A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Köszi a recepteket! Kép

Noémi, gratula az állalmvizsgához! Kép

Csengő, külön keverő lapátot (szervízben vagy valahol) nem lehet venni a kenyérsütőhöz? Hogy legalább az újra tökéletes legyen. Vagy esetleg a szeletelőhöz is új alkatrészt.

Kép

Kép
liv

Én is kérném a recepteket: kornel.csajtai@freemail.hu

Köszönöm
Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!

Itt egy elveszet lélek! Kép

Elöször is:
Launak DRUKK-DRUKK-DRUKK,
Korminak GRATULA és jó egészséget mindkettötöknek,
Nomémi neked is gratula, Helénának meg jobbulást!
Judy! Kép Nektek is puszi, édesek a gézengúzok! Kép

Sajnos képtelen vagyok mindenre reagálni, ezért disznó módon csak magunkról írok. Lili nöl mint a bolondgomba, most azt hiszem sokat nyúlott, de mérni már elég régen mértem.. Kép Dokkernénit fogunk váltani, holnap magyünk hozzá, majd oö talán megmázsálja a kiccsajt. Kép A védönöt is lassan meg kell keresnem, de olyan jól esett ez a hónap külsö "zaklatások" nélkül! Kép
sokat vagyunk kint délutánonként, pancsol a medencében, ha csak tehetjük. Jön-megy, esik-kel,
sajnos iszonyiuan hisztis lett az utóbbi hetekben. Olyan kár, hogy nem tudom rendszeresen olvasni a netet, mert tanácstalan vagyok, hogy mit kéne tennem vele. Áll a lábamnál és hangosan üvölt, hogy vegyem fel, ha nem veszem, elkezd esni-kelni /mostmár rájöttem, hogy akarattal/, és sokszor tényleg csúnyán beüti magát, akkor persze fel kell vennem megvigasztalni. Egész nap a nyakamba akar lógni, nem tudom mi ütött belé. Egyébként nem tudom az etetöszékben etetni, mert bármilyen szorosra húzom az övet kimászik, és a babakocsiban sem marad meg. Így hátizunk, de egyre nehezebb a csaj, már nem igazán birom erövel..
Szóval most egy kicsit gyürjük egymást, remélem én leszek az erösebb! Kép Az a baj, hogy néha elfogy a türelmem , és egy párszor már beígértem
neki a pofont, pedig nem vagyok a testi fenyités híve.. Kép

Észrevettük, hogy nagyon szereti az állatokat, van a szomszédban kiskutya, azt is állandóan abajgatja, úgyhogy már elöre megkapta a névnapi ajándékát egy kisnyuszit, legyen mit nyúznia /persze csak felügyelettel és méártékkel!/Kép. Majd szülinapra meg kap hozzá egy fiút, csak nem akartam hogy egy alomból legyenek.

Most megyek, puszi az összes mamának és babának!
Macs
maccs

Még valami!
Fel akartam tenni a talis képeket, de sajnos nem jött össze, mert anyuéknál épp nem müködik a hordozható portos csati.. Kép Na mind1 .. Kép Most már tényleg Liv jön majd! Kép

Azt el is felejtettem mesélni, hogy 26-án voltunk állatkerti libero napon és utána kapcsolat konerten (az egész család! Kép ) És CSÚCS volt! Kép
Arról is lettek volna képek, de mégsem! Kép
Pusz:
Maccs
maccs

Sziasztok!

Még nem tudtam visszaolvasni, csak gyorsan beköszönök, megjöttünk a nyaralásból, nagyon jó volt! Márk fejlődése meglódult, valamibe kapaszkodva fel tud térdelni és abból feláll. Berreg, mondja, hogy baba, mama. 9 és fél hónaposan még mindig nincs egy darab foga se, viszont visít, ha nem adunk neki a mi kajánkból. Nagyon anyás lett és állandóan bömböl, ha valami nem úgy sikerül neki, ahogy elképzelte. A tengerparton legkedvesebb foglalatossága a homoktúrás és a kavicsokkal való játék volt, mediben és tengerben is pancsolt, azt is bírta a kis kukis. Utazást jól viselte, sokat aludt közben. Szóval nem bántuk meg, hogy ilyen kisgyerekkel is nekivágtunk a nagyvilágnak.

Pussza mindenkinek!

M.

Kép

Kép
macsek11

Tegnap sütöttem füstölt sajtos kenyeret. Nagyon finom lett, de nem jött fel teljesen, kicsit tömör maradt. Vajon miért? Ötlet? Ti mit csinálnátok másképp?
A recept: (0,75-ös kenyér)
1,25 dl víz
1,25 dl tej
45 dkg liszt
3/4 ek só
3/4 tk cukor
1 ek olívaolaj
25 g élesztő
2 ek reszelt füstölt sajt

Más:
Tegnap fürdés előtti meztelenkedésnél Dávid állt az ágynál. Egyszercsak látom, kirázza a hideg. Mondom, biztos pisil. Hát, nem. Épp elkezdtünk beszélni arról a férjemmel, hogy akkor vajon mi volt ez, amikor valami - jellegzetes - büdöset érzek. Hó, mondom, akkor ez egy pú volt. (Hogy szépen fejezzem ki magam.) Azért a biztonság kedvéért bekukkantok alá, hát látom ám, hogy lóg már ki a kaki, mindjárt leesik. Kép Szerencsére pont ott volt egy újságpapír, azt aládobtam, így arra esett. Kép KÉpes volt állva, meztelenül, a szőnyegen nekiállni kakilni. De kivédtem. Kép

