A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Ildi,
akkor gyere el hozzánk, Jozsó egy mukkot nem mond, 1-2 halandzsa van, amire ráfogom, hogy aha ez a tik tak, meg társai. Némely védőnő ritka barom példány. Nekem szrencsém van a Korondi utcaiakkal, de a Vasasról inkább no comment...

Lépcsőzés miatt se akadj ki, Jozsó is ilyen volt. Egyedül tud fel-le menni, persze ott kell állni mellette, mert gyakran megcsúszik.
Vendég

Sziasztok!
Az evés az nálunk is problémás. Hanna 70-80 ml-t villámgyorsan behabzsol, majd utána úgy dönt, hogy ő már jóllakott és hagyjam békén. Ilyenkor mindenféle trükköket bevet, pl.: alvást színlel. A másik eset, hogy azért nem eszik, mert szélgörcs kínozza. Mindig evés közben jut eszébe, hogy kipréselje magából, és sokszor evés helyett a lábát húzogatja. Nálam az vált be, hogy énekelek neki. Most biztosan mindenki fel fog sikítani: szóval rengeteg éneket végigpróbáltam, vannak amiket altatáshoz énekelek és látom, hogy már várja, van amit evéshez. Szóval evéshez (Jesszusom!) a Kossuth-nóták jöttek be. Biztos azért mert jó ritmusuk van és az megadja a cumizás ritmusát. Szóval nálunk úgy néz ki az etetés, hogy amikor már látom, hogy nem fog enni, akkor jön Kossuth Lajos és az ő regimentje. A szomszédok biztos azt hiszik, hogy teljesen elment az eszem, napjában ötször 1 órán keresztül Kossuth -nótákat énekelek. De ha erre hajlandó enni!!??Egyébként így sem eszi meg azt a mennyiséget amennyit kellene, és kedden kaptam a védőnőtől, hogy csak 210 grammot hízott 2 hét alatt. Most 4880g és 2790 grammal született. Szerintem ez teljesen jó, mert ha 6 hós korára kell megdupláznia a súlyát, akkor szerintem nincs lemaradva, hiszen éppen ma 3 hónapos. Egyébként nem erőltetem, csak az esti etetésnél ragaszkodom hozzá, hogy normális mennyiséget egyen, mert képes 9 órát is aludni egyvégtében és az azért sok kaja nélkül.
Egyébként Karmen teljesen igazad van, én minden héten kiborulok a védőnőtől és szent meggyőződésem, hogy arra tette fel az életét, hogy engem kicsináljon. Most azt találta ki, hogy ne adjak annyit inni Hannának, hátha akkor normálisan eszik. Örülök, hogy már 120 ml körül iszik naponta, mert onnan indultunk, hogy egyáltalán nem volt hajlandó inni, mert a kórházban 3 hétig cukros vízzel itatták, itthon meg hiába próbáltuk fokozatosan leszoktatni, nem érdekelte semmi csak a cukros víz. Most már ügyesen issza a tiszta vizet, erre most kitalálja a védőnő, hogy ne itassam annyit. NA mindegy, én arra jutottam, hogy nem bolond az én gyerekem, pontosan tudja, hogy mikor éhes, mikor szomjas, és mivel elég határozott és akaratos nőszemély, úgyis hangot fog adni annak, ha hiányérzete van.
Ceniko: (Asszem Te kérdezted)Most kezdtem a negyedévet az egyetemen.
Holnap megyünk úszni! Nagyon izgulok!!!!
Hildus
Vendég

Köszi csajok a nyugtatást.Én sem gondolom,hogy beszélni kellene már neki,de piszkosul felbosszantott a nő.Azt már belátta,hogy a Noémi olyan testalkatú mint én,és nem eszik sokat.A doki néni szerint nincs semmi gond a beszédével.

Évi!

Szoktam értetlenkedni,miközben mutogat a csaj.De tényleg hamar ideges lesz.Tuti,hogy nincs lemaradva szellemileg.Mindent megért,megmutatja az állatokat a könyveiben.Megérti az utasításaimat.Remélem,hogy hamarosam elkezd szövegelni.

Hildus!

Jó a súlya a Hannának.Jó úszást nektek!

Kármen,Dancsi!

Már azon gondolkoztam,hogy mondom neki,hogy jöjjön el a házba,és nézze meg a lépcsőzést.(Az utcán találkoztunk.)Miért hazudnék?Soha nem mondok többet,mint amit csinál.De aztán mondta,hogy a Noémi elég korán kezdett el felállni,járni is.Talán belátta,hogy nem hazudok.Én a kezét sem fogom,egyedül sétál felfele.

Szép hétvégét minenkinek!

