A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Szia Zoliné,
nézd meg légyszi pontosan az emilcímedet, valahonnan hiányzik egy kukac, nem? "bea_meszaros.hu.yr.com"
Köszi
Fürgeujjak

Sziasztok!

Én is a kútvölgyiben fogok szülni kb. 3 hónap múlva és többször láttam, hogy a benn lévõ kismamák mind ugyanolyan kórházi hálóingben vannak. Ez azt jelenti, hogy nem is lehet vinni sajátot? És a kisbabáknak ruhát?
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy éjjel adnak-e valamit az újszülötteknek?

Elõre is köszönöm a segítséget!
Névtelen

Szia Névtelen!
Vihetsz saját hálóinget, de szerintem felesleges. Szülés után elég gyakran kell cserélni, én is inkább a kórházit használtam.
A babák is kapnak ruhát, csak a hazamenetelre kell nekik bevinni a sajátjukat.
Éjszaka ha kéred, kiviszik a babát szoptatni ha éhes, de ezzel kapcsolatban vegyesek a tapasztalataim.
Remélem ezzel nem sértek meg senkit, a legtöbb nõvér meg is teszi, de van aki inkább vizet ill cumit ad neki ha sír. Ez saját tapasztalat volt, kétszer szültem a kútvölgyiben. Reggel csodálkoztam, miért nem eszik a kicsi, akkor tudtam meg, hogy tele a pocija.

Kedves Ágnes!
A csecsemõsnõvérekkel kapcsolatban én is osztom Walacky véleményét, kérdezés nélkül nem nagyon mondanak el semmit.
Tudom, ennek néha az emberhiány is az oka, egy nõvérnek egyszerre kb 3 helyen kell(ene) lennie.
Sok kismamát megzavart az is, hogy nem egyezett a nõvérek véleménye több dologban. Az egyik megmutatta, hogy szoptasson, pelenkázzon, fejjen, hogyan fektesse a babát, mit csináljon ha fáj a hasa, stb.aztán jött a váltás, és az is a saját (gyakran ellenkezõ) véleményét mondta. Az elsõ babások gyakran elbizonytalanodtak, akkor most hogyan is kell?? Ezt jó lenne valahogy egységesíteni.
Az osztályos nõvéreket csak dícsérni tudom, pedig mindkét lányomat ünnepek, ill. szabadságolások idején szültem, és volt aki csak pár órás alvásra szaladt haza.
Üdv
Andi

Andi
andi3

Kedves Névtelen!

A hálóingekkel kapcsolatban én azt javaslom, hogy használd a kórházit, mert az 100% pamut, könnyen lehet benne szoptatni és gyakran cserélhetõ is. Fertõtlenitett, frissen vasalt mindig! Hétvégére érdemes spájzolni, mert akkor nem visznek az osztályra frisset, csak a vizsgálóban van az újonnanb érkezõknek! Az elsõ napokban elõfordulhatnak kisebb-nagyobb "balesetek" (ugye sejted, mire gondolok?), ami a saját hálóing használatakor kellemetlen lehet!

Szerintem a babákat is helyes ruhákba öltöztetik, nem érdemes az otthonit ráadni. Tartalékold otthonra, az elsõ idõkben úgysem érsz rá mindig mosni és kis méretekbõl szerintem nem érdemes sokat bevásárolni.

üdv: Walacky
walacky

Kedves Ágnes!
Köszönöm a válaszát! A kislány jól van, és minden rendben.