Kép

Kép
liv

LivKép
Kakamanó akkor nagyon aktív volt nálatok tegnap esteKépKép
Nem tudok kenyeret sütni, de a füstölt sajt eléggé neház cucc. Nem lehet, hogy több élesztővel kompenzálva fini laza, magasra növő lenne a kenyér??? De ez csak tipp, egy kenyér-analfabétátólKép

CsajszikKép
A kórházban mára végeztem, immáron a leghivatalosabb fórumok szerint is babát várok. Az uh alatt persze végig aludt, csak végén ébredt fel, de akkor olyan arin nyujtózkodott, hogy rögtön szerelmes lettem a Kistesóba isKép A paraméterei alapján 11 hetes "nagy-gyerek". Van neki kettő keze, kettő lába, és egy hangosan kalimpáló szívecskéje, szimmetrikus agya, feje szemmel-szájjal. Szóval úgy tűnik minden alkatrész a helyén vanKépKép Búcsúzáskor ( a vizsgálat végén) állítólag szalutált - na de beszélek én a fejével, hogy még mielőtt megtanulná mi az, felejtse is el a katonaságotKép

Hogy mikor, honnan, hogyan tudok jönni, azt nem tudom, de majd érkezem, mert most megint elhúzok a nagyszülőkhöz.
Mindenki vigyázzon magára és a babájára!

puszi:
Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Jó régen írtam már, de olvasó üzemmódban élek sokszor. Kép

Gratula a sok szép és ügyes babához! Kép

Liv!
Nem volt meleg a víz, vagy tej? Mert akkor is összeesik. Ilyen melegben hideg folyadékot használj.
Nekem ez a sajtos kenyér recept nagyon bevált, már elsőre sikerült.

Sajtos kenyér:
2, 5 dl langyos víz, 1 tojás bele a vízbe, 3 evőkanál olaj, 35 dkg finomliszt és 15 dkg rétesliszt összekeverve 15 dkg reszelt Eidami sajttal,
1 nagy mk. cukor, 2 kis mk. só, késhegynyi aszkorbinsav, 1 dkg élesztő
Ezt a kenyeret világos színen sütni, mert így is barna lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nekünk Nethaus gépünk van. A NCL tudásbázison vannak receptek: http://www.freeweb.hu/nlctb/

Kormi! Mi is gratulálunk a kisjövevényhez! KépKép

Lau! Kép

Noémi! Gratula az államvizsgához! KépKép

Viki tegnap felállt! Elbújtattam a maciját a hátam mögé, és ő meg akarta keresni. Kép
Most a mászást gyakorolgatja, bár csak kézzel megy, és lábbal még csúszik, bár ez is szép teljesítmény, ahhoz képest, hogy múlt héten áll csak négykézláb.
Ma kapott egy fülbevalót a csöppség. Nagyon jól viseli, csak a fülbelövéskor sírt.
A profilomban lévő album címre tetten fel új képeket Viki manóról.
Megyek mert ébredezik a leányzóm.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

SziasztokKép

Kicsit sikerült visszaolvasnomKép

LivKép
De jó, hogy nem kell több vasat szedni DávidnakKépKép
Hagymás kenyérKép
Állva kakilásKépKépKép Hát ez isteni lehetettKépKép

Áron-AndiKép
Én még el sem kezdtem húst adni EsztinekKép Ti már itt jártok?Kép Csirkemellel kezdted?

KormiKép
KocsiKép A lényeg, hogy Ti jól vagytok!Kép
Az István kórház az jó, nem?
A Ti babátok születése mikorra várható?

TimócaKép
Cicás fotókKépKép Eszti is így imádja a macskáinkat és persze Zénót is (a labinkat)KépKép

CsirkeszKép
KistesóKépKép De fura, hogy uh-ról írszKépKép
Kenyérsütő témában engem is leszavaztakKépKép De elég kitartó tudok lenni...Kép
További jó nagyszülőzést!KépKép
Puszi a kis vízimanó BotinakKépKép

JutiKép
Mázsáláson mi volt?
Mi holnap megyünk. Egyébként én hetente mérem Esztit itthon, ő sem hízik mostanság...

NoémiKép
Nagy gratula a vizsgaeredményhez!!KépKép
MancségetésKépKép Szegény pici lány..Kép

Esztinek biztos, hogy jön a foga fent, látszik is picit, de még csak az ínyén keresztül. Szerencsére nem nagyon súlyos a nyügi, remélem megússza ennyivel.
Újabban jógázikKépKép Négykézlábra áll, de úgy, hogy a két mancsa, meg a két talpa van lent és ha már tutira áll, akkor felemeli a magasba az egyik lábát és így marad egy darabigKépKépKép Nagyon édesKépKép
És mostmár felkapaszkodik térdelésbe, ha talál megfelelő magasságú támasztKépKép
Meg ha ül és megfogom a kezeit, egész egyszerűen feláll, pedig nem is húzom. Mindenki azt mondja, hogy hamar el fog indulniKép Na, meglátjuk. Az biztos, hogy nagyon aktív, ezért sem csodálkozom azon, hogy nem hízik.
Már én is nagyon várom, hogy Apa szabin legyen egy kicsit, de az majd csak július végén lesz. Viszont két egész hétig!!KépKép

Kép
Kép
Kép

Puszi
Anita

KépKép
KépKép
vasani

Hali

Noémi
Óriási gartulaKép Nem semmi, hogy 5-ös lettKépKép Mi lettél? Helénának gyógypusz.
Nekünk is mindennapra jut harci jel, hiába vagyok mellette. Szombaton hanyattvágódott a konyhakövön, vasárnap lefejelte a WC ajtót, tegnap pedig egy szekrényajtót húzott magára.
Kész horror.