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Tegnap babazsúr volt nálunk, ugyanis itt aludt Bogi kis barátnője Elizabeth! Kép Óriásit buliztakKép Olyan 7 fele jöttünk fel a játszótérről, megfürdött együtt a 3 grácia a nagykádban (Elizabeth,Bogi és Viola), majd vacsiztak!
Utána bementek a gyerekszobába és szétpakoltak mindentKép Fél 10kor ment el a párom dolgozni, utána átjöttek a nagyszobába és fél 11ig mesét olvastam nekik! Illetve verseket! Majd bealudtakKép
Reggel 8kor ébresztettem őket, játszottak, reggeliztek, aztán jött Elizabeth apukája és elvitte mindkettőt, valami táncbemutatóra, mert nagyon szeretnek táncolni a csajok!! Ebédre várom őket vissza!
Mostanáig pakoltam, akkora kupit hagytak maguk után, de nem baj, a lényeg, hogy nagyon nagyon jól érezték magukat!Kép

Bogiszáj: Olvastam a Zöld erdőben a tücsök című verset. Van benne egy olyan versszak, hogy:

Pitteg-pattog a bolha,
Vőfély akar lenni,
Tetű sógor sótörő
Szakács akar lenni!

Erre Bogi: De enyaaaaa!!!! Nem akar, hanem szeretne....esetleg!!!!!!Kép

És úgy kellett olvasnom, hogy:
Pitteg-pattog a bolha,
Vőfély szeretne lenni,
Tetű sógor sótörő,
Szakács szeretne lenniKép

Ugyanis én mindig rászólok, hogy nem "akarom" hanem "szeretném" Kép És hát igaza volt a BogimnakKép

Ildi: Sztem tök ügyi Noncsi, hogy lépcsőzik. Én el is hiszem, mert tényleg hiper gyorsan elkezdett járni!!!! Bogi előbb mászott fel a lépcsőre és mászott onnan le, mint járni tudott! Igaz nálunk otthon szőnyeges -benti- lépcső van, azon mászhatott. Én megtanítottam seggel lefele hátrálva, rákmódva lejönni, így sosem esett le! Ugyanígy az ágyról lemászni...stb!
Sztem egyáltalán nincs még elkésve Noncsi a beszéddel! Alig múlt 1 éves...Nem tudom a védőnőd hol él? De lég szar, hogy ilyenekkel elkeserít, elbizonytalanít téged! Nem kell vele foglalkozni!
Hirdetitek a lakást? Mintha láttam volna az apróban!

Hildus: És összesen hány éves ez az egyetem? És mi is leszel ha elvégzed? Sztem is tökéletes a súlya Hannának!
Olyan hülyeség ez az összehasonlítgatás, meg, hogy ennyi, meg ennyi kell, hogy legyen a súlya, hossza a gyereknek x idős korában.....Kép Ez genetikától függ szvsz, meg a táplálás módjától, illetve a táplálék milyenségétől! Nyilván egy tápszeres baba jobban hízik, vagy egy zsírosabb tejű mami babája, mint egy kevésbé tápláló anyatejű mama babája..... Szvsz! A Viola meg sztem elég "súlyos egyéniség", ahhoz képest, hogy 2300 grammal született (most 7 hós lesz és 10 kilós) és senki nem mondta (doki, védőnő), hogy ez kórosan sok lenne. Szóval őszintén megmondom leszarom, hogy mennyi "kell", legyen, ő ekkora és kész!KépKép

Mit csináltok a hétvégén??? Csomó jó kis program lesz a városban azt hallottam. Mondjuk nem tudom mi és holKép Ötletek?

Pussssz
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Takarítottam a konyhában és megláttam a naptárat Hildus, boldog névnapot!Kép

Dancsi: Tőled meg elfelejtettem megkérdezni, hogy most akkor Jozsó jár bölcsibe, vagy nem?Kép

Felébredt a picilányom, megyünk kajálni!
Pusssz
E

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Köszi a biztatást és köszi Ceniko a köszöntést, de engem nem Hildának hínvak, hanem a vezeték nevemből és keresztnevem becéző alakjából jött az ötlet, egyébként
Ildikó.
Vendég

Enikő,
hétfőn kezdjük a beszoktatást.

Bakker 10 kiló???????????????? Jozsó 10500 gramm és majdnem 4 kilóval született!

Hildus,
én is boldog névnapot kívánok!
Vendég

Megint én vagyok. Kicsit szét vagyok esve, meg sietek, mert ugye a tanulás. Szóval Ceniko a kérdésedre válaszolva 5 éves a suli és jogász leszek... egyszer...talán.
Ma úsztunk, de bővebben majd a jövő héten írok.
Hildus
Vendég

Hildus: BocsKép Nem tudtam, hogy nem Hilda vagy. Akkor boldog nicknévnapotKép

Dancsi: Hétfőn kezditek? Az jó! Én is ugyanígy cselekednék, ha a helyedben lennék! Főleg ha ő is igényli! Mindenkinek így lesz a legjobb!
Hát lehet, hogy még nincs 10 kilós "csak" 9,5. Fél évesen 9070 grammos volt. Nehéz is és hosszú is! (ahhoz képest milyen kis súllyal és hosszal született) De én nem bánom, hogy ilyen kis husi! Annyira imádom a hurka gyurka babákatKépKép

ceniko
Szeged

Enikő,
Erőltetni nem fogom, ha látom, hogy nagyon nem tecc neki, akkor hagyjuk a csudába. De nem hiszem, hogy baj lesz.

