A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Macsek, mikor is milyen szakra jártál? Mert a barátnőm is Nyíregy-re járt fősulira, és igazából ő hívta fel a figyelmem arra, hogy valahonnan ismerünk (mikor néztük a talis képeket).
Vendég

Sziasztok LányokKép

LauKép
Édesek a srácok a képekenKép
Nagyon helyes, hogy a család csak a pihenést engedélyezi NekedKép
FogyásKépKép Nekem sem ártana, bár mindenki azt mondja, hogy fogyok, de én nem látomKép Bár a múltkor ráálltam a mérlegre (szerencsére nem túl gyakran szoktam) és én is láttam, hogy sokkal kevesebb vagyok, mint voltam. Azt hiszem a tejmentes diéta is belejátszikKép

NoémiKép
De aranyos a kazik között turkáló lánykádKépKépKép
A minap Eszti is ezt csinálta, csak ő térdelőállásbanKép Utána akkorát borult, hogy csak néztem...Kép

JutiKép
Meddig leszel egygyerkőcös mami?
Gratula a hízáshoz!!KépKép

TimócaKép
FotókKépKép
Gratula az újabb fogacskához!KépKép

TrompipiKép
Üdv itthonKépKép
A fotók nagyon jók, gyönyörűek a lányaidKépKép

ReditkeKép
Boldog 11. hót!!KépKépKép
Párizs-meglepi ezek szerint tényleg meglepi lett?Kép Ez nagyon jóKép
Szupik a fotók, Bálintod nagyon szép!Kép
PocilakókKép

VeraKép
Kornél tényleg nagyfiús márKép
Nagypapis fotóKép

KormiKép
BaciKépKép KiütésekKép
Remélem már jobb a helyzet nálatok.
Az éjszaka-átalvás megmaradt?
Pocilakó?

Áron-AndiKép
Végre Áronos fotók!!KépKép Hú, tényleg nagyfiú lett a srácodKép Kis vigyoriKép

MagikaKép
FotókKépKépKép
90 éves dédipapiKép Ez igen!Kép

MosziKép
Nagyi meglepiKépKép Biztos nagyon boldog voltKépKép
MászásKépKép

ViolaKép
De jó, hogy végre ki tudjátok magatokat pihenniKépKépKép

Rólunk: mióta kijöttek az újabb fogacskái Esztinek, visszatért az étvágya és 1 hét alatt 12 dekát hízottKépKép (csak összehasonlításként írom, hogy a múltkor 5 hét alatt 3 dekát sikerült összehoznia!)
Úgyhogy megnyugodtamKépKép
Továbbra is nagyon ügyes, egyre több új tudománya és produkciója vanKépKép Dumál, sikít, vigyorog, álldigál, üldögél, vigyorog, kúszik, macsizik-kutyázik, vigyorog és vigyorog...KépKépKép

Az egyik új tudománya (két lábon állva is megy nekiKépKépKép)
Kép

VigyoriKép
Kép

Puszi
Anita

KépKép
KépKép
vasani

Lanyok!

Nekunk ket dedi van.
Egy dedimama es egy dedi papa.

A papanak 7 db dedunokaja van a mamanak meg 6 db.

Ugyanis a ferjem csaladjabol van minda ketto es hat a csaladban van 5 db gyerek.
Igy anyosomeknak van 5 db unokajuk.

Hat nem semmi.
Es meg lesz, mert mi is tervezunk es a masik ket testver is tervez egy egy gyerkocot. Igy a kilenc unoka az alap.

Kép

Nos ezert erdemes elni.
Kép

Magi
Vendég

Liv!
A veres kaki nalunk meg 3 honaposan volt. igaz egyszer este egyszer reggel aztan semmi. Azota sem . De akkor sik ideg voltam es az egyik ismerosom mondta, hogy naluk azert volt, mert tul sok narancsot kapott a gyerek. Ket hetig tartott, mert ahogy leszakadtak a belbolyhok, mindig jott valami nyalkas veres valami. Szoval szerintem nem mulik el egyik naprol a masikra es nem baj ha csak tejet kap David, mert az legalabb nem bantja tovabb a gyomrocskajat. Ugyhogy nem baj ha nem eszik mast, mert akkor jobban gyogyul. Ha meg beteg az ember, akkor ugyis kevesebbet eszik.

Bocsi, hogy masra nem reagalok, de felujitas van nalunk.
csengo
Vendég

Trompipi-Andi,

2001-ben végeztem közgazdász-pénzintézeti szakon. Na most már kiváncsi vagyok mi sül ki ebből! Kép

M.

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Kormi! Igértél mit tudunk beszámolótKép Hogy vagytok?

Magika! Nagyon aranyos a dédipapaKép és Zolcsi is nagyon édi a csokornyakkendőbenKép

Edit! Ezek a huncut szemekKép Volt kitől örökölnieKép

Andi! MászásKép A ti déditek is fiatalos nyolcvanasKép

Viola! Sok jó alvást kívánok nektek az új otthonotokban isKép

Vera! Távban is tudnál dolgozni szakértőkéntKép Kornél persze mindennél többet érKép

Liv! Szerintem is menj be valamelyik gyerekkórházba. Ajánlom a Budait, ők kimondottan hasmenéses és kruppos gyerekekkel foglalkoznak. Nagyon tiszta és rendezett kórház. Õk nagyon sok ilyet láttak már és te is megnyugodnál.

Eszti! Nagyon tetszenek azok a tappancs nyomok a falonKép Eszti továbbra is tündériKép A kutyázást-macsizást már én is váromKép

Macsek! Én is azt hittem, hogy ismerem a VasanitKép Aztán kiderült, hogy csak egy hasonmása dolgozik a Budapest BankbanKép

Csengő! Mikiről már olyan régen írtál.

