A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ada,
akkor valószínűleg valami enyhe megfázás, meg mostanság ilyen nyavaja is van... gyógyuljatok meg gyorsan!
Anyukám egyébként Dócit 9 hós korában megtanította kucukucu "parancsra" köhögni... ezek a nagymamák!!! Kép mi meg frászt kaptunk, hogy úristenbetegagyerek... Kép de azért LH-nál még tényleg korai lenne.

v
kisün

Ada, lehet, hogy beindult a fognövekedése, attól egy kicsit több a nyála és azért köhög. Nálunk is volt/van.

Ancsa, nagyon csini rózsaszínben a lány!Kép

Kisün, hogy csinálod, hogy nem jön le egybe a tarja a melegszendvicsről?Kép
zanza

SZiasztok,

Nincs valakinek egy eladó Homeopátia haladóknak c. könyve. Én szívesen megvenném.... akinek van valami ötlete stb... az a johanna1975 kukac vipmail pont hura irjon nékem. A neten kerestem nem találtam sem új sem antikvár példányt....

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Sztem is lehet ez mar a figyelemfelhivos köhincsélés, Balint csinalta mar siman 4-5 hos korban, van am eszük ezeknek a babaknak, nem kortol függ. SzerintemKép

Ildi, köszi kérdésed, lement a láza, lehet h a foga miatt volt, mert most latom, hogy kijött az ötödik fogacskaja alulKépKép
Köszi a börze-infot, megnézem. Amugy az jutott eszembe, hogy megyünk majd baba-mama jogára is, az is az Örshöz közel van, addig elmerek menni kocsivalKép
Még nemtom, h megyünk e a 27-és talira...

Vera! Köszi megint a válaszokat, közel jarsz, 2 hét mulva lesz 9 hos Balint. Tényleg, a tejtermékek is jöhetnek marKép Tejberizs is jo ötlet, kösziiiKép Tejpépet nem adok neki, mert végignéztem az összes fajtának a dobozán az összetevöket, és elborzadtam. Inkabb fözök nekiKép

Zanza, és abban a bölcsiben van a játszoház? És ott micsinaltok Rékával? (bocs ha hülyeséget kérdezekKép

KépKép
fibi

Ja, és Ildi, nalunk sem tart sokaig a bébiétel, B megeszik mar egy egész üveggel, és utana nemsokkal meg keri a cicit. Nem marad éhes, és mégis kell neki, ugyhogy valszeg megnyugvas miatt, és ez lehet éjszaka is az oka...

Votiv, Te mikor adsz Istinek hajdinás, köleses kajákat? És hogy fözöl fözeléket?

KépKép
fibi

Ildi,Fibi!

Mire válaszoljak?Kép

Zanza!

Még igen!Majd este írd meg ha van valami kívánalmad!

Juc
20170114224602

Ildi!

Panna is egész üveggel eszik a bébikajából.

Juc
20170114224602

Tényleg, mikorra alakul ki a babócák végleges szemszíne?

Mkatus és Máté!
Nagy-nagy gratula!

Johi!
Sajna se ma se holnap nem megyünk Albertfalvára, mert anyu belázasodott, meg elkapott valami nyavalyát, aztán nem szeretném, ha Zsolti elkapná.
De csütörtökön megyek!

Mesi
jnmesi

Juc,
hát, hogy Jucus mint tapasztalt anyus, miket és mikor ad kajcsit a kb 8-9 hos gyeröknek? Reggeli, ebéd, vacsi?Kép

KépKép
fibi

8-9 hós korban Brúnó ezeket ette? reggel tápszer, tízóraira mindíg gyümölcs volt, esetleg valami fűrészporral keverve, hogy laktatóbb legyen, ebéd: főzelék és hús vagy reszelt sajt a tetején, ha üveges volt akkor símán megevett egy üveggel, uzsonna: ekkor kezdtük a tejterméket, joghurtot, túrót, én síma joghurtot vettem és azt kevertem gyümölccsel a túró esetében is gyümölcs levével kevertem, hogy jobban csússzon. Este pedig nem volt elég a tejpép kellett a főzelék, mert különben éjjel evés volt. Tejpépet egyébként uzsira adtam ha épp nem volt tejtermék itthon. Brúnó nagyon szerette.
zsebi2004

Fibi!

zsebihez hasonlóan ,de Panna most még csak 7 hós ezért tehjtermékeket majd csak ezután fog kapni.Sománál meg már nem emlékszem pontosan,mert olyan régen volt.

