2005.09.06 13:56
2005.09.06 16:12
2005.09.06 18:52
. Nekünk is javasolták már, mikor Ádámnak egymás után 2x volt arcüreggyulladása, de én úgy gondoltam, hogy várok még, hátha megerösödik. Most beszedjük ezt a port, aztán meglátom.
!
! 
. 2005.09.06 19:22
.
.Nekem is kiveték a mandulámat viszont csak mostanában lett érzékenyebb a torkom. 2005.09.06 19:24
De annak nagyon örülök, hogy jó irányban változnak a dolgok.
. A szivecske mint jel nagyon bejött nekünk, ma együtt ragasztottunk-vasaltunk szivecskés matricát a ruháiba. A szülőin kapott nyakláncot is büszkén viseli. Számomra ezek jó előjelek
Talán annyiban vagyok szerencsés, hogy mi minden nap játszótereztünk, minden délelőtt gyerekek között volt Nóri. Az ovit is úgy állítottam be neki, mintha játszótér lenne, ahol nincs ott anya, és az óvónénik nagyon várják, hogy megismerjék őt
2005.09.06 19:50
2005.09.06 20:48
2005.09.07 06:30
De ezek nem igazi sírások, csak bepróbálkozik hogy hátha. Pl amikro toporzékolva maradt ott anyukám vitte, akkro is 2 perc múlva már játszott. Délután kérdezte anyukám miért csinálta azt reggel: Mert nem akartam bölcsibe menni-volt a logikus válasz. Azóta nem is sírt pl. Mondjuk most elég rossz is neki, azoka nem normális bölcsivezetők szétszedték a csoportot, 4-en maradtak a régiek közül, Emma egyedül lány, ráadásul kettő most ebteg, így ketten vannak. A többi gyerek mind új beszokós lesz, hát vagy ketten, hárman már szoknak befelé, de ennyi. És az egyik gondozónő is teljesen új, mondjuk szerencsére tetszik Emmának, mondta hogy olvastak tegnap nyuszis mesét. 

Na meg persze alkati kérdés is, pl Emma is azért taknyos lesz meg köhögős, csak nem szokott neki az arcürege vagy a füle begyulladni, ami a kicsi gyerekere jellemző, meg a torka se gyullad be könnyen (pontosabban még sose gyulladt be
). Szóval a vírus ugyanúgy megvan, csak nem okoz akkor akárokat mint az arra hajlamosakban. Talán emlékeztek a férjem téli kálváriájára mainek mandula műtét letta vége-na az ugyanaz a "bölcsis" vírus volt ami Emmánál csak egy enyhe megfázást okozott. 2005.09.07 09:39
Eddig sem adtam soha. Aztan majd meglatjuk. De szerintem most kene termeszetes modon megerosodnie. Aztan lehet hogy rosszul gondolom. Egyelore ugy tunik eros mind a ketto, mert alig betegek. Pedig jarunk sok helyre, legjobb hely a jatszohaz, ahol telen szinte minden heten megfordultunk, megsem kapott el semmit. Egyszer kapott Emi fulgyulladast a 3 ev alatt, mikor repulovel utaztunk is angol nagyiekhoz,pedig a repter is eleg zsufi es megfordultunk mar parszor.Akkor Valami virust osszeszedett.
2005.09.07 15:42
. Úgyhogy nem halogatom tovább. A mi oviorvosunk már májusban ajánlotta, de megmondom öszintén, nem akartam mesterségesen erösíteni, gondoltam, kivárom, mit hoz a szeptember. Hát, ezt hozta... Különben emit Ádám szed, az is kizárólag vényre kapható, olyasmi, mint a Broncho-vaxum, csak állítólag jobb (és sokkal drágább
). 2005.09.07 17:07
Mondta, hogy játszott a Janival és azt is megbeszéltük, hogy holnap is szívesen megy oviba, én meg megígértem, hogy ebéd után érte megyek. Összességében nagyon-nagyon elégedett vagyok, nagyon jó érzés, hogy Nóri megtalált egy középutat: Szereti az ovit is, szeret hazajönni is. Büszke vagyok rá.
2005.09.07 19:34
2005.09.08 07:51
vagy ilyenek. Nem mindenki hajlamos betegségek összeszedésére.
Holnap mondjuk egész délutánra elmegy a bartnQjéékhez játszani, tök rendik voltak, hogy felajánlották, de nem akarom öket sem terhelni, mert két kicsi gyerköc mellé bevállalni még egy harmadikat... Nagyira meg megint nem számíthatok. Egyszer ugyan eljött délután, elhozta a bölcsiböl, viszont nem játszóterezni vitte utána, hanem cukrászdába. Fagyizni meg sütizni. Persze utána már nem tudott vacsizni sem, ráadásul a poci is fájt...Amikor meg befejezték a cukizást hazajöttek és ott ült a fotelban, ölében a gyerekkel és néztte vele a tvt. Úgyhogy megint megszavaztuk, hogy többet inkább ne jöjjön. 2005.09.08 09:15
2005.09.08 09:30
A lakáshoz meg kitartás!!! 