Lányok!
Szerintem is érdemes elfogadni a kórházi hálóinget. Az elsõ napokban minimun az erõsebb vérzés miatt. Ugyanez a helyzet a betétekkel is, hatalmas amit ott adnak de beválik!
A csecsemõsöktõl tényleg kérdezni kell, amikor én szültem 18 baba volt az osztályon, volt, hogy egyetlen csecsemõsre Éjjel. Ez nagyon sok munka lehet, de mindig kedvesek voltak velünk.
Én nem gátvédelemmel szültem, de esett róla szó. Nagyon nehezen tágultam, így már igazából nem bántam bármi is lesz... Ennek ellenére kellemes élmény volt a szülés! Várnainé remek emberi és szakmai értelemben is. (Én is nála szültem.) A varratok egy napig kellemetlenkedtek (Vida dr.) aztán szépen gyógyultak.
Mindenkinek minden jót!
Niki
Niki

Niki!
Gratulálok, jó egészséget nektek!!! Kép
Halacska
Halacska

Köszönöm a segítséget lányok, ha ennyire dicséritek maradok a kórházi hálóingnél.
Névtelen

Csak nehogy éjnek idején kelljen hálóinget cserélni! Nekem kellett volna, de persze zárva volt a helyiség, ahol tárolták õket, nõvért meg nem tudtam elõkeríteni (és szégyeltem is volna adott helyzetben), úgyhogy szépen elõvettem a sajátom. Szóval tanácsos vinni otthonról.
Seymour

Kedves Seymour és Névtelen!

Szerintem elég, ha mindig bespájzol az ember egy plussz hálóinget magának az ágy végébe és akkor nem érheti meglepetés!
Amúgy nem hiszem, hogy szülés után lehet olyan helyzet, amikor szégyellnie kéne magát egy nõnek. Nem tehet róla senki, ha jobban vérzik a kelleténél vagy nem vérzik jobban, de a betét elmozdul, stb.

Walacky
walacky

Sziasztok lányok!

Renáta vagyok.
Tavaly Juniusban szültem a Szabó Tibor dokinál és a Zachárné Erika szülésznõnél.Nekem nagyon jó a véleményem róluk .
Arra lennék kiváncsi, hogy róluk mért nem ír senki?
Csak én lennék megelégedve velük.
Osszátok meg velem-velünk a tapasztalataitokat evvel a két emberrel kapcsolatban.
A barátnõmnek is õt ajánlotam .Segítség lenne neki ha több dolgot tudna meg róluk.

Sziasztok
Névtelen

Kedves Kismamák!
Senki ne szégyelje magát azért, mert nem úgy néz ki mintha skatulyából húzták volna ki. Elvégre ez nem egy kozmetikai szalon (hogy egyik kedves kolléganõm mondását idézzem). A nõvérek azért vannak, hogy segítsenek (éjjel is!). De a "spájzolás" valóban jó ötlet. Persze elõfordulhat egy-egy forgalmasabb nap vagy hétvége után, hogy reggel nincs tiszta hálóing, de elég korán meg szokták hozni a tiszta ruhát, tessék kérni, ha éppen nincs kitéve a folyosó végén.
Más: lehet, hogy kicsit zavaró néha, ha az egyik nõvér ezt mondja a másik egy kicsit mást. Sem a mamák, sem a babák és a nõvérek sem egyformák. Az is lehet, hogy mást ajánlanak egyik anyukának a panaszaira mint a másiknak. Próbáljuk az irányelveket folyamatosan egységesíteni (nem is olyan könnyû!), de az is lehetséges, hogy egy dologra több jó megoldás is lehetséges. Ez okozhatja néha a zûrzavart a kezdõ mamák fejében. Igyekszünk minnél kevesebb "bonyodalmat" okozni, de amint az írásokból kiderül néha a páciensek véleménye is homlokegyenest különbözik.
Más:a babák manapság már nagyon szép kis ruhákban vannak. A Kenguru Gold igazgatónõje ajándékozta nekünk ezeket a csinos kis babaruhákat és a pótlásról is folyamatosan gondoskodik (Ez itt a reklám helye!) A babáknak csak a hazamenetelre kell gondoskodni az idõjárásnak megfelelõ öltözékrõl.
Rákóczi

Hat ez igaz, en nem itt szultem de minden nover mast mondott pl a szoptatasrol es a vegen talalkoztam azzal a noverrel aki megmutatta a bimbovedot. A tobbiek nem is beszeltek rola, valamiert elleneztek. Ez utolso viszont "megmentette az eletunket" :-) Legalabbis sokat segitett a vedo. Szoval igaz hogy mindenki mast mond, en eppen ezert kerdeztem meg mindenkit es a rank leginkabb illo velemenyt fogadtam meg :-)
Névtelen