Zsebi!

Cipő gondom van!beszéljünk róla!Kép

Juc
20170114224602

Közben férjecském fözött kölest, és összeturmixolta körtével, sárgadinnyével meg mézzel. AranyemberKép Balint be is csokoltaKép Maradékot lefagyasztjuk, azt lehet?

KépKép
fibi

Zsebi, Juc, kösziiiiii Kép

KépKép
fibi

Fibi,

Mézzel????? Én úgy tudom az nem javasolt ebben a korban.

Jucus, most vagyok beszéljük meg Kép
zsebi2004

Mézről én is ezt tudom!Kép

Juc
20170114224602

Sziasztok!

Megvagyok, csak elég satnyán, köhögök, meg ilyenek, szegény csajom meg pattog evés közben. Kép
Megyek is ágyikóba, legyetek jók!

KépKép
oxigen
Györköny

Fibi, bölcsiben egy szoba van fent tartva a játszóháznak, van kiskonyha, trambulin kapaszkodóval, csúzda, hinta, milliónyi matchbox, favonat stb., és ha már tud a gyermek inni pohárból akkor rendelkezésre áll tea is.
Megérkezés után kb. 2 perccel már Réka feloldódva négykézlábozik a nagyobbak között. Ja, lehet itt ebédelni 200Ft-ért, de mi még nem tudunk a többiekkel enni, mert hatalmas adagot adnak és annyi a látnivaló, hogy nem evett. Elvinni meg már nem lehet.Kép
zanza

Oxi, aludj egy nagyot, majd kialszod a nyavalyát.Kép
zanza

Méz miért nem?Kép Hu, erröl még semmit nem hallottamKép Anyam javasolta persze, hogy tegyek bele...

Zanza, ez nagyon jol hangzik, mi is keresünk ilyet a környéken akkorKép

Most mennem kell, igényt tart ram a zuramKép

KépKép
fibi

méz: én adtam már többször is istinek, pl mikor köhögött - kb most múlt el teljesen
egy term. gyógyász ismerős szerint nem okoz gondot a méz, csak ezt is (mint mindent) mértékkel

Ada, ez a köhögés Lizácskánál nagyon emlékeztet arra, ahogy Istinél kezdőtött Kép de remélem, csak vaklármázok, és hamar elmúlik Kép

Recca, merülés: itthon, kádban, meg voltunk 3 napot Siófokon, és a szállodának volt gyerekmedencéje (nem klóros) és ott is folyton búvárkodott a kis béka Kép

votiv 8)
votiv

Zsanci, nagyon köszönöm!!!!! őszintén szólva meg se mertem nézni hátrahúzva a bőrt, csak azt láttam, hogy maga a bőr a fütyije végén kívülről tiszta seb, vörös, és váladékozik kicsit (gondolom gyógyulgat) de majd holnap jól megnézem! és tudósítok
sebészettel még várnék...

Neet, te még mindig hős vagy! fog: nálunk is volt néha gond, de uaz volt, mint amit már többen is írtak, csak akkor harapott, ha szórakozott/ideges volt stb

de ma reggel 1x nem kért cicit! persze lehet, hogy holnap mégis csak megint kér

Johi, ne aggódj, minden rendben lesz! az a telefonos ribi meg nem is tudom mit csináljon magával!

votiv 8)
votiv

Fibi!

mert allergizálhat mint sok minden más és 1 éves korig nem ajánlják.
Na most nem tudom,hogy mi a jó megoldás.Én mondjuk nem édesítettem nekik semmit.
De kölest sem eszünk az is igazKépNem vagyunk ennyire reformok.

