A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

SziasztokKép

Ngyon szépen köszönjük a köszöntéseket,olyan jó hogy nem felejtettetek el!!!!Mi is gratulálunk minden szülinapos babának:Bandusnak,Fanninak,Kevinnek és Liv Dávidjának is előre!!!Olyan jól éreztem magam a talin hogy azóta is azt mesélem "fűnek-fának"remélem nem ez volt az utólsó ilyen alkalom.Mindenki nagyon szimpatikus volt,a babócák tüneményesek.Míra szerintem észre sem vette volna ha eltününk,bár először volt ilyen helyen.Jó lenne Szombathelyen is ilyen szuper játszóház.Megint csak ennyi voltam,de mindenkit szívből üdvözlök!!!

Ui:majd ha lesz ideje a páromnak felrakja a játszóházi videót letölthető formába

Puszi:Viola
h_viola

Viola
Mirának nagyon boldog szülinapot kivánunk Bandussal Kép

Pocó
Fanninak is boldog szülinapot Kép

Kata
úgy örülök neketek,sokat gondoltam rátok Kép Teljesen kiment a fejemből hogy a naygszülőknél vagytok

Kép
Kép
nikk0830

LivKépKép
Bevallom szénalker a nőKép Reggelente együtt nyakaltuk a páleszt a kollégiumbanKépKép nem figyeltél a szórendre. nem azt írtam, hogy nem tejet fog kortyolgatni, hanem hogy nem fog tejet kortyolgatni Boti, mivel jóédesanyja is útálja a fehér nedütKép

Hajnali nótázásKép hát, bevallom úgy éreztem hamarosan a vigyorgóban kötök kiKép

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok Kép

Mindenkinek nagyon köszönöm a kedves (vissza)fogadtatást Kép

Hatalmas munkában vagyunk, összeköltöztetjük az aprónépet (eddig Hanna volt külön szobában, Murci pedig velünk aludt), ők jönnek a mi szobánkba, mi pedig vonulunk Hanna szobájába. Ami még megbonyolítja a dolgunkat az az, hogy Hanna szobájában kismadaras, kisbékás tapéta volt a falon, ezért azt hirtelen felindulásból kifestettük. Bár lehet, hogy hagyni kellett volna, akkor tuti minden reggel vidáman ébredünk Kép

Cipő-téma: mi is Siestát vettünk Marcinak + van két szandija (egy benti, egy kinti).

Alvás: nálunk semmi kényeztetés nincs éjjel (kivéve, ha erősen gyanítom, hogy a gyerkőc szomjas, akkor megitatom, de akkor is csak vizet kap, semmi cukros löttyöt), így szinte minden éjszakát nyugiban végig tud aludni. Ha mégis megébred, akkor csak egy kicsit megsimizem, de ki nem veszem a kiságyból, betakargatom és visszafekszem. Neki is meg kell tanulnia, hogy igenis éjjel aluszka van Kép

Most megyek, mert 7 óra óta szereljük Hanna új ágyát és még sehol sem vagyunk Kép Na persze kisasszony meg már az új helyén szeretne aludni, úgyhogy muszáj alkotni valamit Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Hahó!

Mi is Siestázunk, én szeretem, csak drága. Főleg hogy a másik kettőnek is kell venni cipőt, főleg a nagyobbnak. De Hannának is, tegnap kénytelen volt mezitlábazni, mert a szandija csupa kosz...
Beni ma ment először suliba, tegnap voltunk évnyitón. Este 11-ig pakolgattam neki, meg kötöttem a füzeteket, de még így sem készültem el (az előző napokban volt, hogy éjjel 1-ig csináltam).
A táskáján kívül vittek két dobozt és két szatyrot is az iskolaszerekkel... (még jó, hogy autóval mentek).
Hanna meg időközben megtanulta, hogyan kell kapaszkodás nélkül felállni (tök édes, mert néha úgy csinálja, hogy kisterpeszből emeli fel a kezeit, de hiába áll, a kisterpesz megmarad, de úgy meg nem tud arrébblépniKép), meg az sem mindegy neki, hogy adom oda az ujjamat sétáláshoz. Ha nem jól, akkor megáll és méltatlankodik.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Cipellő: mivel 16os és 17es cipője a siestának van, ezért én eddig ott vettem 1-1 párat a két pasinak. Pici a lábuk, és más márkában nem találtam ekkora cipőket. Ez cipő, nem szandi, de majd egy benti szandit is szeretnék, ha végre 18as lesz a lábuk Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok,

