A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Sziasztok Lányok!
Olyan szépen süt a napocska, remélem mindenkinek jókedve van ma. Kép

Gitta
Gratulálok! KépKép De klassz, hogy még mindig tart a babaesõ. Remélem nem is marad abba, és még sokan fognak zebrásodni.

Lora
Ne tegyelek át a másik táblába? Vagy kabalából inkább maradnál az eredeti helyen? Kép

Puszi,
Edelweiss

A mai táblácska:

<pre>
Nick Ciklus Lakhely Életkor
Kisvuk 4 c 103 cn Svájc 27 év
Újpocok 8 c 89 cn Budapest 33 év
Gabó 31 c 87 cn Miskolc 27 év
Monchy 7 c 69 cn Budakeszi 32 év
Sugár 4 c 67 cn Salgótarján 23 év
Lora 16 c 54 cn Várpalota 25 év
Szami 12 c 52 cn Budapest 30 év
Fércegér 5 c 47 cn Dunaújváros 27 év
Melinda 7 c 40 cn N-o. 26 év
Éva 34 c 35 cn Nyíregyháza 27 év
Khjutka 41 c 32 cn Vidék 30 év
Edus 5 c 31 cn Svajc 25 év
Indigo 4 c 30 cn Budapest 25 év
Moni 10 c 30 cn Törökbálint 28 év
Cipomama 5 c 29 cn Los Angeles 35 év
Kamilla 5 c 28 cn Budapest 26 év
Pilinke 2 c 28 cn Budapest 26 év
Kakukkfû 4 c 26 cn Budapest 25 év
Marcsi 5 c 26 cn Budapest 27 év
Doris 11 c 23 cn Budapest 29 év
Edelweiss 11 c 23 cn Szeged 32 év
Orsoly 3 c 23 cn Nagytarcsa 27 év
Sien 18 c 21 cn Budapest 29 év
Timea 4 c 21 cn Miskolc 29 év
Zsuzsó 12 c 20 cn Budapest 30 év
Edi 12 c 19 cn Maglód 33 év
Mamacs 15 c 17 cn Budapest 24 év
Alma 9 c 15 cn Györ 29 év
Eni 7 c 15 cn Pécs 27 év
Vanda 11 c 14 cn Szolnok 26 év
Alice 37 c 13 cn Budapest 29 év
Mzsperx 7 c 2 cn Budapest 28 év
</pre>

És Hivatalos Kismamáink KépKép

<pre>
Klari 9 c 51 cn Budapest 31 év
Gitta 10 c 44 cn Tatabánya 29 év
</pre>
edelweiss

Gitta,
Nagyon örülök Neked és mégegyszer gratula!
A hátrahajló méh-vel kapcsolatban csak annyi, hogy a barátosnémnak is az van és a dokija azt mondta, hogy sok-sok hónap után lehet babucija, majd az elsõ védekezés nélküli alkalommal terhes lett és napokon belül szülni fog.Kép
MzsperxKép Sajnálom, de tudod új hónap új remények!
Doris, Úgye nincs nagy gond?
Zsuzsó,KösziKép
Sien, Merre vagy?
Breki
Breki

Szia Marcsi!
Szerintem u. arról beszélünk. Ha vkinek progi hiánya van, pótolni kell, én is ezt mondom. Tudom, hogy csak emiatt is elmehet a baba... Ha viszont nincs, kár terhelni a szervezetet. Az Utrogestan haszn. utasításában ez áll: A készítmény a korai spontán vetélés nem minden esetében jelent megoldást. Különösen nincs hatása az olyan esetekre melyek hátterében genetikai rendellenességek állnak (ez több mint az esetek ötven százaléka). ...A mikronizált progi használata a terhesség 2. és 3. trimeszterében hepato-celluláris májbetegséghez is vezethet. Én csak erre gondoltam.
Hagyjuk ezt a szomorú témát és inkább foglalkozzunk a várva várt babásodással!
Pussz
Ányez
Anyez

Sziasztok!

