A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Mensitémához: én javában csak szoptattam, amikor boti négy hónapos korában megjött. Szóval erről tényleg ennyit. Vannak mázlisták, akik másfél évig is megússzákKépKép

Botesz tovább apad, de még mindig vizenyősek a fülei. Ha nem látja, mindig vigyorgok szegénykén. A tokája is visszahúzódóban, de tegnap éjjel, amikor a doki felpüffedve látta megjegyezte, hogy tutira jó étvágyú kisgyerekKépKép
Eddig is kapott tojást, de nem ekkora mennyiségben, úgy tűnik egy kicsit túladagolta apája (én meg hagytamKép).

InimmaKép
Igen, sokan biztatnak azzal, hogy nem lesz könnyebb. Én is abban bízom, hogy az összenövésig kibírom rongyidegekkel, utána meg játszanak együtt. Csak nem tudom, hogy hármaskát mikorra vállaljuk beKép Mert a végső cél 3 - remélem nem akkor ikresedünk megKép

JudyKép
Nagygének sok-sok gyógypusszancs. Lehet, hogy vasárnap már ezért nem akarták elbírni őt a lábai???

TimiKép
Nekem is nagyon teccccik Livike frizujaKép

Megyek, összerakom magam dokihoz indulásra. Kiscsákó még szuny, apája remélem már úton hazafelé értünk.
Mindenki aludjon egy jót, úgyis olyan szottyos ez a délután ezzel a rengeteg esővel.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Hat jo regen voltam, azert remelem valami halvany kis emleketek van rolam, koszike Liv hogy erdeklodtel tok jol esett.
Masfel honapig voltunk otthon magyarorszagon sajna nem netkozelben, egy hete jottunk haza azota probalgattam visszaolvasgatni de hat egy ilyen regenyhez orokmozgom mellett nincs idom.
Igy mindenkitol elnezest kerek de nem igazan tudok hozzaszolni semmihez, igyekszem majd bekapcsolodni szepen lassan.

Szulinaposoknak NAGYON-NAGYON BOLDOG SZULINAPOT!!!
Tok jo, hogy mar itt tartunk es 1 ev eltellt bar a neheze meg hatra van szerintem Kép

Babasoknak gratula, tovabbra is irigyellek titeket de en le lettem hurrogva papa altal igy lebeszeltem magam a temarol (egyenlore!)

Tok jo volt otthon lenni el voltunk kenyeztetve, picurkam nagyon sokat fejlodott es nott, kezd lepegetni egyedul de meg batortalan inkabb a maszast valasztja, errol jut eszembe mar jaro, futo babak nagyon ugyesek vagytok!!! Kép
Sajna nem mond meg semmit de szerintem ez azert van mert egyszerre ket nyelvet megtanulni nem lehet egyszeru, viszont sokmindent ert mar mindket nyelven, erre nagyon buszkek vagyunk es mindenkinek eldicsekszunk vele. Kép

Amiota hazajottunk nalam is borul a bili sokszor, iszonyu sokat fejlodott azota, hogy elmentunk es most igy egyedul nagyon nehez, egyfolytaban a tilos dolgok kellenek neki, esik-kel, odacsipi az ujjat, csukogatja az ajtokat, meg a vecere sem tudok elmenni nelkule de hallom ez masnal is igy van (pl.:csirkesz)
Oszinten szolva sokszor nincs eleg turelmem sem nekem sem a paromnak es akkor az egesz csalad kiabal.
Minden elismeresem a tobbgyermekeseknek!!!!!!!!

Szeretnem kikerni a velemenyeteket: az egyik baratnomnek 4 eves a fia, borzalmasan rossz, iranyithatatlan, kibirhatatlan, amiota megszuletett barinom depresszitol szenved es nem javul semmit sot a gyerkoc viselkedesevel az oruletbe kergeti, hazassaga tonkremenoben, a ferje ma azt mondta neki, hogy egyre kevesbe szereti a sajat fiat, ezt komolyan mondta nem ugy mint amikor az ember ideges es olyanokat mond amit kesobb megban, nem, o ezt holt komolyan gondolja.
Szerintem ez nagyon durva, nem tudom hogy segithetnek neki, ugy nez ki a fiuk tonkreteszi oket. Mit lehet tenni?!