Az ovi már más kérdés szerintem, ott tuti nem engednék, hogy nem megy ha nem tetszik neki. De most még pici.
Vendég

Orsi szerintem 2 évesen sem lesz 10 kg. Igaz ezt mondtam a 9 kg-ra isKép

Ildi! Én ilyen védönövel szoba sem állnék. Miért keresed fel v. hagyod hogy menjen? Tényleg mi ujság a lakással?

Enikö! Megint jot nevettem, remélem Orsi is ilyen dumás lesz!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ezek a védőnők elég érdekessek néha!Én pl a Zöld Sándorba nem szeretek menni,ott mindik lecsesz az egyik védőnő!Legutobb azért hogy mért szedem a vasat?miért nem szedem a magne-b? az elevitet meg mért szedem,mert így is híztam már 2 kg!Szerintem a gyerekek mind mások,a nagyobbik keresztfiam nagyon hamar elkezdett beszélni,de a kicsi kb. 2évesen(gondozonő a nővérem meg az anyukám),de aztán le se lehetett lőni!Ugyhogy Ildi szerintem ne foglalkozz a védőnővel!! Viszont 2 napja ,ugy begőrcsőlt a vádlim este hogy alig bírok ráálni! Van benne egy csomó,amit megpróbáltam kimaszírozni,de iszonyúan fáj!!!! Szerintetek mit csináljak???????Megyünk sziasztok!puszancs mindenkinek!!!

Kép
bibi226

Sziasztok!

Bibi: Szerintem szedd a Magne B6-ot, nekem az tett jót ezekre a görcsökre. Csomó a vádliban ismerős...el fog múlni Kép
Szerintem az Elevit nem hizlal, én nem vettem észre. (Karmennek is ez a véleménye szerintem ;) ) De jó, majd ráfogom, hogy azért nem tudom leadni a kilóimat (4 kg-val vagyok több mint mikor teherbe estem) mert még mindig szedem az Elevitet Kép Kép
Azért majd egyszer jó lenne leadni 10 kilót....
Nekem nincs bajom a védőnővel, és Vasasos védőnővel se volt.

Ildi: Ne aggódj!

Hildus: Jókat mosolyogtam az írásodonKép Szerintem te se aggódj Kép

Ma egész nap csavarogtunk meg takarítottunk. Voltunk a Corában, délután a Tiszaparton a halfesztiválon vagy mi ez...ennyit a tanulásról Kép
De holnap tanulok!

Ja, Gréti pénteken reggel megkapta az oltást....semmi baja nem volt tőle! Megérte!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bibi,
engem is lecseszett, hogy miért nem szedem az Elevitet? Erre mondom, hogy mert teljesen jó lett a vérképem, azért.

Amúgy jól kiakasztottak. Odaértem 7.40-re, hogy én legyek az első. ELkezdett velem kiabálni, hogy miért jöttem ilyen korán. Erre mondom, hogy mert első szeretnék lenni, ha már nem lehet kapni időpontot. Erre azt válaszolta, hogy a vidékiek az elsők. Én meg kérdeztem, hogy ugyan miért????????????? Mert megy a buszuk, volt a válasz. Én meg mondtam neki, hogy azért keltem hajnalban, hogy ne cseszzem el az egész napomat, és mert vár otthon a gyerekem...... És, hogy lesz szíves beszólítani, ha már itt vagyok. Erre mondja, hogy a vidékiek 5-kor kelnek, éhgyomorra jönnek. Mit érdekel ez engem, mondom, különben is, én sem ettem. Erre ezért is letolt, hgy miért nem ettem. Akkor már kiabáltam vele, hogy semmi köze hozzá, hogy miért nem reggeliztem.

Behívott, letolt az Elevit miatt, letolt, hogy miért nem voltam 1 hónapja dokinál, amire válaszoltam, hogy nyár van, szabadságon van a doki, én is nyaralni voltam, ne piszkáljon már.

Nem akarta odaadni a következő vérvételre a beutalómat, mondván menjek vissza 3 hét múlva, de akkor már irtó pipa voltam és meggondolta magát.

Elkezdett kötöszködni, hogy hány hetes vagyok, mire mondtam, hogy itt az orvosi lelet, amin rajta van, hogy ne a mensit vegyék figyelembe, mert szopi mellett lettem terhes, de juszt azért is a 3 héttel korábbi időpontot írta be a papírra.

A Vasasban irtó bunkók.

Jó hosszú lett a panaszáradat róluk. Kép
Vendég

Bibi, Dancsi!
ki a védőnőtök a Vasasban? az enyém normális, még sose szólt semmiért, én se szedek Elevitet, sőt semmilyen vitamint, csak magneB6-ot.
a múltkor annyit jegyzett meg h. fogjam vissza magam a kajálásban, de ezt is normálisan adta elő, van benne valami, mondtam neki h. próbálkozok.

