A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

MJ
Bocs ha megijesztettelek nincs gondom csak a gyomrom olyan mintha kilenne lugozva.Ennyi az egeszKépKépDe mar jobb.talan par het es elmulikKépKép
Mikor javul meg a RTG gep?????
Kepzeld a kolleganomnek annyira szimpi lett a dokibacsink,hogy o is nala fog szulniKép

puszi Krisztinka
kriszti

Sziasztok !
Koszonom mindenkinek a gratulaciot. Teljes szivembol szoritok mindenkinek, ahogy eddig is!!
Csinaltam egy kepet. Remelem be tudom tenni es nem lesz tul nagy.

Kép

Szoval az ures karikak az elejen azert vannak, hogy jeloljem, azokon a napokon kevesebbet valudtam, vagy maskor mertem a homet. Az utolso ket nap is ilyen, de az nincs kulon jelolve.
Klari

Lányok,
Ez már tényleg babaesõKép. Klári gratula Neked is!Kép Úgy látszik a gólya eljött ebbe a topicba.Kép
Breki
Breki

Sziasztok!!

Nagyon koszonom a gratulaciokat. Es tiszta szivembol drukkolok mindenkinek, csakugy mint eddig is.
A gorberbol csinaltam egy kepet. Remelem sikerul es nem lesz tul nagy sem.

Kép

Az ures karikak az elejen azert vannak, mert vagy nem aludtam eleget vagy nagyon mas idopontban mertem a homet. Ezt akartam magamnak jelezni. Igazabol az utolso ket nap is lyen mert nem aludtam valami jol mostanaban.

Klari
Klari

Bocsi a duplazasert. Az elso kep bmp volt es azt nem tudta feltolteni, de nem tudtam, hogy a tobbo resz azert latszani fog. Kép Bocsi!!

Klari
Klari

Klari
Ezt a képet mivel csináltad?

Edelweiss
edelweiss

KLari gratulaKépKépKépKépKép

Na mar mindenki babas aki a dokinenihez jar, szal en jovokKépKépKépKép

Most vettem be az elso clostyt es nagy remenyeket fuzok a dologhoz, remelem nem padlozok ciklus kozepen ill vegenKép

orsoly
orsoly

Sziasztok!

Doris köszi az üdvözletet Kép
Orsoly én is szedtem clostyt - volt is eredménye - szép nagy peteérést produkáltam vele, úgyhogy hajrá... (bár én híztam is tõle rendesen.)

Üdv: Krizsi
krizsi

Lányok !
A hõt hanyadik naptól (mikortól)kell számolni pl.amikortól megjött,vagy amikor elmult??? hogy37 felett legyen.
Látjátok én még ezt sem tudomKép
Köszi
Alice
Alice

Hali Alice!

Én minden reggel néztem függetlenül attól, hogy mikor jött-ment...
Még félálomban nyúltam a lázmérõért és persze a cerkáért. (az ányam mellett tartottam)

Üdv:
Krizsi
krizsi

MzsperxKép Szia itt is, ha jol sejtem ismerjuk mar egymast mashonnanKép

orsoly
orsoly

AliceKép
A hõt minden reggel mérni kell még mielött bármit is csinálnál tehát sem inni, sem pisilni sem felkelni nem szabad és alul jobb mérniKép

Puszi: Doris
doris

Edelweiss!
Csak siman az Ms-Painttel. Az excellben volt a grafikon Ctrl+C majd az Ms-Paintben Ctrl+V. Es jpg-kent elmentettem. Eleg egyszeru, nem?

Anyu jon ertem. Meg nem tudja. Bemegyunk Apuhoz es megmondom nekik. Anyu ugy is tudja, hogy probalkozunk es meg is igertem neki, hogy azonnal elmondom nekik. Es kulonben sem tudom visszatartani, csak olyan nehez varni mig ideer!! Hat nem vagyok egy turelmes fajta.Kép

Klari
Klari

Alice,
A mensi elsö napja az új görbe elsö napja! Ettöl kezdve kell számolni.Kép
Moni
mj

Szia Orsoly!

Hat tenyleg te jossz most mar. Kép Pucurnak tartozom ezert ezer halaval!!
Klari
klari

