A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Marcsi!

Igazán nem tudom mire kell az orrspray, de a lényeg, hogy 6 óránként 1-1 puff hétfõtõl és közben lesz egy menzi is.

Hol vannak a dokinénik?????????? Plíz!!!!!!

Caldea
Caldea

Sziasztok lanyok, eloszor irok nektek.
Az tenyleg lehetseges, hogy valaki menstrual es kozben megis terhes? En a 12. napon vagyok es meg mindig 36.9 37 kozott mozog a hom. (A mult honapban szep gorbem volt, clostit szedek)Koszi a valaszokat,
Kakukkfu
kakukkfu

Andi,
Én is szedtem Norcolutot akkor amikor a fog. abbahagyása után nem akart megjönni. Azóta rendszeresen menstruálok. Öt napon át napi 3 darabot szedtem és kb az abbahagyása utáni 4. napon meg is jött.
Vanda,
A többi hormonom is jóKépAzóta is szedem a Bromot (napi kettö) és három hét múlva újabb vérvétel, majd szerintem csökkenti a doki az adagot, de a terhesség létrejötte után is még a 12. hétig szedni kell. Ez van.
Alice,
Ezerrel drukkolok, szerintem jó, hogy ilyen magasan van a hõd.
Caldea,
Kitartást Neked és a sok gyógyihoz. Ha este veszed õket be akkor az esetleges mellékhatásokat (szédülés, émelygés) átalszod!
Breki
Breki

Gitta KépKép
Csak kitartás. Gyere többször, ha kedved tartja. Szívesen látunk.

Kakukkfu (Thyme) Kép
Üdv köreinkben. Lehetséges, de a mensi általában gyengébb szokott ilyenkor lenni. Az is soxor elöfordul, hogy a mensi 2. v. 3. napján esik le a hö. Azt hiszem Pucurnál volt ez jellemzö.

Üdv,
Moni
mj

Kakukkfû,
Ige lehetséges, sõt van aki négy hónapig menstruált és mellette terhes volt!
Breki
Breki

KakukkfûKép
Megeshet, hogy terhes vagy. Semmit nem tapasztaltál? Tüneteid vannak? Már többször is hallottuk, hogy valaki a terhességes x hónapjáig menstruáltKép
GittaKép
Ne szomorkodj, új hónap új remények!!!Kép Azt kívánom ne maradj köztünk sokáigKép
BesztiKép
Mikortól kell izgulnom, hogy megfelelõen emelkedik-e a görbém. Ma vagyok a 8. napon...tanácstalanulKép

Puszi: Doris
doris

Beszti Kép

Ezeket az infókat doki által írt ismertetõkbõl vettem a netrõl.
A PCO UH-al szerinte azért diagnosztizálható, mert lehet látni a petefészekben a sok-sok cisztát. A hormonszinteknél is problémát okoz, hogy pontosan milyen hormonokkal és hogyan lehet baj, azt majd otthon megnézem (a kisokos most nincs nálam). Természetesen ezek JELEK, melyek alátámaszthatják a problémát de azt én sem állítom, hogy ha valakinek UH-val sok sok foltot látnak a petefészkében, akkor biztosan PCOja van.

Természetesen semmire nem lehet azt mondani, hogy BIZTOS. És amikor a diagnosztiázálást írom, hát az az orvos véleménye. Hány ember megy át sok-sok vizsgálaton, mire rájönnek, hogy tulképp mi a baja... és kezdhették volna azzal a gond orvoslásával sok idõt megtakarítva.

A Progeszteronnál a "létrejött terhesség".. helyett eredetileg zigótát akartam írni, csak nem voltam benne biztos, hogy így érthetõ. (Újabb kérdés jött volna, mi az a zigóta? Kép)Próbáltam rövid lenni a leírásokkal, de úgy látszik a rövidség a tartalom rovására ment.