Zozo
Vendég

Dancsi!
időpontra kell menni, nem? nekem igen, igaz van mikor nem számít, vártam már 2 órát, meg 2 percet is, de ha 8ra vagy beírva akkor meg mindegy h. ha hamarabb mész, nem?
viszont én nagyon haragszok azokra akik csak úgy beesnek, mert miattuk kell több órát dekkolni ott, meg érdekes mert be is hívják őket a védőnők, én a legelső alkalommal is időpontra mentem sokan nem, csak úgy szépen besétálnak.
úgy tudtam h. a vidékiek nem oda mennek, tavaly is a másik ajtón hívták be őket, most meg lent, v. mégse?
Vendég

Dancsi! ez tényleg nagyon bunkó!!! Na még jo hogy csak 4x kell menni összesen

Bea! örülök hogy nem lett semmi gond a szuritól!!

Én még mindig szedem az Elevitet, már folyamatosan 4 éve.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Dancsi!

De bunkók!

Kármen!

Hirdetjük a lakást,de semmi.Pangás van.Nagyon levittük az árát,még sem kel el.(Annyiért akarjuk eladni már csak,mint ti.Ennél lejjebb nem megyek.)Várunk.
Ritkán jön a védőnő.Most is az utcán találkoztunk,de így is fel tudott idegesíteni.

Bea!

Én sem híztam az Elevittől.Összesen 8 kiló jött fel rám a terhesség alatt.Szülés után 1 héttel már a régi súlyomnál voltam.
Örülök,hogy minden rendben volt az oltásnál.
Mi is voltunk a halfesztiválon,a Partfürdőn.

Bibi!

Edd a Magnéziumot!!!Az nagyon jó rá.

Megyek főzni.

Ildi
tfildiko

Bea!
Ti is az Infanrix nevű szurit adattátok be?
Nekem alá kellet irnom a gyógyszertájékoztatót, mert, hogy nem a tb által kötelezőnek nyilvánitottat adattam be a Márknak. Neked is alá kellett írnod? Agyhártyagyulladás ellenit beadatod?
Zita
zita_29

Sziasztok!

Zita: Igen, az Infanrixeset adattuk be, nem kellett aláírnom semmit.
Még nem beszéltünk ezekről az extra oltásokról se a védőnővel se a doktor nénivel, csak a férjemmel, és arra jutottunk, hogy ha nem muszáj inkább ne szúrják meg a Grétit, de ha a doktor nénink ajánlja akkor beadatjuk. Bízunk benne nagyon.

Akkor egy rövid körkérdés....ki adatta be az agyhártyagyulladás ellenit meg a bárányhimlő ellenit meg nem tudom mi van még....

Ildi: Mi a másik oldalon voltunk Kép
Én 14 kilót híztam, és 10 nekem is lement rögtön pár napon belül.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Ildi! nekem hozzáértök mondták hogy irtó nagy szerencsénk volt. A volt szomszéd még kevesebbért is odaadná már mint mi adtuk, mégsem viszik. Föleg mert már uj lakásokat is lehet venni (nem lakopark pl. a Cserzyben is van) kulcsrakészen 200e/m2 v. kicsit többért. Ez megint nagyon lenyomja a használt árakat. Nekem meg a kamat miatt még szaporodik is, igy örülök hogy csak odaadtam kevesebbért. Remélem azért lesz jelentkezö nálatok is, ált. ritka hogy gyorsan elvigyék kell pár hónap. Az megvan hova mennétek?

Bea! mi mindkettöt kértük. Van kullancs elleni is de az 1 éves kor után csak. Az még elmaradt, de most nem járunk olyan helyeken. Ha megyünk majd akkor Orsika azt is megkapja. Egyiknek sem volt mellékhatása nálunk

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zozo,
nem tudom, hogy a Vasasban hogy hívják a védőnőmet. Kép

Úgy tudom, hogy Újszeged, meg vidék tartozik ott egy helyre.

Bea,
én beadattam a bárányhimlő ellenit, agyhártyagyulladás ellenit, meg a kullancsot is. Pontosabban a bárányhimlőset 3 nap múlva kapja majd.

Nálunk sem volt semmi baj utána. Talán picit nyűgös volt, mert fájt neki a szuri helye. De nem volt vészes.

Mi pedig fél óra múlva indulunk a bölcsibe. Álomszuszék Jozsó még alszik, miután éjjel 2* megcsinálta a maga kis cirkuszát. Addig nem hallgatott el, amíg nem kapott kaját.
Vendég

Bea, mi nem adatjuk be ezeket az oltásokat.

Karmen, Ildi, aggasztó, hogy hogy lehet akkor így eladni a használt lakásokat.

Dancsi, sajnálom, hogy ilyen bunkón viselkedett veled az a védőnő. Irtóra utálom az ilyetKép
Jozsóka újabban éjjel is eszik?

Hétvégén kint voltunk Zsombón. Búcsú volt. Benedek kapott egy ugra-bugráló, elemmel működő nyuszit, nagyon tetszik neki. Állandóan azzal játszana, csak győzzük elemmel. Kép

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Kármen!