Dino,
Kösz a szólástKép az érdekemben BesztinekKép

Cipő: én a Deichmannban vettem szandit, de én bevallom vettem már kínaiban is. Persze ott sem csak sz**t lehet kapni. A mi szandink pont olyan, mint 7-10e-ért a márkás boltokban. Magas hátul, jó a talpbetétje, kívül-belül bőr. Ezen kívül a (nem elhordott) unokatesó cipőket is hordjuk. Megnéztem, szerintem oké, és én nem vagyok hajlandó drágábban venni. A Deichmannt egyébként ajánlom a kevésbé bevállalós mamáknak is( 3-5500 pénz én bakkancsot vettem ott télire leárazva). Egyébként ma már a márkás cégek is Kínában dolgoztatnak. Mi már kinőttükKép a 18-as méretet, és rögtön a huszas kellett.

Most ennyi, mert iszonyatos éjszakánk volt. Kinőtt ugyan a két felső metsző, de úgy látom a mellette lévőket is le akarja tudni a kisfickóm, így vagy 6* keltem az éjjel. Pedig az utóbbi héten már nálunk is átaludt éjszakák voltak( ezt kértem én a szülinapjára).

Üdv;
Vera

hvera

SziasztokKép

Gyorsan visszaolvastam, de nagyon sokat írtatok, így reagálni nemigen tudokKép
Persze a fotókat mindig megnézem alaposanKép Édesek nagyon a babák!KépKép
És nagyon ügyik isKépKép

PocóKép
Fanninak Boldog Születésnapot kívánunk!!KépKépKépKép

Örülök, hogy írtatok a cipős témáról, mostanság már nálunk is elkéne egy-két topánkaKépKép

Rólunk: Esztinek tegnap kijött a 8. foga!!KépKépKép
Ez után pihenő következik, ha jól tudom... Nnna, kiváncsi vagyokKép
Rengeteget pakol, nagyon gyorsan mászik, ügyesen ácsingózik és mászkál a bútorok mellettKép
A kilók még mindig nemigen akarnak gyarapodni, bár nem aggódok, mert tényleg jól néz ki a kiscsaj és egészségesKép Valószínűleg az aktivitása is belejátszik a "nemhízásba"Kép

Tegnap raktam ki először a kertbe, csak úgy a fűreKépKép Nagyon élvezte és persze legelt isKépKépKép

Kép

Ja, kérdezni akartam: akinél van kinti kutyus... Ti nyugodtan lerakjátok a fűbe a gyerkőcöt? Mert ugye egy kis kutyapisi-nyál-stb. bárhol lehet, vagy ezzel már nem érdemes foglalkozni?Kép

Megpróbálok majd gyakrabban jönni...

Jó hétvégét mindenkinek!Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!

FanninakKép boldog szülinapot kívánok!

Megnéztem a honlapon a Mala cipőket. Képről jónak tűnnek. Pocó, az ismerőseid meg voltak vele elégedve?

Ani! A játszóterek füve sem tisztább, sőt...

Liv! 7gabonást én az Auchanban vettem, de láttam már Corában is. Natúr zabpelyhet DM-ben szoktam venni, azt pirítom majd megfőzöm. Ezenkívül gyümölcsbe a sunval vagy holle német bio cég pépeit keverem. Műzliset, teljes kiőrlésűt, grízt, hasmenés esetén rizsnyákot. Bio boltokban, bio piacon kaphatók. Áron megevett már egy doboz Miluvit gyermekgrízt is. Az nagyon finom, hiszen édesített. Szintén Auchanben vettem. Én a pépekbe nem teszek tápszert, hanem vízzel keverem és gyümölcsel gazdagítom. Lédús gyümölcs esetén (pl.őszibarack)a gyümölcsbe keverem.

Andrea

KépKép
Áron

SziasztokKép

PocóKép
Hannával, Marcival együtt mi is boldog szülinapot kívánunk Fanninak KépKépKépKép

Kép

Puszi,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

PocóKép
Fanninak Sok Boldog sZületésnapotKépKépKépKépKépKépKép

Noémi+Heléna
fantikbaba

Cipő témaKép
Én a Visegrádi utcai Máriába vettem Play nem tom miféle első lépés szandit 4500 pénzért bőr, jól is néz ki, lépésbetét, magas boka tartás.Megnézem majd van e már őszi cipő, kb 21-es kellene.