Kedves Renáta!
Én ugyan a Szalay fõorvosúrnál szültem,de Szabó doktort is ismerem,mert a nagyobbik fiam a kislányával járt egy oviba és mindkettõ nagyon kedves ,készséges, akkurátus, bár igen elfoglalt ember/néha várni kell rájuk/.
Fogadott szülésznõként én is Zahárné Erikát kértem fel és csak jót tudok mondani róla:kedves volt és nem is volt gátmetszésem ,ami az Õ érdeme.Utána is volt, hogy bejött hozzám a kórterembe.Azt nem tudom,hogy CTG-n milyen mivel az én kisfiam 3 héttel korábban jött,így arra már nem került sor.
Ancsi
Ancsi71

Sziasztok!
Én a Szalay doktornál fogok szülni, ha minden jól megy, júliusban. A legutóbbi vizsgálaton megismerkedtem egy kismamával, aki a 4. gyerekét várja és már 3-at szült a Kútvölgyiben, mindegyiket más szülésznõvel. Hármuk közül õ is Zucher Erikát ajánlotta, meg is mutatta nekem. Ránézésre nagyon szimpi volt. Azt is mondta, hogy mióta lehet választani, minden szülésznõ kedvesebb lett. (Málna)
Névtelen

Megint Málna vagyok.
Légyszíves mondja meg valaki, hogyan lehet saját névvel (nem névtelenül) hozzászólni. Köszi (Málna)
Névtelen

Kedves Málna!

Úgy lehet, hogy az azonosítóhoz beírod,hogy Málna és nem jelölöd be a névtelen küldeményt.
Nekem már csak 2 napom van a kiírt dátumig, de semmi jele a baba érkezésének. Egyébként én is a Szabó doktornál fogok szülni.

Eszter
Eszter

Kedves Málna!
Szalay fõorvosúr vezet még szülést?Nekem valaki azt mondta,hogy már nem vállal.
Nem Zahárné Erikára gondoltál?Én náluk szültem és semmi baj nem volt,bár én viszonylag gyorsan megúsztam a dolgot/4,5 óra/.Elsõ babád lesz?
Ancsi
Ancsi71

Köszönöm a segítséget, remélem most sikerül Málna néven megjelennem!
Zachárné Erikára gondoltam természetesen.
Remélem, hogy júliusig még mindenképpen vállal szülést Szalay doktor, nekem legalábbis megígérte, ráadásul azt is, hogy nyáron nem megy szabadságra. Elsõ baba, de még mindíg nem merem teljesen beleélni magam. Pedig most már a hasamon is látszik!
Ancsi! Te mikor szültél náluk, illetve velük?
Málna
Málna

Kedves Ágnes!

Mivel mára vagyok kiírva és semmi jele a baba érkezésének azt kérdezném, hogy mennyi idõ után indítják meg a szülést?

köszi
Eszter
Eszter

Kedves Málna!
Az én második kisfiam 2000.május 26.-án született,úgyhogy már nagy (már beszélni is kezd).Nem akarlak elkeseríteni,de a barátnõm nála szülte elsõ babáját,és mivel õ is juliusra volt kiírva a másodikkal, a fõorvosúr átadta egy fiatal orvosnak.Én teljesen meg voltam elégedve egyébként a terhesgondozással,bár énnekem komplikációim is voltak:25. héten csipöideggyulladás ,aztán a 30.héten észrevették,hogy magas a cukrom.A szülésem hajnalban kezdõdött,ugyhogy még az ügyeletes orvoshoz és szülésznöhöz is szerencsém volt,akik szintén rendesek voltak,de közben jött Z.Erika is,majd a fõorvosúr. Már ott volt az épületben,de mégis majdnem lemaradt ,mert az én Marcikám igen hamar akarta meglátni a világot,talán ennek is köszönhetem,hogy nem volt gátmetszésem és egy öltéssel megusztam az egészet.
Hányadik héten vagy?Mozog már?Tudod,hogy kisfiú vagy kislány?Ha adhatok tanácsot, élvezd ki,hogy már gömbölyödik a pocakod.
Puszi,Ancsi
Ancsi71