Az nincs még megy,hogy hova mennénk.(Albérlet)De ha így megy,maradunk itt.Mikor kezdtek alapozni?

Erika!

Tényleg siralmas ez a pangás a lakáspiacon.De várunk,mivel nem tudunk mást csinálni.
Aranyos lehet a nyuszi,bizti,hogy tetszene a Noéminek is.

Bea!

Mi az agyhártyagyulladás ellenit beadattuk,a bárányhimlőset pedig majd októberben fogjuk.

Ildi
tfildiko

Bea: Én se adatok be semmilyen oltást. Csak a kötelezőket, azokat is fájó szívvel, csak azért mert kötelezők!

Erika: Kell venni elemtöltőtKép Nekem is az van a digit géphez! Én se győzném elemmelKép

TFIldi: Hja ne is mond a lakásárakat. Mi cserélni szeretnénk nagyobbra! Értékegyeztetéssel. Úgyhogy csajok ha tudtok valakit, aki a Pláza környéki legalább 3 szobás, erkélyes lakását szeretné elcserélni 2 szobásra, akkor szóljatokKép Lehet panel is (de csak cseréptetős házban), vagy társasházi! 2 emeletig!Kép Ez itt a reklám helyeKép
Köszike

Dancsi: Akkor jó volt az éjszakádKép Pénteken este itt aludt Bogi barátnője. Azt mondta az anyja, hogy éjjel legalább 3-4x felkel, pisilni, inni, vagy csak úgy. Ehhez képest nálunk egyszer sem kelt felKép Lehet, hogy a nagy bulizásba ami az alvást előzte meg, jól elfáradtKép

Bibi: Nekem is a magnézium segített! A párod mivel foglalkozik? Tervezett baba volt, vagy "csak úgy jött"?? Kép

A Bogi ma alszik ott először az oviban. Tiszta ideg vagyok mi lesz... Megyek és takarítok, az lenyugtat!

Pusssz
E

ceniko
Szeged

Erika! a helyzet az, hogy tul sok uj épült már nincs rá igény. Igy azokra is lehet már alkudni, a vatta ujra!! Ez lenyomja a használt árakat is.
Elemet szerintem is aksit vegyetek! Nálunk azzal mennek a játékok

Enikö! mi lenne?Kép De tényleg, szerintem mivel amugy jol érzi ott magát, igy simán alszik majd egy nagyot!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

túl vagyunk a bölcsi 1. napján, nemtom ki fáradtabb gyerek vagy én....

Éjjel balhézott, ergo reggel 9-kor nem akart felkelni. Bölcsiben teljesen megvadult, minden új, millió játék, mama letojva.....Pörgött ezerrel.

Ebéd: elfelejtettek pépes kaját kérni, mondja dadus, ej, majd ő megeteti Józsikát, nem lesz gond egy kis tökfőzitől. Hát no comment. Zsuzsa dadusnak öltöznie kellett, úgy összeokádták. Kép))))

Hazaúton, ami autóval 3 perc, elaludt, ebédelni nem akart, én már sík ideg voltam, végül anyukám tudta megetetni.

Újra be a kocsiba, újabb 3 perces út, megint elaludt.

Pelicsere közben aludt végig, majd alva tettem az ágyába. Ilyen még SOHA nem volt, hogy ennyire kiütődött.

Kíváncsi vagyok meddig alszik.
Vendég

túl vagyunk a bölcsi 1. napján, nemtom ki fáradtabb gyerek vagy én....

Éjjel balhézott, ergo reggel 9-kor nem akart felkelni. Bölcsiben teljesen megvadult, minden új, millió játék, mama letojva.....Pörgött ezerrel.

Ebéd: elfelejtettek pépes kaját kérni, mondja dadus, ej, majd ő megeteti Józsikát, nem lesz gond egy kis tökfőzitől. Hát no comment. Zsuzsa dadusnak öltöznie kellett, úgy összeokádták. Kép))))

Hazaúton, ami autóval 3 perc, elaludt, ebédelni nem akart, én már sík ideg voltam, végül anyukám tudta megetetni.

Újra be a kocsiba, újabb 3 perces út, megint elaludt.

Pelicsere közben aludt végig, majd alva tettem az ágyába. Ilyen még SOHA nem volt, hogy ennyire kiütődött.

Kíváncsi vagyok meddig alszik.
Vendég

Védőnő: Sajnálom, Dancsi hogy, így kiakasztott a védőnő. Azért igazán mondhatta volna normálisan is. A vidékieket tényleg másik ajtónál várják. Külön van a kettő. Egyébként én is a Vasasba jártam Bátorral, fogadott védőnőhöz, akkor még lehetett, és ő nagyon kedves volt.

Bea: Én mindkettőnek beadattam az agyhártyaellenit, de a bárányhimlőt és a kullancs ellenit nem.

