2005.09.12 17:43
2005.09.12 20:09
.
kiváncsi vagyok most mit tudnak mundani.
. 2005.09.12 20:32
. Az iskolás még nincs meg, de majd megveszem. Jó még az óvodás Vackor is, azt is sokat olvassuk. 2005.09.12 20:56
Sok erot a festeshez,egy gyerekkel csak egyszerubb lesz

Nem tudom mitol,de paran mondtak hogy latszik az arcomon es felalltam a merlegre...Talan a nehany edesseg mostanaban a meoos ebed utan megtette hatasat
A becsi kirandulas a vartnal is jobban sikerult
Delutan szabad varosnezes+vasarlas,este egy borozoban vacsi+a fonokunk lakasaban iszogatas

Mar ugy varom,kettesben mar nem voltunk 2 eve sehol. 
2005.09.12 21:08
. Ennek ellenére szerencsére ő sem beteges. 2005.09.13 06:51
Mindígreménykedtem hogy csak ősszel, csak télen, majd tavasszal már nem, de mindíg igen. Még júniusban is folyt az orra zárás előtt. Idén eddig nem, lehet hogymost már edzettebb. De szerintem ha átkerül oviba, újabb bacik, több gyerek, kezdjük elölről.
Persze ebben az a rossz hogy bent nem porszívózzák nekik, csak törlik, és így aki érzékeny annak tovább mehet, arcüregre, fülra stb. Nekem itt van szerencsém hogy Emmának nemmegy tovább. Mi úgy csináltuk hogy reggel porszívózás, bölcsi, ahogy hazavittük onnan sűrűn porszívózás. Éjjelre mentolos kenőcs a hátára, mellére, párásítás, van egy homeopátiás gyógyszer is direkt tünet nélküli náthára corizália ha jól emlékszem, nekünk az is nagyon bejött, pesrze ezt mentolla együtt nem lehet, csak külön időpontban. Ezt óránként lehet bevenni délután amikor otthon van. Szóval mi így szoktuk átvészelni a náthákat. ha meg pici gyanuja si van a köhögésnek és azonnal szoktam neki a köptetőt adni, nem várom meg amíg csúnyán kezd köhögni.(fluimucil)
, talán almát eszik egyedül meg banánt, mégsincs gond vele. Nem lehet ezt így kitalálni.
nem tudom pontosan, ott állítólag még húzósabb lesz az ára, de ragszkodom hozzá.
mirekész lesz. de már úgy várom, úgy csinálnám. Jó lesz hogy a mi házunk alakul és szépül, a panelban azt utáltam hogy hiába csináltuk mi a lakást, a ház ugyanolyan ronda volt meg koszos.
Õ is ált ki az udvarból. Tánylge nagyon óvatosnak kell lenni.
2005.09.13 13:20
sikerült elérni, hogy mossanak fogat a gyerekek 

meg hogy minden nap legyen gyümölcs, minden szülő behoz pár darab almát, banánt, barackot, így minden nap lesz vegyes gyümölcstál a gyerkőcöknek. meg mondtam a gumis fogkefét is
beszedtem a csopipénzt is mindenkitől (ettől féltem a legjobban, de simán ment), fél évre 1000 pénz, aztán ebből kell majd vennem az óvónők által mondott rajzeszközöket, minőségit akarnak venni, de kb. amiket mutattak, nekünk is olyan van otthon. meg a nagyobb ünnepek előtt kell kicsit szervezkedni, készülni, elszakadt játékokat megvarrni stb. a poén az volt, hogy rajtam és 2 másik anyukán kívül senki nem kérdezett, így kettőjükre esett a választás az elnök mellett. elnök még mindig nem volt, én sem akartam igazán a pénz miatt, de már az óvónénik is nézelődtek rám, és kérdezték, hogy naaa, Dani anyukája, esetleg? és esetleg Dani anyukája lett. kirándulásokon is lehet velük menni. 

megvan a használatbavételi engedély, jogerős is, már csak a kipostázásra várunk és utána intézzük a folyósítást 

lesz zene, kaja, pia, gyerekjátékok, meg utcabál
2005.09.13 15:29
Figyelnek nagyon?
Rohanok topikot karbantartani.
2005.09.13 17:38
mi is megyünk hétvégén bucsúba
hízás
nekem még fogyni kéne
ez igen
2005.09.13 19:41
Gratula.
Aztan kimentunk es mikor hivta az ovoneni a nagy csuszdahoz, azonnal ment, na gondoltam itt az alkalom, mondom hazaszaladok a rovidnadragert, jovok nemsoka. Rabolintott es ment csuszdazni. Hazajottem, direkt nem siettem vissza, kiteregettem, teat foztem, stb. 1 ora mulva visszamentem, kicsi lanyom torka szakadtabol ordit az egyik ovoneni oleben.

Azt mondtak csak az utolso 5-10 percben sirt, addig csuszott, maszokazott, biciklizett.Alig birtam ki, hogy ne sirjak en is. Nem jottunk el haza azonnal, raadtam a rovidgatyot, es direkt maradtunk meg egy kicsit. HAzafele marha faradt is volt szegeny, mar az utolsao par meteren olben kellett cipelni.Aludt is itthon ebed utan. Lehet osszegyult benne az is, hogy napok ota nem aludt nappal, meg a sok feszultseg. Ahogy a del kozeledik amugy 2-3 kislany mindig sirdogal.
2005.09.13 21:08
2005.09.14 06:41
Az én anyukám is mindíg a szülői munkaközösség aktív tagja volt, szóval ez szerintem már elkísér. Még az érettségin is ő volt az első aki vállata az osztálybüfét a tanároknak, szóval mindneki érettségijét végigizgulta az osztályban
De nem kell ám hozzá építkezni, ez annyi hogy beszerelik a villanyóránál oda ahol a többi biztosíték van, plusz egy kapcsoló lesz. 

Biztos voltam benne hogy leharapata félig a nyúl. 2005.09.14 08:55

ha már ilyen sokáig nálam voltak a minták.
láttam reggel, hogy sok szülő viszi be a gyümit, ez olyan jó, hogy mindenkinek ilyen fontos!!!! meg már azt is tudják a gyerekek, hogy hívják Dani maciját, ő uis a Büdös Lábűú Macika
Pedig nem büdös, csak volt, amikor félévesen kapta és mindig rágta a lábát, fél évig nem mertem kimosni, nehogy ne kelljen neki, mert nem érzi rajta az anyatejes illatot, d eaz már inkább bűz volt. azóta mindig mosom, de már nem büdi
de a név a rajta ragadt
2005.09.14 10:06
Nálunk szerencsére alapból ez a "természetre és egészségre nevelés" az alaphang, úgyhogy mosnak fogat, és már régen szokás, hogy minden nap másik szülő visz valami gyümit meg zöldséget. A csoportpénz 300/hónap, de ezen felül a színes papírt, ollót, ragasztót, krétát vinni kell.
(((( 2005.09.14 10:37
Nekem rosszak a fogaim,meg karbantartva is,ezert fontos hogy ne egyen cukrot,csokit.Itt is szokas a gyumit bevinni,de nekem ez termeszetes volt,keres nelkul. 
Legalabbis Alexnel
Drukk az atmenethez meg a gyors felujitashoz
De ez jo ha valaki segitokesz
Nem is sok a a csopi penz,nalunk havonta 500,es meg ezen felul a rajz eszkozok.
Nalunk volt budos kutya,de mar megerti hogy neha mosni kell
Megegyszer koszonet
Fogyni??Tok csini voltal,meg is beszeltuk Halacskaval
Nalunk is van minden nap emseles hogy eppen kivel jatszott,ki sirt,ki volt irigy
Ki beteg,ki nem evett
2005.09.14 11:26
megvan mikor szedik ki petike manduláit okt17 elöte 3 nappal találkozunk még a dokibácsival és megnézi egy aneszteziolugus is petikét és lesz vérvétel is .Viszont imikének nem tudni mikor veszik ki az orrmanduláit mert még mindig arcüreg gyuladása van tegnap nézték meg röntgenel +kitisztitoták a fülét is hát iminek egyátalán nem tetszet igy imike még nem mehet bölcsibe min 2hétig
orszivás ,orrcsep és gyogyszerek
. 2005.09.14 11:38
2005.09.14 12:22
2005.09.14 12:35
2005.09.14 12:51
Guritottak a labdat es akihez gurult, meg kellett mondani a nevet. Neki a koron kivulre guritottak, mert tavolrol neztuk a jatekot, de igy sem volt hajlando megmondani a nevet.
Aztan a jelet kellett megmondani, na azt mar megmondta. Aztan kimentunk az udvarra. Meg jatszott a Julcsival egy kicsit, de felora utan maszott az olembe, hogy menjunk haza. Szerintem felt, hogy megint lelepek. Pedig mondtam neki, hogy csak akkor megyek, ha szolok, nem tunok el.
Megint el is faradt, mert hazafele felutrol olben cipeltette magat. De most meg nem hajlando aludni.,
2005.09.14 13:40

(Bár ma valamiért ragaszkodott hozzá, hogy elhozzuk a benti szandálját, azt hittem azért, mert holnap nem akar menni, de azt mondta, hogy akar, úgyhogy a szandálkérdést nem értem.) 

2005.09.14 13:41
és most hogyan tovább?
Jó fejed van! Én meg lusta disznó vagyok... 2005.09.14 14:05
2005.09.14 14:08
2005.09.14 14:13
. De komolyan. Reggel már mondogatta itthon Lili, hogy nem akar oviba menni, aztán ott már elkezdett sírni, végül mire átvette a benti cipőjét (kb.2 perc), úgy behergelte magát, hogy telehányta az egész folyosót
. Na akkor átöltöztettem, erre megint rázendített, és megint mindent telehányt
. Szegény többi kisgyerek csak nézett, hogy mi a baja Lilinek. A fiatalabb ovónéni nagyon kedves, ő bevitte Lilit, én meg hazajöttem újabb váltás tiszta ruháért. Aztán vissza, ekkor már mondták, hogy ül az asztalnál és játszik. Aztán hazajöttem, de totál kivoltam. Délben mentem érte, erre látom, hogy a szájából lóg ki egy zsepi. Megyek oda, hát látom, hogy belülről fel van szakadva a szája (na nem nagyon, inkább a duzzanat nagy), kérdem az óvónénit, hogy mi történt, hát mondja, hogy amikor mentek ki az udvarra, megbotlott a szőnyeg szélében és teljes erőből eltanyált
. Aztán! Amikor kint játszottak az udvaron, akkor meg valami fűcsomóban is elesett 1x. Jó kis nap, szegénykém. Aztán amikor jöttük haza tök véletlenül a babakocsiba is beütötte a száját. Persze alig bírtam beleimádkozni pár falat kajcsit, mert tökre fáj a szája. Nem is tudom mit főzzek hirtelen vacsira, amit nem nagyon kell rágni, talán valami krémlevest is összeütök.
. Nagyon sajnálom, mert vártam. Azért az óvónéni elmondott pár dolgot. Nálunk fél évre 2000.- lesz a csoportpénz, ebből vesznek ceruzát, gyurmát, meg minden ilyesmit. De ezen felül elfogadnak mindent. Lesz táblázat, hogy melyik nap ki vigyen be gyümit vagy zöldséget. Itt az a szokás, hogy mielőtt kimennek az udvarra délelőtt, tízórai gyanánt kapnak egy kis gyümit vagy nyers zöldséget, esetleg néha egy kis kekszet. Ma is volt néptánc (csuda jó zene volt reggel amikor mentünk
, épp akkor tartották, de Lili lemaradt róla a fenti dolgok miatt
), ez minden héten lesz 1x, 800.-ft/hó. Mennek majd októberben vadasparkba, busszal, csak az a baj, hogy nem tudom, hogy menjünk, mert Balát nem vihetem, itthon meg a szopik miatt nem tudom hagyni, apa meg kizárt dolog, hogy egy egész napot ki tudjon venni, mert nagyon sokat kell most az új pozíciójában dolgoznia. Hát röviden ennyi, az orra még picit folyik a gyerekeknek, nekem meg továbbra is a torkom fáj nagyon, habár a lándzsás útifű szirup sokat javít rajta.
, mert tegnap apa megkérdezte, hogy jól fog-e viselkedni az oviban, erre azt mondta, hogy nem, ő úgyis csak hisztizni fog és elvonult nagy komolyan!
!
! Annyira sajnálom, hogy én lemaradtam róla, pedig én is tök szívesen elvállaltam volna ilyesmit.
. 2005.09.14 14:20
Es a penzt is mindenki befizeti.
Hidd el alakulni fog ez.Szerintem pont hogy a gyerektarsasag es a jatekok miatt marad majd ott konnyebben,nem azert mert az ovoneni kedves.
Es az sem igaz hogy azert mert masra biztam,mert en aztan nem tudtam sosem senkire.Nagyon erdeklodo volt mindig is.Akkor lett anyasabb amikor sokat volt apa kulfoldon,de azert ez ertheto,viszont akkor mar reg beszokott a bolcsibe igy ott sem sirt
2005.09.14 14:36
Megertem en oket is, hogy nem tudnak egyesevel jatszani a gyerekekkel, pedig megjegyzem az en lanyommal igy lehetne kontaktust kiepiteni, mert ott van nekik a masik 15 akikre figyelni kell. Es hetfon jon a kovetkezo 5, meg tobben lesznek. A dadus probalkozik a legtobbet a szemelyes kapcsolattal, dehat neki sok mas dolga is van.Az ovonenik csak ugy hivjak Emit jatszani, hogy meg vagy 5 gyerek tarsasagaban, Emi meg ugy nem megy. Lehet megprobalom holnap korabban odavinni Emit, eddig mindig utolsok voltunk ugy 9 korul, hogy meg kevesen legyenek es akkor tobb jut neki az ovonenibol es nem velem akar majd jatszani.
Ma tok jot gyurmaztunk, oda is csoportosult vagy 5 kislany es Emi beszelgetett a Julcsi nevuvel. Ez is jellemzo ra, a nala idosebb gyerekekkel sokkal konnyebben megtalalja a hangot.
De lehet az is zavarja, hogy sok kisgyereknek alig lehet erteni a beszedet, nem irigylem az ovoneniket, ennyifele szajacskat megszokni.

2005.09.14 14:42
Ott kell esznel lenni,villamgyors oltozes,koszones es atadas.Es a fokozatossag is lenyeg hogy minig tobbet maradjon ott nelkulunk.Es tudatosodjon bennuk hogy ertuk megyunk barmennyi ido utan is.En a fel nap utan is fokozatosan szoktattam az egesz naphoz,mindig fel oraval volt tobbet ott. 2005.09.14 15:23
2005.09.14 15:24
2005.09.14 16:10
), o a vaganyabb gyerekeket szereti, a fiatalabb turelmesebb, meg babusgatosabb.
Merthogy Te sem dolgozol ugye. Nekem meg meg raadasul itt van anyu is, ha en azt mondom dolgom van, akkor erre Emi: akkor mamaval leszek.
Nalunk az ovi a gyerekek dolgozoja szoveg nem mukodik.
Bar nalunk is ez hianyzik. Sajna mindenkinel jobban szeret velem jatszani.(Nem is sajna...
)Amugy ma mar az egyik kislany ugy ult az olembe jatek kozben, mintha en lennek a 3. ovoneni.
2005.09.14 17:13
Ami azert nem baj mert van olyan aki csak 1-hez ragaszkodik es a tobbivel hisztis,meg nem fogad szot nekik. 
2005.09.14 17:30
2005.09.14 19:15
Meg szegény Te.
Az óvónénik szerint Nóri "igazi ovis", szófogadó, lelkes, aktív, érdeklődő.
Manó! Amikor Emma elkezd köhögni azonnal adod a szirupot? Hány napig? Nagyon köszi-köszi a náthás tanácsokat!!
2005.09.14 21:01
Mondtam oké, erre a gyerek: De anya, én nem tudok vezetni!!!! 2005.09.14 21:37
.
. Azért az gáz lenne, ha újra fel kellene rántani. A körömvirág krém erre is jó? Nekem császármetszés után kellett vele kennem a heget, mert hámosít.
!
. Igaz, csak alap szinten kell tudni, de én egyáltalán nem tudok, most akartam megtanulni. Még nem jeleztek vissza, hogy egyáltalán elfogadták-e a jelentkezésemet és mikor lesz a felvételi. Most nagyon sürgösen el kell kezdenem jelnyelvet tanulni, hogy legalább valami halvány fogalmam legyen róla. Az egyik kolléganömnek van könyve, és van 2 nagyon jó hallássérült barátunk, akikkel tudnék gyakorolni. Állítólag alapszinten nagyon könnyen meg lehet tanulni. Remélem, lesz pár hetem a felvételiig, hogy gyakoroljak egy kicsit. Kicsit elkeseredtem, mert végre találtam valamit, ami érdekel, ha már egyszer kötelezö tanulnom, és lehet, hogy befuccsol az egész
. 2005.09.15 06:47
Most már egyre kevesebbszer fordul elő.
Szóval nem voltam a helyzet magaslatán. Mindegy, végülis szívtuk neki, amúgy más baja nincs, nappal alig látni, csak ahogy visszintesbe kerül bedugul az orra, éjjel is szívni kellett neki 1x sajnos.
2005.09.15 06:57
De mást nem tudsz neki mondani, mi még arar szoktunk hivatkozni hogy ő már nagylány és neki is dolga vana bölcsiben. Ema még nagyons zerti ha valami feladata van, pl most mondtam neki hogy segítsen a gondozónéniknek az új beszokós gyerekeknél, vagy volt hogy vittünk valamit be és neki kellett oda adnia, és ilynekor egészen lelkesen megy. A lényeg az hogy ha eldöntöttétek hogy jár,akkor semmi kétséget ne hagyjatok afelől hogy ez így van rendjén és neki ez a dolga hogy ott legyen. Emma 1. negyedévesjellemzésében egyébként az írták hoyg távolságtartó kislány, szóval még 3 hónap után sem engedte magát babusgatnia gondozónénikenk , csak elfogadta őket, de nem szerette. Most már más a helyzet, puszit dob nekik minden alaklommal ha hozom el. 2005.09.15 08:00

A gondozonok szereik hogy segitokesz,szofogado,mosolygos mindig
En emlekszem a kozepiskolaba hetekig ugy jartam az elejen hogy a siras kerulgetett,mert senkit nem ismertem,minden uj volt.Aztan meg mar azert sirtam hogy vege van
2005.09.15 10:40
2005.09.15 12:39
Én éppen Buda Béla egyik könyvét olvasom, abban is nagyon sok okos dolog van. Megnyugtató, hogy Nóri azért szokott be olyan gyorsan, mert szociálisan kellően fejlett az ovihoz és nagy a biztosnságérzete.
Ki is lehetne más???
Én is tervezem, hogy aktívkodni fogok, mondjuk pénzes dolgokat nem szívesen vállalnék.
Ez szép és érdekes dolog
Sajnálom.
Tényleg alig folyt már az orra, nem köhögött, nem volt se láza, se hőemelkedése. Most itthon van, semmi tünet nincs, a füle sem fáj már, rohangászik ezerrel. Mi lesz velünk jövő héten???
2005.09.15 13:02
. Reggel már itthon mondogatta Lili megint, hogy ott úgyis csak sírni fog. Hát én meg gondoltam egyet és mint aki meg sem hallotta, nem is foglalkoztam vele. Ott pedig amikor kezdte a mindent beleadok sírást, már vettük át a cipőt és gyorsan (másodpercek alatt) odaadtam az óvónéninek és huss kijöttem. Nem hiszitek el, 1 perc múlva már csönd volt
. Az óvónéni azt mondta, hogy utána sem volt semmi gond, igaz hogy egyedül, de játszott több mindennel is. Szóval ennyit a reggeli sírásról
. Remélem most már jobb lesz.
. Persze nem miattunk, hanem Lili miatt, egyszerűen kitalál dolgokat. Most pl. az a mániája, hogy iskolás akar lenni, de hát mondtam, csak úgy lehet, hogyha előtte ovis is lesz. Ami igaz is a nagycsoportra, de hát ilyen mélységekig már nem mentünk bele
, a lényeg, hogy tök jól elfogadta, hogy ez így van. Egyébként valótlant soha sem mondunk neki, de azért amivel lehet, igyekszünk neki megmagyarázni az ovit, ha már az nem jön be, hogy milyen jókat lehet ott játszani stb
.
.
. De tegnap nekem is alapban rossz napom volt, aztán amikor hazajöttem az oviból, totál tanácstalan voltam. Aztán ahogy megnyugodtam, lassan kitaláltam, hogy hogy legyen
.
. Azért jó, hogy ügyesen tudjátok kezelni, én a hisztihez nem vagyok nagyon hozzászokva, mert nemrég kezdte el Lili. Előtte csak ritkán volt. A hányáshoz viszont már mi is hozzáedződtünk. Biztosan emlékszel Lili még másfél évesen is kihányta a darabos kaját. Addig mindent tökéletesen krémmé kellett turmixolnom, különben minden a földön landolt. Sajnos ő picinek is nagyon bukós volt, talán onnan maradt a hajlam, de nem volt egyszerű. Aztán érdekes módon 2 évesen már mindent evett, és azóta sincs gond. Viszont az gondolom egész életében elkíséri majd, hogy nagyon könnyen tud hányni. 2005.09.15 14:23
) végül meglett az udvaron. a lelkére kötöttem, hogy az udvarra ne vigye ki, mert azzal alszik otthon is.
-ból áll. Ilyeneket Dani is mond reggel, hogy Anya ha elmész akkor sírni fogok, és eljátsza Blaha Lujzát. mondjuk annyira már ismerem, hogy ez ilyenkor csak duma nála, és nem komoly. 2005.09.15 14:58
2005.09.15 15:10
Alex alkalmazkodó, így talán tényleg nem lesz gond. Hívtam Ritát, köszi a számot! Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|