2005.09.08 10:04
2005.09.08 12:33

Majd meglatjuk.Azon o is kiakadt, hogy nem mosnak fogat reggeli utan a kiscsoportosok. Lehet errol a vonalrol fogok tamadni es megprobalom a vedonot, meg a dokinot felbiztatni, hogy jarjanak kozben. Ok latogatjak ugyanis rendszeresen az ovit. A dokinot ugyan nem ismerem, mert nem hozza jarunk, de a vedono biztos segit. 2005.09.08 16:20
2005.09.08 16:24
2005.09.08 16:51
.
. De legalább az ovival haladtok
. 2005.09.08 17:51
2005.09.08 18:29
Elotte sem volt,eddig 2* volt lazas 1 napra a bolcsi elott.Mi a bolcsibol 1 napot sem hianyoztunk betegseg miatt
IDen bar mar elkezdte a bolcsit meg nem adtam neki,talan majd novemberben kezdju kde meg nem dontottem el.
Majd irok emilt is csak erjek ra egy kicsit

Ja meg mindenki massal a cegtol,de szerencser nem sok kotelezo program lesz
2005.09.08 19:00
2005.09.08 19:59
pedig nem buta az már biztos
.
ö is mint magdi kislánya örömel megy oviba és örömel jön hozám mikor érte megyek felkapaszkodik rám és vidáman mosolyog
.
2005.09.08 20:05
2005.09.08 21:11
Ma már a levesből is repetázott, az aranygaluska pedig simán lecsúszott. A kajálásban is javul mert eddig azt sem igen akarta elfogadni. Itthon még nem mesél de nem is erőltetjük. Úgy látszik ennek még nincs itt az ideje.
Úgy látom, hogy a kis lelkét sem viseli meg az ovi. Azért persze ugrik a nyakunkba amikor érte megyünk.
2005.09.09 07:49
, elkapott valami vírust, úgy folyik az orra, hogy csuda szerda este óta. Így tegnap már oviban sem volt. Ma sem fog menni, de hétfőre szerintem már jól lesz. Sajnos tegnap Bálint is elkapta, úgyhogy most már felváltva porszívózom őket
.
. Lili reggel őrült sírást lecsapott, kapaszkodott belém, és nem akart elengedni. Kis idő után kijött az óvonéni és megnyugtatott, hogy minden rendben lesz menjek el nyugodtan, persze Lili még mindig sírt. Hát nagy nehezen rávettem magam, közben beszéltem egy másik anyukával akinek a kislánya szintén ilyen nehezen szokik be, és mondta, hogy a csoportban 3 gyerek ilyen sírós. Az ő kislánya, az a kisfiú akivel most próbálunk meg barátkozni és az én Lilim. A többi gyerekkel nincs semmi probléma. Aztán amikor mentem Liliért beszéltem az óvonénivel és mondta, hogy Lilivel azért nehéz, mert nem enged magához senkit sem közel. Nem engedi, hogy ölbe vegyék, megnyugtassák, ha ő anyát kéri, abból bizony nem enged. Hát nem egy megalkuvó típus, nincs könnyű dolguk vele. Sőt azt is mesélték, hogy szerdán már úgy sírt, hogy nem is folytak a könnyei, csak ordított. Aztán délben amikor kérdeztem, hogy mehetünk haza, azt mondta, hogy nem még maradjunk, mert megy még csúszdázni
.
. Amikor én kicsi voltam, kiváltságos helyzetben voltam, mert anyukám ott dolgozott az óvodában
, persze nem szaladhattam mindig hozzá, de a tudat jó volt mindig, hogy ott van nem messze.
, bárcsak nekünk is ilyen beszokásunk lett volna.
.
.
. Amikor ott járok mindig eszembe juttok. 2005.09.09 09:55
Ma reggel 1db pityergős szájacskát sem láttam, mondta is az óvónéni, hogy ma senki nem sírt