Kuldok egy kepet emlekeztetoul, hogy be tudjatok azonositani, es egyet a majdnem jaro fiamrol apujaval es dedijevel. Kép
AniKépKép

KépKép
KépKép
tontica

Helló megjöttünk!
Dokinéni gyógyultnak nyilvánította, és kaptunk egy beutalót allergiavizsgálatra, amit majd egy éves kora után fognak megcsinálni.
Elvittük a sztárfotót is a dokinéni külön örömére, mert annak segítségével teljesen kizárhatta a veseproblémát. Ugyanis ha a szem alul-felül egyaránt bedagad, az vesegond, ha a szem kivételével az arc minden szeglete, az tipikus allergiaKépKép
Most tojás megvonva 3 hónapra, de tésztaként azért eheti. A szupi-lufi kúpot is kiváltottuk, biztos ami biztos legyen itthon, fenistil cseppek még 3 napig mehetnak, aztán viszlát gyógykúraKép

TonticaKép
Jól néztek ki a képeken, gratula a járáshoz. Azt meghiszem, hogy jól esett a kényeztetésKép
A barátnődet nagyon sajnálom, szerintem külső segítséghez kellene fordulniuk, ha 4 év alatt egyedül nem jutottak sikerre. Családsegítő szolgálat, vagy pszichiáter, de lehet, hogy egy védőnő (már ha normális) tud tippet adni ahhoz, hogy kihez lehet fordulni segítségért.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Tontica, a barátnőddel kapcsolatban nem tudok semmi okosat mondani, de én is nagyon sajnálom. Szerintem írj egy netes pszichológusnak, és kérj tőle tanácsot! (Ha ők nem akarnak ilyenfajta segítséghez folyamodni maguktól.)

Liv

Kép

Kép
liv

Elfelejtettem dicsekedni itt a nagy események közepette, hogy Boti tud egyedül inni, és jószívű, mert minket is egyfolytában kínálgat, ahogy ő látta tőlünkKép
Íme a bizonyítékok:

Kép

Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Mensi: nekem sem jött még meg, amit nem csodállok Hanna szopimennyisége mellett. Bár azért most már megjöhetne, mert jó lenne újabb pocibabaKépKép.

Timóca!

Én épp vasárnap vásároltam az ominózus Auchanban.Kép
Igaz, sem húst, sem cukrászterméket nem vettünk.
Viszont nagyon morcin nézett rám egy eladó, amikor szóltam, hogy válogassák ki a darabos túrórudit, mert össze van benne keveredve a lejárt és a jó.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Köszönöm a hiányolást Kép Vagyok ám én, de zömében csak beleolvasó- és képnézegető üzemmódban Kép

Liv! Én is egy egész tojássárgáját szoktam a főzibe adagolni, szerencsére nálunk semmi baja nincs tőle.
Csirkesz! Eljön ám a rongyideg szindróma, én néha már nagyon ott tartok Kép
Fanni manó egy életveszély. Rohan egész nap, leülni nem tud, mert mi az, hogy nem mozog akkor??? Kép Egyedüli dolog, ami leköti, az a tévében a rekjlám. Olyankor mindkét csaj fanatikusan tévét néz KépKépKép
Enni imád még mindig, szinte már mindent eszik. Aedvenc most a vajaskenyér ( na jó, sajtkrémes ) meg az anya féle borsófőzelék Kép Nagyon kíváncsi leszek, mennyit nyom; biztos van már közel 11 kiló. Jövő héten kiderül.
Dóri meg megy jövő héttől bölcsibe, de csak 4 órára vették fel, mert én itthon vagyok. Külön élvezet lesz reggel és délben a hónom alatt rohanni a 2 gyerekkel a bölcsibe, mikor elvileg Fanninak még javában aludni kéne KépKépKép Hulla fáradt lesz szegény manó egész nap Kép
Mellékelem a tévébámulós képet Kép

Pocó

Kép

Kép
Kép
pocó

Itt meg egy Fanni magában Kép

Kép

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Sajna nem jutottunk el a talira, mert Viki alvás ideje, pont erre az időszakra esik.
Már 1 órája próbálom altatni, de sajna semmi eredménye. Kép Ennyi energiával el is mehettünk volna. Kép De miatta nem mentünk.