Csirkesz
Jó utatKép

Anita
KépekKép nem híztunk megintKép 2 hét alatt 6 deka a teljesítmény, így másfél hónap alatt kb 15 dekaKép kaptunk tápszermintát, Beba 2+. Szerintetek?

mennem kell, Nagygé üvölt.
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Ismét feléledt a topicKép

Juti! Áron sem hízott 10 dekánál többet az elmúlt másfél hónapban. Most 8 kiló és 71 cm. Előírás, hogy minden hónapban híznia kell a babáknak? Kisg hány kiló?
SérülésekKépMég szerencse, hogy a babák Isten kötényébe esnek Kép

Anita! Nagyon ügyik vagytok! Zabálni való Eszti, csupa mosolyKép
Áron 7 hónapos kora óta kap húst a főzelékbe. Eddig csak csirkemellet kapott. A főzelékekért meg van őrülve, kis zabagép. Kb. 220-250 grammot bevág ebédre. Nem eszik még sokfélét, talán még annyit sem, mint ami táblázatban 7 hónapos babáknál szerepel. A tejcsi már csak naponta 3* van, ezért gondoltam a fehérjepótlást.

Moszmota! Megnéztem a profilodban a képeket. Viki helyes a fülbevalóvalKép Nem piszkálja állandóan?

Csirkesz! Jó nagyizástKép Várunk, hogy jelenzkezzKép

Liv! Talán egy kis kovász? Porban lehet kapni.
KakilásKép

Macsek! Mi sem bántuk megKép Áron egy hétig Barcelonában minta gyerek voltKép Bezzeg itthon...

Maccs! Ebben a korban normális a hisztizés, anyázásKép Tudom, könnyű mondaniKép

Áron ma olyan jó baba voltKép Alig hisztizettKép Szeretném, ha már kibújna az alsó két founk, igen dagadt már az ínye.

Andrea

KépKép
Áron

Ma voltunk méreckedni 10 hósan 8.80 kg és 76 cm a legényke Kép

Noémi
gratula a vizsgádhoz Kép Ha már visszaolvastál láthatod nálunk is forrázás volt Kép Remélem Heléna már jól van

Judy
Bandó is keveseket hizik max 30 dkg havonta,de az már nagyon jó.Most is csak 26-ot hizott.a legkevesebb nála 7 dkg volt,akkor nekünk is vissza kellett mennem vele 2 hét mulva,de ő akkor hizott kb 20 dkgt

Macs
Jó hallani rólatok Kép hisztizés Kép nálunk is előfordul néha házi nyuszi Kép Hollandiába mi is voltunk egy családnál vendégségbe,ott volt egy nyuszi már 5. éve.Bandóval kergették egymást rakok fel képet róla Kép

Kép
Kép

Anita
elvileg 6 hótól már nyugodtan adhatsz neki csirkét,mert ilyenkor ürül ki a vasraktáruk és emiatt javasolják mert a húsban sok van

Moszi
felálláshoz gratula Kép

Andrea
Foghoz szoritok,most mi is azt várjukKép Kicsit nyügös is miatta

Kata
merre vagy ? Olvasol még minket ? Remélem igen Kép Vmelyik nap emlegettünk Dinoval Kép már jó nagy fiucska biztos Marci Lánykád hogy van ? ha esetleg olvasol irj vmit magatokról Kép

Kép
Kép
nikk0830

Néhány kép. Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
liv

Judy Kép, én nem adnék tápszert. Másfél hónap alatt 15 dkg nem annyira kevés. Hetente 4-8 dkg a "normális" hivatalosan (!), de ezt nem lehet minden babára ugyanúgy vonatkoztatni. Dávid régebben rengeteget hízott, volt, hogy egy héten 45 dkg-ot (!), de most épphogy 4-et hízik hetente. KisG ezek szerint az elmúlt két hétben 3-3 dkg-ot hízott. 4 hivatalosan jó, 3 már nem?

Köszi a kenyeres ötleteket. Amúgy azt tudom, hogy a méz is keleszt, de azt már nem merem kipróbálni, mert egyszer tettem bele egy kis mézet is, és annyira megkelt a kenyér, hogy kifolyt teljesen a gépben, körülfolyta a formát, és úgy sült rá. Szerencsére az még anyám gépe volt. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Hízáshoz: Levi 120-140 gr-t szokott havonta hízni... szerintem ilyen alkat, sokat sem eszik, de nem tömködöm semmivel. Kiegyensúlyozott, jó kevű, mozog rengeteget.
A gyerekdokit sem nagyon izgatja a dolog.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

LÁnyok, van, akinél ilyen idősen is bukik a baba? Dávid hónapok óta nem bukott, és most egy pár napja meg újra. Naponta 1-2-3x, és nem közvetlen kaja után, hanem rá fél-egy órára. Szerintetek mitől lehet?

Liv

Kép

Kép
liv

nálunk Kép

sosem buktak mérhető mennyiséget. De egy ideje Máté elkezdett bukni.
Majd rájöttem, mitől volt Kép vizet szokott kapni, ugyanazzal a variábilis cumival, amivel este a tápit. De vízhez ez nagyon gyors, és ezért bukta vissza a vizet... most 3as aventtel kapja, és azóta semmi gond.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Nálunk a bukást tutira nem a víz okozza, mert reggel is bukott, a legelső szopi után.

Újabb kérdés, ezúttal a háziállatot tartó mamikhoz.
Mi a véleményetek az alábbiakról?