Hízás:Mindkettőnél szedtem kismamáknak való vitamint, a gyerek sem volt nagy és én sem híztam túl sokat, Flórával 15-16-ot abból 10 simán lement, Bátorral 13-at, úgy hogy egy hónapot feküdtem. Abból 10 a 10. napra le is ment.

Hú, Dancsi, jó kiütötte magát Jozsóka!

Enikő: Flóra már harmadszor alszik az oviban, eddig elég jól bírta, ma már nem sírt, csak nem akarta, hgoy otthagyjam.

GAbi
inecsg

Velem szórakozik a gép,tegnap is írtam meg ma délbe és eltünt a levelem,azt írta a gép hogy nam tud csatlakozni az internethez !!!Ezt remélem elküldi!! Nekem a vasasba a Patik Edit volt a védőnőm ,de képzeljétek elment!!!Különben nemtudom hogy ott miért adnak időpontot,én eddig mindig 1-1 1/2 órát tutira vártam,kb 10 percért!! De a Czank dokinál nem kellett soha sokat várni ,én őt nagyon csípem!!

Kép
bibi226

Éljen elbírtam küldeni,mostmár írok tovább!Képzeljétek elmult a gőrcs a lábamból,viszont a Barni szórakozik velem!! Eddig pontban 2.20felkeltem mindig mert akkorákat rúgdosot,de egy 1/2óra mulva abbahahyta!De már 2 napja felébreszt 1 óra fele ,és 5 óráig ficánkol a pocimban!!Én meg addig csak forgolódok!!Ti jártatok így? A picur tervezett baba ,már szept. elkezdtem szedni a folsavat,a tablettát júli. hagytam abba!Okt. volt az eskűvőnk,és jan. lehetett próbálkozni febr. pedig már terhes is voltam!!Ugyhogy nagyon jönni akart a pici a legnagyobb örömünkre!!A férjem egy kft.-nl dolgozik formákat tervez! Nagyon boldog hogy kisfia lesz!!!Megyek anya elé a gyerekkórházhoz,és megyünk a szájsebészetre!!! Holnap jövünk!!vigyázzatok magatokra!PUSZANCS MINDENKINEK!!!JOzso melyik bölcsibe jár?

Kép
bibi226

Sziasztok!
Bibi, velem is volt ilyen:-))) Olyan aranyosak, amikor a kis babaláb vándorol a pocakban.

Gabi, az oviba lehet bevinni takarót? Szerintem Luci nem fog ottaludni a kó-ja nélkül.

Bea, agyhártyagyuszi ellen beadattam Lucinak még tavaly, de bárányhimlő ellenit nem és valszeg nem is fogom. Azon jobb, ha átesik szvsz.

Luciszáj (telefonnyomkodás után, amikor már kihúztam a falból):
-Anya, anyucika!!! Kifogyott a néni a telefonból
(nem volt, aki mondja, hogy ..ezen a számon előfizető nem kapcsolható...)
amúgy jól eltársalog az automatával.:-)))

Tegnap meg:
- Hol van már a joghurtom???

basszus kicsit sem beképzelt!!!
H
babamama

Bibi,
Töltés utcaiba jár.

Gabi,
a nagy kiütés annyi volt, hogy aludt végül szűk egy órát.
Vendég

Sziasztok!

Dancsi: Jozsó nem semmi Kép

Bibi: Nekem is Patik Edit volt a védőnőm, végig ő volt szerencsére Kép

Ma megnézte egy gyógytornász a Grétit.
Apróbb dolgokat észre vett nála, pl. hogy amikor hason van akkor ökölbe szorítja a kezét, nem nyitja ki olyankor a tenyerét, meg amikor fordítgatta akkor a kezét nem húzta ki a hasa alól, csak rásegítéssel....viszont a lábmunkája tökéletes, szépen tartja a fejét is. Mondta hogy ez nem nagy gáz, de figyelni kell, majd egy hónap múlva jön megint, de valószínűleg nem lesz szükség tornáztatásra külön, mert Gréti lábmunkája olyan jó, hogy valószínűleg magától ki tudja javítani ezeket a "hibákat" ami a kezével van.
És mondta hogy sokat tegyem hasra a lányt, meg hogy görgessem, hogy megtanulja hogy a kezét ki kell venni maga alól Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Örülök,hogy minden gyerek szereti az ovit és a bölcsit!

Bea!Jó hallani,hogy Grétivel minden ok.

bodyt szeretnék venni,de tiszta fehéret nem találok sehol:-( Ráadásul szerintem egy kicsit drágák is,gondolok az 1000Ft és afölötti árakra.
Igaz,hogy én utoljára 2002-ben vettem 2 db-ot,előtte meg 2000-ben!:-)
Ezeket pedig már elajándékoztuk,mert nem gondoltuk,hogy még szükség lehet rá!
Ti hol vettétek a kombikat?
Köszi előre is!

