A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Barbi Kép
De kár.... De azért rendi a dokid, hogy meg lehett vele beszélni a dolgot.

Babcsi Kép
Támyleg, ne tegyek be a táblába?

És bárki szóljon, aki szeretné magát látni a táblában. Délig véárok, addig megtudjárok írni és csak akkor teszem fel ma.

Wish

wish

Barbi Kép nagyon drukkolok a következőre!
Kezditek is a stimulációt? De jó!
Küldök tüszőnövelőket!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Marika Kép ma én vígasztallak. Nem szabad elkeseredni. Szomorkodni azt lehet, meg tombolni, sírni, ríni, de ÁgiKépnak tényleg igaza van, ha mi feladjuk, akkor talán esélyünk nincs, csak a csodában bízhatunk. Az meg nem jellemző mindenkire.
Nekem a tesómék 23 évesek és elsőre sikerült nekik a baba. Az életkor számít, nem a szín. A BMC-ben különben - meg fogsz lepődni - nagyon sok nem hóka pár is jár oda. Romák, kínaiak stb. Az inszem napján egy olyan roma lánnyal feküldtem egy szobában, akinek a 3. lombikot csinálták. Remélem sikerült nekik.

Még jövök, most mennem kell.
Vendég

Iza

Miért utálod az Elevitet? Az E-vitamint én is szedem 100mg-ot/nap.

Egyébként minden amire sokáig vágysz és amíg nem adatik meg hiányérzetet alakít ki benned, mindemellett látod mások boldogságát ami még jobban fokozza ezt az érzést. Sajnos ez emberi tulajdonság, mindenki boldogságra és harmóniára vágyik. Emlékszem pl. amikor egyedül voltam és nem volt párom mindig olyan rosszul esett ha az utcán ölelkező szerelmes párokat láttam. Szerintem ez is hasonló. Most pedig a babakocsit tologató anyukákat nézem és mondom magamban, hogy mindenkinek van csak még nekem nincs? Normális emberi érzések...

Kép

KépKép
babcsi

Lányok!
Teljesen le vagyok lombozódva. A férjemnek lebeszéltem egy orvossal az andorlógiai vizsgálatot. Semmi ciki nincs benne, oda kell vinni a mintát és a helyszínen megcsinálják a vizsgálatot, még aznap meglesz az eredmény. Most telefonáltam neki, erre közli, hogy ő ezt nem akarja, mert a sógora már volt és azt mesélte, hogy milyen rosszul érezte magát. És egyébként sem akarja megtudni, ha valami baj van.
Innentől fogva nekem majdnem teljesen mindegy, hogy jövő héten megyek-e hormonvizsgálatr v. nem.
Eddig mindig engem hibáztatott, hogy a sportolásom miatt nem leszek terhes, most meg ennyit sem hajlandó megtenni. Én ezt nem értem. Végül persze amikor hallotta, hogy mennyire elkeseredett a hangom, akkor azt mondta, hogy majd megbeszéljük.
Most már kezdem azt hinni, hogy ő nem is akarja egyelőre, hogy gyerekünk legyen, de ezt még soha nem mondta. Én ezt is megérteném, de legalább szeretném tudni, hogy van-e valami probléma, mert nagyon megy az idő. Már 32 vagyok.
Csak potyognak a könnyeim.

Kép
Kép
tiza

Marika
Köszi a bíztatást, aranyos vagy!!Kép

WishKép
Köszi. Igen szeretnék a táblában lenni. Adatok: 35 éves, Bp-i, 4. hónapja próbálkozunk, spontán. Ma vagyok a 11. cn.-on.

néha szégyenlem is magam köztetek akik már annyit megéltetek és olyan régóta própálkoztok, de azért remélem beleférek a táblába.

Kép

KépKép
babcsi

Tiza Kép
Nyugodj meg, biztos meg fogjátok tudni beszélni. A férfiak másképp állnak ehhez a témához és bár az ő vizsgálatuk a legkevésbé fájdalmas (sőt Kép), sokan idegenkednek tőle.
Két dolgot tudok javasolni. Egyrészt mondd el neki, hogy ha valami olyan bajod van neked (pl petevezeték elzáródás), ami miatt lombik kell, akkor mindenképpen kénytelen lesz megtenni, de ugyanez a helyzet az inszemnél is.
A másik pedig, hogy kérdezd meg az anadrológust, hogy vihetnétek-e otthonról a mintát. A legtöbb helyen működik, hogy adnak egy kis tégelyt, amibe otthon lehet produkálni és egy órán belül kell beérni vele, úgy hogy közben testmelegen tartod.
Egyébként mivel nálunk a páromnál van a bibi, már rutinos mintaadó és egyáltalán nem feszélyezi a dolog, inkább röhögni szoktunk rajta.