Várom a képeket.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

MosziKép
Szintén ilyenkor szoktunk mi is aludni kettőtől amíg kedve tartja (1,5-2 órát), meg a holnapi szülinapra is készülnöm kell, remélem a többiek jól szórakoznak.

Noémi
fantikbaba

Sziasztok,

Kicsit eltüntem, mert Kornél a fognövesztés miatt olyan nyűgös volt, hogy csak vele lehetett törődni.

Szülinaposoknak nagyon sok boldogságot, és még több pihenést a szülőknek. Kornél nagyon elkanászult az elmúlt pár naapban, szóval nehéz lesz vele az éjszaka( értsd. ordítós)

CsirkeszKép AllergiaKép Húzós lehetett. Szegény kiscsákóKép De legalább már túl vagytok rajta.

TonticaKép Nagyon jók a képek. Kétnyelvű babaKép

PocóKép A csajok gyönyörűek mint mindig. Én WC-re nem viszem. Kőkeményen megy az ágyba vagy a járókába( kicsi a WC-nkKép).

Mi tegnap a nőgyógyimnál voltunk a tali időpontjában. Szerencsére úgy tűnik minden rendben. Annyi szörnyűséget olvasni a spirálról, hogy miután fájdogált a pocim, inkább megnézettem, hogy a helyén van-e. KOrnél édes volt, gügyörészett, nézelődött, nagyon jó baba volt. Most épp a hűtős rágókat majszolja, és közben énekelget csak úgy, mint Micimackó saját msgánakKép

Várom az élménybeszámolótKép

Vera

hvera

NoémiKép
Kicsi Helénádnak BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT kívánunk!!KépKép

KormiKép
Benedeknek is BOLDOG SZÜLINAPOT!!KépKép

JÓ ÜNNEPLÉST!KépKépKép

Anita és Eszti

KépKép
KépKép
vasani

KormiKép
Boldog születésnapot kívánunk Benedeknek!

NoémiKép
Helénának is kívánunk nagyon sok Boldog születésnapot!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Csajok,
még mindig nincs otthon net, úgyhogy csak egy kölcsöngépről futottam fel.
Bocs, de se visszaolvasni, se nagyon írni innét nem tudok, csak a talis lányokhoz van egy anyagias kérdésem:
Ti mennyit fizettetek?
Mi ott voltunk 2-től fél 6-ig, az 3,5 óra az én szímításom szerint és most utólag látom, hogy a csoport kedvezménnyel 350 ft/óra lett volna, én meg 2600 Ft-ot fizettem Kép

Ha tudtok válaszolni azt megköszönöm, mert elvileg holnap reggel meg tudom nézni a válaszokat újra és péntek du megyünk megint játszóba, akkor megreklamálom, ha csak engem szivattak meg.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Reditke,
mint utólag kiderült csoportnak csak az számít, ha 10 fölött van a létszám és nem voltunk annyian, így 800 Ft/óra volt.

Isten éltesse Helénát és Bendeket!!!! Kép Kép

Nekünk meg pont ma van a házassági évfordulónk.

A tali tök jó volt, most már nagyon élvezik a gyerkőcök a játékokat, édesek voltak! Megismertük Violát és Mírát is élőben, meg az apukát is Kép, Míra dögös kiscsaj ám! Kép Kép
Ott volt Rubint Réka is Larájával, mondtam Márknak, hogy azt a kiscsajt kell megverni. Kép Bár lányt nem szabad fiúnak bántani.

