talalkoznek mar Veletek, de sajnos akkor nem leszunk M.o.-on.
Nekem most a mensim szinte alig volt eszreveheto. Az elso 2napban gorcsoltem, de a beteten alig mutatkoztak jelek. Mar mindnenfelet bekepzelek magamnak. Remelem, nincs semmi gond!
Doris, Caldea, Cipomama es akinek volt endoja,
Mik az endo tunetei?

Sok puszi,

Edus
Edus

Sien,
A Margit endokrin részlegén veszik le. Általában péntekenként megyek és a köv. keddre eddig mindig kész volt. Az elsõ alkalommal a házi orvosom asszisztense vette le, és hat hétig keringett a leletem.Kép. Ezt meséltem el a dokimnak és õ javasolta, hogy menjek be a kórházba és majd ott leveszik.
Breki
Breki

EdusKép
Nekem már csak utólag gondolva "tüntek" fe a tüneteim. A vérzésem mennyisége lecsökkent, színe és állaga is megváltozott. Alig volt élénk és nagy mennyiségû napom, inkább barnás, kevesebb volt.... Az endo sokaknál heves, fájdalmas görcsöket okoz de igazából nekem csak akkor voltak fájdalmaim amikor az elsõ szurit megkaptam. Egyáltalán nem biztos, hogy endod van, nyugodj megKép De azért mindenképp célszerû orvoshoz fordulnod és elmondani a tapasztalataidat. Sokszor a fog.gátló abbahagyása vagy más egyéb hormon is befolyásolja ezeket a tüneteket. Én pl. a fog.gátló elhagyása után tapasztaltam magamon ezeket a válltozásokat, de arra fogtam, hogy a gyógyszer elhagyása nyilván felborította a megszokott rendet és idõ kell mire helyreállnak a dolgok. Mire orvoshoz mentem (azért mert nem estem még teherbe) már sok hónap elszaladt és ha nem vártam volna annyit, akkor talán már hamarabb fény derülhetett volna erre a nyavajára... Utólag mindig okosabb az ember. Szerintem egyeztesd a dolgot a nõgyógyászoddal és ne idegeskedj, egy csomó oka lehetKép
Az endo legjellemzõbb tünetei: a fájdalmak, görcsök (nálam nem volt), vérzés változás (nehéz észre venni, hisz ez a betegség a menstruációval együtt "vérzik"), ill. a régóta áhított terhesség elmaradása...
Mikor készülsz dokihoz?

doris

Draga Doris,

Koszonom gyors valaszodat! M.o.-on szeretnek elmenni dokihoz, Fabianhoz. Remelem, nincs endom, bar verzesem most alig volt, van. A ciklusaim alt. 35 naposak, (az utolso ketto pontosan 35 napos volt), es most es az elozo honapban is a menstruacio elott egy hettel barnaztam. Amikor leesett a hom 36.9-re, megjott, gorcsoltem es nem barna, hanem elenk szinu volt, csak nem annyi, mint szokott. Ezert aggaszt a dolog.
Marciusban keszulok haza, akkor fogok elmenni dokihoz. Az is aggaszt, hogy par eve volt egy hatalmas cisztam, amibol policisztak lettek. Nem kaptam ra semmi gyogyit, se nem mutottek, semmi. Azt mondtak nem kell vele foglalkozni. Aztan most, hogy szeretnenk babat, kezdtelek Titeket olvasgatni es itt tudtam meg, hogy igenis kezelni kell. (Egyebkent minden evben eljarok rendszeresen dokihoz,rakszuresre, es ha van valami problemam pl.folyas. Mindig elmeselem, milyen problemam volt, es hogy ennek ismereteben is vizsgaljon meg.)Remelem, nem lesz semmi gond es meg tudjak oldani az en problemaimat is! Annyira felek!
A Ferjem is elmegy vizsgalatra. Nem tudtok valakit ajanlani, ahol nemcsak spermat neznek, hanem megnezik van-e gyulladas stb, es rendesek is es az eredmeny is hamar elkeszul?

Sok puszi Mindenkinek!