Jucus
20170114224602

Votiv!

Pannának nem jött be a rízspehely.Akarod?

Jucus
20170114224602

Músz, nagyon aranyos, amit írtál, bár tudom, hogy milyen fárasztó az örökmozgó gyermek
(bár enyémet még időnként le lehet bunkózni és akkor alszik is)

cipő: múltkor a csalogány utcai zugdiszkontban a faszi megkérdezte, mennyi idős a gyerekem és hogyhogy nincs még cipője
csak el akart nekem adni egyet, vagy tényleg kéne már cipő? isti már totyog, de utcán még nem raknám le (a lakásba meg hülyeség lenne a cipő, nem?)

kaja: Isti reggelire cicit aztán meg tejpépet kap (én semmi ördöngőset nem látok a hozzávalók közt, a Hippbe pl még cukrot se raknak)
tízóraira és uzsonnára gyümölcsöt
ebédre főzeléket(+husit)/gabonakását
vacsira vmi könnyűt, pl joghurtot vagy gyümit kap
a gyümölcspürébe én is beszórom a "fűrészport", mint Zsebi, hogy kicsit laktatóbb legyen

ebédre isti szereti, ha pl. egy kis pulykamellet fehérre pirítok, aztán rádobálom a zöldséget/gyümölcsöt (cukkinit, padlizsánt, almát, szilvát stb. tulajdonképp bármit) és az egészet fedő alatt összepárolom
a végén néha adok hozzá kis sajtot is
és ha nagyon híg, 1 kanál kukoricalisztet
aztán turmix

valamire biztos elfelejtettem írni, de már nagyon fáradt vagyok, reggel 7 óta dolgozom, és meg is jött, ha még nem lettem volna elég nyüzüge

votiv 8)
votiv

ja, Lost: az USA-ban most kezdték a 2. évadot
erről írtam a héten kritikát, úgyhogy elég sokat olvastam utána
nem álom és nem kísérlet, nem is a pokolban vannak, nem lezsnek marslakók se időutazás és dínók se - ezt mind az írók/producerek árulták el ezidáig
nekem is pont az jutott eszembe az egészről, hogy csak ne olyan tré vége legyen, mint a twin peaksnek...
a lényeg, h sokkal szövevényesebb, mint gondolnánk, és igenis van kapcsolat a szereplők közt korábbról, csak ők nem tudnak még róla
és azt figyeltétek, hogy a sziget minden vágyukat valóra váltja? ott volt a jegesmedve, akiről a kisgyerek a képregényben olvasott
és ott van az is, h mi lett a farokrésszel, vannak-e még túlélők stb
szóval jó hosszú sorozat lesz belőle Kép
eddig elég jó is, csak lassan már el is kéne valamit árulni, különben uncsi lesz ha mindig semmit se értünk Kép

votiv 8)
votiv

ps, tejberizs helyett:
van a Glück bio barnarizspehely (bioboltban kapható), ezt csak le kell forrázni vízzel, és 5 perc alatt felszívja magát puhára
ezt bármilyen friss gyümölccsel össze lehet turmixolni
nem tejes, nem gluténes, nagyon egészséges és nagyon finom, és könnyen emészthető
szóval ideális kisebb babónak is (kezdő kajának)/tejpép helyett

ps2, imádom a dirty dancinget Kép de vhogy olyan "kopott" ez a kópia, nem? homályos, fakó... a hónalj alatt cirógató forgás azért azóta is nagy királyság Kép