Azt írtad, hogy neked az a furcsa, ha egy gyerek egyáltalán nem sír. Szerintem ez teljesen gyerekfüggő, nincs két egyforma ember, mindenki különbözőképpen veszi az akadályokat. Nóriról egészen kicsi korában kiderült, hogy "könnyű" természetű, gyorsan alkalmazkodik, mindenkivel nagyon közvetlen és barátságos. Õ ilyen.
Örülök, hogy alakul az ovi
2005.09.09 11:40
2005.09.09 11:43
2005.09.09 11:54
A HÉV mellett mentünk ki, nem tudom, az melyik út, ennyire még nem néztem. Az j ó, ha olyan közel vagytok
2005.09.09 18:31
. Szerintem ez rengeteg, és mindig nagyon megviseli, mert éjjel arra ébredni, hogy folyik a vér az ember orrából, az elég ijesztö, vagy éppen az, amikor rajzol, és rácsöppen a vér a lapra... A doki szerint nem valószínü, hogy komoly baj, lehet, de ki kell zárni, azért kellett a vérvétel, aminek jó az eredménye. Egy kicsit vashiányos, valószínüleg vasat kell szednie, de majd a doki megmondja. Meg a nátha miatt picit több a fehérvérsejtje, de tényleg csak éppen hogy a határérték felett van. Azért remélem, hogy nem kell kontroll véképet csináltatni, mert még egy ilyen tortúrát nem szívesen élnék át. Szóval, valószínüleg majd kedden a fül-orr-gégész mondja meg, hogy mi lehet a baj (gyengébb érfal, orrsövény ferdülés, ilyesmi), és a terápiát is megmondja. Feltéve, ha kell valamit csinálni. 2005.09.10 06:24
.Imike viszont nem ilyen lesz mert ö nagyon anyás a ma napig és a nem a bölcsit szereti szerintem hanem a gondozonéniket ö hozájuk ragaszkodik még nagyon
igy majd nekem nem ovit hanem ovonénit kell keresnem imikénél egy kedves és barátságos ovonénit
. 2005.09.10 07:46
2005.09.10 09:11
Egy kicsit elszomorodtam, hogy 3 nap ovi után máris benáthásodtunk. Persze számítottam rá, hogy lesznel betegségek, de rögtön az első héten?!!!!???
Vettem c-vitamincseppeket, porszívózás, infralámpázás ezerrel. Ma pihi napunk van, holnap mennénk kirándulni. Jó lenne, hétfőig kikúrálni Nórit.
az oviban jól evő gyerekekre. Nóri állítólag alig-alig eszik valamit, gyanakszom, hogy ez is közrejátszott abban, hogy legyengült az immunrendszere. Remélem, ha nem lesz már olyan nagy újdonság az óvóda ő is rendesen fog enni.
Tegnap, mikor vittem Nórit az oviba mindegyik gondozónéni (akikkel találkoztunk) megsimogatta és mondták, hogy "Itt a kis mosolygós Nórika" Hát csajok, ez NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT!!!! ezek szerint odafigyelnek a gyerekekre és ismerik őket.
2005.09.10 11:45
), csak szerdán kell brüsszelbe mennem de a többi nap átszokunk. Nálunk a bölcsi és az ovi egy épületben van, úgyhogy az udvarról már ismeri az ovónöket, a csoporttásrai meg már 2 hete ovisok, úgyhogy már nagyon várja hogy ő is átkerülhessen. Remélem ez be is jön. 2005.09.11 09:34
2005.09.12 06:05
2005.09.12 08:36
Meg féltem is a kutyám nagyon, mert tiszta bolondka, amint nyílik a kapu ott van és ki is futna szerintem és ez egy forgalmas út, és van egy koloncunk még amíg ki nem fizetjük a teljes vételárat,a ki beáll oda az autójával, szóltam neki hogy vigyázzon a kutyára, meg anyukámnak is mondtam hog yinkább zárja be ha ő nincs kint az udvaron, de azért aggódom.
2005.09.12 08:39
2005.09.12 08:41

2005.09.12 12:36
Szerencsere maradhattam, nem hajtottak el az ovonenik. Emike nagy nehezen oldodni latszott, de ha helyet kellett valtoztatni, rogton a kezemet kereste. Az udvaron mar sokkal jobban elvolt, hajlando volt az ovonenivel menni homokozni, meg egy kisfiuval libikokazott, meg labdazott. Csak mindig noszogtatni kellett. Egy kisfiu kinezte maganak, jott oda olelgetni a lanyomat, o meg persze bujt belem.
Ahogy kozeledett a del egyre tobbet, aztan mar folyamatosan.Ugy sajnaltam szegenyt.Emike meg megszeppenve kerdezte miert sir a kislany....Aztan mire ebedeltek volna, valszeg elfaradt, mert haza akart jonni. De azt mondta tetszett neki az ovi, es hogy akkor is tetszeni fog, ha en nem leszek ott vele.Meglatjuk. 2005.09.12 12:50
Múlt hétenláttam, hogy pár gyereknek folyik, meg egy óvónéni is csupatakony hangon beszélt. Hétvégén volt neki a csúcs, de hőemelkedése vagy láza nem volt semmi szerencsére. homeot kezdtem neki, ma már kevesebb jött neki reggel. meg csalánteát itatok vele. szerencsére szereti. amíg nincs láza én sem maradok vele otthon, teljesen felesleges. Dani meg zabál az oviban, otthon is egy csomó gyümölcsöt eszik,mégis elkapta a taknyot, szerintem ezen nem múlik. 

Ez már inkább gáz. ha belegondolok, hogy gondolkoztam, ide is beírassam-e, de nem volt kedvem még oda is elmenni, de úgy látszik jobb is.
A mi használatbavételink már megvan, vmi jogerős akármire kell még várni a héten, és utána állítólag a jövő héten már megérkezik, akkor mehet e folyósítás, aztán kapun időpontot az átadásra. a kutyát tényleg zárjátok be, ameddig a fazon ki be áll a kocsival. a miénk is elégg ugrabugra anyuéknál, tök óvatosan kell bemenni a kapun, pedig ő hozzászokott már a ki be álláshoz. a macsekunkat meg anyukám ütötte el véletlenül.
2005.09.12 14:07
. Ha véletlenül szóba kerül, Lili mindig kérdezi rögtön, hogy ugye nem fogsz megint otthagyni?
Már nem tudom mit mondjak neki, ember ennyi jót még nem mondott az oviról mint én neki, már mindenféleképpen próbáltam vele megértetni, megkedveltetni az egészet, de valahogy nagyon nem sikerül. Azt hiszem egyébként a kötődéssel van itt a probléma, az ő részéről nagyon erős.
.
.
! 2005.09.12 15:44
Az ő orra is folyt a hétvégén, de más baja nem volt ezért vittük ma közösségbe. Furi kicsit, hogy szinte mindenki elkapta ezt az orrfolyást. Lehet, hogy a levegőben van? Külön küldtem papírzsepit mert a mi orrunk csak a Zewat bírja. Nem sznobság hanem kipróbált dolog. Minden mástól piros lesz az orrunk, ettől nem. ILKE ajánlom szívből, próbáljátok ki!
Rég hallottam már róla szerencsére, remélem közelről nem lesz módomban...
Férjem úgy állít le, hogy ne hordjak oda mindent. Pedig tervezem a játékok szelektálását
Gratu a fogakhoz!
Viszont ez nagyon jó, hogy legalább levágja az automatát. Nem is hallottam még ilyenről.
A talin is nyitott egyből mindenki felé. Aranyos nagyon! Majd eszik ő is. Annának a csoportszellem sokat segített. Bár rafkós mert az egyik kislánytól hallotta amikor mondta, hogy elfáradt a keze és ezért etetni kellett. Õ is hamar eltanulta és fárad a keze
Biztos azért, hogy foglalkozzanak vele.
2005.09.12 15:45

. Nálunk mindenhol konnektorvédő van, de annyi mindenhez hozzá tudnak nyúlni.
, már örülni fogok, ha végre egyszintesbe költözünk.

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|