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Köszönjük a szülinapi jókívánságokat Kép
Áron! Az ismerőseim meg voltak vele elégedve. A strapabíróság még tesztelés alatt, mert valamikor május tájékában rendelték a szandikat, de azzal amit kaptak nagyon meg voltak elégedve. Megkérdem tőlük, hogy azótam i újság a cipőkkel, aztán majd megírom.

Mi a héten kezdtük Dórival a bölcsi beszoktatást. Hát nem bírta sokáig szegény, ma már nem is mentünk, mert lázas Kép Irattam fel a dokival immunerősítő gyógyszert, remélem segíteni fog valamit.

Egy kép a laza egyévesről Kép

Kép

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Kösz az infókat a cipőről. Ma voltam egy klassz kis boltban, nagyon jó kis cipők, pont olyanok,a miket Csirkesz elírt, csak nem volt méretük, és nem márkás. 4500-ért.
Hétvégén megnézzük majd mi is a Mária nagykert. Hátha akad ott méretünk. Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Mi szulinapjara kapunk cipot. Kép
Igy erre nincs gondunk.
Hadd dicsekedjek egy kicsit, picurka mar egy egesz sor szot megert mindket nyelven es odaviszi a taviranyitot az apjanak ha keri. Kép
Azt a szot amit tud az egyik nyelven hihetetlen gyorsan megtanulja a masikon is, ugy orulok neki. Kép

Lanyok, tudjatok mi van Lauval? Meddig tart a kezeles? Remelem olvas minket es mielobb visszater!!!

Ani

KépKép
KépKép
tontica

Andrea,
en feladtam a 7-gabonas hajkuraszast,ugyhogy vettem Holle-t,amit irtal.Ez 3-gabonas babakasa.Jol hangzik a leirasa. holnap lesz a teszt.Ha a Milupa nem olcsobb ennel,biz"isten nem keresem.En 845 Ft-ert vettem.Te mennyiert szoktad?

Poco,
milyen az az immunerosito gyogyszer? A Bronchovaxom-hoz hasonlo? Csanadra is raferne valami segitseg.Mar elore felek a teltol.

Inimma
inimma

Liv!

Láttam mennyit keresed a 7 gabonásat, én ma próba szerencse alapon megnéztem a Tescoban, ahol vásároltam és voltKép...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Inimma!

Igen, pont az. Pont az előbb olvastam a gyógyszer alcímét, hát kimondani is alig bírtam Kép Félek, mi lesz ezek után a mellékelt tájékoztatón...

Pocó

Kép
Kép
pocó

Beszti Kép, mi is pont ma voltunk a Tescóban, és nem volt. Kép Ezek szerint rossz helyen keresem? Se a müzliknél, se a babakajáknál nem találtuk.
Különben csak azért szeretném kipróbálni, mert Dávid semmi darabosat nem hajlandó megenni, így én még nem tudok olyasmit adni neki tízóraira, hogy vajas kenyér, sajtos falatkák stb., a gyümit meg szerintem már kicsit unja, ezért gondoltam, hogy kipróbálom ezt a 7 gabonást joghurttal vagy kefírrel. De majd kitalálok vmi mást.

Én nem tudom, másnál tök simán megy a darabos kaja bevezetése? Dávidnak 7 foga van, mégse akarja megrágni a kaját. Lenyeli egyben, meg öklendezik, hiába próbálkozom.

Liv

Kép

Kép
liv

Szia Liv!
7 gabonást a Kaisersben is lehet kapni, legalábbis nálunk mindig van!
Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Cikk az origóról:

Állandó program a cipővásárlás

Gyermekcipőt vásárolni egyszerű, gondolhatnánk, pedig korántsem az. Csemetéink helyett ugyan eldöntjük, hogy melyik szín, fazon vagy anyag lenne a legmegfelelőbb számukra, de arra nem gondolunk, hogy később nem mi csetlünk-botlunk kényelmetlen szandálokban, és nem mi fázunk rosszul bélelt kiscsizmákban, hanem ők.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő cipellőt? Az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket és válaszokat.