Mi jól vagyunk, Áron kúszik, minden tücsköt-bogarat meg akar enni. Kicsit megijedtem, mert olyan sokszor mondom hogy nem szabad, fújj... Ti hogyan csináljátok? Kedvencei a virágcserép, muskátli szirom, fű és minden más,ami egy baba szájába nem való. Fogunk még mindig nincs, anyám nyugtat, hogy nekem is 11 hónaposan jött ki az első.

Egy családi kép:
Kép

KépKép
Áron

Macsek Kép!
Azt kérdezi a barátnőm (Baji-Gál Erika), hogy nem levelezőre jártál? Mert szerinte 1 csoportba jártatok Kép. Kérésre tudok róla képet küldeni!
Vendég

Sziasztok!
Hat akkor rakok fel en is kepet a gyerekrolKép
Olyan szep minden baba! Mira, Eszti, Aron-Andi,Pipikeek, Zolcsi stb.

Miki mar kb 2 hete megy, eszik rendesen, nem is tudok enni, mert akkor rogton ker az enyembol is. Mindennap fozok neki, a kertbe nagyon sok mindent ultettunk a kedveertKép Kedvence a cukkini. gyumolcsot meg mindig csak a hippeset hajlando megenni, ami eleg megviseli szukos penztarcankatKép Tenyleg dinnyet ehet a gyerek? (Persze mag nelkul es hej nelkul)

David gyogyul?

Miki nalunk a 9. unoka es mar 11 van sot utban van a 12. is. Most azon viccelodunk, hogy kie lesz a 13.Kép
Ferjemeknel messzefoldon az egyetlen gyermek a fiam.

Lau, gyogyulsz? Tudsz pihenni a ket fiu mellett?

Beszti: mennyi sikert rakjak a kenyerbe?

Udv:
csengoKép
Vendég

Sziasztok!

Akkor én is dobok fel 2 képet:

Unokatesóval:

Kép

A bébitaxin:

Kép

Csengo,

nagyon jó a fürdőkádas kép! Márk is állandóan állni akar benne és hiába a csúszásgátló, így is mindig résen kell lenni, mert könnyen esik.

Áron-Andi,
nagyot nőtt a fiad, kép nagyon jó! Kép

Trompipi-Andi,
de levelezőre jártam! Kép Névről abból a rengeteg emberből csak kevés rémlik, mintha lett volna Erika is, de arcra már nem emlékszem. Küldesz fotót? Címem: afonya11@hotmail.com

Vasani,
a vigyoris kép csúcs!!! Kép

Moszi,
akkor bejött az ajándék ugye?

Strand: idén nyáron még nem merném elvinni Márkot, félek, nehogy fertőzést szedjen össze, bár lehet, hogy túlaggódom. Felfújható medijében imád lenni.

Nálatok mennyire anyásak a gyerekek? Nálunk 1 hónapja hirtelen annyira anyás lett, hogy őrület. És a mintababaként elalvó Márkból most olyan fiúnk lett, aki úgy alszik el, ha fogjuk a kezét vagy ha extra nyűgös, akkor ki kell venni az ágyból magam mellé, de még ez sem mindig elég, hanem rám mászik és a mellkasomon alszik el. Mondjuk nagyon jó érzés, hogy ennyire bújós, csak félek, hogy később nehogy hátrány legyen ebből, hogy nem tud elszakadni tőlem. Mondjuk a könyvek írnak erről a korszkaról, csak kiváncsi vagyok, hogy nálatok jelentkezett-e.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Lányok, tökre aggódom, már eléggé kivagyok. Dávid egy hete nem eszik, "csak" szopizik (azt, hála Istennek, bármikor hajlandó), most két napja vizet inni se nagyon akar, az egy hét alatt kb. 200 gr főzit evett meg összesen, ez háromszorra jött össze. Elég jó a kedve, viszont sokszor elsírja magát, ami egyáltalán nem jellemző rá. Továbbra is nyálkás, véres a kakija. (Holnap lesz meg a székletvizsgálat eredménye.) Jövő héten nincs a gyerekorvosunk, kihez fogok menni, ki utal majd be a vizsgálatokra, hova menjünk majd?
Pocsék érzés azt látni, hogy valami baja van, és nem tudom, mi, nem tudok segíteni neki.
A gyerekorvosukn mondta, hogy adjak neki gyógytápszert, mert a tej már nem elég neki, le fog gyengülni, ha nem eszik. Megpróbáltuk, hogy tiszta legyen a lelkiismeretem, persze - ahogy vártam - azt se ette meg.
Nem akarok panaszáradatot rátok zúdítani, de tényleg most már nagyon aggódom.

Liv

Kép

Kép
liv

Dinnyét 9 hónapos kortól kaphatnak a gyerkőcök.

Macsek, Dávid is nagyon anyás, ebben a korban ez természetes.

Kép

Kép
liv

Macsek, mindjárt megy fénykép.

Képzeljétek, ma voltam bent a munkahelyemen, megbeszélni, hogy mi lesz. Az van, hogy szeptembertől már számítanak rám. Bölcsibe viszont okt.03-tól kell vinni Lilit, az első 2 hét így is csak a beszoktatás. Úgyhogy most úgy néz ki, apa lesz vele itthon szept-ben (táppénz vagy szabi), és ő is fogja októberben beszoktatni. Izgulok nagyon, de a munkát is várom már.
Hétfőtől pedig a felgyűlt szabimat töltöm.