Ezt találtam:
Kérdéseire a következõket tudom válaszolni.
1. A Bromocryptin (Serocryptin) az agyalapi mirigy által termelt tejelválasztási hormon - Prolaktin - szintjét hivatott csökkenteni. A tejelválasztási hormon magas szintje gátolja a petesejtek érését (ezért nincs általában peteérés pl. szoptatás alatt), illetve gátolja a beágyazódást, illetve a terhesség elsõ 12 hetében, amíg ki nem alakul a méhlepény, sárgatest elégtelenséget okozva vetélést okozhat. A Prolaktin szintje vérbõl mérhetõ, amennyiben ez Önnél magas szintet mutatott, a tabletta szedése indokolt. Ugyancsak indokolt a szedés, ha az emlõkbõl normál prolaktin szint mellett nem terhes állapotban tej préselhetõ ki. Ezen hormon szintje ugyanis a cikluson belül változik, illetve nagy napi ingadozást mutat, így normális hormonszint nem feltétlenül jelenti, hogy rendben is van. Az agyalapi mirigy más hormonjai is hatással vannak rá, hibás pajzsmirigy mûködés, illetve az un. policisztás petefészek szindróma is rossz prolaktin szintekhez vezethet. Az Ön által szedett mennyiség rendkívül alacsony, így valószínûleg komolyabb gond a prolaktin szintekkel nem lehet.
Breki

Forrás:[url=http://www.infertility.hu/onok.htm" TARGET="_top]http://www.infertility.hu/onok.htm[/url]
Breki
Breki

Sziasztok!

Most ültem a gép elé, és persze még mindig a megszokás: ezt a topicot nyitom meg elöször. Kép

Szami, Lora, Klári!

Hatalmas gratula nektek! KépKépKépKép
Most kárörvendö leszek, de olyan jó lenne ha ez a táblázat eltünne, az enyém pedig óriási lenne a friss kismamáknál... Kép
Várlak benneteket szeretettel, mint ahogy innen mindenkit!

Gyöngyöske!

A kismamákhoz írok neked!

Kata (és Dóri baba)
Kata007

Barbi,

Boldog szülinapot!

Klari,

Micsoda jó hétvégénk van ennyi pozitív teszttel. Nagyon nagy gratula.

Lányok beindult a babaesõ!

Krizsi, Mzsperx,

Legyetek üdvözölve, de aztán nem itt maradni sokáig!

Cipomama

Köszönöm a HSG-s beszámolódat. Valami fogalmam azért volt róla,de azért lenne még kérdésem. Neked be kellett feküdnöd a korházba? Nekem azt mondta az orvosom, hogy elõtte való reggel kell bemennem és másnap csinálják meg. Lehet, hogy hülye kérdés, de hogy távozik a folyadék, amit belém töltenek? Kell a vizsgálatért szerinted fizetni, ha magánban voltam az orvosnál és ha kell mennyit és mikor?
Bocs, a sok kérdésért.

Caldea,

Nagyon örülök a jó eredményednek és nagyon szorítok a lombikhoz. Biztos sikerülni fog ilyen jó eredmény után.

Alma
Alma

Köszönöm Lánykák!

És akkor pl.ha ma vagyok a 23 napon és még 37 felett van a hõm akkor az azt jelenti hogy van valami,vagy mit????????Kép

Alice
Alice

AliceKép
Ez attól is függ, hogy hány naposak a ciklusaid és hol mérted? Azon kívül sikerült rávenned a Párod a babára?KépHogy történt????

doris

Alice,

A hõdnek a leesés után kell fenntmaradnia 18 napig amikor is már lehet reménykedni. Legalábbis én így tudom.

Alma
Alma

Alice! Ha mar kb 16-18 napja fenn van a hod 37 folott, az jelenthet babat! Ha csak a 23. napon vagy, ez nem valoszinu...igy max az valoszinu hogy a progiszinted jo.Kép

orsoly
orsoly

Klári!

Szóval egy friss kismamával taliztunk?
Nagyon-nagyon örülök!KépKépKép
Mégse késtétek leKépKépKép, bármennyire is igyekeztetek!KépKépKép

Edelweiss!

Tényleg mozgalmasra sikeredtek az elmúlt napok!Kép
3*1-et szedtem 1 hónapig (a ciklus felétöl a következö feléig, a második félben Serophene-nel együtt). Nálam a férjem nem szedett, mert ö tökéletes spermaleletet produkált. Én ugy gondolom, hogy ez is használt (elötte is ugy voltam vele, hogy ennyi sikertelen ciklus után egy próbát megér).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Doris!

A ciklusaim általában 28-30 naposak,és lenn mérem.
A páromat nem sikerült rávennem csak reménykedem (hátha becsúszottKépKépKép)mint mindíg SAJNOSKép

Alice
Alice

AliceKép
Hát akkor még várnod kell egy kicsit, hogy kiderüljönKép

doris

Alice!

28-30 napos ciklus mellett a 14-16. napon várható a tüszörepedés. +16 napos magas hö (37 vagy feletti) szokta jelezni a babásságot. Ha még csak a 23. napon vagy, akkor a 37 vagy feletti hö csak azt jelzi, hogy már volt tüszöérésed, és valószinü jó a progeszteronszinted.

Ha megnézed a Klári görbéjét (fent), akkor láthatod, hogy a 14. napon volt tüszörepedése (mert innen indul meg egyértelmüen a höje felfelé) és a 17. naptól már 37 vagy feletti volt a höje. A jót az jelentette, hogy a 28. nap (14+14) környékén sem esett vissza 37 alá, hanem fönt maradt.