1. Mikor vegyük meg az első cipőt?
Amikor gyermekünk járni kezd. A cipők ugyan a lábak védelmét szolgálják, mégsem segítenek a járás tanulási folyamatában. A legjobb, ha a baba mezítláb teszi meg az első lépéseket, hiszen meztelen talpacskáival sokkal jobban érzi a talajt és saját mozgását, gyorsabban megtanul járni, hamarabb kialakul az egyensúlyérzéke, mint cipőben.

Persze nem mindegy, hogy otthonunkban milyen a padlóburkolat, mivel hideg járólapokon, csúszós parkettán nemcsak nehezebb a kicsiknek elindulniuk, de könnyen eleshetnek, felfázhatnak. Ilyen esetekben célszerű úgynevezett csúszásgátlós (talpán tapadós) vastag zoknit adni rájuk.

2. Milyen méretű cipőt vegyünk?
Fontos, hogy a kiválasztott cipő legalább 1-1,5 cm-el nagyobb legyen, mint gyermekünk talpa. Elsősorban azért, mert a gyermeklábak hihetetlen gyorsan nőnek, és meglehet, két hét múlva már kicsi lesz az új lábbeli, másrészt azért, mert a gyerekeknek szükségük van arra, hogy a cipőkben lábujjaiknak elég mozgásterük legyen. A túl nagy cipőkben csetlenek-botlanak, elzuhanhatnak, ezért felejtsük el az elcsépelt mondást: "majd belenő a gyerek"!

3. Hogyan mérjük meg a cipő hosszúságát?
Húzzuk a cipőt gyermekünk lábára, és hüvelykujjunkkal nyomjuk meg a cipő orrát, így érezni fogjuk, hogy a gyermek lábujjainak elegendő hely marad-e. Valójában nem ez a legmegbízhatóbb módszer, mivel sok gyerek ilyenkor reflexszerűen összehúzza a lábujjait, és a cipő nagyobbnak tűnhet, mint amekkora. Ezért inkább rajzoljd le gyermeked talpait. Állítsd zokniban a kicsit egy kartonpapírra, és függőlegesen tartott golyóstollal rajzold körbe mindkét lábát. Nem elég csak az egyiket körülrajzolni, mivel gyakran jelentős eltérés van a két lábfej között. Vágd ki és helyezd a gyerek cipőjébe a megrajzolt talpakat - így azonnal látni fogod, helyes-e a talpminta mérete vagy sem.

4. Mit tegyünk, ha a gyermekünknek túl magas a rüsztje, és/vagy keskeny a sarka?
Magas rüszt esetén célszerű fűzős, zsinóros vagy tépőzáras cipőt választani bebújós cipő helyett, amely gyakran feltöri a kicsik lábát. Az állítható felsőrésszel rendelkező lábbelik feszességét tetszés szerint állíthatjuk, szorosabbra vagy lazábbra fűzhetjük, a gyerek igényei szerint. Ha keskenyek a sarkai, mindenképp olyan modellt válasszunk, amely biztosan fogja az egész talpat anélkül, hogy a cipő emiatt szűk lenne.

5. Szükséges-e gyermekünknek otthoni cipőt (házicipőt) vásárolnunk?
Csak abban az esetben, ha a padlózat csúszós és hideg. Ezzel elkerülhetjük, hogy a játék hevében lecsúszott papucs nélkül gyermekünk mezítláb szaladgáljon, elcsússzon, vagy felfázzon. Ha padlószőnyegünk van, adjunk a babára egy csúszásgátlós zoknit (nyáron egészen nyugodtan hagyjuk mezítláb), és engedjük, hogy kússzon-másszon, gyalogoljon a lakásban.

6. Milyen gyakran vegyünk új cipőt a gyereknek?
A gyermeklábak gyorsan nőnek, így rendszeresen ellenőriznünk kell, hogy a cipő orrában van-e még elegendő hely, nem nyomja-e a kicsi lábát. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy kinőtte-e a cipőt, vagy tudja-e még használni, készítsünk újabb talpmintát és helyezzük a cipőbe. Ha a talpminta és a cipő orra közötti eltérés kisebb, mint 1 cm, akkor itt az ideje az új lábbeli vásárlásnak.