Mindenkinek jó hétvégét kívánunk és jó szülinapozásokat!!!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Boldog szülinapot Helénának és Benedeknek!!! Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Noémi! Helénának Boldog Születésnapot kívánunk!!
Kormi! Benedeknek is Boldog Születésnapot kívánunk!!

Kép

Moszi és Viki

KépKép
Kép
moszmota

Kedves Heléna, és BenedekKép
Nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánunk Botival együttKépKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

KormiKép
Benedeknek SOK Boldog SzületésnapotKépKépKépKép

A köszöntéseket Heléna nevében nagyon szépen köszönömKép

Noémi+Heléna
fantikbaba

Helénának és Benedeknek boldog szülinapot! Kép

Macsek Kép, boldog házassági évfordulót! Hányadik? Jól megünnepeltétek?

A találkozóról senki nem tesz fel képet? Olyan kíváncsi vagyok.

Liv

Kép

Kép
liv

Reditke Kép, írtad múltkor, hogy felhívsz este a találkozó időpontjával kapcsolatban, de nem hívtál. Igaz, én is hívhattalak volna, de gondoltam, azért nem hívsz, mert már tudod mástól, hogy hánykor lesz. Amint látom, valóban voltatok - még ha 2600-ért is...
Remélem, hamarosan lesz újra netetek.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Nekem 500-at kert, mert reklamaltam.
Mondtam a nonek, hogy nem 350 egy ora?
Mondta, hogy nem, mert nem voltunk csak 8-an es hogy nem egyszerre jottunk.

Erre jol megmondtam neki, hogy tudja mi van a varosban???
Kulonbozo helyekrol lehetetlen odaerni egyutt.
Azt meg a masik kint varjon a vacak idoben? Kulonben is 1001 masik gyerek rohangalt kozottunk, nem is volt kulon helyunk.

Erre azt mondta, hogy akkor 500 ft/ora.

Nalam ennyi volt.

Magi
Vendég

SziasztokKép
Látom nem volt nagy a pörgés az elmúlt pár napban. Hiába, a sok elfoglalt kismamaKépKép

JudyKép
Remélem NagyG már helyrejött és legyőzte a vírusokat. Boti mára már teljesen leapadt szerencsére.

A taliról én is szívesen nézegetnék képeket, már ha készültek. Miközben olvasom a fizetett összegeket, egy kicsit felháborodtam, hogy enniyre "egyéni" a díjszabás - nem hiszem, hogy ez így korrektKép

Csajok, döbbenet, de beléptem a 20. hétbeKép Hétfő uh, remélem megmutatja magát a kismaszat, és fény ferül kilétéreKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Hali!

Pokoli éjszakánk volt, ma is tiszta dili a fiam. Nem tudom, mi lehet.

Csirkesz,
gratula a 20. héthez, hogy szalad az idő!

Magi,
ügyi vagy, legközelebb mi is reklamálunk. Ez tényleg röhej, ami ott folyik, az 500 Ft-ot meg hogyan állapította meg? Csak úgy a hasára üt?

Talin néhányan készítettek képeket, majd biztos felpakolják, ha gépközelbe kerülnek.

Liv,
köszi, a 4. volt és vacsizni voltunk hármasban, jól sikerült.

Mindenkinek jó hétvégét!

Kép

Kép
macsek11

Helenanak es Benedeknek nagyon sok boldog szülinapot kivanunk mi is!

Motiot+Abel

Csirkesz,
gartulalok a 20. hethez! Örület, hogy megint nemsokara jön a golya nalatok!
Hetfön gondolok Rad, hogy az uh-n megmutassa magat a kisprücsök!

Macsek,
nektek boldog hazassagi evfordulot igy utolag is!

KépKép
KépKép
motiot

Csirkesz, hova rohansz??? Kép Még csak most írtad, hogy pocakmanó van, és már mindjárt mész szülni?!?!?! Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Kép
Egy-két szülinapi kép Kép
fantikbaba

Kép
Egy-két szülinapi kép Kép
fantikbaba

Nem így gondoltam az egy-kettőtKép Szórakozik a babanetKép
fantikbaba

Kép
fantikbaba

Kismamik, meg szabad kérdezni (ha már tudjátok), hogy hogyan fogják hívni a babákat?