votiv 8)
votiv

Sziasztok!
Itt vannak a mókusok!!! Azért jöttek, mert a majd' 7 hós fiamnak képes vagyok egész nap cicit adni! Kép egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy kajával pepecseljek. És van ugyan dobozos kajánk, de nincs kedvem azt adni...SEM. érthető, amit mondok??? úgysem eszi meg 3 nap alatt, tehát dobhatnám ki!!!
Kép
Vannak itt allergiában jártasak??????
Ez olyan, mint a szerelem??? It just hits you???
Mert tegnap ültem a gép előtt Kép és egyszer csak elkezdett bedugulni az orrom. Most folyik egy csomót, csomószor könnyezik a szemem, viszket az orrom, kapar a torkom. Milyen allergia lehet ez, ha az??? Mire lehet ilyenkor allergiás az ember??? Házi por???
Ez biztos azért van, mert csak szoptatom a kölköt!!! A másikkal meg üvöltözöm!
Ja, és egy valag pénzt hagytam ott a turkálós helyen!!! Kép
Mikor lesz a turi a fehérvári úton???

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsanci, itt ne hagyj én is megyek fehérvári útra turizni Kép

Zsanci, adjál már mást is Iginek, lehet, hogy gyorsabban elindulna ha mást is kapna mint anyatejet Kép Naaaaaa????? Nem csábító a dolog?????
zsebi2004

Juc, mivel csináltad a riszpelyhet? Kép

Oxi, jobbulást! csak ne hogy te is vírus! ajjaj

votiv 8)
votiv

Zsebi!
de már igy is mászik...és zabizik mindent a földről...Kép Egyébként ha csináltok neki kaját, szivesen odaadom....Kép olyan klassznak hangzik sok kaja, amit itt irtatok!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Votiv!

Barackkkkal.Ez most hány k?
Lehet,hogy nem volt elég fincsi

Juc
20170114224602

Fibi,
akácméz kis mennyiségben nyugodtan mehet! Kép
kisün

Juc, azért próbáld ki még mással is Kép

votiv 8)
votiv

Hello Lányok!

Mozi megvolt, ahogy kitettük a lábunkat, kőc átment ordítósba, anyukámnak volt feladata, pedig olyan gyönyörűen, egy pöccre elaludt fél8-kor Kép

Zsan: nem vagy egyedül, szerintem én is úúúúútálni fogom ezt a kajával pepecselést........éljenek a bébiételek?????? na majd meglátjuk.....

Film valami boszis volt, jó szar.
A Lost-ot én nem szerettem nézni, mert akkor még a pocakban volt LH és úgy rugdosott tőle, mintha legalűbb 8 lába lett volna.

Hú, alig látok valamit, de remélem Votiv jóslata nem jön be LH köhögése ügyében.......adtam neki Pulsatilla-t.

Ja, és ma elcsencseltem Dorával a maradék mini pelusainkat, és látam Katalin Zoét, bebeeeeeeeeee, aki egyébként GYÖNYÖRÛÛÛÛÛÛÛÛÛ.

Na ,leragadok. Illetve a szemem ragad le.
Csóka, Ada
ada007

Hú de jó, senkivel sem értek egyet. Kép
1. Dirty: Ez a változat sokkal jobb, mert ezt láttam először, még moziban anno dacumál. (Tutajos után szabadon.) Másrészt a szinkronja is sokkal jobb, értelmesebb a szöveg (nem ugyan bébi, hanem gyere bébi, stb(Come on baby))
2. Kaja: igen, Eszter olajjal és liszttel kapja a főzeléket, azaz ugyanazt eszi, amit mi, csak kevéssé ízesítve, fűszerezve.
3. Azért sem megyek a mókusok elé, egy makkegészséges roma családdal utazván chipszet akartak kínálni neki, de azt azért nem fogadtam el. Én romagyereket nevelek belőle, és kész. Kép
Ja, és 4. nem is szereti a pépesített kaját, darabosat kell neki adnom, különben olyan hisztit vág le, mint a fene, rá se ismernétek. Legalább nem mosogatok annyit (turmix), bár ez már tényleg a legkevesebb.
neet, a lázadó mókusidomár
neet