A korábbi kérdésre:
A höt a menzesz elsö napjától kell mérni, ez a ciklus elsö napja. Ehhez képest várható 14. napon (nálad esetleg csak a 16. napon) leesés, és utána emelkedés 37 fok vagy fölé. Aztán kb. a 26-28. nap (vagy 28-30.) megint leesik, ha meg fog jönni, vagy fentmarad, ha babás vagy.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Alma, kösz a biztatást.
Amíg nincs kismama könyv, addig mindenképpen maradnék Nálatok.
Amúgy pedig sok jó dolgot lehet olvasni - lahat tanulni tõletek. Én eddig azt hittem, hogy "majd mindenrõl" tudok vmit. De... Mi az a HSG?
Köszi: Krizsi
krizsi

Klári !

Nagyon, nagyon gratulálok. Csak most olvastam bele a reggeli termésbe. Ez szuper. Tényleg megindult a babaesõ.

Szami
Szami

Köszi Beszti akkor még várnom kell egy kicsitKép

Alice
Alice

Viva Klári!

Gratulálok nektek. Biztos a szüleid is boldogok lesznek. Most jössz be a papádhoz?

Doris!
Megkaptam az emailed, itt ülök egy teljesen összepakolt, üres szobában, csak a számítógépemet nem szedtem szét, hogy benézhessek ide. Még jó mert lemaradtam volna a mai nagy hírrõl.

Krizsi, MZS
Üdvözöllek titeket itt nálunk.

Marcsi
Marcsi

Sziasztok Lányok!
Gratulálok a friss pozitiv-teszteseknek!!! Szuperül indul ez a tavasz elö!
Csak ritkán irok, de olvaslak ám Benneteket renszeresen! Nekem ma indult az elö lombik-stimulácio. Ma adtam be magamnak az elsö szurit.
MJ-Moni, hozzád lenne kérdésem, mert Te anno irtad, hogy dolgoztál eü-ben. Lehet, hogy rossz helyre adtam be magamnak a szurit. Hasba kellett, de nekem nem volt egyértelmû, hogy az s.c. bör alát jelent, de milyen mélyen? Ha esetleg tudnál erröl infot adni, akkor az most sokat segitene nekem. Vagy szerinted igy is felszivodik normálisan? (Suprefact a szuri neve)
Elöre is köszi, és hajrá mindenkinek!
Ányez
Névtelen

MarcsiKép
Ne szomizzál nekemKép A költözés elég nyûg lehet de hamar túl lesztek rajta aztán amikor már mindent elrendeztél és lenyugodtál végre, akkor költözik a babuciKépKép Egyebek közt ha gondolod magam elé engedlek ámKép Ez konkrétan azt jelenti a számodra, hogy 3 hónap alatt produkálnod kell ám a "termést" tehát húzzatok beleKép

doris

Egy pár napig nem jön az ember és lemarad az összes jó hírrõl.

Lora, Szami, Klári!KépKépKép
Gratulálok!KépKépKép
Vigyázzatok magatokra nagyon. Mikor mentek dokihoz?

Olyan jó, hogy beindítottátok megint a babaesõt.Kép
Ki lesz a következõ? Önként jelentkezõket kérek!Kép

Edelweiss!
Aranyos vagy, hogy azt írtad a hagyományok szerint én következem. Olyan jól esett olvasni. Kép Még ha nem is igaz. Nálunk egyelõre teljesen reménytelen a dolog. A doki szerint csoda lenne, ha spontán terhes lennék. A párom eredménye pocsék, ha nem javul a bogyóktól, akkor nálunk lombik várható.

Ányez!
Jó, hogy te is elõkerültél.Kép Egy csomó mindent szeretnék tõled kérdezni. Írhatnék neked magánban?
A címem: szedit@vianovo.hu

Sok sikert a stimulációhoz, meg persze aztán a többihez.KépKépKép

Moni, Marcsi!
Sajnálom, hogy elmaradt a HSG-tek. De lehet, hogy már nem is lesz rá szükség.KépKép

Puszi, Edi
Edi

Krizsi,

Bocs nem elkergetni akartalak,csak valahogy átsiklottam a felett, hogy te már a másik topicba is "jogosan"
irogathatsz. Ezennel neked is nagyon sok gratula a pozitív teszthez, jó kis Valentin napi ajándék nem mondom. Vigyázz nagyon magatokra és maradj közöttünk ameddig csak szeretnél.

A HSG az egy petevezeték átjárhatósági vizsgálat.

Alma
Alma

Ányez,
Hát nem igen dolgoztam eü-ben, de tanultam 4 évig+gyakorlatok. Szóval ha jól emlékszem a bör alá adandó gyogyikat azért kell oda adni, mert a hatóanyaga most nem emlékszem pontosan vagy zsírban oldódik, vagy zsírszövetböl szívódik fel, vagy logikusan mindkettö. Szerintem azért az izomba adott is ér valamennyit, legfejjebb csak nem annyit. Ne aggódj miatta, mostmár tudod hova kell adni.

Üdv,
Moni
mj

EdiKép
Vannak ám csodák csak hinni kell benneKép

doris

Ányez,
Ja most látom, nem a kérdésedre válaszoltam. Szóval az s.c. az sub cutánt jelent, ami bör alá szól (azt hiszem). Úgy add be, hogy a tût ne 90 fokban tartsd és ne bökd majd tövig mintha i.m. (intra musculáris-izomba)adnád. A tüt legalább 30-40 fokos szögben tartsd és úgy add be. Az s.c.-s tük rövidebbek mint az izomba adandó tük, ha jól emlékszem. Kb. feléig szúrd be. Húúúúú de rég adtam már inyjekciót!!!!!
Üdv,
Moni
mj

Kedves Moni!
Köszönöm, igazán sokat segitettél. Remélem, hogy igy vagy ugy, de felszivodik. Lesz idöm sajna gyakorolni az elkövetkezö napokban. Holnaptol 3 db naponta...
Köszi még1x
Sok sikert a probálkozáshokhoz!
Üdv
Ányez
Névtelen

Edi!
Megirom Neked a cimem, persze, hogy irhatsz!
Üdv
Ányez
Névtelen

Klari!

En is gratula!
Es milyen szep tablazatot alkottal nekunk. Hu, de szeretnek en is egy ilyent. Na, majd 3 honap mulva.
Mostanaban mindig orom ide benezni!

Anyez!

Te sajat magadnak szurod be a tut hasba??? Hogy birod?

Jo hetveget mindenkinek!

Andi
andi28

LoraKép SzamiKép KláriKép

GRATULÁLOK!!!!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

CipomamaKép

Átküldöm neked a képeket, majd jelezz vissza!

KhjutkaKép

Legyél kedden 1/2 1-re a SOTE II ambulanciáján. Üllõi út 78/a
Az ambulancián személyivel és TAJ kártyával kérjél egy ambuláns lapot a drnõhöz a nõvérpultnál. Én is ott leszek, csak valahogy fel kellene ismernünk egymást.!

Pucúr
Pucúr

PucúrKép
Én már elküldtem a fotókatKép

doris

Nekem is küldjétek el a fotókat lécci lécci lécciKépKépKép
Alice
mammma@freemail.hu
Alice

AliceKép
OK, küldömKép
LányokKép
Jó hétvégét mindenkinekKép

doris

Sziasztok,

Klari, gratulálok nektek :-)
Olyan vicces, hogy egymás alatt vagyunk a táblázatban, Én Szami és Te, és ilyen sorrendben jelentettük be! Akkor most Eni következik? Bárki is legyen, szorítok neki.

Caldea jó hogy mindent rendben találtak. Majd írd ám meg, mi volt a megbeszélésen!

Üdv az újaknak!
És köszönöm az újabb gratulációkat. Jövõ csütörtökön megyünk Uh-ra (Tapolcára), de átrakattam az idõpontot délután fél 4-re, mert a párocskám is szeretne jönni. Hát nem édes?

Még mindig a fellegekben járok :-)
Lora

LoraKép
Nagyon kiérdemeltétek már ezt az örömetKép Vidám hétvégét kívánok Nektek és vigyázzatok a Pici Lora-babáraKépKép
AliceKép
Elküldtem, megkaptad?

doris

Doris!

Elkuldened nekem is a kepeket?
Csakhogy tortenjen valami jo is!
Bar a sok baba hir is nagyon-nagyon jo!
Koszi!

Andi
andi28

AndiKép
Elküldtem, remélem átmentKép

doris

Anyez,
En is a hasamba adtam az injekciokatanno. Nem a bor ala kell, csak egyszeruen tovig kell szurni a tut 90 fokos szogben. Lehet a combodba is, de szerintem a hasba kevesbe kellemetlen.

Alma,
Nekem nem kellett a korhazba befekudnom. Az egesz varakozassal egyutt egy ora alatt lebonyolodott. Utana semmi bajom nem volt, vezettem es mentem dolgozni. Rogton meg tudjak mondani az eredmenyt - teljesen jol kiveheto a rontgenfelvetetlen. A folyadek (? - en mindig azt hittem, hogy szinezett szendioxid) magatol felszivodik. Az anyagi vonatkozasat sajnos nem tudom, itt mas a rendszer.

Doris,
Megkaptam a kepeket. Nagyon koszonom. De jo volt nektek!!!!!!!

Caldea,
Tovabbra is drukkolok.........

Cipomama
Cipomama

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?