A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek 2 éves kor fölött

Marcsi!
Kétpetéjűek?!Kép
Babanetes találkozóra hány óra körül érkeznétek? Nekünk aznapra még van egy Velencei-tó átúszás is.Kép Persze csak apa úszik, és ő biciklivel megy le, de haza már inkább autóval jönne. Szóval mi délelőttre tervezzük a megjelenést, és dél körül távoznánk is. Mint a többi ikertalin.Kép

Gabi
efgabi

Marcsi!
Tó átúszás lefújva, biztos, hogy megyünk Babanetes talira!Kép Telcsiszámod megvan, hívlak, hogy ott a helyszínen merre vagyunk.Kép

Többiek!
Ki jön még?Kép

Gabi
efgabi

gabi, e-mailben megírtam az új telefonszámomat.
még nem tutti, hogy elnézünk ebben a dög melegben. lszi ird meg a tiédet! köszi:
m.

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi

Nagyon jók a képek, de szerintem tuti, hogy egypetéjűek, de mindegy. A mieink is kb. ennyire különböznek és rájuk mindenki azt mondja, hogy egypetéjűek.

Gabi, Marcsi

Jó talizást, én ebben a melegben nem indulok el autóval, mi egésznap a medencében lubickolunk.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Merre jártok lányok? Milyen volt a tálálkozó?

Irjatok!!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Szia Éva!

A tali jó volt, de nem találkoztam ismerőssel.Kép
Nagyon klassz helyen volt, nagy fás, árnyas parkban. Volt focipálya, Bence és Marci ki is használta, megfutatták apát is.Kép
Volt valami tévés stáb is kint az mtv1-től, de azt nem tudom, melyik műsortól, valami ifjúságiról beszéltek. Mindenesetre nagyon tetszettek nekik a fiaim, úgyhogy elég sok felvételt készítettek róluk.Kép

Gabi
efgabi

Gabi

Biztosan nagyon klassz lehetett a találkozó.
Neked mikor kezdődik a suli?

Én itthon szenvedek két napja vesemedence gyulladásom van, tegnap azt hittem belepusztulok annnyira fájt a hasam és a derekam, most antibiotikum kurán vagyok és fekszem.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Éva!
Jobbulást! Kép

Eri
simones

Lányok Kép
Elköszönök és szólni szeretnék, hogy sajnos mától már nem él az e-mail cimem mert hazaköltözök a gyerekekkel. Amint lesz internetem bejelentkezem és csatlakozom újra hozzátok.
Mindenkinek nagyon jó egészséget kivánok Kép

Doris
doris

Doris! Kép
Jó utat! Kép Minden jót nektek! Kép
Majd jelentkezz, ha tudsz Kép
Várunk vissza Kép

Eri
simones

Lányok!Kép

Jön valaki Szigethalomra vasárnap?Kép

Zsuzsi
zsuzsi88

Zsuzsi!
Mi nem megyünk, mert holnap elutazunk a nagyiékhoz.
Jó ikertalit! Kép

Eri
simones

sziasztok jó régen írtam ,de rendzseresen olvaslak benneteket.
MOst szeretnék kérdezni valamit.
Szerintetek ha januártól bevezetik hogy a gyes melett lehet 8 órában dolgozni, az azt is jelenti hogy mehet melette a teljes napos ovi , ja és akkor ingyen csinálhatom a fősulit is?
puszi CSilla
bim_bam

Szia Csilla

Szerintem azt jelenti, nekem így, hogy itthon vagyok gyesen így is beveszik a gyerekeket egész napra, neked miért nem?
Én is tervezem, hogy elmegyek valahová dolgozni és remélem nekem is továbbra is ingyenes lesz a főiskola.

Zsuzsi

Mi lehet, hogy elmegyünk az ikertalálkozóra, hánykor kezdődik és milyen programok lesznek?

Éva

Kép

Kép
éva75

Zsuzsi

Közben megtaláltam az ikertalálkozó honlapját, és most már tuti, hogy megyünk!!