wish

Iza Kép szerintem este személyesen beszélj vele. Ilyen dolgokat a férfiak nem tudnak telefonon lereagálni, vagyis nem jól. Talán mondd el neki, hogy te úgy érzed, hogy ki fogtok esni az időből, és szeretnéd, ha fiatal apuka lenne, nem szeretnéd ha sokáig tartana a "gyerekáldás".
Meg fogja érteni. Telefonon én sosem beszélek ilyen témákról a párommal, mert nem tud vele mit kezdeni, én meg jól felhúznám magam.
Ha bejelentkeztek egy meddőségi központba, ott közösen kell elmenni beszélgetésre, és amikor elkísér, akkor fogja meglátni, hogy mennyi de mennyi pár van, és férfi, és akkor majd megérti. Az első mintaleadás után úgyis halálra izgulja magát, pláne, ha még nem is 100-as a lelete, mint az én férjemnek. Nagyon maga alá került, akkor hetekig csak áradoztam róla, és biztosítottam, hogy ebből ne csináljon ego kérdést. A dokik is mindig elmondják az eredményhirdetéskor, hogy ettől se rosszabbul, se jobban ne érezzék magukat.
Kitartás. És csak személyesen!
Küldök neked pozitív energiákat!
Tegnap olyan sokat kaptam tőletek, hogy most jut vissza bőven!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Kép
Vendég

NoiKép
Köszi a bíztatást és a pozitív energiákat. Tudod már otthon említettem nek a dolgot, mikor nőgyógyásznál voltam és először tiltakozott, de amikor elmondtam, hogy már nem a függyöny mögött egy Playboy-jal kell mintát produkálnik, akkor úgy éreztem megnyugodott. Azt hittem poénosan fogja fel. Vagyis hát próbált poénosan elutasító lenni.
Szerintem ez a lehangoltság is már a hétvégi mensi előjele.

Kép
Kép
tiza

Tiza Kép mar leirtak a lanyok okosan, hogy mit kell tenin. Drukkolok. Neki is meg kell emesztenie,,de azt is mondd neki, hogy neked nem csak egy "ilyen" vizsgalatbol all a sor, hanem hormon, szuerik, uh, allndo kontrol, hormonok stb. Szoval o meg jol jar

noiKép nem irtal, hogy mit szolsz a "szuper" felfogasomhoz, hogy en miert Orulok ! direkt a terheseknek. vagy nem olvastad, vagy nem jott be Kép szived - joga, persze Kép

MArika Kép en is szoritok, drukkolok, !
tsaci

Iza

A férjed nem babát nem akar csak megijedt a vizsgálat okzota kellemetlenségektől. Az én férjemnek nem vinnie kellett hanem ott helyben kellett leadnia a mintát. Azt érezte, hogy mindenki őt nézi, végig kellett mennie "velük" a folyosón (zsebre tett) és azt mondta, hogy mégegyszer biztos nem csinálná mert annyira cikis volt. Elmagyaráztam neki, hogy aki ott volt azok mind a baba miatt voltak ott és senkit nem az érdekelt, hogy ő mintát visz. Bár megértem azt, hogy kellemetlenül érezte magát.

Kimásoltam neked egy cikk részletét a netről. Olvassa el az urad és rá fog jönni, hogy nagy százalékban lehet vele is probléma és nem csak a nőkkel. Szóval ezt az "áldozatot" meg kell hoznia. Nem ő az egyedüli aki ezt megteszi. Felnőttek vagyunk, viselkedjünk is úgy.

"Szexuális életünk alapvető biológiai célja az utódnemzés. Egyedül az embernél különült el ettől – mégpedig elég élesen – az aktus örömszerző jellege. Ezzel magyarázható, hogy a cél legtöbbször a nem kívánt terhesség elkerülése, ami miatt a fogamzásgátlók világszerte széles körben elterjedtek.

