A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Melinda!

Nekem is megmondta a doki a fejformából,hogy lányom lesz.Ekkor voltam a 19.hétben.Nagyon elégedett voltam a kecskeméti dokival.Az én orvosom küldött oda,nem is javasolta a Szegedit.

Hajni!

Köszi.Meg fogom nézni ott is.

Ildi
tfildiko

Gira! Az osztálytársam fia ujjak nélkül született... Nem vetetném el! Csak fel tudnék készülni rá! Ennyi.
Egyébként azért nem kötelező a 4D, mert ha vki nem akar menni, nem megy. Ha pedig elmegy az ember (és nem csak a mozizás kedvéért!) akkor az is a szíve joga.
Csak azt próbáltam ecsetelni, hogy Nekem, személy szerint mit jelent a 4D, miért bízok meg benne, és melyikben bízok meg.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Gira!
Lehet, hogy egyesek szerint kegyetlenség és gyávaság, de a kérdésedre részemről igen a válasz, persze nem az ujjak száma miatt.

Nem mondom, hogy könnyű lenne a döntés, de egy fogyatékos baba (leírni is szörnyű, annyira sajnálom az ilyen piciket és nagyokat) számára szerintem nem lehet teljes életet biztosítani, akárki akármit is mond. De ez természetesen csak az én véleményem.

Seri
seri

Seri!

Szíved joga.

Melinda!

Szerintem, ha beteg is a gyerek, és így is úgy is megszülném, akkor jobb, ha a terhességem egy boldog terhesség, és nem érzi már ott bent is a pocaklakó anyukája szomorúságát.

Gira
Vendég

Gira! Látod, ezért vagyunk mindannyian külön személyiségek.
Én el tudom képzelni a volt osztálytársam, amikor meglátta a fiát ujjak nélkül (nem mind hiányzott egyébként). Én inkább "szeretném" tudni, és felkészülni, mintsem, hogy szülés után, az amúgy sem könnyű időszakban kelljen hozzászoknom a gondolathoz.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda, Seri!
milyen a stílusa a dokinak?

Zozo
Vendég

Én nem éreztem ugy hogy kellene 4D-re mennünk, a 2D-n is látszott hogy megvan mind a 4 végtag, mindegyiken 5 ujj. Még én is láttam!! Csak jo UH kell. A dokimban meg megbiztam, nem értek egyet azzal, hogy ez nem lenne elég pontos! Nekem is kisebb volt végig Orsi feje, pedig több doki is nézte, egyikben sem merült fel, hogy beteg lenne a baba, soha senki nem mondta és nem irtak ilyet a leletekre. Én sajnáltam rá megmondom annyi pénzt, feleslegesnek tartottam. Meg nem is akartuk tudni a baba nemét, azért se mentünk volna el erre

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Tudom, ez az UH téma ár kissé lapos, be is fejezem, csak még annyit az ujjacskákról, hogy a fejlődési bibik gyakran kézen fogva járnak. Láttam már olyan újszülött babát, akinek a hiányzó ujjacskáin kívül, nem volt végbélnyílása , csökevényes volt a belecskéje és lyukas volt a kis szíve...2 hétig bírta gépeken...
Senkit nem akarok elborzasztani...ez csak az én "élményem", remélem senkinek nem lesz része benne...

Jégvirág: a kórházat választottam, több okból is...egyrészt nem olyan nagyüzem, mint a klinika, másrészt ott van a dokim...és közelebb van hozzánk

Amadea

KépKép
amadea

Hazudtam, mert eszembe jutott hogy mégis felmerült hogy beteg a baba, de az a genetikai UH-n 19 hetesen. Én elmentem (nem csak emiatt, mert a köv. babával is elmegyek) amnióra, azt biztosra tudtam igy hogy genetikai rendellenessége nincs. (hibaszázaléka csak 0,5%). Ja és nem a kis feje miatt gondolták betegnek. Én akkor is ugy érzem a mai napig hogy luxus a 4D 10e ft-ért v. többért, nekünk erre akkor nem tellett, sok egyéb részlet volt, ill. ha nagyon akartuk volna telt volna de volt fontosabb. Inkább csak az élmény miatt érdekes az az UH. A 2. babával lehet hogy elmegyünk, de az élmény miatt, neki lenne késöbb érdekes.
De nyilván nem kell egyforma véleményünk legyen.

Amadea! ki a dokid? esetleg kezdőbetűk?

Dancsi! miért megy Jozsó bölcsibe? Még mindig feküdnöd kell? azt hittem már minden rendben van!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Nem tudjátok véletlen,hogy mi van Gigi-vel?Arra gondoltam,hogy neki már tényleg nincs sok hátra és babázhat!Vagy lehetséges,hogy már babázik?

Jó éjt mindenkinek:Évi
révi

Lányok!

Nagyon szép dolog az elfogadás! DE higgyétek el, azok akik esetlegesen Enikőt és Zsófit kritizálják, lehet hogy nem annyira elítélendőek!

Teljes tiszteletem a topic jelenlegi látogatóinak! Nagyon lelkes családjukat, gyermekeiket szerető és összetartó emberek vagytok majdnem mindannyian.

Ha esetleg van egy kis időtök, tegyétek meg hogy visszaolvastok régebbi hozzászólásokat.
Érdemes lesz mert sok dologra fény fog derülni.
2002-2003 ban egy elég összetartó jópofa társaság volt itt.
Sajnos az akkori Enikő és Zsófi ténykedések után a csapat átállt egy másik fórumra ahol a mai napig rendszeresek a levélváltásaink.

Akkor az egyik legnagyobb problémánk a szoptatás illetve nemszoptatás, és a hozzátáplálás körül (is) forogtak.
Sajnos Enikő minden segítséget megtagadva, a pici Bogit 3 hónaposan már halászlével és minden egyébbel etette.
Elnézést kérek attól, aki NEM TUDTA a babáját szoptatni.
Ebben a helyzetben az érzésünk egyértelműen az volt, hogy itt nem a nem tudás inkább a nem akarás dominált!
Megjegyezném, lehet hogy van összefüggés szegény Bogi korai halászlézése, hozzátáplálása és a mostani Kruppja között?
Megjegyzem,jó dolog az, ha valaki lazán tudja kezelni a a gyerekgondozással kapcsolatos dolgait, de mindennek kellene hogy legyen határa.

Elfogadom, ha valaki máshogy gondolkodik De úgy gondolom minden gyermek megérdemli hogy az édesanyja a legjobb esélyekkel indítsa az életnek!

Zsófi témája ugyanolyan régi.
Nem gondolom hogy normális egy 16 éves gyereknek gyermeket szülni.
Beszélhetünk szülői és gyermeki hibákról is, attól a történteken változtatni már nem lehet de elgondolkodtató volt az is hogy senki nem is akart változtatni akkor se, amikor lett volna rá lehetősége.
A történet most igazán kerek, megvolt a csodás lagzi és ismét minden ok, látszólag.
A gond az, hogy bárhogy tagadja is mindenki a lagzit amit rendeztek más emberek becsületes munkával szerzett pénzéből lett finanszírozva amit félrevezetve, jó szándékúan utaltak át!
Mindezek mellett a család és a többi gyermek éhezik.
Szép helyzet nyilván fontosabb dolog a lagzi, mint a gyereket etetése.
Felhívnám a figyelmet arra a dologra is, hogy Zsófi saját állítása szerint a gyede mindenre ( albérlet, rezsi, stb) elég lesz.
Még jó hogy lesz gyerek, mert ha nincs akkor ugye semmire, nem tellene, arra sem hogy elköltözzenek.

Ezek és még sok dolog késztetett arra hogy ismét írjak e régóta elhagyott topicba.
Újra csak hangsúlyozom, szép dolog az elfogadás de lehet hogy sokkal nagyobb hatása lenne ha hangot adva az esetleg negatív gondolataitoknak nem azt erősítenétek amit Õk jónak és követendőnek tartanak.
Ami fontos egy ilyen topicban: gondoskodás a gyermekről, az egészség megtartása megvédése és a gyerekek nevelésével kapcsolatos problémák.
Biztosan idevalók a jelentések arról, hogy kinek milyen pasija van éppen, és mit tervez a jelenlegivel nemsokkal azután, hogy az előző elhagyta?! Nem állítom hogy ezek nem nagyon fontos dolgai az életnek, de nem gondolom hogy egy ilyen topicba valók. Ezen információk sokkal inkább valók magán mélbe, mint a véleménynyilvánítások.

Ha az ember egy topicba rendszeresen írogat meg kell tanulnia azt, hogy nem mindenki gondolkodhat úgy mint Õ. Mindezek ellenére, úgy gondolom az ellenkező véleményt el kell tudni fogadni (nem feltétlenül kell vele egyetérteni) mert esetleg pozitív irányba is fordíthatja az ember életét már ha veszi a fáradtságot és el is gondolkodik róla.
De mint tudjuk: Más_véleménye_meg_kqrvára_nem_érdekel! (nem én Zsófi írta)

Ez van.

Mindenesetre elgondolkodtató hogy a sok jószándék és elfogadás mellett egy olyan embert, mint Angi el tudtatok innen üldözni.
Úgy érzem sokak számára követendő az Õ példájuk, hatalmas leckét kaptak az élettől és bizonyítottak kitartásból, szeretetből és emberségből!

Nem biztos, hogy azzal tesz valaki szívességet, ha bólogat az általunk leírtakra, hanem esetleg véleményt is formál.

Nehéz dolog elfogadni más véleményét, de úgy gondolom sokaknak, van még mit tanulni a toleranciáról!(én is igyekszem ezt gyakorolni, de ezek a dolgok a saját normáimat nagyon sokkal túllépték!)

Mindenkinek minden jót és kellemes babázást!

Norcsi

Ui: nem biztos, hogy mindig annak van igaza, aki a leghangosabban kiabál!

Enikő!
Nem OFFolni akartam a topicot.
Csak van véleményem, pont úgy, mint Neked is!
És jogom is van leírni pont úgy mint Neked is!
norcsisze

Évi! Gigiéknél felujitás/épitkezés van, most az anyukájáéknál laknak, ott nincs internet. Jól vannak, szerencsére a baba még nem akar kijönni, még korai lenneKép Még kb. másfél hónapja van hátra.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Jó reggeltKép

Norcsi: persze, hogy jogod van leírni semmi baj! Te így gondolod, én másképp és más pedig megint másképp. Ettől szép kerek a világ, hogy nem vagyunk egyformák! Tolerancia a kulcsszó, Te írtad!Kép Akkor Te is fogadd el, hogy én így láttam jónak annó a Bogi nevelését, gondozását, hozzátáplálását. Szted én direkt rosszat akartam a gyerekemnek??? Elég szomorú, hogy ezt hiszed rólamKép Én így gondoltam jónak, én így gondoltam/lom, hogy ezzel teszek meg maximálisan mindent Érte/Értük!. Te másképp gondolod akkor Te csináld másképp! Ennyi!

Tudod mi a szar? Hogy tök sokan egyszerűen nem MERIK leírni a topikba a véleményüket, meg hogy mikor mivel etetik a babájukat, mert félnek a támadásoktól. Nehogy azt hidd, hogy csak én tápláltam hozzá (szerinted rosszkor, rosszal), mások is, csak nem merték leírni! És ez elég szomorú, hogy a rosszindulatú támadások miatt FÉLNEK leírni!Kép

Egyébként NEM adtam halászlét 3 hósan a Boginak,(tökjó, hogy ezen lovagoltokKép) csak apukám akart neki adni. Mellesleg van halas bébiétel 5 hós kortól. A halászléből a fehér halhús, pedig már bocs de szvsz egészséges! Ha Te nem így gondolod ne adj a gyerekednek. Ilyen egyszerű!

A Bogi kruppja, max az apja kruppos gyerekkorával és mai napig tartó asztmájával volt kapcsolatban, nem a hozzátáplálással! Mellesleg már kinőtte a BogimKép, ugyanis a kruppot általában legkésőbb 5 éves korra kinövik a gyerekek!

Angival kapcsolatban inkább nem írnék semmit mivel nincs itt (azt állította nem olvassa a fórumot) és nem lenne fair, a másik, hogy ha meg akarnám vele osztani a véleményem (amit egyébként is tudKép), akkor azt majd neki személyesen mélbe teszem, nem itt a nyilvánosság előtt Õt megalázva!

Nyugodtan írjál máskor is. Lehet véleményed természetesen és le is írhatod. Nem kell rá engedélyt kérniKép Nekem nincs bajom azzal, aki elém áll és elmondja a véleményét, de azt a saját nickjén tegye, ne gyávamód álarc,álnév mögé bújva! Tegye úgy, mint Te, korrektül! KöszönömKép

Egyébként, hogy vagytok? Picilányod? Kistesó fronton mi a helyzet?Kép

Üdv! E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Uh ügyben már írtam pár hozzászólás előtt is, hogy 4D-s uh nélkül is TUDTUK, hogy minden rendben a babánkkal. Ha kétségem lett volna felőle, elmentem volna. És egyetértek Karmennel, Girával, nem akarom őket ismételni.

Na. Kép

Norcsisze:
Veled is egyet értek. Kép

És akkor most megint offolom én is a topikot:
postás: képzeljétek, pénteken megint nem hozta föl az ajánlott levelet. Vagy nem szólt a főnöke neki vagy direkt csinálja már. Kép Úgyhogy tele a hócipőm vele!
Csak ezt akartam. Kép Paradicsomot főzünk.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea: Jó munkátKép
Postásnak kutya kötelessége felvinni a cuccost akár a 10.-re is, akkor is ha rossz a lift! Tegyél panaszt! Õt ezért fizetik, hogy felcaplasson a levéllel, csomaggal az emeletre. Én biztosan panaszt tennék! Zokszó nélkül!Kép
Én is egyetértek mindenkivelKépKépKép

Csajok nem tudjátok véletlenül, hogy a magyarország.hu oldalon hol a fenébe van az időpontkérés az okmányirodákba??? Le fog járni az útlevelem, és jó lenne ha nem kéne 3 órát várnom sorszámmal, hanem tudnék kérni a neten időpontot.
köszikeKép

Lepihentek a csajaim, hallelujahKép Csend van és nyugalomKép
Szép napot!Kép
Enikő

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Most már nem tudom megállni szó nélkül ezt a hozzátápi dolgot. Ez nem egy "Csak a szoptatás ad üdvözülést" című topik. Úgy el tudják rontani az anyaság felett érzett örömét azoknak, akiknek nem megy a kizárólagos szopi. Nekünk most megy...lekopogom. De volt egy válságos hónap. Akkor megtapasztaltam, hogy egyáltalán nem rajtam múlik a dolog. Az adottságaim megvannak, igen, de a hormonjaim úgy álltak, hogy ha egész nap szoptattam (márpedig volt ilyen) akkor sem lett több tej. Aztán, amikor már régen feladtam, és 3-4 óránként szoptattam, akkor hirtelen 1 hónap után visszaállt valami félelmetes mennyiségű tejcsi. Még egyszer hangsúlyozom: NEM RAJTAM MÚLT!!! Az pedig, hogy ki mit ad a tejcsi helyett, mindenkire magára van rábízva. Ha esetleg Enikő tényleg halászlevet adott Boginak, akkor sem biztos, hogy rosszabbat tett, mintha a csupa mesterséges anyagból álló tápszert adja. Melyikőtöknek ártott ezzel? A propaganda ma az anyatej.. a tehéntej allergizál Kép - igen a tápszergyártók jó fogása, hogy ne tehéntejet, hanem az általuk gyártott tápszert vásárolják...stb. Nem tudom mi volt 2003-2004-ben itt, miért mentek el azok, akik elmentek, de ha azért, mert Enikő nem kizárólag szoptatott, vagy lazán kezelte a saját gyereke/gyerekei nevelését, akkor örülök,hogy elmentek, és ne is jöjjenek vissza rontani a hangulatot.

Gira
Vendég

Kép

Kép

Karmen
karmen

sziasztok
szegedi 27 hetes kismama vagyok!nektek mi a véleményetek a női klinikáról,és a Resh profról?előre is köszönöm! sziasztok!

Kép
bibi226

Ezt szeretném a sznob, konzervatív, könyvből,újságból "legújabb kutatások szerint" nevelős, más nevelési,gyermekgondozási elveket nem elfogadó anyukák figyelmébe ajánlaniKép

LGT : Elfelejtett szó

1. Értünk egymás nyelvén, minden szó beszél,
Mégis másképp érted, mint ahogyan én.
Más a szó, ha mondod, más ha hallgatod,
Nem tudná a bal kéz, mit akar a jobb.

2. Én tudom a dallamot, te tudod a szót
Én mondom az igazat, és te mondod a jót
Az én igazam nem biztos, hogy neked nagyon jó,
De mind a ketten várjuk azt az elfogyott, elhagyott,
Elrabolt, ellopott egy-két elfelejtett szót.

REFRÉN:
Minden ember jó, kit megtalál egy szó,
Minden szó is jó, ha embernek való.
Minden ember más, de éppen ez a jó.
Hát meddig várjak még,
Hogy felhangzik egy elfelejtett szó?

3. Érzem, amit érzel, látom, amit látsz,
Mégis másképp mondom, mit amit te vársz,
Gondolhatok bármit, előbb mondod ki,
Megbotlok egy kőben, s te fogsz elesni.

4. Én hordom a bal cipőt, rajtad van a jobb,
Összeköt a cipőfűző, nem egy nagy dolog.
Ami nekem jó, az talán neked nem való,

REFRÉN:
Hát meddig várjak még,

5. Szóból vannak hidak két ember között,
Csend lobbantja őket a fejetek fölött,
Mindenki mást érez minden szó mögött,
Ami nekem kéne, azt te nem tűröd.

6. Én mondom az igazat, s te mondod a jót,
Én tudom a dallamot és te tudod a szót,
Ami nekem jó, az talán neked nem való,

REFRÉN:
Hát meddig várjak még,

További kellemes estétKépKép

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Na akkor a véleményekről:
- Zsófi témájában annyit:
a. ha igaz, amit írtak, akkor én pl. nem küldenék senkinek pénzt anélkül, hogy ne ismerném a hátterét, mert nekem sincs sok illetve utálnám, ha valaki palira venne (mellesleg szerintem mindenkinek a maga dolga, hogy ennek felül-e vagy sem, de utána kizárólag magát okolhatja csak)

b. ha nem igaz, amit írtak: mi az oka ennek a nagy ellenségességnek?

- szoptatás: basszus, kezd felforrni az agyvizem
komolyan nem értem, hogy itt néhányan hogy tudnak ennyit értetlenkedni. Senki nincs elítélve csak azért, mert nem TUDTA szoptatni a babáját. Aki nem AKARTA szoptatni, az a részemről igenis el van ítélve.

Szóval lányok, ne hevítsük a már kialudt parazsat.

Gira, én nem akarlak téged megbántani, de nagy elkeseredésedben sok butaságot leírtál ide.
Senki nem ítélt el téged és bizony a tápszerek pontosan azért vannak kitalálva, hogy megoldják az olyan babák problémáját, akiknek az anyukája ilyen-olyan okból nem tudja táplálni őket. Persze, hogy mesterséges dolgokból vannak, de így tekintve te is mesterséges dolgokból vagy összerakva, mindennek az alapja a szén, az oxigén, a hidrogén, stb... és ezek variációi.

A tehéntej állati eredetű, más az összetétele, mert más maga az állat is, más körülmények között él, más táplálékot fogyaszt, más a testfelépítése és még sorolhatnám, egyszóval más egy boci igénye, mint egy babáé.

Pl. a fluoros fogkrémmel fogat mosol, de kilószámra nem fogod megenni, mert belehalsz

Ha az orvosod azt mondja, hogy Milupa tápit adj a babádnak, azt azért teszi, mert az összetevői a legjobbak a gyerekednek és nem azért, hogy
ad.1. gyarapítsa a gyógyszergyár bevételét
ad.2. lehetőséget adjon egy műhibaper megindításának

Na ennyit erről
H
babamama

Hú, nem győzöm olvasni...Nem is tudom, hogy örüljek vagy sírjak. Hajni, Norcsi! Hurrá! Előre!

UH:Én is a kecskemétire szavazok ott vették először észre, hogy Flóra alig másfél kiló, a 36dik héten...

Cipő: Mindig a MÁrkóban vásárolok. ÁLtalában Assót, most a tavalyi őszi cipők 30%-os árengedménnyel kaphatók. Bátornak 4200-ért vettem a múlthéten.

Bibi: Fogadd meg a tanácsom és messzire kerüldd el a Resh dokit, sajnos van ismerősöm akinek az egyik ikerlánya meghalt miatta a másik meg hónapokig koraintenzíven volt!
A klinika meg sztem jó, a viszonyokhoz képest.

Gabi
inecsg

Sziasztok!

Karmen!Megszünt a babaklub:-(
Ma már oviztunk!hát mit mondjak,vissza kell állni a dolgokra!:-)
Megyek kokuszgolyót gyártani!

sziasztok!
révi

Karmen: Köszi a linket! SikerültKép

Bibi: Én se hallottam jókat erről a dokiról. Gabival egyetértek. Klinikával kapcsolatban is!

RÉvi: És milyen volt? Meddig voltatok oviban? Mi is voltunk ma délelőtt, mentünk takarítani, de mondták, hogy végülis nem kell. Holnap már megyünk beszokni és csütörtöktől élesben nyomjuk! Kép

A kettes kórházban is jó a 4D uh, én azon voltam és jóval olcsóbb, mint a kecskeméti, de nincs összehasonlítási alapom, így nem tudom a kettő közül melyik a jobb! Meg ugye dokitól is függ....

Gira: Igazad van! Ilyen egyszerű! Kép

Hajni: neked is igazad van,valahol! Kép

Hajrá csajoooook Kép
E

ceniko
Szeged

Karmen, elfelejtettem válaszolni:
a DM-mel szemben van a cipőbolt a Mars téren, a piac sarkán.

Enikő, a szöveg jó, csak a címzett rossz:-)))
Ezt jól példázza 12.13-as hozzászólásom.

Gabi, many thanks:-))))
H
babamama

Hajni: Kép így-ígyKép

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Hát nem semmi újra a topik:-(

Szopi ügyben hozzáfűznék azért valamit: ez pont olyan örök, megsértődőm ,megbántódom téma, mint a csaszi és hüvelyi szülés téma. Szerintem ha valaki tanácsot akar és kér szopi vagy bármilyen témában, itt szívesen leírta mindenki a tapasztalatát, véleményét. Ha valaki nem akar tanácsot kérni, ő így döntött, el kell fogadni és nem kell kioktatni.

Írni akartam még mást is, de nem teszem, lehet tényleg igaz amit Enikő írt nem merem a véleményem vállalni. Úgy gondolom nem erre van szükségem, hogy megdobáljanak, megvessenek, kioktassanak, a múltamban túrkáljanak teljesen ismeretlen emberek. Mindig jó kevűen jöttem erre a topikra, de mostanában megint csak a fújjolás, pocskondiázás van a topon és nem a gyermekeink iránti odaadás, szeretet, nevelés a téma. Úgy döntöttem én sem írok ide többet, nincs szükségem arra, hogy babásan állandóan fölmenjen a cukrom a pocskondiázásoktól.

Puszi mindenkinek.
Anita 10+6

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Sziasztok!
ÉN sem tudom h. sírjak v. röhögjek, de inkább röhögök, mint régebben mikor Enikő hozzászólásai sorban majdnem mindenkit kiakasztottak.
Bevallom azt figyeltem itt, h. ki meddig bírja a gyűrődést.

Én csak azt nem értem h. miért kell más véleményén így kiakadni, őszintén megmondom engem nem érdekel ki az aki szoptat, ki az aki nem, ki mit ad enni a gyerekének, ki hogyan neveli, csak annyiban h. elolvasom, leszűröm belőle ami nekem kell, fontosnak tartok és kész.
Nincs arra se erőm, se időm h. fel is háborodjak rajta, meg miért is kellene?
mindenki úgy csinálja ahogy jónak látja.

Z.
Vendég

Hajni!

Nem vagyok elkeseredve. Én így gondolom. A fiatal korban kialakuló cukorbetegséget is lehet gyógyítani, de akkor bedögölne a diabetesz ipar... ezért nem teszik. Nem kell mindennek felülni. Az, hogy te másképp látod, az nem azt jelenti, hogy én butaságot írtam.

Gira
Vendég

szerintetek most mit csináljak?keressek egy másik dokit?5éve járok hozzá,velem eddig nagyon rendi volt,elég sok pénzt odahordtunk hozzá!legutobb volt egy fertőzésem,és mikor felhívtam épp beteg volt nála,de aztán visszahívott,hogy mi van velem!!mostmár szerintetek vásárolhatok?milyen fajta eldobható pelust érdemes venni? köszönöm szépen előre is a válaszotokat!!bibi

Kép
bibi226

Évi! jaj de kár hogy megszüntKép Pedig most már tudtunk volna menni mert tavaly még Orsi akkor aludt.

Hajni! köszi, el fogok nézni oda a napokban, igaz most vettem zárt cipöt meg szandit is, legközelebb majd csizma kell, de az árakat most össze akarom hasonlitani azzal amit másutt láttam

Resh-t én sem ajánlom, barátnöimnek is hatalmas csalodás volt

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bibi226: Amíg te megbízol az orvosodban, addig senki más véleménye nem számít. Minden orvosról vannak jó és kevésbé jó vélemények.

Miért ne vásárolhatnál?
gykriszta

Sziasztok!

Enikő: Már tettem panaszt a felettesénél. Ennyit ért. Kép De már nem is érdekel. Eleget mérgelődtem miatta, ha ilyen "kötelességtudó" akkor menjen a francba. A közeljövőben azt hiszem már nem kapok ilyen gyakran ajánlott levelet.

Igértem a cipőket:

Kép

Kép

Azt hittem ez a topik nem arról szól, hogy hogyan tudják a szegedi kismamák szapulni egymást, inkább arról, hogyan tudják segíteni egymást, tanácsot adni, stb. Kezd elmenni a kedvem az egésztől. Kép
Kérem, aki utálja a Zsófit, Enikőt, vagy bárki mást, írja meg neki e-mailben a véleményét. Beszéljék meg "négyszemközt" amit akarnak. Én is ezt tettem. Innentől kezdve lehet figyelmen kívül hagyni a nem kívánatos embereket.
Útálom, hogy Zsófi és családja már "közügy". Éljék az ő kis saját életüket, amit azt hiszem senki se irigyel. Megmagyarázni senki nem tud nekik úgyse semmit. Falra hányt borsó minden próbálkozás, azt vettem észre.
És nekem az se fáj, ha valaki a 2 napos gyerekének körömpörköltet ad pacallal, ha úgy látja jónak. Max. sajnálom és kicsit dünnyögök magamban. Felnőtt emberekről van szó, nem szólhatunk bele mások életébe, nem mondhatjuk meg mit csináljon, tanácsot adhatunk amit vagy megfogad valaki vagy nem. Én is útálom ha kioktatnak, én se oktatok ki senkit.
Nem vagyunk egyformák, nem élhetünk egy értékrend szerint. Mindenkinek más a normális. Meg kéne tanulni elfogadni egymást!
Másrészt nem értem, hogy miért kell másokra erőltetni a saját dolgainkat, véleményünket.
Mindenki elmondhatja véleményét, meg lehet beszélni dolgokat emberi módon, nem veszekedve, és az ember azokat a tancsokat, stb. fogadja meg amit jónak lát.
Minél többet hall az ember annál inkább el tudja dönteni, hogy ő maga mit szeretne.
Én sem fogom hagyni sírni a lányom, hiába mondja anyósom, hogy micsoda dolog, hogy: "ha már kicsit nyöszörög kétségbeesünk és elhallgattatjuk". És nem fogja föl, hogy nem kétségbeesünk, csak minek nyafogjon ha meg tudjuk oldani a problémáját. Nálunk ez családi tragédia már, hogy nem hallották még sírni a Grétit.
És bizony van olyan ismerősöm aki közölte velem, hogy marha vagyok ha féléves kora után is szoptatom, mert az milyen ciki, és előre megtiltotta a barátnőjének, hogy majd fél évnél tovább szoptasson! És ilyeneknek hiába jövök a WHO-val meg egyebekkel...amúgy okos, művelt, stb. emberről van szó, egyszerűen csak nem fér a bögyébe, hogy minek szoptatni.
És még sorolhatnám, a "jótanácsokat" amiket kaptam már másoktól, amik nem férnek bele az én értékrendembe. Meghallgatok mindenkit, a (szerintem) hülyeséget egyik fülemen be, a másikon kiengedem, a szimpatikus dolgokat meg megjegyzem, és örülök neki. De nem tartom rossz embernek azt, akinek más a felfogása dolgokról mint nekem.
És természetesnek vélem, hogy aki ide írogat mindenki a legjobbat akarja a gyerekeinek, ki-ki a maga módján, a saját belátása szerint.
Tényleg nem értem miért kell veszekedni folyton és nyilvánosan fujjolni. Kép

Én béketűrő ember vagyok (azt hiszem Kép) de ami itt megy az kritikán aluli.
Nem tudom elég érthető volt e amit írtam, és jól kifejeztem e a gondolataimat, nem vagyok a szavak embere...legyetek jók és ne veszekedjetek mert lederiválok mindenkit (ahhoz legalább értek) Kép.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Gira, lehet, hogy elbeszélünk egymás mellett, de én (szerintem) nem értelek félre. Neked volt valamilyen egészségügyi prblémád, indokod, nevezzük bárminek, ami kívül esett a NEM-AKAROM dolgon. Ebben te nem vagy hibás, ilyen előfordulhat bárkivel.
Nekem viszont van ismerősöm (Enikőnek már írtam erről), aki előadja így évek múltán a lányának (látván, hogy én Lucit szoptattam és a lánya rákérdezett nála), hogy nem tudta szoptatni, mert erős volt a teje. A család meg elmondta, hogy erről szó sem volt, féltette az alakját és a melleit.
Õszintén, neked erről mi a véleményed?

Egyébként szerintem nem veszekszünk, nekem legalább is nagyon kulturált vitatkozásnak tűnik és értekelem az ilyet. Az anyázást nem.
H
babamama

Hajni!

Az én sógornőm is ilyen. Fogta mindenre, hogy nem szoptatja a gyereket, de végül azért csak kiviláglott, hogy szeretné megőrizni a formáit. Én azt gondolom, ezek a dolgok nem járnak egyedül. Ez csak egy jele lehet annak, hogy a gyereke nem olyan fontos. Mert emellett a gyereket betette 4 hónaposan valami bölcsi félébe, és azóta is ott van... ő meg naphosszat videofilmeket néz. Szóval azt gondolom, ha valaki a formái megőrzése végett, vagy egyéb kényelmi szempontból nem szoptat (bár szerintem a szoptatás kényelmesebb), akkor az egy jele lehet annak, hogy nem érdekli a gyereke... de nem ez az egyedüli jel. Ezt egyértelműen elítélem.

Gira
Vendég

Ja, a múltkori felháborodott hangnem a LLL -nek szólt, meg azoknak, akik 100%-os egyetértést tanusítanak velük. Õk azt mondják, ha van elegendő tejmirigyed, akkor tudsz kizárólagosan szoptatni. Ha mégse megy, akkor te csinálsz valamit rosszul. Ezt találom felháborítónak. Ettől görcsöl be egy csomó friss kismami. Nem is egyet ismerek, aki a végén már azért nem tudott szoptatni, mert komolyan vette, hogy ő a hibás, és ettől tiszta depressziós lett.

Gira
Vendég

Én ezekhez a dolgokhoz nem szeretnék hozzáfűzni semmit.Továbbra is utálok vitatkozni.(Azért a családommal szoktam.)Ezért el lehet ítélni.De én azért járok ide,hogy jól érezzem magam,meghallgassam mások tapasztalatát stb.Nem azért,hogy jól felidegesítsem magam.

Gabi!

Ma elnézek én is akkor a Márkó cipőboltba.Remélem,hogy sikerül valami jó cipőt venni.

Hajni!

Ez nekem olyan furcsa,hogy azért nem szoptatott,mert féltette az alakját.Sajnos,én nem sokáig szoptattam,de az alakom miatt nem aggódtam.Így is összement a cicim rendesen,de nem érdekel.

Csajok!Nem kell már cipelnem a Noémit a 4.emeletre.Felmegy magától is már pár napja.Nem gondoltam,hogy ez ilyen hamar menni fog.
A Pampers pontjait lehet még gyűjteni?Tudtok erről valamit?

Ildi
tfildiko

Gira, jó, akkor már mindent értek:-)))
Teljesen igazad van.
De sajna ilyen nők is vannak és ez elég szomorú, nem?
Azt meg nem értem. hogy mit jelent: ...van elég tejmirigye...
Hát honnan a fenéből tudom én, hoyg nekem mennyi van?????

Ildi, nagyon ügyes Noémi! És milyen jó, hogy nem kell cipelni! Az én mellem is hát... de nem érdekel, ez a pöttöm csajszi az enyém és mindent meg akarok neki adni, amit csak tudok.:-)))
H
babamama

Tudjátok, mit? Az ember életének nem egy fő mérvadója az, hogy mit eszik. Ha találkozol egy emberrel, nem azt kérded, hogy vegetáriánus-e vagy sem. Nos, arra akarok kilyukadni, hogy én pl sokkal kíváncsibb lennék arra, hogy kinek a babája miket csinál, miket mond, milyen szokásai vannak, és ti hogyan reagáljátok le ezeket. Kérlek, meséljetek nekem erről! Minden korosztály érdekel!!! Kép Pl melyik gyereknél, melyi korosztálynál hogyan zajlik a fürdetés? Én ismerek olyan babát, aki 6 hósan is végigüvöltött minden fürcsit. Vajon miért lehetett ez?

Gira
Vendég

Gira: Ez így van, én egy babás anyukától sem szoktam megkérdezni, hogy szoptat-e, mert sokkal jobban érdekel, hogy pl ül-e már a babája, vagy forog-e, meg ilyesmik.... Rohadtul nem érdekel ki mivel eteti a gyerekét.
Szvsz elképzelhető, hogy egyszer volt egy rossz élménye a babának a vízben, pl véletlenül vizet nyelt és elkezdett köhögni, megijedt és azóta fél a víztől...vagy nem tudom! Nem értek hozzáKép Nálunk ilyen probléma nincsen. Mindkét csajom imád fürödni! És már sikerült eljutni odáig, hogy Bogival nem üvöltve mosunk hajat, azaz nem hisztizik, ordít ha hajmosás vanKép Nem merte hátra hajtani a fejét, mindig attól félt, hogy a szemébe folyik a víz meg a sampon és csípni fogja a szemét. Pedig könnymentes babasamponnal mosom természetesen, de hát szerinte az is baromira csípKép

Ildi: Hát ez nagyszerű, hogy már egyedül lépcsőzik, nagyon ügyes, és olyan klassz hogy már nem kell cipelned, belegondoltam abba, hogy ha a 4.-ken laknánk kb meghalnék, mire a sok cuccal, meg a 10 kilós gyerekemmel felcaplatnék...Kép Ezért vettünk az elsőn lakástKép Ez szempont volt, hogy 2. emeletig! Lustaság fél egészségKép
Az én cicijeim is kikészültek, de szvsz nem szoptatástól, hanem a sok fejéstől még annó Boginál...Kép De engem sem érdekel és zavar különösebben. A páromon meg a nőgyógyászomon (rákszűrés) kívül más úgyse látja, őket meg nem zavarjaKép De nem lógnak derékig vagy ilyesmi, csak kisebbek lettek,mint voltak és olyan "puhábbakKép". Nemtom miért!?!

Bibi: Sztem is vásárolhatsz, mondjuk én nem vagyok babonás. Sokan babonából nem vesznek semmit a babának x hétig.... De ha neked eddig bevállt a dokid, akkkor ne hagyd ott igaza van Krisztának! Nem tudtam, hogy már eddig is hozzá jártál! Ha neked szimpi, Te meg vagy vele elégedve, akkor ne válts. És ha a szülésről szeretnél érdeklődni, hogy mennyire rugalmas ha szültök, azt tőle kell megkérdezni. Mond meg neki mit szeretnél (pl állva vajudni, vagy ülve vagy mittomén), akkor megengedi-e vagy ragaszkodik, hogy a szülő nője fekve vajudjon! Ez csak egy példa volt! Erre csak ő tud választ adni! Írd össze a kérdéseidet és fordulj hozzá bizalommal. Az ember kiben bízzon ha nem a nőgyógyászában? Az orvosok közül sztem velük a legintimebb az ember kapcsolata.... Bíznod kell benne! Ennyi! És jól vagy? Hogy telnek a várandósság hónapjai? Tudjátok már a hogy fiú lesz vagy kislány? Neveitek vannak? Szegeden belül merre fele laksz?Kép

Üdv
Enikő

ceniko
Szeged

Gira:Sztem meg egyáltalán nem mindegy mit eszünk meg. De ne menjünk bele a témába, mert nincs hozzá idegzetem.

Sajna,mostanság elég lehangoló a topik hangulata...Kép

Enikő:Én bizony megkérdezem, mert ha tudok és az anyuka is akarja szívesen segítek szoptatás témában. Sőt voltmár, hogy én mentem be a klinikára megmutatni, hogyan kell mellre tenni a babát, mert hiába volt az anyuka fizetős szobában, nem mutatta meg neki senki, ill. nemnagyon foglalkoztak vele. Kép
Nekem meg egy pár hétig voltak puhák a melleim, egy pár napja meg szépen kikerekedtek. Úgy hogy nem mondhatom hogy csúnyák, és kettőt szoptattam sokáig!

Bibi: Én azért keresnék másik dokit, mert az én ismerősöm is közbetlenül szülés előtt, a legnagyobb bajban esett pofára nála, és sajna nagy árat fizetett....

Gabi
inecsg

Egybéként meg nem értem,miért baj, ha valaki segító szándékkal, szoptatásban ill. egyéb baba körüli dolgokkal kapcsolatban tanácsot ad. Mert ha valaki szoptatást említi ITT, rögtön le van hurrogva....hogy minek szól bele.....Áh, már megint felhúztam magam....Kép

Gabi
inecsg

Gabi: Én nem kérdezem meg mert úgysem tudok segíteni max a fejésben, mert ahhoz értekKépKép Te más vagy, mert jobban tudod, hogy kell, nyilván segítesz! És ez szép Tőled! Én is kértem segítséget,emlékszel? mert rohadt nagy csomó volt a cicimben,és akárhogy tettem mellre a Violát nem lett jobb és állatmód fájtKép, de sikerült kimaszíroznom,kifejnem!! Köszi a segítségetKép

Azért az elég szomorú, hogy a klinikán nem mutatják megKép Nekem is a szülésznőm mutatta meg, pedig nem neki kéne, hanem a csecsemős nővéreknek, tudtommalKép
Ez a cicidolog is alkati kérdés sztem, pont úgy,mint pl a terhességi csíkok; az ember szöveteitől, bőrétől függ szvsz!Te szerencsés vagyKép

Én nem vettem észe hogy le van hurrogva, max ha olyan stílusban írja a hozzászólását a "segítő" szándékú ember!
Mert van aki nem tanácsot ad, hanem rá akarja erőltetni az akaratát másokra, miközben a kérdezőt sík hülyének nézi. És az rohadt szarul tud esni!

E

ceniko
Szeged

Bea! Én sem irtam le mit gondolok ez egészröl, ahogy mondtam akkor nem kérdezték nekem meg nincs közöm hozzá. Véleményem persze hogy van. De egyetértek veled, ez a topic másra lenne jó ha használnánk.
Ezek milyen cipök?

Ildi! én is Markóban vettem nemrég a cipöt+szandit. Ja és olcsóbb volt mint a piacon lett volna, legalábbis a zárt cipö, mert akcios most

Hajni! Megtaláltam azt a cipöboltot, köszi hát nem tudtam volna venni ha akartam se volna, mert Orsinak én csak olyat adok ami a bokáját rendesen tartja meg talpbetétes. A bokáját meg csak 2 szandi fogta volna, nemigen volt választék. Zárt cipö meg nem volt még, csak edzöcipök. De mondta lesz még öszre, meg téli cipö is, akkor majd megint elnézek, lehet akkor találok megfelelöt. Köszi

Én is elitélem aki nem akar szoptatni, mert azt gondolom a gyerek az elsö, és neki az anyatej lenne a legleslegjobb. De én ilyet nem ismerek v. letagadják persze

Hajni! ha jol tudom, tejmirigye mindenkinek van, elég is... Nem ezen mulik, hiszen a tejtermelést homon szabályozza, az meg hogy kinél hogyan miként megy ez szerintem már bonyolultabb. Az is igaz hogy sok függ az anyától is, hiszen hányszor hallani hogy valakinek kevés volt de mégis tudta szaporítani, vannak praktikák amik segiteni tudnak. Nem jelenti azt hogy mindenkinél müködik, természetesen

Ildi! tegnap megmértem Orsit mert holnap viszem tanácsadásra (a vérképét kell megmutatni) 9.2 kg!! Na erre nem számitottam, mert 2 hónapja még csak 8600g volt és olyan jol azért nem evett.
A mérlegünk meg tuti jo.
Noémi nagyon ügyes. Orsit én ahogy elkezdett járni, és kicsit ügyesebb lett, alig engedtem hogy cipeltesse magát. Olyankor megkértem hogy higgy el tud ö még sétálni, lépcsözni és lám szivesen megindultKép Amugy Orsi lépcsözni mindig imádott, nálunk az volt a baj pont, hogy ment volna még feljebb, mi az elsön laktunkKép Igy ált. egy kicsit mégis engednem kellett, tovább mentünk meg visszaKép

Gabi! Én is hallottam róla ilyet

Gira! Orsi 2 hete elkezdett nagyon beszélni, szinte mindent mond. Nagyon élvezi ha uj szót hall, azt föleg örömmel utánozza. Persze leginkább a 2 szótagúak mennek.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gabi!

"Az ember életének nem egy fő mérvadója az, hogy mit eszik." Ez nálam nem azt jelenti, hogy midegy. De többre tartom az emberséget annál, hogy ki milyen egészségesen él. Nézd, én megpróbáltam témát váltani, de úgylátom, valaki itt köti az ebet a karóhoz.
Nekem is elegem van. Sziasztok!

Gira
Vendég

Sziasztok!

Én témát váltok!:-)

Imádom az ovit!A gyerekek lefáradnak,tele vannak élményekkel,pedig még csak 2 nap voltak.Tegnap még nem kajáltak ott,amin Gréti teljesen kiakadt,de ma már volt ebédjük és minden ok volt.Nagyon franko játszó van az udvarban(ruhán látszik is).Õk most nagy csoportba járnak ,ami már a suliban van.Kezdik átszoktatni őket az iskola hangulatához.Ez annyira tetszik nekik,hogy nem mondhatjuk,hogy ovisok vagy hogy oviba mennek,hanem ők már ISKOLÁÁÁÁÁÁÁÁSOOOOOOOK!

Ma voltam a dokimnál.4 hét mulva megyek megint,akkor lesz uh és megállapítja,hogy pontosan hanyadik hétben vagyok.Fura egy kicsi,de 3 féle adat is van:-)) A nucha eredménye az,hogy az utolsó mesihez képest 2 héttel fiatalabb a baba,ugye van a mesihez képest megállapított hétek száma és az utolsó uh szerint pedig 2 héttel nagyobb a baba a mesihez képest.Remélem érthetően írtam le!Szóval 4 hét mulva kiderűl,hogy hány hetes a baba,ez azért fontos,mert a 38.héten befekszek a klinikára és ha minden igaz,akkor az ünnepekre már otthon leszünk.Na nem Mikulásra vagy Karácsonyra ,hanem okt.23.-ra

sziasztok:Évi
révi

Gira! sajnálom hogy igy döntöttél, nem értelek meg, szerintem nem volt veled senki bántó

K

Kép

Kép

Karmen
karmen

ÉN MÁR A 7HÉTTÕL NEM DOLGOZOM.A CSIGA PÉKSÉGBEN DOLGOZTAM ,ÉS A HUSOS BUREKOT MEG A VIRSLIS KIFLIT MEGLÁTTAM MÁRIS ÖKLENDEZTEM A RESH MINDJÁRT KI IS ÍRT!NEKEM NAGYON GYORSAN ELTELT AZ IDÕ,HIHETETLEN HOGY MÁR CSAK 3 HÓNAP VAN HÁTRA!NAGYON FÉLEK A SZÜLÉSTÕL!!!!!! MENNYIVEL JOBB VOLNA HA A GÓLYA LETENNÉ A HÁZ ELÉ A BARNABÁST!MERT HA MINDEN IGAZ KISFIUNK LESZ!APUKÁJA LEGNAGYOBB ÖRÖMÉRE!!!MI A KERESZTTÖLTÉS UTCÁN LAKUNK,BÁR ELÉG SOKAT VAGYOK KINT ANYUÉKNÁL PETÕFITELEPEN HA PETI DOLGOZIK!!

Kép
bibi226

Vettünk cipőt a Márkó cipőboltban.Le volt árazva.Tépőzáras,Siesta.(6440Ft)Tetszettek az Asso cipők is,de azok fűzősek voltak.(Az én lányom nem bír megülni addig,amíg bekötném neki.Ezért nekünk jobb a tépőzáras.)

Kármen!

Ügyes az Orsi,hogy már elkezdett beszélni.És a súlya is nagyon jó.Én majd 9-én mérem,mindig hófordulókor.

Évi!

De jó hogy tetszett a gyerekeknek az ovi!

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Karmen: Szabadkán vannak ezek a cipők egy üzlet kirakatát fényképeztük le. Korábban írtam.
Nagyon ügyes Orsi, hogy elkezdett beszélni. Biztos édes ahogy dumál. Kép
És még gyarapodott is. Gratula Kép

Révi: Miért fekszel be a 38. héten a klinikára?

Bibi: Én is a Kereszttöltés utcában laktam albérletben egyetemista koromban Kép Anyósom is ott lakik. Kép (persze a 2 nem ugyanaz, egyik 13 másik 33 házszámú Kép)

Gira: Sajnálom. Kép
Látom töröltetted magad. Kép Akartam írni neked. Megteszed, hogy küldesz egy levelet? Címem a profilban! Köszi!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Ildi! Orsi meg folyton kikapcsolja a tépözárasat, neki meg csak a füzös jön beKép Zárt cipöt vettél? Jó áron fogtad ki, én Assot vettem csak az volt akciós (4500).

Bea! ilyen jo cipök vannak? tényleg el kell menni tavasszal, köszi. Na én nem hittem Orsi gyarapodni fog mostanság, de igazábol nem is nagyon érdekel, bár kicsit örülök neki.

Engem is van amikor felbosszant az itteni stilus, hangnem, de bizok benne pár nap után megint minden a régi lesz. Amit viszont szeretek. Én is sok segitséget kaptam itt. Sajnálom hogy van aki sértetten kell távozzonKép

Bibi! és sokszor vásárolok ott, lehet láttalakKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?