Kép Köszi egyébként, rendi vagy Kép imádom az ilyen vitákat KépKépKép

Vanda
Vanda

Moni,

Én azt olvastam, hogy a tojásfehérje nyákhoz képest is plussz-minusz két nap lehet az ovuláció, de olyankor valóban érdemes, ahogy Beszti írja. Az is teljesen normális, hogy inkább az egyik petefészek dolgozik, a másik amolyan tartalék, ha az aktívabbal történne valami. Az csak népi hiedelem, hogy hol az egyik hol a másik mûködik. Nekem meg például mindig a jobb.
Zs.

Lányok, ti mióta próbálkoztok?
Zs.
Névtelen

Koszi a valaszokat. Holnap megyek a dokihoz, es kiderulnek a mult honapi menstruacio masodik feleben mert hormonok eredmenyei. Drukkoljatok.
Ja es remelem nem termelek ellenanyagokat a ferjem ellen, allitolag ez is elofordul. Tudtok errol valmit, van ellene gyogymod?
Koszi, Kakukkfu
kakukkfu

Breki! Kép
Ez szuper! Mikor lesztek "élesben"?KépKépKépKép

Gitta, kakukkfû! Kép
Sok szeretettel üdvözöllek benneteket! Meséljetek több mindent magatokrólKép és gyertek sokat fecsegni! Kép

Gitta Kép
Úgy van, ahogy a lányok mondják: minden lehetséges! A "mensid" nem volt szokatlanul kevés és rövid ideig tartó?

Vanda
Vanda

Doris,
LH tesztet nem akarsz használni vagy valami mást? Bár tudom, az ember gatyája is rámehet az LH tesztekre, föleg akkor ha totál nem tudja mikor van a pé.

A hö a pé után, vagyis másnapra már elkezd emelkedni. De, mondjuk az egyik nap azt hiszed, hogy pé-d van mert leesett a höd (mint nálad tegnap), a 2. nap valamivel magasabbat mutat (és erre már tényleg azt gondolod, hogy megvolt a péd), de a 3. napra megint alacsonyabb lesz, akkor még nem volt péd. Az elsö fázisban ugyanis nagyon jellemzö a höértékek ugrálása.

Nálam szokott olyat játszani, hogy 36,3-ra lemegy 1x 2x, de már tudom, hogy csak szórakozik velem, mert szinte minden alkalommal 36,6-on van peteérésem és utána a 2. napra éri el a 37-et. (Az, hogy utána visszaesik az már csak a progihiány kérdése).

Azt hiszem nálad most egy kicsit nehéz lesz elkapni a dolgot, de kitartás! És minden megleszKépKép

Párod hány napig lessz oda? Elötte hány naposak voltak a ciklusaid?

Caldea KépKépKépKépKépKép
Üdv,
Moni
mj

Vanda!

Én is megkaptam az üzenetedet. Sajnos nem találom a zebrafarmot, és így nem tudom, milyen adatokat kellene elküldenem. Nálunk valójában nem is velem van a probléma, hanem a párommal. Azért még kellenek az adataim?

Köszi a PG/53-al kapcsolatos tanácsokat, még nem tudom van e eredménye, pár nap múlva kiderül.

Nagyon kíváncsi vagyok mit fognak mondani a lombikos megbeszélésen.

Anett
anett

Zs,
A táblázatunkban láthatod (Edelweiss táblája), ki hány ciklus óta próbálkozik!
Ez nem a hónapokat jelöli, mert van akinél egy ciklus 50 napig tart van akinél csak 24-ig. Szóval elég változó.

Üdv,
Moni
mj

Móni!

Nálan is így szokott csinálni. Pé körül legalább 2x eljátsza velem, hogy leesik egy kicsit, aztán fölmegy. Sajna nem vagyok benne biztos, melyik az igazi.

Anett
anett

Anett Kép
Késõbb küldök e-mailt!
Ha jól láttam, nem vagy benne a fenti táblában sem. Miért is?? Kép

Vanda
Vanda

Anett,
Az az igazi, amikor 1-3 nap eléri a 37-et. Szóval ezért lehet a peteérést csakis utólagosan 100%-ra megállapítani!!!!
Moni
mj

Moni!

Köszi, csakhogy akkor már késõ. Azért remélem sikerül majd elkapnom idõben.

Vanda!

A fenti táblában még nem vagyok benne, mert "új" vagyok. Régóta olvasgatlak benneteket, de csak nemrég írtam elõször.

Anett
Anett

Doris,
Segítségül itt van a tavalyi egyik tökéletes görbém (amit nem tudom, hogy produkáltam minden gyogyi nélkül, de látszik rajta, hogy a progiszint megfelelö), hogy lásd miröl beszélek:

1 36,7
2 36,7
3 36,7
4 36,7
5 36,8
6 36,6
7 36,8
8 36,6
9 36,4 (azt hittem ekkor van a pé, de persze nem)
10 36,7 (Itt láthatod emelkedett valamit, ez is alátámasztotta, hogy megvolt a pé)
11 36,6 (És innen kezd el határozottan emelkedni és éri el a 37-et 2 napon belül, vagyis a pé az a 11. napon volt)
12 36,7
13 37
14 36,8 (itt visszaesik egy kicsit)
15 37
16 37
17 37
18 37
19 37
20 37
21 37
22 37
23 37
24 mensi
Moni
mj

Bocs, még mindig nem értek valamit. Mi a c és mi a cn a táblázatban?
Zs.
Névtelen

zs,
c=ciklus azt jelöli hány ciklus óta próbálkozik az illetõ
cn=ciklusnap, hogy jelenleg hányadik napon tart.

Moni
mj

Moni Kép
És mikor volt akció ebben a ciklusban (mármint amelyiknek a hõ adataid beírtad most)?

Zs. Kép
C-ciklus, hanyadik sikertelen ciklusod ez
Cn-ciklusnap, ennek a ciklusodnak hanyadik napján vagy
De azt hiszem, valaki már megírta ezt Neked KépKép

Vanda
Vanda

Moni KépKépKép egyforma volt a reakcióidõnk KépKépKép
Vanda

MóniKép
Párocskám csütörtökön jön és kicsit izgulok, hogy lemaradunk mindenrõl. Elötte (augusztus elött)28-32 nap közé estek a ciklusaimKép LH teszten nem gondolkodtam mert úgy hiszem amig a laparon nem leszek túl addig felesleges a befektetés.
Köszi a görbétKép Ebbõl azért úgy tûnik, hogy talán még csütörtökön sem maradunk le semmirõl ha mondjuk nálam is az lesz a helyzet mint NáladKép A ciklusaim egyenlõre még kérdésesekKép
Zs.Kép
A c a ciklusok számát a cn pedig az adott ciklus napját jelölikKép

doris

Vanda!

Nem tudom megnyitni a kórtörténet xls-t. Vagyis nem tudom a jelszót.
Vagy annak nem jár, aki nincs benne a táblázatban???

Kata
Kata007

Breki!
Jó Jó de meddig lessz ilyen magass? úgy félek hogy lejjebb fog menni.
Annyira izgulok hogy majd szét esekKépKép
Alice
Alice

Sziasztok,

Nem vesztem el csak egy kicsit öszecsaptak a fejem felett a hullámok, s a programot amivel dolgozom javítani kellett ezért nem volt gépem sem.

Alice,

Köszi, hogy hiányoltál, nagyon izgulok érted. Hogy bírod? Én elég rosszul. Mivel sehol semmi a melleim is elég érzékenyek, igaz ez menszikor is így szokott lenni, de mégis. Hiába nem akarom nagyon beleélni magamat, nem nagyon sikerül. Innen pedig nagyon nagyot lehet koppani, de ebbe már rutinom van. Lehet, hogy hülyeség, de most valahogy más. Ma elkezdtem vasat és folsavat szedni. Már hónapok óta ott lapult a vitamin a szekrénybe, de most úgy éreztem el kell kezdenem szedni. Eddig nem akartam feleslegesen vitaminokkal tömni magam. A természetesség híve vagyok. Csak nem idegeskedni, elõbb-utóbb úgyis kiderül.