Lányok! megvolt az elsõ inszem., ami sajnos nem sikerült. azóta is táppénzen vagyok, nem tudok netezni, most is könyvtárból sikerült csak, de így elég borsos az ára a netnek. Szóval legyetek szívesek vegyetek ki a listáról, mert nem tudom, hogy mikor fogok tudni megint jönni. Most kapom újra az injekciókat és nemsokára meglesz a második inszem. is. Ha össze jönne a baba, azt feltétlenül megírom nektek. Mindent nagyon köszönök, és nagyon szorítok mindenkinek hogy mielõbb gömbölyödjön a pocakja.

Sziaszok! Mindenkit puszilok.

Éva
Éva

Lányok,
Szerintem ne riogassuk a kismamákat, bízzuk rájuk és a dokijukra azt, hogy mit szedjen és mit ne. Ezek már hormonok és mindenképpen orvosi javallatra szabad csak õket szedni, míg a vitaminok mások. Azzal, hogy pro és kontra érveket írunk a az Utrogestan és Duphastonra azzal csak pánikot kelthetünk már babás sorstársainkban.
Ha rosszul gondolom akkor bocs, de hangsúlyozom senkit nem akartam megbántani.
Breki
Breki

Sziasztok!

Reggel uszni voltunk, olyan jo friss vagyok!
És ma kapom a Profasit, aztán este hajrá.
Érdekes, a höm tegnap volt kevesebb, igaz, csak 1 tizeddel, remélem nem repedt meg tegnap. A hétföi UH alapján mondta a dokim, hogy ma adassam be az inekciot, csak tudja, mit csinál.
Gitta, ki fogom probálni a hason fekvést párnával, nekem is hátrahajlo a méhem. Remélem nálam is bejön.

Szép napot mindenkinek!
Eni
Eni

Breki!
Örülök, hogy egyetértünk!
Ányez
Anyez

Sziasztok LanyokKép

Eni! Mekkora volt hetfon a tuszocsked, nem tudod veletlenul?Kép

Anyez: csak meg egy szot az Utrogestanrol. A huvelybe kell felhelyezni, ergo ott szivodik fel, igy a majhoz szerencsere nem er el. Es tudod, nekem mar 2 doki is azt mondta, hogy semmi mellekhatasa nem lehet ha nincs is ra szukseg de szededKép

Marcsi: jolesett tegnap a taliKép

Mzs: sajnalom....de akkor valoszinu anovulacios ciklusod volt, nem? Menj is el dokihozKép

orsoly
orsoly

Ányez!

Igen már kezdjük érteni egymást. Valóban a progi pótlás segít megtartani a magzatot, és szerencsére csak az egészséges magzatot, azokat nem amelyeknek élettel össze nem egyeztethetõ fejlõdési (genetikai) rendellenessége van.

Doris!
Hány görbe ment át? Minden rendben nálatok?

Orsoly!
Szerencsésen hazaértem, és hazafele lemértem:9 km. Remélem minden rendben ment az est további részében.

Beszti!
Tényleg olyan jó ez a szép tavaszi idõ. Én is annyira szeretek a kertben bogarászni. De ne erõltesd meg magad.

Marcsi
Marcsi

Sziasztok LányokKép
Szép jó reggel mindenkinek.
BrekiKép
Köszi kérdésed, sajnos a Nagymamikám nincs jól...
BesztiKép
Ha Te a 15.-ra saccoltad a pé-t, akkor kb. 29 naposra számíthatom a ciklusomat ugye? Nagyon kíváncsi leszek a múltkorihoz viszonyítva. Azért az elég jó, ha így az elsõ gyógyszermentes hónapom 29 napos lesz.
MóniKép
Sokat gondolok RátokKép Emlékszel? A bulin azt mondtad, hogy ha a HSG-n mindent rendben találnak, akkor elmész pszihológushoz.... És tessék! Milyen szerencs, hogy elromlott a gépKép

Puszi: Doris
doris

Eni!

És hány mm-es volt a tüszõd hétfõn? és egyáltalán hány mm-nél reped meg egy érett tüszõ?

Hátrahajló méhes lányok. Én is az vagyok meg a nõvérem is. Neki az elsõ gyerek elsõre a második gyerek (micsoda csalódás volt nekik) csak második próbálkozásra azaz ciklusban jött össze. Sok orvos azt mondja hogy semmit nem jelent a teherbeesés szempontjából. De azt én se tudom milyen testhelyzetet vegyek fel akció után. Ha hason fekszem párnával a hasam alatt akkor pont kifolyik, nem?