7. Melyik cipő a legjobb gyermekünknek?
Nem biztos, hogy a legdrágább cipő egyben a legjobb is. Napjainkban a gyermekcipőgyártók előszeretettel készítenek bőrszandálokat, műbőr edzőcipőket, velúrbakancsokat, mégsem jelenthetjük ki, hogy a más anyagból készült cipők kevésbé jó minőségűek. Ma már lepkekönnyű gyöngyvászon kiránduló- és hajlékony, gumitalpú edzőcipőket vásárolhatunk a legapróbb méretekben is, amelyek legalább olyan jó felépítésűek, mint bőrből készült társaik, és az áruk is kedvezőbb.

Nagyon fontos, hogy a cipő tartsa a kicsik bokáját (szandál esetén is!), és ne legyen merev a talpa, hiszen gyermekeink ebben a korban tanulnak járni, ezért nem mindegy, hogy talpaik járás közben képesek gördülni, hajlani a talajon, vagy egy merev talphoz kell alkalmazkodniuk.

8. Lehet-e cipőt örökölni?
Amennyiben nem lestrapált, kitaposott, félrejárt cipőről van szó, egész nyugodtan ráadhatjuk a gyerekre. Az első években olyan gyorsan kinövi a cipőket, hogy szinte újak maradnak. A cipőket nem kell beszűkíteni vagy felvarrni, csupán a méret kell, hogy passzoljon gyermekünk lábára. Érdemes megtartani a "levetett" cipőket is, mivel barátaink, rokonaink gyermekei a későbbiekben örömmel viselhetik majd őket.

9. Okozhat-e elváltozást a rosszul kiválasztott lábbeli?
Míg az újszülöttek 98%-a egészséges lábbal jön a világra, a felnőtt társadalomban az emberek 40%-a valamilyen elváltozásban (lúdtalp, harántsüllyedés, bütyök, befordult lábujjak) szenved. A talp betegségei azonban többnyire genetikai hajlam következményei, és nem a gyermekkorban esetleg rosszul megválasztott cipőkön múlik!

Györesz, köszi!

Kép

Kép
liv

Cipőben még a védőnő nekünk a salus-t ajánlotta.Ezek ortopéd cipők is ,Bandónak nagyon bedől a bokája,és ott állítólag segítenek a cipő vásárlásánál.Azt mondta 4-5000 ft körül vannak a cipők.Ez a Dombóvári út 1 alatt található,Még mi nem voltunk

Kép
Kép
nikk0830

Az alábbiakkal kapcsolatban várok minden infót, jó tanácsot!
Dávidnak sokáig le volt tapadva a bőr a fütyijén, aztán mindig fürdés után elkezdtem óvatosan visszahúzni, és nagyon szépen elkezdett oldódni a letapadás. Ma viszont, amikor kezdtem visszahúzni (nem erőltettem, se ma, se máskor!), két helyen is elkezdett vérezni!
Mi a teendő ilyenkor???

Liv

Kép

Kép
liv

Liv,
Betadin kenőcs és kamilla. Nekünk a nagyfiamnál ezt ajánlották.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Dino, nálatok is berepedt a bőr?

Úgy bánt, pedig olyan óvatos vagyok!

Kép

Kép
liv

LivKép
nálunk a nagyobbik fiamnál állandó fütyigondok voltak, úgyhogy rutinos fütyikezelő vagyok. Bernátnál még nem nagyon húzogatom, csak éppen annyira amennyire a bőr engedi. Nagyon sérülékeny itt a bőr, hiába vagy nagyon óvatos. Ez egy nagyon vékony hártya, ami egyszercsak enged valamennyit és a helyén keletkezik egy pici kis seb. Ne aggódj, szerencsére gyorsan gyógyul.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

Pocó! Boldog szülinapot Fanninak!Kép
És persze minden eddig egy éves kort betöltött kisfiúnak és kislánynak!KépKépKép

Nagyon régen jártam erre, megpróbálok egy kicsit visszaolvasni, aztán írok bővebben is.Kép
linato

Rólunk röviden: Nyáron a 4 gyerek mellett kevés időm jutott a netre, még az ikreseknél sem nagyon fordultam elő. Mostantól, hogy már a lányok oviba lesznek, igyekszem gyakrabban jönni.

Ruben már feláll guggolásból kapaszkodás nélkül vagy három hete, kevés kell hozzá, hogy elinduljon. Van 5 és fél foga, mindenre felmászik, nagyon ügyes és le is tud mászni, egyetlen egyszer esett le az ágyról, amikor mászás után rögtön felült és persze az ágy mellé sikerült neki.
Lorenának kettő foga van, ő is mindent tud amit a fiam, kivéve a kapaszkodás nélküli felállást. Viszont ha már áll, simán elengedi és akár fél percig nem inog meg.
Különben másznak, játszanak és csoda édesek ahogy egymással beszélgetnek.
Kép
linato

Sziasztok!

