A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Lora! Kép
Kicsit könnyebb helyzetben vagyok, mert már elküldted a tábládat, és abban látom, hogy closty ill. serophen szedtél az elmúlt három hónapban.
A teszt két csíkos, tehát babás vagy szerintem! Kép
Mivel indukált a terhességed (closty, serophen) és alacsony a progi szinted, szerintem rögtön Duphastont kellene szedned vagy Utrogestan hüvelykúpot, ami a progi szint emelésére szolgál!
E.doktornõ a Duphastont a terhesség 36. hetéig szedeti ilyen esetben! (Nem pedig az elsõ három hónapban, amíg a méhlepény kialakul. Igaz utána a méhlepény átveszi a szerepét, de biztosra kell menni.)
A gyógyszer szedésének körülményei orvosra tartozik, FELTÉTLEN el kell menned a dokidhoz, mint ahogy tanácsolták is a többiek!
Ott mesélj el minden ismeretedet és félelmedet! Segíteni fog, az a dolga!

Nincs meg a múlt havi ébredési hõgörbéd?? Sokat segítene!

Szurkolok Kép Kép

Vanda
Vanda

Kata007 Kép
Örülök, hogy ilyen készséges vagy. Nem tudtam, hogy ez a tábla neked teljesen üres lenne Kép Kép
Ha gondolod beleteszlek, ha gondolod, nem. Végülis láttad milyen infókról van szó.
A hõgörbét köszi! Kép Hasznosítani fogjuk (fogom)! Kép

Breki Kép
Ezt most nem értem, hát te is szedsz folsavat is, meg Bromot is!!! Akkor mi legyen? Ne menjek a patikába már folsavért sem?...
Igen, sajnos most elért az a hullám, hogy eddig csendesen vártam, tûrtem, de mostmár bánt a dolog és TENNI cselekedni akarok végre.

Vanda
Vanda

Kedves Kisvuk, Újpocok, Monchy, Tímea, Alice, Éva, Indigo! Kép
Ha szeretnétek ti is táblát kapni, akkor írjátok meg nekem az emil címeteket! A tiéteket végképp nemtom.
Vanda
Vanda

Lora!
Irany a dokihoz, ne felj, senki nem fog elkuldeni! Sot!
Szerintem is, a csik az csik. Alnegativ eredmeny elofordul, de alpozitiv nem szokott lenni.

Vanda!
Van egy al-email cimem: katoka27@yahoo.com, oda kuldd el kerlek a tablazatot! Majd megirom a magancimemet is Neked!
Timea
Timea

Vanda,
Szedek Bromo-t és folsavat is, de nem este TV nézés elõtt egyszerre Kép mint ahogy Te Kép (ez csak vicc volt).
Brormo: reggel fél és este másfél szem
Folsav napközben ebéd tájékán!
Szóval nem közvetlenül egyszerre veszem be!
Lora, szerintem baba a pocakban! Vigyázzatok Magatokra és irány a doki bá!!!!!!
Pusz: Breki
Breki

Breki Kép
Akkor maradok az eredeti verziónál: veszek folsavat. Azt én sem gondoltam, hogy feltétlen egyszerre fogom benni a két fajta gyogyit. Este Bromo (jelenleg 3/4 szem), napközben meg a folsav. Kép Kép
Vanda
Vanda

Sziasztok lanyok!

Ma megjott, szal Edelweiss leci javicsd ki 3 c 1 cn-reKép Haladok, mar csak 35 napos volt a ciklusomKép

Voltam dokineninel is, szerinte is volt peteeresem, jo a gorbem, csak kicsit rovid a lutealis (?) fazisKép Azon meg remelhetoleg segit a closty, amit elkezdek mindjart szedniKép Ja es dokinenit kifaggattam a PCO-rol, es szerinte ha nioncs peteeres, sokan hajlamosak ralegyinteni, hogy PCOKép Szal ez se biztosKép A verkepem tokeletes, cukrom nincsKép A dokineni csak egyvalamin akadt le, a vasam ugyanis tok magas, joval a referenciatartomanyon felulKép Kerdezte hogy szedek vasat, vagy micsinalok en hogy ilyen magas?KépKépKép

Na ennyi voltam mara.