Edus
Edus

Csajok! Jar valaki Banfalvihoz a Margitba?

orsoly
orsoly

EduskaKép
Nálunk még nem volt a Páromnak vizsgálata, ezért nem tudok Neked kit javasolni. Ne izgulj, március már mindjárt itt van, tehát az igazán nem hosszú idõ az ovosig. Én több hónapot vártam, sajnos... Nekem is PCO-sak a petefészkeim és állítólag a vesém is tele van cisztákkal. A vese UH-on azt mondták, hogy nem kell a cisztákkal foglalkozni csak akkor, ha már gyermekfej nagyságúra megnõ!(???nekem ez elég drasztikus de tényleg ezt mondták) Ha ekkora lenne akkor leszívnák a tartalmát. Remélem sikerült Téged megnyugtatnom. Ne idegeskedj!Kép Erazmusznak írtál már? Esetleg Õ megnyugtathatna addig mig hazajöttökKép
OrsolyKép
Margitba járok de nem HozzáKép

doris

O, Doris, Te olyan kedves vagy! Annyira jol esnek nyugtato szavaid! Koszonom! Lehet, hogy irok Erazmusznak.
Nekem is fura, hogy az orvosoknak ez a velemenyuk.
Es Nalad mi ujsag? Ha megjon, utana ismet vizsgalatok? A petefeszek PCO-dra mit mondtak? Sajnalom, hogy meg a veseden is megjelentek! Mitol van ez? Remelem, Nalatok is hamarosan rendben lesznek a dolgok! A rossz utan mar tenyleg csak szep es jo dolgok kovetkezhetnenek!
A legjobbakat kivanom Neked!

Lanyok!
Ha valaki tud egy jo helyet javasolni a Ferjem vizsgalatahoz, kerem irja meg!
Elore is koszonom!

Mindenkinek szep estet kivanok!

Puszi

Edus
Edus

Sien,
Vérvételem holnap lefújva, mert a férjecském vidékre megy és nem tud velem jönni, én pedig úgye bár elég rosszul viselem a csapolást.
Majd akkor a jövõ hétenKép
Orsoly,
Én oda járok ugyan, de nem ismerem!
Breki
Breki

Lányok, ezer bocsi, de otthon felejtettem a táblázatomat. Holnap hozom!Kép

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok Lányok!

Köszönöm, hogy szorítotok nekem.
Végre elmúlott négy óra vége a munkaidõnek.

Ne haragudjatok ,de nem tudom visszaolvasni amit írtatok.

Tökre megfáztam (szerdán hiszter, én meg tiszta hiszti vagyok, hogy addigra meggyógyuljak). Tegnap otthon voltam, de ma és holnap muszály bejönnöm gépelni a mérleget (21. század, számítógép egybek...igaz nem én vagyok a gépíró).

Kedden tuti nem jövök a hétfõt még meggondolom.
A hiszter eredményét Enivel megüzenem.

Éva!

Nekünk nics morfológiai eredményünk. Csak a motilitást tudjuk 25-60 %-ig. A 60 % a Peponen tökmagolaj kapszulának köszönhetõ.

Caldea
Caldea

EdusKép
Örülök, ha segíthettem bár attól tartok nem sokra mentél az információimmalKép Egyébként E.-nek írjál szerintem mert többnyire esténként vagy éjjszakánként tud válaszolgatni és nincs minden nap ideje rá. Mégiscsak megnyugtatóbb, ha szakemberrel "beszél" az emberKép Velem még semmi újság...Már 2 napja görcsölgetek (Kép ) de még nem jött meg. Attól tartok ha meg is jön hamarosan most vizsgálat nem lesz csak 3 hónap próbálkozás. Ha a 3 hónap alatt sem sikerülne akkor folytatódnak a vizsgálatok. Talán laparoszkopiával vagy ki tudja mivelKép Már alig várom, hogy történjen valami de hát türelem babát teremKépKép A petefészek PCO-ra semmi konkrétumot nem mondtak csak félszavakkal annyit, hogy az sem igazán tesz jót a teherbe esésnek de nem kell izgulnom, mert ez nagyon gyakori és úgy tûnik ilyen szerkezetû a méhemKép Hát nem izgulok....Kép Bízom benne, hogy most már csupa jó dolog fog történniKép Neked is minden jót kívánokKép
Remélem a következõ talin itthon lesztek meg talán Cipómamáék isKépKép
doris

CaldeaKép
Sajnálom, hogy beteg vagy de nyugodj meg szerdáig még van 5 teljes nap, biztosan meggyógyulsz addigKép Drukkolok, és mindenképp üzenjKépKép

doris

Breki!Kép
Ha ilyen gyorsan megvan az eredmény, akkor ez a pár nap már nem számít! Amúgy én is szõlõcukrokkal felvértezve indulok neki holnap a "nagy eseménynek"!Kép A múltkor mondjuk nagyon hõsiesen viselkedtem, még cukor sem kellett!
Doris!Kép Most akkor kivételesen a mensiért szurkolunk!Kép
Caldea!Kép Drukk beindítva szerdára!!!!Kép