Sziasztok!
Én teljesen új hajós vagyok a fedélzeten!
Elsõ babámat június elejére várom, a Szalay doktornál fogok szülni. Ezen az oldalon is új vagyok. Nagyon érdekesnek és hasznosnak találom ezt a beszélgetõ fórumot.
Szeretném megtudni, hogy Rákóczi Ágnes személyében kit tisztelhetek. Lehet-e vele személyesen beszélgetni a következõ kórházi látogatásom során?
A Kútvölgyi szülészetén van-e mód kádban vajúdásra, egyéb vajúdási módszerekre, jelen lehet -e a papa a szülésnél? Mi az a málnatea ill. feketekávé módszer, amit annyit emlegettek a gátvédelem során?
Én is éhes vagyok minden információra, mint minden újonc, várom válaszaitokat!
Üdvözlettel: Kinga
kingaszabo

Sziasztok mindenki!
Én március közepére vagyok kiírva a 2. babámmal,és a szinte soha nem említett Teleki dr.-nál fogok szülni.Kérdezném,hogy minek köszönheti a doktorúr ezt a csekély népszterûséget?Erre talán Ágnes Te tudnál választ adni? Szerintem kiváló szakember,sugárzik belõle az intelligencia,aszakértelem,és rendkívül diszkrét.Kicsit furcsállom,hogy ilyen "paraméterekkel" soha nem lehet róla olvasni,mintha senki nem szülne nála.Miért van ez?
Kedves Szabó Kinga!
Üdvözöllek Téged a Kútvölgyis anyukák között,és örömmel tudatom,hogy jó helyen jársz.Ez egy nagyon klassz kórház,és biztos,hogy Te is nagyon jól fogod érezni magadat,ha normális igényekkel és hozzáállással rendelkezel.Itt a szolgfáltatások átlagon felüliek,és tényleg mindent megtesznek azért,hogy jól érezzék magukat a kismamák és kisbabák,de ennek ellenére,mint azt bizonyára olvashattad itt is mint máshol is van egy-két elégedetlen(kedõ?).Hogy jogosan az e azt nem tudom,mindenesetre én mikor 3 éve a kisfiamat szültem,valahogy minden apró hibát ami volt a személyzet részérõl könnyedén átléptem,mert nem tudtam haragudni senkire,olyan más lelki állapot uralkodott rajtam.
Akkor még internet sem volt,megbeszélni sem lehetett a dolgokat.Azóta egy csomó minden változott amikkel én is csak most fogok találkozni személyesen,és már alig várom.
Kérdéseid közül én csak arra tudom a választ,hogy ki a Rákóczi Ágnes.Nos Õ a vezetõ szülésznõ aki nagyon készségesen válaszol akár így a neten,akár személyesen minden kérdésedre.Természetesen apuci is bent lehet a szülésen,maximálisan partnerként kezelik és kedvesek vele is.A többi kérdésedre(málnatea,feketekávé módszer)én is nagyon kíváncsi lennék,úgyhogy várom veled együtt a válaszokat.
Névtelen

Kedves márciusban szülõ Névtelen!

Köszönöm a válaszodat, azt hiszem nincsenek extra igényeim a szülést illetõen. Mindenben általában a természetes dolgok híve vagyok, de nyitott az újdonságokra is. Szóval kiváncsiskodom, hogy milyen lehetõségek vannak. Elégedetlenkedõk valóban mindenhol vannak, ha nem lennének az már gyanús is.
Várom én is a válaszokat és sok sikert és boldogságot kívánok a márciusi babádhoz ( Is).

Mindenkit üdvözlök:

Szabó Kinga
kingaszabo

Sziasztok!