Yabu

Ti nem jöttök, nektek igazán közel lesz!

Éva

Kép

Kép
éva75

De jó, hogy jöttök!Kép De rosszul írtam múltkor, mert 13-a az nem vasárnap, hanem holnap, azaz szombat. De remélem ezzel nem kavartam meg senkit...Kép

Fényképezzetek jó sokatKép, majd figyelünk, hátha összefutunk!

Zsuzsi
zsuzsi88

Sziasztok!

Mi is vagyunk,csak mostanában inkább kirándulgatunk!

Képek:KépKépKépKép

Kép
beatrix2

Zsuzsi

Sajnos tényleg megkavartál és lemaradtunk az ikertalálkozóról. Tegnap este a tv-ből tudtuk meg , hogy szombaton volt a tali, de most már mindegy, majd jövőre elmegyünk. Pedig nagyon vártuk. Kár, hogy nem néztem utána jobban.

Milyen volt?

Kép

Kép
éva75

Bea!

Boldog szülinapot a lányoknak! KépKépKépKépKépKépKépKép
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Egyre szebbek KépKépKépKép

Eriék
simones

ÉVA 75! köszi a választ ez engem azért érdekel mert már dolgozom és apa van gyesen , és állítólag a gyes melett nem mehet hivatakosan a 8 órás ovi, ettől függetlenül persze egésznap ott vasnnak a manók. Szóval ha mehet a gyes mellett a 8 órás munka akkor én mennék vissza gyesre és akkor a főiskola is ingyen lenne, mert közben a cég felmondta a tanulmányi szerződésemet ,mert áthelyeztek. Egy kicsit bonyolultKép
A szülinaposoknak hatalmas gratulaKép
puszi CSilla
bim_bam

Csilla,Eri!

Köszönjük a gratulát!KépKép

Kép
beatrix2

Bea!
Tündériek ezek a nagylányok!KépKépKép Gratula nektek!

Éva!
Mi is el akartunk menni az ikertalira, de elszaladt az idő reggel, és lemaradtunk. Majd szervezünk saját ikertalit!Kép

Gabi
efgabi

BEA!
nem semmi hogy elrepült az iső mekkorák már a lányokKép
MErre kirándultatok a meseken? nagyon jó a "falatozós" képKép)
LÁttam a tv-ben az ikertaliról egy összefoglalót, de csak egyforma ikreket mutattak, ezek szerint nem is baj hogy nem mentünk el.Kép
Pusza Csilla
bim_bam

Sziasztok!

Én is néha benézek olvasgatni. Kép
Bea! Nagyon édesek a csajok! Kép
Mi amikor csak tudtunk saraztunk, lotyakoltunk, koszoltun. Meg is lett az eredménye. Tökéletesen stabil wc-re járás, mindegy hol vagyunk! Kép

Kép

Rákaptak a fagyizásra is...

Kép

És sokat hancúroztak...

Kép

Most még mindíg balatonon vannak, lassan két hete. Már nagyon hiányoznak. Kép Sajnos betegek, mert összeszedték a mostan népszerű tüsszősmandula gyulladást...

Csilla!

Tutira lehet 8 órában is dolgozni majd gyes mellett januártól? Úgy tudtam ez csak valami tervezet és nem 100%. Nekem is jól jönne... Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!
Nálunk még csak 1 évesek a lányok(ketten vannak) a kérdésem az merjünk-e nyaralni menni külföldre,repülővel?
Igazából már meg van az út,remélem megnyugtattok hogy nem olyan gáz!
Törpefenyő
törpefenyö