Most hallom, Londonban megint robbantottak. Szörnyű!!!
Vendég

LivKép
Olyan rossz olvasni, hogy ennyire kétségbe vagy esve Kép Teljesen megértelek és biztos én is nagyon ideges lennék, de gondolj arra, milyen hihetetlen szerencse, hogy van tejecskéd és szopizik Dávid. Mi lenne, ha még ez sem lenne??!! Próbáld meglátni benne a jó oldalt. Holnap kiderül hogy baci-e és ha további lépésekre van szükség, akkor a lányok tanácsoltak különböző kórházakat/rendelőket. Oda tudod vinni a pici fiadat.
Ne haragudj, nem okoskodni akarok, csak jó lenne egy picit helyrerázni most téged, mert nagyon el tudom képzelni, hogy ülsz otthon a lakásban kettesben Dáviddal és csak hergeled és hergeled magad és már annyira gyűrűz be körülötted az aggódás, hogy egyszerűen nem tudsz kilépni belőle.
Érezni a hozzászólásaidól, hogy teljesen kivagy az aggódástól. Gondolom, hogy nagyon nehéz, de szeretném, hogy picit rázd meg magad és lásd be, most annál többet úgysem tudsz tenni, mint hogy megvárod a holnapi eredményt, ha kell bejelentkezel valahová jövő hétre és addig is szeretgeted a pici fiad és szoptatod-szoptatod.
Én azt gondolom, ha nem fogadja el a tápot, akkor nem kell neki (laikus vagyok), ha nagyon éhes lenne, úgyis enne. Biztos vagyok benne, hogy próbálsz neki millió dolgot adni.
Pár hónapja, mikor Bálint beteg volt és sebes volt a torka+szája belseje, ő is csak szopott, pedig előtte már darabosakat is evett őrült nagy étvággyal. Egy hétig csak szopott, semmi baja nem lett és a betegség elmúltával ott folytattuk ahol abbahagytuk az evést.
Szóval LivKép remélem hogy a jó szándékot látod az irományomban, mert nagyon szeretnék segíteni.
Puszi,
Edit
6+6

Edit
Kép

Kép
reditke

SziasztokKép

Liv!Kép
Ma reggel írtam a kórházat, meg Áron-Andi is írta. Nem próbáltad meg felhívni valamelyiket? A gyerekdokitokra ne várj, ha ennyire aggódsz (ami érthető), hívd fel az egyik kórházat, egy hozzáértő biztos meg tud nyugtatni, illetve tud segíteni, hogy mit csináljatok.
Szerintem ne várj ezzel (bár én továbbra is a hasmenéses napokat gondolom ludasnak a dologban)

Áron-AndiKép
A tappancsokat egyenként festettem fel a falra, az egész szobában, körbeKép Örülök, hogy tetszik, köszi!KépKép
Ja-ja, én is sokat mondom Esztinek mostanság, hogy "nem szabad", "nem kéne", "ajaj mi lesz ebből", "vigyázz, óvatosan" stb.KépKépKép Szerintem ezt máshogy nem nagyon lehet. Van, amit hagyok, hogy megtapasztaljon, de van, amiért előre rászólokKép
Hogy érted, hogy már várod a kutyizást-macsizást? Most lesz kutyátok/macskátok v. házatok? Vagy most lesz megengedve Áronnak az ismerkedés?
Nagyon szép családotok van!KépKép A Te párod is céges pólóban nyomul otthon?KépKép

CsengoKép
FotóKépKép

MacsekKép
FotókKépKép Márk is nagyfiú márKép Mennyi jó pasi van itt a kiscsajsziknak!!KépKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

MacsekKép
Bálint is nagyon anyás. Apája néha csak úgy hívja: anyamajma Kép
A szomszéd asszonyunkat, akit egyébként imád, köszöni, kerítésen keresztül, ha én is ott vagyok nagyon szereti, de ahogy átadom és 3 lépésnél távolabb megyek, már sírás van.
Ez teljesen életkori sajátosság, így normális.

A napokban viszont elkezdett nagyon apás is lenni. Most sokat voltak együtt és reggelente sírásba tör ki, mikor párom lelép dolgozni.

TrompiKép Nagyon izgi lehet újra a munka, de én valahogy most nagyon nem kívánom. Bár erről a pocakbébi(k) is tehetnek, mert nem túl kíméletesek velem Kép

ÁronKép CsengőKép MacsekKép szépek-szépek a képek, és a rajtuk lévő főszereplőkKép

MagiKép Micsoda dédunoka kalkulációKép Követni sem bíromKép

CsajokKép Lehet, hogy le vagyok maradva valamiről, mert a nyaralás után nem olvastam vissza, de nagy hozzászólós CsirkesztKép már rég láttam erre. Tudunk róla valamit?

Edit
Kép

Kép
reditke

ReditkeKép,
Miről maradtam le??? Pocakbébi(k)??? Nem tudtam végigolvasni vagy 3 hét termését. Babát (babákat) vársz? És még ki? Csirkesz-nél lemaradtam!!! Gratulálok! Kép
Andi
Vendég

Edit Kép, nehogy azt hidd, hogy a pozitív gondolkodás elmarad - a negatív gondolatok mellett annak is jut hely Kép -, nagyon-nagyon örülök, hogy van tejcsi Dávid számára, és hogy szopizik.
Viszont az egy hét alatt 20 dkg-ot fogyott.
KÖSZÖNÖK MINDENT, AMIT ÍRTÁL. Nemhogy csak a jó szándékot látom benne, de jobban is érzem magam tőle! Igazad van: itthon ülök, és aggódom.
Pedig nyilván nincs nagy baj, max. kap majd antibiotikumot, ha kell, meg legfeljebb elmegyünk pár vizsgálatra.
Csak olyan rossz az (de ezt te is tudod), amikor nem érzi jól magát az, akit a világon a legjobban szeretsz, és te nem tudod, mi baja.

Jaj de furcsa ez a 6+6, de nagyon jó újra ilyesmit látni! Kép

Dávid is épp ma kezdte, hogy amikor Apa kimegy az ajtón, sírva fakad.

