Új privát üzeneted érkezett!

Szeretnék utánanézni, hogy hagyományos medicinával foglalkozó gyermekorvosok mennyit tudnak a Candidiasis-ról, mivel orvosolnák, vagy egyáltalán komolyan veszik-e...
köszi előre is:
psze
Névtelen
 


Az én személyes tapasztalatom az, hogy abszolut nem veszik komolyan, már csak azért sem, mert gyógyszerrel nem lehet kezelni. Ami gyógyszer lenne az a mellékhatésok miatt nem szedhetõ olyan távon amitõl a gomba elpusztulna, valamint ha a kezelés után újra cukrosat eszel, azonnal visszajön. Csak spártai (min. 1-2 éves) diétával lehet kigyógyulni belõle, és csak akkor marad meg az egészség, ha ezt a diétát az életed végéig folytatod. Én elmentem Bessenyei Odetthez (Candida Alapítvány alapítója) és ezt személyesen túle kérdeztem meg: mikor lehet abbahagyni ezt az iszonyatos diétát. "Soha", volt a válasz.

Én már feladtam a harcot.

Emese
emesemama (emesemama)
 


Akkor hogy lehet, hogy állítólag vannak gyógyult Candida-betegek is?!
Gyerekek is lehetnek Candidások? S ha igen, mitõl szaporodhat el egy pl. sokáig szoptatott, átlagos étrenden élõ gyerek szervezetében a gomba? Egy kicsinek is ilyen komoly diétán kell élnie?
Sok kérdés, ha tudsz, írj többet is, engem is érdekel!

Eszter
RebekAnna
 

 
 

Krónikus fáradtság, izületi gyulladás, cukorbaj - egyre több ismeretlennek hitt eredetû betegségrõl derül ki, hogy candidafertõzés is állhat a háttérben.

A Candida élesztõgomba normális esetben is megtalálható a szervezetben, gondot csak akkor okoz, ha aránytalanul elszaporodik és terjeszkedni kezd.

A fertõzés leggyakrabban a szájban, a bélrendszerben és a nemi szervek környékén jelentkezik, de leginkább csak akkor lehet észrevenni, mikor már egyéb testi és lelki tüneteket okoz. Ma még az orvosok is ritkán gondolnak egy panasz kapcsán elsõként a sarjadzógomba-fertõzésre, ezért ha felmerül a gyanú, Ön is kérheti ennek kivizsgálását. Hirtelen fellépõ szájafta illetve hüvelygyulladás esetén nagy valószínûséggel a Candida a bûnös.

A fertõzés terjedéséhez nagyban hozzájárulhat az antibiotikumok gyakori szedése, a fogamzásgátló tabletta, a stressz, illetve a terhesség, valamint a hormonháztartás egyensúlyának zavara. Az étrend is kiválthatja a gombák szaporodását, fõként a cukros és élesztõs táplálékok kedveznek a Candidának.

Elsõsorban az étrend és életmód hosszútávú megváltoztatásával lehet enyhíteni a tüneteket a rendszeres orvosi kezelés mellett. A cukor teljes kiiktatása mellett a friss zöldségek, a hal, a barnarizs, és napi legalább 2 liter víz fogyasztása segítheti a fertõzés fékentartását.
A szakorvosi kezelés mellett az aromaterápia gyorsíthatja a gyógyulást. Az illóolajokat belsõleg ne alkalmazza természetgyógyász megkérdezése nélkül, de a teafaolajos hüvelykúp, illetve az itt következõ fürdõolaj rendszeres, napi kétszeri használatával erõsíthetõ az immunrendszer, és gyengíthetõ a Candida-fertõzés.

Candida elleni fürdõolaj

Csepegtessen meleg vízzel teli kádba 6 csepp teafaolajat, 3 csepp eukaliptuszolajat és 2 csepp pacsuliolajat. Napi kétszer 20 percet töltsön az illatos fürdõben.

Ha bõvebben is érdekli a téma, ételkóstolóval egybekötött elõadást látogathat meg november 18-án vasárnap 17 órától Budapesten, a VIII. Puskin u. 4 szám alatt. Jelentkezni és érdeklõdni a 262-4057-es telefonszámon lehet.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Bocs, ha kicsit OFF, de TI használtok intim mosakodószappant?

