2005.09.02 13:00
2005.09.02 13:02
Neha akkor is mutatja ,ha nincs. De ha van, altalaban eleg hamar odajon nyafogva, csak nem mindig mondja mi a baj.
2005.09.03 11:40
aztán mi is Halacskáékhoz hasonlóan kommandóztunk a kerítés mögött. Dani végig az óvónő kezében volt, bevágta a durcit
nem engedte megtörölni az orrát, csak kb. fél óra múlva (képzelem, hogy nézhetett ki), aztán visszamentünk, de Dani mé g nemlátott minket, csak mi őt, és akkor mondta egyik óvónő, hogy már beszélget, már kezd oldódni. ebédkor még ott voltunk, mindent megevett (tökfőzelék, pörivel), kért 2x mindenből, tunkolt a kenyérből. a párom csinált kandivideót a hátizsákból
aztán itthon aludt. pénteken is sírt, de már nem annyira, és csak ebéd után mentünk vissza, persze közben megint a kerítés mögül kukkoltunk, a párom kis lyukon videózta őket. ugándozott, mászókázott, csúszdázott, óvónéninek szólt, hogy kösse be a cipőjét, meg hogy pisilni kell. aztán ebédkot az ablak alatt hallgatóztunk, és hallottuk, ahogy mondja, hogy "Már megebédeltem, és anya azt mondta, ebéd után jön értem" könnybelábadt a szemem, ahogy hallottam
aztán bementünk érte, és a nyakunkba ugrott, kibálta Anya, anya, meg hogymi volt az ebéd.

2005.09.03 12:13
2005.09.03 13:31
Olyan szep ido van ugyhogy jo idopontot talaltunk a holnapi talinak

Persze csomo mindent hozott

2005.09.03 13:55
. Nálunk egész nyáron egyik sem volt egy picikét sem beteg, most elkezdödött az ovi... Hát, remélem, nem lesz annyira rossz évünk, mint a tavalyi.
!
? Feladtad öket, mert még mindig nem érkeztek meg. 2005.09.03 14:49
2005.09.04 10:15
. És már néhány levelem is elkallódott. Szóval, csak amiatt paráztam, hogy esetleg megint valaki rátette a kezét, vagy elkallódott a semmiben. Amúgy egyáltalán nem sürgös a dolog. Add csak oda Besztinek nyugodtan, ö ugyis lóg még Ádám szandijávl és gatyójával 

, aztán majd ha ideér, hát ideér, nem sürgös
.
.
. Most a nagybátyám fog dolgozni egy kicsit, fest, glettel, kicsempézi a fürdöt és a wc-t, és ha marad egy kis ideje akkor pácolja és lakkozza a benti ajtókat. 2005.09.04 20:21
mostanába szótfogadatlan és néha nehezen lehet érteni a beszédét még nekem is
félek hogy igy nehezen fog barátokat találni .Egyelöre szeret oviba járni .
kis sirást leszámitva petike is szeret az oviba lenni
. 2005.09.04 20:45
ha keresnétek, ott lesz.
A Panda csomagja meg nálam volt... áááááá, na akkor holnap irány a posta. 2005.09.05 06:10
Apa és Márk sem unatkoztak, játszottak, sétáltak, fagyiztak. Állítólag Márk nem nyűgösködött, és nagyon örült, amikor hazaértünk. Egy kicsit bánom, hogy nem vittem el, bár így legalább tudtam beszélgetni
2005.09.05 08:58
De érdekes módon egyik gyerek sem volt nagyon álmos, még 1/2 10-kor is úgy kellett rájuk szólni, hogy alvás. Hanna pedig a kocsiban aludt, de mire hazaértünk felébredt, és annyira kialudta magát, hogy 11-ig nem is tudtuk lefektetni... Pedig én arra számítottam, hogy mindhárom nagyon hamar kidől.

2005.09.05 09:02
) szóval ha valakit érdekel írjon nekem mailt. 450 g kb 1500,-Ft ba jön ki. Emlékeztetöül:Ez egy por alakú anyag, vízzel keverve rövid idö alatt (2-3 perc) gumiszerq masszává köt. Tehát belerakod mondjuk a gyerkQc kezét, vártok, simán kihúzhatod, mint egy kesztyüböl. Utána az üregbe gipszet öntesz és kötés után letörheted a külsö burkot, megkapod a pozitív kézmintát. 2005.09.05 09:29
. Ádámra tegnap iszonyú takonykórság jött rá, és ma nem vittem oviba. Persze, semmi komoly baja, csak orrfolyás, de nem akarom magunkat úgy beállítani már az elején, hogy "az anyuka, aki betegen is hordja a gyerekét oviba". Azon kívül én itthon poszívózom az orrát, orrspray-zem, az oviban meg csak letörlik, ami épp kilóg (bocs...). Tavaly így is volt kétszer arcüreg gyulladása, amikböl alig tudott kilábalni, és nem kockáztatom megint a hetekig tartó antibiotikum kúrát. De csak ma vagyok vele én, hogynaptól a férjem délutánra megy, így mikor én hazaérek, akkor ö el tud menni, így mindenki jól jár, nincs betegállomány, szabi, ilyesmi, és a gyerek is itthon van. 2005.09.05 10:16
2005.09.05 10:16
Nagyon jol erezte magat,mondta:Anya maskor is menjunk a kek hazba

