A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Szilvi vagy bárki más akinek éber a babája:

A hordozókendőt próbáltátok már? Én még bevallom nem, de minden nap gondolok rá, hogy kéne. Egyenlőre nekünk tök jó, hogy David itt van és azonnal átveszi tőlem a babát. Már ő magyarázza nekem, mit jelentenek a kis grimaszai, meg hogy milyen sorrendben csinálja őket - most nyújtja a nyelvét, most ferdét ásit, az igazi ásitás, az egyenes ásitás után a mérges grimasz következik, stb, stb. Olyan bámulatos türelemmel bánik a babával, hogy én csak irigykedek. Még akkor is, ha éppen valamiért reklamál a baba, ő nem esik pánikba, csak nevet rajta.

Nem tudom, mit fogok csinálni egyedül, ha ő visszamegy dolgozni. Mondjuk most is dolgozik, csak sokkal kevesebbet, lemondta szinte az összes tanitványát két hétre, csak a forditást és az újságirást csinálja jelenleg. Aztán meg október közepén megy Amerikába 2-3 hétre, mikor a baba 5 hetes lesz, hogy a nagyfiát meglátogassa, mert őt sem látta már mióta, mert úgy volt, jön a srác az anyjával együtt a nyáron, de aztán anyuka is teherbe esett, ezért törölték az utat, mégis a David megy hozzájuk. Addigra én hazaköltözöm anyukámhoz, de már előre hiányzik mellőlünk az apuka.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica
nem próbáltam, mert máshol elalszik szépen, csak a kiságyban nem. Mindig felébred ha leteszem.Kép
Most is velünk van a nappaliban. Édesdeden alszik.

Érdekes, mert nálunk is sztem apa az aki jobban ért a babához.Pont mondtam is neki.KépÚgy irigylem miatta.
A jővőhéten már én is egyedül leszek itthon napközben. Kiváncsi vagyok az első napokra.

Kép
Kép
kismama2004

Roki, nem tudsz neki házilag készíteni valamit, amit nézegethet?

Én pl. azon gondolkodom, hogy színes papírból gyártok kis lepkéket, vagy virágokat, és felkötöm majd az ágya fölé.

Persze könnyen beszélek, nekem még tengernyi szabadidőm van.(főleg, hogy itthon kell pihiznem a méhnyak miatt).

Uxi
34+4

KépKépKépKépKép
uxi

Rókica, hogyan kell felébreszteni a babát a szopi közben? Mi az, hogy orrcseppezéssel?
A mi kis babácskánk is állandóan belealszik, igy aztán sokszor csak hig tejet eszik, aztán nyüglődik és nagyokat rottyant. Jó lenne tovább etetni egyszerre, de nem hagyja, csak néha.
Azt hiszem, délután kiviszem sétálni, köszi Szilvi a tanácsot. Remélem, nem fog esni és hurrikán sem jön.
tzsuzsa

Zsuzsa:

A tarkóját simogasd, attól feléled, de én szoktam hagyni őt cumizni, ha cumizni akar.

Az orrcseppezést nem kifejezetten ébresztgetésre használjuk, de ez a "mellékhatása" mert ugye utálja és elkezd bömbölni tőle. Mi nem orrszivózunk, hanem fiziológiás sóoldat orrcseppet kap az orrába szopi előtt ha be van dugulva, és akkor saját maga ki tudja szuszogni a trutyit, esetleg az apja kimasszirozza az orrából. Ezt a trükköt a kórházban lestük el. Szóval az orrcsepp nagyon bevált, mert ugye ha be van dugulva az orra, akkor nem tud szopni, és akkor mérges lesz.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lányok
A ti babátok is sokat trüsszög? Márk eszméletlen sokat prüszköl. Az orra nincs eldugulva, nem náthás. Lehet, hgoy már most allergiás a drága??Kép
Vagy csak egyszerűen új neki ez a kinti közeg, és ez irritálhatja?

Nálunk talán leesik a köldökcsonk. Már vérzik, és igazából én nagyon várom, hogy ezzel se kelljen már vacakolni. Úgy irigylem azt akinek a kórházban már leesik.

Kép
Kép
kismama2004

Róki
kifeszített spárgára "sztaniolgolyókat" tudsz csinálni alufóliából. Ezüstös, szép, csillogó.Kép
Egy pingponglabdát is kifúthatsz, bele rizst, alufóliába csomizni, és akkor még csörgetni is tudod...Kép
Persze ezek csak addig jók, amíg csak nézeget, amint nyúl utána és a szájához veszi, biztonságos játékok kellenek. De az még odébb van.Kép

Lányok,
nem kell mindent a sok-kevés, híg-dús stb tejre fogni...nem vagyok én se egy mintaanya, de én a szülés előtt elolvastam a szakirodalmat (mint RókiKép) és ELHITTEM, hogy az úgy okés, ahogy van. Nem mértem (csak 1-2 hetente a védőnénivel) csak szoptattam amikor kérte. Váltott mellből, de volt, hogy félálomban összekevertem, melyik jön...na és?
Ha a technika megvan, akkor minden rendben!

Valahogy egészen eddig azt hittem, hogy a Kismama (újság) túllihegi ezt a szopis dolgot, de már látom, hogy annyi sok a tévhit és a rossz gyakorlat. Pedig ez egy olyan természetes dolog, valahogy nekem sose volt gondom vele, az, hogy adtam (egy 10 hós kisfiúnak, aki nem tudta megemészteni a kajákat, mert valami szétszedte a bélflóráját), az is inkább elhatározás kérdése volt, nem a túltermelésé. Később többször is "visszahoztam" a tejcsimennyiséget, ha valami miatt apadozott (pl mensi idején, nekem 6 hét után megjöttKép) a növekedési ugrásoknál is szaporítottam, többet ittam...stb
Csak azt tettem, amit a tapasztalt anyukák mondtak, vagy olvastam korábban. LLL sem kellett 1x sem.
Bocs, nem akarom magam valami "ősanyának"Kép feltüntetni, de nekem annyira egyszerű volt, és olyan rossz hallani, hogy Nektek ennyi bajotok van vele...Kép

Hallgassatok a tanácsokra, bízzatok magatokban! Nagyon kevés nő az, aki nem tud szoptatni. Ha tényleg el vagy kötelezve, menni fog!

üdv
p 38+5
penna

Sziasztok!
Pár napja találtam ide,inkább csak olvasgatlak benneteket és drukkolok a soros szülőknek!
Én most várom a 4.babámat.Az első terhesség iker a 2. kislány és most 1 fiút várunk.Igy 2 fiú és 2 lány lesz az arány.
Szopi! Mea! a klinikán is a szopi után adják a pótlást,ami tápszer.Szóval ennyit a védőnőről:-(
Ha szopizott a bébi és büfizett is ,akkor próbáld ismét cicire rakni.Nekem a tapasztalatom az volt(3.baba volt sírós),hogy nem az éhség miatt sírt,hanem egyszerűen csak bújni akart.Kényelmesen elfeküdtem,inkább félig ültem,félig feküdtem és ráraktam a szívemre Blankát.Pillanatok alatt megnyugodott.Utána 10-20 perc múlva ujra szopizott.Akkor már könnyebben is ment,mert én is nyugi voltam.
Ja és szopi előtt mindig maszíroztam a cicit.
az ikreknél pedig szopi közben többszőr megbüfiztettem őket ,mert ha nem,akkor egy idő után ők sem akartak enni,pedig még éhesek voltak,ha pedig mégis ettek folyamatosan,akkor a végén a fele kaja kijött.Náluk evés közben a sürű büfiztetés volt jó.Ja még valami!Az sem volt mindegy,hogy milyen pózban szopiztattam őket.Nekünk az jött be,hogy mellém raktam a párnát,arra a babát és feléhajóltam.Próbálj te is több pozíciót,hátha valamelyik kényelmesebba picidnek.Biztos vagyok benne,hogy megoldódik ez a dolog nálatok is,csak idő kérdése!
Jó egészséget kívánok minden babának és anyukának,kismamának:Évi
révi

Szilvi

Az alvásról olvasd el ezt: http://www.lll.hu/node/187
Nekem nagyon bejött és azóta nem vagyok ideges,hogy miért nem alszikKépKép.
Tejci:egyáltalán nem biztos,hogy kevés,valszeg kezd beállni a kereslet-kínáltra!!!!Ne várd,hogy úgy felteljenek,mint az elején!De amint kéri,hajrá!!!!

Anyapoc

anyapoc

Tüsszögés:nálunk is sok volt,még lehet nyálka a légutaiban,attól próbálhat megszabadulniKép.Na meg azért csak alkalmazkodni kell idekinthez!Kép

anyapoc

Tüsszögés:

Zsuzsa baba is sokat tüsszög, de nekünk elmondta a doki néni első alkalommal, hogy aggodalomra semmi ok, csak minden kis szösz és porszem irritálja az orrát, és azt tüsszögéssel tisztitja. A szösz az lehet parányi az anyagpelenkájából, vagy a ruhájából. Nem allergiás az a pici, csak az orrát próbálja tisztán tartani, hogy tudjon lélegezni szopi közben!!! Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szilvi:

Még nálunk se esett le, pedig már másfél hetes Zsuzsa baba.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Hát lányok!
Mi olyan jól alszunk, hogy én ettől aggódom.
Nem sírunk feleslegesen semmiért. Fürödni imádunk.
Viszont a szopival gond vanKép
Nem mindig szopizik 20-30percet. Sőt, inkább csak este szokott többet enni olyankor van, hogy 1órát is szopizik, majd megint 1-1,5 óra múlva újra egy órát eszik. Bár közben rendesen bealszikKép
Én simogatni szoktam, arra fel is ébred, vagy a kezét fogom meg. Azt nem nagyon szeretik ha maceráljuk. Megfogom meghúzom, de nem erősen. Rögtön felkelKép
Az orrát maximum csak megcirógatom, de akkor is felkel.
De amit imád!
Pelenkázás közben pisilniKép
Először a doktornőt pisilte, kakilta le, azóta mindket is imád lepisilniKép
Már be van kenve a popsija csak a pelust kell rátenni és pisil isKép
De jókat nevetünkKép
Olyan kis puki gépKép

Egyébként meg folyton úgy érzem, hogy nincs semmire időm és nem merek belekezdeni szinte semmibe. Pedig jól alszik, néha már én keltem fel enni, mert fel sem kelne.
Na most ébredezik.
Mennem kell, talán eszik egy keveset. Erőszakoskodni nem akarok vele. Mások is azt mondták, hogy nem fog éhen halni és attól nem alszik be ha éhes.

Megyek, de ma még visszanézek.
Ja, még annyit, hogy én nem tudom, de nálunk biztos nem lesz semmi rendszer itthon. Össze-vissza eszik és nem is akarom órához állítani.
Majd úgy alakítom a napjaimat, hogy hozzá igazodom. Amikor bekajált, büfizett, elaludt, akkor fogok bármit is csinálni.

Na puszi!
Itt egy uccsó kép róla.
Majd én is felteszem az albumbaKép

Sziasztok!
Szép napot!
Angelani

Kép

Kép
angelani

Fú, Davallia tök szép a babaszoba! Biztos nagyon jól fogja érezni magát a kisgyerkőcKép

Bocsi, nem olvastam vissza, csak benéztem egy percre, van-e új babaKép Ha jól láttam nincs.

Én egyre sz@rabbul vagyok, most már alig várom hogy holnap legyen és elmehessek a dokihoz. Remélem tud csinálni valamit a torkommal, mert most már nagyon kellemetlen. Ráadásul már sokkal több fehér hólyag van, na nem részletezem. A lényeg, hogy nagyon rossz a közérzetem, úgyhogy nincs is kedvem semmihez. Lefekszem hátha sikerül elaludnom.

Szép napot mindenkinek!

Benianyu, remélem már jobban vagy!

Hari 37+1

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Írtam egy regényt, ami elszálltKép

Gyönyörűek a BabákKép
Visszaolvasgattam, de már elfelejtettemKép
Annyi minden történt, hogy alig lehet követni.
A képeket megnéztemKép
Nem írnék mindenkinek külön név szerint, de csodás Babák vannakKép

Davallia!
Ezt nevezem!
Nagyon szép a babaszobaKép

Hari!
A pocakod már komoly méreteket öltKép
Nanóka jól van?
Cicusok?
Én nem felejtem el őket semKép

A kis Erhard meg olyan mohón falt, hogy nagyon sokat bukott vissza. De elég élénk és úgy tűnik, hogy jól van. Remélem, tényleg minden rendben van.
Sokat parázom, de a párom is figyel ráKép

Eléggé fáj a hasam és a derekamKép
De amikor felemelem Erhardot, minden bajom elmúlikKép

Majd még benézek, mert látom, hogy alig-alig ér rá valakiKép

Puszi!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Angelani,

Nálunk tegnap Zsuzsa baba akkorát "bukott" hogy azt már inkább hányásnak mondanám. Végig a kis hálózsákján ÉS az apja ingén, de úgy, hogy válltól lefelé hasig betakarta hányadékkal. Szerintem szegény mindent kihányt ami a kis gyomrában volt. Na ekkor hagytam abba a fejést, és elhatároztam, egyszerre csak egy mellből kap enni, mert most már annyi a tejem, hogy csak úgy folyik a szájába. Majd biztos jelét adja ha növelni akarja a mennyiséget.

Mindig azt hiszem, én tudom jobban, nem az anyatermészet, azt hittem, a sok fejéssel majd jót teszek, de csak azt tettem, hogy ömlik a gyerek szájába a tej, és bukja vissza a felesleget, pedig csak cumizni szeretett volna a lelkem egy picit.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Angelani, köszi az érdeklődéstKép A cicák nagyon jól vannak, a Nanó kutya nagyon krákog, szörcsög, majd megint elviszem a dokihoz, de a cicijei úgy látom rendben vannak.

Erhard nagyon édes, nekem annyira hasonlít rád. Igaz a párodat nem láttam még, biztos rá is hasonlít, de rád nagyon!! Hogy szoktátok hívni?
Hogy áll otthon a segítség? Anyukád, meg tesód "javultak" e téren?

Rokica, előbb utóbb látom azért nálatok is beáll majd a dolgok rendje. Jó, hogy David tényleg ennyire lelkes és megy is neki. Amiatt azért ne izgulj mi lesz ha többet fog megint dolgozni, mert én biztos vagyok benne, hogy egyedül is nagyon ügyesen el fogsz boldogulni.

Nekem sikerült aludnom 2 órát, de nem lett tőle jobbKép Nem elég hogy sz@rul vagyok, még rájön a csalódottság is. Nem gondoltam volna, hogy ha 8 hónapot megúszok betegség nélkül, akkor pont a végére jön egy ilyen genyóság, amikor már amúgy is olyan tragya voltam.

A kezeimmel már tényleg alig bírok bármit is megfogni, annyira fájnak az izületeim. Van ilyen másnak is? Nyugtassatok meg, hogy ez tuti a terhességtől van, nem ez is valami külön kórság. Csak az ujjaim fájnak, de azok nagyon.

Na megint sikerült panaszkodnom egy sortKép
Hari

Kép
Kép
hari

Sziazstok!Kép

Friss mamik Ti hogy vészelitek át az éjszakákat?
Hogy alszanak a kicsik?
Ti mennyi ideig büfiztetitek a babáitokat?

Mi 10 percig szoktuk de alig büfizik de utána meg alvás közben sokat, nem is merem hanyatt altatniKép

Nektek milyen pózban alszanak?

Nekünk oldalt szokott azzal a kitámasztó párnával.
Az jó szerintetek???

A köldökcsonk még nálunk is rajta van és már kedden leszünk két hetesek.

Holnap megyünk doki bácsihoz megnézni megmérni a drágátKép

Kiváncsi vagyok a súlyáraKép

Namegyek zuhizni gyorsan míg nem kel fel.

Puszi Mindenkinek!Kép

Mea
mea

Sziasztok!

Rokica,
BOLDOG SZÜLINAPOT!!! Kép
Szerintem egyáltalán nem ciki, hogy eltoltad a bulit. Nincs most fontosabb Zsuzsababánál. David tényleg nagyon ért a nyelvén, de ne aggódj, egyedül is menni fog.
Volt Beninél is, hogy úgy túlette magát, hogy már nem is bukás volt, hanem hányás. Mi is nagyon megijedtünk, de aztán nem lett baj. Hamar megtanulta, hogy ne egye túl magát. Abban igazad van, hogy a természet beállítja a kereslet-kínálat függvényét és talán a sok fejéstől most túl sok lett.

Hari
Remélem, holnapra jobban leszel vagy legalább a doki fog tudni valamit segíteni rajtad.
Én még mindig elég taknyos vagyok, be van dugulva az orrom állandóan. Éjjel arra ébredek, hogy kiszárad teljesen a szám, mert csak ott veszem a levegőt. Ittam jó sok mézes teát, reméljük hatni fog.

Angelani,
Nagyon ügyesek vagytok Erharddal. Csak így tovább! És ha nincs miért aggódni, akkor nem is kell keresni okot! Kép A babátok jól alszik, van tejed. Minden rendben. A ritmus is be fog állniKép

Göndörzsóf,
A szülészorvosom azt mondta, hogy még egy-egy csepp sima orrcseppet is használjak. Inkább kapjak rendesen levegőt és persze a pocaklakó is.

Davallia,
Nagyon szép lett a babaszoba! Biztos jól fogja érezni magát benne a kisbabátok!! Kép

Holnap én is teszek fel képeket a gyerekszobáról és babaruhásakat is. A hétvégén a nagyját kimostam, még egy dzseki és egy overall van hátra, ami azért talán annyira nem sürgős. Ki is vasaltam mindent és fényképeztem egy párat.

Benianyu
37+1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Bocsánat!
Rokica!
BOLDOG SZÜLINAPOT!
Szerintem Zsuzsa Baba a legnagyobb ajándék most nekedKép

Hari!
Sajnálom Nanó kutyust, de biztos rendbe jön.
Itthon azért most már segítenek.
Mire hazaértünk nagyjából kipucolták a kérótKép
A párom meg rengeteget melózik. Szegény, szinte alig tudom utolérni, hogy segítsek neki.
Imádja Erhardot és nekem szinte csak az etetés jut kiKép
De sajnos keddtől már dolgozik és akkor már nem babázhatKép
De minden este ő fürdeti, imádja tisztába tenni.
Szerintem még etetné is ha lenne rá lehetőség.
Annak viszont örülök, hogy nem nagyon akarja elfogadni a cumisüveget. Mert egyszer úgy jött ki a lépés, hogy abból kellett adni, de azért nem maradt éhenKép

Mi Macikának becézzükKép
Vagy Kismackó meg ilyenekKép

A kezeiddel kapcsolatban sajnos nem tudok mit mondaniKép
Be vannak dagadva?

Mea!
Szerintem majdnem mindenkinek ugyanazok a parái.
Mi is állandóan azon parázunk, hogy megfullad.
Nálunk is etetés után az elborulás gátlóval alszikKép
Ha bukik, akkor ki tudjon folyni a szájából.
Egyébként mindenféle pózban alszik.
Hasra is szoktuk tenni, de csak nappal.

Lányok!
Kinek van mérlege?
Nekünk nincs, de bánom is.
Majd kölcsönzünk 2 hónapra. Havi 1000Ft a hálós.
Igaz már meg lehet venni 3000Ft-ért, de nem érdekel.
A digitális 2500FT/hó
Lehet, hogy az jobb lenne, de szerintem meg tudjuk mérni a sima hálóssal.

Na megyek aludniKép
Jó éjt!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!

Gratulálok minden kisbausnak, anyucinak, apucinak!
Remélem, mozgalmasan, sok-sok örömmel telnek a napjaitok!
Nekem sajnos mostanában nem nagyon van időm az olvasgatásra- irogatásra, de igyekszem követni a babanetes eseményeket. Látom, még sokan vannak/vagytok "egyben", nekik/nektek könnyű szülést és egészséges kisbabát kívánok!
Gyönyörűek a kisbabák és már nagyonszépen gömbölyödnek a pocakok is!
Teszek fel képeket:

Kép
Kép
Kép

Jó éjszakát! Sziasztok!

Kata

KépKép
baby20

Roki
Boldog szülinapot. Nem gáz, hog y eltoltad a bulit.Biztos megérti mindenki.
A mi védőnőnk szerint is lehet túletetni a szopis babákat. Ha a kakszi csomos, ez annak a jele, vagy pl. ez a hányás dolog is.

Hari
nekem fájt terhesség végén a kézizületem, de érdekes módon, csak éjszaka. De akkor rendszerint arra ébredtem, biztos szülés után elmúlik majd. De ne várd rögtön, kell egy-két nap.

Angelani
nekem van mérlegem, és megnyugtat. Valamint az is jó, hgoy ki tudom zárni, hogy a baba nem éhes, hanem valami más baja van.Igény szerint etetek, de azért nem olyan szinten mint Rokica.(persze nem ítélem elKép) Én nem teszem fel cicire egy óra múlva, ha evett, hanem keresem a nyüsziség okát.

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Rokica!

Boldog szülinapot!

Davallia!

Szorítunk!

Benianyu!

Remélem, hamar meggyógyulsz.

Szépek a babák! Már úgy szeretném én is látni Bubust.

Angelani!

Nem baj, ha nem szopizik 20-30 percet. Lehet, hogy olyan ügyes, hogy már hamarabb kiszívja a kellő mennyiséget.

Zsóf
37+4

Kép
Kép
göndörzsóf

Ma megpróbálunk kimenni sétálni egy picit, ha nem esik az eső.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Boldog szülinapot RokicaKép

Hát tegnap este Lívike megint végigsírt két étkezés közötti időtKép
Nem tudom mi van vele olyankor, egyszerűen semmi nem segítKép

Lehetséges hogy éhes marad????100 ml után?
Szerintetek???

És ezt egy nap van hogy 2x végigcsinálja, ált. délelőtt és esteKép

Mi tegnap voltunk 10 percig sétálni de ma rossz idő van és hűvös, szerintem ma nem megyünk ki.

Most evett és akkorákat szokott bukni, hogy már furi az is.
Nem baj az ha sokat bukik egyszerre ki???

Most elaludt úgy néz ki.

Mindjárt megyünk védőnőhöz.

Ez is akkora hülyeség, nektek is már mennetek kell hozzá nem megy házhoz???

Na elég a kérdésimbőlKép

Ja még egy a ti babáitok is szedik a Vigantol cseppet(D vitamin) és a Konakiont???

Mea
mea

Mea

Az esti vigasztalhatatlan sírás lehet hasfájás(kólika) miatt,vagy sok babának ilyenkor van egy nyűgösebb időszaka!
Azt figyeld meg,hogy ilyenkor keres-e a szájával,vagy ha az ujjadat az arcához dugod,kap-e utána,esetleg ha a szájába dugod,rászippant-e erősen.Gyanítom,hogy nem...Kép

Anyapoc

anyapoc

Sziasztok!

Róki Isten éltessen sokáig!

Davallia csodás lett a babaszoba. Minden ok lesz az NST-én.

Baby20 aranyos a babád.

Angelina, Erhard, mint egy gondolkodó kisember, olyan pofit vág. Ugye már 2 hetes lesz holnap?

Hari jól megnőtt a pocid. Nem vicc de az utolsó 2-3 hétben szinte napról napra nagyobb lett az enyém is. Kíváncsi vagyok mekkora babóca bujik elő majd. Nagyon közelítesz a finishez Te is.
A kutyussal mi újság.

Benianyu, remélem az allergiád most tompul kissé.

Volt a védőnő, most láttam először, mert a másik elment. Hát nagyon fiatalka, most végezhetett.Aztán megegyeztünk majd telefonon tartjuk a kapcsolatot. Kérdezte, hogy tud e segíteni vagy valamit szeretnék kérdezni, hát nem. Mondtam, hogy a bnőm is az és heti kapcsolatban állunk, meg eredetileg van eü végzettségem. Ez megnyugtatta. Lehet, hogy nagyképűen hangzik, de valóban foglalkozzon azzal akinek ténylegesen szüksége van rá.
Holnap jön a doktornéni is, igaz a helyettesítő, mert a miénk szabin van.
Képzeljétek tegnap sütöttem isteni krumplispogit, marha jó lett.
A céges dolgaimat is csinálom, remélem, hogy sikerül mindent összeegyeztetni. A kórházban ott mosolyogtak rajtam, mert már szerdán reggel ott volt a laptop is és dolgoztam.

Kincső aranyos, nyugodt baba. Akkor sír, ha éhes, a ciciért nagyon tud harcolni, de ez a dolga. Édesen emelgeti a buksiját.
Este1/2 11-től aludt hajnali 1/4 3-ig, majd 3-tól reggel 1/2 8-ig.
Ma hazament anagyija is, sajnos Õ az egyetlen nagyszülő már. Itt egy kép.

Szép napot mindenkinek.

Kriszta és Kincső, aki már 6 napos

Kép

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Bkriszti,
orulok, hogy minden ok nalatok! Nem samli ez az energia, amit kepviselsz!

Mea,
mi hasonlo cipoben jartunk, mint ti a babaddal. Rank parancsoltak, hogy nem ehet tobbet a nagykonyv szerinti napi 150 ml*testsulykg-nal. Mindezt 3 orankent. Nem varhattuk meg a 4 ill. 4 es fel orat, mert akkor ertelemszeruen nagyobb lenne az etvagya, viszont a pici gyomor nem birja a nagyobb mennyisegu etelt. Mondjuk o csak keveset bukott, de neki a gegeje miatt semennyit sem szabad, nehogy megint ferenyeljen a tudejebe.
Szal probald meg, hogy surubben (3 - 3 es fel orankent)adsz neki kevesebb kajat. Igy elvileg kevesebbet kell buknia. Meg lehetne meg emelni az agyat, ez is segit, hogy kevesebbet bukjon. Ha tetszik az otletem, beszeld meg a vedonoddel, hatha nektek is segitenek a fent leirtak.
Falina
falina

Sziasztok!

Mea!

Nekem azt mondták, hogy mérjek le egy textilpelust, és kajcsi után "intézzem úgy", hogy arra bukjon a baba. Aztán megint mérjem le a pelust. Ezzel megtudod, hogy mennyit bukik a manó.(Ezzel megnyugtathatod magad.) Általában sokkal kevesebbet, mint ahogy azt az anyukák látják. A "visszajött az egész" általában alig mérhető mennyiség.Kép Remélem így van nálatok is!

Timi (bukós csajszi anyukája)

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Hari,nekem is fájt nagyon a kezem, nem tudtam kibontani pl. egy üveget. De a szüléssel elmúlt.
Mea, Júlia baba nálunk is sirdogál néha, akkor is, ha nem éhes. Persze 10 nap alatt sikerült már elkényeztetnünk, álomba ringatjuk rögtön. Nagyon szereti, ha keringőzünk vele, állitolag akkor három dimenzióban mozgatjuk és az anyaméhre emlékezteti. Csodát tesz, más mint a fel-alá ringatás.
Azt olvastam, hogy a baba mély alvási periódusa 50-60 perc, aztán éber álom jön és olyankor sir, mert nem képes egyedül visszamenni a mély álomba, segiteni kell neki. 20 perc kell neki kábé, mire visszaalszik. Persze lehet, hogy ezt csak a kényeztetni vágyó szülők megnyugtatására irták.
Rókica, boldog szülinapot, utólag is!
Nekem is folyik a tejem, kicsit fura, de remélem, beáll a norális mennyiség. Én nem fejek, hogy ne legyen túltermelés, csak néha szopi előtt egy kicsit, hogy ne fulladjon bele.
tzsuzsa

Mea,
az lemaradt, hogy tapis babaknak mifelenk nem kell adni a konakoint, mert a tapiban van ez a vitamin. Olvasom, hogy a D vitamint sem kene adni, de ezt meg a dokim nem mondta, igy tovabbra is szedjuk.

Erdekelne viszont, hogy mas tapos babak kapjak-e!
falina

Sziasztok!

Minden kisbaba gyönyörű!!! Kép Kép Kép Mindegyik anyukának gratulálok és persze nagyon irigykedem rátok, hogy ti már kézben tarthatjátok a babátokat! Kép Kép Kép
Remélem, senki nem haragszik meg közületek rám, de az ÖSSZES GYÖNYÖRÛ KISBABA közül a kicsi Erhard, Angelani kisbabája áll a szívemhez a legközelebb, merthogy ugye ő hogy-hogynem a kórházban érthetetlen módon streptococcusos lett, a kis ártatlan csöppség, és mert az ő kis életét nagyon-nagyon akarták Angelaniék és mindent, még a lombikot is megpróbálták! (Tudom, hogy mindenki más is nagyon akarta a kisbabát itt, de mi többiek egy kicsit szerencsésebbek voltunk, hogy ennyire nem kellett a babáért megküzdenünk, mint Angelaniéknak!) Szóval többiek ne haragudjatok meg ám rám, mindenki babája láttán elsírom magam, hogy milyen szépek, és aranyosak ám. (Most is itt sirok a gép előtt Kép )

Nekem programozott császár lesz, jövő héten világra jön a mi kicsink is. Lányok, akik császárral szültetek, tudtok adni nekem tanácsot, hogy mire kell figyelni, ügyelni a császár után, hogy ne kapjon az ember trombózist, meg hogy mégis mire lehet számítani?

Előre is nagyon köszönöm! Kép

A síró Anina
38+4
anina

Falina,
a D-vitamint KEvin a mai napig kapja esténként (1 csepp) pedig már 2 múlt.Kép

Anina
miért lesz programcsaszid?
Nekem az elsőt spinálban csinálták, hááát, nem egy leányálom.Kép Mondjuk sztem nem hatott rendesen, mert irtóra fájt, éreztem szinte mindent. Számíthatsz infúzióra, katéterre. Sokan fáznak, amíg nyitva van a hasfalKép. Spinál után 24, altatás után 12 óra hanyattfekvés. (Ha a spinált spéci tűvel szűrják, akkor van, hogy már 4-6 óra után felkelhjetsz, ha tudsz, ez kórházfüggő.) Az altatásban viszont sz*r, hogy a torkodon ledugott cső miatt mindig köhögnöd kell utána, ami hasi sebbel ugye nem annyira jóleső, csakúgy, mint a nevetés.
A hasi seb fáj, de erőltetni kell: felkelni,jönni-menni, akkor hamarabb gyógyul, bár vigyázni kell rá. A tejed talán később indul be, de nálam ez sem volt jellemző, a 2. nap már szopizott a baba. Víz nem érheti a sebet, cicamosdás alul-felül ha jól emlékszem 2 hétig, azaz még itthon is egy ideig. Minden híreszteléssel ellentétben a varratszedés nem fáj! Én is nagyon paráztam tőle, de semmi az egész.

Hát, kb ennyi. Én remélem, hogy most összejön a normál szülés, mert most nem állnak fönn azok a rosszabb körülmények (toxémia, rossz lepényi keringés stb.)

üdv
p 39-1 Kép
penna

Sziasztok!

Teszek fel egy két képet a gyerekszobáról, bár kell hozzá egy kis fantázia, mert babaágyunk még nincs (babona miatt) de Beni heverője, ami a babaágyból lett átalakítva, látszik.

Kép

A babás ágynemű a pocaklakóé lesz, Beni kapott újat. Kép Itt vigyorog benne.

Kép

Szóval a pocaklakó kapja a babás ágyneműt és persze egy új rácsos ágyat. Egy szobában lesznek Benivel, mert pici a lakás és csak így lehet megoldani, a pelenkázóval szemben lesz a babaágy.

Benianyu
37+2

benianyu

Sziasztok!

Nagyon édik a babák! Kép

Ez a randa idő kiborít. Tök totál depi vagyok tőle és Olikám is nagyon nyűgi még álmában is nyűglődik a kis drágám. Ráadásul ma babakocsizni sem tudunk menni, mivel szakad az eső. Kép

Csajok nem kell véletlenül valakinek egy bontatlan doboz Aventes anyatejes szett? (20 zacsi, 10 csat, 20 matrica, 4 talp) 1500 Ft-ért átadom, ha kéri valaki.

Ildi

Kép
vrucsincá

Még egy pár babaruhát is megmutatnék nektek. A hétvégén vettem elő, mostam és vasaltam ki őket.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Kép

benianyu

Sziasztok!

Penna, jól olvastam, altatásban csövet dugnak le az ember torkán?

Még sosem műtöttek, erről eddig nem is hallottam. Mindenhol így csinálják?
És meddig marad az a cső bent?

Brrr....

Uxi
34+5

KépKépKépKépKép
uxi

Anina!
Azert en sem voltam semmi baba"akaras", kihordas (helyett kifekves)tekinteteben! ;) Persze ezzel egyaltalan nem dicsekveskeppen hozakodom elo, de bizony megszenvedtem a kislanyomert eleg rendesen. Ha vki anno ezt elore progrosztizalja, szemkozt rohogom, hogy ilyen nem lehetseges.
Igy utolag, latva a gyonyoru babamat, mar semminek tunik az egesz, de ez a 2 ev elegge leamortizalt lelkileg. Kép
Falina
falina

Sziasztok!

A tegnapi napot végigmászkáltuk, nem is tudtam jönni Kép
Csináltunk még egy nagybevásárlást, aztán elmentünk a Praktikerbe, mert a komódra kell még a picinek pelenkázó feltétet csinálni. Gondoltuk, így olcsóbb lesz, hát nem biztos, de mindegy, csak legyen meg. Ma le kéne lakkoznom a deszkákat, utána lehet szerelni majd. Hát, elég szar az idő, de az erkélyen meg tudom csinálni, oda nem esik az eső.

Rokica, BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK utólag is!!! Biztos mindenki megérti, hogy elnapoltad a bulit, nem hiszem, hogy sokan bevállalták volna! / én biztos nem/.

Hari, Benianyu Kép Úgy látszik, az allergiásokra jár a rúd? Én is pont így vagyok pár napja, hogy gyanús: lehet, hogy van itt más is, nem csak az allergia? A torkom eddig nem fájt, de két napja igen, és furán érzem magam. Ráadásul tegnap óta Balázsnak is folyik az orra, úgyhogy lehet benne valami. / kicsit unom már: múlt héten láz, most jön a nátha? Ebben csak az a rossz, hogy az amúgy is kis étvágyú gyerekem ilyenkor szinte semmit nem eszik/.

Benianyu, nagyon tetszik a szoba,és tündériek a kisruhák Kép

Zsóf Kép Akkor Nálatok sem egyszerű az élet. Nálunk is ez az egyik gond, hogy nem mindenkivel van el Balázs. Szerencsére még így is egész jól bebiztosítottuk magunkat, mert abban az esetben, ha hétvégén indulnak az események, akkor húgom tud jönni, ha hétközben, akkor a bébiszitter ugrasztható, mindketten éjjel-nappal. Hosszútávon egyikük sem ér rá, de csak addig kell maradniuk, amíg sógornőm megérkezik Győrből az első vonattal, ő itt lesz azokban a napokban Balázzsal, amíg én a kórházban leszek. Persze valami hiba mindig becsúszhat, de anyukám mindig azzal nyugtat, hogy a picik úgy ki tudják számolni, mikor jöjjenek, hogy akkor úgyis minden tökéletes lesz. Remélem, Nálatok is így lesz Kép Én egyébként leginkább az éjszakáktól félek, Balázs még mindig pocsékul alszik, sokszor felébred / irigykedem is, ahogy olvasom a friss anyukák beszámolóját, hogy sokkal jobban alszanak a pár napos picurkák, mint az én 3évesem.../, és még nem volt olyan, hogy én egész éjjel ne lettem volna ott, de bízom benne, hogy megoldják.

További szép napot mindenkinek!
Judit
37+6

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Sziasztok!

Penna Kép

Azért lesz császár, mert kockázatos lehet nálam egy normál szülés, mivel az agyamban, a hídban van egy hajszálértágulat és erre tekintettel az Orsz.Idegseb.Intézet főorvosa császárt javasolt, gondolom, hogy a kitolási szakaszban nehogy agyvérzést kapjak a nagy erölködéstől (meg van egy jóindulatú agyalapi mirigy daganatom is... Kép )
Szóval emiatt lesz császár. Pedig a baba mindent remekül csinált, már a 27. héten befordult és a kis koponyája is rögzült a legutóbbi vizsgálat szerint. Hát köszi az infókat, mit is mondhatnék még, jobb kedvre nem derültem ... Kép

Falina Kép

Igen, olvastam, hogy nálad is nagyon nehéz volt kihordani a babát! De te legalább természetes úton teherbe estél, aminek úgy veszem észre, manapság örülni kell! Annyian próbálkoznak hiába (legalábbis az ismeretségi körömben) és ez nagy lelki megterhelés annak, aki babát szeretne. Szóval látom, min kell keresztülmennie annak, akinek nem sikerül és a vége - mint utolsó esély - a lombik. De inkább örüljünk, hogy végül te is szépen kihordtad a babát!!! Kép

Sziasztok!

Anina
38+4
anina

Anina,
nem volt teljesen spontan sajnos, nem tom erre emlekszel-e. A 2. vetelesem utan mar nem sikerult teherbeesnem. Clostilbegyt segitsegevel lett megfelelo peteeresem es normalisabb hormonhaztartasom. Kép Szerencsere a lombikig nem kellett mar eljutnunk. Mar ez is kemeny idoszak volt szamomra, lehet a durvabb dolgokat mar nem is tudtam volna vegigcsinalni pszihesen.
Hat igen, nagyon erosnek kell lenni.
Most vegre karjainkban foghatjuk a sok-sok turelem es megprobaltatas gyumolcset!!! Kép
falina

Anina,
a fenti betegsegeidnek volt vmi tunete vagy hogy derultek ki?
F.
falina

Falina Kép

Nem,nem tudtam ezekről az előzményekről Kép Nálunk is kérdéses volt, hogy mi lesz, lehet-e gyermekünk, végül második próbálkozásra sikerült, nem is hittünk igazából a tesztnek, mert az endokrinológus mondta, hogy ilyen hormonszinttel nem eshetek teherbe, és mégis. Most persze még azon is izgulhatok, hogy mit csinált a daganat a terhesség alatt. Állítólag nem lehet tudni, hogy viselkedik, nőhet, csökkenhet, de változatlan is maradhat... Ha nő, műtik ... Bár nem koponyán, hanem orron keresztül érik el, de igy is borzalmas lehet ...

Na, nem szomorítok tovább senkit! Kép Inkább nem gondolok ilyesmire (persze nem könnyű... Kép)

Benianyu Kép

Szép a babaszoba és aranyosak a rucik!

Szegény Davallia, reméljük, nincs semmi gond és hazaengedik, de a kórházban legalább biztos kezekben van!

Sziasztok!

Anina
anina

hali,

Mire visszaolvastam,kel is mindjárt szerintem Lilla...
ez az én formámKép

szegény babám olyan nyűgös,ha kinyitja a szemeit, onnantól minden mást elfelejthetek, a wc-t,kaját,pihit...és mivel már 6 hetes lesz, ez az ébrenlét nem 15-20perc, nem egy óra, van,hogy 4-5óra egyfplytában, vn, hogy semmi mástól nem marad csendben, csak ha járkálok az ó kis 4,5kilós seggét hurcolászvaKép olyankor kicsit hulla vagyok, de legalább alakformálóKépKépKép
ezzel vÍgasztalom magamat...
azért jól vagyunkKép
hordozókendő??? igen! a héten jön postával,ha minden igaz, de a miminamó bababoltból rendeltem, remélem jó lesz az is, mert a kismama újságos 4-6hét múlva jönne legkorábban és az kissé sok idő egy ilyen babszimellett, aki most újra éber...

majd remélem még jövökKépKép most mennem kell...
zsofy

Falina Kép

Tök véletlenül, mintegy mellékleletként ... Mást kerestek és ezt találták (Nálam úgy látszott, hogy nem hormontermelő a daganat, csak mivel ilyen daganatra nincs gyógyszer, ezért olyan gyógyszerrel próbálták zsugorítani, ami csak hormontermelő daganatra hat, arra viszont hat. Mivel nálam nem hatott, ezért abbahagytam és akkor nagyon megugrott a prolaktin hormonom, és erre mondta a doki, hogy igy nem lehet gyerekem, aztán mégis másképp alakult, szerencsére.)
anina

Anina,
szted csak en lettem fogekonyabb a temara vagy tenyleg egyre tobb a nehezebben megfogant baba?
falina

Sziasztok!

A téli babás topicból írok, kérdezni szeretnék Tőletek, bár szerintem már biztos párszor kitárgyaltátok ezeket a dolgokat.
Van nálam Tena prospektus és nem tudom, hogy melyiket vegyem a kórházba (Ultra Mini, Mini Plus, Extra Plus) az első napokra. Vigyek sima Allways éjszakai betétet is? A gyógyszertári neccbugyiból milyen méretet vegyek, ha 170 cm és 64kg vagyok 30+5 napos terhesen (előtte kb. 56kg voltam)? Szeretném, ha jól tartaná a betétet, de nem is szorítana. Melltartóbetétből milyet vegyek? Néztem az 50 db-os Avent eldobhatót, de még élőben nem láttam, hogy mekkora és senkitől sem hallottam róla semmit. A mellem szinte még akkora, mint régen, kb. 75-ös (bár már jó a 80-asok közül is pár kisebb fazon), nem tudom mekkora szopis melltartót vegyek.

Bocs, hogy Titeket nyaggatlak a kérdéseimmel, de gondolom már tapasztaltak vagytok ezekben a dolgokban.

Gratulálok mindenkinek a Babákhoz, nagyon édesek.Kép

Szilvi
30+5
szilvi26

Anina, hát elbőgtem magam, amikor a soraidat olvastam. Kívánom, hogy minden a lege legnagyobb rendben legyen. Hidd el, hogy a baba is tudja, hogy nagyon akartátok, ezért lett. Én azt mondom, hogy hinni kell a néha megmagyarázhatalan történésekben és csodákban. Nem kell mindig a nagy átlagot nézni, az akarat és hit csodákra képes.

Davalliának kitartást kívánok.

Olyan rossz lett a hangulatom, itt bőgtem, mert anyukám hívott, hogy hazaért és a 9,5 éves Csenge nevű kuvaszunk úgy néz ki, hogy a végét járja. Az orvos azt mondja, hogy ilyen kutyánál ez már nagyon magas kor. Még reménykedem, hátha nincs igaza.

Benianyu, nagyon édesek a ruhák és szép a szoba. Beniről meg süt a csibészség.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Képzeljétek el, ma David bement a IX. kerületi anyakönyvi hivatalba, amint azt meghagyták nekünk a kórházzban, hogy 10 nappal a papirok kitöltése után fel lehet venni az anyakönyvi kivonatát, és azt mondták neki, egy hónap!!!! Felhivtam őket, hogy akkor most mi van, a papiron az áll, 10 nap alatt kész, erre kiderült, hogy mivel az apja külföldi, mindenféle igazgatósági fellebbezés meg istentudja mi kell. Természetesen addig semmi mást nem tudunk intézni. Igaz, még a TAJ kártyáját se postázták...

Grrrr....

Ma pont akkor jött a doki néni mikor mindketten aludtunk, Zsuzsa babát felkeltettük a vizsgálathoz, na azóta nyűglődik.

Most éppen fél öt óta alszik hálistennek, kiváncsi vagyok milyen hangulatban ébred. Már ébredezik.

Nektek hogyan ébred/t? Sirva vagy szép békésen nézelődve? Mert ő egyenlőre kiabál. A teljes sirásig ritkán jut el, mert felvesszük.

Nem akarok minden kis bajára cicit nyomni a szájába, de mikor keres a kis szájával, más mivel tereli el a baba figyelmét???

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nálunk az alvások közötti ébrenlét 2 óra kb, nálatok ennél kevesebb?!?! Még nem vagyunk két hetesek.

Ezenkivül a gyerek követi a szemével a játékot amit mutatok neki, és van hogy ugyan odaforditani nem tudja a fejét, de a kis kezével ütögeti a csörgöt, ha eléri.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?