Örülök, hogy a másik fórum elhagyása mellett döntöttél. Állapotod miatt igenis kerülni kell a szorongást, a bosszúságot okozó helyzeteket, a kedélyállapot-hullámzásokat. Ugyan a babád elvesztése már nem fenyeget, viszont ezek az érzelmi állapotok mind kihathatnak a pocaklakó lelki fejlődésére. Vigyázz magatokra!
Elmesélném a második terhességem alatt történteket: Dórával már várandós voltam, de még nem tudtam terhességemről, amikor Anna 1,5 évesen kórházba került. Az orvosoknak 4 napjukba tellet (pedig tényleg hozzáértők kezébe került), hogy kiderítsék a nagyon magas láz okát: pseudomonas okozta hashártya-gyulladás. Az utóbbiról annyit kell tudni, hogy gyermekeknél az előfordulása 1 a több millióhoz, egyébként pedig halálos betegség. A szerencsénk csak az volt, hogy a pseudomonas baktérium okozta a gyulladást, így a megfelelő vénásan kapott gyógyszerrel Anna egy hét alatt meggyógyult (igaz csodabogárnak is tekintették). Mondanom se kell, hogy nagyon nehezen éltem meg ezt az időszakot, 10 napon keresztül éjjel-nappal virrasztottam mellette, órákon keresztül sírtam, szinte összeroppantam. Dóra közben a pocakomban tűrte a megpróbáltatást, tudta hogy neki a világon a helye, tudnia kellett, hogy csak a születésével vészelhetem át ránk váró tragédiasorozatot. A kórházi eset előtt fél évvel vesztettem el váratlanul édesapámat. Halálesete után egy évve (terhességem finisében) alig ocsúdtam bánatomból, mikor anyukám autóbalesetben szintén meghalt s rá egy hónapra nagymamám is követte őt a túlvilágra. Csak Dóra tartotta bennem a lelket, hogy egészségesen és időre szülessen. Óriási bánatomat megpróbáltam higgadtan kezelni, sikerült is átesnem a ló túlsó oldalára, a magambafolytott szomorúság később depressziót okozott. Visszatérve a pocaklakó, esetemben Dóra lelki világára: mivel sok könyvet olvastam az anya és magzata közti lelki kapcsolatról, mindvégig félelmeim voltak, hogy miként hatott ki ez a feszültség-sorozat a lányomra. Dóra születésétől 2 éves koráig nyugodt, kiegyensúlyozott baba volt, majd hirtelen pálfordulással egy nagyon érzékeny, ragaszkodó, félelmekkel teli kislánnyá változott. Egyéb okot nem találtunk természetének megváltozására, csak a pocakomban történtek kihatására tudok gondolni. Tudom, hogy ez a lelki-kapocs sokak által vitatott téma, de én hiszek benne. És az is érdekes, hogy Dóra állandóan balasetet szenved - már háromszor varrták az arcát és egyéb apróságok.
Nicika, ha teheted, és miért ne tehetnéd, ne vedd figyelembe a téged bántó embereket, foglalkozz, beszélgess a babáddal, járj a fellegekben... És ha mégis bánatod támad, hozzánk nyugodtan fordulhatsz
Bori 19+4

). Igazából nem egészen értem az ottani dolgokat, de asszem mindannyian erősen túlfűtöttek vagyunk hormonilag (mármint ha tényleg nő vagyok, és nem pasi 

Azért megpróbálom, hátha...