A hazatok+kert is nagyon szep

2005.09.05 12:00
Nekünk 1 óra volt a hazaút, Kisgé bealudt, Nagygé nem, de azért időben lefeküdtek aludni.
azóta jobban van remélem.
Tényleg szép a házatok és a kert is szupi
remélem nem amortizáltuk le nagyon
szeerncsére nálunk volt telcsiszám és cím.

2005.09.05 12:13
Figyeltem a papakat amugy, ok nem nagyon vegyultek , dumcsiztak, dehat nem ok csevegnek a neten egymassal ugye.
, meg este gyorsan felporszivoztam, meg elpakoltunk, ma reggel meg folytattam a pakolast, meg felmostam. 

Meg a papirpoharakat is, bar a poharhozast csak a gyerkocok sajat poharara ertettem. 2005.09.05 12:40
Ebcsont beforr.
A laszti meglett?
mert a párom azt buzizta, persze utána csak a sima térkép alapján mentünk, meg a kék takszövetkezetre emlékeztem, mega kék házra
aztán Halacska Csempéje meggyőzött, hogy jó helyen vagyunk
) a párom hozta vissza az utcáról. még jó, hogy nem jött kocsi... remélem a kiskapuk továbbra is zárhatók, kisfiam nagyon rákattant

, és így élőben még furább, hogy a picik is már milyen nagyok!!! Hiába, telik az idő.... 2005.09.05 12:56
Azota is kerdezgettem de mar nem fajlalja
az volt a baj hogy gyorsan ment es a jardan volt egy nem vart jo nagy melyedes amire nem szamitott es szabaly szerint bukfencezett az uram szerint
Lenyeg hogy nincs nagyobb baja
Csak emiatt a csoportkepen is epp csak rajta vagyunk de nem tul jol.
De szuperul leirtad
Ja es az utca elejetol mar lattam Besztiek autojat ugyhogy celiranyosan mentunk
)ez a mi tarsasagunk,mi ismerjuk egymast lassan 4 eve,ok csak mint kedves tartozekok voltak jelen.
Bar ilyenkor ha sok az ismeretlen adja a szerenyet O is

Ennek orvoslasara egy gyerekmentes tali jo otlet lenne valamikor.
Elegge erzekeny az arcom azon az oldalon,ugyhogy bejelntkeztem a fogorvoshoz hogy nezzem meg mit lehet tenni. 2005.09.05 13:08
. A barátnőm azt mondja, az ő fia (aki már január óta oviba jár), még most is szokott sírni... 2005.09.05 13:12
. Úgy vagyok vele, hogy adok neki max.1 hónapot, ha addig nem kedveli meg akkor marad itthon. Aztán lehet, hogy 1 hét után én fogom feladni, mert azért mégsem lehet, hogy egyész nap, míg ott van sírjon. Mondták, hogy nem is fogadott el semmit, se enni, se inni. Még jó, hogy itthon reggelizik mindíg. 2005.09.05 13:29
Mi pakoltunk egész hétvégén, fél lakás dobozokban van
De a areggeli sírások vannak. 2005.09.05 13:42
Eszembe sem jutott, hogy valamelyik gyerkoc onallositja magat es elkodorog.
Meg igy sem hallottuk meg a csengetest, ha jott valaki, akkor legkozelebb mindenki tegye zsebre a mobilszamomat.