Marcsi
Marcsi

Sziasztok!

Sajna 6c 5cn. Edelweiss kijavitanal?

kamilla
kamilla

Jó reggelt!Kép

Breki!Kép Itt vagyok, ragyogok!Kép
Tényleg napok óta olyan jó kedvem van, lehet, hogy a 4 napos hét miatt!?KépKép Csak holnap a doki le ne konyítson a proli eredményemmel! Egyre jobban izgulok...
Mzsperx!Kép Sajnálom! Azért fel a fejjel!KépKép
Lora!Kép Annyira örülök Nektek!Kép Vigyázz nagyon Magatokra és írj majd, hogy hogyan fejlõdtök!Kép
Doris!Kép Ugye nincs semmi baj? A hõd viszont szuper!Kép
Éva!Kép Továbbra szorítok Nektek!Kép Írj, ha tudsz, nagyon várjuk már a jó híreket Tõled!KépKép

Pusz, Sien.
Sien

Sziasztok Lányok,
A doki gratulált a babához a laboreredmény alapján KépKép Jövö kedden ultrahang. Még elég pirinyóka és nem mutatna semmit az UH.

Gyogyit nem ad. Pedig minden érvet felsoroltam nekiKép
Most mit tegyek?
Üdv,
Moni
mj

Moni!

Én is szeretnék GRATULÁLNI neked KépKépKép

Vigyázz magadra

Pusz Alice
Alice

MJKépKép
Nagyon nagy gratula, szóval ezek a kis terhességi tesztek amik patikában mükõdnek egész érzékeny kis ketyerékKép
Nagyon vigyázz Magatokra és mostantól kezdve sem túlóra, sem idegesség!!!!
Ja, munkajogilag a negyedik hónaptól teljesen védett vagy!
Breki
Breki

Alice,
KösziKép Ari vagy.Kép

Reniröl semmi hír ugye? Sajnálom, hogy nem jelentkezik.

Mégegy tanács, akinek hátrahajló méhe van: Az akciót hátulról csináljátokKépKépKép

Mzsprx
Sajnálom, de annyira jó volt a höd, hogy hidd el márcsak 1-2 hónap kérdése és meglesz a baba.Kép

DorisKép
Emléxem!

Marcsi,
A tüszö megrepedhet akár 16-18mm-nél is vagy 22-23 mm-nél is. Elég változó.

B.GittaKépKépKépKép Erre mást nem is lehet mondani.

Üdv,
Moni
mj

Mzsperx!

Kép
Annak azért örülj, hogy a 24. után emelkedni kezdett és magas maradt, akkor ez nem volt anov. ciklus!
Egy kisebb gond van:
Ha emlékszel, volt olyan görbéd, ahol szintén rövid volt az ov. utáni fázis, és ez sincs 14 nap. Bár ez nem mindekinél baj, azért nem ártana egy hormonvizsgálatra elmenni.

Breki!

Nem teljesen értek veled egyet a progeszteronpótlás kérdésében. A kimamák igenis tudjanak róla!
A tapasztalat az, hogy a dokik (férfiak!) egyáltalán nem tartják olyan katasztrófának a vetélést, azt állítják, hogy ha el akar menni, akkor menjen...Kép
És csak 2-3. vetélés után foglalkoznak a dologgal.
Márpedig a progeszteronhiány miatt elment babáknál nincs fejlödési rendellenesség, mert akkor a progeszteronpótlás nem tudja megakadályozni a vetélést!
Ezért:
- ha valakinek korábban már volt problémája alacsony progeszteronszinttel (Moni neked volt?), és a görbéje sem szép
- több vetélése is volt, aminek nem volt oka (ráadásul jellegzetesen magzatelhalás, ugy, hogy hetekkel késöbb vették észre, mert nem ment el magától...)
- gyógyszeresen indukált a terhessége
akkor igenis szedjen progeszteronpótló gyógyszert.
A 12. hétig nagyon ajánlják az Utrogestant, mert az természetes származék, onnan meg E. ajánlása alapján fokozatosan át kell térni a Duphastonra a 36. hétig.
És annak ellenére is, hogy esetleg a dokija nem tartja fontosnak. Ez nem a doki szakértelmének a megkérdöjelezése szerintem! A jó doki különben is a betegért van (jelen esetben a kismamáért), és nem fordítva. Ezért ha nem árt (márpedig orvosi tapasztalat szerint is a Duphaston felesleges szedése nem árt a babának és a mamának), akkor a mama megnyugtatására miért ne szedhetné? Ha nincs orvosi ellenjavallat?
A jó doki ilyen szempontból olyan mint az enyém: Amikor felhivtam, hogy baba van, és kérdeztem, hogy nem kellene-e a progeszteronpótlás, akkor azt felelte, hogy szerinte nem, de ha én szeretném, akkor természetesen felírja!