Elhúztam haza!Kép

Pusz, Sien.
Sien

Breki,
Én szívesen elmegyek veled holnap reggel! Még 30 percet vagyok, írj ha itt vagy.
Moni
mj

Sziasztok lányok Kép

Milyen Kép-teli mindenki! Kép

Nekem a tegnapi csodás örömöm hamar elszállt, a páromnak semmihez Kép Kép nem volt kedve és ma reggel már csak pöttyöket mutatott a PG/53.
És ma 3 tizedet emelkedett a hõm, úgyhogy a tegnapi leesés volt a biztos nap. Kép
El is vagyok kenõdve, kicsit rosszul esett a dolog. Pedig hát nekem sem megy gombnyomásra, de a cél érdekében?

Sien, szerintem a leesés napján van az ovuláció, de hallottam már olyat is, hogy a görbe "felszálló ágán" van. (például leesik a hõd, majd másnap szökik 2-3-at, és megint másnap 2-3-at, és így éri el a 37 fok környékét (és így két nap alatt meg van a min. 5 tized emelkedés) Akkor nem a leesés napján, hanem másnap van az ovuláció.
Nekem olyan egyértelmûnek tûnik, hogy a leesés napján van: számos tényezõ igazolta ezt (páfrányok, stb.)
Egyébként lehet, hogy még oly magas a prolaktinom, hogy még nem is tudnék teherbe esni.

De hogy van az, hogy most minden jel arra mutatott, hogy volt ovulációm? Pedig állítólag a magas prolaktin szint megakadályozza egyáltalán a tüszõérést, tüszõrepedést (lásd alacsony progi szint, FSH-LH aránytalanság. Szerintetek hogy van ez?

Az én vérvételem eredménye is hetekbe telik. Összevárnak x darabot, és úgy küldik el a laborba. A múltkor pont "elõttem" küldték el az összegyûlt adagot, így maximálisan ki kellett várnom a három hetet.

Pussz
Vanda
Vanda

Vanda Kép
Nálam pont ez volt.

"Nem müködöm gombnyomásra" Engem is nagyon elkeserített és be kell vallanom nagyon mérges is voltam rá. Durcás is voltam, mert én mindent megtettem azért, hogy sikerüljön neki meg csak 1x kéne élveznie.

Aztán belenyugodtam. Rájöttem nem lehet túl könnyü neki sem. Mostmár más taktikát választok. Nem mondom el mikor, hol és miért. Úgy döntöttem, amikor az LH teszt pozitívat mutat(2 napra rá van az ovi) akkor másnap elcsábítom és ha akkor nem sikerül akkor pont aznap amikor lemegy a höm. Az egyik csak összejön. KépKépKép

Most a HSG miatt nem tudom mi lesz ebben a hónapban, de lehet, hogy hagyom pihenni a dolgot. Úgy látom lelkileg egy kicsit megterhelte az akarás.
Pusszancs,
Moni
mj

Caldea,
Nagyon drukkolok. Gyogyulj meg hamar....

Edus,
Nekem semmi tunete nem volt az endomnak a "meddosegen" kivul. Nem volt gorcsos menzeszem, a verzesem is abszolut normalis volt. Az egyetlen ami bajra utalhatott, az a rendszertelen hosszusagu ciklusok, 30-45 nap, volt. De ez is inkabb hormonalis eredetu volt szerintem. Az endonak az a jellegzetessege, hogy kulsoleg az esetek tobbsegeben nem megallapithato. A veszelyeztetettek a 30-on feluli meg nem szult feher nok. Szoval szerintem ne aggodj emiatt, nagy a valoszinusege, hogy nincs endod!!!!!!!!!!!

Doris,
Holnap megirom mi volt az orvosnal. Ma megyek du 4-re (itt meg csak reggel 8 van).

Cipomama
Cipomama

Breki
Úgy néz ki még 6-ig tuti itt vagyok. Ha találkozni akarsz holnap reggel a Margitban értesíts.
Üdv,
Moni
mj

Cipomama,Kép
Nagyon drukkolok Kép
Épp most írtam a rokonnak, hogy nála most süt fel a nap nálunk meg most megy le.

Moni
mj

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?