Én egy friss és tapasztalatlan kismama vagyok, augusztusban fogok szülni a Teleki doktornál, akivel borzasztóan elégedett vagyok, és ez lesz az elsõ babánk!
Egy kicsit megijesztenek a negatív tapasztalatok, hiszen olyankor az ember annyira ki van szolgáltatva a kórházban dolgozóknak!
Azt szeretném viszont kérdezni, hogy a szülés után hány nappal engednek haza és hogy káros-e az a késõbbiekben, ha a babát éjjel nem hozzák be enni, hanem tápszerrel vagy teával pótolják.

Köszönöm elõre is a válaszotokat, Sisu
Szilvi

Sziasztok!

Az hogy mindenhol vannak elégetlenek az természetes. De nem feltétlenül azt jelenti, hogy azzal van gond, aki nincs megelégedve valamivel.

Én is hallottam már igen cifra eseteket errõl a helyrõl. De az is biztos, hogy sok mindenben viszont szuper. Minden kórháznak van rossz oldala. Ha Te a dokidban megbízol, vele elégedett vagy, szakértelmében nem kételkedsz, akkor maradj itt.

De van rossz tapasztalatom a Szalay fõorvossal kapcsolatban nekem is. Ez nem azt jelenti, hogy Õ rossz orvos. Bár az ismerõsöm egy életre elpártolt tõle a beteg babája miatt.

Kedves Sisu! A Teleki doktorról csak jót hallottam! Szerintem igazi úriember típus.

A Sándor doktorról hallottatok már valamit? A barátnõm nála szeretne szülni.

Köszi elõre is
Zsu
Zsu

Szia Zsu!

Én Dr. Sándor Gyulánál szültem, és csak jót tudok róla mondani. Mindig volt rám ideje szülés elõtt. Teljesen biztonságban éreztem magam nála a szülés alatt. Nagyon aranyos volt!!! Most is õt választanám.
Jellemzõ volt az is, hogy szülés után õ kapta fel a kamerát,- kérés nélkül, -hogy felvegye a köldökzsinór átvágást is.
Ha még kérdésed van szívesen válaszolok e-mailban is.

Hello, Kinga
diki

Kedves Nevtelen,Kedves Sisu es Mindenki!

En a Teleki doktornal szultem (haromszor!)
Csak jokat tudok mondani rola mind szakmailag,
mind emberileg.
Nagyon sokan szulnek egyebkent nala!Csak biztosan nem jutottak el "ideaig".

Mindenkinak jo egeszseget kivanok:
Antoncsi
antoncsi

Kedves Eszter!
Egyben vagy még? Teljesen át tudom érezni azt a nagy izgalmat, amibe most vagy, mert tavaly július végé én is átéltem ezt!
Nekem 12 napig tartott, mert csak ennyi idõ elteltével "kezdett aktívkodni" a dokim (hogy az õ szavait idézzem), mert akkor már nem volt teljesen megnyugtató a babám állapota. Akkor viszont sürgõsségi császárral hipp-hopp kikapta belõlem. Ez persze nem jelenti azt, hogy ilyenkor mindig császároznak, egy barátnõm 7 nappal a kiírás után teljesen normálisan megszült.
Élvezd ki még ezeket a szabad napokat! Próbáld meg érdekes dolgokkal eltölteni azt a kis idõt, persze mindig készenlétben állva a bevonulásra, de ne folyton az órát nézd, meg ne a pocakod izomtónusát figyeld!
Majd írd meg a fejleményeket!
Mariann
Fürgeujjak

Kedves SISU!
Azt hiszem ugy van,hogyha megszülsz délelõtt,akkor a negyedik napon,ha nem akkor az ötödiken engednek haza.
Szerintem ne félj attól,hogy hozzápótolnak az anyatejhez.Az én kisfiamnál bárcsak megtették volna ,úgy talán nem került volna át a hazamenetel napján a János kórház patológiás ujszülött osztályára kiszáradt állapotban.
Ancsi
Ancsi71

Kedves Zsu!
A Sándor doktorról én csak annyit tudok, hogy a legkisebb Orbán Kislány nála született másfél évvel ezelõtt, azt hiszem, ha õk benne megbíztak, akkor a barátnõd is jó kezekben lesz.
Üdv
Móni
Moncsi

Kedves Zsu és Moncsi!

A legkisebb Orbán csemete Sipos Sándor doktornál született egészen pontosan. Csak azért, mert van egy Sándor vezetéknevû doktor is, de nem róla van szó.

Eszter
Eszter

Sziasztok!

Köszönöm nektek a válaszokat, nagyon megnyugtató, hogy a Teleki doktorról eddig még rosszat nem olvastam, hallottam!
Valószínûleg én is túl fogom élni mint annyi kismama, csak a baba rendben legyen!

Mindenkinek boldogságot, egészséget!

Sisu
Sisu

Kedves Ancsi!

Köszönöm a leveledet! Most a 17. hét végén vagyok. Még nem érzem, hogy mozogna és ezért kicsit izgulok. Ha az AFP rendben lesz, csak két hét múlva megyek ultrahangra, pedig az nagyon megnyugtatna, ha megint láthatnám a pici babát.

A júliusi idõpont minden orvosnál kockázatos. Nem tudok jobb megoldást, minthogy egyelõre elhiszem a Szalay doktornak, hogy nem megy szabadságra.

A pocakommal az a vicces, hogy én "hatalmasnak" látom, mások pedig esküdöznek, hogy alig lehet bármit is észrevenni.
Nagyon élvezem a terhességet, közben viszont rengeteget szorongok, hogy minden rendben legyen a Babucival.

Kedves Zsu!
Írd le légyszi pontosan, hogy mi volt a probléma a Szalay doktorral kapcsolatban. Nem vette észre, hogy baj van a babával?

Szeretnék bízni benne, és ehhez tudnom kell, hogy mit hibázott. Elõre is köszönöm..

Kedves Névtelen!
Vajúdó kád még nincs a Kútvölgyiben, a védõnõ szerint azért, mert nem nagyon tudnak neki helyet találni. Van viszont "tanfolyam" a kismamáknak, ahol az egyik alkalommal a szülés a téma. Ott biztos minden kérdést fel lehet tenni. Én is arra tartogatom az ezzel kapcsolatos kérdéseimet.

Málna
Málna

Fogadott szülésznönek mi a tarifája?
Névtelen

A Teleki dr.(?) fényezése helyett én azt mondanám,hogy életemben ekkora szeméttel még nem találkoztam!!!!
10 hetes terhesen ügyeleten találkoztam vele, mert a hüvelyfertõzésem kezelésével már nem várhattam meg a hétfõt, annyira sürgõs volt.Lerázott, közölte, hogy nem ír fel semmit, mert terhesség alatt úgysem lehet elmúlasztani(!), és hiába kértem, hogy legalább egy vizeletet nézzen, mert iszonyúan csíp, és másnap 3 hétre el kell utaznom, ezt is megtagadta! Egy hétre rá a külföldi munkám közepén már vesegyulladásig fokozódott a fertõzés, fehérje volt a vizeletben és több levél antibiotikumot kellett beszednem, mire rendbejöttem. Nem kizárt, hogy a toxémiás koraszülésem is ezzel hozható összegfüggésbe!
Amúgy csodálatos ember és orvos, tényleg!
judit

Megdöbbentett judit hozzászólása, mert én is a Teleki doktornál szültem két babámat, hozzá járok már több, mint 3 éve, és én lelkiismeretes, rendes, szakmailag megbízható embernek ismertem meg. Ez az elsõ alkalom, hogy rosszat hallok róla.
K

Sziasztok!

Engem is megdöbbentett ez az eset, hiszen nekem is rögtön az elsõ alkalommal felhívta a figyelmemet, hogy vigyázzak erre és ha valami csíp azonnal jelentkezzek!
Nehéz róla ezt elképzelni!

Sisu
Sisu

Sziasztok!

Fürgeujjak, te kinél szültél?

Kele
Kele

Kedves mindenki! Félidõs vagyok és lehet, hogy átváltok a Kútvölgyire, de ehhez kérek még némi infót, mert amit máshol találtam már kissé réginek tûnik. Tehát: mit tehetek vajúdás közben, lehet-e inni, sétálni, fájdalomcsillapítót kérni, EDÁ-t is adnak-e vagy hagyatkozhatok pusztán a saját kitartásomra?(hosszú és nehéz szülésen vagyok túl, ezek fontos dolgok számomra!) Borotválás, beöntés kötelezõ-e? Van-e már rooming-in éjszaka is? Fizetõs szoba? A "sima" szobákban hány ágy van és van-e WC/zuhany? Látogatok mikor jöhetnek be és a szobákba is beengedik-e õket, megfoghatja-e Apucija a Babust ilyenkor? Hány napig kell bentmaradni? Hazamehetek-e a szülés utáni napon, ha a Kicsi jól van? Ésígytovább...
Kérem, amelyikõtök tud ebben segíteni, írjon! Vagy van vhol errõl egy összefoglalás, csak én nem találom? Elõre is kösz!
ld
ld

Szia LD!

Megpróbálok pár dologra válaszoni, ami érdekel téged! Bár én még nem szültem, de tanfolyamon már résztvettem.
Beöntés, borotválás nem kötelezõ, kérheted, hogy hagyják el.
Lehet EDA-t kérni, de csak ha elõre eldöntöd, akkor van esélyed, hogy használják is. Az utolsó laborvizsgálatoknál külön vizsgálatokat kérnek erre. Lehet vajúdás közben sétálni és inni is, de csak buborélkmentes ásványvizet, korrlátozottan.
Van fizetõs szoba, ami 1 és 2 ágyas külön fürdõszobával. A többi szoba 3-4 ágyasak, amikhez szintén külön fürdõszoba tartozik. Látogatók nem mehetnek be a normális gyermekágyas részlegbe, csak a fizetõs különszobába. Ilyen esetben csak egy üvegajtón láthatja a párod a babát.
Normális esetben 4-5 napig kell bennmaradni, de ha vasárnapra esik a hazamenetel napja, akkor nincs elbocsátás.

Remélem tudtam valami új infoval szolgálni.

Kele
Kele

Sziasztok!

Kedves Eszter, nem tudom, egyben vagy-e még, ha igen, ne aggódj, én mind a három babámat késõbb szültem a kiírásnál (7, 4, 5 nappal). Ez összefügg a menstruációs ciklussal.

Málna, nekem is dr Szalay az orvosom, a nõvéremnek is, mindketten 3-3 gyermeket szültünk nála, és semmi panaszunk nem volt, pedig a nõvérem elsõ terhessége nem volt problémamentes. Úgyhogy ne aggódj szerintem.

Sziasztok, Judit
JéJé

Sziasztok!

JéJé! Hogyan függ össze a menstruációs ciklussal a késõbbi vagy esetleg korai szülés?

Kele
Kele

Sziasztok!

Mindenkivel örömmel tudatom, hogy kislányom Petra, 2002 február 12-én este 9.45-kor megszületett. Mindenki csúcsszuper volt. Az orvosom és a szülésznõm is. A kórházról is csak jókat mondhatok.

Eszter
Eszter

Kedves Kismamák!
Elnézést, hogy eddig nem válaszoltam a kérdésekre, de szabadságon voltam és elutaztunk.
Annyi kérdést olvastam így hirtelen, hoy nem is tudom mire válaszoljak elõszõr. (Van ami már meg is oldódott: gratulálok Eszter!). Aki még nem járt nálunk szívesen megmutatom az osztályt, mert így talán könnyebb dönteni. Nyugodtan kereshetnek engem (esetleg elõre egyeztessünk telefonon, mer a nagylányom nyolcadikos és a hetekben fog felvételizni - muszáj elkísérnem Õt). Minden kötelezettség nélkül megmutatom a szülészetet, elmondom a szokásokat és lehetõségeket.
Apropó: éjszakai tápszerezés: tápszert csak a gyermekorvos utasítására a mama beleegyezésével adnak (jelölni kell a baba ápolási dokumentációján!) Éjszaka is van lehetõség szoptatásra, sõt mostanában dolgoztuk ki a 24 órás rooming-in rendszer feltételeit. A teljesség igénye nélkül: születéskor nem volt adaptációs (alkalmazkodási) zavar, nincs semmilyen probléma a késõbbiekben sem a babával, a baba túl van az elsõ orvosi vizsgálaton, szobatársak is beleegyeznek, hogy a baba egész éjjel ott legyen (a normál gyermekágyas szobák 3-4 ágyasak, természetesen az egyágyas szobában ez nem probléma).
Vajúdókádunk sajnos nincs (ez építészeti probléma), de ha semmi gond nem indokolja az ágyonfekvést (pl.:infúzió, magzati szívhangok folyamatos ellenõrzése) lehetõség van melegvizes zuhanyt venni a szülõszobához tartozó fürdõben.
Minden kérdésre nem tudtam válaszolni, de a "bejáratos" kismamák helyettemis válaszoltak és így talán még hitelesebb a leírás.(Ajánlom a tanfolyamunkat is! Tájékoztatók a pulton.)
Mégegyszer szívesen állok mindenki rendelkezésére szülés elõtt és szülés után a bennttartózkodáskor elõforduló nézeteltérések esetén is! (Volt már rá példa és akkor ott egyszerûen és gyorsan megoldottuk a dolgot, nem kellett hónapok esetleg évek múlva keserúen visszagondolni a nálunk eltöltött napokra.
Minden jót! Ágnes
Rákóczi

Kedves Kele!
Mészáros doktornál.
Fürgeujjak

Kedves Kele!

A ciklus hosszával függ össze.
Nekem 31-32 napos ciklusaim vannak, és az orvosom és a szülésznõk is úgy számoltak, hogy ezért kb. 4-5 nappal a kiírt idõpont után fogok szülni. E nálam mindhárom alkalommal be is jött.

Szia, Judit
JéJé

Kedves Ágnes!

Tegnap voltunk a tanfolyamsorozat szülés, gyermekágy elõadásán, amit te is tartottál. Elõször is nagyon jónak tartom a tanfolyamokat, sok hasznos infot tudhatunk meg. Másodszor - és itt most elnézést a nem tárgyi hozzászólásért - hihetetlenül szimpatikusnak találtalak téged személyesen. Nagyon kellemesen cslódtam, nem tudom miért, de teljesen másnak képzeltelek. Nagyon csinos, kedves nõ vagy. KépKép
Számomra (és a párom számára is) nagyon nagy élmény volt a pici babák megtekintése. A gyermekágyas részleg is kellemes csalódás volt a szülõszobához képest.
Szóval szeretném még egyszer megköszönni így az interneten keresztül is segítõkész munkátokat.
Lenne két kérdésem is, amit tegnap elfelejtettem megkérdezni:
1. A szülés után javasoltok-e valamiféle haskötõ használatát, a has mielõbbi regenerálódásához?
2. Tapasztalatotok alapján van-e valami tendencia amely szerint lehetséges összefüggés az anyukák ás lányaik szülés és vajúdási ideje, nehézsége között.

JéJé! Köszi a választ

Kele
Kele

Kedves Ágnes!

Azt szeretném kérdezni, hogy a Kútvölgyiben tesznek-e a kismamák hasára homokzsákot szülés után, hogy hamarabb visszahúzódjon a hasuk, vagy van-e valami más módszerük erre.

Elõre is köszönöm a válaszát!

Sisu
sisu

Szia Sisu!

Az én hasamra addig tettek zsákot, amíg vissza nem hozták a babát. Utána már Õ helyettesítette.

Eszter
Eszter

Kedves Kele!
Köszönöm válaszaidat kérdésözönömre. Bocs, hogy csak most reagálok, de ugye ha nem dolgozik az ember lánya, akkor nincs is hol internetezzen! :-))
ld
ld

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?