Doris,

Majd elfelejtettem, köszönöm szépen, megkaptam a képeket. Nagyon jó, hogy már egy két névhez arcokat is tudok kapcsolni.

Alma
Alma

Vanda KépKép
9 és 11. napokon.

Alice,
Ne izguld szét magad annyira. Tudom bagoly mondja verébnek ..., tudom, hogy nagyon nehéz lehet most, de kitartás KépKépKép

Moni
mj

Sziasztok Lányok!
FELHIVÁS! AKINEK EZEN A HÉTEN KELLENE MEGJÖNNI, SZIVESEN ÁTVENNÉM!Kép))) Vasárnap este bevettem az utolsó szem Orgametrilt és most nagyon szeretném ha megjönne végre! Most egy picit izgulok, félek hogy még igy bogyóval sem fog megjönni...Ti értitek ezt: soha semmi baj nem volt a ciklusommal:32-35 napra mindig megjött, most mehetnék inszemre és pont most nem jön megKép((((((((
Puszi, Szonja
Szonja

Alma!

Húúú ha tudnád mennyire izgulok,de belül valahol tudom, hogy semmi értelme,vagy igen????

Na jó nyugodjunk meg,valami majd csak lessz...ha más nem akkor megfog jönniKép
Alice

Vanda,
Ja a torch-ra nev válaszoltam. Ez egy mozaikszó. A toxo, a rubeola és a herpesz valamint még egy nem tudom milyen nevû vírussal szembei védetteséget mutatja kia a vérbõl.
Mivel én nem tom (anyukám sajna nem emlékszik) azt, hogy voltam-e rubeolás, így ezen vizsgálatot kérte a dokim.
Breki
Breki

A helyesírásom tragikus:

"nem" "szembeni"
Azért remélem így is érthetõ volt.
Breki
Breki

Breki Kép Azért így is értettem KépKép
Viszont szerintem ez egy tök jó dolog. Anyuék mindig vitatkoztak (nõvéremmel), hogy most bárányhimlõs voltam anno vagy pedig rózsahimlõs (rubeolás)?? KépÉdes vita után még középiskolában volt egy lehetõség rubeola elleni oltást beadatni, - gondoltam, ha már a saját családom nem emlékszik rá Kép, akkor biztos ami biztos..
Szóval mikortól is fogtok élesben a babáért?.. Kép
Vanda
Vanda

Doris,

Ne izgulj, hisz az orvosok a 2-3 napontkénti sexet javasolják. Csüt megjön a párod az a 3. nap lesz.
Olyan szörnyû a költözködés, mert azrét még itt szoktuk a bútorokat ide-oda tologatni a szobatársammal. Bár tüszõrepi elõtt vagyok még és reménykedem, hogy ez még nem árt.

Orsoly!

Mikor futunk össze hogy odaadja az Avivát fénymásolni?

Marcsi
Marcsi

Köszi mindenkinek,
Zs.
Én is szívesen beleiratkozom a táblázatba (12c, 5cn)
Zs.
Névtelen

MarcsiKép
Köszi, remélem a csütörtök még jó leszKép

doris

zs. Kép
Kép Választassz nevet is magadnak? Kép Ne haragudj, de ez olyan hûvös így!

Marcsi, szerintem nem árt most még a bútortologatás, bár nem lehet kellemes.

Vanda
Vanda

Na mizus Cajok hova tünt mindenki???
Alice

Szonja!
Minden rendben lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cincérke
Cincérke

Köszi Cincérke!
Megkaptam a leveled is, és már válaszoltam is!!! Kép
Pusz, Szonja
Szonja

Ideért, válasz ment!
Cincér

Mj, a sperma több napig is elél megfelelõ környezetben. pl mi a 14. nap után nem is voltnk együtt, és pé-em bizonyítottan a 16. napon volt! Fel a fejjel, szorítok!

Beszti, nekem is Uh alkalmával mondta a doki, hogy PCO-m van. Mutatta a füzérszerû kis gömböket, mind a két petefészkemben. Sajna a hormoneredményeimet még nem tudom.

Kakukkfü, üdv köztünk. Ellenanyag: a méhnyak nyákot termel, ez a cervikális nyák. Ez segíti a fiúkákat feljutni a megfelelõ helyre, ellátja õket "energiával". Rengeteg ásványi anyagot tartalmaz. Védi a méhüreget a fertõzésektõl, ezért csak a fogamzási idõben átjárható. Néha, nem tudni miért (lehet a fog. gátlótól) ellanagyagot termel, és nem engedi át a matyikat. Ilyenkor inszem. Van olyan, hogy nem termel ellenanyagot, mégsem engedi át a spermát. (mint nálunk)Ilyenkor erõs antibiotikummal legyengítik az immunredszert, ezáltal a nyákot is, és valószínüleg átjárhatóvá válik. (nálunk most jött össze a bébi, hogy ennek köszönhetõ-e, ki tudja). Azt hiszem a spermában van valami nem tom mi, (Beszti tuti tudja) amit a nyák bont le. Ha nem történne meg, nem jöhetne létre fogamzás. Ez lehet, hogy nem érthetõ, majd utána nézek.

Pusz, Lora
Fércegér, mi van veled?
Lora

Ért valaki a Html programozáshoz?
Lora

Ok, kilépek a névtelenségbõl, bár nem pontosan látom, hol kell azonosíót választani a rendszerben.

Lora, ezt hogy nézik meg, hogy vajon átjutnak-e a kisfiúk? Milyen vizsgálattal? Neked egyébként nem volt semmi más bajod?
Köszi,
Zsuzsó (Zs.)
Névtelen

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Használ valaki közületek Maybe Baby minimikroszkópot?
Én megvettem, de olyan különös dolgokat tapasztaltam. Pl.: most vagyok elvileg a termékeny idõszakban, amikor is a páfránymintázatnak meg kell jelennie. Ezzel szemben, ha kevés mintát teszek a lencsére, akkor nem jelenik meg. Ha pedig többet, akkor megjelenik, ha nagyon sokat rakok rá, akkor pedig teljesen bepáfrányosodik, ami azt jeleni, hogy peteérésem van. Szóval nem tudok eligazodni rajta. Ha valaki használja légyszi írja már meg milyen tapasztalatai vannak róla. Mennyi mintát szokott a lencsére rakni, stb.
Jó lenne, ha kipróbálná, több, kevesebb mennyiséggel is a tesztet, hogy neki is ugyanaz az eredmény jön-e ki, mint nekem.
Válaszotokat elõre is köszönöm
Indigo
Indigo

Zsuszó, mi Tapolcán csináltattuk meg ezt a vizsgálatot, és 4000 Ft-ot kellett fizetni érte. 2 módon nézik. 1. termékeny napon este szex, másnap mintát vesznek a nyákból, hogy mennyi fickó van benne, és milyen a mozgásuk. 2. vesznek nyákmintát, kiteszik egy tárgylemezre, és hozzáadnak spermákat. Ua-t nézik itt is.

Ezen kívül alacsony a progi szintem, és "elvileg" nem nõl meg elég nagyra a petesejtem. Bár, most úgy túnik, elég volt.

Lora
Lora

Lora, koszi a reszletes valaszodat, remelem nem lesz ilyen baj.

En a 4.honapja szedek clostit, szerintetek ez mar koros ido? Masoknak alt. mennyi ido alatt sikerul tole?
Ha holnap jok hormonjaim, kivizsgaltatjuk a ferjemet is.

Jar valaki a Gimes doktorhoz?
Sziasztok, Kakukkfu
kakukkfu

sziasztok!
nehéz így este követni titeket :-)))
a hõm még mindig nem megy sehova.
az indexen azt mondta a doki, hogy ettõl még simán lehetek terhes. ki érti ezt?

miért jobb a hüvelyben mérni, mint a szájban? különösen, ha ott is volt értékelhetõ görbém? kivéve ezt a hónapot...

KépKép Kép
mzsperx

Vanda, Kata007!