Bármennyire elsődleges azonban a biológiai cél, különböző okok miatt sajnos ez nem mindig valósul meg. A fogamzóképes kor végén a családok kb. 10%-ában regisztrálnak gyermektelenséget, amelynek döntő többsége nem szándékos lemondás a terhességről és az utódról. Ennél lényegesen magasabbra, mintegy 20%-ra tehető azok aránya, akik életük során meddőségi panasz miatt orvoshoz fordulnak. Az eltérés részben a sikeres kezeléssel, részben pedig azzal magyarázható, hogy időközben beavatkozás nélkül is bekövetkezhet terhesség. A meddőség mellett ugyanis ismert a nehezített teherbeesés fogalma. Előbbi esetben 2 évi, az utóbbiban egyévi, rendszeres, védekezés nélküli házasélet mellett sem jön létre terhesség.

Csak ezt követően érdemes orvoshoz fordulni a panaszokkal.

A meddőség nem betegség, nem olyan baj, amely a nő vagy a férfi hibájából keletkezne. Nem szabad miatta szégyenkezni, bűntudatot érezni. Ha fennáll, meg kell próbálni változtatni rajta. Minél korábban kerül erre sor, annál nagyobb a siker valószínűsége.

Statisztikai felmérések szerint a gyermektelenség oka az estek mintegy 40%-ában a férfiban, 40%-ban a nőben, 20%-ban mindkét félben kimutatható. Ahhoz, hogy a megfelelő kezelés elkezdődhessék, előbb a pár mindkét tagját ki kell vizsgálni. Mivel a férfi oldal vizsgálata lényegesen egyszerűbb, ezzel célszerű kezdeni az okok tisztázását.

Férfi meddőség

A férfi meddőségnek – akárcsak a női oldal problémájának – sok oka lehet. Fejlődési rendellenesség, idegi-hormonális zavarok, ondósejtképzési nehézségek vagy elvezetési, továbbítási akadályok egyaránt állhatnak a háttérben.

Magyarországon speciális képzettségű urológusok (andrológusok) foglalkoznak a férfi meddőség diagnózisával és kezelésével. Első lépésként egy egyszerű ondóvizsgálat történik. Ennek során vizsgálják a sejtek számát, mozgását, a szabályos és az alaki eltérést mutató spermiumok arányát. Kóros lelet esetén lehetőség van akár gyógyszeres kezeléssel, akár más eljárással, beavatkozással (műtéttel) javítani a helyzeten.

Az utóbbi évtizedekben a ???normál” spermiumszám mintegy 50%-kal csökkent. Ebben minden bizonynyal szerepet játszik a környezetszennyeződés (élelmiszerek, levegő stb.), a stresszhatás és nem utolsó sorban az életmód. A dohányzás, az alkoholizmus mindkét nemben kimutatottan negatívan hat a generatív szervekre. Igen fontos tehát az egészséges életmód ebből a szempontból is.

Egy adott sejtszám alatt – természetes körülmények között – már igen kicsi a teherbeesés valószínűsége. Ha ezen se gyógyszeres kezeléssel, se más módon javítani nem lehet, a korszerű asszisztált reprodukciós technikák ma már lehetővé teszik a korábban lehetetlennek tekintett megoldást is: laboratóriumi körülmények között akár egyetlen spermium felhasználásával is megoldható a mesterséges megtermékenyítés."

Kép

KépKép
babcsi

WishKép
Az előbb nem láttam a válaszod. Tudod én is azt hittem, hogy majd röhögünk rajta. És tényleg oda lehet vinni az "anyagot". Ezért nem is értem mi feszélyezi. Ráadásul egy magánrendelésre megyünk, szerintem az is mindig bennsőségesebb és jobban foglalkoznak az emberrel (igaz azért, mert fizet érte).
Igazából nem értem az idegenkedést. Engem is le akart beszélni a vérvételről. Azzal indokolta, hogy sajnál, de szerintem valami más van a dologban. Vagy nem akarja még igazán a babát (és lehet, hogy ezt még magának sem meri bevallani), vagy pedig retteg attól, hogy valami problémára fény derül, pláne, ha ez őt érinti.

Kép
Kép
tiza

Tiza Kép mar leirtak a lanyok okosan, hogy mit kell tenin. Drukkolok. Neki is meg kell emesztenie,,de azt is mondd neki, hogy neked nem csak egy "ilyen" vizsgalatbol all a sor, hanem hormon, szuerik, uh, allndo kontrol, hormonok stb. Szoval o meg jol jar

noiKép nem irtal, hogy mit szolsz a "szuper" felfogasomhoz, hogy en miert Orulok ! direkt a terheseknek. vagy nem olvastad, vagy nem jott be Kép szived - joga, persze Kép

MArika Kép en is szoritok, drukkolok, !
tsaci

Kedves Iza!
Az én párom 2 éve, amikor elkeztük a babaprojektet még úgy tűnt, hogy akarja, aztán úgy 1,5 éve kifakadt, s abból egyértelmű lett, hogy mégsem akarja.
Aztán újabb fél év jött, amikor én "biztos, ami biztos" vizsgálatokra mentem, s kiderült, hogy nincs peteérésem. (hormonvizsgálat)
Ezután - szerintem azért, mert már megvolt az indok!- őt is el tudtam ráncigálni andrológiára. Õ is borzasztó cikinek érezte, olyan stresszben volt, hogy fél órát töltött az erre szánt kis szobában Kép, közben azon stresszelve, hogy a kint ülők mit gondolnak! (Amúgy vele nem volt gond.)
Aztán újabb sikertelen hónapokat követően már ő vont engem kérdőre, hogy miért nem lépünk tovább!
Bocs, hogy így ismeretlenül írok, de szerintem ez csak átmeneti... S tudod, sok pasi akkor szembesül azzal, hogy esetleg neki is többet kell tenni mindezért mint egy jólsikerült éjszaka, s akkor időbe telik, míg elfogadja, majd aztán már akarja és követeli a gyermekét!
Sok sikert és kitartást!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Saci Kép én nem hiszek a nyugdíjban. Szerintem biztosan nem fogunk kapni, magunknak kell megoldani ezt a kérdést. Különben jó, amit írtál, de én ehhez már nagyon felnőtt vagyok, sokat foglalkoztam ilyen témákkal régebben, és megdöbbenve vettem tudomásul, hogy ha én nem gondoskodom magamról, hát az állam tuti nem fog. A fiataloknak így is lesz elég baja megélni, nem akarnám, hoyg engem tartsanak el nyugdíjas éveimre. Pláne, hogy 100 évig akarok élni KépKépKép

Iza Kép a férfiak néha túlzásba viszik a férfiasságukat. Az én páromnak fel sem merült, hogy otthonról vigyük, ez van, és kész. Ha 100 ember meg tudja csinálni így, akkor ő is, mégha van közöttük mondjuk 10, aki ego kérdést csinál belőle. Néha viccelődöm a párommal, hogy ne fújja ezt olyan nagy dobra, hogy most már annyi orvos megvizsgált, hogy bárkinek, bármikor szétteszem a lábam, ha azt mondja, hogy nőgyógyász. Pedig 21 éves koromig nem is voltam nőgyógyásznál soha, és a meddőségi központ előtt (ekkor voltam 24 éves) összesen 2x volt citológiai vizsgálatom. Ilyenkor régen kicsit elszégyellte magát. Most már nem érzek semmi feszültséget ezzel kapcsolatban.
Vendég

Tiza,

Fela fejjel, biztosan rá fogod tudni beszélni a párodat a vizsgálatra. Nekem is van egy ismerősöm, akinek a férje nem akar elmenni a vizsgálatra. Ezt meséltem a páromnak, erre azt mondta, hogy nem érti, mert nem fáj..sőt még jóóó is. Kép Õ ilyen kis vidám és nem egy szégyenlős tipus.

Saci,

Légyszi ird le nekem hogy zajlott a PCT vizsgálat? Mit és hogyan csináltak pontosan.
Nekem az a hülye ötletem támadt, hogy ezt talán meg lehetne otthon is vizsgálni. Csak tudnom kéne hogy csinálják. A keresztanyám vegyészmérnök és van otthon tuti mikroszkópja. Gondoltam lehetne valamit kezdeni vele otthon.
Szerinted? Vagy ez nagyon hülyeség?

Fruzsi

fruzsina32

Noémi, igen már ma elkezdem szúrni magam, talán hogy ilyen hirtelen történt ezért nem borultam ki annyira. Jövö hét pénteken megyek tüsző nézőbe.

Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi

Egyébként a hormonvizsgálathoz hanyadik napon kezdik el a vérvételt?

Kép
mofly

Iza, én is csak meg tudom erősíteni amit a lányok írtak: először is, ne telefonon, hanem otthon, nyugodt körülmények között. Másodszor, ha elgondolkodik rajta, hogy számára egyetlen vizsgálatot jelent az egész, előtted meg ott áll egy egész sorozat, be kell látnia, hogy ennyi áldozatot igazán meghozhat. Mi is előtte állunk még az andrológiai vizsg-nak (én hormonon voltam a héten) - a párom egyelőre biztosra mondja, hogy elmegy, időpont ugyan még nincs, remélem, a végén nem gondolja meg magát (és ő maga mondta, hogy ennyit muszáj megtennie, hiszen nekem sokkal többet kell szenvednem, akkor az a minimum, hogy ő ennyit megtesz). Drukkolok neked, ne szomorkodj, ha igazán szeret (márpedig biztos nagyon szeret), akkor végül úgyis beadja a derekát és legyőzi a saját férfiúi büszkeségét.
gmarta

Noi, Fruzsi, MártiKép
Köszönöm a bíztatást. Biztosan meg tudom győzni a férjem, csak olyan rosszul esik, hogy ő még ennyit sem akar megtenni.
Ez vészesen hasonlít az esküvőnkre. Már 7 éve éltünk együtt és én mindig is világosság tettem, hogy konzervatív vagyok és gyerekszülés előtt férjhez akarok menni. A férjem 5 év után meglepetésként vett is gyűrűt, de csak nem akart előhozakodni a házassággal. Rettegett tőle, de én elé álltam és mivel már megbeszéltük, hogy gyereket akarunk hamarosan, próbáltam finoman a házasságra terelni a dolgot. Azt mondta kezdjem el szervezni. Semmiben nem segített az ég világon csak a vége felé. Nagyon sokat veszekedtünk és két héttel az esküvő előtt azt mondta, hogy még se házasodjunk össze. Aztán valahogy lenyugodott és onnantól kezdve minden más lett. Az esküvőn mindketten nagyon jól éreztük magunkat és azóta egyetlen egyszer sem vesztünk össze, sokkal jobban ragaszkodunk egymáshoz. (Szóval szerintem mégiscsak számít valamit és ezt már ő is elismeri.) Azóta már maga sem érti saját magát, miért volt megijedve.
Most megint úgy érzem, hogy egyedül vagyok. Miért kell nekem mindenről meggyőznöm? Már nem kisgyerek, hanem felnőtt ember.
Most megint potyognak a könnyeim.

Kép
Kép
tiza

Iza!

Nálunk is ez volt az esküvői forgatókönyv... először gyűrű, de az esküvőről csend, majd fél év múlva egy általam "kierőszakolt" leánykérés, s újabb fél év múlva esküvő. Azóta ő sem érti saját magát, hogy miért félt és miért húzta, amíg csak nem szorítottam sarokba...
Szóval ne izgulj, s ne potyogtasd a könnyed. Most is be fogja adni a derekát, pont ugyanúgy, mint az esküvőnél. Hasonló férjet választottunk, s ráadásul én pont annyi idős vagyok, mint Te Kép

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Iza
Tényleg ne szomorkodj! Tudod, a múltkor is rendeződtek a dolgok. Õ ilyen típus. Kicsit nehezebben veszi rá magát. Aztán elgondolkozik, megnyugszik, és rájön, hogy neked van igazad. Mint az esküvővel is.
Neked szerencséd is van. Az én előző párommal nem jutottam dűlőre. 7 évig jártunk, és még mindig nem akart semmit lépni. Jól el volt kényelmesen. Na én meguntam és leléptem. Azóta boldog házasságban élek, 3 éve vagyunk együtt a férjemmel. Kár, hogy nem hamarabb találkoztunk.

Kép
mofly

FanniKép
Köszi a bíztatást. Ezt jó hallani. Azt hittem, hogy csak az én férjem ilyen. Mindig olyan kiábrándítónak találtam, amikor a nők kierőszakolták az esküvőt. Én sem azt akartam, csak úgy éreztem, hogy nem biztos benne, hogy engem akar feleségül venni, akkor meg minek pazarolni az időt egymásra. Főleg, hogy akkor már 31 voltam. Még olyat is mondott, hogy nem azért vette a gyűrűket, hogy el vegyen feleségül, hanem azért mert azok az örökre összetartozást szimbolizálják. Csak ezt akkor nem tette hozzá, mikor átadta. (Egyébként a kezemet sem kérte meg soha, karácsonyra kaptam a gyűrűket, meglepetésként, szöveges kíséret nélkül.)
Az esküvő óta viszont nagyon megváltozott, előnyére. Mintha nem is ugyanaz az ember lenne, és mindig mondogatja, hogy milyen kár, hogy nem előbb házasodtunk össze.
Szerintem a gyerek kérdéssel is így lesz, csak fogy a türelmem és már unom az ő lelkivilágát mindig szem előtt tartani. Az enyémmel ki foglalkozik?

Ne haradudjatok rám. Ma nagyon rossz passzban vagyok. Biztos, hogy hamarosan meglátogat piroska, akkor szoktam ilyen sírós lenni.
Most elköszönök, mert lassan lejár a munkaidőm. Megyek kozmetikushoz, ő is hasonló helyzetben van, mint mi. Majd megvitatjuk a fejleményeket.
Ma már nem biztos, hogy be tudok kukkantani a babanetre, majd holnap.
Sziasztok!

Kép
Kép
tiza

Tiza Kép
Mi kilenc éve vagyin együtt de a párom hallani sem akar az eskövőről. Én mondjuk nem is erőlettem, mert nekem sem annyira fontos, és mostmár a szülők is belenyugodtak és inkább az unokálrt drukkolnak. A pasiknak néha egész furcsán jár az agyuk, de nem kell neki nagy feneket keríteni, ők ilyenek és kész. Nem emiatt, hanem a jó tulajdonságaik miatt szeretjük őket, nem?

wish

Iza!
Azért én válaszolok, nem baj, ha csak holnap olvasod.
Az én férjem is karácsonykor tervezte az átadást Kép, de aztán inkább a szülinapomon (január) adta át. Engem azóta is nyomaszt, hogy "én erőszakoltam ki" az esküvőt 30 éves koromban... pedig ő is borzasztóan megváltozott. Sokkal felelősségteljesebb, s sokkal erősebb a ragaszkodása.
Lehet, hogy ha átgondol mindent, most majd magától áll eléd és mondja, hogy elmegy a vizsgálatra. (Az enyém nagyon makacs, ha erőltetem nem csinálja, aztán "magától" mégiscsak.)
Jó hétvégét mindenkinek!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Didot
Nem hallottam olyan genetikai dologrol ami a megtapadást akadályozza. Nekunk ilyet nem mondtak. Tudsz valamit bovebben rola? Irj magatokrol bovebben. Nálunk is a párommal van gond. Majd ha lesznek eredmények okosabbak leszunk.De én nem hiszem /nem lehet/ hogy genetikai probléma legyen.
mili

Saci,
Az a gond, hogy a páromnak "előző életében" már volt lombik tapasztalata, és ott is a női oldaon minden nagyon jó volt, mégsem sikerültek a lombikok. Most is ez a helyzet, velem minden OK, minden értékem szuper volt, de még sem sikerült.
A miértekre pedig sajnos nincs válasz. Az előzmények miatt jutott ez eszembe, amikor Milli vizsgálatáról olvastam. Mert az nem lehet, hogy épp mi leszünk az az 1-2%, akiknek nem tudnak segíteni!
didot

Sziasztok!
Na rólam annyit,hogy sokkal "szebb" a lábamKépköszönöm a gyogyiszólásokat!
Ne legyetek irigyek a kismamákra,mert lehet,hogy pont a Ti intézetetekbe járt,hogy legyen pocakbabájuk.Nővérem egy nappal volt fiatalabb terhes a 2.terhességemnél,keresztfiam megszülethetett 93.márc.-ban,nővéremet kitolták szülés után és nem gyözött elnézést kérni...mert Neki sikerült...és elmesélte,hogy egész szülése alatt Rám gondolt,és a legelső kérése az volt,hogy Én megfoghassam a fiát.-és együtt sírtunk!Szóval senki sem tehet arról,hogy könnyen megy a gyermekáldás...Õk is sajnálják,hogy Nekünk nem....de nem tehetnek Róla!-ezt saját példámból tudom...és minden vetélésemnél,még jobban kivolt borulva a tesóm...
Férjes dologhoz meg csak annyit írnák....unják a kötelező babára koncentrálást és persze,azt,hogy elveszítik elsöbségüket a mindennapokban,mert a téma mindig csak az...és el kell fogadni Õket így,mert Õk is akarják a babát,de nem tudják megfogalmazni...mint egy nő...Õk kemények!-és persze ott vannak a kollégák...akik csak ugratásnak vélik a gunyos megjegyzéseket,pedig az véresen komoly!Nállunk férjem kollégája tette a megjegyzéseket a kiskatonavizsgálatoknál....na és kinek lett ugyszintén inszemes fia...igen Neki,na akkor elnézést kért a férjemtől!
Na befogom....bocsi,hosszú lettem...
Vannak fölös szurijaim ha valami kéne szoljatok-hátha van olyanom!
kandi72
Budapest III. kerület

Kép
Kép

wish

DidotKép
Hány beületetésed volt eddig?