Nem ártok vele többet, mint amennyit használok?
andrea (andrea)
 


Sziasztok!

Azt hittem meghal ez a topic....és nem is nézegettem errefelé, bocs!

Andrea,
intim mosakodószappan alatt a külsõ mosakodást vagy az irrogálást érted? Mert ha a külsõ mosakodást, akkor a világon a lehetõ legjobbat teszed magaddal, ha savas kémhatású intim szappant használsz. Én kb. 5-6 éve CSAK és kizárólag SÁBA INTIM szappant használok (atópiás ekcémám is van, és arra is szuper, mivel a savköpenyt állítja vissza, amit minden más, pl. "bõrsemlegesnek" titulált borzalmak tesznek tönkre) és mondhatom szuper! A kislányomat is CSAK SÁBA GYERMEKFÜRDETÕVEL fürdetem és eddig szuper! Ezzel árteni nem lehet.

Az irrigálásról már megoszlanak a vélemények, én mellette foglalnék állást, mert szerintem ami beteg azt kezelni kell, csak úgy "magától" semmi nem fog meggyógyulni.

Eszter,
én még nem sok gyógyult Candidást láttam, de Bessenyei Odett vagy Tóth Lívia mazdaznanos közéjük tartoznak.
Az iszonyatosan szigorú, soha meg nem szeghetõ diétával és Nystatynnal meg lehet gyógyulni. Nekem nem sikerült ezt tartanom, pedig évekig küzdöttem. Gyerek is lehet candidás, persze.

Én évekig kutattam az atópiás ekcémán okát, de ezekre a böjtökre sem múlt el, feladtam majd nagyon erõs pszichoterápiával kezelhetõvé tettem az ekcémámat/allergiámat. Ez is három évembe tellett. Pedig vérbõl tenyésztett Candidia pozitív vagyok. Orvosok hozzá sem tudnak szólni....amikor 7 évvel ezelõtt elmentem ahhoz a dokihoz aki a "Betegnek érzem magam, de nem tudom mitõl" c. könyvet lektorálta, és konkrétan rákérdeztem, hogy miért nem érdekel senkit a leletem, azt mondta, azért mert erre a betegségre jelenleg "nincsen kereslet". Szó szerint. Azt hittem ott ájulok el. Ez azt jelenti, hogy amíg a TB nem támogatja a Candida szerológiát vagy nem hozzák be a külföldi szereket támogatottan, és ebbõl nem tudnak milliószámra eladni, addig senkit nem érdekel az az egy-két hülye, aki candidásnak "képzeli magát". Kösz.

Emese
emesemama (emesemama)
 


Emese!

Ez röhely (és fájó, hogy igaz!!)

A Candida, mint gomba, nem csak úgy simán kapható el, hanem kitenyészik az emberben, nem? ez nem olyan, mint egy baci vagy egy vírus. Táptalaj kell neki. De egy ötéves (sincs) gyerek hogyan lehet már candidás? Olyan szörnyen táplálkozik? (nem is eszik sok cukrot, azt mondják egyik legfõbb bajnak). A lelkének sokkal roszabbat tennék szerintem, ha csak azért, mert egy vizsgálat kimutatta, hogy candida-túltengése {;)}van, de semmi komolyabb tünete, amit õ bajnak érez, nincs. Kemény a széklete, de ez a 15 hónapos, még szopó kicsinél is így van. Gyakran náthás, sokszor van mandulagyulladása, de hát oviba jár, 20 gyerek egy csoportba, és a többi csoporttal is összejárnak... És a mandulagyulladás amúgy is visszatérõ. Hogy mondjam neki, hogy nem ehet a többiekkel kenyeret? Itthon is külön kapjon mindent, élesztõ nélkül... (nem mondom, ha komoly lenne a baj, vagy 2 hónap után láttam volna változást..., csinálnám. De se jobb, se rosszabb.) És a boltban nem csokiért, nyalókáért kuncsorog, hanem Cerbonát és macimézet kér... Eddig azt hallotta, hogy ezek egészségesek.
Hát, én egyelõre hanyagolom a dolgot.
Felelõtlenség?
Eszter
 


Eszter,

Sajnos a rossz hír az, hogy egy 5 éves gyerek már bõven lehet Candidás. (Igen Candida van az emberben, és táptalajhoz jutva elszaporodik.) Nem csak a cukor a fõbûnös, minden ami savasít rontja a helyzetet: minden amiben van hús, tojás, ecet, tartósítószer, minden ami erõsen sütött-fõzött-rántott, fehér lisztbõl van, vagy sok szénhidrát van benne. Ezt csak egy életmódváltással lehet mind elkerülni, de apróbb lépéseket lehet tenni: pl. csak barna kenyeret enni, kevesebb húst/tojást/sót, sokkal több nyers zöldséget és gyümölcsöt, cukros dolokat nem inni, ilyesmi. Ezek már sokat lendítenek elõre. Nem tudom oviban ez hogy oldható meg....