Pusssz: orsoly
orsoly

Lora
Szerintem is a ket csik, az ket csik, barmily halvany a masik. A hod is egesz jo es hogy nem jott meg az is. Csak az ovulacios tesztnel igaz hogy a halvany csik nem szamit Kép
Remelem hamarosan gratulalhatunk Kép
Melinda

OrsolyKép
Ez szuper, hogy ilyen jók az eredményeidKép Ez a vas dolog nagyon megütötte a fülem. Nem tudnál valami ötletet adni? Nekem hihetetlenül alacsony a vasam hiába szedtem már be minden gyogyit. A körzetim szerint innyekció kúrára kéne mennem. Nem tudod hogy sikerült a magas vas eredményedet elérned?
LoraKép
Ugye elmégy dokihoz?

Puszi: Doris
doris

Orsoly,
Azért magas a vas koncentáció a véredben mert a felszívódása nem jó ezért kellene folsavat szedned ami a vas felszívódását is segíti.
A terhesség alatt a kettõt együtt szokták adni.
Breki
Breki

BrekiKép
Nekem is azt mondták, hogy azért nincs vas a szervezetemben, mert valószínûleg valamilyen felszívódási zavarom van. Akkor szerinted én mit csináljak, hogy ne legyen ilyen hihetetlenül alacsony? A Folsav segíthet szerinted?

doris

Breki

Fekete rovid haj,fekete kabat.osszegornyedve ultem a szeken mert az egyetlen alkoholista apuka mellem ult.

MJ
Dokibacsi ma nem volt ,csak laborKépHozza jovo het penteken kell mennem

pussz Krisztinka
kriszti

Marcsi, Doris,
Voltam a dokinal aki egy tunder es nagyon drukkol nekem. Megis kicsit szomi vagyok. Az itteni egeszsegbiztositas csak akkor kezd el fizetni a no kezeleseert, ha a papajeloltnek megcsinaljak a spermavizsgalatot. Namarmost az en parom kozolte velem, hogy ezt talan el is felejthetem. Nekunk mar van gyerekunk, az inszemnel ket eve amugy is megallapitottak, hogy o "micsoda ferfi", ugyhogy semmi ilyen h...segre nincs szukseg. Majd mi osszehozzuk a gyerkocot onerobol. Szoval megakadtam mar az elso lepesnel.

Most amugy is kicsit padlon vagyok. Itt van egy olyan szokas, hogy a kismamaknak bulit csinalnak a szules elott, amikor is az osszes ismeros, barat havatalos. A lenyege az egesznek az, hogy a leglenyegesebb dolgokat ajandekkent megkapja az anyuka. Egy bababoltban regisztralja hogy milyen ajandekokat szeretne es ebbol a listabol valasztanak a meghivottak. (Tudom, eleg "amerikai" a dolog, de ez van.) Szoval a baratnom terhes es nekem kell ezt az egesz bulit megszerveznem. Egesz hetvegen azzal voltam elfoglalva, hogy babaruhakat, uvegeket, pelenkazot, babaketyereket valogattam ossze neki a regisztraciojahoz. En meg meg egy uvegcsenyi matyit sem tudok a paromtol kicsalogatni ...........

Lora,
Tuti, hogy terhes vagy, igy latatlanban mondom. Legyszike menj el orvoshoz, es ne hagyd magad lerazni. Nagyon fontos lenne a progeszteron potlas!!!!!!!

Lanyok,
A folsavat mindenki szedje!!! Itt kotelezo elkezdeni szedni a fogantatas elotti 1-2 honaptol. Nagyon sok szuletesi rendellenesseget meg lehet vele elozni.

Milyen volt a tali? Sajnalom, hogy nem lehettem ott.

Bocs a bo leert,
Cipomama
Cipomama

Cipomama!

A férj kérdés:
áruld el neki, hogy a dolgok változhatnak nála is:
- észrevehetetlen, de nagy károkat okoz a herevisszérség, és ez is bármikor kialakulhat
- valami gyulladás is okozhat bajt (tünetmentesen).
Nem véletlen, hogy elöbb a férj vizsgálatával kezdik, hisz mi az egy üveg matyit produkálni.
Nekem is volt már egy gyerekem, spontán, és ennek ellenére a dokim is ajánlotta a férjem vizsgáltatát. (Pont az elözö okok miatt.)
Ha meg lesz a lelet és tökéletes, akkor majd ujra büszkélkedhet.

Breki, Orsoly!

Az, hogy magas a vér vaskoncentrációja az jó. Szerintem pont azt jelenti, hogy sok megy be, jól felszivódik a gyomorból, az élelmiszerekböl (a vas legföbb "raktára" a vér (és a máj), máshová nem kell kerüljön).
És esetleg gyorsabban pótlodik, mint a természetes kiürülés (pl. bármilyen vérzéssel)...
Ha nem jól szivódik fel, akkor a vérben a koncentrációja alacsony.
Ja, a vas felszivódását gátolják a tejtermékek (azt hiszem a kálcium miatt), viszont segíti a C-vitamin.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok Lányok!

Már "régi" vagyok többek között mert már tavaly tavasz ota olvasok, irok nektek igaz azota "kicsit" változott a csapat.Azért még jöhetek?
Sajnos régi a gépem és nyár ota nem tudatam ezt a topikot letölteni egy fél év igy kimaradt.A listán még az elsön rajta voltam csak nem tudatm az adatim frissitetni a fenti okok miatt.
Ezer köszönet aki kitalálta, hogy 50 esével archiváltok.Azota én is itt lehetek ujbol. Köszi, köszi, köszi.
Diohéjban rolam:
30 éves vagyok
van már 5 és fél éves gyerköcöm
3 és fél éve probálgatjuk összehozni a kistesot sajna sikertelenül
3 orvost "fogyasztottam" eddig eredménytelenül.
Ja és szedtem 2 évig a "csoda"clostit eredmény 0.Volt egy HSG-m teljesen jo minden.Aztán ujabb closti, sajnos megint semmi. Na most mit csináljak még?
Lehet,hogy orvost váltok./Megint./
Sziasztok holnapra mindenkinek jo munkát!
Jutka
Ha bekerülhetek ujbol a listába akkor mondom az adatim:
JUTKA 41 cn 9c Vidék
khjutka

Lora,
Menj el dokihoz mielobb. Nagyon szoritok, hogy minden rendben legyen. Az egyik baratnom Doxiciklint szedett, amikor meg nem is tudta, hogy terhes. Amikor kiderult, hogy babat var, O is nagyon megijedt, de szerencsere semmi baj nem tortent, a kislanya egeszsegesen jott a vilagra es most is minden rendben Vele.
Ne izgulj!
A legjobbakat kivanom!

Lanyok!
Most volt a VOX riportmagazinjaban szulesrol szolo film. Olyan edes babucikat lattunk a Ferjemmel. Hajnalban megismetlik, felveszem videora.
De jo lenne mar nekunk is egy babuci!
Orulok, hogy jol sikerult a tali. Csak azt sajnalom, hogy en nem lehettem ott.

Vanda!
Gratulalok! Szep Valentin nap lehetett!
A Ferjem es en marciusban megyunk vizsgalatokra, addig nem kuldom a tablazatot, jo? Majd csak ha mar lesznek eredmenyeink is.

Puszi Mindenkinek,

Edus
Edus

Sziasztok lányok!
Remélem mindenki buzgon halad elöre, olvaslak ám még én is benneteket!!
Vanda, neked irtam e-mailt a táblázattal kapcsolatban, remélem megkapod rendben.
Puszi nektek, és hajrá a zebrákért!!
Barbi
Barbi

LányokKép
Szép jó reggel mindenkinek!Kép Megjött tegnap!!!!KépKép Most már mi is beléphetünk az élesben próbálkozók táborábaKépKép
CipómamaKép
Ugye megkaptad a leveleimet? Ne szomizz, inkább írok Neked magánban részletesenKépKép

doris

Jó reggelt lányok!

