Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
5 HÓNAPOS KISFIAM IGEN ÜGYES DE LEGALÁBB ENNYIRE HISZTIS. Nemigazán tudom mit tegyek, MIT LEHET TENNI EGY EKKORA BABUCIVAL, HOGY AZ EGYÉNISÉGE MEGMARADJON DE EGY KICSIT LETÖRJÖN A SZARVA. Tudna valaki tanácsot adni? A hagyd csak had sírjon nemjött be mert addíg sír amíg fel nem veszem. Ha 2 órát akkor kétórát,de ahogy felveszem semmi baja. Mit csináljak? Különben nagyon ügyi! Már megy a babycompal,megkapaszkodig a kanapé szélén és lépked,ja és már 2 fogacskája is van! Vannak még itt 5 hónapos babával rendelkezõ anyukák? A ti prücsitek milyen?
Domimama.
Névtelen
 


5 hónaposan bébikomp-jesszusom!!!
Névtelen
 


Domimama,
szerintem nem szabad sírni hagyíni a babát. Egy öt hónapos nagyon-nagyon kicsi még. Lehet, hogy a babád kétemberes baba. De ha nem, akkor is teljesen normális, hogy nélküled sír, de ha felveszed, elhallgat. Prbáld meg magadra kötni - akár kenguruban, akár hordozókendõben. Így neki is jó lesz és te is tudsz közben mással foglalkozni.
A bébikomp valóban nem túl jó ötlet. Több topikban írták már, miért nem.
üdv
Zsóka

Zsóka
 
 

 
 

Domimama,
csak csatlakozni tudok Zsókához! Kép 5 hónaposan még nem nõtt ki a szarva, hogy legyen mit letörnöd! Kép Rád van szüksége, azt jelzi a sírással. mi sem bizonyítj ajobban, minthogy megnyugszik, amikor felveszed. Kép
Tudom, milyen érzés, hidd el, a lányom ugyanezt végigcsinálta velem. Kép
Sok sikert és türelmet kívánok Neked!
Solya
 
 


Domimama!
Fiam 7 hónapos múlt, de õ is kétemberes gyerek. Ha nem vele van foglalkozva akkor sír amig fel nem veszem. Házimunkát csak akkor tudok csinálni ha alszik. Amint felébred sír utánam és ha nem lát már akkor is. Ez így volt és lesz még egy darabig, de hidd el meghálálja magát. Fárasztó tudom, de a kisfiadnak szüksége van rád, hiszen Te vagy neki az egyetlen minden szemszögbõl nézve. Az egyetlen támasza, a vigasza, a biztonsága.

puszi
sasha

Kép
 
 


Az én lányom 25 hónapos már,õ sosem volt 2 emberes gyerek,de 5 hónapos gyereknek,leginkább a szeretetedre,rád van szüksége!A BÉBIKOMPOT FELJETSD EL,TÖNKRETESZED A GYEREKEDET!!!!
 


Kedves névtelen! Nagyon ügyes lehet az az 5 hónapos baba,ha a babycompot tudja használni.Igaz,hogy még ülni sem tud magától,de biztosan jól érzi magát benne.Bár nagyobb kárt teszel azzal,ha beleülteted,hiszen a gerince még nem tudja megtartani.Nem babycomp,hanem foglalkozás és mozgástér kellene babádnak.
Névtelen
 


Szia Domimama!

Sajnos én sem tudok mást tanácsolni, mint, hogy foglalkozz a kicsivel, amennyit csak igényel, ne hagyd órákon keresztül sírni.
Na persze, van, hogy le kell tenni egy kis idõre (hiszen az anya is ember, kell WC-re menni, enni, inni Kép ), de azt hiszem ennyit azért ki kell bírnia a babának!
Egyébként nagyon ügyes a kicsid, nem semmi lehet a bébikompban, de szerintem is inkább hanyagold! És már egyedül is tud lépkedni a kanapé mellett? Hihetetlen Kép!
De próbáld mással lekötni: pl. színes, zörgõs lufi, zörgõs textilkönyv, köss mindenféle csörgõket az ágya fölé, köré, hátha bejön egy kis idõre.
Tudom, az én Leventém is "nehéz eset", így aztán tudom, hogy minden perc amit nem a kezedben tölt el valóságos kincs!

OFF
Egyébként nagyon nem tetszik a 18:50-es Névtelen hozzászólása Kép. Valami indoklás, esetleg "elmondani" a másik anyukának, hogy miért is nem jó a bébikomp... Nem mindenki tud pl. a bébikomp hátrányairól, ezért szerintem fel is lehet világosítani, nem csak leszólni.