Sien!

Levél ment.Kép

Moni!
KépKépKép a baba miatt, Kép a gyógyszer miatt.
Talán kérdezz rá E.-nél, hogy mi legyen szerinte.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Breki!

Ez azt jelenti hogy az elso 3 hónapban szabadon kirúgható a kismama? Várandósan hol talál az ember munkát, és veszélyeztetett terhesen hogy húzza le a próbaidõt?

Marcsi
Marcsi

Szia Orsoly!
Utrogestan "szedek" 3x2 db-ot naponta a lombik óta... (alacson progiszint miatt) Amit leírtam, az a haszn. ut.-ban volt. Sorry, ha mást mondanak a dokik.
Üdv
Ányez
Anyez

Moni!

Sajnos Reni-rõl nemtudok semmitKép

RENI HALLASSSZZZZ !
ÍRJÁL MÁR!!!!!

A hugicám bement a kórházba tegnap de még semmi.Annyira várom már hogy meglegyen a baba.
Lányok ha a nyákdugó elment már 2 napja akkor nem kéne még szülnie?????

Alice
Alice

Anyez (de csak azert hogy enyem legyen az utolso szoKép). Igen, pl ez is egy jo pelda, hogy lombik utan is felirjak azonnal mindenkinek, pedig lehet hogy nincs is ra szukseg...Kép

orsolyKép
orsoly

Sziasztok Kép

Breki Kép
Egy kicsit konyítok a szemészethez, két évig tanultam. Kép
Mzsperx Kép
Annyira sajnálom, hogy megjött.
Melinda Kép
Attól, hogy te császárral születtél, nem feltétlen Te is császárral fogsz szülni. Ez az adott helyzettõl függ!
Lora, Gitta Kép
Örömmel olvasom, hogy mennyire boldogok vagytok! KépKépKép
Eni, Marcsi Kép
Nekem is hátrahajló a méhem (állítólag..), de nekem valahogy nem logikus a hasrafordulás akció után, hiszen HÁTRAhajló a méh. De már több helyen olvastam ezt a kis praktikát, úgyhogy lehet ki kellene próbálnom. Gyertyát állt már valaki utána? Kép Muris lehet. Kép
Orsoly Kép
Az Utrogestan orálisan is beszedhetõ, tehát hüvelybe is felhelyezhetõ és szájon át is beszedhetõ. Valahol nagy vitatéma volt ez régebben (talán itt). Teljesen ugyanaz a gyógyszer, tartalomban, adagokban stb. Mondjuk ez nekem egy kicsit bizarr, hogy mégis milyen az a gyógyszer, amit akár szájon is bevehetek és akár a hüvelybe is felhelyezhetõ. és ugyanazt a hatást éri el.
Doris Kép
Annyira sajnálom nagymamidat. Írok mélt!
Kamilla Kép
Sajnálom, hogy neked is megjött.
Moni Kép
Csodálkozom, hogy nem kapsz progi pótlást, mivel egyáltalán nem terheli a szervezetet. E.-t kérdezd meg, hogy neki mi a véleménye, mi legyen.