AMugy napkozben altalaban zarva van, meg enyim gyerekek felugyelet nelkul soha nincsenek kint. Foleg nem elol. De ahogy a kicsi fiamat elnezem, nemsoka o is kulon utakon fog jarni.
2005.09.05 15:52
fajta, nem szokott gondot okozni a kapcsolatteremtés, ezért odament.
ötletünk támadt, hogy ha már internet, akkor tudakozó (a nevedre emlékeztem), én meg közben elfordultam a 2/A út felé. A párom talált is egyvalakit, akinek a neve egyezett a tieddel, az utcanév is adott volt, csak a házszám nem. Ekkor mintha rémlett volna, hogy azt az utcanevet olvastam volna a mélben. Ok, de hol az utca? És a második keresztutca az volt
, be is fordultunk. De olyan házat egyet sem láttunk, ahol olyan sok autó lett volna (nekünk ugye még nem volt olyan szerencsénk, mint Kataaéknak, hogy egy Espace jelezze a házat
), úgyhogy lassan mentünk, de átértünk Sződre.
Visszafordulás. Közben felrémlet az az üzem (amit a parkolás miatt írtál), meg az is, hogy korábban beszélgettünk a házatok szinéről (azt nem tudtam, hogy pontosan milyen, csak azt, hogy kék vagy zöld, de biztosan nem piros vagy sárga). És pont a ti házatoknál azért is álltunk meg, hogy megnézze a párom a névtáblát (amire senki nincs kiírva
) és az üzemet is, hogy tényleg az-e...
. 

2005.09.05 19:32
hogy nem lehetet ott a klasz talin mert megint betegek letek a fiuk.
és azt javasolta hogy vetesem ki a manduláját mindketött petikének mert akor talán nem lesz enyit beteg és mivel tul nagy és ezért a beszédben is akadájoza .imikének csak az orrmanduláját kell kiveni .A háziorvosunk a beteshdát ajánlota hogy ott ottlehet maradni a gyerekekel éjjelre is bizom bene hogy minden rendben lesz. 2005.09.05 19:37
2005.09.05 21:43
, kíváncsi leszek, hogy mi lesz holnap. Az ovónéni kicsit brutál, szerinte rögtön egész napra kellett volna beíratnom, hogy szokja! Hát ebben aztán nem értek vele egyet, ismerve Lilit. Amikor mentem ma érte, látni kellett volna, azt a megkönnyebbülést rajta. Előtte állítólag szinte meg sem szólalt, nekem meg elkezdte rögtön mesélni teljesen őszintén, hogy mennyit sírt és hogy engem várt, meg hogy ő sohasem akar oviba járni, még a kis nyakláncát is letépkedte amit ott kapott. Hát ez van
.
. Persze megértem, nekem is sokszor keresztülhúzza a család a számításaimat.
, és mint 3 gyermekes gyakorlott anyuka

, szerinted mi az ami még belefér egy beszoktatásba? Meddig lehet elmenni, vagy meddig jó várni? Tényleg az lenne a jó a gyereknek ha napokon, heteken keresztül bömböl? Mi Lilivel tudom, hogy az átlagnál jobban ragaszkodunk egymáshoz. De ha már megtehetem akkor nem akarom rákényszeríteni olyan dologra amit nem szeretne. Kicsit össze vagyok zavarodva, mert nem tudom mivel teszek neki jót. 2005.09.05 22:21

2005.09.06 06:46
2005.09.06 08:41

A doki neni szerint nyugodtan szedjem Alex homeos bogyojat is
Sok erot a siros reggelekhez.Csongirol is irhatnal,meg mindig egy nyugis baba??
En csak 1 evet jartam oviba,mert a nagyim otthon volt es nem vettek fel,de nem volt igazan jo.Semi maradando elmenyem nincs,szerintem ez keves volt.Mindeki mar 2 eve ismerte egymast es sokaig az uj gyereknek lenni sem jo.
(mint az anyja
)Reggel mar alig varja hogy menjunk a bolcsibe

Emma olyan kis strammnak nez ki,nem is gondolnam hogy sir meg.Az ottani oviban voltatok mar? 
Annyira egyformak a gyerekek,es Luca is olyan nagyos mar

Zolika is egy nyugodt gyerek
2005.09.06 08:49
és nem igazán hagyott beszélgetni!
Puszi Elődnek! Mondd meg neki lécci, azt üzenem, hogy nagyon jó fiú volt az autóban!
Még jó, hogy Balázs elkapta. Köszönet érte! Itthon mindig szétnéz mielőtt lelép a járdáról. De ezek szerint még megbízhatatlan. 2005.09.06 10:38
2005.09.06 11:08
, fogta az ovinéni kezét, aztán meg alig tudtuk kirimánkodni az oviudvarról. szóval, ahogy Manó is írja, jól érzi magát napközben, még uzsira is 3 kenyeret bevágott, mondták is az ovónők, hogy nagyon jól eszik. meg délután otthon is uolyan kerge-birka, mint eddig volt. viszont már az ovinak köszönhető, hogy otthon nem hajlandó bilibe pisilni, csak WC-be. így reggel ünnepélyesen eltettük a bilit
most már én is könnyebben viselem, hogy sírdogál reggelente, de szerencsére otthon reggel nincs balhé, hogy nem akar öltözni vagy oviba menni, meg tegnap délután már mesélt is magától. nem kérdezgezem túl sokat, nehogy az agyára menjek, hogy mindig az ovival jövök.
nekem 3 bölcsifogam vár kiszedésre, ami még az íny alatt lapul, keresztben. de nem fáj, meg semmi, szerintem majd szülés után fogom, addig nem. 

Átérzem, milyen lehet neked is, én is hasonlókat érzek, pedig Dani aztán tényleg vagány. Elég nagy stressz lehet ez a gyerekeknek, de mindig az van bennem, hogy mi is megszoktuk anno és szerettünk oviba járni. sokan mondták, hogy tényleg nem jó húzni a beszoktatást, mert a gyerek akkor nem tudja hogy most akkor mi van. persze rossz. nem tudom az mennyire jó, hogy mondjuk Lili jár 3-4 hetet és utána kiveszed, aztán majd vmikor ismét viszed, akkor lehet méginkább nem akarna menni. 2005.09.06 11:47
2005.09.06 12:09
Minden gyerek imad "mashol" csavarogni, jatszani,nem? Emi pl. anyunal imad "taborozni", vagyis ott aludni.Sztem menekul az occse elol...
, meg anyu a nap 3600 perceben csak vele foglalkozik, nekem meg ugye itt van a torpe is.
Mindig hiszti van, ha egy-ket anyunal alvas utan megint itthon kell aludni.
Akkor ezek szerint nalunk nincs vmi rendben?
En nem fogom hagyni a bekemenyitest, minden gyerek mas utemben tud beszokni, ne mondja nekem az ovono, hogy jobb ha otthagyom egybol, mert en ismerem jobban a sajat gyerekemet.Nem akarok heteket ott tanyazni en sem es mar az elso napokban meg fogom probalni nehany orara egyedul is hagyni, ha engedi.
Ott aludni is majd ahogy o szeretne.
Natan mikor kezd az oviban? 

2005.09.06 13:37
Ebol volt az eses is ,mert hiaba szolt neki hogy alljon meg ,nem tette.
A bolcsis neni szerint azert mert O ilyen kozossegbe termett tipus.Mindig segit a kicsiknek,szereti oketmeg vigasztalni. Most 4-kor azert mar szalad felenk,es ennek orulok
Alex is szeret anyunal de ha megkerdezzuk akkor akar velunk haza jonni
Gondolom tesonal maskepp lesz
Mar nagyon mondogatja(ugye soknak van a bolcsiben) hogy majd az O tesoja ul a babakocsiba es O tologatja,meg befekszik a kisagyaba,stb.....Hat a lelkesedese majd alabb hagy
2005.09.06 13:50
! Ma már csak reggel volt sírás, viszonylag hamar megnyugodott, de el is lett terelve a figyelme, mert ahogy én elmentem nemsokára jöttek a nagycsoportosok hozzájuk, mindenki kapott ajándékot tőlük (nagyon kedves kis hajtogatott papírdíszek telerajzolva virágokkal
), aztán mentek is ki az udvarra. Ott meg már minden rendben volt, hintázott, csúszdázott. Sőt, mielőtt kimentek volna, tízóraira evett szőlőt és babapiskótát is, ami nagy szó. Amikor mentem érte, mosolyogva hintázott az egyik ovónénivel
. Úgy örülök, akkor talán mégiscsak megkedveli. Azért az egyik anyukával (akinek szintén nagyon ragaszkodó a kisfia), megbeszéltük, hogy kicsit összejáratjuk majd a két gyerkőcöt, hogy hátha összebarátkoznak, és akkor jobban ellesznek bent. Vittem Lilinek meglepit is, annak nagyon örült, sőt itthon is várta egy kis apróság
. No meg apa is sokat beszélgetett vele tegnap este, persze minden este beszélgetnek jó nagyokat elalvás előtt, de most aztán alaposan kibeszélgették ezt az ovis témát
. Egyébként nem tudom segített-e Lilinek, de most autóval vittem be és utána Bálinttal mentünk postára, meg boltba. Mondtam is Lilinek, hogy elintézek mindent és utána megyek érte, ezt úgy teljesen el is fogadta. Lehet holnapra is kitalálok valamit
.
! Úgy örülök, pedig azt hittem még éveket kell várjak rá. Apát kinevezték múlt héten egy magasabb pozícióba, amihez cégautó is jár, így én megkaptam a miénket. Még el sem hiszem szinte
.
.
.
.
(mármint Lili jelét a rucikba meg a cipőkbe. Veszek valami szép textilfilcet és azzal dekorálgatok majd. Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|