Üdv, Virág
 
 


Megint szia Domimama!

Én mostanában azt csinálom, hogy benyomok valami jó CD-t és a nappaliban táncikolok, kezemben a sózsák 5 hónapos kisfiammal. Így legalább én is szórakozok és talán letáncolok valamit a feleslegembõl Kép!

Most már eldugulok! Üdv, Virág
 
 


Szia Domimama!
Jol neked estünk itt a bebikomp miatt, de hidd el ez a csodajarmu is csak a gyartok uzleti fogasa. Tenyleg nagyon sokat art a babaknak. Tulajdonképpen be kellene tiltani ezt a szerkezetet. A napokban olvastam errol egy cikket, talan a Kismamaban. Ott szakerto, okos ember allitja ugyanazt, mint mi, gyakorlo anyukak. Majd elohalaszom es megirom a cikk pontos lelohelyet, hatha ez vegleg meggyoz majd!
Udv,
Netti
A masik kérdésedre sem tudok, jobbat irni, mint a többiek. Puszi, cirogatas, olelgetes! Olyan hamar eltelik ez az idöszak, késöbb meg visszakivanod majd!
Netti
 


Sziasztok!

Kösszike az ilyen-olyan írásokat!!

KEDVES NÉVTELENEK!,mert a névtelenek ti vagytok,ugyanis én aláírtam a szöveg végén, ti meg nem(18.50,és21.28) Örûlök ,hogy ti ennyire okosak vagytok,és hogy nektek még sohasem volt problémátok a gyermekeitekkel. Örüljetek neki! De ha már ennyire televagytok önbizalommal,és ilyen okosak vagytok,akkor nem is értem miért nem jutott el az agyatokig az írásom lényege?. Én segítséget kértem,és nem ítélkezést, valamint lefikázást. És ha már itt tartunk ki mondta,hogy a kisfiam még nem tud ülni?(21.28-as névtelenke). Savanyú a szõlõ? Nemtudom kettõnk közül ki az okosabb? Én aki segítséget kértem,vagy te aki még alá sem írta. Minek nevezik az ilyen hátulról jövõ, magát meg nem nevezõ embert? Jellemtelennek. Tudod mit akkor én ilyen kis "tudatlanka" maradok ebben a témában ,mint hogy olyan legyek mint te! Szegény gyerekek!csak segítséget ne kérjenek majd a szüleiktõl,mert még õket is hülyének nézik. Arról már nen is beszélve,hogy jellemtelen szülõtöl mit várjon az ember? Inkább a jövõben kíméljetek!!!!!!!!


A TÖBBIEKNEK KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT! LÁTOM A BABYCOMPRÓL EGYÖNTETÛ A VÉLEMÉNY, KÁR MERT ÖRÜLTEM HOGY VÉGRE VALAMIVEL LEFOGLALJA MAGÁT. Tulajdon képpen akkor mikortól lehet belerakni a babucit? Egyébként rengeteget foglalkozom vele nemhagyom sírni,mert szerintem sem ez a megoldás.És visszajelzést a szeretetérõl,már most is sokat kapok. Asok foglalkozásnak az eredményét is látom,hiszen olyan okos,értelmes szemei vannak.Mindent nagyon megfigyel,és minden nagyon érdekli,még aludni sincs"ideje",mert minden percet elfecsérelt idõnek érez amit nem a tanulással töllt el.


Virág!
kérlek nedugulj el! A táncis buli nekem is bejött kösszike!

Netti!
Megköszönném a cikk címét és lelõhelyét!

Puszi mindenkinek!

Domimama.
Névtelen
 


Sziasztok Pár szot csak az én kislányom is 5honapos de még ő sem tud megülni hát akkor a kompba pláne,hogy ne a te kisbabád akkor nagyon ügyes az enyén még most fordult hasra és hátra
Névtelen
 


Kedves névtelen!
Az én kisbabám most 6 és fél hónapos,és csak hogy tiszta legyen a kép az én kisfiam is üllt 5 hónaposan,sőt tegnap dicsekedtem el a friss kisbabás topikban,hogy felállt,és 7 fogincák van. Lehet,hogy az én kisfiam,és ezekszerint Domimama kisfia is jólfejlett,de léteznek ilyenek. Az én kicsin hasról a hátára 3 hetesen megforrdult(akár hiszed,akár nem) jó aztán persze eltellt pár hét mire újból megcsinállta,de azután már intenzíven. Szóval az emberek nemegyformák,így a babák sem. Még fejlettségre sem. Van amelyik előbb csinál ezt v. azt van amelyik később. Pl az én babám hiába csinállta hamar a forgásokat hamperegni sosem hempergett igazán.
Noémi.
Noeeemi
 


SZIA DRÁGA DOMIMAMA!