Anita Kép, nem kerülte el a figyelmemet, hogy írtatok a kórházról, csak előbb még holnap beszélek a gyerekorvosunkkal, mielőtt elmegy szabadságra (holnap még rendel), és attól függően lépünk tovább, hogy ő mit mond, illetve hogy mi lesz a tenyésztés eredménye.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Liv,
Benedek múlt héten a hasmenés alatt hiába evett végig, nagyon lefogyott, rossz volt látni a ráncosbôrû pociját. Azóta extra adagokkal pótolja, ami elveszett, sikeresen.
Amit kérdezni akartam: nem próbálkoztál tovább a Smectával? Ez az a gyógyszer, ami védôréteget von a bél nyálkahártyájára, aminek a megsérülése szokta a véres kakit okozni.
Tényleg nyugodj meg, nálunk is tovább tartott egy hétnél, pedig gyógyszert is szedte Benedek.
Mindannyian tudjuk, hogy nagyon vigyázol a fiadra, s biztos találsz majd olyan orvost, aki tud segíteni.

Áron-Andi:
lesz majd ki mit tud beszámoló, de mostanában túl hulla vagyok, most is csak benéztem. A pocaklakóval járó alacsony vérnyomásom meg álomkórom miatt, no meg a napközben aludni nem akaró örökmozgóm miatt (ma pl.kb. 6 kisebb balesete volt ôuraságának) totál nullenergián vagyok. Ha kicsit összeszedem magam, lesz képes beszámoló is.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok!

Segítségeteket kérném. Áron belázasodott tegnap este. 37,9 (mérve popsiban 38,4) volt a láza. A kisokosomat otthon hagytam és nem emlékszem, hogy mikortól láz a láz és mikortól kell kúp illetve ülőfürdő. Tegnap kapott egy kúpot, lement a láza most megint melegszik a homloka, 37,1 volt. Tud valaki segíteni? Nincs hasmenés, köhögés, orrfolyás csak hőemelkedés.

Andrea

KépKép
Áron

LivKép
Voltatok már a dokitoknál? Mi a helyzet? Hogy van a lurkód?

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Andrea!
Én 38 feletti hónaljban esetén adok kúpot, a popsiban mértnél 0.5 értéket vonj le.Figyeld a babót, ha nincs egyéb tünet akkor max 3 napig lehet lázas (háromnapos láz pld) nekünk fogzáskor volt egy pár napig hőemelkedésés lázas időszak.Ülőfürdő akkor ha a kúp nem segít, ill még nem adható.(én ugyan csak nedves ruhával törölgettem, az ülőfürdővel kapcsolatban vannak rossz tapasztalataim)

Noémi
fantikbaba

Kormi Kép, miután Dávid semmit nem fogad el az anyatejen kívül, így a Smecta nem megy. Eddig vizet ivott, most azt se, mert rájött, ohgy tud bugyborékolni a vízzel a pohárban, és ez sokkal érdekesebb, mint az ivás. Kép
Viszont kapja a Normaflore-t, azt szereti.
Meg ha meg is eszik nagy kínlódások árán mondjuk 30 gr kaját, abba nem akarok Smectát tenni, mert akkor még attól a kevéskétől is végképp elvenném a kedvét.

Andi Kép, nekünk azt mondta a gyerekorvos, hogy próbáljuk lázcsillapításra először a Nurofent, ez egy szirup, és asszem, 8 hónapos kortól adható (előtte pedig a Panadol Baby), nekünk az bevált. Rá 3 órára adható kúp, és mindkettő 6 óránként ismételhető. Mi a hűtőfürdőt 38,5 fölött alkalmaztuk, de az orvos azt mondta, hogy próbálhatjuk először a hűtőfürdőt, és ha utána hamar felmegy a láza, akkor a kúpot, de adhatod előbb a kúpot is, és ha nem viszi le, akkor jöhet a hűtőfürdő, illetve 3 óra múlva a Nurofen vagy a Panadol Baby. (Érdekes módon nekünk a vény nélkül kapható Nurofen vitte le legjobban Dávid lázát.)
Különben nálunk kicsit később jött a hasmenés, nem egyidejűleg a lázzal. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nálatok is feltétlen lesz, csak hogy elképzelhető, hogy nálatok is a vírus a ludas, amiről írtam.
Ezt most elküldöm, utána folyt. köv., csak hogy nehogy elvesszen.

Kép

Kép
liv

Anita Kép, köszönöm kérdésed, jobban vagyunk, mindketten. Kép
Voltunk de. az orvosnál, illetve megvan a székletvizsgálat eredménye is: hála Istennek, negatív! Kép Tehát nincs baktérium.
Dávid ma nagyon jókedvű, sokat szopizik, viszont mást továbbra se eszik. 30-40 gr-ot tudok beleerőltetni, de azt is csak akkor, ha kiabál vagy sír, és ilyenkor nyitja a száját, de épp most elhatároztam, hogy én nem akarom, hogy így zajljanak (na, ez egy jó szó) az evések, úgyohgy most egy napig békénhagyom a gyümivel, főzivel, és utána újra próbáljuk, hátha akkor megy. Látom, hogy egyszerűen nem esik jól neki, most hagyok egy kis időt neki meg a pocakjának, aztán vasárnap reggel újra megpróbáljuk.
A gyerekorvos mondta, hogy hétfőn még hívjam fel délelőtt, illetve a két hét szabadság alatt is egyszer ki tud jönni, ha szeretném. Azonkívül egy barátnője fogja helyettesíteni, amíg ő nem lesz, tehát lesz kihez menni, ha kell. Plusz megadta egy gasztroenterológus számát, akit hívjak fel, ha a kaki és benne a vér nem javulna, de azt mondta, ha nem rosszabbodik, illetve ha javul a helyzet, akkor nem kell hívnom, mert ha a bélnyálkahártya sérült, annak kell 2-3 hét a regenerálódásra. Most én úgy áltom, hogy rendeződik a kaki, tök jó, nosztalgiázom, újra anyatejes kakija van. Kép
Azért remélem, most már visszajön az étvágya is.