AndiKép
Már egész lábformája van a lábadnakKép

A kimamaákhoz még annyit (lehet már írtam): A házban ahol lakom egy másik lány is lombikozik és mi is néha irígykedtünk a házban lévő kismamákra. Aztán kiderült egyszer hogy az egyik kismama szintán lombik babákkal terhes, és elötte volt több inszeme is. Szóval tényleg soha nem lehet tudni.

wish

Sziasztok!
MA azt hiszem én is csak a megjöttösök táborát gyarapítom, pedig "olyan álterhes voltam"!!!!!!!!!, de már rózsaszínezek!, csak hogy bővítsek a színskálán!

Noémi kesergős napjám jutott épp eszembe, hogy megírjam neki, hogy milyen jó és mindenkinek mennyivel könnyebb, ha férjek-párok mellettetek vannak és a sikertelenség után ők is ugyanúgy fel kell, hogy készüljenek veletek egy következőre. És mennek!!!!!!!!!!!!!!! Ez szuper!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Adjon erőt nektek az ő erejük is!

Én a fogorvosnál és sebesülésnél elájulós férjemet bevittem az első szülésre. Képzeljétek, az anyósom szinte nagyobb dolognak tartotta, hogy bent volt mint... na aztán később kiderültek mikor voltak bent a gyenge pillanatai. Másodszorra el kellett utaznia és 3héttel korábban megszültem. Reggel arra ébredt Németországban, hogy szülök. De a sors fintora, hogy a tévében épp egy szülőszoba jellegű műsorra kapcsolt véletlenül...

Saci, már tettem neked félre reszketős napjaidra egykis zsemlét tejecskével!!!!!!!!!!
Viccen kívül lenne azért megint egy természetbarát és nőbarát kérdésem. Milyen dezodort lehet használni? (A vattás epizódok után bocs, hogy megint kérdezek, de a mell egészsége sem mindegy!)

Babcsi, szupi, hogy vidám vagy!

Wish, már nem zavarnak a cérnácskáid?

Kép
Kép
Kép
amica

Wish
Aha ...van lábam újra!Kép
Szoktam olvasni a Dévaist,tudod Én is hozzá jártam anno!és tudok Enigmáról-Farkasok stb!
na pusza-gyogyisugi a cérnáidra:Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Wish
Aha ...van lábam újra!Kép
Szoktam olvasni a Dévaist,tudod Én is hozzá jártam anno!és tudok Enigmáról-Farkasok stb!
na pusza-gyogyisugi a cérnáidra:Kép
kandi72
Budapest III. kerület

-nagyon rossz a babanet....ezer év egy üzi és akkor is hülyeségeket ír be............most meg 2x kétféleképpen küldte el........
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok Lányok Kép
Még nem olvastam vissza, de majd bepótolom.
Szóval, most jöttem meg BMC-ből. Reggel levettek egy csomó vért, volt UH. Aztán meg meg kellett várni az eredményt. Végülis minden OK., felírta SZ. ügynök a gyogyikból a dózisomat. Most szépen növesztem a tüszőimet, aztán majd legközelebb szerdán kell mennem UH-ra.
Puszi nektek!

Kép
Kép
szilva069

Szia Szilva!
Jó hétvégét, növeszd a tüszőket szorgalmasan!

Kandi, nálam is rosszalkodik a babanet, tegnap be sem engedett. Örülök, hogy "TALPRAÁLLTÁL"!

Kép
Kép
Kép
amica

Szilva Kép akkor hatalmas tüszőérlelő és növesztő energiákat küldök neked!

Barbival ti lesztek ebben a hónapban a befutók a BMC-ben!

De jó!

Pusz
Noémi

Íme:
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
KépKép
Vendég

Jaj, és szólj, ha kell majd a pregnyl, addig fussunk össze.

Puszika
Noémi
Vendég

Amica
Képmáááááááá igy is tudok estére!
Tünde!Okés,ráér az a magocska!köszi előre is!Kép
KépMINDENKINEK
kandi72
Budapest III. kerület

NOi
Meddig szüneteltek?Férjed is szeretne pihenni?
kandi72
Budapest III. kerület

Iza
Drukkolok neked, hogy a párod hamarosan belássa, szükséges a vizsgálat az ő részéről is. A lányok itt már mindent leírtak, biztosan segít majd neked ebben, hogy értesd meg a pároddal a dolgot. Persze az is tény, hoyg erőltetni nem szabad. Tavasszal én is úgy voltam a párommal, hoyg még nem akarta a vizsgálatot. Aztán eltelt pár hónap, és még mindig sikertelenek a próbálkozásaink. Most már szó nélkül belement, és hamarosan sor is kerül rá, 2-3 héten belül. Írtad hoyg magánrendelésre mennétek. Hol találtál ilyet? Én a napokban találtam a neten, hogy a Veress E. u. 2-ben van ilyen hely, és ott csak a pasik vannak, nem meddőségi részleg, ahol párok állnak sorba. Kíváncsi vagyok majd mennyibve kerül a vizsgálat, mert nekem e-mailben nem adtak pontos felvilágosítást. Csak hoyg kérjek időpontot és fél órán belül kell beérni az anyaggal.

Tündi
Vendég

Wish

Most látom, hogy a ciklus hosszát nem írtam meg. A gyogyi előtt 28 nap volt rendzsresen. Most pár hónap után 27-29 nap. egynelőre írjuk ezt, aztán majd csak kiderül, hogy hogy áll be. Köszi szépen...

Amica

Muszály vidámnak lenni, én is mindenkinek ezt mondom aztán pont épn mutassak rossz példátKép
Küldöm a piroskaűző farkast!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Azért még ne add fel!!!!
Kandi
A lábad egész szép már...küldök még gyogyi energiát:+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép

KépKép
babcsi

Szilcsibe

Ezek jó hirekKép!

Küldök sok tüszőnövelő energiát:++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++t üszőknőjjetek, tüszőknőjjetek,tüszőknőjjetek,tüszőknőjjetek,tüszőknőjjetek,tüszőknőjjetek,tüsző knőjjetek,tüszőknőjjetek,

Kandi
Jó hétvégét és gyógyulgass, hogy táncolhassKép

Kép

KépKép
babcsi

A babanet tényleg elég furi mostanában...nekem is össze vissza küldi vagy nem küldi az üziket...

Kép

KépKép
babcsi

Babcsi!
Na nem komolyan írtam,hogy táncolni fogok....de lehet...örömömben,hogy végre bele fog férni a lábam egy normális 38-as cipőbe!Energiákat elfogadom....küldök helyette babatapasztókat!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
na majd még jövök!KépKépKépKépKép
pusza
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Mostanában nem tudok jönni, de próbálom azért követni az eseményeket!
Írtátok hogy milyen sokat számít a kor, nos én 24 éves vagyok túl egy lombikon és nem akar jönni a baba... Vagy nem tudja hány éves vagyok? Kép

KépKép
jiny

Kandi

o.k. addig is hordjad a férjed cipőjét....hihihi.Kép

Kép

KépKép
babcsi

Jiny, tessék neki megmutatni a személyit!!!!

Babcsi, Kandi hahó!

Kandi, remek ez a lábváltás!

Babcsi, már nem kesergek! Piroska nagyon az erdőben jár, még talán pár szál virág a nagyinak, de jön! MAjd elviszi legközelebb a farkas...

Kép
Kép
Kép
amica

Babcsibe Kép
Köszi az "üszőnövelőket" Kép
Lassan már tényleg úgy érzem magam, mint egy tenyésztehén (csak a nyeszlett típusból) Kép

Tünde Kép
Örömmel olvasom, hogy megérkeztél a jólsikerült nyaralásodból! Látom újjászülettél! Kívánok neked tüszőnövelő szép hétvégét! Kép

Jiny Kép
Ez is csak azt jelenti, hogy nem statisztikai adatok vagyunk!

Amica Kép
Köszi az energy-t, rakom magamba!

Noémi Kép
Képzeld reggel 8-tól du. fél 2-ig voltam a BMC-ben. Nagyon hosszú volt. Már jó sokat vannak újra. Szerintem tartsd meg a Pregnyl-t, lehet, hogy kelleni fog még! Hűtőben nem lesz semmi baja!

Andi Kép
Látom szépen gyógyul a lábad! Addigis míg nem lesz tökéletes, küldök gyogyienergiát: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++
Remélem használ!

Sziasztok Lányok, jó hétvégét mindenkinek, én most lelépek.

Kép
Kép
szilva069

Szilcsibe (kicsi nyeszlet tipusú)Kép

pusza és jó hétvégét...

Kép

KépKép
babcsi

AmicaKép

Szióka! Nagyon helyes! Nem keseregni! legközelebb időben küldöm azt a fránya farkast!!!Kép

Kép

KépKép
babcsi

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?