Voltunk ma Maccséknál, Lili már tök egyedül megy, Maccsal még futottak is Kép, kajálta a kavicsokat Kép, lépcsőn is tök ügyes, és ha minden jól megy, hamarosan újra lesz netük.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Helenanak es Benedeknek boldog szulinapot kivanok!

A kepeket felteszem majd, de meg nem toltottem le oket a geprol.

Majd holnap.

Magi
Vendég

Sziasztok!

Megérkeztünk a nyaralásból. Az idő nem volt túl kegyes hozzánk, de így is remekül éreztük magunkat.

Visszaolvasás előtt nagyon boldog első szülinapot kívánok LilinekKép, HelénánakKép és BenedeknekKép!

Andrea

KépKép
Áron

Lányok, lenne két, fürdéssel kapcsolatos kérdésem.
1. Hogyan fürdettek a nagy kádban úgy, hogy nem szakad be a hátatok és a derekatok?
2. Már többször olvastam, hogy úgy írtok ide a babanetre, hogy írjátok, hogy közben a gyerkőc a kádban. Már egyedül ott lehet hagyni őket fürcsi közben? Vagy hogy csináljátok?

Liv

Kép

Kép
liv

Hali!

Liv, kisgyereket kiskanál vízben sem szabad egy pillanatra sem egyedül hagyni! Gondolom, valaki más van olyankor a gyerekkel.
Én térdelni szoktam a kád mellett és van benne csúszásgátló is vagy valamelyikünk együtt fürdik vele.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Liv Kép
én melléülök a kádnak, vagy térdelek.. Nálunk előfordul, hogy egyedül van a gyerek a kádban, de az csak Levi és a fürdetőkarikában ül. Akkor is bent vagyok a fürdőben, csak Mátét öltöztetem.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Macsek, eszemben sincs Dávidot egyedül hagyni fürcsi közben, pont ezért kérdeztem, hogy mások ezt hogyan csinálják. Kép

Én is ülök vagy térdelek a kád mellett, de nemhogy a derekam beszakad, egyszerűen nem érem el a gyereket. Kép Lehet, hogy valamivel nagyobb a kádunk a szabványnál?

Orsi Kép, milyen az a fürdetőkarika?

Kép

Kép
liv

http://www.okbaby.it/e_frames.htm
Orsi Kép, ez az?
És hol lehet ilyet kapni?

Kép

Kép
liv

Fenébe, a főoldalt adja be.
Bathing - flipper evolution.
Erre gondolsz?

Kép

Kép
liv

http://www.okbaby.it/e_flipper.htm

aha... ez Kép
én használtan vettem, de Brendonban meg mostanában volt akciós. Azt hiszem akkor 3500 volt, a normál ára olyan 4500 körül szokott lenni.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Liv!

Én oda tudom nektek adni, ugyan használt, de semmi baja nincs (pontosabban az akasztója leszakadt, de az fürdetés szempontjából nem számít).
Mi már nem használjuk, Hanna nagyon szeret mászkálni a kádban, persze egyikünk mindig ott van, még akkor is, ha a másik két gyerekkel együtt fürdik.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

LivKép
A névválasztás Botival sem volt egyszerű menet kettőnk között - hiába, nem könnyű ilyen komoly döntést hozniKép. Így megvárjuk a mai uh eredményét, és csak utána állunk neki a névvadászatnak.
A fürdésnél mi a kád szélén ülünk, vagy mellette térdelünk. Ha Apája fürdet egyedül, akkor ő a kád mellett nyomja az esti fekvőtámaszokat Boti nagy örömére (általában áll a kád szélébe kapaszkodva, és hangosan nevetKép). Nekünk óriási kádunk van, de mindig elérem Botit, ha akarom. Igaz, hogy alapvetően egyedül garázdálkodik a vízben, és csak akkor fogjuk, ha a fürdetés (értsd sikálásKépKép) valóban zajlik. Feláll, mászik, kád szélébe csimpaszkodik, csaptelepet szerel, szóval mindent csinál. Eddig arcra még nem esett, de ott vagyunk, ha a kis búvárt víz fölé kellene emelniKép A víz kb. 10 cm magas.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Utólag is nagyon boldog szülinapot kivánok Helénának és Benedeknek Kép Kép Kép