Liv

Kép

Kép
liv

még 2 napja írtam egy netes dr nőnek, most jött meg a válasza:

A hasmenéses nél valóban legjobb therápia a szoptatás. Igaz, hogy 10 hónapos kor körül valóban nem fedezi a teljes energia szükségletet, de a gyerekeknek hamar visszaáll az étvágyuk egy-egy betegség után. semmiképpen nem erőltetném az evést, de mindig többféle lehetőséget kínálnék fel. Elsősorban főtt répát, főtt rizst, almát, almakompótot, banánt, főtt krumplit kínálnék. Létezik egy ORS200 nevű bébiital is, ami répaléből-rizsnyákból áll és kifejezetten hasmenésben ajánlják.
Negatív széklettenyésztési eredmény után elsősorban türelmet ajánlok a kisbaba táplálásához, az sem baj ha átmenetileg megáll a súlygyarapodása, ha teljesen meggyógyul a vírusfertőzésből, szép fokozatosan helyreáll az étvágya, nem kell erőltetni. A teljes gyógyulás akár 2 hét is lehet.

Kép

Kép
liv

Andrea Kép
én 38.5 felett (fülben/végbélben 39.0) szoktam kúpot adni, addig csak figyelgetem, és mérem a lázát. Vagy ha hirtelen emelkedne, akkor is adok.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Andi, hogy van Áron?

Kép

Kép
liv

Köszi, jobban. Éjjel még 38 (38,5 popsiban) fokot mértem, kapott egy fél kúpot, hogy jól aludjon. Ma már eleven, jól eszik. Tegnap az ügyeleten nem tudtak semmit megállapítani. A dokinéni mondta, hogy nem tud jósolni vagy ennyivel megússzuk vagy előjön valami tünet. Bizakodom, hogy ennyi volt. Én a fogára gyanakszom, ahogy bekenem dentinoxszal az ínét megnyugszik és elalszik. Két napig nálunk is csak szopi volt, ma már evett 3* kanalas ételt.
Nálatok?

Köszönöm a tanácsokat, sokat segített.

Andrea

KépKép
Áron

Két érdekesség a fogakkal és a betegségekkel kapcsolatban:
a gyerekorvosunk mondta, hogy fogzáskor legyengül az immunrendszer, és így sokkal könnyebben elkapnak egy betegséget; a védőnő pedig mondta, hogy amikor beteg egy baba, felgyorsul az anyagcsere-folyamat, és így gyorsan előbújik az éppen kibújni készülő fogacska.

Mi is jól vagyunk, kaki rendben, a kedve is nagyon jó Dávidnak, du. megkínáltam vilmoskörtével, evett 100 gr-ot, tovább nem is erőltettem, ennyi esett jól neki, örültem, hogy eszik, a nagypapája büszke is volt rá, neki is a vilmoskörte a kedvence. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

LivKép

Vilmoskörte az átlátszóbb fajtából?Kép
fantikbaba

Aha Kép

Kép

Kép
liv

Andi, hogy van Áron?

Lányok, merre vagytok?

Kép

Kép
liv

TrompipiKép
Igen, az első vizsgálat szerint ketten vannak, de ez majd augusztus 8-án kiderül, hogy tényleg hányan laknak odabennKép

KormiKép
Álmosság ismerősKép

LivKép
Örülök, hogy Dávid jobban van már. Csak akartam neked írni, hogy unokahugomnak most májusban volt egy éves a kislánya és a mai napig csak szopik és olyan masszív kiscsaj, hogy ihajj.

ÁronKép
Hogy van a legényke? Sok gyógypuszi neki.

Ennyi.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

És amit elfelejtettem eldicsekedni Kép
Bálint pénteken elindultKép
Nagyon édes ahogy totyog és szalad. Már az egész lakást bejárja két lábon.
Esések egyelőre csak popsira vannak, de sok-sok lépés után.
Nagyon cuki.

Edit
Kép

Kép
reditke

Köszönjük jól vagyunk (kopp-kopp). Hőemelkedés megszűnt, nem tudni mi okozta. Kedve jó, bár sokat sírdogál a foga miatt. Én a jobb szemfognál látom nagyon duzzatnak az ínyét, illetve a fog vonala is látható. Igazán kibújhatna már az első fogacskaKép.

Pénteken megyünk Horváthországba nyaralni és szükségünk lenne egy utazó ágyra. Van ötletetek hol lehet ilyet bérelni?

Gratulálok Bálint babának a totyogáshoz, szaladáshozKép

Andrea

KépKép
Áron

Edit Kép, először is: gratula Bálint elindulásához! Kép
Három napja indult el, és már szalad, bejárja a lakást? Ez igen! Nem semmi legénykéd van!
Láttad az első lépéseit? Netán apa is?
Csak kíváncsiságból: hogyhogy még mindig csak szopik az unokahúgod kislánya? Nem fogad el semmi főzit, gyümölcsöt?
Dávid már 20 dkg-ot fogyott az egy hét alatt, de nem nagyon akar enni most megint. Evett egy kis gyümit az elmúlt napokban, de nem igazán kér még semmit a tejcsin kívül.

Andi Kép, jó, hogy jobban van Áron. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

SziasztokKép
Most vagyok pár napig, aztán megint a süllyesztőé leszekKépKép
Az van ugyanis, hogy sosem vagyunk Bp-en, hanem egyik nagyszülőtől nyomulunk a másikig, majd vissza. Így Boti a Balcsi parton, és a Rába parton töltheti a nyarat. A gond csak az, hogy a nagyszülők egyikénél nincs net, a másik helyen meg van - de sosem jutok gép elé.

Boti tegnap volt 10 hónapos. Újabb tudománya nincs, újabb foga nincs, ellenben nagy kópé, igazi vízi csibe (kakaskaKép). Már harmadik napja ő is beteg, ez a hasmanős cucc őt is elkapta. Jobban mondva Boti benyalta valahonnan ezt az enteroakármi vírust. A láznak szerencsére úgy tűnik vége, de a hasmenés még tart. Nem hajlandó semmit sem megenni, szerencsére inni azonban nagyon sokat iszik. Az egyetlen, amit ma már hajlandó volt elnyammogni, a bio buláta. Nem hiszem, hogy ettől jól lakna, de legalább eszik vmit.