Köszi a válaszokat! Még jó hogy van ez a fórum, különben próbálkozhatnánk itt a párommal mindhiába... Kép
Tehát akció után fekve maradni! A civilizáció nem kedvez a babuciknak, szörnyû ez a "tisztálkodási mánia". Hát ezért olyan szaporák a harmadik világ lakói !?!

Sajnos nem jutok gyakran internetközelbe, és nem gyõzöm olvasni a hozzászólások áradatát, de majd igyekszem.

Most viszont egész máson jár az eszem: ma vagyok a 13. napon, ha most próbálkozunk, abból akár lehet is valami. Szóval, ha nem haragszotok, én most lelépek és betartom az "aranyszabályt".

Üdv mindenkinek,
Pilinke
pilinke

Sziasztok Lányok!

Lora,
én sajna nem értek a html programozáshoz, de nagyon azon töröm a fejemet, hogy meg kellene tanulni. Többek között a zebrafarm miatt is. Kép
Jut eszembe, Vanda azt írta, hogy tudsz valami olyan helyet a neten, ahol el lehetne helyezni úgy a lapunkat, hogy mindenki meg tudja nézni. Megírnád ezt az infót nekem egy emilben? Megnézném magamnak.

Mzsperx, Zsuzsó
Felvettelek benneteket a listába, de a hiányzó adatokat kéretik ám pótolni. Kép Itt senki nem fog visszaélni az adataitokkal. Kép

Pilinke, Kakukkfû és mindenki aki új
Üdv a csapatban. Kép Örülök nektek, de remélem hamar átköltöztök a Friss kismamák közé a másik topicba. Addig is gyertek csak gyakran, és érezzétek itt jól magatokat. Kép

Szami, Lora, Klári
Aztán szóljatok ám, ha kivehetlek benneteket a listából! KépKépKép

Puszi,
Edelweiss

<pre>
Kisvuk 4c 89 cn Svájc 27 év
Újpocok 8c 75 cn Budapest 33 év
Gabó 31c 73 cn Miskolc 27 év
Monchy 7c 55 cn Budakeszi 32 év
Sugár 4c 53 cn Salgótarján 23 év
Lora 16c 40 cn Várpalota 25 év
Szami 12c 38 cn Budapest 30 év
Klari 9c 37 cn Budapest 31 év
Fércegér 5c 33 cn Dunaújváros 27 év
Vanda 10c 32 cn Szolnok 26 év
Alice 36c 28 cn Budapest 29 év
Alma 8c 28 cn Györ 29 év
Melinda 7c 26 cn N-o. 26 év
Mzsperx 6c 24 cn 28 év
Éva 34c 21 cn Nyíregyháza 27 év
Eni 6c 19 cn Pécs 27 év
Khjutka 41c 18 cn Vidék 30 év
Edus 5c 17 cn Svajc 25 év
Moni 10c 16 cn Törökbálint 28 év
Indigo 4c 16 cn Budapest 25 év
Cipomama 5c 15 cn Los Angeles 35 év
Kamilla 5c 14 cn Budapest 26 év
Marcsi 5c 12 cn Budapest 27 év
Edelweiss 11c 9 cn Szeged 32 év
Doris 11c 9 cn Budapest 29 év
Orsoly 3c 9 cn Nagytarcsa 27 év
Sien 18c 7 cn Budapest 29 év
Timea 4c 7 cn Miskolc 29 év
Zsuzsó 12c 6 cn
Edi 12c 5 cn Maglód 33 év
Mamacs 15c 3 cn Budapest 24 év
</pre>
edelweiss

Szép jó reggelt mindenkinekKép
CipómamaKép
Megkaptam a leveled, válasz megyKép
mzsperxKép
A szájban mért hõmérséklet kevésbé megbízható ill. hiteles, mivel a külsõ tényezõk jobban befolyásolják a hõmérsékletet. Pl. ha nyitott szájjal veszed a levegõt, vagy mondjuk ittál...stb. A hüvelyben ill. popsiban mért hõmérséklet sokkal megbízhatóbbKép

doris

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?