Túléltem a szülinapi pariját Bandónak.20 ember volt nálunk vagyis anyuéknál,sütés főzés 2 napon keresztül,egy kicsit elfáradtam.De nagyon jól sikerült szerencsére KépBandó is egész jól birta.

képeket a taliról majd teszek fel én is csak még a gépen van.

Liv
Mi mindig együtt fürdünk vele,vagy én vagy az apja,de főleg apa.van mikor egyedül fürdetem,akkor ált a kiskádat teszem a nagyba igy kisebb a veszély,nekem egyszerübb.Õ is mindig feláll négykézlábazik feltérdel.Ha egyedül van a kiskádba akkor kb 10-15 cm a víz,ha apával akkor magasabb

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

A gép kipurcanását megúsztuk egy tápcserével, így újra gépezhetek. (pár nap nethiány elég volt az elvonási tünetekhez). Előbb-utóbb én is eljutok a fényképek felrakásához.

Liv,
Benedek is nagykádban fürdik, ráadásul nálunk sarokkád van, így néha elég mélyre be kell hajolnom, hogy elkapjam őkelmét. Kizárólag állva hajlandó fürdeni, s kitör a világháború, ha víz megy a szemébe (hajmosás kizárva). Pár napja én azon agyalok, hogy lehetne máshogy megoldani a kádból kivételt, mert az, hogy hajolok és emelek, már nem sokáig fog menni. Erre az döbbentett rá, hogy valamelyik nap amikor kiemeltem, piszkosul belenyilalt a fájdalom a pocakomba. Mit fogok csinálni nagypocakkal? A járókánál is ugyanígy tudom csak kivenni... Ja, s úgy néz ki, csak azt tűri el, hogy én fürdetem, másnál ordít.

Babanevek: most ott tartunk, hogy Levente lesz, s ha mégis kislány, akkor Rebeka.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok! Bar az en kisfiam meg csak 4 honapos, azert irok, mert szeretnem segitsegeteket kerni. A Pszichologiai Intezet Fejlodeslelektani Laboraban (ott doktorizom) megy egy erdekes kiserlet, viszont aktualisan kifogytunk babakbol.Ez egy kb.
30 perces kiserlet, azt vizsgaljuk, hogy a gyermekek hogyan, mi alapjan
kepesek targyakat megkulonboztetni. Tenyleg jo!!! Es nagyon-nagyon kene, hogy
jojjenek babak mihamarabb!
8-10 honpos manokat keresnenk. A kiserletek a XIII. Victor Hugo u. 18-22-ben
zajlanak.

Felrakom a hivatalos hirdetesunket is. Ha valakit erdekel nekem is irhattok.
Es legyszi, ha van olyan ismerosotok, akiknek kb. ilyen idos gyereke van
szoljatok neki! KOSZI!!!

Ime a hivatalos verzio:

SZÜLÕK FIGYELMÉBE

Érdekli kisbabája lelki fejlődése?
Az MTA Pszichológiai Intézetben 8-10 hónapos csecsemőkkel folytatott fejlődés-
lélektani kutatásunkhoz kérjük segítségét.
A vizsgálat a csecsemők értelmi és érzelmi fejlődését követi nyomon,
időtartama mindössze fél óra.
Kérjük, hogy jelentkezzenek Dr. Gergely Györgynél vagy Kéri Ritánál.
Telefon: 2394683, e-mail: kerita@mtapi.hu Köszönjük.

Nekem is szolhattok, ha erdekel:
Futo Judit
06-70-31-45-282
vagy: tokimano@yahoo.com

Koszi, es bocs, hogy belekontarkodtam a topic-ba.
Judit
judit999

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
nikk0830

Kép
Kép
Kép
Kép