Emellett immunerõsítõket kell szedni, pl. Béres csepp, és homeopátiával is érdemes kezelgetni, az biztosan nem árthat, és gyerekekre sokkal jobban hat mint felnõttekre!

Egyébként én csak a vérbõl/székletbõl tenyésztett Candidára hiszem le hogy van, mert ezzel a "fájdalommentes" allergén vizsgálattal nekem is csinálták, de minden negatív lett. Ezek után elmentem a magánlaborba, ismét kifizettem egyetlen candida-szûrésért 6000 forintot 3 évvel ezelõtt, ismét pozitív lett, majd visszakértem a másik helyen a pénzt, hogy "ennyit ér a mûszeretek".

Emese
emesemama (emesemama)
 


Emesemama!
A Candida Alapítványt hogyan lehet elérni?
Van valami ismertetõanyaguk, weblapjuk?
Üdv.
Malacka
 
 


Emese!

Köszi az infot!
A nagy gondom az, hogy amit írni szeretnék, az nem NET-téma. (Semmi komoly, csak személyes ellentétek...) VAn emiled, ahová írhatnék?

Eszter
 


Malacka!

Candida Alapítvány elérhetõségeirõl nem tudok, Bessenyei Odette az elnök, õ az aki felgyógyult a halál szélérõl (sajnos nemrég dobtam ki a telefonszámát). A Természetgyógyászat c. magazin szerkesztõségében, és egyéb term.gyógy.-bio körökben biztosan tudják hol lehet elérni! Nem is tudom, hol olvastam róluk egy hosszú cikket mostanában....

Eszter,
emailem: sziniemese@axelero.hu
De nem tudom, tudok-e segíteni, én már évek óta feladtam a görcsölést azon, hogy születésem óta "beteg" vagyok, mert tíz év küzdelem, a 200-dik féle fakír diéta és terápia után beleõrültem a gondolotába, hogy soha nem fogok meggyógyulni és bármikor visszaeshetek.

Emese
emesemama (emesemama)
 


Sziasztok!

Bessenyei Odette elérhetõségei:
386-9708
budapesti telefonszám (otthoni)

Candida@webexpress.hu
www.webexpress.hu

Megjegyzés: nagyon kedvesek õ is, a férje is, rengeteget segítenek, ha kérdezel. Nem szeretnék senkit nyomasztani a saját kálváriámmal, csak annyit, hogy az õ könyve alapján tértünk át egy új életmódra - és látszanak már a nagyon pozitív eredmények. Szívesen megosztom az érdeklõdõkkel az átállás nehézségeit is, meg a sikereit is. (Nálunk két felnõttet és egy ötéves, meg egy nyolcéves kisgyereket érint a dolog.)Gyógyulást mindenkinek!

Galeva
 
 


Sziasztok!
Azt mondjátok meg nekem, miért éppen a Nystatin. Mindenki elavult szernek tartja ( mármint az általam ismert orvosok).
Azzal vágnak vissza, hogy ennél már van sokkal korszerûbb szer is, amit nem kell ilyen hosszan szedni.erre nem tudok mit mondani...
ss
 


Sziasztok!

Olvasgattam itt a leveleiteket és én is azon gondolkozom, hogy candidam van-e. Elég sokszor volt már hüvelyi fertõzésem, de állandóan clion-d 100-as kúpot kaptam, sokszor van torokgyulladásom tehát elég gyakran szedtem antibiotikumot. Hallottam, hogy még a depresszió mögött is lehet ez az iszonyú betegség. Tehát általában menstruáció elõtt tapasztalom és a vérzéssel kitisztul majd kezdõdik minden elõrõl. A párom is elkaphatta mert iszonyú alhasi görcsei voltak mikor nekem gombám. Elmentem az orvoshoz, levette a kenetet és finoman megemlitettem, hogy szeretném megnézetni van-e candidám. Mikor visszamentem azt mondta szinte teljesen negativ a lelet. És mosolygott. Vagyis menjek már. Ennyi. De nekem ez nem elég. Ugy érzem az orvosok már nincsenek elkötelezve a hivatásuknak, és nem foglalkoznak a beteggel. A tablettát beszedte a párom és jobban lett. De akkor mi a megoldás. Nincs sex? Vagy állandóan utána kezeljük magunkat? Hát ez undoritó? Nem beszélve arról milyen kellemetlen a betegség maga. Az ember alsónemüje foltos és a szaga sem kellemes. Én már csak túrónak nevezem és roppant zavarban vagyok. Köszönöm, hogy meghallgattatok!


Kriszti:
Kriszti
 


Sziasztok!
ss! És konkrétan nem mondták esetleg, hogy mi az ami a Nistatinnál korszerübb? Egyébként állitolag ki fogják vonni a forgalombol.
Én ugyan még gyogyszert nem szedtem a candidámra, csak természetes szerekkel meg diétával probálkozom.
Kriszti! Természetes hüvelykupokkal, irrigálással nem probálkoztál még? Nekem sokat segitett. Meg most hallottam valami sokristály krémröl, ami pár nap alatt kiölte a lány hüvelygombáit. Azt majd most akarom én is kirpobáni.

üdv
 
 


Szia Mucca Jucca!

Írnál konkrétabban is errôl a sókristály krémrôl?

Margaréta
margaréta (margar&
 


Szia margaréta!
Még nem tudok rola konkrétabbat, van egy cimem ahol kapni lehet. 18-án nyilik a bolt, pontossab átköltöznek.
cim: 1149.Bp. Angol u. 63.
Tel: 422-0666 v. 422-0667

ára: 550.-Ft
Ha te elöbb vennél esetleg, ird már meg légyszi, hogy szuperál.

üdv
Mucca
 
 


Egy egész érdekes oldal
[url=http://tar.hu/frameset.phtml?path=/candida" TARGET="_top]http://tar.hu/frameset.phtml?path=/candida[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Kedves Mucca Jucca!

Az irrigálást régebben csináltam, még most is megvan a flakonom, de legutobb ez az orvos pont az ellenkezõjét mondta, vagyis ne irrigáljak. Hüvelykúpot használtam, de ez csak átmeneti megoldás. A kérdésre, hogy mitõl van és miért nem irtható ki végleg nem kaptam választ. Te illetve akik irnak konkrétan tudjátok, hogy ez a betegségetek van??
Annyi mindent lehetne errõl beszélni, és lassan lehetne errõl is olyan felvilágositó órát tartani mint az aids-rõl.
Szóval ha többet tudsz légyszives ird meg.
Köszi: Kriszti
Kriszti
 


a candida sajnos nem gyrekjáték. most vettem meg Vigyázz a Candida fertõzz, és az Étekezési javaslatok kandida betegek részére c könyveket Boldog Gizella irta , ajánlom mindenkinek.
sajnos a nõknél meddõséget okozhat és okoz is, nálam a lombik beültetése elõtt nem csinálták meg ezt a vizsgálatot majd mikor bekövetkezett a vetélés és kértem az orvost a szürésre majd kiderült hogy bennem van , jelen van mely vetélést is okozhat, nagyon csodálkozott pedig ez egy drága beavatkozás mondta, gyogyszerek szedését követõen lett jo eredményem, de a tüneteket figyelembe véve ezt soha nem lehet kiirtani a szervezetböl.
természetesen több lombik beültetés nem sikerült,
kérdezem én mi a drága és veszélytelen, mert maga a lombik beavatkozás mindkettõt kimeriti, és az ember mikor már mindenre képes hogy célt érjen anyagi erején felül is nincs dárga és olcsó.
jmagdi
 