Minden babának visszamenőlegesen is NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT kívánok!

Kép

Liv Kép
A védőnéni nálunk cerka rángatás során keletkező berepedésre a körömvirág krémet javasolta. Sőt mi az esti rángatás előtti utolsó tisztába tevéskor be is kenjük ezzel a kencével a cerka végén lévő bőrkét. Állítólag bőrpuhító, gyulladáscsökkentő hatása van. Mindenesetre nálunk eddig bevált. Kép

Ti hogyan kezdétek adni ezt a 7 gabonás pehelyt? Annyit írtatok róla hogy én is beszereztem egyet Kép
Először egy kanálkával? Valamibe belekeverve, mondjuk gyümibe?

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Holnap reggelre bejelentkeztünk a Madarászba, biztos, ami biztos, megnézetem a fütyit. Kicsit aggódom. Illetve nagyon gyomorgörcsöm van. Külön jó érzés, hogy miattam repedt be... A lelkiismeretem tiszta, mert tényleg óvatos vagyok, és nagy gond, remélem, nincs, mert most néztem, semmi nem látszik rajta, nem fáj neki stb., de azért nagyon rossz érzés.

Linato Kép, de jó, hogy újra jöttél, tényleg gyere gyakrabban! Sokszor eszembe jutottál, hogy mi lehet veletek. Nagyon ügyesek a gyerkőcök.

Még egy szó a cipőtémához: nekünk is ajánlotta a Salust a védőnő.

Tavaly ilyenkor már megvolt rendesen a mellkasi fájdalom, ami miatt végül Dávidnak meg kellett születnie...

Liv

Kép

Kép
liv

Liv!

Akartam írni, de ezek szerint te is úgy döntöttél, hogy elviszed orvossal megnézetni.
Nem feleltél az e-mailomra, nem kaptad meg?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

SziasztokKép

Nem akarok itt a topikon nyomulni képekkel, úgyhogy inkább alkottam egy albumot. Akit érdekel, az az alábbi linkre kattintva tudja megnézni. Várgesztes címen "fut", mivel 2 hete ott voltunk a gyerkőcökkel 1 hétig.

https://www.babanet.hu/album/main.php?album=6845

Pusz,
Kata

U.I. Van olyan kép is, ami Sümegen készült

Kép

Kép
anyamanya

Kornélnak boldog szülinapot! Kép

Kép

Kép
liv

VeraKép
Boldog Szülinapot KornélnakKép

Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Holnap reggel Madarász (kicsit izgulok), utána rohanás haza, sütés-főzés, aztán jön a vendégsereg, este romeltakarítás, majd pakolás, keddtől csütörtökig nyaralás, pénteken kontroll: vérvétel + szemészet (szintén kicsit izgulok). Remélem, minden rendben lesz.
Csütörtökig biztosan nem jelentkezem, addig is mindenki vigyázzon magára. Kép

8-ára boldog szülinapot Monserraténak.

Liv

Kép

Kép
liv

Linato, de nagyok vagytok már ti is Kép

Kornél, boldog szülinapot!

Pocó

Kép
Kép
pocó

Kata, nem lehet megnézni titeket Kép Ezt írja ki az oldal: Az album nem publikus,
vagy nem található

Kép
Kép
pocó

VeraKép
Boldog születésnapot kívánunk Kornélnak!Kép

Dino és Bernát

Dino

Kép

Kép
dino

PocóKép
Nem tudom mi a frász van akkor vele, nekem sikerül megnyitnom innen is + "kintről" a Fotóalbumok/Legfrissebb albumok/Várgesztes útvonalon keresztül is.

Mindegy, akkor rakok fel ide is képeketKép

Marci
Kép

Hanna
Kép

Várgesztes
Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kornel es David,

Nagyon boldog szuletesnapot!!! Kép Kép

Csongor Inimmaval
inimma

LivKép
Dávidnak kívánunk nagyon sok boldog születésnapot!

Dino, Bernát

Dino

Kép

Kép
dino

Boldog KORNÉL-szülinapot!!!KépKépKépKép

Boldog DÁVID-szülinapot!!!KépKépKépKép

LányokKép
Valamelyikőtök babája alszik KIKA-s kókuszmatracon? Milyen? Bevált?
Köszi!!Kép

Mi is megvettük az első szandinkat!!Kép Siesta, 6500,- Ft volt.
Szerencsére Eszti gyorsan megszokta, nem zavarja a közlekedésbenKép

Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!
Ma van az első munkanapom... Egyelőre se asztalom, se gépem, csak kölcsön-helyen ülök, és még munkám sincs, és legszívesebben rohannék haza Pipikéhez, de már nem lehet Kép.
Most az apukájával van 2 hétig, aztán 2 hét nagyizás, majd jön a bölcsi. Nehéz ez a nap és alig telik.
Amúgy nagyon rég jelentkeztünk, annyi intéznivaló volt, mert közben új tanulmányi szerződést kötöttem a céggel, szombattól suliba járok. Jó sok új dolog, és mind egyszerre.
Majd visszaolvasok...
Andi
Vendég

Sziasztok!

LivKép
Davidnak nagyon boldog szulinapot!!!Kép Kép Kép

VeraKép
Kornelnak is nagyon boldog szuletesnapot!!!Kép Kép Kép

Minden babanak visszamenoleg is gratulalunk szulinapjuk alkalmabol.Kép

Ha meg emlekeztek ramKép
Mar jo regen nem voltam. Tegnap ertunk vissza a nyaralasbol. Nehany nap otthon utanna 10 nap gorogorszagban es 10 nap megint otthon. Nagyon jol telt ez az 1 honap. Elisa nagyon sok huncutsagot tanult ez ido alatt. Mar teljessen egyedul jar sott szalad es mostanaban mar o tolja a babakocsit amikor setalunk. Az agyrol egyedul lejon es sajnos fel is maszik. A tengeren 3 szor le is esett fejre de szerencsere a taskak koze igy nem tortent nagyobb baj +meg rault egy mehecskere is de kivettuk a fullankjat es par ora mulva mar alig latszott a helye. Most legalabb tudjuk, hogy nem alergias a mehecske csipesreKép Nehany szo kivetelevel baba, mama nem igen mond semmit, csak ossze vissza hablatyol meg kiabal de kierteni belolle szavakat csak nagyon nagy joindulattal lehetKép de azert sokmindent megert amit mondunk neki.

Ha valakit erdekelnek a kepek
http://tsalai.photosite.com/

Most megyek es visszaolvasok.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Kornélnak boldog szülinapot Kép

Dávidnak boldog szülinapot Kép

Hétvégén megint buli volt nálunk,most a barátoknak tartottunk egy ugynevezett szülinapi bulit.Megint kb 20 -an voltunk Kép Abból 4 gyerek Kép Látszik hogy változunk,máskor a bulik 6-7 körül kezdődtek kimerülésig most meg már 9 -kor elment mindenki Kép igaz 2-től folyt a partizás

Andi
Kitartást neked munkához sulihoz egyaránt

Kép
Kép
nikk0830

Liv! Dávidnak nagyon boldog szülinapot Kép

Kata, most már működik a fotóalbum Kép Tündériek vagytok, biztos jó lehetett az üdülés.

Pocó

Kép
Kép
pocó

LivKép
Dávidnak Nagyon Boldog Első SzülinapotKépKépKépKépKépKépKép

VeraKép
Kornélnak is Nagyon Boldog Első Szülinapot KépKépKépKépKépKépKép

Noémi+Heléna
fantikbaba

DávidnakKép és KornélnakKép mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Tcis! Megnéztem a képeket, nagyon aranyos család vagytok. Elisa nagyon csajszis a fülbevalós képenKép

Andi! Gondolom, milyen szar lehet. Ha majd lesz munkád, biztosan gyorsabban eltelik egy nap.

Ani! Nekünk Kikás van és ok. Olyat nem szabad venni, amilyik fedőrétege szivacs és csak középen van kókuszrost.

Kata! Én megtudtam nyitni az albumot. Mindkét gyermekednek gyönyörű szemei vannakKép

Andrea

KépKép
Áron

Pocó, (Áron)AndiKép
Köszönöm szépen a dícséreteketKépKépKép

LivKép
Boldog szülinapot DávidnakKépKépKépKépKép

AndiKép
Sajnálom, hogy ilyen hamar melóznod kell, remélem Pipike hamar megszokja majd a bölcsit.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?