Én jól vagyok, szombaton megyek dokinénihez a kistesóval. Elvileg addigra már betöltött 15. hét leszKépKép
Émelygéses korszak lezárva, és jelentem alásan fogytam 3 kg-t. Most szinte könnyebb vagyok, mint mikor Botival lettem pocakos. ÉÉÉÉS, a külön nagy szám, hogy a cickó-mickók is összementek, így az összes melltartóm jó rám, ami a Boti-pocakosság előtt jó voltKépKép Most kihasználom a lehetőséget, hogy amíg beleférek ezekbe, villogjak ApájánakKépKép

JudyKép
Nagyon aranyos vagy, hogy írtál nekem sms-t, és ezer bocs, amiért nem válaszoltam. Akkor már Kőszegen tobzódtam, és rögtön nem válaszoltam, később kiment a fejemből, utána meg fejvesztve spuriztam Vp-be dokihoz, a lázas-hasmenős Botival.
Örülök, hogy Ti jól vagytok, KisGének gratula a hízáshoz, és a felálláshoz. NagyGé várja már az ovit?

ReditkeKép
Nagy-nagy gratula a duplapocakossághozKép Így kell ezt csinálni, jól belehúzniKépKép
Bálint ügyi fiú a tipegésselKép

LauKép
Örömmel olasom, hogy már túl vagy a műtéten. Mielőbbi teljes felgyógyulást kívánok, és drukkolok, hogy most is ugyanolyan ugyi legyél, mint 18 éve.

Csirkesz (aki megpróbál visszaolvasni, de erre mérget venni nem merKép)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Fogcsikorgatós gyermekek anyukái!

Azt az új infót kaptam, hogy a fogcsikorgatás a fel nem dolgozott stressztől van.
Szóval relaxáljátok a manókat Kép
cedit

Sikítozós babákról nincs infod?

KépKép
Áron

Sziasztok,
általában csak olvaslak titeket, nagyon helyes gyerköceitek vannak!

AndiKép
Utazóágyat lehet bérelni a Mini Manó Babacentrumban (XIV. ker. Nagy Lajos kir. útja 112. tel.:251-3126 www.minimano.hu)

Szilvi
agugu

Sziasztok!

Sokat írtok, de jó olvasniKép De sajnos időm nincs mindig reagálni rá. Minden nyaralni indulónak nagyon jó pihenést kívánok, a jó idő adott a hétenKép

Csirkesz: köszi, hogy gondolsz rám, és ugyanúgy mindenkinek, nagyon jólesik és sokat segít!!
Boti stramm kissrác, secperc alatt túl lesz a bacin és pancsolhat tovább. Pocaklakó mocorog már? Érzed már?

Liv: Dávid hogy van? Elfogad azért már mást is rendesen? Fantasztikus, hogy ennyi idősen még tudod őt úgy szoptatni, hogy elég legyen neki!!

Reditke: gratulálok Bálintnak, csak így tovább!!Kép Pocaklakó(k)??

Szerdán megyünk ki a telekre, valószínű, a tóhoz is levisszük a fiúkat, most fog Balázs először pancsolni. Kíváncsi vagyok, mit szól hozzáKép

Tegnap voltunk méredzkedésen, Balázs most 76 centi ( hogy mérik, mikor már a 80-as ruhák is valamelyik kicsi rá??) és 8600 gramm. Doki bácsi megdicsérte, hogy jól néz ki, jót tett neki a vas. Szeptemberig kell szednünk a napi 2x10 cseppet, akkor lesz vérvétel megint.
Sajnos Ákost egyelőre nem tudom bevinni az allergia-kivizsgálásra, amit tanácsoltak június elején, ha most elkezdődnek a kezelések, szerintem nem lesz hozzá energiám. Jó lenne már túllenni rajta, de biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz.
Képzeljétek, nem is meséltem - azt hiszemKép, hogy egyik ismerősömnek 15-én született a kisfia 4800 grammal és 61 centivel. Természetes úton szülte meg!! Hihetetlen, a kismama egy törékeny, vékony nő, mégis megszülte. Nekem bőven elég volt Balázs 3750 grammos súlya isKép

Pár kép a múlt hétről:

Kép
Kép
Kép
Kép

Szép napot mindenkinek!!

Lau
lau

LauKép
Olyan jó olvasni, hogy ennyi erőd és önbizalmad van. Helyes-helyes, máshogy nem is lehet végig csinálni. Az is tök jó, hogy a srácokkal mentek pancsolni. A képek szuperek, Ákosnak hihetetlen bicepsze van, Bazsi meg olyan édi, ahogy melletted állKép

Felbuzdulva a képeken, amiket tegnap és ma sikerült végignéznem, én is dobok kettőt a sikeresebbek közül. A kiskrapek nem hazudtolja meg magát, mert kolbászt eszik, és motorozik (a potyautasával, mert csak vele igazi a száguldásKépKép)

Kép

Kép

Boti szerencsére tovább javul, és bár tegnap nem nagyon akart enni, a WC tartály fertőtlenítő, vizet kékre színező tablettát azért megdézsmálta, és kék szájjal vigyorogva jött elő a konyhából, ahol is ő fejezte be a bevásárló szatyrok kipakolásátKépKép Mivel a tablettából nem hiányzott sok, nem vittem dokihoz, hanem egy ruhazsepivel kitöröltem a száját, a kezeiről lemostam a kék masszát, de a körmei alól még körömvágással sem bírtam eltávolítani a szert. De ma reggelre a cumizás hatására tiszta lett a körme isKépKép Talán a fertőtlenítő billentette helyre, mert ma reggelizett, tegnapinál szilárdabbat kakkantott, és meg sem áll a mászásban.

Holnap jön a védőnő, hozza a kiskönyvemet. Szerintem bonbonra pályázik, mert ha ő jön, mindig kap egyet, ha én megyek, semmit sem viszek. Így most úrinő leszek, mert házhoz jön a kiskönyv - de azt azért nem mondanám, hogy a 15. héten elkapkodva kapom majd megKépKép

Na pussz mindenkinekKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CsirkeszKép
Már 15 hét? Kép Amindenit, de telik az idő.
Kicsifiad hihetetlen csibész kinézetű még mindig. Nagyon jók a fotók. Ezek az orvosok, ha tudnák hogy a klotyesz fertőtlenítő milyen jó hatású a hasmenésre, tuti alkalmaznák Kép
Émelygés elmúlásért és 3 kiló fogyásért irigy. Én most nagyon nyűgös vagyok, mert Bálintnál egyáltalán nem voltam rosszul, bezzeg mostKép
De!! Ez nem fog fogyással járni, hanem csúnya hízással, mert bár múlt héten 2 napig mindent visszahánytam, de azóta folyamatosan eszem (ezt szó szerint kell érteni) és akkor nincs hányingerem. Nagyon gáz.

LauKép
Mindig örülök, ha olvasom soraidat. sokat gondolok rátok. Gyönyörűek a fiúk és szerintem tök hasonlítanak egymásra.

CeditKép
Stressz. Hááát. pedig én azt figyeltem meg, hogy mindig akkor nyikorgat, mielőtt kibújik egy foga. én tutira hittem, hogy viszket az ínye és valahogy így akarja megvakarni.

LivKép
Fiacskádnak további javulást. Ti mikor mentek dévény kontrollra? Mi most augusztusban, meg kell mutatnom hogyan jár.
Igen szalad és nagyon stabil. Szerintem azért, mert egyáltalán nem volt "erőltetve" nála az elindulás és már hónapok óta közlekedik egyedül a bútorok mellett.
Én láttam első pár lépését. Szobácskájában ültünk a földön, én terpeszülésben. Õ pakolászott az kanapén és egyszer csak megfordult és odatotyogott hozzámKép 5 lépés volt.
Annyira meglepődtem, hogy elkezdtem tapsolni, sikongatni, kacagni, tehát jó erős tetszés nyilvánítás volt. Ezen ő felbuzdult, visszamászott és újra jött. Néhányszor ezt megcsinálta, majd nem járt többet.
Ez volt péntek délután. Péntek este viszont elutaztunk anyósomékhoz és ott egyik pillanatról a másikra fogta magát az udvaron a fűben felállt és vagy 15-20 lépést egyhuzamban megtéve elgyalogolt az egyik játékig. volt nagy üdvrivalgásKép

Unokahugi szopis babája: Különösebb oka nincs, amennyire én tudom. Igazából nem is erőlteti nála az etetést, szeret szoptatni, sok teje van, gyerek nő mint a bolondgomba. Néha próbál adni neki mást, de csak azt hajtogatja a kiscsaj, hogy dididi. Unokahugom is 3 éves koráig szopott, úgyhogy neki ez természetes.

Na puszi lányok.
Edit 7+4

Edit
Kép

Kép
reditke

Hali

Már megint nincs időm írniKép kétgyerekes lettem ismét. de már nagyon hiányzott Gergő és úgy örült nekünk, Kisgének isKép

Lau
Jó telkezést és pancsolástKép képek szupik, főleg a teherautós, látom Te sem unatkozolKép

Reditke
Gratula az első lépésekhezKép émelygés remélem hamar megszűnikKép

Csirkesz
örülök, hogy előkerültélKép Boti nagyon vageszKép akkor már nem is szopizik? fogyásért irigyKép Kőszegen mit kerestél? Gergő várja már az ovit. én nem, már most hiányzikKép de csak novembertől megy. Wc-fertőtlenítőKépKép Azért remélem jöttök még a nyáronKép most mi lesz, mentek vissza a germánokhoz, vagy maradtok?

többieknek is puszi, remélem mindenki jól vanKép

kép:pombermacizaba

Kép

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok! Kép

Reditke Kép, ez az elindulás tényleg nagyon klassz élmény lehetett, biztos nem semmi látvány, ahogy egyszercsak feláll a gyerkőc és jár, főleg, hogy ilyen gyorsan megy neki, egyből 5, majd 15 lépés. Kép Bálint nagyon ügyi.
Szerintem nem baj, hogy folyamatosan eszel és hízni fogsz esetleg, két babára simán rá lehet fogni. Kép
Tök jó, hogy az unokahúgod babája még ennyit szopizik, és hogy elég neki a tejcsi. Ügyik.
Épp tegnap kellett hívnom a dévényes csajt, elmondani, miket csinál Dávid, nagyon elégedett volt, legközelebb aug. végén kell hívnom, és ha továbbra is ilyen szépen fejlődik, azt mondta, akkor "nem piszkálja", csak telefonon értekezünk.

(Közben Dávid nagyon türelmetlen, úgyhogy csak gyorsan.)

Csirkesz Kép, Boti továbbra is nagyon édes, és látszik, hogy nagy kópé. Remélem, hamar túl lesz a betegségen. Jobbulást neki.
Dávid nemrég a jódos üveget vette ki a szekrényből, azt vettem észre, hogy tiszta piros a szája meg az arca, jól megijedtem, de szerencsére nem evett belőle, úgyhogy csak jól alaposan megmosdattam, kimostam a száját.