nekem is antibiotikum szedese utan jott elo gombas fertozes, amit fogfajasra irt fel az orvos. Hihetetlen volt, meg az is fajt, ha furodtem, a ferjem meg kiviragzott, mint a rozsa. Le voltunk dobbenve.
Ezek utan nagyon nehezen szabadultunk meg a problematol, sot ha nem hasznalunk ovszert, azonnal visszajon. Igy csak ovszerrel merjuk megkozeliteni egymast, ami mar nagyon kellemetlen. Elozoleg csodalatos szexualis eletunket azert megkeseritette ez a candida.
Viszont igy panaszmentesek vagyunk.
Persze kremeztem azota parszor(mindig amikor mar elbiztuk magunkat es lemondtunk a kondomrol). Ferjem sosem szedett erre gyogyszert, szerintem ez lehet az ismetlodes oka.
Ferjemnel- orvosa szerint- minden rendben van, nogyogyaszom szerint en is. Akkor mi lehet az oka, fogalmunk sincs. Most elertuk, hogy ferjem kapott beutalot az urologiara, hatha mondanak valamit.
candidarol
 


Gombás fertőzést állapított meg nálam a nőgyógyász június végén. Kúpot, tablettát és krémet írt fel. Most újra előjött, de sokkal enyhébb tünetekkel. Csütörtökön megyek a dokihoz, megkérem, vegyen mintát, és derítsük már ki, hogy mi a fene ez. (Júniusban a véleménye az volt, hogy az óvszer okozhatta /síkosított, spermicid/ a problémát. Azóta nem használtuk...úgyhogy az nem okozhatta.) Azért is vagyok letörve, mert pont most tervezünk babát, de hát ilyen "nyavalyásan" nem szívesen teszem.
Pippo
Pippo
 


Kedves Pippo!
Nem elég a gyógyszert bekapkodni, ki kell egészíteni megszorító étrenddel is. Sajnos ezt az orvosok ekfelejtik közölni! Az óvszertől nem lesz gomba, viszont a szoros bugyitól, harisnyától, sőt a spermától is előjöhet (a lúgos kémhatás miatt).
Írjatok ide!!!
Szöszke

Kép
 


Sziasztok lanyok!

Elne meg ez a topic? van aki ide irna nekem? Nekem most delult ki, hogy candidam van, de nem is igazan tudom, hogy mit tegyek, mert olvastam, hogy valaki meggyogyult, valaki nem. Erdemes belevagni??? Nekem vegulis nincsenek olyan nagyon borzalmas tuneteim, csak az az egy erdekelne, hogy babat szeretnenk, mar 2.5 eve, es hat nem tudom, hog akkor igy most csinaljuk, vagy most inkabb ne is probalkozzunk?
Es a ferjemnek is kell csinalnia????

koszi

dodo

KépKép
Kép
 
 


Mindig megdöbbent, milyen sok Candidás beteg van! :-(
Ilyenkor újra és újra szerencsésnek érzem magam, hogy én csak 3-4 hónapig szenvedtem tőle.
De talán még szerencsésebb vagyok amiatt, hogy a súlyos mellékhatásoktól mentes szintetikus gyógyszerek, pláne további gombásodást okozó antibiotikum-kezelés helyett (mert ilyet is hallottam már, és dobtam egy hátast a doki szakértelmétől, hogy gombára antibiotikumot írt fel... ugyanis elsősorban az okozza!) növényi, természetes termékekkel és laktobacillusok + bifidobaktériumok millióit tartalmazó pici apró kapszulával egy hónap alatt sikerült teljesen meggyógyulnom!
Nem akarom reklámozni, ezért nem publikusan, de ha érdekel valakit, ímélen persze szívesen megírom:
arkangyalka@freemail.hu


Arkangyalka!

"Milyen sok candidás beteg van....."
Mindannyian candidások vagyunk. Kivétel nélkül. Ez a gomba ugyanis az emberi flóra része, ugyanúgy, mint a néha súlyos bélfertőzéseket okozó E. coli, és a fogszuvasodást okozó Streptococcus mutans ( a fogszuvasodásban egyébként az általában egekig magasztalt Lactobacillus törzsek is komoly szerepet játszanak: ők állítják elő azt a savas közeget, amiben a többi baci már jól érzi magát!!!).
Nem lehet tőle megszabadulni, mert akár egy kézfogással visszaszerezheted bárkitől!
Tarthatsz kőkemény diétát, nem fog elpusztulni, csak lecsökken a száma és nem okoz tüneteket.
Az, h. ennyire előtérbe került az utóbbi időben, részben az antibiotikumok esztelen alkalmazásának, részben a fogamzásgátlók elterjedésének köszönhető. Meg persze "divat"is lett! :oops:

Én évekig szenvedtem tőle 14 éves koromtól, uszodában szedtem össze, már mindenféle kenőccsel kezeltek, de semmi nem hozott tartós javulást! A szexuális életem is abból állt, h. szinte minden együtlétet követően előjött a gomba, kezeltük 3 hétig (páromat is), elmúlt, végre együtt lehettünk, erre utána megint előjött.
Aztán a nőgyógyászom felírta a Diflucan kapszulát.
Hát az maga volt a csoda! Egy kapszula és megszűntek a problémák. :D
Aztán jött egy takonykóros időszak. Megpróbáltam megúszni antibiotikum nélkül, de 5 hetes kórság után arcüreggyulladásba torkollott a dolog, úgyhogy muszáj volt antibiotikumot bevenni. Erre előjött a gomba. Diflucan. Gyógyulás.
Aztán a következő antibiotikum után már nem volt elég egy kapszula. Később már úgy oldottuk meg, h. mielőtt elkezdtem szedni az antibiotikumot, bevettem egy Diflucant, majd amikor abbahagytam, bevettem mégegyet.
De nemsokára már ez sem volt elég. Jött a Klion D-100 plusszba, meg Canesten stb. :evil:
Végül más okokból abba kellett hagynom a fogamzásgátlót.
Eljött a takonykóros időszak (eü.-ben dolgozom, így nincs menekvés, tutira összeszedem előbb-utóbb!), jött az antibiotikum.
Meg a meglepetés: nem jött elő a gomba! :D
Utána elmentünk fürdőbe. Most sem jött elő a gomba! :D
Közben indult a babaprojekt, rendszeres szex ellenére sem jött elő a gomba! :D
A szülés környékén én is és a babám is kaptunk antibiotikumot (császármetszés volt). Nálam nem okozott gondot. De a kisbabámnak 6 hetesen kijött a szájpenésze (ezt is candida okozza!) :( Azóta sikerült megszüntetni pyoctaninos ecsetelővel, de ez is azt mutatja, h. a gomba ott lapul mindenhol, és ha a körülmények kedveznek neki, akkor elszaporodik.

Szerintem nálunk nőknél sokat ront a helyzeten a fogamzásgátlók szedése, de biztosan nem használ az antibiotikumok korlátlan alkalmazása ill. a fokozott cukorfogyasztás, mint civilizációs ártalom!
Viszont a candidadiétával kapcsolatban annyit azért hozzátennék, h. bár én nem alkalmaztam, de olvastam róla és úgy tűnt, h. a candida kiirtására ugyan nem alkalmas (csak a kedvezőtlen körülmények miatt lecsökken a kórokozók száma, de nem eliminálhatók teljesen!), ugyanakkor hosszantartó alkalmazása kiválóan alkalmas hiánybetegségek kialakítására.
Persze célszerű a cukorfogyasztást visszafogni, fehérkenyérről áttérni a teljeskiőrlésű kenyérre, de a se hús, se tojás, se sajt, se gyümölcsök (alma, körte, banán, barack, szőlő se!) betartása nem hiszem h. hosszabb távon ésszerű lenne!
(Sajnos találkoztam már olyan beteggel is, aki egyszerre csinálta a candidadiétát, meg mellé még vmi "méregtelenítést" is. Közben meg 6,5 fölötti volt az éhomi cukra, ami már régen cukorbetegség, de ez a természetgyógyászának nem tűnt fel! Holott ez simán okozhatta a tüneteit, amivel felkereste!)

A hozzászólásomat nem vitaindítónak szántam! Csak a téma egy aspektusára szerettem volna felhívni a figyelmet (mármint, h. nem irtható ki a candida, se candida diétával, se Nystatinnal, se Diflucannal!!!) Ledorongoló hozzászólók kíméljenek! :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
 


Szia Ramboka :)!

Vegul kiderult, hogy mitol mult el a baj?
A Diflucan, stb kapszulanak nincsenek nagyon durva mellekhatasai? Es tenyleg elmulhat a baj egyetlen egy kapszula beszedesevel?

Lamisil kapszularol olvastam, hogy mellekhataskent az ember nem erez izeket egy ideig :shock:

Es fel tudna vilagitani valaki, hogy mi az irigalas?

Köszi!

Napsi
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó