A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

KépKép

Kép
sunimum

Sziasztok!
Sajnos betegek vagyunk apaval, de koszonjuk a szulinapi jokivansagokat! olyan hihetetlen, hogy eltelt az egy evKép Nagyon boldog egy ev volt, mert ugyan meg en sem aludtam at az ejszakat es 3 orankent minimum kelek, de mindenert karpotol a draga kisfiunk.

csengo
Vendég

Sziasztok!
Rövid leszek
DinoKép
Nagyon kedves vagy, köszönöm a segítséget előre is, most reggel valamit Apa bütykölt a gépen és így sikerült feltenni a képeket. Remélem többet ez nem lesz problémaKép

CsengoKép
Mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk a kisfiadnak, és további sok boldog percet, órát, napot..évetKép

Na megyek, mert vendégségbe vagyunk hivatalosak
Puszi nektek
Móni

Kép
sunimum

Sziasztok!

CsengoKép
Kicsit megkesve Miklosnak BOLDOG SZULETESNAPOT KIVANUNKKépKépKép

Alvas: Nalunk is Elisa velunk alszik es meg 1 ataludt ejszakank se volt sott az ejjel is 4-5* kelt. De nagyon jo lenne kulon agyba sott kulon szobaba szoktatni. Nem tudom meg hogy csinaljuk, mivel mar a kisagybol is kimaszik de eldontottem, amint kijon meg az a par foga ami hianyzik elkezdjuk a kulon szobaba szoktatast. Nalunk meg az ejszakai szopizas is bezavar, amit mar nagyon ki kellene iktatni, de ha nem adok neki akkor sir es a parom se bir aludni. Neki viszont reggel dolgoznia kell es nem szeretnem, ha emiatt masik szobaba kellene aludnia. Szerintem is igaza van Tontica parjanak ha a ferj kiszorul a kozos agybol ott elobb utobb gondok lehetnek. Valoszinuleg ha a parom kulon szobaba ment volna Elisa mar regen kulon aludna mivel en nagyon ellene vagyok a ferj es feleseg kulonalvasnak. Az osszebujas es intimitas nekunk is hianyzik. Kulonben Elisa is ugy forgolodik mint a ringispil nem lehet tolle nyugodtan aludni. Sokszor vagyunk faradtak, de az a szerencsenk, hogy ebed utan birunk aludni amikor o is alszik. Igazatok van az a leglenyegesebb, hogy a babak nyugodt es kiegyensulyozott csaladban nojjenek fel legyen az egyagyban alvassal a gyerekkel vagy kulon alvassal es ezt minden csalad ugy alakitja ki maganak ahogyan neki megfelel. Mi is azon vagyunk, hogy valtoztassunk a mostani helyzeten, es kipihentebben meg jobban erezzuk majd magunkatKép

MoniKép
Szerintem nagyon jo, hogy leirtad ezeket a dolgokat, azert vagyunk itt mert kivancsiak vagyunk egymas velemenyere. Igy nagyon sok ujat lehet tanulni ami lehet, hogy logikus is csak eppen nem jutott eddig eszebe az embernek.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Ani Kép, megbeszéltük Apával a dolgot természetesen. Kép És igazad van, valóban olyan megoldást kell keresni, ami mindenkinek jó. Mi megtaláltuk, és remélem, mindenkinek sikerül, aki éjszakai alvásgondokkal küszködik. (Mellesleg szerencsés vagy, ha a gyerkőc csak fél percet ordít. Dávid sokkal tovább bírta annak idején, pedig én nem hagytam sírni, csak amikor megnyugodott, mindig újra és újra visszatettem az ágyába, és már ettől is annyira sírt, hogy végül hatalmas hányás lett a vége. Ez nagyon bántott, ekkor határoztam el, hogy magunk közé veszem, aztán lesz, ami lesz.)
(Az persze más kérdés, ha Apának külön kell aludnia a baba miatt, nem csoda, hogy azt nem preferálja. A férjem imád úgy aludni, hogy Dávid lábai az ő hasán Kép, mindig röhögünk, hogy milyen pózokban tud aludni.)

Dino Kép, nem gondolnám, hogy a fiadnak szexuális zavarai lesznek azért, mert veletek alszik, megszokja az illatod stb. Ilyen alapon ne is szopizzon pl., nem?
Amúgy tökre egyetértek azokkal, amiket írtál. Kép

Csengő Kép, boldog szülinapot - és szülinapozást - nektek! Kép

Sunimum Kép, tök jó ez a kép a gyerkőcről! Kép
Máskor is írd le a véleményed mindenről, ez így természetes. Ráadásul tök jókat írtál, legalábbis én is hasonlóan gondolkodom, mint te.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Én se nagyon tudok reagálni így a gyerekek mellett (főleg, hogy Beni iskolás, Nátán pedig elkezdte az ovit (én viszem és hozom)).
De ez az együttalvás és a hozzá kapcsolódó kérdéskör mióta olvastam, foglalkoztat.
Leginkább talán az fogott meg, hogy a lényeg, hogy mindenkinek a szükségei és igényei be legyenek tölve, pedig szerintem ez lehetetlen. Egyszerűen azért, mert olyan igényekről van szó, amik nagyon sokszor ellentétben állnak egymással, emiatt valamelyik szükségszerűen csorbul.
Pl. az alvásnál a gyerek jogos igénye, hogy a szülei közelében aludjon, hogy ha szüksége van rá, akkor szopizzon, stb. Ugyanakkor a szülők igénye, hogy együtt aludjanak. Vajon összeegyeztethető-e?
Én azt gondolom, hogy a legtöbb esetben kompromisszumokat kell kötni, aminél előfordulhat, hogy sérülnek az érdekek, de talán kisebb mértékben. Sőt, egy jól működő családban nem állandóak a dolgok. Időnként az egyik félnek kell kicsit többet engednie, időnként a másiknak. Amikor egy kisbaba megszületik, akkor a szülőknek bele kell tudniuk a kisgyermeket illeszteni a saját életükbe, és nem úgy, hogy ő alkalmazkodjon, hanem bizony nekünk kell áldozatokat vállalni ezért. A későbbiekben persze ez változik, és már a gyereknek is kell időnként alkalmazkodni.
Talán azért is fog meg engem az "igényei be legyenek töltve", mert manapság ez az, ami sokmindenkinek a legfontosabb, sőt mindenhonnan ez árad. Reklámok, valóságsók, média, mindehonnan a "vedd meg, szerezd meg, fogyaszd el" szemlélet árad, pedig én nem szeretném erre tanítani a gyerekemet. Igenis kell áldozatot vállalni másokért, kell áldozatot vállani a szülőnek a gyermekért, a gyermeknek a szülőért, a testvérnek a testvérért, embernek másik emberért.
Nálunk egyébként minden gyereknél másképp alakult, de néha azért örülnék, ha a harmadikkal kezdhettünk volna dolgokatKép. Talán azért, mert sokkal lazább tud lenni az ember, és ez szerintem a gyereken is meglátszik.
Nálunk Hanna az elejétől közöttünk aludt (igaz egy csomószor szopizott), most már mi is úgy gondoltuk, hogy lehetne saját ágyban is, de mivel ő még mindig szeret velünk aludni, ezért úgy alakult, hogy a szopiig (most már csak 1-szer szopizik) a saját ágyban alszik, aztán jöhet hozzánk. És úgy tűnik, ez múködik.
Én nem félek attól, hogy nem fog kiszokni belőle, teljesen egyetértek Sunimum-mal, hogy nagyon sok dolgot megold az idő. Mint ahogy előbb-utóbb szobatiszta lesz, le fog szokni a szopiról, nem lesz szüksége arra sem, hogy a szüleivel aludjon.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Liv: az tenyleg nagyon szornyu lehetett amikor a sirastol hanyt, szegenykem, azt en sem tudnam hagyni, en konnyen beszelek marha nagy szerencsem van ahogy igy olvaslak benneteket, hogy sokmindenkinek meg egy ataludt ejszakaja sem volt, nekem abszolut nincs okom panaszra mivel 3-4 honapos kora ota atalussza az ejszakakat egypar masodperces felsirast kiveve amikor ki sem kell szallnom az agybol mert abba is hagyja rogton.
Mostanaban csak az elalvas ami nehezebben megy de ez is par perc orditast jelent csak igy egy szot sem szolok tobbet ezugyben Kép
Ki tudja a masodikkal hogy lesz lehet, hogy mindkettot be kell majd vennunk az agyunkba Kép
Csak azt az egyet nem hagynam, hogy a parom tolem kulon aludjon, ehhez ragaszkodom (nem is nagyon tudok nelkule aludni Kép )

Csengo: Miklosnak utolag is nagyon boldog szulinapot!!!

Beszti: megneztem a kepeket nagyon szep csaladod van, hat elhiszem, hogy nincs sok szabad idod Kép hogy boldogulsz a harom gyerkoccel? Tapasztalatod az van eteren az biztos. Kép Amugy egyetertek veled teljes mertekben mindenben amit irtal.
ui.: kar, ogy nincsenek friss kepek Hannarol az albumban. Kép

Ani

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok,
Hú, de termékenyek voltatokKép

SunimumKép Remélem te írtadKép Örülök a torta sikerének. Liv, megcsináltad a Lasagne-t?

Együttalvás: Nálunk asszem 2* volt 1 óráig, mikor hajnalban már nem akart visszaaludni. De anya és apa nálunk a buli forrása, tehát a közös ágyban is hancúr lenne. Mi külön szobában alszunk, és Kornél mostanra gyönyörűen elalszik egyedül. Sajna, a nagykönyv szerinti éjszaka átalvás még most sem teljes, de ha a cumisüveget a szájába oprálom( üres tea) akkor szunyál tovább. Én az elejétől külön altatom Kornélt, és nálunk bevált. Néha persze húzós, de így éjszaka a férjeméKép vagyok.
Persze a betegségek és a fogacskáák kibújása mindig bonyolítja a helyzete, mi nostanra a 6.-nál tartunk, és az elmúlt hónapban bújt ki 4, szóval megértem azokat, akik az éjszakai pihit választják a babával.

Nálunk már Kornél pocaklakó korában a külön szoba külön ágy volt a terv. Örülök, hogy legalább ebben tartani tudtuk magunkat. Mi egyébként felváltva kelünk fel( ha kell) így Kornél gondja mind a kettőnké. Én ezt javaslom a külön ágyba szoktatóknak is, így nincs az, hogy a te gyereked sír az éjjelKép

TonticaKép Én sem tudok a férjem nélkülKép Plusz, ugye a tesóhoz együtt kell lenni...így aztán, és addig is nem árt gyakorolniKép nehogy kijöjjön az ember a gyakorlatbólKép

HopeKép Ne izgulj, mindannyian egyyüttérzünk veled. Mindanyniunknak voltak hasonló dilemmái. Sajna a gyerekek nem olvasnak szakkönyveket és a világ minden kincséért sem hajlandóak átlagosak lenni. SzerencséreKépKépKép

Vera

hvera

Sziasztok!

Móni, hogy tudtad végül felrakni a képeket? Nekem régen sikerült, de most, hogy új gépünk van, nem megy...

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok
Megkerültem én is Kép
A vizsgám szerencsére sikerült,a suli is elkezdődött,péntek szombaton már volt óra is .

Boldog névnapot Reditkének,Ceditnek,Peditnek Kép

Boldog szülinapot Balázsnak Hannának Miklósnak Kép

Boldog névnapot Dinonak Kép

Remélem senkit nem hagytam ki Kép Kép Kép
Most mennem kell este még jövök

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Mára hívtak be minket a Péterfybe kontrollra, volt egy pszichológiai vizsgálat és egy orvosi vizsgálat, és mivel mindenhol mindent rendben találtak, és mondták, hogy Dávid fejlődése tökéletesen megfelel egy egyéves gyermek fejlődésének, így többet nem kell mennünk. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok Lányok!

Milyen felétek az időjárás? Itt ramaty.KépDe azért sikerült tegnap is meg ma is sétálnunk és eső előtt hazaérnünk.
Közben Flórának bújnak a felső kettesek és mident megrág, csak ott rág és alig alszik valamit napközben.Szerencsére éjjel nincs gond, ha fel ébred a cicizés után visszaalszik.

Na pofi be és visszaolvasok.
smiley

Sziasztok!

VeraKép
Én írtam, még egyszer kösziKép

MacsekKép
Több dolgot próbáltunk, engedélyeztük az előreugró ablakokat ennél a weblapnál, ez az eszközök/interbeállítások/adatvédelemnél van,ez nem járt sok eredménnyel. Ezután próbáltuk azt, hogy arra az ablakra kattintasz amiben írsz, jobb gombbal, előjön egy lista, melyben szerepel a frissítés. Arra kattintottunk, majd újra próbáltuk nyitni a melléklet feltöltését, és akkor sikerült.
Azóta is csak így működik. Lehet, hogy nálatok elég lesz az engedélyezés.
Remélem nem írtam túl zavarosan, és neked is sikerül majd.

NikkKép
Gratula a vizsgához! Örülök, hogy sikerült!

Még régebben olvastam itt, hogy a legújabb hírek szerint a siesta cipők lúdtalpat okoznak.
Ma volt nálunk a védőnő, megkérdeztem tőle, és ő is hallott róla, sőt megerősítette ezt a hírt.
Azt mondja azért, mert miután ott van a magas boltozat, ezért a pici lába elkényelmesedik, nem kell megdolgoznia a lábboltozatért, és amikor nincs ott semmi, ami tartja, nem is tudja tartani magát.Hát ezt jól megaszondtam, remélem értitek. szerintem van benne logika, de azon is gondolkodtam, nem egy lejáratás e, vagy kereskedelmi verseny?
Mi most állunk cipővásár előtt, és a védőnő a salus(jól írom?)-t ajánlotta. Ezt is láttam, többeknek a védőnénije ajánlotta, szerintem el is megyünkmajd, ha nem esik az esőKép, és megnézzük. Nektek van ezzel a cipővel tapasztalatotok?

Na asszem mára ennyi, mindenkinek nyugodt pihit!
A barátnőm most szül, úgyhogy érte izgulok!

Móni

Kép
sunimum

LivKép
Ez igazán jó hírKép!

SmileyKép
Az a fog nekünk is jön, de Lili szerencsére jól viseli. Viszont mi is mindent rágunk, főként a kezünket...Kép KitartásKép

Móni

Kép
sunimum

Olvastam együttalvás is téma volt: nálunk mostanában alszik el velünk, azzaz esti szopizásba énis belealszom, s valamikor hajnalban teszem vissza, jobban mondva akkor ha feébredek, ami lehet akár 11, akár hajnali 2 is.
Nálunk nics gond, bárhol elalszik. Remélem így is marad.

Hope: én sajna nem tudok tanácsot adni, mert nincs ilyen gondom.De tényleg sok-sok kitartást.

Egyébként nálunk Flóra olyan 4-8 hónapos kora között tényleg átaludta az éjszakákat, aztán a fogzás elkezdtével min.: egyszer felkel, de ritka, az hogy átalussza az éjszakát, mint írtam bújnak a kettesek, s van, hogy kétszer ébred, de nem is ébred, hanem nyöszörg és elég sokáog, van hogy visszalszik van hogy nem, ha nem akkor csak szopival.
Nálunk sem ujjszopcsi se cumi nincs, csak akkor nyugszik meg igazán ha szopizhat.Félek is tőle egy kicsit, hogy mi lesz később. csak leszokik róla vagy nem.Kép
smiley

MóniKép
Én is Siesta párti voltam, de már egyáltalán nem vagyok. Donát csak Siesta cipőben járt és olyan lúdtalpa és bokasüllyedése van, hogy csak na. Nem tudom, hogy összefüggésben van-e ezzel, de ezt az elméletet én is hallottam, hogy ellustulnak a lábboltozati izmok, és sajnos nekünk úgy tűnik be is jött. Az ortopéd orvos, akihez járunk, az úgynevezett megelőző cipőket ajánlja, ilyen pl. a Dr. Leo, Supy (ezeknek döntött a sarka), de én a Salusról is nagyon jókat hallottam. Ez megint egy nehéz döntés az anyukáknak, de én egyet tudok soha többé Siesta. Ja, és még az orvos azt mondta, hogy az még nagyon fontos hogy tartsa a bokáját. Donátnak gyógycipőt kellett csináltatni és annak teljesen egyenes a talpa, a sarka döntött csak, vajon miért nincsen benne olyan rész ami megemeli a boltozatot!? De ez csak az én véleményem.