Szokatlan idõpontban, de itt vagyok!

Off: van vacsorahelyszín, hurrá!!!

Más újság nincs, puszi mindenkinek:

Lotti
Lotti

Sziasztok Lányok!

Elõsször is bocsánat mindenkitõl hogy nemtudtam elmenni a bulira de sajnos az apukám meghaltKép Majd még írok puszi mindenkinek Alice
Alice

Sziasztok lányok!

Ma sok melóm lesz, nem tudok jönni.
Tegnap vettem folsavat (3mg-ost lehet vény nélkül kapni), ma már el is kezdem.

A táblázatunk így áll jelenleg:
<pre>
Tábla rendben
1. Alma
2. Ancsi
3. Barbi folyamatban
4. Beszti X
5. Breki X
6. Caldea
7. Cipomama
8. Doris X
9. Edelweiss X
10. Edi
11. Edina
12. Edus márc.végén küldi
13. Eni X
14. Fércegér X
15. Gabomano
16. Kamilla X
17. Kata folyamatban
18. Klari félig
19. Krisztinka X
20. Lora X
21. Lotti
22. Mamacs
23. Marcsi folyamatban
24. Melinda
25. Mj Moni X
26. Orsoly X
27. Pucúr folyamatban
28. Sien X
29. Sugár
30. Szami
31. Tímea
32. Vanda X
</pre>

És akiknek várom jelentkezését:
<pre>
Nincs meg a címe:
Kisvuk
Újpocok
Monchy
Alice
Éva
Indigo
</pre>

Alice Kép Nagyon sajnálom, és fogadd õszinte részvétemet.

Vanda
Vanda

Vanda!

Szerintem engem nyugodtan kihagyhatsz. Így semmi értelme, hogy benne legyek. Szerencsére nekem semmi nem kellett a babához az apukán kívül. Kép

Kata
Kata007

Sziasztok Lanyok!

AliceKép Oszinte reszvetemKép

Lora: drukkolok, szerintem is baba van a dologbanKép

Breki! En Besztivel ertek egyet: ha alacsony a vas, szerinted azt jelenti hogy jol felszivodik? Mert szerintem ha alacsony, pont akkor panikol a doki beteggel egyutt, hogy jojjon a vas. Szal szerintem rosszul tudod, es a dokineni sem aggodott kulonosebbenKép

Doris!!! HurrrrraaaaaKépKépKépKép Akkor egy napon leszunkKépHajra, mindent beleKépJa a vasamhoz nem tudom mit szolni, minidg is jo ertekeim voltak belole, a terhessegemnel a vedono meg is jegyezte hogy jo kis tartalekokkal indulok nekiKép

orsoly

Ps: Marcsi, jajaja, otthon jutott eszembe, hogy vegul a franya Aviva-tornarol nem egyeztunk meg es el se hoztam fenymasolniKép En le tudnam (bar most epp bekrepalt a fenymasolo), valamikor ossze kene futniKép
orsoly

Kata Kép
Rendben van, ahogy szeretnéd! Kép Bár Barbinál is ugyanez a helyzet Kép
Bevallom, erre nem gondoltam elõre.

Lányok, ha valakinél minden rendben volt (párjánál is) és úgy jött össze a bébi, szerintetek benne legyen a táblában vagy sem?

Vanda
Vanda

AliceKép
Sajnálom, és fogadd õszinte részvétem....Kép A Hugicáddal mi újság? Jól vannak a Babucival? Minden jót kívánok és sok erõt a mostani lelki megpróbáltatásokhozKép
OrsolyKép
Köszi a drukkotKép Végül is majd rákérdezek a dokimnál, hogy mit javasol a vasraKép

doris

Doris, Ha kevés a vas a szervezetedben akkor azt pótolni kell, mert anémiát azaz vérszegénységet jelenthet.
Beszti, Én nem azt mondtam, hogy nem jó a sok vas a szervezetben, hanem azt, hogy a vas felszívódását segíti elõ többek között a folsav, de a folsav az másra is jó pl. a terhességet megelõzõ idõszakban szedetik a nõkkel (több európai országban kötelezõ is) a feljõdési rendellenesség kiküszöbölésére. Egyébként vízben oldodó vitamin, tehát a felesleg távozik a szervezetbõl, nem úgy a zsírban oldódó vitaminok.
Orsolynak nagyon szerencséje van a sok vassal mert így nem kell vas tartalmú vitamint szedni (egyébként székrekedést okoz, a terhes nõknél ez gyakori probléma)
Szóval a folsav nagyon hasznos és ajánlatos már a kivánt terhességet megelõzõen is szedni, bizonyított tény, hogy azon anyukák akik szedték a terhességet megelõzõen a 16. héten kötelezõ AFP eredményük is az orvosi prokol szerint is jónak minõsített eredményeket hozták.

Breki
Breki

Orsoly,Kép
A vas értéke a vérben min és max érték között van, ha neked az értéked a max. értékhez van közel (tehát az un. felsõ tartományban van, vagy azt meghaladja az nagyon jó!), de ha az alacsony értékhez van közelebb akkor még mindig nem lehet vérszegénységrõl beszéni, de ha a min. érték alatti akkor már szedni kell gyógyót. A magas vas koncentrátum mellett a hatékony felszívódás elõsegítésére szokták ajánlani a folsavat!
Egyébként inkább lennél magas vastartalmú mint sajnos ami vagyok alacsony!Kép
Bár igaz, hogy jogász doktor vagyok és nem orvosi, de ezt a témát alaposabban is körül jártam.
Breki
Breki

Alice,
Fogadd õszinte részvétemet!
Breki
Breki

Doris!

Hát a hugicám még nem szült meg köszönöm jól vannak de bármikor meglehet a picur.Megpróbálink erõssek lenni.Puszi Alice
Alice

Ezt találtam:
A folsav vízben oldódó vitamin. Régebbi szóhasználattal folátként is szokták emlegetni. Nagyon fontos szerepe van a szervezetben, és kiemelten várandós édesanyáknál, mert a terhesség korai szakaszában a fejlõdõ embrió gerincét (a velõcsövet) lezáró folyamat csak folsav jelenlétében megy végbe hibátlanul. Ezért várandós édesanyáknak mindenképpen ajánlott a folsav pótlása.Mihez szükséges?
A fehérvérsejtek képzéséhez
A vörösvértestek képzéséhez
A vérlemezkék képzéséhez
Az aminosavak anyagcseréjéhez
A nukleinsavak anyagcseréjéhez
A gyomor-bélrendszer épségéhez
A szájnyálkahártya épségéhez
Breki

Érdekes módon a mesterséges készítményekbõl felszívódása jobb, mint a természetes forrásokból. Ha valakinek jó a folsav-ellátottsága, akkor az elfedheti a B12 vitamin hiányában kialakuló tüneteket. Ez különösen vegetáriánus táplálkozást folytatóknál lehet veszélyes. A túl nagy folsavbevitel csökkentheti a cink hasznosulását.Miben található meg?
Legjobb folsav forrásaink a máj, a leveles zöldségek (különösen a paraj), a gyümölcsök, és az élesztõ.
Hiányállapotok Folsav hiányában a vérsejtek minden típusának száma csökken (ez a pancytopenia nevû betegség), a vérképben abnormálisan nagy vörösvértesteket látunk, nyelvgyulladás lép fel, gyomor-bélrendszeri tünetek jelentkeznek. Fejlõdõ szervezeteknél fejlõdési rendellenességek léphetnek fel.
Túladagolás
Vízoldható vitamin lévén nem lehet túladagolni.
Breki

Folsav
Vízoldékony, B-komplex tagja. Vörösvértestek képzéséhez elengedhetetlen. Nélkülözhetetlen a sejtosztódáshoz, fokozza a tejképzõdést, megakadályozza a vérszegénység kialakulását.
Breki

Ha valakit érdekel részletesebben is:

[url=http://www.krankenhausgruenstadt.de/jg/szuleszet/folsav.htm" TARGET="_top]http://www.krankenhausgruenstadt.de/jg/szuleszet/folsav.htm[/url]

ez egy szülész-nõgyógyász által írt cikk.
Breki
Breki

Szijasztok lanykakKép

Tegnap este megszületett Erika kislánya Stella.
3500 gramm és 55 cm.
Február 14-ére volt kiírva és tegnap megindították a szülést.Talan meg emlekeznek ra a regiek asszem Erdelybol irt.

Folsavat igenis szedni kellKépKépMindenkinek ajanlaom!

puszi Kriszitnka
kriszti

Doris,
Találtam Neked egy oldalt!

[url=http://www.lajfsztajl.hu/egeszseg/verszegenyseg/masodik.shtml" TARGET="_top]http://www.lajfsztajl.hu/egeszseg/verszegenyseg/masodik.shtml[/url]

Breki
Breki

BrekiKép
Nagyon hálás vagyok NekedKép Köszönöm!Kép
Erikát nem ismerem, de nagy gratula Nekik és jó egészséget kívánokKépKép

doris

Krisztinka,
Emlékszem Rád a váróból pontosabban az alkoholista fickó tûnt fel. Még meg is fordult a fejemben, hogy ez hogyan kerül ide, majd láttalak mellette és az jutott eszembe, hogy Ti mennyire nem passzoltok. Ezek szerint azonban semmi közötök nincs egymáshoz!Kép
Breki
Breki

Lányok,
A Babanet-en dr. Nagy is válaszolt Folavval kapcsolatban ezen kerseztül el tudjátok érni az oldalt:
[url=https://www.babanet.hu/szak/no34.htm" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/szak/no34.htm[/url]

Breki
Breki

Alice
Õszinte részvétem. Kép

Doris
Akkor mostmár hajrá! Úgy látom Orsollyal és veleg hajszálra ugyanott tartunk pillanatnyilag. Kép

Lora
Menj el légyszi a dokihoz! Nagyon izgulok értetek! Kép Aztán tessék a jó híreket gyorsan megosztani valünk is. KépKép

Jutka
Felvettelek a listába. Remélem nem leszel benne sokáig. Kép

Puszi,
Edelweiss

<pre>
Kisvuk 4c 82 cn Svájc 27 év
Újpocok 8c 68 cn Budapest 33 év
Gabó 31c 66 cn Miskolc 27 év
Monchy 7c 48 cn Budakeszi 32 év
Sugár 4c 46 cn Salgótarján 23 év
Orsoly 2c 36 cn Nagytarcsa 27 év
Lora 16c 33 cn Várpalota 25 év
Szami 12c 31 cn Budapest 30 év
Klari 9c 30 cn Budapest 31 év
Sien 17c 27 cn Budapest 29 év
Edi 11c 27 cn Maglód 33 év
Timea 3c 27 cn Miskolc 29 év
Fércegér 5c 26 cn Dunaújváros 27 év
Vanda 10c 25 cn Szolnok 26 év
Mamacs 14c 22 cn Budapest 24 év
Alice 36c 21 cn Budapest 29 év
Alma 8c 21 cn Györ 29 év
Melinda 7c 19 cn N-o. 26 év
Éva 34c 14 cn Nyíregyháza 27 év
Eni 6c 12 cn Pécs 27 év
Edus 5c 10 cn Svajc 25 év
Moni 10c 9 cn Törökbálint 28 év
Indigo 4c 9 cn Budapest 25 év
Jutka 41c 9 cn Vidék 30 év
Cipomama 5c 8 cn Los Angeles 35 év
Kamilla 5c 7 cn Budapest 26 év
Marcsi 5c 5 cn Budapest 27 év
Edelweiss 11c 2 cn Szeged 32 év
Doris 11c 2 cn Budapest 29 év
Orsoly 3c 2 cn Nagytarcsa 27 év
</pre>
edelweiss

Breki!

Csak azért, hogy pontositsam amit irtam:
Szerintem NEM a vas FELSZÍVÓDÁSÁHOZ elengedhetetlen a folsav, hanem a szervezetben történö HASZNOSULÁSához. (Mint irtad, pl, vörösvértestek képzödése).
Felszivódás: gyomorból (élelmiszerekböl) történö felvétel. Ehhez a vasnak C vitamin segíthet.
Hasznositás: felszivódás utáni szervezetben történö folyamat, ehhez van szükség a folsavra.
Szóval szerintem is fontos a folsav, csak két folyamat különbözik egymástól, mármint a felszivódás és a hasznosulás.

Ha valakit a többi vitamin is érdekel:
link:

[url=http://hazipatika.hu/topics/vitaminabc" TARGET="_top]http://hazipatika.hu/topics/vitaminabc[/url]

könyv:
Dr. Jávor Tibor: Vitaminkalauz Golden Book Kiadó 1998
(nagyon jó, sok infó van benne minden vitaminról és nyomelemekröl (meg a rostokról, ásványi anyagokról is))

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Alice !

Fogadd õszinte részvétem.

Szami
Szami

Beszti Breki és a TöbbiekKép
Nekem a minimális vasérték alatt van a vasam már hónapok óta. Szerintetek milyen multivitamint kezdjek el szedni a Folsav mellett? Az orvosom szerint bármelyiket de szerintetek? Van tapasztalatotok valamelyikrõl?

doris

Huuu Breki!!
juujjjj de kar,hogy nem tudom melyik csajsziKéplehettel!!!KépMost szomi lettemKépOlyan jo lett volna par szot beszelni!Most kimergelodom magamKépKép

piszi Kriszitka
kriszti

Lora !

Megkaptad az Emailt?

Szami
Szami

Doris! Kép

Szerintem próbáld ki valamelyik multikészítményt, van egy pár a piacon. (Centrum, Actival stb.) Teljesen különbözõek a vélemények, kinek melyik "jön be". Én szedtem egy idõben Activalt, de mint írtam is, hányingerem volt tõle, mert reggeli éhgyomorra vettem be, és a vas nagyon hamar felszívódik a szervezetben (még olyan fémes ízt is éreztem a számban).
Nem tudom, hogy van-e kimutatható hatása ezeknek a vitaminkészítményeknek. Ha eszembe jut a vitamin, iszok egy multis plusszt, amit még szeretek is.
Én csak azt tudom tanácsolni, hogy feltétlenül evés közben vagy után vedd meg a multivitaminos tablettát, bármelyik mellett is döntessz. Kép Kép

A gyogyik nevét elküldöd majd? Kép

Vanda
Vanda

Kriszti!

Ö az az Erika, aki szintén szedte a Macat (Erika2 néven irogatott), és aztán 13 hónap után lett babás?KépKép
Örökre emlékezetes marad nekem (ahogy igy utólag olvastam), hogy a doki neki már olyan gyógyszert akart adni, ami meghozza a mensijét (mert nem gondolták babásnak), de nem szedte be, aztán a teszt pozitiv lett.

Nagyon gratulálok neki, és a kisbabájához sok örömet!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Doris Kép Kép

bocsi.. "vedd meg" helyett "vedd be" akartam írni....... de evés közben is megveheted Kép Kép Kép
Vanda

Beszti
Igen o az!Az elso Maca-s babaKépKép

Kriszitnka
kriszti

Alice,

Fogadd õszinte részvétemet. Biztos nagyon nehéz idõszak áll mögöttetek.

Lora,

Nagyon izgulok és szorítok neked.

Vanda,

Köszi megkaptam a táblázatot, amint lesz egy kis idõm kitöltöm és küldöm vissza.

Alma
Alma

VandaKép
Köszi a jó tanácsot de most jövök a patikából. A hölgy nagyon kedves és segítõkész volt. Vettem folsavat ill. Elevit-et mert ezt találta a legjobbnak. Gondoltam kipróbálom aztán majd kiderül. Egy havi adag van egy dobozban. Egyébként teljesen kiment a fejembõl a gyogyikat megírni Neked. Egyet még most sem tudok de a többi itt van. Endo kezelésre kaptam Lucrin Depot ill. ..... nevû szurikat. Aztán a menzim helyre állítására Mikrofolin és Provera tablettákatKép A .....-ot holnapra megnézemKép

doris

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?