Vanda
Vanda

Alice Kép
A nyákdugó távozása után akár egy hetet is várathat magára a bébi. Kép
Vanda
Vanda

Beszti!Kép
Köszi itt is!Kép

Pusz, Sien.
Sien

BesztiKép
Lehet, hogy nem tudtad elolvasni az összes hozzászólást. Csak annyi a kérdésem, hogy ha a 15. napra tehetõ a pé-em, akkor kb. 29 napra kell megjönnie a menzimnek. Ugye ez elég jó eredménynek számítana így az elsõ hormonmentes hónapban? Szerinted? Most mondható a ciklusom kétfázisúnak? Azért ez nem lenne rosszKép A hõmérséklet leesés után hányadik napon kell megjönnie? Ti hogy vagytok? Minden OK?
AliceKép
Nagyon drukkolok a HugicádnakKép
MarcsiKép
Köszi a görbéidetKép (2 db-ot kaptam) Most hogy állsz? Írok majd magánban isKép
VandaKépOK, váromKép

doris

Jajjj, el is felejtettem irni a gorbemrol. Szal tegnap leesett 36,35-reKép Este volt is akcija, aztan ma reggel 36,5 re kuszott fel. Mekkora utemben kene elernie a 37 fokot? Szepen egyenletesen, naponta 2 fokokat emelkedve vagy hogyan? Megyek is es nezek gorbeketKép

orsoly

Ps: Vanda en ezt mind tudom mar (regi motoros vagyok en mar sajnaKép) de a huvelybol jobb....
orsoly

Mzsperx, Kamilla,

Nagyon sajnálom, pedig én mindig mindenkinek úgy szorítok, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Ha valakinek sikerül mindig egy újabb kis reménysugár lám neki is sikerült. Azért nem elkeseredni, tudjátok, új ciklus új remények, amig élünk remélünk. Tudom, könnyen beszélek középrõl.

Pusz

Alma
Alma

VandaKép!
Köszi a választ akkor még egy pár éjszakát nem alszom ? de remélem ma már meglessz mert azt mondta a másik hugim hogy már fájdogál a hasikája.

DorisKép!
Köszi aranyos vagy,hidd el én már nemsokat alszom mostanábanKép

Alice
Alice

Beszti,
Hát nem is tudom...
Én azt gondolom, hogy mindig nagy felelõsség gyógyszereket ajánlgatni úgy, hogy nem értünk hozzá. A kérdés persze megint az, hogy kia jó orvos, az akinek úgy kell megmondani mit írjon fel?vagy az aki magától felírja? vagy az akinek nem is mondják, de nem is írja fel?
A hozzászólásokból én úgy értettem, hogy MJ terhessége nem gyógyszeresen indukált, nem volt még vetélése, tehát azok amiket leírtál rá nem vonatkoznak.
Miért kellene állást foglalnunk/tanácsot adnunk olyan kérdésben (gyógyszert szedjen vagy sem) amihez ne sértõdj meg kérlek, de se Te sem én nem értünk mert nem ez a szakmánk. Szerintem ezt bízzuk rá és az orvosára!
Breki
Breki

Doris!

Bocs...
Szóval:
Ha tegnap a 22. napon 37,1 volt hüvelyben, akkor szerintem még mindig (söt egyre inkább) igaz a 15. napi ov. (Ma mennyi??)
Azt nem tudom, hogy volt-e elsö fázis Kép (a szájban mérés igy nem mérvadó), de az biztosnak látszik, hogy van második!KépKép
Igen 15+14=29. napra jöhet, és ez szerintem nagyon jó.

Nálunk minden OK!Kép

Orsoly!

Nincs szabály, hogy hogyan, csak menjen fel! Kép A legjobb, ha minél hamarabb! És ne is jöjjön vissza!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Orsoly,
KépKépKép
Ügyesek voltatok.
Moni
mj

Breki! Nem ertek veled egyet, de ezert vagyunk kulonbozoekKép Csak ket megjegyzes: 1. Moninak a gorbeje miatt ajanljuk a progit, plusz azert, mert a meres szerint is alacsony volt. (Bar a Margit Korhaz nem igy gondoljaKép)2. Nem tudom hogy ajanlgassak-e olyan lanyokat (pl Marcsi, Pucur), akinek semmi bajuk nem volt, spontan osszejott aztan progihiany miatt elment....

orsoly
orsoly

BesztiKép
Köszike nagyonKép Én is nagyon örülök, hogy már az elsõ "tiszta" hónapban sikerült legalább a két fázis. Azt hittem ez sokkal lassabban fog bekövetkezni, mert fogalmam nem volt, hogy a hormonok mennyi idõre okoznak kalamajkát. A hõm ma 37.1. Egyébként azt vettem észre ahogy összevetem a szájban ill. hüvelyben mért értékeimet, hogy az íve a görbéknek majdnem azonos csak tizedbeli különbségek látszódnak folyamatosan. Ettõl függetlenül már én is belátom, hogy hüvelyben sokkal egyértelmûbb és megbízhatóbb a mért értékKépA progihiányra utaló megjegyzésed azért nem felejtettem ám el. Megvárom a jövõ hónapot és ha a görbém ismét erre engedne következtetni akkor mindenképp kérni fogok egy vérvizsgálatot.Egy kérdésem szerintem elkerülhette a figyelmedet. (Tegnap írtam este otthonról) Nem lehetséges szerinted, hogy az ingadozás esetleg attól lehet, hogy mostanában sokat idegeskedem és aludni sem nagyon tudok vagy ha mégis elég zaklatottan. Ez nem befolyásolhatja a mérést? Köszi mégegyszerKép

doris

Breki!

Viszont a harmadik feltétel adott ha jól gondolom (korábban alcsony progeszterontszint).
Legalábbis a zebrafarmon a kórtöténetben ezt irta.

Természetesen nem sértödöm meg, és nem is értek hozzá. Sajnos...
De:
Már E. is irta néhányszor, hogy az orvoslásban nincs egyértelmü állásfogalalás mindenben.
Pl.
Az tudjuk, hogy peteérést-serkentö gyógyszereknél orvosilag elengedhetetlen, hogy UH-gal kövessék a tüszöérést, mert hiperstimulációt okozhat. Igy extrém esetben sok pete érhet meg, termékenyülhet meg és ágyazódhat be. Ami viszont nem igazán jó, mert a többes (föleg a sokas) terhességeknél nagyobb a magzati és anyai kockázat (koraszülés, vetélés).
Nilvánvaló, hogy ilyen esetben (ha sok pete érik meg), akkor a szexuális élettöl el kell tiltani a párt.
Vagy más esetben cisztát okozhat.
Ennek ellenére nagyon sok esetet hallunk, amikor a doki NEM követ UH-gal, söt ugy ad ilyen gyógyszereket, hogy fogalma sincs a páciens hormonális hátteréröl (nem csináltat hormonszintmérést).
Én nem gyógyszert ajánlgatok, nem ez a célom.
Hanem mindössze a tudást, hogy mindenki tudjon róla!
Az orvosok sem mindentudók, és miért baj az, ha az ember megkérdezi öket?
Egyébként itt is volt a topicon olyan, akinek több orvos sem ajánlotta, pedig indokolt lett volna. Pedig jobb lett volna, ha esetleg feleslegesen, de szedi.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Doris!

Ez a 37 feletti hök mindeesetre nagyon biztatók, ha lesz következö ciklus, akkor inkább hormonszintmérést kérj! (Most már alakul a görbéd, ugyan kicsit lassan ment fel (ezért mondtam a progeszteront, nekem is annak idején emlegette E.).)
Persze az idegeskedés, nem alvás befolyásolhatja a görbét.
Nyugi!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Hõmérõzés ellenes Lányok!
A hõmérsékleti görbe nem arra való, hogy azt nézd meg belõle: na most ugrás akcióra, rángasd az ágyba a párod! Hanem arra való, hogy a sorozatos görbébõl az ahhoz értõ orvos sok mindent ki tud olvasni. Ha nincs görbe, ezek az információk elvesznek. Azt, hogy az adott ciklusban mikor volt a tüszõrepedés, mikor kellett volna akciózni: csak akkor tudja még a hozzáértõ orvos is kiolvasni, amikor már régen túl vagy rajta. Ha tehát azzal a céllal csinálod, hogy magad izgasd vele, akkor ne csináld egyáltalán! Nincs értelme csak a ciklus közepén csinálni. Ha azzal a céllal csinálod, hogy az orvosodnak legyen olyan információja a ciklusodról, aminek alapján tanácsokat tud adni Neked, akkor csináld az egész ciklus alatt. De ekkor ne foglakozz azzal, hogy most lement 1 tizedet, vagy felment 2 tizedet. Csak mérd és rajzold úgy, olyan természetesen, mint ahogy megeszed a reggelidet, vagy vacsorádat. Ez nagyon fontos tanács, aki ezt a topicot folyamatosan olvassa, jegyezze meg a helyét, és amikor valaki errõl töpreng: másolja be az, aki rendszeresen figyeli a tanácsokat. Jó?

Moncsinak e-mailt küldtem.
Üdv. Erazmusz
Erazmusz (erazmusz)

Orsoly, Breki Kép
Mi laikusok vagyunk, nem pedig szakorvosok. Moni kórelõzményeit pedig biztosan nagyon jól ismeri az orvosa, és elmondta minden kétségét neki ezzel a problémával kapcsolatban(írta fentebb). Az orvosa annak tudatában és saját tapasztalatával a háta mögött válaszolta azt, hogy Moninak nem kell progi pótlás.
Az orvosának szakmai hozzáértése nem összehasonlítható a miénkkel; egész biztosan több gyermek létrejöttében "segítkezett" már, mint mi a saját tapasztalatainkkal. Kép De abban meg Orsolynak van igaza, hogy eddig mi még csak olyan példákat láttunk tudnánk felsorolni progihiánnyal kapcsolatban, aminek rossz vége lett.
Úgy gondolom, nem szabad állást foglalnunk és amiket itt írogatunk egymásnak, az mindig csak TANÁCS.
Teljesen Monié a döntés, hogy mit választ és kire hallgat, kiben bízik.

Doris!
Írtam mélt KépNe idegesgedj, az megbolygatja a ciklust. Persze tudom, hogy ez nem olyan egyszerû sajnos.
A rendszertelen alvás a reggeli hõt értékelhetetlenné teheti. Szerencsére, ha jól értettem, neked szépen 37 fok körül van most, tehát nem bolondította meg és talán már ott van a kis zigótátok! Kép

Vanda
Vanda

Sziasztok!

Móni!

Most olvasom a jó hírt, és szeretnék én is gratulálni neked a babócához! KépKépKép

Kata (és Dóri baba)
Kata007

BesztiKép
Köszi az infot. Én nem a görbémen idegeskedem (sajnos)de majd igyekszem egy kicsit lehiggadni. Tul. képp nagyon jónak tartom ezt a hónapot hõmérsékleti szempontbólKép
VandaKép
Írom a választKép
ErazmuszKép
Köszönjük, hogy mindezt leírtadKép

doris

Gondoltam, most inkább olvasgatok nem írok, de ehhez a hátrahajló méh témához mégis hozzászólok. Állítólag nekem is az van, és régen azt gondolták, hogy ez hátráltatja a teherbe esést, ma meg azt gondolják, hogy teljesen mindegy.
Az viszont biztos, hogy én magamon megfigyeltem, hogy akkor folyik ki a legkevésbé, ha hason vagy négykézláb vagyok. Most már legalább tudom, hogy miért :-))
Zsuzsó
zsuzsó

Beszti,Vanda és a többiek,
Nem akartam vihart kavarni és azt pedig végképp nem akartam, hogy valakit is megbántsak. Saját tapasztalataimból indultam ki, akkor amikor azt írtam, hogy nem szabad a tanácsainkkal befolyásolni másokat, mert a mögötte lévõ döntés felelõsségét nem mi fogjuk "cipelni", hanem az aki a döntést meghozta.Sok esetben a pro és kontra tanácsok inkább bizonytalanságba ejtik az embert, minthogy segítenének.Bár ez esetben Mónit kellene megkérdezni errõl.
Breki
Breki

Sajnos abban is van igazság, bár elég durva és brutális az orvosoktól, hogy "amelyik baba el akar menni az úgyis el fog menni".Itt persze "belép" amit Orsoly mondott, hogy egy férfi orvos mindig könnyebben ejti ki ezt a mondatot, mint egy nõ.(Bár azt hiszem, hogy ez alapvetõen a nõk és a férfiak különbözõségében rejlik és teljesen független attól, hogy orvos-e az illetõ).
Azt hiszem, hogy egyéni sorstragédiák mindig vannak és sajnos lesznek is, csak reménykedni tudunk, hogy bennünket elkerüljenek. Alapvetõen azonban (Vandával tökéletesen egyetértek) Mónié a döntés.
Azt hiszem most egy idõre "visszavonulok" és passzívan csak olvasgatni foglak Benneteket!
Mindenkinek kívánok minél elõbbi "zebrásodást"!
Breki
Breki

Drága Alice,Kép
Jelentkezem mert hiányoltál! Van jó hírem, de majd május végén jelentkezem.
Addig is puszi:Reni
Reni

Jaj Brekike!

Ne vonulj vissza. Attól él ez a topik hogy mindenki elmondja a véleményét tapasztalatát.Én úgy hõmérõzgetek ahogy imént Erazmusz írta, a peteérés környékén, de teljesen megértem amit irtál róla, mint már tegnap is jeleztem.
A progipótlásról meg annyit, hogy mi csak szeretnénk megelõzni a bajt ha lehet, ha meg nem lehet, legalább tudhatjuk hogy mindent megtettünk és utólag nem fog marcangolni a kétség, hogy mi lett volna ha szedem...

Marcsi
Marcsi

Breki

Még arra válaszoljál kérlek, hogy hogy értetted a 4. hónaptól való védettséget? az elso 3 hónapban szabadon kirúgható a kismama? Várandósan
hol talál az ember munkát, és veszélyeztetett terhesen hogy húzza le a próbaidõt?

Marcsi
vagy emailben : tiszaroff@yahoo.com
Marcsi

ReniKép
Mi ez a titokzatosság? Biztos, hogy nem március végét akartál írni? Vagy szeretnéd kivárni a 3 hónapot? MegértelekKép Nagyon vigyázz MagatokraKép
BrekiKép
Miért vonulnál vissza? Hisz ezekbõl a "vitákból" rengeteget tanulhatunk, maradj csak itt és ne szótlanulKép Nem vagyunk egyformák, és épp ezért teljesen normális, hogy adott témában eltérõ a véleményünk, nem egyformán gondolkodunk. Szerintem ez így van rendjén. Én pl. nem vagyok vallásos, de elfogadom és tiszteletben tartom mások érzéseit, hitét. Megvan a magam hite, úgy mint : emberség, szeretet, tisztelet, tolerancia, jószándék. Hiszek az emberi jóindulatban, önmagamban, a szeretteimben...stb.KépKépKép Ezért maradj csak itt és mond csak el bátran a véleményedKépKépKép A világ ettõl lép elõrébb és Mi isKépKép

doris

Breki KépKép és mindenki! Kép

Kérlek ne vonulj vissza, és ne csak passzív olvasónk legyél!! KÉRLEK KépKép
Mi együtt azért vagyunk, hogy mindig mindent megbeszéljünk, ami a lelkünket nyomja! Természetes, hogy egy vélemény ellentétben állhat egy másik véleménnyel, de hát nem vagyunk egyformák.
Mindannyian különbözünk, nem egyforma a természetünk, lelki érzéseink, a külsõ dolgok: családi, anyagi stb.. hátterünk sem, amik itt "csevegés" közben nem derülnek ki.
De célunk ugyanaz: kisbabát várni végre és várni a csíkokra, közben amiben tudunk segíteni egymáson és kibeszélni magunkat, hogy annál gyorsabban teljenek a napok. Úgyhogy maradj kérlek!!! KépKépKép

Lányok ugye így van? Erõsítsetek meg!!

Vanda
Vanda

KépKép Közben meg már látom is, hogy csatasorba álltam be KépKépKép
Breki!! KépKép
Vanda
Vanda

VandaKép
Teljesen igazad vanKépKép
BrekiKép
Vissza a fórumra!!KépKépKép
MarcsiKép
Ha veszélyeztetett terhes valaki, akkor autómatikusan megilleti a betegállomány ill. táppénz és ez alatt az idõ alatt nem mondhatnak fel neki vagy tévednék?

doris

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?