NikkKép
köszönöm szépen!Kép

LivKép
Gratulálok Dávidnak, hogy ilyen szuper jól fejlődik.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

jhgjghKép

Kép

Kép
macsek11

NikkKép
Gratulálok a vizsgádhozKép

Hát szomorúan hallom, amiket a Siesta cipőkről írtok. Marcinak ugyanis pont ilyet sikerült választani első cipőcske gyanánt, mondanom sem kell, rohadt drága volt. Most már csak abban reménykedem, hogy csemete hamar kinövi, aztán a következőnél jobban figyelek. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, mert eddig nem figyeltem???

Pusz,
Kata

U.i.: Nem tudom Nálatok miket csinálnak az aprókák fürdés közben, de Marci kezd az őrületbe kergetni azzal, hogy folyamatosan feláll és a csapot nyitogatja. Hál'Istennek eddig csak a hidegvizes csapra talált rá, már a gondolatra is borsózik a hátam, hogy mikor próbálkozik a melegvizessel, aztán még a végén jól leforrázza magátKép Jó, persze mindig ott vagyok mellette, de akkor is... KépKép

Kép

Kép
anyamanya

Kép

Sziasztok!

Végre sikerült képeket felvarázsolnom,
Móni Kép, köszi a segítséget! Mondjuk a logikáját nem értem.

Dinó Kép
boldognévnapot!

Editek! Kép
szintén boldog névnapot!

És a szülinaposokat is isten éltesse! Kép

Liv,
tök jó, hogy minden rendben Dáviddal!

Nikk,
gratula a vizsgádhoz! Kép

Most hirtelen ennyit.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

NikkKép
az előbb el is felejtettem gratulálni én is a vizsgádhoz, szóval gratula.

KataKép
én csak a tapasztalatomat írtam le, nem akartam én senkit sem ijesztgetni. Sok gyerek hord/ hordott Siesta cipőt és semmi baja nem lett a lábának. Ez is egy nagyon nehéz kérdés, amin jó sokat lehet parázni, de gyerekkel már csak ilyen az élet, állandóan azon izgulunk, vajon a legjobbat sikerült-e Nekik választanunk.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

DinoKép
Köszönöm, van a közelünkben egy szaküzlet, ahol van Salus, holnap akkor megnézem, most már biztos. És az időjósok is kevesebb esőt mondanakKép

MacsekKép
Nagyon szívesen, örülök, hogy segíthettem, bár a kezdő lökést Liv adta meg, még pár nappal ezelőttKép Logika ebben szerintem nincs isKép

Jó éjt mindenkinek!

Móni

Kép
sunimum

Liv
Hányszor szopik még Dávid??? Bandó még mindig sokszor,ez normális még Kép Kép Kép Mindenki irja hogy csak reggel és /vagy este

Beszti
Hol vettétek Hannának a sok kis labdát??

Kép
Kép
nikk0830

Ja, azt elfelejtettem leírni, hogy a mi családunkban van egy ortopéd sebész, holnap majd jól kifaggatom a feleségét, ő milyen cipőt adott a gyerkőcükreKépKépKép
A tapasztalatokat persze megosztom majdKép
Sziasztok
M.

Kép
sunimum

Nikk Kép, Dávid legalább 5x szopik (nem tudom pontosan, de ez a minimum), napközbeni alvásoknál van, hogy egy órán keresztül is akár; plusz éjjel mostanában elég sokszor felébred, és olyankor csak szopival alszik vissza: fél perc szopi, fel sem ébredünk jóformán, se ő, se én.
Én örülök, hogy ilyen sokat szopizik, mert nagyon szeretem szoptatni, és remélem, hogy még sokáig tudom is, mert ő nagyon lelkes szopizó. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Nikk!

Hanna is sokszor szopizik. És igen, normális!
Bár a védőnő a múlt héten már múlt időben kérdezett rá, hogy meddig szopott? Ebből én azt veszem ki, hogy azért nem annyira általános eddig szoptatni... Én meg mondtam, hogy még mindig, sőt éjszaka isKépKép.
Mivel nálunk Hanna nem első gyerek és Nátán is 21 hónapos koráig szopizott, családon belül ez kezd a teljesen természetes lenni, és én ennek nagyon örülök.
Meg annak is, hogy talán a közvélekedés is változik, tegnap pl. a BNV-n jártunk, és hangosbemondón mondták, hogy van gyerekjátszós részleg, meg olyan, ahol pelenkázni, kultúrált környezetben szopiztatni lehet. Ahhoz képest, hogy amikor Beni született még a Brendonban is csak próbafülkében tudtam szoptatni, mert még nekik sem volt külön szopishelyiségük, sőt az Ikeának sem!!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

BesztiKépLivKépNikkKép

Mi is szopizunk még, nappal is minimum 3 szor, plusz 2-3 éjszakai szopcsi is becsúszik.Örülök, hogy nemcsak Heléna a "cicibubus".Kép

MacsekKép
Szuper a szülinapos kép Kép, látszik mennyire tetszett neki a szép torta vagy inkább a gyertya ?? Kép

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT BALÁZSNAK ÉS MIKLÓSNAKKépKépKépKépKépKép

NikkKép
Vizsgákhoz gratula, tudom hogy ilyenkor dupla olyan nehéz tanulni, kitartást.

Noémi
fantikbaba

BesztiKépLivKépNikkKép

Mi is szopizunk még, nappal is minimum 3 szor, plusz 2-3 éjszakai szopcsi is becsúszik.Örülök, hogy nemcsak Heléna a "cicibubus".Kép

MacsekKép
Szuper a szülinapos kép Kép, látszik mennyire tetszett neki a szép torta vagy inkább a gyertya ?? Kép

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT BALÁZSNAK ÉS MIKLÓSNAKKépKépKépKépKépKép

NikkKép

Noémi
fantikbaba

BesztiKépLivKépNikk Kép

Mi is szopizunk még, nappal is minimum 3 szor, plusz 2-3 éjszakai szopcsi is becsúszik.Örülök, hogy nemcsak Heléna a "cicibubus". Kép

Macsek Kép
Szuper a szülinapos kép , látszik mennyire tetszett neki a szép torta vagy inkább a gyertya Kép??

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT BALÁZSNAK ÉS MIKLÓSNAK KépKépKépKépKépKép

Nikk Kép

Noémi
fantikbaba

Na ez szépKép Az idő is a bolond meg a szerver is, remélem ez csak egyszer megy el.
fantikbaba

sziasztok !

sajna a szerver kitörölte az üzenetemet , ugyhogy most csak pár sort írok helyette..
köszönöm mindenkinek a kedves és biztató sorokat igazán jól estek még azoktól is akik máshogy gondolták mert nem voltak bántóak ..
később meg válaszolok egy két témára , de most nincs időm .. Anna valahogy nagyon anyás lett az utóbbi időben ... Kép

szopi : Anna is szopik még sokszor , már volt hogy csak este és reggel szopizott de ujabban odajön hozzám és mutogat hogy szopizni akar ( nappal ) Kép

üdv hope Kép
hope04

Sziasztok!
Jo latni, hogy az ujra fellendul a topic. Magamban mar temettem, hogy mostmar semmi hasznosat nem fogok olvasni.
Jo tudni, hogy masoknal is komoly kerdes az egyutt kulon, vagy akarhol alvas. Nalunk marad a kenyeztetes. Apaval kulon alszunk, de ha ejszaka nem alszik vissza akkor marad a mi agyunkban, vagy ha nagyon almos vagyok akkor kulon szobaban alszom vele es hajnalban lopodzom vissza apahoz. Ezt is azert teszem, mert ha reggel 5 utan az agyaban talal a fiatalur, akkor ugy dont hogy reggel vanKép Igy viszont alszik 7-ig. Persze ma pl. 6-kor kelt.
Az is komoly problema nekem, hogy mennyit szoptassam. Mert mostmar szinte ujra 10 szopi van egy nap, persze betegek voltunk es ilyenkor mindkettonknek ez a jobb. Csakhat mar elmult 1 eves es en szeretnem ha az elalvas es ebredes mar nem kotodne a cicihez. Leszoktatni nincs szivem.
mi is siesta cipot vettunk, abban is van ezerfele. Nalam az dontott, hogy olyan cipo legyen amiben orommel futkoz mar a boltban is. Es ha megnezitek a baba talpat minden gyerek teli talppal szuletik, tehat mind ludtalpasKép
Szoval en nem fogok bedolni, annak hogy csak egyfajta cipo a jo. Ugyis az szamit, szerintem es en ugye nem vagyok szakember, hogy cipo nelkul mennyit rohangal. Es persze, hogy mennyit van rajta a cipo. Hat ezzel sikerult semmi okosat mondaniKép

A hiszti, vagyis az akaratossag kezd a gondom lenni. Mindent meg akar szerezni es nem minden adhato neki. Olyan hisztit levag, hogy csak nezek. (magamban a fogzasra kenem ezt is, meg a tulzott szopi igenyt. Most a hatso orlok jonnek es bistosan nagyon gaz lehet) De mit csinaljak a BKV-n vagy az anyosnal? Miert ennyire akaratos es meddig tart?

Udv mindenkinek, az ujaknak es regieknek, es persze a tobbi szulinaposnak is sok boldogsagot:
csengo es Mikike
Vendég

Sziasztok Anyukák!
Véletlenül találtam rátok, de roppant sok érdekeset olvasgattam itt. Befogadtok magatok közé egy háromgyerekes (mind fiu) újrakezdő anyukát? A két nagyobb lassan kamaszodik, a bocs 16-án volt 1 éves. Bizony sok minden változott az elmúlt tízenakárhány évben, sokszor úgy érzem magam, mint egy elsőgyerekes kezdő anyuka.
anyuszi3

Sunimum,Tcis,
persze,mindenfelekepp elviszem Csanit masik orvoshoz is,a gyerekdoki is ezt javasolta,mivel-idezem-:"Mi nem szeretjuk X doktornot." Hat,mi sem ,ugyhogy kerunk masik velemenyt is. Csani kulonben jobban van,de meg nem viszem oviba.

Mindenkinek Kép ,
az alvastemet mar nem akarom tovabb ragni, csak annyi a velemenyem,ami volt itt masoknal is,hogy minden problema megoldodik egyszer,minden atmeneti. Engem mar nem izgat,hogy hanyszor melyik gyerekem ebred fel ejjel,most mar igy 4 ev utan azt mondom,ha eddig kibirtuk,ezutan is birjuk.
Az egy agyban alvast nem preferalom,soha nem is probaltuk,szerencsere elalvassal nem volt gond eddig.Szerintem ha mar kora reggeltol keso estig ertuk elunk,a fenekuket is kinyaljuk Kép,jar az ejszaka nyugalma minden szulonek.Mi majdnem 1 evig aludtunk kulon szobaban egy-egy csemetevel a ferjemmel,hogy mindenkinek jo legyen. Igenis mindketten azt ereztuk,hogy megsinylette a kapcsolatunk. Most ennek vege,ujra egyutt alszunk par hete,karpotlasul vettunk egy hatalmas agyat magunknak.A gyerekek szigoruan csak reggel johetnek be!Akkor aztan megy a hancur.
Persze mindenkinel mas modszer valik be es ezt tiszteletben kell tartani.Nem is ertem Hope,hogy szolhattak le teged masik topicban a problemad miatt.Milyen jogon?
Szopi:Nalunk is volt mult idos kerdes,mint Besztieknel. Kép Foleg anyost irritalja a dolog,mivel mindig a szopira fogom,hogy nem adtam oda a nyaron neki Csongit. Egyebkent valoban ritkasag,ha egyeves vagy annal nagyobb szopik,en is ezt latom.

Inimma
inimma

Anyuszi, Kép
gyere csak ,gyere! Azt hiszem szukseg lehet a tapasztalatodra! Harom fiu,nem semmi... Irigy vagyok. Kép Meselj magatokrol!

Elfelejtettem dicsekedni az elobb,bocsanat erte ,de meg kell tennem.Csongi megtette tegnap az elso onallo lepeseit. KépOlyan aranyos volt,latszott,hogy majd bepisil felelmeben,de ment batran..

Ti szoktatok adni/adtatok mar a gyerkocoknek Danoninot es tarsait? Azert kerdezem,mert anyos bevasarolt nekik egy csomot,tele a huto es nagy a kisertes... Csanadnak sokaig nem adtam,most nem is tudom,tartsam-e magam vagy ne.

Inimma
inimma

Sziasztok!

Noémi,
köszönjük a dícséretet!

Inimma,
én megnéztem múltkor a Danonino összetételét, sok természetes dolog nem volt benne, így azt nem adok neki. Viszont kap vaníliás krémtúrót, túrórudit csoki nélkül, joghurtot. Igaz ezekben is van mindenféle nem természetes dolog, de egy fokkal jobbnak ítéltem meg őket. Csongi lépéseihez gratulálok! Kép

Anyuszi, üdv itt, mesélj még magatokról! Kép

Alvás: szerintem általános recept sajnos nincs. Okosat nem tudok mondani, csak elmondom, hogy nálunk, hogy volt. Csecsemőként szörnyű alvó volt éjszaka, rengeteget hurcoltuk körbe-körbe a lakásban ölben, autóshordozóban, mózeskosárban. Amikor elaludt és leraktuk pl. a mózeskosarat az ágyba, volt, hogy újra felébredt és kezdődött minden előlről. 4 hónapos koráig sokat aludt velem, férjem kint a nappaliban, mert éjszaka is rengeteget kelt. Aztán 5-6 hónapos koában váratlanul jött egy periódus, hogy este leraktuk és szépen elaludt magától. Éjszak néhányszor kelt, szopizott majd visszaaludt. Ekkor vagy visszaraktam az ágyába, vagy maradt a közöttünk, ha közben én is elaludtam. Aztán 8-9 hónapos korában jött egy időszak, amikor éjjel 1 óránként ébredt, hát ez nagyon rossz volt. A szopi se nagyon segített. 10 hónapos korában próbaként amikor először kelt éjjel adtunk neki cumisüvegből babatejet. Ettől olyan jól visszaaludt, hogy legközelebb csak reggel kelt fel. Úgy néz ki, hogy a mis esetünkben kevés volt neki az anyatej és éhes volt. Szóval azóta is úgy van, hogy este 8-kor lefektetjük, ilyenkor kb. negyed óráig simogatom vagy mellé fekszem, hajnali 1 körül kell, megiszik kb. 150 ml babatejet, majd alszik reggel 6-7-ig, amikor felkel beteszem még magam mellé és ilyenkor van még hogy visszaalszunk 1/2-1 órára. Bízom benne, hogy egyszer leszokik a hajnali evésről is és végig fogja aludni az éjszakát, de egyelőre ezzel is meg vagyok elégedve, mert egész jól ki tudom magam pihenni.

Boldog szülinapot kívánunk mi is Balázsnak és Miklósnak! Kép

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!
Rólunk: én 34 éves anyuka vagyok, a nagyfiaim 13 és 11 évesek múltak tavasszal, a csöpp most volt egy éves. Bp. mellett lakunk három éve. Itt teljesen elveszett vagyok, amíg nem jött a kicsi addig igazából alig voltunk itthon, hétvégeken meg a házat kertet csinosítottuk. Aztán most hogy itthon vagyok, nincs semmi lehetőség ahol a fiatal anyukák a babáikkal összejöhetnének. Maradtam egyedül.
A bocs még mindig szopizik naponta kétszer háromszor, bár egyre többen néznek ránk furcsán ezért. Az elindulás még várat magára, annál magabiztosabban mászik fel fotelra, ágyra. Csak lejönni nem tud még.Így aztán örökké foltokkal van tarkítva. A szája egész nap be nem áll. Olvastam most az alvás a téma. Én nem ismerem az éjszakázást még hírbőr sem, a nagyokkal se volt soha gond. Ne kérdezzétek a titkot, nem tudom. Az evésből túl nagy gondot nem csinálok, amit lehet a sajátunkból szedem ki neki. Danonino és társai sose fordultak meg korábban se nálunk. A gyümölcsjoghurt nagy sztár, főleg ha natúr joghurtból itthon készül. A krémtúrót is inkább itthon én csinálom. Így legalább tudom, mit esznek a fiuk. No meg anyagilag se bírnám, a nagyoknagy egy doboz csak étvágygerjesztőnek elég.
Nagy sportbarátok vagyunk. Anagyok kosaraznak, Ákos nagyon jókat tud aludni a legzajosabb mecseken is. A bocs "sportja" az úszás ahova álltalában a nagyok is jönnek velünk szombatonként. Ilyenkor legalább együtt vagyunk egy kicsit, ami nálunk nagy szó.
Egyenlőre enyit rólunk.

Orsi
anyuszi3

Inimma, én adom Fanninak már kb egy hónapja. Imádja, semmi baja sincs tőle, bár ez nem mérvadó.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Orsi Kép, üdv. itt.

Olyan dühítőnek tartom, amikor valaki "furcsán néz" a mamára, mert az egy év fölötti gyermekét szoptatja. Én nem tapasztaltam még ilyet, de sokaktól hallom. Nekem csak egyszer próbáljon szólni valaki emiatt. Milyen jogon szól bele valaki egy ennyire intim dologba, nem? Ráadásul ezek az emberek általában annyira okosak.......

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Jó régen írtam.. 1 hétig nem volt időm szinte olvasni sem, másik hétben meg nyaraltunk Horvátban. Kép

Először is Boldog szülinapot minden 1 éves kisünnepeltnek!!!!!
Kép

Aranyosak a gyerkőcök. Kép
Gratulálok az ügyi babáknak! Kép

Üdv az újaknak! Kép

Itatópohár: Én is próbálkoztam, de mivel azt is megkell tanulnia a Manónak, hogy igyon belőle, maradtam a pohárnál, és abból nagyon ügyesen iszik már.

Pakolás: A kuka nálunk is főtéma. Kép Néha alig bírom onnan elcibálni, hogy ne szedjen ki belőle mindent. A gyerkőcök már csak ilyenek, hogy minden érdekesebb, mint a játékai. Én szoktam hagyni, hogy az egyik fiókjából kipakoljon.

Alvás: Viki még mindig kell éjszaka 2-szer is. (egyelőre a fogára fogom) A saját ágyikójába szoktattam, de csak cicin hajlandó sokszor elaludni. Most a nyaraláskor volt, hogy magamhoz vettem, és nyugodtabban aludt el, gondolom az idegen környezet kissé megzavarta. De másnap már az utazó ágyában aludt simán.
Szerintem gyereke válogatja, hogy mi az igény, ill. fontos az is, hogy mit szokott meg.
Livvel nem értek abban egyet, hogy ösztönlények. Szerintem már nem azok, és most próbálgatják az akaratukat. Én csak abból gondolom, hogy miközben sétálunk (még kézen fogva, mert egyedül nem jár még) arra megyünk amerre ő akar, és nem tudom irányítani. Ha pedig más irányba próbálom terelni, inkább megáll, és nyafizik, hogy ő nem ezt akarja. Kép

És most magunkról. Kibújóban az első fogacskánk. Kép Mint írtam , még csak kézen fogva sétálunk, de néha már kapaszkodás nélkül is megáll egy rövid ideig.
Nyaralás alatt lepett meg azzal, hogy visszaintegetet, azóta ha kedve van integet pápát. Kép
Néha beszél is, baba vagy va (ez a kutyus), de leginkább gagyog, brrr-zik, és most valami fura hangokat fedezett fel, és úgy dumál. Kép
Nyaralni KRK szigeten voltunk, és bejártuk a szigetet, haza felé megálltunk a Plitvicei tavaknál, ahol jól eláztunk. Viki nagyon jól viselte a hurcolását. Éjszaka utaztunk oda, és vissza is, így szinte végig aludta a 8 órás utat. Az új környezte megszokás volt kicsit gond, de hamar akklimatizálódott, és onnantól már nagyon élvezte a világ felfedezését. (Legjobban a szálloda liftje hozta alázba. Kép )

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Jó régen írtam.. 1 hétig nem volt időm szinte olvasni sem, másik hétben meg nyaraltunk Horvátban. Kép

Először is Boldog szülinapot minden 1 éves kisünnepeltnek!!!!!

Aranyosak a gyerkőcök. Kép
Gratulálok az ügyi babáknak! Kép

Üdv az újaknak! Kép

Itatópohár: Én is próbálkoztam, de mivel azt is megkell tanulnia a Manónak, hogy igyon belőle, maradtam a pohárnál, és abból nagyon ügyesen iszik már.

Pakolás: A kuka nálunk is főtéma. Kép Néha alig bírom onnan elcibálni, hogy ne szedjen ki belőle mindent. A gyerkőcök már csak ilyenek, hogy minden érdekesebb, mint a játékai. Én szoktam hagyni, hogy az egyik fiókjából kipakoljon.

Alvás: Viki még mindig kell éjszaka 2-szer is. (egyelőre a fogára fogom) A saját ágyikójába szoktattam, de csak cicin hajlandó sokszor elaludni. Most a nyaraláskor volt, hogy magamhoz vettem, és nyugodtabban aludt el, gondolom az idegen környezet kissé megzavarta. De másnap már az utazó ágyában aludt simán.
Szerintem gyereke válogatja, hogy mi az igény, ill. fontos az is, hogy mit szokott meg.
Livvel nem értek abban egyet, hogy ösztönlények. Szerintem már nem azok, és most próbálgatják az akaratukat. Én csak abból gondolom, hogy miközben sétálunk (még kézen fogva, mert egyedül nem jár még) arra megyünk amerre ő akar, és nem tudom irányítani. Ha pedig más irányba próbálom terelni, inkább megáll, és nyafizik, hogy ő nem ezt akarja. Kép

És most magunkról. Kibújóban az első fogacskánk. Kép Mint írtam , még csak kézen fogva sétálunk, de néha már kapaszkodás nélkül is megáll egy rövid ideig.
Nyaralás alatt lepett meg azzal, hogy visszaintegetet, azóta ha kedve van integet pápát. Kép
Néha beszél is, baba vagy va (ez a kutyus), de leginkább gagyog, brrr-zik, és most valami fura hangokat fedezett fel, és úgy dumál. Kép
Nyaralni KRK szigeten voltunk, és bejártuk a szigetet, haza felé megálltunk a Plitvicei tavaknál, ahol jól eláztunk. Viki nagyon jól viselte a hurcolását. Éjszaka utaztunk oda, és vissza is, így szinte végig aludta a 8 órás utat. Az új környezte megszokás volt kicsit gond, de hamar akklimatizálódott, és onnantól már nagyon élvezte a világ felfedezését. (Legjobban a szálloda liftje hozta lázba. Kép )

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Bocs, kétszer ment el a amit írtam. Kép

És most néhány kép a nyaralásunkról:

Még csak így sétál, de már nagyon nagy távokat is ( az ő mércéjével). Kép
Kép

Segített navigálni apának. Kép
Kép

Strandol (mivel hideg volt a víz, így csak lábat mosott Kép )
Kép

A kis vagány:
Kép

A tavaknál:
Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Bocs, kétszer ment el a amit írtam.

És most néhány kép a nyaralásunkról:

Még csak így sétál, de már nagyon nagy távokat is ( az ő mércéjével). Kép

Segített navigálni apának. Kép

Strandol (mivel hideg volt a víz, így csak lábat mosott Kép )

A kis vagány:

A tavaknál:

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Nem éretem a rendszerünket, mert előszöt ki sem jelzi, hogy elküldte az üzenete, utána meg kép feltöltést kér, és cserébe kétszer küldi el. Kép Kép

KépKép
Kép
moszmota

Beszti,Liv,Noémi
Bandó szinte ugyanugy 3 -4 óránként szopik mint 6-hós koráig vagyis semmi változás Kép Kép Kép Igaz enni mást nem nagyon akar,de hát ez nem mehet igy felnött koráig Kép Vagyis tőlem mehet mert engem nem zavar csak sokszor aggódom hogy eleget eszik-e elég neki csak atej ,annyira nem hajlandó mást enni.Hízni hízik rendesen,de én azért aggódom Kép

Moszi
Nyaralás Kép Kép Nagyon jók a képek

Orsi
Üdv közöttünk Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok lanyok!

Boldog szulinapot minden egyeves babanak.
Kép

En is keszulok a hetvegere, mert osszejon a csalad.
Szoval remelem beferunk majd a lakasba, vagy legyen jo ido, hogy a kertbe lehessen.

Magi
Vendég

Orsi Kép
sajna nem tudom, mennyi idős a fiacskád, csak bíztatni akarlak.
Nálunk Levi volt, aki a hozzátápi elkezdése utána kb. 3.5 hónapig nem volt hajlandó rendesen kanállal enni. Mátéval 1 hét alatt ki tudtam váltani 1 szopit, Levivel ez egyáltalán nem ment, 3-4 kanál volt a max. amit elfogadott, ha éhes volt, ha nem, ennyi ment bele. 1szer 1 napra el kellett mennem, anyu vigyázott rájuk, és akkor is csak ennyit evett (na jó, lehet, hogy a második kanalas evésnél már 10 kanál is lecsúszott - üvegből nem tud inni, így az szóba sem jött).
Aztán idővel magától megoldódott a dolog. Õ mondjuk így sem hízik Kép de hát ilyen az alkata ez ellen tenni nem tudok.
Szóval ne aggódj, meg fog oldódni a dolog. Kínáld minden nap, és akkor egyszer majd enni fog többet.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Halihó

Megint csak egy gyors bejelentkezésre futja, mert még tart a festésKép Gergő anyuéknál van, mi meg Kisgével takarítunk, bár ő inkább hátrafelé mozdítja a folyamatotKép virágcserép, padlóápoló és anya kiborítva pl. tegnapKép

Alvás: nincs tuti receptKép Nekem Nagygé világéletében jó alvó volt, 3 hónapos korától átaludta az éjszakát, sosem kellett altatni, mindig külön aludt. Kisgével mindent ugyanúgy tettem, és mégsem alussza át ma sem az éjszakát. Nem jött be a terrorizálás sem, pontosabban volt pár éjszaka, amikor aludt, majd újra ébredtKépKép

Szopi: a nagy 15 hós koráig szopizott. a kicsi is nyomja még ezerrel.

szülinaposoknak minden jót.

újaknak üdv

pusz, nem hagy kisgé írni

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

InimmaKép
Bernát már legalább 2 hónapja kap Danoninot és semmi baja nem lett tőle, sőt nagyon is szereti.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

SziasztokKép

MosziKép
A képeket elnézve tényleg tök jól érezhettétek MagatokatKép Viki abban a habos-babos rózsaszín ruciban olyan, mint egy kis tündérKép

InimmaKép
Murci is kap Danoninot, ki is törne a balhé, ha nem adnék neki, amikor mellette Hanna tömi magába. Ezen kívül kap joghurtot (meggyeset, müzliset, barackosat), krémtúrót (vaníliásat, almás-fahéjasat).

Hallottatok már a Prevenar oltásról? Marci a tavaly télen szinte végig beteg volt, egyik hörghurutból esett a másikba. Állítólag ez az oltás felsőlégúti nyavalyákra van. Többet viszont sajna még nem tudokKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Ma 14 év után először csalódtam a dr néninkben. Ma voltunk egyéves mérésen, meg kapott szurit a manó. Amikor szóba került mit eszik, büszkén mondtam, hogy mindent, meg szopik napi kettőt hármat. Na erre megkaptam, hogy már el kellene választani. Na erre mit szóltok?

Anyamanya!
erről az oltásról még semmit, viszont ma kaptunk valami homeopátiás bogyót mindenféle téli baj ellen. A két nagy a suliból mindent hazahurcol, valamivel védekezni kell ellene. Meglátjuk beválik-e. Mi amire csak lehet, homeopátiás szert kapunk, vagy gyógynövényt. Szerencsére a dr.néni nem nagyon szereti a mesterséges dolgokat.
anyuszi3

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?