Vikics!
nem tudom hogy így lesz e azért érdeklődöm hátha valaki többet tud. Akkorát mosolyogtam a mentőmellényes képen. Nekünk is ugyanilyen van. ÉS amikor lementünk a balcsira mind a két gyerek felfújatta az apjával az összes mindenséget amit vittünk.mentőmellény, úszógumi,karúszó, strandlabda, gumicsónak.... beöltöztek és miután az apjuk bement a vízbe közölték hogy hideg és nem mennek beleKép) Az egész strand rajtunk vigyorgottKép)Persze retro kirándulás volt kaja napernyő pléd minden volt nálunk .
Jó kis nap volt.
Törpefenyő ebben nem tudok tanácsot adni mert mi még cask vonattal sem voltunk sehol, mindenhova autóval közlekedünk, amiben benne van az én lustaságom is mert így az egyszerűbb pedig annyira szeretnének már vonatozni,én meg mindíg csak ígérgetem nekik hogy majdKép)
puszi Csilla
bim_bam

Sziasztok!
Mi is visszajöttünk a nyaralásból, a Balcsin voltunk utána meg Horváto-ba. Ezért sajnos lemaradtunk az ikertaliról, pedig tényleg közel lett volnaKép. A lányok nagyon élvezték a nyaralást úgy úszkáltak a sós vízben mint a kis halakKép. Teszek fel róluk pár képet. A mentőmellény nekünk is ismerősKép, meg a hideg víz szindróma isKép de ez inkább a nagyobbik lányomra volt jellemző. Az ikrek csecsemő koruk óta vízimádók.
Törpefenyő!
A nagyobbik lányom 7 hónapos volt amikor egy 7 órás repülő útra vállalkoztunk. Nagyon jól bírta, mi vittük az autós bébihorzozót és abban aludt szinte végig. De azt mondod hogy 1 évesek, gondolom már totyognak is, úgy egy kicsit nehezebb lesz, de biztos meg fogjátok oldaniKép

Yabu
KépKép
Kép
yabu

Sziasztok!

Én is itt vagyok, csak ebben a rossz időben még írni sincs kedvem.
Gyerekek nagyon elevenek a lakában, mert ebben az időben nem tudnak az udvaron játszani. Már nagyon várom az ovit, még egy hét!
Jó lesz egy pár órát egyedül lenni végre, már több mint 3 hónapja vannak itthon, egy kicsit már sok volt. Kiváncsi vagyok mi lesz az oviban , sírás stb,.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Én is itt vagyok, csak ebben a rossz időben még írni sincs kedvem.
Gyerekek nagyon elevenek a lakában, mert ebben az időben nem tudnak az udvaron játszani. Már nagyon várom az ovit, még egy hét!
Jó lesz egy pár órát egyedül lenni végre, már több mint 3 hónapja vannak itthon, egy kicsit már sok volt. Kiváncsi vagyok mi lesz az oviban , sírás stb,.

Éva

Kép

Kép
éva75

sziasztok!
Éva! nem tudod véletlenül MImóza mobilszámát? Hétvégén megyünk egy rokonunkhoz Budakalászra és szívesen meglátogatnánk Õket is. Ha tudod, lszi küldd el a profilomban található e-mail cimre.
NÁlunk most minden nagyon besűrűsödött, ha lecsengenek a dolgok majd jelentkezem.
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Éva! és akit még érint...
A másik ikres topicban most olvastam Heppi egy korábbi hozzászólását arról, hogy ha valaki 3 éves kor után is igényli ikrek után a Gyest, akkor kell az oviból egy igazolás, hogy tényleg csak 4 órában járnak. Nálatok kellett ilyen?

M.
mimóza

Az a 4 óra tartozkódás nem is jó, mert ha 4 órában dolgozol, akkor a gyerekeket nem tudod rögtön elvinni Kép, hacsak nem az ovi/bölcsi mellett van a munkahelyed. Kép
Állítólag az utazásra kell 1-1 órát számítani, azaz 6 órát tartozkódhat ott a gyermek. Kép
Ha majd valaki jogszabályt is talál, ossza meg velünk is Kép

Eri
simones

Mimóza

Nálunk semmiféle papírt sem kértek az oviban, kérdezték, hogy ott akarom -e , hogy aludjanak vagy sem. Eddig nem aludtak ott, mert nem akartak, de most már gondolkozom rajta, hogy ott fogom altatni őket, mert nagyon nem bírok velük.
Ma is másfél órán át próbáltam elaltatni őket, de hol az egyik, hol a másik keresett valami kibúvót az alvás alól. Pedig, ha nem alszanak délután kibírhatatlanok.
Szóval, szerintem nem fogják nálatok sem kérni ezt a papírt.

Éva

Kép

Kép
éva75

Éva!
egyik ismerősöméknél érkezik a 3. baba. Aggódik, mert kicsi az autójuk. Be lehet rakni egy autó hátsó ülésére két nagyobb gyerekülés közé egy 3-at középre? A középső biztonsági öv csak 2 pontos.
Ti ezt hogyan oldjátok meg?
m.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Csilla!
Én úgy tudom, hogy a tövény elvileg megvan már, és nem csak tervezet, csak bevezetve még nincs. Úgy tűnik januárban majd.

Yabu!
Nagyon szépek a csajok! Kép Milyen kis merészek az ikerek a karúszóval! A fiúknak az még elég labilis volt. Kép Mi úgy néz ki, hogy jövőre visszük őket Krétára, de már előre fázok, hogy mit fognak szólni a sós vízhez... Kép

Mimóza!
Szerintem ovija válogatja. Tőlem se kértek soha semmilyen papírt. Csak megkérdezték mi a foglalkozásom, illetve egy telefonszámot amin elérhetnek bármikor. Szerintem a foglalkozást is azért, hogy ha valamit segíteni kell az ovinak, akkor tudják ki mihez ért. Kép Sokszor segítenek szülők amiben tudnak, hogy az óvodának ne kerüljön pénzbe.

Csajok nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én teljesen kész vagyok! A fiúk kinőtték kishíjján az összes cipőjüket, és az ovisruháik nagy részének (melegítők)is csak hetei max. hónapja van hátra...A szortírozás része egy dolog, bár egyáltalán nem kis meló (és egy hónap múlva jönnak a most éppen jók még..), de mi pénz lesz pótolni... És akkor az autós ülésről még nem beszéltem amit szintén kinőttek. Elérték a 18kg-ot. Most még beleférnek, nem gond, de ha téli cuccot kell rájuk adni, akkor már tutira nem fognak. Az ülésemelő persze azért még kevés szerintem. SZóval anyagi csőd és millió vásárlás utánajárás, tömeg brrrrrrrrrrrrr

Cipőt voltam nézni nekik a hétvégén. Valami márkás magasszárú bőrcipőt akartam, de SEHOL nem lehet még kapni. Kép Voltam a Westendbe, Mamutba, mom parkba. Egy helyen volt EGY db 28-as. Köszi! Kép
Nincs valami ötletetek? VAgy várjak még egy hónapot?
Viszont ha valaki viziszandit akar jövőre, a Mamutba a Hervisbe volt 2.245ft-t adidas viziszandi. AZért a méretre na hagyatkozzatok, vigyen centit akit érdekel. Kép
Csatolok egy képet milyen. Tök unisex.A talpa szép citzromsárga nem olyan mint a képen. Kép
Na bocs, ha kicst hosszú lettem. Kép
Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Most hétvégén börze Zuglóban Kép
https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/69090/257329.html?1123942783#POST59 1649

Marcsi!
Ha jól emlékszem, te félállásban dolgoztál. Naponta hány órát maradhattak a gyerekek a bölcsiben?

Éva! Gabi!
A tanuláshoz a GYES igazolást mikor kériték ki?

Mi ma kezdtük a bölcsis beszoktatást. Kép
Nem tudom meddig fog tartani, mert nagyon anyásak a fiaim. Kép Ráadásul elvileg csütörtöktől dolgozom. Érdekes lesz, ha be kell vinnem őket az óráimra Kép

Eri
simones

Marcsi

Nekünk már mind a hárman ülésemelőben ülnek, de korábban a három gyerekülést is bepaszíroztuk.
Aztán a két szélén a fiúk még ülésben ültek és a Lora középen ülésemelőben, de most már ülésemelőben szoktak ülni.

Eri
Én már a múlthéten megkértem a GYES igazolást, mert azt mondták két hét alatt jön meg, de ha faxon kéred még aznap visszaküldik, tavaly úgy kértem.

Vikics
Én is tegnap eszméltem rá, hogy kinőtték a fiúk a cipőik nagy részét, mondjuk az a szerencse, hogy a múltkor a Corában le voltak értékelve a szandálok és vettem nekik kettőt az oviba, már csak kinticipőt kell keresnem, de lehet, hogy találok a Lora kinőtt cipői között. Nekem a ruhákkal szerencsére nincs gondom, mert mi általában mindig nagyobb cuccokat kapunk ajándékba és mindig van nagyobb méret is.

Elhatároztam, hogy hétfőtől az én gyerekeim is ott fognak aludni az oviban, mert eddig sosem aludtak ott, de ez a három hónap itthonlét elég volt ahhoz, hogy elhatározzam magam. Eddig sajnáltam otthagyni őket, mert mindig sírtak, hogy nem akarnak ottmaradni, de most már elszántabb leszek.

Bea

Boldog névnapot kívánok!!!!!!!

Éva

Kép

Kép
éva75

3+
ezt péter írta Kép

éva, köszi a tapasztalatokat

eri! nálunk nem kértek semmilyen papírt. herika nem dolgozott és úgy voltak 3ig a fiai. én 4 órában kezdtem és az enyémek is egész nap voltak (3-ig), ez egy nagyon liberális bölcsi. sajna semmit nem csinálnak tudatosan. pl. a beszoktatást abszolút rám hagyták hogyan csinálom. el is húztuk iszonyúan és a végén sok sírás volt. eri, készülj fel lelkileg. ha te elszakadsz tőlük, akkor ők is elfogadják a helyzetet. marha jó az adóvevőjük. nekem kb. 2 hónapig sírdogáltak elváláskor, egyszer az egyik, egyszer a másik KépKép
herika már a 2-dik nap otthagyta őket 20 percre, neki látszólag gyorsabban elfogadták a fiai a helyzetet. én túl sokáig voltam ott velük, 4-5 napig, aztán egyik napról a másikra lettek tök egyedül hagyva hosszabb időre. szóval nem volt átmenet. ha ilyen kevés időd van a beszoktatásra, én kipróbálnám rögtön a maradjatok itt játszani, mindjárt visszajövök "beetetést". elvileg a tieid már nagyobbak, okosabban, talán könnyebben beveszik.
vikics!
az asti józsef krt-i boltjában még mindig van 30%-os siesta cipő leértékelés. az asti honlapján megtalálod a telfonszámukat, esetleg hivd fel öket. a honlapjukon láttam azt is, hogy a soroksári úti boltjukban siesta cipők beszerzési áron kaphatók. nem tudom mit jelent, de ez is megér egy próbát.
m.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Marcsi
Köszi a tippet Kép

Éva!
Még a héten megpróbálok beugrani a Lőportárba. Kép

Eri
simones

Beatrix boldog névnapot plusz az erikáknak is bocsi kicsit késésben vagyok nem voltam net közelben.
Annyit tudok a gyessel és a vállalható munkaidővel kapcsolatban hogy egyszerre fog váltizni a csp és egyéb juttastásokkal ami januátról változik ergó ez is januártól változik.
Az ovi nekünk is kézs csőd mindenbőlé újat kellett vennem mert vagy kinőtték vagy szétvágták ollóval ( ágyneműhuzatKép) egyedőül a kistörölközők maradtak használhatóük klasz spóroltam velük 400 forintotKép)
MI egy egész délelőtt rohangáltunk szandálért olyant keresxtünk ami tartja a sarkukat. Hát nem volt egyszerű, de megvan.
puszi majd még jövökKép
bim_bam

Sziasztok!

Bea!
Utólag is boldog névnapot! Kép

Csilla!
Köszi Kép

Erre a gyes, csp..változásokra kiváncsi vagyok milyen lesz. Bár valószínűleg nem lesz jobb. Kép

Nekünk is ruhákat kell venni, mert sokat nőttek a fiúk a nyáron. KépKép

Eri
simones

Erikák!

Én is boldog névnapot kívánok nektek!!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!
Egy pár napig nem volt net ezért nem tudtam babanetezni, hogy beindult mindenki hogy jön a szeptember!Kép
Vikics, köszi a dícséretet a te legényeid is nagyon édesek, meg persze a többieké isKép mindenki nagyot nőtt a nyáron.
Mi most iskolakezdési lázban égünk holnap kezdődik a Lilinek a suli, egy kicsit izgulokKép. Gabi, te is hasonló cipőben jársz, kiváncsi vagyok hogy nálatok hogyan zajlott az első nap.
Az ovi és az iskolakezdés nálunk is egy anyagi csődKép.Még szerencse hogy legalább a tankönyvek ingyen vannak.
A névnaposoknak (Beatrix, Erika) én is boldog névnapotKép, ha egy kicsit megkésve is.

Most rohanok mert még ünneplő szoknyát kell varrnom honapraKép
Sziasztok:
Yabu
yabu

Éva! Kép Yabu! Kép
Köszi. Kép

HErika!Kép
Merre jársz? Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Köszi a névnapi gratulácot!
Utolag én is boldog névnapot kivánok az Erikáknak!!!!!!!!!!!!!!Kép

Nálunk a kiscsajok 22-e ota járnak bölcsibe.Nem volt gond a 4 hetes leállás után visszamenni(szerencsére),söt várták is már.

Nálunk sem kértek semilyen papirt tavaly,amikor beirattam öket.Nekem kellett egy nyomtatványt kitölteni és kész.Na meg kérték a rendszeres gyerekvédelmi támogatásrol a papírt,így nem kell fizetnünk.(ezt sikerült elintéznünk ugy,hogy fizikböl fabrikálva lettKép)
Na majd januártol kiváncsi leszek,hogyan oldják meg.Hát az bizti,hogy én rosszabul járok az uj csp-vel.Kép
A hugom jo keresettel 1 gyerekkel meg dupla annyit fog kapniKépKépKép
Ezt valahogy nem igazán a nagycsaládosoknak találták kiKép

Nálunk is kezdödik holnap a suli(már épp ideje)
Így visszagondolva már,rövid volt a nyár,de az elején azt hittem,hogy soha nem lesz végeKép

Mindenkinek jo bölcsi,ovi, isi kezdést!!!!!!!!!
A tapasztalatokat majd írjátok meg!

Bea

Kép
beatrix2

HAli mindenkinek!
Bea úgy néz ki én is jobban járok az őj csp vel de majd kiderül. MI nem kapunk kieg. támogatást csak a csp-t, sőt az emelt csp-t is elvették megint mert szerintük Ricsi teljesen egészséges ( szerencsére tényleg úgy néz ki ) de azért a kezeléseket fizetni kell hogy ne essen vissza.
Az első nap az új oviban egész jól indult.Beléptünk az ajtón ovónéni meg dadusnéni jött örömködve az én gyerekeim: HAgyjál békén meg engem is és az az én takaróm ne nyúlj hozzá anya rávarrta a jelem nem látod? ................ aztán volt sírás nyafi de kb 10 perces műsor után maguktól bementek a terembe és mi néztük őket elkezdtek játszani és kb 5 perc múlva könnyes szemmel de integettek hogy mehetünk. Meglátjuk hogy lesz holnap. Ma apa megy értük mert nem érek oda a melóból négyig pedig annyira kíváncsi vagyok arra hogy mit mesélnek.
puszi Csilla
bim_bam

Sziasztok!
Köszi a Gyeses válaszokat, engem tul. nem az érdekelt, hogy az oviban kértek-e igazolást, hogy dolgoztok, (mert ott nekünk sem kértek) hanem az, hogy amikor a GYest meghosszabbítottátok, akkor kértek-e arról vmi papírt, hogy 4 (6?) óránál többet nem töltenek oviban a gyerekek.
Mimóza
mimóza

sziasztok!
herika köszöni a névnapi jókívánságokat. mindenkit puszil. talán 1 hét múlva már lesz internete újra.
egyébként egy csoporta járnak majd a kölkök.
eri? hogy sikerült az első napod? és fiaidé?
mi ma és holnap itthon, mert ovi még, bölcsi már nincs. ma tojásterhelésen voltunk a madarász utcai kórházban péterrel. de sajna nem lett negatív és folytatjuk a tojásmentes diétát.
m.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Mimóza!
Miért külön meg kell hosszabbítani a GYES-t, ha 3 évesek lesznek? Nem csak az van, hogy nem mondom le?

Marcsi!
Sajnálom, hogy még mindig diétázni kell. Kép
Ezt ki lehet nőni?
Nálunk is van a bölcsiben még egy fiú ikerpár, de ők másik csoportba járnak.Kép Állítólag ugyanaz a jelük, mint nekünk, autó és hajó. Kép
A csoportunkban van olyan, akinek csak jövő héttől lesz ovija, mivel nem fejezték be a festést. Õ maradhat addig a bölcsiben. Kép
Ma megvolt az 1. alkalom nélkülem. El kellett bújnom, hogy ne lássanak. Jó sokáig bírták, kb 1,5 óra. Kép Egyszer sírt csak a Zoli, de sikerült megnyugtatniuk. Vikinek pedig csak a névrokonával gyűlt meg a baja, mert neki is ua. a motor kellett, és az én kisfiam volt a kisebb. Kép
Még az ebédet is nélkülem fogyasztották el, így legalább sokat ettek. Kép Végén persze a nyakamba ugrottak. Kép
Aztán együtt mentünk be az iskolámba. Jövő hétig nincs órám. Ma pedig csak 3 osztf-i volt, nekem pedig most nincs osztályom. Viki szépen rajzolt a tanáriban, egyszercsak hátraesett a székkel. Úgy beütötte a fejét, hogy lett egy nagy púpja. Kép Irány a Bhetesda, ahol már törzsvendég. Idén ez a harmadik baleseteKép 1 hónapon belül kétszer kellett a fejét megröntgenezni. Múltkor a lépcsőn esett el, és a szeme felett lett púpja. Utána sokáig azt hitték, hogy ki van festve a szeme. Kép Lányok! Kinek kell tartós szemfesték. Kép
Szerencsére most is megúszta, nincs törés, pedig akkorát koppant a feje. Úgy látszik még mindig gumiból van a fejük. Kép Na de meddig? Kép
A dokinő szerint folytathatjuk holnap a beszoktatást, ha nem lesz semmi más tünete. Kép
Jövő héten megpróbálják ott altatni őket. Kép

Eri
simones

Mimóza!

Valahol olvastam, hogy az óvoda, ha már felvette a gyermeket, nem mondhatja azt, hogy nem maradhat egész napra. Legalábbis törvényesen nem teheti. Persze minden oviban nyíltan vagy burkolva, de közlik anyukával, hogyha otthon van (gyesen, gyeden, munkanélkül), viheti haza ebéd után a gyerekeket.

Mi 5-én kezdjük a középső csoportot a lányokkal. A kicsi csak januárban mehet majd (dec-ben tölti a 3-at). Lányaim nem nagyon várják az ovit, biztos lesz megint ordítás az elején.

Éva, írd majd meg, megvalósult e a nagy elhatározásod, azaz ott alszanak e mindannyian ebéd után.
Ez még nálunk is kérdéses.

Jó ovikezdést, sulikezdést mindenkinek.
ikeranya

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?