ITT IS DOMI MAMA VAN, 5 HÓNAPOS LESZ DOMINIK AUGUSZTUS 24.-ÉN. A LÉNYEG, HA SÍR SZÓRAKOZTASD HANGOSAN. EZ AZT JELENTI VOND EL A FIGYELMÉT A HISZTIRŐL, HISZEN EZT VÁRJA. ÉNEKELJ ÉS TÁNCOLJ NEKI, HISZEN EZT VÁRJA! KERESD MINDÍG A TEKINTETÉT ÉS NE ENGEDD EL! NEVETNI FOG RAJTAD ÉS NEM SÍRNI!
VAJÓ MELINDA
 


Sziasztok!
Én a topiknyitó Domimama vagyok. Megfogadtam,hogy többé nemírok, a névtelenek miatt, elment a kedvem az egész babanettől. De most újra jelentkezem,hogy elmondjam,a véleményem a bébikompról. 9 hónapos kisfiam megy,és az hogy bébikompozott semmi maradandó rossz nyomot nemhagyott.Még mindíg sírdogálós,de ő már csak ilyen.
Domimama
Névtelen
 


Sziasztok!

Én el tudom képzelni egy 5 hónaposról, hogy ügyesen ül a kompban, (mert az én lányom is nagyon hamar ügyesen tudott ülni) persze nem biztos, hogy jót tesz neki ilyen korán.
Egyébként a lányom is kompozott, igaz később kezdte és nem lett tőle semmi baja. Igazából nem is értem mi baja lehetne tőle.
simine
simine
 


Sziasztok!
Az én fiam most volt 4 hónapos, de már nagyon szeretne ülni, a hordozóba magától dől előre, és ha ülő helyzetbe húzzuk nagyon élvezi. Hogy működik az "ülősdi"? Ültethetem az ölembe, nem terhelem meg?
 
 


Szerintem nyugodtan ülltetheted,ha nem jó neki,azt úgy is jellzi.
Névtelen
 


Nahát...
Micsoda névtelen hadsereg gyűlt ide... nem is csoldálom,hogy Domimama nem ír ide. Én meg későn találtam vissza, de ha már itt vagyok elárulom, hogy az én fiam is ült 5 hónaposan. Pedig már akkor majdnem 8 kg-ot nyomott... Húha.
Most meg 1 évesen 2 évesek méreteivel rendelkezik és a bébikompot úgy ahogy van kinőtte. Jobbanmondva már akkor kinőtte mikor megvettük neki (10 hónaposan).
Anyukák, Névtelen anyukák!
A babák nem egyformán fejlődnek értsétek már meg az isten szerelmére. Mi a fenéért kell harcolni, meg támadni? Na meg az egymondatos beszólásokat is imádom nagyon, hogy törne le a kezetek mikor azokat írjátokKép Ha nem tudtok -akár egy virtuális közösség- tagjaiként normális hangnemet megütni akkor miért jöttök ide? Unatkoztok? Nem értem...

sasha

Kép
 
 


Sasha!
Kép Kép Kép
D.
Névtelen
 


Sziasztok!
Én most olvastam elöször végig ezt a topikot,és teljesen le vagyok döbbenve.Nem gondoltam,hogy van ennyi okoskodo és goromba kismama,mint amennyi itt megszolalt.Tisztelet a kivételnek.Domimamának a bébikompos szituján én is meglepödtem,de egyszerüen csak ennyi.Az Õ szuverén joga,hogy mit ad a gyerekének,és mit nem.Na persze,ahogy sokan irták még,a gyerekek sem egyformák.Domimama nem is a bébikomprol kérdezett,és arról talán több "infot"kapott,mint a kérdéséröl.De látom itt le is fagyott az egész,mert azóta 0 mozgás itt.Pedig tök jó lenne ez a topik.Nekem is most 5 hónapos a kisfiam,de még egyenlöre nem tud egyedül ülni,most kezd csak forogni,ö is sirdogálos,de hát ebben az idöszakban még "ez a dolguk".Minden bébi más és más.Mindenkinek a sajátja a sztár természetesen...csak amikor már ez átfajul okoskodásba,az gusztustalan.IMÁDJUK A GYERMEKEINKET OLYANNAK,AMILYENEK!!!!ÕK A MIEINK!!
Domimama és többiek jelentkezzetek lécci,és dumcsizzunk!!!!
Hello:Kinga

Kinga
 
 


Szia Kinga!

