A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Sziasztok! Írta valaki korábban, hogy befektet egy kis manit. Mibe érdemes? Nem tud valaki tippet adni? És a Postahozamőrt nem ismeritek?

Köszi!

Pólya: ettől tartottam. Mert én se lelkesedek az ötletért, de a rokonok el vannak ájulva, hogy milyen szép, meg nem sok embernek lesz ilyen (az tuti) stb... És most itt van, a látogatók meg jönnek majd, és nem lesz a gyereken a pólya. Vagy lehet, hogy ráfogom, hogy nem szereti. Kép Hüha lesz még mivel rónom a köröket.... Kép Dehát az én gyerekem, és abba öltöztetem, amibe én akarom!! Kép
mkatus

Katus: ez igy van... abba öltözteted amibe akarod. Majd meglátod, hogy jó vagy nem jó. Én ntem tudom, mert sosem volt ilyenünk. Lényeg előre ne parázz azon, hogy ráadod vagy sem.... majd lesz ahogy lesz. Ez lesz a legkisebb problémád szerintem.

Látom a torna jó volt, remélem legközelebb mi is tudunk menni. Bár igen sok helyre kaptunk beutalót. Nem is tudom, mikorra tudom ezt mindent végigjárni. Labor, ideggyógyászat, csipő, dévényanna stb... szal van program.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

BEJUTOTTAM!!! Egy nagyon populáris órára. YES!
Majd egyszer visszaolvasok ittenség, addig is remélem, mindenki jól van.
Cupp: neet
PS: Gigi, használhatjuk a cuppot, vagy levédetted? Kép
neet

Katus: Nekünk van pólyánk. Kapta a csaj. Nyári baba, sosem volt benne, de nem mindegy? Pénzt kiadni nem kell rá, és nem lesznek állandóan ott a rokonok, miért parázol ilyen apróságokon?

Ildi: Sajnos, ha letapadás van, azt tényleg elég brutál "kidolgozni", felnőttnek is fáj. Viszont minden alkalommal kevésbé fáj, és tényleg hasznos, ne add fel! Egy pár alkalom, és ha Timi rájön, hogy neki jobb lesz tőle, akkor nem fog ennyire sírni. Ha abbahagyta volna a gytornász, többet ártott volna. Tudom, hogy kegyetlenül hangzik...
Meg aztán a te feszültséged is érzi a lányod, azért is lehetett érzékenyebb. És ha tudok valamiben segíteni... hisz tudod, mi mind veled vagyunk!

Johi: Nincs lefagyasztva tejed? Ha van, próbáld ki sztm, hogy este megpróbálsz adni neki, ha elfogadja, tényleg éhes még, és kell a hozzátáplálás. De szvsz kérdezd meg a védőnőt, nincs-e olyan anyuka a körzetben, akinek sok a teje. (Én most adok egy itteni csajnak az enyémekből)

Ada: Köszi a tornát Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Ada: A keringő-relax zenét át tudod írni nekem? Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Ildi, sajnalom, hogy nem emlitettem a multkor meg a dolgok ezen reszet ( - fajdalom ). Kép Talan felkeszulhettel volna ra lelkileg!
Valoban iszonyu fajdalmas lehet, a noverem kislanyanak a talpaban benne maradt a gyogytornasz (rovidre vagott) kormenek a nyoma - fel kellett tepni a letapadt izmokat. A baba csatakosra izzadt a 25 perc alatt, es a vegen teljesen elalelt. Vele egyutt sirt az anyukaja is.Kép
Hidd el, el fogja felejteni!!! A noverem kislanyat kb. 14 honaposan vittek a kezelesekre, mostmar ket es fel eves es semmire sem emlekszik! Viszont tud jarni!!!
Az NLC-n van Deveny-modszeres topic, lehet hogy erdemes volna benezni, hiszen olyasmi gondokkal kuszkodonek, mint te!
Szoval kitartas mindkettotoknek! Tudom, hogy nem konnyu...KépKép

Moos, megy a mail, apa irja majd meg, mert o az okos.Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Johi!
Mennyi pisis/kakis pelusa van Fanninak? Pisiből állítólag 6x30 mili kell legalább, kakiból napi egy,de ha a pisi megvan,akkor az sem fontos.
Doni is nagyon keveset hízik mostanság, de jó kis súlyos pelusai vannak, napi 2 kakija, ha ébren van vigyorog, dumál, jár keze lába...szal nem úgy néz ki, mint aki éhezik, így nem parázok...és ez hülyeség, hogy rögtön elrendelik a tápit, egy normális doki ilyenkor azt mondja, hogy szoptass sűrűbben. Ja, Doni viszont nem is engedi, hogy sűrűbben etessem meg, s mindig ő hagyja abba a szopit és még érzem, hogy tudna még enni, tehát ez is jelzi, hogy ő annyit eszik, amennyi elég neki ...Szerintem este próbáld ki a láncszoptatást: adj neki fürdetés előtt is, aztán fél óra múlva fürdés, majd utána megint, és ha esetleg még nem alszik el, akkor mégegyszer...

Bogáka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Oxi: engem érdekelne babamasszázs...Johi

Kép
Kép
johanna1975

Nagyon arik vagytok! Nem is tudom mit csinálnék nélkületek! Most szent a béke, aztán majd meglátjuk!

A módszerrel kapcsolatban: nem vagyok biztos benne, hogy tényleg szükséges ez Timinél! Furcsa, hogy a kerületi ideggyógyász, ahol 2x voltunk csak tornáztatást mondott, és hogy szerinte nem lesz semmi gond! Most meg ez a Dévényes gyógytornász itt mindenfélével riogatja az embert! Akkor most melyik igaz? Melyik nem ért a munkájához? Meg az is megfordult a fejemben, hogy a gyógytornász esetleg csak azért mondja, hogy fontos járnunk, mert ugye magánba mennénk hozzá maniért! És tényleg muszáj az ájulásig kínozni a gyereket, úgy hogy közben meg sem nyugtathatom? Nem tudom, hogy kibírom-e még1x! Egyelőre azért van lelkiismeret furdalásom, hogy hagytam, hogy megkínozzák!Kép
ildi76

Ildi: ha az ideggyógyászt azt mondta, hogy minden rendben ráadásul kétszer akkor szerintem ne aggódj. Az nem szép, hogy riogatják az embert. Hát nem könnyű dönteni, látom nálunk is ez lesz a helyzet. Mi is megyünk ideggyógyászhoz aztán irány a dévényesek... Az ideggyógyász milyen? Õ rendes? mert a hangja egy kicsit mufurc volt.
A kínzás miatt ne legyen lelkiismeretfurdalásod, Oxi is leírta, hogy ez ilyen. Dora pedig, hogy nem emlékeznek. És ha most már mosolyog és olyan mint szokott, akkor semmi baj. Szóval ne parázz...

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Johi!

Köszi! Csak akkor most nem tudom, hogy melyik igaz! Kinek higyjek?
ildi76

Bogárka: Fanni is pisil sokat és kaksózik is. Szerintem Õ ilyen alkat. Én is pici babuci voltam és nehez nőttem és most sem vagyok egy debi. Bár Te kisebb alkat vagy és látod a gyerkőcöd mégis jobban gyarapszik. Olyan nehéz dolog ez. Nálunk is Õ hagyja abba a szopit, bár van, hoyg reklamál, hogy kevés... de akkor ráteszem újra és úgy szopizik. De mondjuk 3 óránként kér is enni. Most gyorsan meg is etetem bár még csak két és fél telt el. Mondjuk valóban nagyon pindur a gyerekem, mert még csak 4560 és már 3 hónapos lesz a héten. Szóval messze az átlag alatt jár. Sajnos.... nem tudom mitévő legyenk. Most megfogadom a láncszoptatásos tanácsot. De mondjuk annyira rosszul nem élem meg, ha tápot kell neki adni, de jobb lenne ha nem. És Õ is csak napi egy tápit mondott. Szal mag meglátjuk.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Johanna!

Szerintem sem vészes az a napi egy tápi! Ez a láncszopi tényleg nem rossz ötlet, aztán a tápi lehet, hogy nem is kell már majd Fanninak, mert jóllakik!
ildi76

Lányok: egy bébinek mennyi a testhőmérséklete normálisan? meddig nem gáz? most 37,6 ot mértem popsiba. Ha abból levonom a fél fokot az 37,1 az normális egy ekkora babucinál? vagy azzal már valamit tenni kell? Köszi Johi

Kép
Kép
johanna1975

38-ig normális.

KépKép
oxigen
Györköny

Ildi,
A "hagyományos" orvosok és a Dévényes módszer nem mindíg férnek meg egymással, kb. olyan mint a homeos orvos és a hagyományos orvos közötti ellentét.
Én a Dévényesnek hittem / hiszek / hinnék.
Minden alkalommal jobbb és jobb a helyzet, mert egyre kevesebb letapadás van, Brúnó is sírt, nagyon sok anyuka is végig sírja a kezelést.
Én sem voltam biztos a dologban, de amikor beszéltem hasonló - de inkább azt mondom, hogy sokkal komolyabb problémás - cipőben járó anyukával úgy döntöttem, hogy megyünk és majd meglátjuk, ha nagyon nem javul a síráshelyzet akkor majd ismét átgondolom a dolgot, nem kellett, mert javult a helyzet.
Az nlc-n van külön topikjuk, nagyon sok dolgot tőlük kérdeztem, láttam képeket a javulásról, szerintem érdemes bekacsolódni, kérdezgetni, ők "szakemberek" ebben a kérdésben.
http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?forumid=27303
zsebi2004

Zsebi!

Neked is köszönöm a megnyugtatást! És Ti kihez jártatok és meddig? És Nálatok is úgy volt, hogy közben meg sem nyugtathattad Brúnót? Mert nálunk a gyógytornásznak eszébe sem jutott, hogy egy kicsit odaadja nekem megnyugtatni, holott már Timi lila volt a sírástól és öklendezett! Annyira kegyetlennek tűnt! Brúnónál is hipotonia volt a gond?
ildi76

Ildi,
Én mindenáron a központba akartam vinni, és ott a Dévény Anna nézte meg, és a helyetteséhez lettünk beosztva, Izsák Katalinhoz. Nagyon kedves, gyerekszerető, Brúnó akkor kb. 3-4 hónapos volt és a Kata mindíg odaadta amikor már nagyon ki volt akadva a Brúnó, hogy nyugtassam meg, szeretgessem meg. A feje lógott jobban mint ahogy kellett volna, szakkifejezéssel kiflizett, teljesen ki tudta tekerni a fejét miközben a hátán feküdt.
zsebi2004

Ildi!
Örülök, hogy rendeződtek a dolgok a pároddal!!!
Remélem Timivel is megoldódik a dolog, tényleg nehéz úgy, hogy mindenki mást mond.

Holnap ki jön még a Mayába? Mi megyünk!
Ja, és vettem zörgős könyvet, az Alexandra könyvesboltban volt, remélem ez ugyanaz a fajta, mindenesetre Emma imádja olvasgatniKép

Na megyek, megnézzük ma az Ocean's twelve-tKép

Ja, Recca, én tökhülye vagyok, utólag jutott eszembe, hogy a Móriczig simán elhozhattalak volna, igaz gyerekülés nélkül elég gázos (veszélyes és meg is büntethetnek), de ha gondolod és azért vállalod, jövő héten szívesen oda és vissza is viszlek. A Móriczig azért könnyebben beérsz, innen meg 10 perc autóval!

Kép
Kép
manoka11

Johi,
Dóci 3 hónapos korában kb. 4400g volt, és láthatod, él és virul Kép ugyanaz volt, mint Bogárkánál: kaki+pisi rendesen, szopi 3-4 óránként, éjszaka aludt (és én nem keltettem), ha ébren volt, jókedvű volt. Szóval fel a fejjel!!!! KépKép

Ildi,
szegény Timi KépKép de ha muszáj, akkor szerintem is jobb most egy "kínzás," mint később egy nehézség mozgás közben.
Pároddal remélem minden rendben lesz!!! Itt vagyunk, ha bármi kellene.

vera
kisün

Ildi!

Én is azt javaslom,hogy NE hagyjátok abba a Dévény módszert.Oxi mint szakember leírta amit én csak laikusként tudok mondani,hogy ez a módszer lényege,hogy kézzel kell feloldani ezeket a letapadásokat.Biztos brutál látni Timit üvölteni de menjetek!Ha sajnálatból nem viszed avval csak neki ártasz!És az,hgy az ideggyógyász mit mondott egy dolog.Hidd el,hogy nem a pénz miatt talált gondot a Dévényes csaj.Sajnos nagyon sokan járnak hozzájuk,ilyet nem tennének!És ahogy Zsebi is mondta,alkalomról alkalomra jobb lesz.
No para!
Dora mondata csengjen a füledben:a nővere kislányának is fájt de legalább tud járni!

Apát meg tessék gatyába rázniKép

Pannát memutattam helyi szemész néninek.Nagyon öreg,nagyon unatkozós volt.Igy fogadott:"Na azt mondták neked,hogy kancsal vagy?"MOndom:Nem,váladékozik a szeme a gyereknek mert meg van fázva.Mit tegyünk?
néni:el van zárodva könnycsatorna
én:azt méár egyszer átmosták,most szerintem a taknyosságtól lehet gond
néni:ja,lehet
én:mit tegyünk?
néni:ad egy szemcseppet
én:és esetleg azért majd meg kell ismételni az átmosást?
néni:lehet.
majd jövő hétfőn megyünk vissza.

Juc
20170114224602

Kissün: de mennyivel született Dóci? mert itt az a lényeg, hogy nagyon kevesett hízott a születési súlyához képest. Õ most 4560 és 3250 grammal született. Éjszaka is kér enni, egyszer tud csak hat vagy öt órát aludni, egyébként sajna csak hármat. Tehtá azért sokszor kelek éjszaka és ezt szeretné dokinéni elkerülni. Mondjuk nekem már nincs bajom az éjszakai keléssel, mert tényleg tizenöt perc az egész. De Õ aggódik,hogy a görbe alját súroljuk és alultáplált. Hát valóban nem egy debella, de mosolyog, pörög ezerrel.

Ildi: Ti kihez jártok D.A.alapítványon belül? csak,h ogy tudjam, hogy kihez ne menjek. Irhatod mailban is persze.... És nem nyilatkoztál a helyi ideggyogyórol.....

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Juc: látom egy igzai szakemberrel volt dolgod. Ilyen alapon hozhattad volna hozzám is.

Dévényeseket el sem tudtam érni... sajna nehéz hozzájuk eljutni. Én is személyesen Dévény Annánál akarok vizsgálatot kérni, aztán meglátjuk mit mondanak. Én is félek tőle, hogy Fannibébi hogy fog ordítani, mert azt nagyon tud.

Ami viccesebb, hogy kell vizelet gyűjtenem, mert viszem vizsgálatra a kis pisikéjét. Megnézzük nincs-e valami baci a vizeletében. Hogyan kell egy bébitől gyűjteni, valakinek tapasztalat?

Ildi: a Dévényesnél csak azért érdekel a neve, mert fontos lenne, hogy meg lehessen nyugtatni, és mondom én eddig csak jókat hallottam, úgyhogy szerintem is jó lesz ez nektek is. Tudod majd a végén mennyire fogsz örülni, hogy Timi jól van. Bár most még szenvedés a dolog. Ne azt most jól leirtam, de k...a fáradt vagyok. Egyedül vagyok napok óta a gyerkőccel és ez bizony nagyon fáraszt. Kajálni is alig van időm.

Holnap elvileg én megyek és Mesi is jön savoyazni.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Ildi!
Dévénnyel kapcsolatban én is most olvastam egy másik topicon, hogy bizony nagyon fáj eleinte...de utána sokkal jobb!! Sztem is inkább a Dévényesnek higyj!!!! Még ha magánban is kell menni!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Igi ma kihányta sugárban a vacsorát...Kép aztán kapott még egy adagot, és most alszik! ugye nincs semmi baja??, ma 2x gurult le az ágyról, és koppant a feje, de az ágy max. 10 centire van a földtől...de akkor is rossz hallani..ugye nem attól hányt????????

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Johi!
Én is ilyen voltam, Petra se volt egy nagydarab sosem, ezt kéne látni az orvosoknak, hogy ha ilyen a család, akkor mit kell szekálni szegény mamát. Kép Egy alultáplált gyerek nem pörög!!! Kép
A napi egy tápszer valóban nem sok, csak tudod, hogy ez elindít egy folyamatot, és lehet, hogy pár hét múlva már nem napi egy lesz belőle...Barátnőm 4 hósan kezdte el tápszerezni a fiát, 6 hósan teljesen el is maradt a szopi. Jó oké, ez is valami csak épp teljesen feleslegesen volt az egész, ugyanis a második fia 16 hós most és még mindig szopizik, tehát nem vele volt a gond, hanem azzal, hogy a hallgatott a védőnője hülye tanácsára, hogy csak 3 meg 4 óránként etesse a gyereket Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Johi!
Ajaj! Pisigyűjtés Kép Elvileg gyógyszertárban kapható steril pisigyűjtő zacsi, amit rá kell ragasztani a gyerekre és akor abba folyik a cucc Kép Na nekünk folyt mindenhová csak oda nem ...de Petra akkor már 1 éves volt, így bementünk az üres kádba csupaszon és amíg ott játszottunk én folyamatosan ott tartottam alatta egy üveget...amilyen izgő-mozgó...képzelheted. Aztán vagy negyed óra múlva meg is lett az eredmény, de addigra már lezsibbadt a karom Kép
A kevés gyarapodás miatt nézik meg?

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Zsanci!
Szegény Bigi Kép Biztos nem a leeséstől hányt... ilyenkor olyan sokat koppannak, ha mindegyik hányással végződne, nem maradna bennük semmi...
Remélem nem lesz beteg és tudtok jönni holnap!

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Manoka, kosziKép nagyon aranyos vagy. de nem olyan veszes az ut: meg egy ora sincs (par perc hijanKép). ugyhogy, azt hiszem, jobb nem kockaztatni. a buntetest leginkabb...

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Ildi: örülök, hogy rendezdnek a dolgok
Zsan: szegény Bigi.....de nem hiszem, hogy a koppanástól hányt volna
ma ennyit bírtam írni
Jóéjt Lányok!
ada007

Szia Lányok!

Na most én is le vagyok maradva egy kicsit, de holnap megyünk mi is a majába.

Ildi!
Ha Johi közel lakik hozzád akkor én is, mert én a karcagban lakom. Szóval akkár csak sétára is, de talizhatunk.

Jucus! Ez a sztori beszarás. Nekem is van orvosi diplomám, az ecserin vettemKép ilyeneket én is tudok mondani nekedKép)))) Igazából ez nagyon gáz, hogy az orvostól úgy távozol,hogy "mi a f...nak jöttünk ide, ennyit én is tudtam."

Zsani!
Lilla is kihányta sugárba a kaját többször. Ez olyankor volt ha túl mohón evett, vagy nem igazán volt éhes és túlette magát. No para!
beetrix

Sziasztok!

Tápszer:

Marci fiam 4 hónapos kora óta eszik tápszert. A 3hós mérésig szépen gyarapodott, de aztán 1 hónap alatt mindössze 14 dekát hízott, dokinő aszitte rosszul lát. Próbaszopi is volt, 60 grammot szopizott (én otthon nem méricskélem a gyereket, azért kellett a próbaszopi).

Én sem vettem észre, hogy éhes a gyerek, mert ha sírdogált, mindig hamar meg tudtam nyugtatni, és ugyanolyan eleven volt, mint addig, kakival, pisivel sem volt gond. Még az is lehet, hogy többet mozgott az átlagnál, és sok kalóriát le is dolgozott. Mindenesetre abból, hogy utána egy hét alatt hízott 38 dekát, arra következtetek, hogy mégsem lehetett neki elég a tej, pedig igény szerint szoptattam, ha kellett, akár másfél óráig egyfolytában.

Minket is elküldtek laborba, pisit is gyűjtöttem zacsiba, de mondjuk egy fiúnál kevésbé bonyi. Kiderült, hogy vérszegény, más baja nincs, maltofert szed azóta is. Most sem egy díjbirkózó, 6,5 hónaposan 7 kiló körül van, örökmozgó, négykézláb "kutyázik", ebből a helyzetből leül, ami ilyen idősen nem rossz szerintem.

Én sem örültem a tápszernek, de annak idején, mikor engem is tápszerrecepttel engedtek ki a kórházból, ugyanez a dokinő bíztatott, hogy csak szoptassak, lényegében neki és a védőnőnek köszönheti Marci, hogy 3 hónapig kizárólag anyatejet kapott. Így akkor is elfogadtam a véleményét, amikor szükségesnek látta a tápszert.

Mivel a gyerek amúgy is vegyesen táplálkozott, 5 hónapos korában elkezdtem a hozzátáplálást, így fokozatosan csökken a tápszermennyiség. És a szopizás sem maradt abba, minden etetést szoptatással kezdek, mert minden csepp anyatej számít, és nagyon szeretek szoptatni. A fagyasztott anyatejet viszont nem ette, sírt, mikor az adtam neki. A főzeléket, gyümölcsöt magam készítem neki a biocuccokból, azon vagyok, hogy minél tisztább ételeket kapjon, de én úgy látom, a tápszerre is szüksége van.

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de szerettem volna érzékeltetni, hogy bár a tápszer nem feltétlenül jó dolog, azért nem az ördögtől való.
orsolka

Jó reggelt!

Zsanci!
Hogy van Igi? Remélem kutya bajaKép

Johi!
Te is nagyon vékony vagy, szóval valószínűleg Fanni is hasonló lesz. A láncszopi tényleg jó, én is sokszor csinálom, de Emma így sem valami nagydarab. Hétfőn volt 4 hónapos és 5330gramm.

Jucus!
Ezért tényleg kár volt elmenniKép

Recca!
Azért még beszéljünk a dologról, én tényleg szívesen viszlek! Majd jól elbújtok hátulKép

OFF: Két szőke nő beszélget a Hősök terén az egyik vezér szobra előtt :
- Milyen jó pasi! És oda is van írva, hogy 975-1023. Csak nem írták ki, hogy Pannon vagy Westel!

El, hajat mosni.

Kép
Kép
manoka11

Sziasztok!

Nekünk ma 3 hós oltás... Aki nem homeozik, tud valamit mondani? Láz lesz? Mi lehet még?
A védőnőnek, meg a dokinak nem hiszek... Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Jóóóóóóóóóóóóó Reggelt Lányok!

Elővettem ma a vasalót (ez nálam nagy esemény), hogy LH ruháit kivasaljam, de rájöttem, hogy nem tudok kanyarban vasalni.....értsd úgy, hogy a textilpelus még megy, de nadrág, ing, stb. már nagyon nem, azaz gyűröttebbek lettek, mint előtte voltak. Na, ezért nem szoktam én vasalni......kissé destruktív eredménnyel jár, ha nekikezdek. Meg lehet ezt tanulni? Vagy tehetség kell hozzá?

Ada, a tökbéna

Oxi: most látom......anyagzsepi nyolcréthajtva, szúrás, és megnyugtatás után AZONNAL praclira applikálva, darabolt harisnyával rögzítve.....ez tutter jó borogató módszer...mi 2 körül kaptuk szurikat, 5-ig a lábon volt a borogatás...semmi baj nem lett duzzadásügyileg.
Pusszancs, és az erő legyen veletek.
ada007

Johi: LH 3400-zal született, szombaton lesz 4 hónapos és olyan 5500 körül van....volt olyan hét, hogy 3 dekát hízott , és olyan hónap, amikor 'csak' 130 grammot (13 deka!!!!)és szerintem ő sem eszik többet egy étkezés alkalmával 70-80 grammnál. Nálunk a dokit és a védőnénit nem érdeklik a számok, hiszen ők is látják, hogy LH milyen vidám, mosolygós baba, állandóan vigyorog, jó kedve van, kaki, pisi van, örökmozgó, szóval no para.
Viszont te néha említed, hogy Fanni kicsit sírós.....ez ugye lehet alaptermészete is, meg az is lehet, hogy esetleg éhes....DE ezt csak TE tudod megállapítani, hiszen születése óta te fogod a jelzéseit, te ismered. Szerintem hallgass a megérzéseidre....és a tápszer valóban nem az ördögtől való, ahogy Orsolka mondta.
Viszont az természetes, hogy a tápitól jobban megindul a súlya, hiszen az jóval!!!! kalóriadúsabb, mint a cicitej.Ezért én úgy gondolom, hogy az, hogy a tápitól megindul jobban a súlya a babónak nem feltétlenül igazolja, hogy szükség volt rá. Szerintem. (Orsolka, ezt általánosságban mondom, nem azt értem ezalatt, hogy Marci fiadnak nem volt rá szüksége, mert ezt csakis Te tudod megállapítani, te vagy az anyukája.)

Oxi: átírom Neked keddre oké?

Beet: maya rulez !!!!
ada007

Johi,
3500g-mal született, szóval még valamivel magasabb is volt a súlya. Tudom, hogy ez egy nagyon kis gyarapodás volt, de a lényeg tényleg az, hogy így is tökéletesen egészséges, semmi kárát nem látta, hogy nem tápoztam. Én minden szopit mértem, és úgy tűnt, nem eszik napi szinten sokat, de keveset se. Valószínűleg ilyen alkat volt!
Szerencsére ezt a gyerekdokim is így gondolta, ő tiltott le a tápszerezés gondolatáról is Kép És szerintem részben ennek köszönhetően Dóci még ma is szopik. Egyébként dokim mondta azt is, hogy a növekedést és a testhosszt is figyelembe kell venni, mert egyrészt a folyamatos növekedés is jelzi, hogy fejlődik a baba, másrészt teljesen más, ha egy 58 centis vagy egy 68 centis gyerek 4,5kg. Csak máig mereven ragaszkodnak az "ennyit nyom, ennyit gyarapodott"-elvhez..

Dora,
teljesen igazad van neked is, ha kell tápszer, akkor kell, és kész Kép A gond szerintem az, hogy a védőnő-gyerekorvos gyakran a saját maguk levédésére írják fel azonnal, ahelyett, hogy először alternatívákat keresnének, és emiatt sokszor csökken az anyatej mennyisége is Kép
Én is "tápos" baba voltam, mert "kevés" volt a tej, már 2 hós koromtól kaptam a tápot is, és 4 hós koromra anyukám teje elapadt. Pedig Dócin látom, hogy valószínűleg csak ilyen alkat voltam én is...

Zsanci,
Biginek jobbulást!!!! Kép szerintem ágyról leeséstől nem igazán lehet, főleg 10cm. Dóci tegnap megtanult felmászni a nagyágyra, lemászni meg nem. Õ is röpült egyet, de ezek a gyerekek gumiból vannak, mert ijedtségen kívül kutya baja nem lett... Kép

Jucus,
dokinéni no comment

Oxi,
Vikinek drukk, hogy ne legyen semmi!!! Mi nem homeózunk, Dóci hőemelkedésen (37,3) kívül semmit nem produkált Kép Ez még nem "durva" oltás, igazából majd a 4hós és főleg az 5hós lesz az.

vera
kisün

Ada,
élő példám igazolja, hogy meg lehet tanulni vasalni Kép csak elég sokáig és kitartóan kell tologatni Kép

v
kisün

Sziasztok!

Köszönöm még1x a hozzászólásaitokat! Én is egyre inkább hajlok rá, hogy kellene, hogy járjunk! Csak egész éjjel forgolódtam és lelkiismeret furdalásom volt!KépMeg azért előjött bennem jónéhány kérdés, mert igazából a gyógytornász csak felületesen mondta el a dolgokat Timivel kapcsolatban! Ha megyünk pénteken, majd jól kikérdezem! És még attól is függ, hogy egyáltalán elvállal -e minket ócsóbban, mert a 3200,-mani/alkalmat mi nem tudjuk fizetni! Azt mondta beszéljük meg! Szóval pénteken eldől a dolog!

Zsanci!
Remélem jól van Igi és nem lett beteg!

Johi!
Írok mélt!

Beet!
Nem tudtam, hogy ilyen közel laktok! Mi is a Karcag u. -ban laktunk 2-3 éve a végén a 70-ben! Ti hol?

ILdi
ildi76

Ildi: oké vároma mélt...

Ada, Kissün, Manó: köszönöm a megnyugtatásokat.

Kissün: az igaz, hogy ha a hossza nőne, akkor az más kérdés lenne, de az sem nő. A múltkorihoz képest egy centit sem változott. Szóval ez sem jön be nálunk.

Tegnap persze nem adtam tápszert, de túl sok tejem sem volt a láncszopira. Igy éjszaka kelés volt három óránként. Eléggé durva volt, de sebaj, ha ez kell a csajszinak, akkor én e szerint fogok cselekedni.

Beet: tényleg Te itt vagy a közelben, közös séta vmikor?

Oxi: remélem Viki jól fogja viselni az oltást. drukkolok nektek.

Orsolka: de nem lehet, hogy a vérszegénységétől nem hízott a gyerek? mert ugye az is egy gátoló tényező. Úghyogy én most szépen elkezdem a vasat szedni, mert én tuti vérszegény vagyok. Úgyhogy abból baj nem lehet.

Többit a mayaban megbeszéljük, ha tudunk menni...

Annyira fáj a derekem, hogy majd leszakad, tegnap este nem tudtam mozdulni egy pillanatra azt hittem, hogy kész itt a vég, ez már örökre igy marad. Hogy becsípődött valami ideg vagy mi lehetett nemt udom. De borzalmasan fáj még most is.....

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!
Mi is hazajöttünk a "nyaralásból", olyan szép idő volt egy hétig egyfolytában, mint szinte egész nyáron sose! Kép Úgyhogy tudtunk sokat kirándulni és sétálni. Egy tó partján voltunk a salzkammerguti tóvidéken, gyönyörű volt az egész, de persze a tó vize ahhoz hideg volt, hogy fürödjünk benne... Inkább csónakáztunk, az is nagy élmény volt, mert olyan tiszta volt a víz, hogy ahol nem volt túlságosan mély (max 150 méter!), ott jól lehetett látni az alját. Vinci is nagyon nézelődött, falta a szemével a sok érdekességet. Mi pedig végre kicsit ki tudtuk pihenni magunkat! Kép

Még nem volt időm visszaolvasni, remélem, mindenki jól van és egészséges!

Gigi,
majd fogok írni, ha lesz egy kis időm, mert jelenleg a lakás rendbeszedésével kell foglalkoznom sajna...

Blaye
blaye

Hazaértünk, szopi, bealvás volt Kép És abszolút nem sírt a csajszi Kép
65 cm, és pont 6 kiló a dokimérleg szerint, meglepődtek, mekkorát nyúlt ez a lány 5 hét alatt. Kép

Bogárka: Átnéztem a rucikat, csodálatostündérszépek Kép Köszönöm neked is, meg mindenkinek, aki válogatott nekünk!

Jó Mayázást a csapatnak!

KépKép
oxigen
Györköny

Ildi,
sztem is járjatok! Nem ugyanaz, csak hasonló pl: én olyan csípőficamos voltam, hogy az csak na, és engem is vitt anyu, és agyonkínoztak, anyu nézni se bírta (pedig erős csaj ám!), sőt, otthon is kellett (neki engem) kínozni, de ennek eredményeképp múlt el a nyavaja. Akit meg nem vittek akkoriban, meg lehetett figyelni, h nagykorukban hogy mentek (egyik lábuk mintha rövidebb lett volna, bicegtek), szóval én nagyon örülök, h mégiscsak kínoztak, és nem sajnáltak. Hátha ez a kínzósztori is hozzásegít a döntéshez. Hidd el, a szakemberek azért vannak ott, h segítsenek, nem szadista vandálok.

Kivételesen vissza tudtam olvasni (csak előtte kifárasztottam a csajtKép), de máshoz már nincs időm hsz-ni. Szokás szerint robogok Esztert leadni, és a suliba, legyetek jók.
neet
neet

Ada,
ez még belefér időmbe:
ingek: kezdd a nyakával, aztán oldalt fordítod (van vasalódeszkád, ugye??) és a gomboktól haladva végig a hátán válltól vállig, majd ha kész, jöhetnek az ujjak, a többi addig lelóghat.
Persze kigombolva. Ne röhögj, én begombolva kezdtem anno, mert gondoltam, időt takarítok meg a 2 oldal egyszerre történő vasalásával. Hát nem...
A többi (nadrág, póló) meg tökegyszerű, annak nincs ilyen rafinériája.
Na de most már lobog a hajam, futok.
neet
neet

Most itthon irigykedek azokra akik a mayában lebzselnek Kép Kép

Ildi,
Még mindíg azt mondom, hogy kérjél időpontot a központba, lehet, hogy szerencséd van és mehetsz 1-2 héten belül. Porfik és olcsóbbak is talán.

Cáfolnám azon megállapítást, hogy a tápszeres gyerekek jobban gyarapodnak, legalább is Brúnó súlyra és havi gyarapodásban jóval le volt/van maradva az anyatejes, hasonló korú babákhoz képest.
zsebi2004

Sziasztok,

Zsanci, Recca, sajnos muszáj lesz kihagynunk a holnapi úszást is, Tutyika nagyon köhög (éjjelre disznózsírral kente be az apja a mellét, rossz nyelvek szerint ettől aztán 4x ébredt fel, és még kicsit jobban is köhög)
láza legalább már nincs
és az orrszívót is lassan megszokja
közben én meg elkaptam tőle, és betegebb vagyok nála is, szóval újabb kizáró ok Kép
de egyikünknek sincs rossz kedve, sőt, a kis betyár vidáman szörcsögve kúszik-mászik a szobájában, vagy tépi az ajtórácsot, amit tegnap vettem, és máris imádom...
a kegyetlen, hidegszívű, de nagyon megkönnyebbült (és azért még kicsit aggódó)
Votiv

votiv 8)
votiv

Sziasztok !

Ildi ! Nagyon sajnálom Kép

Mkatus ! Szerintem mindent úgy csinálj ahogy te /ti gondolod /gondoljátok !!! Ne foglalkozz a rokonokkal , ők neveljék a saját gyereküket .

Bogárka ! Kocsihoz grat.

Johi ! Nem tudom , Áron idáig nagyon sokat hízott , jó nagy baba 7,7 kiló pénteken lesz 5 hónapos , de egy hete egy grammot sem hízik . Pénteken jön a doki rákérdezek mi legyen . Ha akarna ehetne többet egyébként , de nem akar ....én sem értem ...Nem akarok neki semmit sem adni még egyelőre , remélem Õ is ezt fogja majd tanácsolni . Egyébként meg nagyon változóan hizott volt hogy alig , aztán potólt . Drukolok nálatok is így legyen !

Kép
Kép
greenolive

Votiv ! Jobbulást nektek !!!

Johi ! Mi is sokat kelünk éjszaka , általában 3X . Bár nekem még nem sikerült eldöntenem hogy a foga miatt vagy mert éhes .

Kép
Kép
greenolive

Neet, eszti teljesen meggyógyult?

Oxi! szia! milyen volt a pihenés? Oltás: szerintem nem kell tartanod a láztól, az első szurik még nem olyan súlyosak, Isti -homeobogyók ellenére - meg se érezte Kép
lázcsillapításra nálunk a Panadol szirup jobban bejött, mint a kúp, de sose adtam lázcsillapítót "megelőzésképp" - ahogy a dokink ajánlotta
szurinál nem is volt szükség rá, csak egyszer, a duplaoltásnál, amikor mind2 lábba kapott, és az már tényleg megviselte, csak már nem emléxem, hány hós volt...
Vikka szuper csaj, nem lesz semmi gond!

votiv 8)
votiv

Green, köszi! Kép

Ildi, nagyon együttérzek Veled. Én is éreztem úgy, hogy megfulladok, ha most rögtön nem megyek világgá, mert annyira egyedül és elhagyatottnak éreztem magam, szemben annyi nehéz dologgal.. és ez a gyógytorna! még nem hallottam róla, de hát ha Oxi, a gyógymasszőr is azt mondja, hogy ki kell bírni, akkor biztos úgy van. légy erős, és hagyj egy kis időt a kapcsolatodnak, hátha képes még rendeződni, Timi érdekében is (ezt nem olyan értelemben mondom, hogy miatta ha törik, ha szakad, benne kell maradnod egy számodra szörnyű házasságban, hanem abban az értelemben, hogy ez esetleg nagyobb erőt ad a helyzet rendezéséhez)
és a hormonháztartás visszaállása is indokolhatja, hogy az ember érzékenyebb, nekem rosszabb volt ez az időszak még a terhességnél is, annyira mimóza voltam, aztán meg kész kis dög Kép
lassan összekaparom magam, és igyekszem legyűrni az elsárkányosodást Kép

Johanna, ugyan már soxor leírtam, de én nagyon paráztam, kb az 5. hónaptól kezdve, hogy egyre soványabb a fiam, aki eleinte kis vasgyúró volt... (egyébként végig folyamatosan 2,5 óránként szopott, ha esett, ha fújt) és akkor elkezdtem etetni, hogy hátha (tápszert átugrottuk, mert akkor már lehetett elkezdeni kóstoltatni)
na és azóta se hízott meg, ugyanolyan kis vézna béka, viszont a kaja jobban ízlett neki, mint az anyatej, és hamar elfelejtette... most még reggelenként bohóckodik valamit, azaz röhincsélve , négykézláb cuppog valamit a cicin Kép
szóval ne aggódj egy percet sem (ugye hallottál már az aggódás és az anyatejmennyiség összefüggésének ördögi köréről? mert én folyton ettől kaptam frászt, persze Kép)
na és ha tényleg éhes a babó, azt elég határozottan a tudomásodra fogja hozni!

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?