Sziasztok!
Ildi, Enikő, köszönöm a köszöntést!
Karmen, neked is boldog névnapot

!
Kb eddig tartott a jókedvem.
Bár már témát váltottatok (szerencsére) , úgy érzem, én sem mehetek el szó nélkül az elmúlt napok írásai fölött.
Először is Anita, nagyon sajnálom, hogy elmentél, remélem visszatérsz, ha már elmúlnak a viharfelhők a topikról!
Gira, téged úgyszintén, remélem Te is visszajössz mielőbb, nem akart itt megbántani téged senki.
És most...
Napok óta ezen a konfliktuson töröm a fejem, nem hagy nyugodni a dolog. Megpróbálom röviden kifejteni a véleményemet.
Berika, lehet, van igazság abban, amit írsz, viszont úgy gondolom, jobb lett volna vagy nem írni, vagy más stílusban. Ez az indulatos sárbadöngölés itt megengedhetetlen, de szvsz máshol sem szép. Ráadásul egy várandós anyukát bántottál meg..., gondoltál az ő gyermekére? Vagy csak a testvérei jártak az eszedben? Mint mondtam, lehet igazság abban, amit írsz, de mit ér ez szerető megértés nélkül?
Gondoljátok, hogy csak a gyerekeknek van szüksége szerető környezetre? A felnőtteknek már nem?
A gyermek nem a felnőttől (anyjától) függ? Ha az anyát bántod, bántod a gyermekét is!
"Nem érdemelted meg ezt a szép gyereket"- - honnan tudod? Én azt tanultam, mindenki azt kapja, amit megérdemel. Ezek alapján Zsuzsófi megérdemelte amit most kapott... És gondoltál már rá, te mit fogsz ezért cserébe kapni?
Norcsi, Enikő az elmúlt években sokat fejlődött. Violát igen is próbálta szoptatni, még egyszer a játszótéren is. Én láttam. És örültem neki.
Szoptatás. Az anyatej nagyon nagy kincs! Nagyobb, mint gondolnánk. Az idegrendszer fejlődéséhez ez a tökéletes táplálék. A tápszerek csak utánzatok, amik csak többé-kevésbé tudják pótolni az anyatejet. Ezért van az, hogy sokan próbálnak tenni a szoptatásért. Mo-n az LLL sokat tett, hogy újra szoptassanak az anyukák. A segítségük technika tekintetében szerintem nagyon hasznos. Viszont ők sem tökéletesek, mindenben nincs is igazuk szvsz.
Abban szerintem is igaza van Girának, hogy ne az étkezés legyen azért a középpontban.
Enikőnek meg abban van igaza , hogy az ember már fél elmondani a véleményét. Ezt én is tapasztaltam . Végül is kinek hiányzik az, hogy másokkal kelljen hadakoznia? Nyugodtan, békében szeretnénk élni, nem? És igen, tanácsokat adhatunk(adjunk), de ne legyünk erőszakosak. Inkább reménykedjünk magunkban.
Más. Van még itt valami, amiről beszélhetnénk. Egy elég kényes téma. Berika hozta fel, (de korábban már más is), hogy szégyen 17 évesen szülni.
Nos, én azt gondolom, hogy akkor, amikor a tinik nagy százaléka már igen korán szexuális életet él, ez nem szégyen, hanem inkább egy nagyon szerencsétlen állapot. És kérdem én, kinek a dolga megakadályozni , hogy ilyenek előforduljanak???
A tv tele van szexualitással, spiritualitással már kevésbé...Persze, hogy azt hiszi a tini, neki is erre van szüksége. Mindenki csak boldog szeretne lenni, van akinek ez sikerül, van akinek nem. Inkább imádkozz, mint kritizálj, ember! Azzal többre megyünk.
Lezártam.
De jó, hogy ilyen jól érzik magukat a gyerkőcök az oviban !
Megyek, csomagolom a tankönyveket, este pedig évnyitó.
Erika