Lau Kép, Dávid ma már evett úgy-ahogy, remélem, most már helyre rázódik.
Nagoyn boldog vagyok, hogy még ennyit szopizik, és hogy ennyire igényli, nagyon szeretem őt szoptatni.
Jófej Bazsi a dömperben. Kép

Sír, megyek.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Nálunk úgy tűnik, hogy elmúlt a buditabletta hatása, mert tegnap estére megint belázasodott a kölök. Ma reggel még nem volt alkalmam megmérni, mert egy rövid játék és szopi után most megint alszik. Gyanítom, hogy Panadol lesz a szunya végeKép A hasa is megy még mindig, de kezdem megfigyelni, hogy délelőtt jobb, mint délután. De legalább eszeget, és sokat iszik.

Kenyérsütő AnyukákKép
Szeretném én is elkérni tőletek azt a receptgyűjteményt, amit pár hete kezdett el valaki elküldeni a jelentkezőknek. Na nem tört meg a jég, nekem még mindig nincs, de van egy barátném, aki nemsokára szülni fog, és még mielőtt megszületik a baba megyünk hozzájuk látogatóba. Neki vett a férje kenyérsütőt, de kezd elmenni tőle a kedve, mert a használatiban levő receptekkel nem aratott valami nagy sikert. Õt szeretném meglepni a receptgyűjteménnyel.
Na meg magamnak is elmentem, hátha egyszer én is felcsapok péknénekKépKép

Na megyek kávézni, meg tusolni, hogy a védőnőnek szép legyek, üde és frisschhhhhhhhhhKép

Csirkesz
14+7 (asszemKép)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Bocs, hogy csak igy neha beledumalok a topikba, csak szeretnem elmeselni, hogy eggyik baratnomnek a kisfia a magas laztol lazgorcsot kapott ami eleg veszelyes. A napokban kaptam tolle levelet idezem "Nos vegre hazajottunk a korhazbol es eszheztertem ebbol a remalombol,nem is tudom leirni es talan el is akarom felejteni de nem tudom ezt ami tortent.Csak egyszeruen valami virus jatszott kozre az egeszben attol ment igy fel a laza es hiaba adtam be neki a lazcsillapito kupot es hiaba a tusolas is,a laz 39,8 volt es lazgorcsot kapott a pici fiam.Ez sajnos epilepszias rohamhoz hasonlo tunetekkel jar,szornyu latvany es a tehetetlenseg ami urra lett rajtam felelmemben hogy elveszitem ot akit annyira szeretunk megorjitett.Most is sirok,nem birom ezt neked elmondani,se leirni ,sajnalom........" En azelott ilyenrol nem is hallottam de ezentul bisztossan meg jobban oda fogok figyelni. Kulonben a baratnom egeszsegugyi nover. Nem akarok ilyezgetni senkit, de szerintem jo tudni, hogy ilyen is letezik, csak ne kelljen megtapasztalni.

Ha mar a jarasrol irtatok eldicsekszem en is, hogy Elisa pontossan 10 honapossan megtette az elso lepeseket es azota rohamossan fejlodik. Egyenlore meg neha azert megkapaszkodik a butorokban de mar tobb metereket megy egyedul.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Reditke Kép
Fogalmam sincs, hogy mennyire igaz ez a stressz-fogcsikorgatás. Lehet, hogy a Te fiad tényleg az ínyét vakarta Kép

Sikítozásról nem tudok semmit, csak annyit, hogy Andris imád sikítozni. Vissza szoktam neki sikítani és akkor sikítgatunk egy ideig. Nagyon élvezzük Kép

Lányok, lenne 1 kérdésem:

tudja -e valaki, hogy a szoptatás vége után mennyi idő amíg a mell még alakul, kicsinyedik, mit tudom én mit csinál? Magyarul mennyi idő múlva érdemes az új melltartókat beszerezni. Köszi előre is Kép
cedit

Sziasztok!

Mindenki nagyon tundi.

Lau!
Ugy orulok a kepeidnek. Kép

Tcis!
A ferjem volt lazgorcsos, de O mar 38 foknal is gorcsolt gyerekkoraban.
Igy ha en 38-at merek popoban, akkor kap egy egesz kupot, hogy ne nagyon erje el a 38-at. Bar mar volt akkora laza, de nem volt gorcs.
Nos a gyerekorvosunk ugyan az aki a ferjemnek volt, igy jo mert mindent tud, hogy mi lehet Zolinal ami a ferjemnel is volt.

Tenyleg vigyazni kell vele.
A ferjem gyerekkoraban fuldoklott tolle, nem kapott levegot stb...

Magi
Vendég

JutiKép
Édes a pombermacizabálósodKép

CsirkeszKép
Mondd meg ennek a Boti legénynek, hogy kapja össze magát. De ténylrg neki is sok gyógypuszi. Pont ma néztem a talis képeket, amikor Bálinttal szedik ki egymás szájából a biobulátátKép
Te nőci, a 14+7 az véletlenül nem 15??? Kép Kép

TcisKép
Rosszul hangzik, de köszi az infot.

CeditKép
Én egy hete hagytam abba a szopizást és félig-meddig már visszaállt, de szerintem ez tuti egyénfüggő. Bár nálam az új terhesség miatt ki tudja mi hogy alakul, szóval én nem vagyok megbízható forrás.

Sikítozni mi is dialógusban szoktunk és az a vicces, ha ő egyet sikít, én meg kettőt, akkor gyöngyöz a kacagása úgy tetszik nekiKép

Edit
Kép

Kép
reditke

Csajok Kép
mi voltunk a léghajó programon www.leghajo.hu pont az ilyen esetekre való, hogy az ember tudja, hogy mi jöhet és mit kell akkor tenni.
Elmondták, milyen a lázgörcs, mit kell tenni, mennyi az esélye, hogy újra jöjjön... stb. és ezen kívül nagyon sok csecsemőket érintő kérdést kitárgyaltunk.
Megtanultunk újraéleszteni és keringést fenntartani (nekem ez volt a legtanulságosabb rész, mert életemben nem gondoltam volna, hogy a mellkas 1/3os benyomása, milyen iszonyú sok, és azt sem, hogy mekkora erővel kell csinálni, hogy működjön a dolog)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?