Én is csak véletlenül keveredtem ide, és nem is tudom ígérni, hogy gyakran jövök, de gondoltam írok.
Az én kislányom a jövő héten lesz 5 hónapos. Szerencsére ő nem sírós baba, csak akkor van hisztije, amikor el szeretne aludni. Először mindig elaludt magától, aztán a két mami a karjaiban altatta el, rászokott erre, így nekem is így kellett altatni. Azonban mostanában már ez sem használ, hiába dúdoltam neki, sötétítettem be a szobát, táncoltunk, csak sírt, sírt. Mivel egyik nap 4 óra hosszáig csináltam ezt, és a derekam már majd leszakadt, leraktam Jázmint az ágyra azzal a címszóval, hogy akkor sírj kicsim, nem tudok mit csinálni. És 5 perc múlva elaludt. Vagyis most csak úgy tud elaludni, hogy előtte kisírja magát kb 5-10 percig, aztán alszik mint a bunda. Ez elég kellemetlen amikor sétálunk, mert ugye a babakocsiból nem veszem ki, és jönnek a lealázó pillantások, hogy milyen anya lehet ez, hogy nem veszi fel a síró gyerekét, de tojok rájuk. Nnnna, ezt csak úgy leírtam.
Amúgy Jázmin is most tanult meg hátról hasra fordulni, bár már előtte is csinálta, de az egyik keze mindig a pocija alatt maradt. Ülni már nagyon régóta szeretne, ezért aztán vettünk pihenőszéket, aminek a háttámláját több pozícióba lehet állítani, és ha elalszik benne, az sem probléma, mert vízszintesre is dönthető. Így aztán abban nagyon szeret lenni, illetve a babakocsiban is, mert ott is feljebb emeltem a háttámlát. Persze a védőnő próbált lebeszélni, de nem hiszem, hogy annyira ártalmas lenne ez a dőlésszög, és még mindig jobb, mintha ezért sírna egész nap, hogy ő ülni szeretne.

Írj te is magatokról. Amúgy én a 2005.tavaszi babák topikba szoktam írni (bár most egy hónappal le vagyok maradva), ott sok érdekes dolgot olvashatsz a többi anyukától. Van úgy, hogy a dokit vagy a védőnőt már nem is kérdezem, mert valakinek uolyan problémája van/volt és leírta a tapasztalatát.

Na, most már eldugulok.

Brigó

Kép

Kép
 
 


Szia Brigó!
Mostanában kapcsolódtam be én is a 2005-ös tavaszi babákhoz,de ott annyira pörög minden,hogy nem gyözöm követni.Nem tudok olyan gyakran jönni,és mindig lemaradok.
Változás:Bazsi már tud forogni!!Hasról hátra,és vissza!
Szegényke,marha rossz lehet,hogy Jázmin sirva alszik el,de majd biztos leszokik rola.Balázsnak is volt ilyen idöszaka,és abbahagyta.
Egyébként Ö is tök sokat akar ülni,ha pedig nem engedem,akkor sir,ugyhogy védönö letojva,hagyom,persze csak egészséges keretek között.
A babaszék érdekelne!Milyen,hol vettétek,ára?
Köszi,hogy irtál,szia:Kinga

Ui.:Ja?!Ne dugulj el!!Kép

Kinga
 
 


Szia Kinga!

Gratulálok, hogy Bazsi már ilyen ügyes, és forog mind a két irányba. Egyszer majd megélem én is, hogy hasról hátra fordul pici lányom. Tegnap képzeld el azt mondogatta Jázmin, hogy ma-ma-ma-ma. Persze ez tudom még nem tudatos, de mindig mondok neki ilyen egyszerű szavakat, hogy mama, papa, anya, apa, kaka, stb. És lehet, hogy azért, mert mondtam, lehet, hogy tök véletlenül, de többször is mondta a ma-ma-ma-mát. Madarat lehetett volna velem fogatni.
Voltunk kint a tüzijátékon tegnap, és Jázi tátott szájjal nézte végig. Azt hittem majd, hogy félni fog meg sírni (főleg úgy, hogy pont ott álltunk, ahol fellőtték), de nem. Pedig más gyerekek meg ordítottak. Nekem meg hízott a májam, hogy ilyen ügyi kislányom van.
Jázi visszaszokott az "altatós" elalvásra. Ha dörgöli a szemét felveszem, járkálok vele, táncolunk, és bealszik. Remélem megmarad ez a jó szokása, és elhadja a sírós elalvást.

Pihiszék:
Én a Brendonban vettem. Mi Eger mellett lakunk, és Egerben olyan drágák a bababoltok, hogy még a Brendon is olcsóbb. Így itt vásároltuk. Így néz ki:
Kép

Kép

És itt olvashatsz róla:
http://www.brendon.hu/katalogus_2005_almok.html

A "Babaálmok"-on belül a 200. és a 203. oldalon van róla kép és leírás.

Sajna a legtöbb csak 9kg-ig használható, tehát ha közel jártok hozzá, szerintem már nem érdemes megvenni. A Brendonban 13.000Ft-túl kezdődik az ára, a miénk 17.000Ft volt, de elvileg az Auchanban 5.000Ft-ért is lehet kapni.


Megyek, mert fürdetési idő.

Szia, Brigó

Kép

Kép
 
 


Szia Brigó!
Köszi a képeket az ülésről,hát sajna mi már kiestünk belöle,mert Balázs közel 10 kg-ot nyom.KépPedig jó lett volna.
Gratulálok az "elsö szavakhoz"Kép,és örömmel olvasom,hogy Jázmin nem sir már altatásnál.Igy Neked is sokkal könnyebb!!
A tüzijátékra mi nem mentünk,mert ahogy irtad mi azok közé tartoztunk,akik nem merték még elvinni a picit.Ö egyébként nagyon ijedös,és azért gondoltuk,hogy nem kéne.Majd jövöre...
Tök szép helyen laktok,Eger a kedvenc városaim közé tartozik!Irigyellek!!!
Mi Dorogon lakunk,régen bányaváros volt,de már nem müködik a bánya,bezárták.Most kezd alakulgatni,mint város.
Mégegyszer köszi az infot,és hogy irtál,szia:KingaKép

Kinga
 
 


Szia Kinga!

Nagyon aranyos a kisfiad. Láttam a fényképet a másik topicban is.

Jázmin holnap lesz 5 hónapos, és ma kaptuk meg a szurikat. Sírdogált egy picit, de a 2 szuriért cserébe lepisilte a doktorbácsit Kép 8.190g. Én egy kicsit sokallom, de a doki szerint majd visszább vesz a növekedésből. Remélem is, mert már a hátam kikészül.

Kár, hogy a pihiszékről "lemaradtatok", de mi sem használhatjuk sokáig...Pedig szerintem hasznos volt. Most kellene venni etetőszéket, abban majd elüldögél, csak ugye a legtöbb olyan, amiben tényleg ülni kell, nem pedig olyan, hogy a háttámlát lehet állítani. Olyat szeretnék venni, ami fából készült, és később székké és asztallá alakítható. Meg már autósülést is venni kellene, mert a hordozó kezd enyhén szólva kicsi lenni. Csak nem tudom melyik a jobb. Ami 9-18kg-ig van, és utána még venni kell olyat, ami 36kg-ig jó, vagy ami 9-36kg-ig van. Ezzel kapcsolatosan nincs tapasztalatod? Mintha azt olvastam volna a másik topicban, hogy Balázs nem első baba.

Na, mára ennyi. Szombaton megyünk esküvőre, és az anyukám jön el Jázminra vigyázni, és szeretném, ha addigra ragyogna a lakás, és az a rengeteg vasalni való is elfogyna.

Szia,
Brigó

Kép

Kép
 
 


Szia Brigo!
A dokibácsi lepisilés fasza lehetett,megnéztem volna!Kép
Autosülés nekünk 9-18-ig van,a másikat nem ismerem,mert amikor a másik két fiu volt kicsi,nem nagyon használtunk ennél nagyobbat.
Bár a bébihordót én jobban szerettem az autóban,mert hátrébb lehetett dönteni,és kényelmesebb volt a Bazsinak is.Igaz ezt az ülést is meg lehet dönteni,de nem annyira,mint a bébihordöt anno.
De jó Nektek,hogy mentek esküvöre!!Tök rég voltam,és persze miota a Bazsi megszületett,nem is nagyon mozdultunk ki kettesben sehová a párommal,pedig nekem nagyon hiányzik!
Vasalás ügyben sajnállak,én is ilyen cipöben szoktam járni.Csak gülik,gyülik,aztán egyszerre annyi lesz,hogy leszakad az amugy is fájo hátam,mire kivasalom.Bár a párom ebben is sokszor segit,kivasal,ha megkérem!Kép
Szia:Kinga

Kinga
 
 


Szia Kinga!

Bocs, hogy nem írtam, de ha nincs időm rá, akkor nem tudok mit tenni.
Esküvő jó volt, de nem akarom nagyon részletezni, mert végül is nem erről szól a topic.
Vettünk autósülést, olyat, ami 18kg-ig jó. Összehasonlítottam a "36kg-ig jóval", de szerintem az nem védené annyira lánykám pici testét, mint ez.
Aztán mégsem fa etetőszéket vettünk, mert annyira alacsony, hogy nem érné fel az asztalt a gyerkőc, ha már nagyobb lenne. Így aztán műanyagból vettünk, tök jó, a Brendonban le volt árazva 7.990Ft-ra. Pedig nagyon szerettem volna a fából készültet, de bármelyiket néztük (akár a drágább tipust is), mind nagyon alacsony volt.

Amúgy Jázi érezhetően (Kép) növöget. Hasról hátra továbbra sem fordul, viszont nagyogat beszélget, már mondja anya-anya (vagy csak én hallom annak), és a ham-ham. Bár úgy vettem észre, hogy az "anya-anya" csak reggel van ébredés után, mintha szólni akarna, a ham vagy inkább csak ammmmm pedig akkor, ha nagyon éhes. De ez is haladás. És imád kurjongani, visítani, és a kutyánkkal beszélgetni Kép

Az nem jó, ha pároddal nem tudtok kettesben elmenni sehová, mert bármennyire is szereti az ember a gyerkőcét, néha szüksége van egy kis kikapcsolódásra. Szóval szervezzetek be szülőt, testvért, barátot, és menjetek el kettesben vacsizni, vagy akár csak egy óra sétára.

Na, megyek, csinálok valami értelmes dolgot. Mondjuk el kellene olvasni a másik topicot, ugyanis laza 1,5 hónap lemaradásban vagyok. Egyszer beírtam, hogy ha majd elolvastam, jövök. Aha, vagy 3 bejegyzésig jutottam Kép

Jó légy,
Brigó

Kép

Kép
 
 


Szia Brigó!

Hasonló cipöben járunk a topiklátogatások terén,én sem tudok gyakran jönni,pedig tök jó lenne,mert annyi mindent megtud innen az ember,és jó olvasni,hogy másnak is vannak gondok,örömök,bánatok,nem csak nekünk.
Nálunk a suli is elkezdödött,ugyhogy teljes a káosz.
Bazsi fogzik(2 also megvan!)a nagyobbik fiam Tamás most elsös a középiskolájában,a középsö pedig 5.-es.Mindenhol uj tanárok,és tantárgyak,mindent ujra megszokni,stb.HUH.Teljes káosz!!!KépKépKép
Tök jó,hogy Jázi ilyen ügyesen gagyorászik!!Kép
Bazsi egyenlöre még a hangját élvezi,hogy van,de azt rendesen!!Ja meg még hozzá akkorákat tud kurjongatni,hogy zeng a ház!Kép
Etetöszéket majd valoszinü mi is beszerzünk valahonnan,mert még nekünk nincs,és kéne nagyon!
NA szia,legyetek jok,és irj mihamarabb,persze,ha ráérsz,mert én sem tudom,mikor tudok a legközelebb jönni!KépKép


Szia:KingaKép

Kinga
 
 


Sziasztok az en kisebbik fiam 5.5 honapos nem akar a baba ketrecbe maradni mit csinaljak
 


Kép img]

Kedves Domimama es mindenki!

Az en kisfiam is 5 honapos de ennyire ügyes nincs. En nem tennem ilyen korän a babykompba mert gerincferdülese lesz kesöbb vagy annäl rosszabb ami egesz elete sorän majd elkiseri. De mindenki azt csinäl a sajät gyerekevel amit akar csak aztän ne csodäkozzunk ha rossz sül ki belöle. Ez meg csak egy baba es azt tanulja amit mi tanitunk nekik. Ez epp olyan mintha 3 honaposan vay hamarabb a bilire szoktatnänk aminek semmi ertelme nem lenne csak kärt okozunk. Az en picurkäm meg csak most tanulta meg a hasra es vissza forduläst es jelen pillanatban a felülest probälgatja amit en meg korainak tartok, mindennek eljön a maga ideje. De tud nagyon finom csokot adni a mamäjänak aminek en nagyon örülök es ez a legfontosabb es legcsodälatosabb tett amit tud es persze nagyokat mosolyogni es kacaräszni ränk-szüleire. A kisfiam kis rosszcsont, de ez termeszetes, hiszen meg csak egy kis tehetelen baba aki csak foglalkozäst ker a szüleitöl es szeretetet. Nekem is sok tenni valom van napszakokban es erre sose alszik de este alsik reggelig. En pl. annyit csinälok enni adok neki, inni, tiszta pelusba rakom es lerakom jätszani mert tudom semmi panasza nem lehet de ha megis akko a hordozoba teszem es oda viszem ahol en vagyok, a kis kedvencet odaadom neki es zenet hallgattatok vele vagy beszelgetek hozzä miközben a dolgom teszem es igy elvan. ennyi az egesz, ugy gondolom semmi extranincs benne. [[/img]
 


Hello domimama!

A välasz: akkor lehet a babykompa tenni ha mär sajät maga is megtud ülni, de öt honaposan meg szerintem nem, az enyem legaläbbis, bär nincs lemaradva a fejlödesben mert a többi babähoz kepest többet megtanul idöben az orvos velemenye szerint, de ha a tied mär ezt megtanulta semmi gond nincs, csak nem tesz jot a gerincenek, ezt komolyan mondom. Ha mindig ölben van elkenyeszteted egy kicsit hagyd magära is sirni, az enyem is ezt csinälja, elvan egy darabig, jätszik-beszelget aztän sir, olyankor ha mär nagyon beteszem a hordozoba es magamhoz viszem epp ahol vagyok.

üdv
szilvia
 


Kedves Lauräcska!

Baba ketrec? :shock: Jajjjj! :( Az en tanäcsom az volna, hogy semmit, az en kisfiam bär 5 honapos de nincs ilyen butor darabja es a jövöben nem is lesz räszorulva, 8) hiszen a kisfiad egy kisbaba es nem ällat, hogy ketrecbe rakjuk szerintem. Hagyd hadd mäszkäljon szabadon, ami veszely tärgya volna szämära tedd biztonsägossä, erre van eleg jo üzletek es nem is dräga. Ha mär tud mäszkälni egyszerüen magyaräzd el neki mit szabad es mit nem, megerti hiszen nem egy hülye babärol beszelünk, egy kisgyerköc hamarabb tanul meg mindent mint mi felnöttek. De legyen mindig szemelött, akär mit csinälsz, akär hol vagy, vagy ö, figyelj rä alaposan, hiszen nem lehet leragasztani oda ahol eppen vagy ha mär mäszkäl.

:D üdv
szilvia
 


Sziasztok!
Jujjj sok okos anyuka volt itt az elején. Nos jelentem, vannak gyorsan tanuló babák, és vannak lasabbak is. Az én kislányom pár nap múlva lesz 5 hónapos. 2 és fél hónaposan hátról hasra fordultunk, 4 és fél hónaposan vissza. Gurul rendesen amerre kedve van. Űlni is alakul, húzza magát felfele, még kapaszkodni sem kell. :wink:
A kompon én is csodálkoztam, de szerintem létezik ilyen erős baba.
Hiszti van-e ilyen korban? Bizony hogy van. Kincső drágám visítani szokott, hogyha kell neki valami, vagy nem akar ott lenni, ahol van. Mi azért nem kapkodjuk ki mindig, szerintem az sem megoldás. Bizony néha előfordul, hogy tovább marad ott ahol van, mert nem tudjuk kivenni és láss csodát elhallgat. Beszélünk hozzá, énekelünk és máris jobb a helyzet!
Jujj nem tudom, hogy ki írta az elalvást. Nálunk is nagyon nehezen ment, eleinte. Volt hogy nagyon sírt a kiságyban, kivettük, ringattuk, stb és az eredmény az volt, hogy este 7-től éjfélig a gyerkőc nem aludt. Azóta bizony kiságy. Hogyha sír bemegyek, megnyugtatom, de hagyom utána, hogy egyedül alukáljon el.
Ez csak az én véleményem volt. Tanácsot én nem osztogatok, hiszen még 5 hónapja sincs, hogy anya vagyok!
Szép babázást kívánok mindenkinek! :wink:

Kép
 
 


Sziasztok.

Magdi vagyok.

Nekem is 5 hónapos a babám,ha nem gond csatlakoznék a tpoikotokhoz.
Mi picit ducik vagyunk.7350g,imádjuk a pocinkat.Már van két fogunk.Sajnos még csak néha néha mászunk,de hasra és vissza már simán fordulunk.Nekünk egy problémánk van csak,nagyon nincs el egyedül,mihelyt nem lát azonnal sir,amig fel nem veszem.

Kép


Sziasztok!

5 hónaposan teljesen normális, hogy a baba nincs el egyedül és sír, ha leteszed. Az én fiam 22 hónapos és még mindig rengetegszer felkéredzkedik. A mai napig nem igazán játszik el egyedül, állandó figyelmet igényel és mindig ott kell lenni vele a szobában, mindenhol. Csak közös játékokat játszunk, bújócska, együtt építünk, takarítunk, stb. Szerintem ez nem baj, pláne 5 hónaposan. Van, akinél elmúlik gyorsan, másnál sokáig tart, hogy igényli az állandó jelenlétet. De tényleg gyorsan elmúlik ez az időszak, már most hiányzik, amikor még egész nap a kezemben volt és bújt hozzám.
Ilyenkor ők még nem tudják, hogy ha kimész, akkor vissza is fogsz jönni, később már percekre is ki tudsz menni és megtanulja, hogy mindjárt visszajössz. Ha el kezd mászni, akkor majd megy utánad mindenhova, nem hagy mosogatni, főzni, tépi a nadrágodat, stb. :)
De ez ezzel jár, nem nagyon tudod kikerülni, csak türelem!!!!
 
 


Ja, és még annyit, hogy nem szabad semmit erőltetni és azt nézni, hogy más baba már ilyenkor miket tud. Az én fiam 8 hónaposan kezdett mászni, 13 hónaposan indult el, ez egyáltalán nem késő. 5 hónaposan még nem kell semmit csinálni, pláne nem mászni, ne siettess semmit!!!! Ilyenkor kezdenek csak el megfordulni, kb. 7 hónaposan ülnek fel, utána másznak, és egészen 18 hónapos korig normális, ha akkor indulnak el. MInden gyerek más ütemben fejlődik, semmivel nem vagy lemaradva. És később majd az a jó, ha minél tovább mászik, az tesz jót a gerincének, a jobb és bal agyfélteke kiegyensúlyozott működésének. Senki ne akarja, hogy azért kezdjen valamit korán a baba, hogy el lehessen vele dicsekedni, hogy milyen ügyes, bezzeg ő már 5 hónaposan mászik, stb. Én is csak most jöttem rá, hogy nem szabad azzal foglalkozni, mit tud a szomszéd, barátnő, stb gyereke, mert elhitetik veled, hogy a tied nem fejlődik rendesen, mert még nem mászik, ül, jár, beszél, stb.
Az én fiam egyébként már 1,5 évesen 5-6 szavas mondatokban beszélt, szeptemberben lesz 2 éves és már rendesen beszél, viccelődik, mint egy felnőtt. Csak hogy én is dicsekedjek egy kicsit. :wink:
 
 


Szia

Köszönöm a válaszodat.
Kérdezöskedhetnék még?
Napi 5ször eszik.6-10-14-18-22-kor.ebböl 3 szor kap tápszert ,1-szer rizspépet,1-szer gyünölcsöt,1szer fözeléket.
Meddig tápszerezzem?
Gratulálok a babádhoz,nagyon édes lehet.Mi most nagyon szenvedünk mert jön a felsö fogunk,és nagyon szenved töle.

Köszönöm a segitséged,

Kép


Szia, nincs mit, remélem tudok segíteni.

Védőnő mit mond a tápszerről? Én Bencét szoptattam 1 éves koráig, akkor már csak napi kétszer kérte. Szerintem 6 hónapig kell neki a tápszer, adhatsz neki ízesítettet, banánosat, vagy babatejet.
De inkább kérdezd meg a védőnőt, vagy gyerekorvost, mert ezt sajnos nem tudom, mivel én szoptattam. De Bence még 1 éves kora után is evett banános tápszert, később pedig Nestlé gyerekitalt, azt egészen mostanáig. Pár hete adok neki kakaót, előtte babatejet ivott. Talán a napi 3 sok, elég a 2 is. De inkább írjon valaki, aki nem szoptat, biztos többet tud segíteni.

Anita
 
 


Szia Anita

hogy vagytok?
Mi megyünk mint a golyó.illetve mászunk.
Most egyfolytába a felóléssel szenved,de még nem megy neki.És rettenetesen ideges lessz töle.Sikongat,kiabál,sir.Ilyenkor felültetem kicsit,és megnyugszik.
A védönö azt mondta napi 3-szor kapjon tápszert,mert még ennyi kell neki.

Kép


Sziasztok

Üdv mindenkinek,és jó babázást :D :) :lol:

Kép


Szia!

Megvagyunk, bár mostanában elég hisztisen. Jön a borzasztó 2 éves kor, ahogy mások mondták. :roll:
Mindenre nemet mond, direkt rosszalkodik, nagy csibész lett.
Gratula a mászáshoz, nem semmi, hogy ilyen korán kezdte. Bence csak 8 hónapos volt azt hiszem, mikor mászni kezdett és 13 hónaposan indult el.
Igen, én is a napi 3 tápszerre gondoltam.

Nektek is jó babázást!

Anita
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XBabázz lazán! - Teakiadó