Votiv, köszi szépen a sok jo kajatanacsot!KépKép A barnarizspehely rulezKép
Cipö: mi is gondolkoztunk, hogy lassan kellene, de a legkisebb méret is kétszámmal nagyobb raKép

Vera, köszi, h megnyugtattál, akácmézet használunkKép

Zsan, én sem rajongok a pepecselésért, biztos ezért szopizik még sokat Balint! Ezt a mokus-dolgot még nem fejtettem megKép Mire irjatok ezt néha???
AllergiaKép, no tapasztalat. Bar egyszer volt hasonlo tünetegyüttesem, amikor felmondtam a régi munkahelyemen, ahol sok pénzt kerestem... szal nalam a bizonytalansagérzet valtotta ki. Ahogy ujra volt munkam, elmult.

KépKép
fibi

Jó reggelt !

Ildi ! Köszi , hogy megnézted !!! Mennyi volt kilója ?

Méz : én is úgy tudom , hogy nem szabad 1 éves korig , de most hogy belegondolok épp azt reggeliztem , tejbe meg átmegy , szóval erről ennyit Kép

Ada ! Jobbulást csöppségbek ! Reméljük tényleg csak figyelemfelkeltés !!!

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok!

Van több változat is a Dirty Dancing-ből?Kép Én már akartam menni csicsilni, amikor leragadtam a képernyő előtt! Olyan jó nosztalgiázni, hogy anno ezt milyen régen láttuk, meg persze rossz is, hogy milyen öregek vagyunk már!Kép

Jucus!
Kezdek rájönni, hogy miről beszéltél, amikor a pepecselésről írtál!
Én is hajlok rá, hogy inkább cicit adjak, pláne, hogy Timi csak pár kanállal eszik, aztán nyűglődik a ciciért!

Fibi!
És, ha ilyen érzelmi alapon szopi van, amit írtál, akkor mit kell csinálni? Hogy fog átállni így a kőc a normális kajákra? Mert Timivel már lassal több, mint 2 hónapja szenvedünk ezzel! 2-3 kanál kaja, aztán "na hol van már az a cici" van!
Írd majd meg milyen az a jóga, amire járni fogtok!

ILdi
ildi76

Green!

700-ra emlékszem/ kiló! Nem semmi!
Az hozzátartozik az igazsághoz, hogy csak egy helyen néztem meg, mert rohantam a vihar elől! Lehet, hogy volt máshol is barack! Én egyébként az árak miatt azthiszem áttérek lassan a hagyományos gyümikre!KépKép
ildi76

Fibi,
méz: nekem gyerekdokim mondta Kép
Mókusok: borzasztórossz anyákat mókusok elé vetik felfalásra. Mivel mi mindnyájan "borzasztóak" vagyunk valamilyen szempontból, általában ott találkozunk Kép Neet már idomítja őket Kép
Egyébként D. nálunk is mindent kapott 9 hós korában (tehéntejet és soksok tojásfehérjét kivéve), általában úgy evett, ahogy Eszti: amit mi, lájtos fűszerezéssel, és apró darabokra vágva.

Neet,
tényleg, te mókuskommandót szervezel? Kép

Zsanci,
háááát én sem főztem sokat neki 6 hós korában... hippeztem, de D. mindent, értsd MINDENT megevett, szóval nem volt gond felbontott üvegek lejárásával Kép
Allergia: a tünetek nagyon úgy hangzanak Kép de én inkább valami most virágzásnak indult növényre gondolnék, ha ilyen hirtelen jött... itt Zsebi és Recca írt régebben parlagfűre (de az már régen van) ill. tüsszögő-viszkető tünetegyüttesre homeós szert.

v
kisün

<center></center>

KépKépKépKép
proone

Nem bírom ki...olyan büszkeséges vagyok rájuk:

Kép

Kép
ada007

Gyönyörüüüüü ez a LizababaKépKép

Ildi, nem tudom, mi is küzdünk ezzel sajna.

A tablaban van vki uj? En nem lattam... kell erösebb szemüvegKép

Na, megyünk vendégségbe. Szép vasarnapot Nektek!

KépKép
fibi

Vera, ja, akkor engem is lehet a mokusok ele vetniKép Tudok am gonosz és önzö lenniKép

Eszti, hova tüntél megint? Ugye nincs megint baj?

KépKép
fibi

Fibi: szerintem is, de én elfogult vagyok....no meg az apukájával is meg vagyok elégedve Kép

Köhécselés kezd elmúlni....reméljük végleg.

Vera, Neet: hú, szerintem majd találkozunk a kaja-mókusoknál.....tényleg Neet, ha már idomítod őket légszi csinálj külön csoportokat, és akkor lehetnének workshopok...pl. kaja-mókusok; alvás-mókusok, cic-mókusok, szopi-mókusok, nemszopi-mókusok, tápszer-mókusok, és akkor ki-ki tematikusan tudna menni azon csoport mókus elé, amelyik épp a nyavalyája....Na?

Huhh, anyukám csirkepörit, meg nokedlit csinált, apukám mindjárt itt lesz Kép és mennek haza Debrecenbe Kép
ada007

Ada!
LH és LH apa nagyon szép!
beszereztem polifoamot.DEchatlon RULEZ!

Apa kocsit hajt...Jkezdetű dalt ismeritek?Beszarás.Kép

Jucus
20170114224602

szia Juc!
én nem ismerem....ez valami hagyományos gyerekdal, vagy valami könnyűzenei nóta?
plíz homályosíts fel
ada007

Jucus mesélj mit láttál a D-ben?
zsebi2004

Fibi, a legjobb, ha a védőnőt megkérdezed, ők általában tudnak az ilyesmiről, ha van a környéken.

Szakosodó-mókusok?Kép
zanza

Juc, nálunk sokkal gyakrabb az
"Apa ideges, húúú, de ideges..." Kép

na, beidézem:

Apa kocsit hajt

&#8230;Apa kocsit hajt!!!
Gyere, Tibor, megyünk a városba, dudál türelmetlenül apa!
Apa kocsit hajt!
Két kézzel, egy kézzel, kéz nélkül apa kocsit hajt!
Apa ideges, hűű, de ideges apa, BIZONY!!!
Apa kocsit hajt, figyelmesssen, tapasztaltan, türelmesssen.
A járókelők sétálnak a friss levegőn, apa pedig kocsit hajt!
Apa kocsit hajt, nagy fááhér Fiat 1500-as gépjárművet!
JAAAAAAAAAJ apa hogy hajtod a kocsit?!
Ez borzasztó!!!ez borzasztóóóóóóóóóó, ez borzasztóóóó!
Apa hogy hajtod a kocsit??!!
Apa nézd!!Egy ismerős megy a járdán és nem lép le az úttestre mert akkor talán egy kis veszély fáányegetné!!!
Apa legyint, és apa kocsit hajt!
Apa tudja, hogy helyes munka- és időbeosztással minden nehézséget át lehet hidalni. Mert apa tudja, hogy helyes munka- és időbeosztással minden nehézséget át lehet hidalni BIZONY!!!
Apa szememben egy hősszemély, anya pádig a legdrágább nekem a világon!!
Fehér gépjármű gyorsan suhan, mert apa vezeti!
Apa tudja fékezni az indulatait, ő tapasztalt!
Megérkeztünk uticélunk végéhez, sikerült a tervünk!
Vége egy kalandnak mondja apa MOST!
mi benn vagyunk apával a városba!
MIIII ben vagyunk a vááááá a várooosba!
Anya otthon főz,anya othhon főz, anya otthon főz finom ebédet VÉGE!!!!

http://www.lba.hu/mp3/song/apakocsithajt.mp3

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?