Bibi:Nekem a kamilla tea segít,mikor már nagyon focizik a pocaklakó.A görcsre pedig magne B6,de ettől én nagyon éhes vagyok,ezért Ca pezsgőt iszok,de csak,ha görcsöl valamim.Szerencsés vagyok terhesség témában,mert én csak 2 kg-ot híztam eddig,de ne tudjátok meg micsoda plusszal indultam!!!Szóval van tartalékom igy is rendesen!

Sziasztok:Évi
révi

Bea! ORSinak is mindig mondták legyen hason, de ö ugy üvöltött, hogy nem lehetett. Mászni is csodáltam megtanult igy. Most meg 1 hónapja hason alszikKép

Dancsi! remélem imádni fogja a bölcsit!!

Enikö!Hogy aludt Bogi?

Évi! Én Kengurusat szoktam venni, az kb. 900 ft. Nagyában az emeleten, v. a piac utolsó sorában. Én csak ilyet veszek mert ez nem nyult szét, az olcsobbak mind kuka, kivolt Orsi cicije belölük. Na meg a patentjuk is szétment

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Azok jók!Mi is azt vettük anno,és kibírta a rengeteg forralást,az én 3 gyerekemet és mi is továbbadtuk ikreknek.Szerintem ők vissza is adnák,de már nincs képem visszakérni!:-))Meg azért 5 gyerek...A lényeg,hogy valóban jók voltak!Ki is megyek a héten a piacra.A 2 srácra gondolsz hátul ugye?
Köszi:Évi
révi

Karmen, Évi: Én is a srácoknál veszem a kengurús cuccokat Kép
Csak Kengurus rucikat veszek a Grétinek, meg néha a Corába ha van valami jó. Meg egyszer volt Tescoba 199 Ft-ért ujjatlan body, fehér, 1-et vettem, az az első ruhája Grétinek, akkor még csak pocakos voltam amikor vettem. De azt bánom, hogy nem vettem többet akkor. De a fene tudta hogy jó.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Révi,
én nem szeretem a fehér bodyt, de sajna be kell látnom, hogy nekem is azt kell ezentúl venni, mert most már csak hipóval jönnek ki a foltok.

A Kenguru Goldos cuccok szvsz tök jók. A CORA/TEsco általában gyatra minőség.
Vendég

nem tudjátok véletlen hány gramm szőlőcukrot kell benyakalni a terheléses vércukormérésen? Csak mert ma kiborult a táskámba az egész tasak és fel nem hívom a köcsög vasasos védőnőt, hogy adjon új receptet, inkább megveszem teljes áron.
Vendég

Dancsi!
az én receptemre Gta.75,0 van írva,de ha mondod a patikában,hogy vércukor terhelésre kell,akkor már adják is,mert ki van mérve előre nekik.Amugy a háziorvos is felírhatja.Jó ,hogy kérdezted,mert én el is felejtettem,hogy mennem kell!
Évi
révi

Dancsi: enni is lehet a cukorterhelésnél. nem muszáj azt a cukros genyát meginni! 1 párizsis zsömle, és 3 dl tej rögtön vérvétel után és utána 2 óra múlva árjra vérvétel! Én így csináltam Violával! Soha többet nem iszom, olyan cukros förmedvényt, mert sugárba fogom lehányni vele szegény nővérkét....Kép

Karmen: SehogyKép Nem aludtak! A barátnőm elment a lányáért, és közölte az anyjával, hogy nem akar hazajönni, maradni szeretne Bogival ott pihenniKép De nem aludtak, csak csendben voltak és pihentek!
Viszont Bogi panaszkodott, hogy lefeküdtek és ki akart menni inni, és az óvónéni (vagy dajka) nem engedte és nem is vitt be neki vizetKép Holnap szóvá teszem. Mi az, hogy nem adnak inni a gyereknek?? Hogy ne kelljen pisiltetni? Egyedül tud pisilni, kitörli a puncit,lehúzza a vécét, kezetmos, nem kell neki segítség!!! Nem értem, ha inni kér, miért nem adnak neki! Mondjuk rákérdezek, mert most vannak a kamukorszakban a gyerekek, akkorákat mondanak néha, hogy csak lesek... Szal előtte kipuhatolom, de biztosan balhézni fogok, ha kiderül, hogy tényleg kért inni és nem adtak neki!!!!!!!!

Bea: Örülök, hogy Grétivel nagyjából minden oké. Nagyon jól tetted, hogy megnézetted! Nekem is meg kéne Violát, forgással vannak gondjaink! És ő se nagyon veszi ki a teste alól a kazét, de lehet azért mert dagadtKép Kell beutaló gyógytornászhoz, vagy hogy zajlik ez?

RÉvi: Én is Kenguru Gold párti vagyok. Nagyon minőség,reális áron, ráadásul magyar termékKép Támogassuk a magyar ipartKép

Gabi: És Te? Te sírtál? Nálunk volt néhány anyuka aki bömbizett! Jobban, mint a gyerekeKép Örülö, hogy Fló is jól bírja az ovit és az ottalvást!

Bibi: Milyen formákat tervez a férjed?