Nálunk van kutyu, aki a házba is bejáratos, és hiába söprök fel naponta ötször, mosom folyamatosan Dávid kezeit, azért mindig találok rajta (meg mindenen) kutyaszőrt. De Leilát 2 év után már nem akarjuk a lakásból kizárni, ha eddig be volt engedve, eleve nem, de azért sem, hogy ne legyen az, hogy megérkezik a baba, erre ő ki van csukva. Meg jobban is szeretjük annál, mint hogy egyszercsak kizárjuk, ha már eddig be volt engedve. Meg arra is gondoltunk, hogy a ruhánkon pl. amúgy is lenne kutyaszőr, na jó, nyilván nem annyi, mint így, a lakásban.
Ma Dávid kakijában találtam kutyaszőrt. (Mellesleg hajszálat is, a saját hajamat.) Egyszerűen nem tudom kivédeni, mondom, állandóan próbálok takarítani, amennyire lehet, meg megmosom mindig a kezét, de ez kevés ezek szerint. Nálatok nincs ilyesmi? Kutya, macska a lakásban - szőr mindenhol? Lehet ettől valami baja a gyerkőcnek?

Liv

Kép

Kép
liv

LivKép
én még régebben olvastam, hogy fogzáskor újra elkezdhetnek bukni a babák.

LauKép
Hogy vagy? Remélem a körülményekhez képest minden rendben. Gyógyulj meg mielőbb!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

LivKép
Nalunk is volt bukas mostanaban vagy inkabb nevezhetnem hanyasnak is en sem tudom pontossan micsoda. A lenyeg az, hogy nalunk olyankor tortent amikor eves utan nagyon erolkodott sokat maszott, fel akart maszni valahova es tobbszor visszaesett erre ujra kezdte.
Ami a kutyaszort illeti nem tudok hozzaszolni nalunk nincs kutya, de szombaton voltunk egy ismerosnel ahol van es Elisa allandoan vele jatszott egymas nyakaban logtak delutanra a hatan kiutesek jottek ki meg par a hasan is. Aznap nem evett semmi ujat de elozo nap pici tejfeles valamit lehet attol is. Habar eddig semmilyen etelre nem volt alergias. Nagyon sajnalnam ha a kutyaszorre lenne mivel imadja oket es mi is szeretjuk az allatokat nem szeretnem eltiltani tolluk. A szomszed kutyaval is jatszott a multkor kicsit de azt nem szimpatizalom allandoan ugral meg ugat igy nem sokaig volt vele, de akkor nem vettem eszre semmit.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Liv Kép
nálunk ugyan nem a lakásban, de kertben van macsek ill. kutya is. A fiúkat simán leteszem a terasz kövére, ahol biztos találkoznak macskaszőrrel is.
Szerintem ebből semmi gond nem lehet.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Anita!
Édes Eszti! Kép Hány foga van?

Áron-Andi!
Kösz. Szerintem is édes a fülbevalóval. Kép Szerencsére nem piszkálja, bár tegnap nem hagyta bekenni alkohollal. Észre sem vette még. De sajna a ficánkolása miatt nem egyformák, így lesz még egy fülbelövés, de majd holnap derül ki, hogy mikor.

Nikk! Aranyos a nyuszis kép! Kép

Liv! Dávid már nagyon ügyesen áll. Kép
Én is találtam már kakiban hajszálat. Igazad van, hogy a kutyust nem zárod ki. Legfeljebb Dávid korábban szedi össze az 1 kg koszt. Kép

LAU-ról: Jól van, tegnap műtötték, most még az intenzíven van, holnap viszik át az osztályra. Puszil mindenkit.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

LivKép: szerintem se aggódj a kutyaszőr miatt. Ha nem lenne kutya, akkor is találna mindenféle szösszencset, amit megeszik Kép.
Én régebben a férjemtől is féltettem a gyereket, mert tiszta szőr, és hullik Kép, de fölösleges Kép. Most már azt is megengedem, hogy anyukám macskáit simizze Kép. Olyan édi. Sajnos nem lehet kivédeni, hogy néhanapján egy-egy szőrt, szöszmöszt, koszt megegyenek.

Egyébként a fotók olyan édesek Kép.
Anita: Eszti kis tündérke Kép.
Nikk: Bandó-nyuszi olyan édesek Kép.
Liv: Dávid olyan aranyos nagyfiú Kép. És milyen ügyesen áll Kép.
Én fogat csak akkor látok, ha Ti tesztek fel képeket Kép. Nekünk továbbra sincs (Livike tegnap volt 8 hónapos).

Timi

Kép
Kép
timóca

Timi
nálunk 8 hósan jött ki az első fog Képde hallottam már olyat is hogy 1 éves volt a baba mire kijött neki azt mondják az is teljesen normális ,ne izgulj nem maradtok fog nélkül Kép Bandónak is csak 2 van pedig már elmult 10 hónapos is,igaz most szenvedünk nagyon mert már kijövöben van a felső kettő ráadásul egyszerre Kép
köszi a képdicséretet Moszi neked is Kép

Liv
Dávid nyúlt igaz? olyan nagynak látszik,igazi kisfiunak,simán utolérte már a kortársait Kép Kép

Sok -sok erőt kivánok Launak gyorsan erőre fog kapni két ilyen szuper fiucskátol sok gyógypuszi neki

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok

Súly: én nem aggódnék Kisgé súlya miatt, csak a védőnő paráztatKépKép egyébként 8,3 kiló, és 12-én lesz 9 hónapos.
Köszi a véleményeketKépKét hét múlva megint vinnem kell mázsálni. Asszem nem adok neki tápot addig.

Fog: nekünk sincs még egy sem, Gergőmnek is csak 10 hónaposan jött ki az elsőKép Azt mondják minél később jön, annál jobb fogai lesznekKép

Liv
Ha születése óta ott van a kutyus, akkor már eleve hozzászokott Dávid szervezete isKép képek szupikKép

Nikk
Nyuszis fotókKép

Moszi
Köszi a híreket LaurólKép Sokat gondolok RáKép

puszi
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Csak rohanvást benéztem, mert változatlanul folyton intézek valamit. Ürítem ki anyukám lakását, meg áruljuk is, aztán telket szeretnénk venni és építkezni. Szóval van mit csinálni.

Icsilya,
alvás ügyben nálunk is elég gáz a helyzet. Andris mai éjszakája: 20-tól hajnali 1/4 4-ig 2 óránként felsír, elringat, alszik tovább. 1/4 4-től 10 percenként, aztán 4-kor már nem lehetett visszaaltatni. Felhívtam a védőnőt, aki azt mondta, hogy a hagyjuk sírni az csak nagyon-nagyon végső esetben, mert biztos van valami, ha 6 hónapig végigaludta az éjszakákat. Általában a fog szokott a ludas lenni, állítólag van valami fenistil csepp, amit este kell adni a babának. Ez nyugtató és fájdalomcsillapító. De azt javasolta, hogy a dokinénivel vizsgáltassam meg, mert lehet a pocakja, füle is. Hétfőn megyünk vizsgáltatni.

Most csak ennyi, rohanok, Launak jobbulást!
Cedit
cedit

Nikk, Dávid valahol 74 és 80 cm között van. Tényleg olyan nagyfiú már. Kép És valóban mindenben utolérte a kortársait.
Épp a hajam húzza, úgyhogy megyek.

Kép

Kép
liv

Azt mondta még a védőnőci, hogy nagyon jó lehet a kálcium ellátása Andrisnak, ha már 8,5 hósan 8 foga van és akkor könnyen lehet, hogy az őrlők jönnek már és azok sokkal fájdalmasabbak szoktak lenni.

Állatkaszőr miatt szerintem sem kell aggódni, nálunk cica van és nyilván jó Andris szőrfogyasztása Kép. Nem tudok napi 2x porszívózni, hogy szőrmentes legyen a lakás Kép.
cedit

Cedit Kép: szerintem ha tudnál is napi kétszer porszívozni, akkor sem lenne szőrmentes a lakás Kép. Anyukám egyik macskája fél-perzsa, nagyon dús szőre van, pedig állandóan hullik. Múltkor őt is megtépte Livike, és a kezében maradt egy nagy kupac fehér szőr Kép.

Kép
Kép
timóca

Liv! Dávidnál volt egyáltalán lemaradás? Utólag látva szerintem nem. Tónuszavar egy dolog, de attól még nem volt lemaradvaKép

KépKép
Áron

Tegnap felavattuk Áron új járókáját. Nagyon tetszett neki. Íme két kép:
KépKép

KépKép
Áron

Andi Kép, végül is nem tudom, volt-e lemaradás. Mindent csinál határidőn belül, de semmit nem siet el. Ilyenkor tényleg olyan nagyok még az eltérések abban, hogy melyik baba mit mikor csinál, hogy az, hogy Dávid nem kapkod el semmit, lehet a másfél hónappal előbb érkezés miatt is, a tónuszavar miatt is, vagy egyszerűen azért, mert nagyon nyugodt.

Áronról olyan ritkán látunk képeket, tehetnél fel gyakrabban is. Kép Tök jó ez a járóka, el is hiszem, hogy tetszik neki. Hol vettétek?
De most látom, ez nem ér, így nem tudja lepakolni a könyveket!

Kép

Kép
liv

Ja, lányok, még azt akartam kérdezni, hogy ti hogy álltok a babák fogápolásával?

Kép

Kép
liv

Sziasztok,
LivKép
Mi amiota kijottek a felso fogacskak is azota minden este rendszeressen hasznalunk fogkefet es tetszik is Elisanak, amikor megmostam a fogat utanna odaadom neki es o ragcsalja furdes kozben. Hallottam valamilyen tablettarol vagy cseppek nem tudom amitol kesobb egeszsegessebbek lesznek a babak fogai es feherebbek. Allitolag ilyen idos korban kell adni nekik. Tud valaki errol valamit?

Kép

Kép
tcis

Sziasztok!
Mi a nenedent bebi gyuszu fogkefet vettuk meg. A fogkremet csak akkor lehetne haszanlni hozza, ha mar tud kopni a gyerek. Bevallom meg nem mostunk fogat, pedig 8 foga mar egy honapja kijott. Meg nincs 10 honapos, de mar megy! Ez nem olyan lepegetes, hanem rendesen kozlekedesre is hasznalja. Persze a vege mindig nagy eses, de a lenyeg hogy nagyon ugyesen meneget. Amugy azt vettem eszre, hogy a tudomanyat akkor fejlesztette ki (az elmult par napban), amikor mezitelenul hagytam furdes elott hosszabb ideig.
Masik okossagKép : vettunk up and go pelust, mert mar elszalad, ha tisztaba teszem, de nagy dolgokkal baj van. Rajottem, hogy az oldalan a varras menten nagyon konnyen el lehet szakitani, igy pedig mar olyan mint a normal pelus, csak eppen konyebb raadni.

Mikinek 3 13 honapos koruli unokatesoja van es csak az egyik megy meg kozuluk, raadasul foga neki van a legtobb, ugyhogy tenyleg nagy a szoras.

Husit nem minden kajaba rakok, ilyenkor sajtot, vagy turot rakok meg a purebe.

Udv:
csengo
Vendég

SziasztokKép!

Nem tüntem el csak átalakultam rakodó munkássá,mert jövö hétvégén végleg elhagyjuk ezt a "bababarát" házat...Amikor Míra alszik csomagolok meg dobozolok ezerrel mert ha felébred egy másodperc nyugi sincsKép.Esik kel,nem sok kell hogy Õ is magátol járjon.Szekrényeket már elvittük így szabadon garázdálkodhat a szobákban és ezt jól ki is használja.Időm még nem volt visszaolvasni,most megpróbálom behozni a lemaradást!!!

Viola
h_viola

SziasztokKép

JutiKép
Szerintem mi mindenkit kenterbe vertünk nem-hízásilag. Össz-vissz 3 azaz három deka egy hónap (sőt picivel több, mint egy hónap) alattKép Nem tudom, mit csináljak. A védőnőnk szerencsére ilyesmivel sosem cseszegetett, most se, de mondta, hogy most aztán már sulykoljam a husit, meg mindent Esztibe. Nem rendelt vissza két hét múlvára meg ilyesmi. Az a baj, hogy nem nagyon kéri még a kajcsikat Eszti, tejcsi már nincs annyi, hogy elég lenne, a tápit ma próbáltuk először, se cumival, se csőrössel, se pohárral nem kell neki. Úgyhogy egyelőre fogalmam sincs, hogy fogom egy pici hízásra bírni.
Egyébként nekem a tápszerrel semmi bajom, ha kell, hát kell. Eddig csak szopi volt, ennek is örülök, meg most is van, bár nem sok. Csak meginná a tápit...
De nálatok szerintem nem vészes a dolog...

Áron-AndiKép
A főzeléket Te hogy csinálod? Komolyan mondom, számomra teljesen sötét, hogy mit jelent a babák esetében a főzelékKép Csak megfőzöm a krumplit, összetöröm egy kis főzőlével v. tejcsivel és ennyi a főzi? Mit tegyek még bele? Fűszer?
Naggyyyonn tetszik a járókátok!Kép Megírnád léci (ha akarod az emilemre), hogy hol vettétek és hogy mennyibe került? Meg hogy mik a méretei...Kép
Drukkolok a fogacskáknak, hogy végre kijöjjenek!KépEsztinek már nagyon látszik az egyik felső, szerintem egy-két nap és már szúrni fog...

NikkKép
Nagyon édesek a nyuszis fotókKép, Bandó meg olyan szépKép Remélem nem baj, hogy ezt írom, de a megszólalásig hasonlít a tesóm kisfiához. De komolyan, már régebben is írni akartam..Kép
Nektek is drukk a fogakhoz!Kép

LivKép
FotókKépKép Kis kópé arca van DávidnakKép
Háziállat: nekünk van két kinti cicánk és egy kinti kutyánk. Már mindegyiket végigfogdosta Eszti, nem is nagyon akarom ettől eltiltaniKép Annak ellenére, hogy kint laknak, a lakásban rendszeresen jelen vannak a szőrikék, nyilván a lányka is találkozott már velük..Kép

MosziKép
Esztinek két foga van kint, alul. De azok már két hónapja megvannak. Aztán volt egy kis csend. Most nyomul kifelé az egyik felsőKép
Édes a fülbevalós hölgyikeKépKép
Köszi a híreket Lauról!

ViolaKép
De jó, hogy bejelentkeztél!KépKép Szóval már csomagoltok... Sok erőt kívánok hozzá!Kép
Ezt a kis időt meg már féllábon is kibírjátok abban a "nyugis" házban...Kép

Laura én is sokat gondolok, remélem gyorsan felépül a műtét után. Sok puszi NekiKépKépKép

No, megyek, próbálok kicsit pakolászni, míg alszik a lánykám..Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!

Anita!
Akkor nektek több fogatok van. Kép
Nekünk még egy sincs, és ha jól tudom pont egy 1 hónappal idősebb Viki Esztinél. (10.03-aiak vagyunk.)
Mióta esztek szilárdat?
Az anyatejes babák lassabban térnek át a szilárd kajcsikra. Nálunk pont apa husija hozta meg a kedvet. Kép Így másnaptól már husit is kapott, és azóta is elég szépen eszik. Viki sem szereti a tápszert, így már le is mondtam róla, hogy vegyek, mert 2 dobozzal már kidobtam a szavatossága miatt.

Újabb hírek Lauról: Jobban van, már sétálgat is, és jövő hét végefelé valószínűleg hazaengedik.

Lányok! Valaki írta, hogy tésztára zöldségszószt tesz. Hogy csinálta a szószt? Nagyon érdekelne.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Anita!
Akkor nektek több fogatok van. Kép
Nekünk még egy sincs, és ha jól tudom pont egy 1 hónappal idősebb Viki Esztinél. (10.03-aiak vagyunk.)
Mióta esztek szilárdat?
Az anyatejes babák lassabban térnek át a szilárd kajcsikra. Nálunk pont apa husija hozta meg a kedvet. Kép Így másnaptól már husit is kapott, és azóta is elég szépen eszik. Viki sem szereti a tápszert, így már le is mondtam róla, hogy vegyek, mert 2 dobozzal már kidobtam a szavatossága miatt.

Újabb hírek Lauról: Jobban van, már sétálgat is, és jövő hét végefelé valószínűleg hazaengedik.

Lányok! Valaki írta, hogy tésztára zöldségszószt tesz. Hogy csinálta a szószt? Nagyon érdekelne.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Liv! Áron is ilyen nyugodt babaKép Ha művelődni szeretne, megteheti, a járóka ajtaja mindig nyitva van...

A járókát a Kikában vettük, éppen akciós volt. Ha jól emlékszem 19.900 ft-ba került. 115*115cm, zárható ajtajú. Szerintem ez ugyanaz a kül- és beltéri járóka, amiről Reditke pár hónappal ezelőtt képet tett fel.

Ani! Nálunk a kedvenc a krumpli-répa-csirkemell főzelék. Ma is remegett érte. Ezt úgy kell elképzelni, hogy az etetőszékbe való beülés és az első lenyelt falat közötti időben gyorsan mozgatja mindkét karját és nagyokat sikítozik. Ha sokat szerencsétlenkedem sírni is képes. Imád enniKép Tiszta anyja, apjaKép
Hogy csinálom: Krumplit és a répát kis vízben megfőzöm. Egy kevés sót is teszek bele, bár ez gyakran elmarad. Csirkemellet kuktában szoktam főzni, egy mell kb. 6 porciónak elég. Amikor kihűlt, feldarabolom (kb. evőkanálnyi nagyságúra)és lefagyasztom. Amikor már majdnem megfőttek a zöldségek, beleteszem a fagyott húst és megvárom amíg megmelegszik. Leöntöm a felesleges főzővizet (kb. 1 cmt hagyok az alján) és öntök rá egy kis olívaolajat, majd összeturmixolom. Répa helyett, almát, céklát próbáltam eddig. A kuktába teszek egész meghámozott krumplit és répát, így a főzés napján azt turmixolom. Tápszert Áron sem fogadja el, rendes kajából bármi csúszik(csúszna). Dokinénink szerint ez így is van jól, anyatejcsis babának 7-8 hónaposan nem kell tápszert adni. Uzsis gyümibe is keverek egy kis rizsnyákot, hogy táplálóbb legyen.

Viola! Jó pakolást. Iszonyú munka egy lakást bedobozolni, már egy párszor volt hozzá szerencsémKép

Csengő! Ügyesek vagytokKép Voltatok vérvételen, mi újság Miki karikáival?

Tcis! Én még nem hallottam róla.

Most is próbáltam képet feltenni, de nem sikerült. Apa valami internet security programmal bojkottálja a képfeltevéseimet.

Andrea

KépKép
Áron

Lányok, mikortól adtok a babának főtt tojássárgáját a főzibe?

A minden nap kap-e husit témához még annyi, hogy a védőnőnk úgy mondta, hogy hetente 1x kapjon borjú- vagy sertéshúst, 1x kaphat (nem muszáj) bárányt vagy halat, vagy nyulat (ezeket Hippben láttam pl.), 1x főtt tojássárgáját, 1x túrót vagy sajtot, és 3x csirkét vagy pulykát.

Kép

Kép
liv

Anita Kép
A főzelékbe, mikor turmixolod lehet még tenni gabonapelyheket, tápszert is, így tuti táplálóbb, kalóriadúsabb. Meg Andris pl. imádja a gabonapépes gyümiket. Ezeket ráadásul "anyabarát sebességgel" lehet elkészíteni Kép. Ha híznia kéne, lehet ez egy megoldás. Én pl. ezeket most kihagyom, mert szerintem elég jó húsban van Andris. Bár mérve már 1 hónapja nem is volt.

Liv Kép
Tojássárgáját úgy tudom 10 hótól lehet adni.

Viola Kép
Költözésért, dobozolásért nem irigyellek, de bizti jobb lesz nektek Kép!

Laut én is puszilom!

Cedit
cedit

Cedit! Miből csinálod a gabonapelyhes gyümit?

Lányok indíthatok egy ki-mit-hányszor eszik körkérdést ismét?

Andrea

KépKép
Áron

Andi, mennyire részletekbe menően szeretnéd?
Dáviddal most kezdtük a napi 3x-i főzelék-, gyümölcskajcsizást (1 gyümölcs, 2 főzi, ebből egy husival), mert most lett 10 hónapos. 6-8 hónapos kora között 1x evett mást, 8-10 között 2x. Most kb. 5 szopi van (plusz az éjszakaiak, az változó), ebből 3 után van a főzi vagy gyümölcs.
Gyümölcsök: főleg alma, őszibarack, vilmoskörte, banán; főzelékek, fűszerek, egyebek: krumpli, répa, sütőtök, rizs, sütőtök, karfiol, brokkoli, paradicsom, tök, fokhagyma, cukkini, és minden, amit a szigorúbb táblázatok szerint is lehet, holnap próbáljuk a zöldbabot.
Hús: pulyka, csirke, nemrég óta borjú, sertés hetente 1x. Nemsokára megpróbáljuk a főtt tojássárgáját, de a túróval, sajttal még legalább 1, de lehet, hogy 2 hónapot is várok.
Nem tudom, mi érdekel még, egyáltalán arra válaszoltam-e, amit tudni szeretnél.

Liv

Kép

Kép
liv

A zöldborsót és a kelkáposztát kifelejtettem; amit még próbáltunk, de nem jött be: petrezselyem, spárga, meggy, cékla.
Így, asszem, mindent leírtam, amiket eszik Dávid.

Kép

Kép
liv

Fogat mi mosunk minden nap,próbálom nem elfelejteni Kép élvezi nagyon,mindig tolja a kis fejét a keféhez Kép
Enni én is a kismama táblázata szerint adok neki,amit abban ir kor szerint azt adom.Mosta a foga miatt szinte csak szopik,de alötte evett rendesen mindent.Mivel elég sok mindenre allergiás ezért még a tejtermékekkel várni kell nála, igy ő minden nap hust kap.Tojással is várni kell.

Viola
jó pakolást,örülök hogy végre megszabadultok onnan Kép Járás Kép

Anita
Dehogy baj hogy a tesód kisfiára hasonlit Kép Köszi a dicséretet Kép Judynak is Kép

Cedit
örlő fogak Kép vagy inkább a szenvedés miatt Kép
épitkezés Kép nem kis munka,de a végén annál nagyobb öröm Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Kaja:
Livike kedden lett 8 hónapos. Én 3× adok neki mást, délelőtt gyümit, ebédre főzit (hetente többször husival), vacsira meg vagy gyümit, vagy hippes tejbegrízt (imádja). De ő nem eszik olyan nagy mennyiségeket (kb. 1/3 üveg kaját, ha úgy számoljuk). Szopizni szokott, össze-vissza. Bár akkor is keveseket egyszerre (mindig 100 ml alatt, bár rég nem mértem). Éjszaka 1-2× kel. Hízni most (ilyen étrend mellett) 38 dkg-t hízott (ez mostanában rekordnak számít - volt, hogy semmit se hízott). Amúgy meg ha meglátja, hogy mi eszünk, mindegy, hogy mit, már jön kunyerálni Kép. Általában pici falatokkal meg szoktuk kínálni, és mindig ízlik neki, kér repetát Kép. Kivétel: egyik nap dinnyét ettünk, ami nagyon finom volt. Néztem, 8 hónapos kortól ehet, gondoltam, megkínálom egy kis falattal. Köpte ki és öklendezett Kép. Úgyhogy ez az egy nem volt nyerő, de minden más igen Kép.

Anita, nálunk Livikének sem ízlettek először a gyümik, alig akart enni. Mikor először kapott húst, úgy falta Kép. Lehet, hogy nektek is érdemes lenne megpróbálni.

Más téma:
CSODA történt! Megvan az első igazi kibújt fogcsücskünk! 5 hónapnyi szenvedés után Kép. (tegnap este fedeztük fel, fürdetés közben, majdnem elsírtam magam Kép. Gondoltam, most már nyugis éjszakánk lesz. Erre legalább háromszor felkelt, még jobban szenved, szerintem jön a mellette lévő is Kép.) Szegény gyereknek ma egész nap a fogát néztem, meg tapiztam Kép, hogy biztos kijött-e, vagy csak képzelődtem Kép. De tényleg határozottan kinőtt az első fogunk Kép.

Timi

Kép
Kép
timóca

Andi Kép
A gabonapépes gyümit 7 gabonás pehelyből (Milupa) csinálom tápszerrel és ahhoz keverem a gyümit. Vagy friss gyümit adok hozzá, vagy üvegeset (ha lusta vagyok Kép ) 100-150 gr gyümi megy hozzá.
De csináltam már minden félével, Humana Ha péppel, meg mikor mi volt itthon. Most már csak ezt a 7 gabonásat használom.

Evés (Andris 8,5 hós)

Sajnos a szopi nálunk abbamaradt 6,5 hós korában.

Reggeli (8-kor) tápszer 150-200 ml
Ebéd (12-kor) főzelék husival 200-250 gr
Uzsi (16-kor) főzelék husival 200-250 gr
Vacsi (19-kor) gabonás gyümi 200-250 gr
Elalváshoz (20-kor) tápszer 100-150 ml

Inni gyümilevet kap vízzel higítva (2/3 - 1/3). Evések után és étkezések között félidőben. Napi fogyasztás: 4-5 dl. (A védőnőnk szerint pont ennyit kell innia egy ennyi idős babának.)

A főzelékeknél szoktam variálni azt, hogy milyen kalóriadús legyen. Ha úgy látom, hogy lehetne jobb husiban is a gyerkőc, akkor a zöldséges-husihoz adok még tápszeres gabonapépet (szintén ezt a 7 gabonásat), vagy krumplit, rizst. Amúgy ezeket kihagyom. Feleslegesen nem akarom hízlalni. A főzibe egy héten 1-2x sajtot reszelek, a gyümis trutyókába 1-2x túrót is adok.

Elég kimerítő volt Kép?

Timi Kép Gratula az 1. fogakhoz.

Fogakról jut eszembe, hogy aztán beszéltem a dokinővel is, aki azt mondta, hogy ha már sok éjszakát nem aludtunk a fogacskák miatt, akkor érdemes csillapítani éjszakára a fájdalmát, nehogy a nem alvástól kimerüljön a gyerek (is), mert aztán az az immunrendszerét is kikezdheti. Õ azt javasolta, hogy a Germicid-C kúpból adjak éjjelre a gyereknek. Persze nem minden nap, max. egy héten 3-4x. Szóval kipróbáltam és 1x sírt csak fel, de el is aludt rögtön magától és 6-kor keltünk csak reggel Kép Ez óriási az előző éjszakánkhoz képest!!!

Cedit
cedit

Az ivást kifelejtettem: Livike vizet szokott inni kaja közben és után. (a teát és a gyümilét nem annyira szereti)

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!
Aron-Andi: nem vittuk el vervetelre, de a karikak megvannakKép

Irok en is etrendet.
hajnal5 szopi
7 ora szopi es 1 danonino (epres, vagy sargabarackos)+ kenyer ragcsalni
10-fel11 fele: kb egy hete hippes gyumolcs turoval vagy joghurttal(tudjatok az a ketszintes) elotte semmi nem volt uzsira
fel1 ebed: fozelek, vagy rizs husival, kerti zoldsegekkel , a boltit mar nem eszi meg es utana pedig biskotti 1-2 db (8 foga van igy nem okoz gondot)
fel4 megint valami gyumolcs, de egyretegu altalaban
fel7 nagyon nagy adag tejpep, most eppen a gabonas nestle a kedvenc

furdetes utan meg szopi es napkozben is kb 3 orankent evestol fuggetlenul.

Inni eves kozben es utan tiszta vizet kap. Utazaskor teat, cukros levet csak akkor kap, ha az uzsi vagy tizorai kimarad.

Amugy altalaban mindent megeszik amit mi eszunk az asztalnal. Igy is van egy ket dolog amit nem kene neki adnom (tejes dolgok, meg kakaos),de csipos fuszerekkel vigyazok.

Azt vettem eszre, hogy amiota a gyumolcsot elfogadja, azota hamarabb keri utana a foetkezest, es tobbet eszik
Udv:
csengo
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?