Hajni: Édes pofa a lányodKép

Bogiszáj: Bogi ma odabújt Violához és mondta neki, hogy: szeretlek te édes,te drága,te kis nagy kishugomKépKépKép

Jóéjt
E

ceniko
Szeged

Dancsi! milyen folt nem jön ki? Mert nekünk mindent ki lehet szedni, de nem akarok itt reklámot csinálni. Komolyan szépen kiszedi. Hipozni foltot csak 2x kellett eddig.
Én 75g cukorra emlékszek. De tegyél bele egy fél v. egész citrom levét, én hányos vagyok, de ugy még izlett is! Nekem receptet nem is adtak, akkor sem értettem egyes orvosok hallottam felirták, az enyém nem, senkinek sem. Mondjuk kb. 100ft volt

Évi! igen, ott az utolsó sorban árulják.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikö! én tuti sirni fogok, ha szégyen, ha nem.
A lényeg hogy nem volt gond és lefeküdt még ha csak pihenés is lett belöle. Máskor majd el is fog aludni. Nem tudom elképzelni hogy nem adnának inni nekik akkor amikor kérik!!! Elég durva. Imádnivaló Bogi!!! tényleg várom Orsi is már ilyeneket mondjon. AMugy egész nap szövegel, magában is beszélget, rengeteget, persze nagy része még zagyvaság, de agyon röhögjük magunkat hogy be nem áll a szája. Ugyan kitöl örökölte???Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő,
én a tejet meg nem tudom inni, attól tuti kidobnám a taccsot. ANno Jozsóval semmi bajom nem volt a lötyitől, tök szomjas, meg éhes voltam és még nekem is jól esett, mint Karmennek, és én is nyomtam bele citromot.

Karmen,
csomó kajafolt van, ami nem jön ki. Próbáltam már mindenféke mosószert. Mondjuk, tudod, nem múlik nálunk el nap hányás nélkül. És olyankor nem csak 1-2 paca van, hanem az egész ruha full dzsuvás.
Vendég

Karmen: Milyen mosóport használsz ami kivisz minden foltot? Egy vagyonért vettem Vanish-et, és annyit ér mint halottnak a csókKép!

Dancsi: Én a tömény édestől vagyok rosszul és imádom a tejet. Hát igen, nem vagyunk egyformákKép

ceniko
Szeged

Tud valaki egy jó gyerekdokit? Egy barátnőmnek kellene.

Megkérdem majd az enyémet, hogy vállal-e még privi beteget, ha nem akkor kellene neki valaki, mert a sajátjával nincs megelégedve. Egy lelkiismeretes valaki kellene, aki kijár házhoz (Újszeged, Bal fasor). A baba refluxos, és szívével is baj van, szal olyan valaki kellene, aki tényleg odafigyel rá, és a barátnőmnek nem kell minden egyes találkozáskor végigmesélnie a baba kórtörténetét.
Vendég

Évi!

Én Prince Oliver-t szoktam venni,de az 1000Ft fölött van.A Tescóban is vettem már bodyt,de nem mind volt jó minőségű.

Enikő!

Odaadnám valamikor a kajcsikat.Nem jöttök el sétálni errefele?
Kíváncsi vagyok,hogy miért nem kapott inni a Bogi...

Kármen!

Mivel szeded ki a foltokat?

Dancsi!

Nem semmi ez a Jozsó!Mi 2 napja megint rosszul alszunk,és enni kér éjjel.

Hajni!

Jó a szövege a Lucinak!!!Kép

Ildi
tfildiko

Jesszum, tényleg ennyien nem tudjátok kivenni a foltokat? Régen mi Ariel kézimosóval dörgöltük be, majd erösen dörzsöltük a foltot, most a Vanish folteltávolitoval v. az Oxy géljével szoktuk, azzal meg egy kevés port feloldunk meleg vizben, ráöntjük a foltra, állni hagyjuk egy órát, aztán tesszük a mosógépbe (dörgölni sem kell). A mosáshoz is teszünk Vanish-t, tényleg semmi sem marad foltos! Söt, igy már nem is kell frissen kimosni a foltot, még a beszáradt is kijön.

Dancsi! Orsi kicsinek (8 hós koráig) volt ilyen hányos, el tudom képezlni milyen amikor az egész ruha kajás. Tudom milyen amikor kajadarabok is visszajönnek. Tényleg minden ruhája szép tiszta lesz. Igy kajára is adhatok rá szép cuccot, nem féltem, mert tudom nem teszi tönkre. Bár eleve ritkán eszi már le durva mód, csak kis foltok szoktak lenni

Ildi! A PO-t nekem is ajánlották sokan, a Kengurusok mindig csak igérték lesz de sose tudtam még venni. Te hol vetted?

Tejet és sem birom meginni, csak a kakaót. Igy a zsemlés terhelés nekem sem jött volna be, amugy én is azt választottam volna, mert biztosra vettem a sziruptól hányni fogok, de tényleg izlett

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ja, és Orsi állandóan ellopja a lavromatKép
https://www.babanet.hu/album/albumimages/6660/160934.jpg

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen