A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok!

Anina!

Nem semmi a történeted! További kitartást kívánok, és hogy minden rendben legyen, te is meggyógyulj!

Szilvi!

Szerintem a nagyobb betétet vegyed, a neccbugyit meg a méreteid alapján a gyógyszertárban meg fogják tudni mondani. Az éjszakai betét elég lesz otthonra. Melltartóbetétből szerintem nagyon jó a DM-ben kapható babylove, és nem is drága.

Davalliának mielőbbi "szabadulást" a kórházból.

Jucc!

Nálunk csak a szülés idejére kell valaki, hogy Gergőre vigyázzon, mert utána a férjem szabadságot vesz ki. Legutóbb azt mondta, vigyük be Gergőt a kórházba, és riasszuk akit tudunk (nagyszülők), hogy jöjjön be vigyázni rá. Nem tudom ez mennyire jó, mert ki tudja, mennyi idő múlva érnek oda, meg a szülés meddig tart. Meg éjszaka pl. hogy lenne. Majd csak lesz valahogy. Éjszaka szerencsére alszik Gergő, de én sem voltam tőle távol néhány óránál tovább.

Kriszta!

Együttérzek, Csengének jobbulást.

Zsóf
37+4

Kép
Kép
göndörzsóf

Rokica! Kép

Nagyon ügyes Zsuzsa baba! Már ütögeti a csörgőt, és követi a szemével a játékot!!! Látszik, hogy már a terhesség alatt tudományosan álltatok hozzá, meg gondolom, valami kapcsolatot is építettek ki vele. Azoknak a babáknak, akikkel sokat foglalkoznak, szeretgetik, az IQ-juk is magasabb. (Persze azért az örökletes tényezők is számítanak! Kép)

Zsóf
37+4

Kép
Kép
göndörzsóf

PennaKép,
én annyira egyetértek Veled szopi ügyben.
Valahogy mindig csak az ösztöneimre hagyatkoztam, és mégsem okozott soha gondot ez a szoptatás kérdés. Nekem fura, hogy ennyire sokan kételkedtek magatokban, pedig tényleg nem valami ördöngös dologról van szó. Amikor Trisztánt szoptattam (22 voltam, és nem sokat olvastam előtte) minden jött magától, és most ugyanúgy csak a megérzéseimre hagyatkozom, és arra mik Kornél igényei.
Több önbizalmat lányokKép!!!
Kati
Vendég

Sziasztok!

Anina!
Nagyon köszi, rendes vagyKép
Itt tényleg mindenki mindenkinek szurkol.
Nem szeretném, hogy bárki is neheztelne rád vagy rám a kijelentésért.
Elég sokan "megszenvedtünk" a Babóért.
Én úgy gondolom, hogy aki már a kezében tartja, annak elmúlt minden fájdalma és "elfelejtette", hogy milyen nehézségeken ment keresztülKép
Nekem a császársebem néha nagyon fáj és alig tudok menni, de amikor a kicsi Erhard van a kezemben, akkor nem érzek fájdalmatKép
Nagyon sajnálom a betegséged!
Még te mondod, hogy nekem milyen nehéz lehetett?
Le a kalappal előtted!

Viszont nekem majdnem, hogy deréktól-derékig van a vágásKép
Nem az esztétikai szépségét bánom!!! Nem érdekel, hogy mekkora a seb, csak kellemetlen néha.
Az előző vágásomat kivágták, tehát maradt a két vágás a hasamon, csak jóval nagyobb lett. Igaz csak tükörben látom, mert még mindig elég dagadt.
Na meg maradt is rajtam egy kis fókazsírKép
A lényeg talán 6 hét múlva kiderül, hogy ki kell-e pakolni vagy nem.
De az is lehet, hogy majd csak később nézik a méhemet.
Mert nekem mint már írtam így is plasztikázva volt, hogy egyáltalán legyen majd esélyem kihordani egy babát.
Ez sikerült isKép Kép Kép
Már nem is érdekel, hogy mi lesz, csak Erhardra tudok figyelni!

Tényleg NEM szeretnék megbántani senkit!
Tudom, hogy mindenki ugyanúgy szereti a babáját mint én és legalább annyira akarta isKép

Lányok!
Szerintetek mit lehet kezdeni a csomóval a fenekemben?
Mert a sok szuritól egy nagy, kemény dudor van. Már szétmasszírozni sem tudom, de nagyon tud fájniKép
A kezemben meg szétlőtték a vénámat és még mindig fekete végigKép
Hiába adtak kenőcsöt, ohgy a gyulladást lehúzzák.
A kézfejembe szúrták a kanült és egészen fent a könyökhajlatnál is még mindig feketeKép
A lyukat meg majdnem össze kellett varrni, mert napok múlva is ömlött belőle a vér. Hiába volt leragasztva.
Még mindig tátong és néha vérzikKép
De higyjétek el, hogy örültem, hogy végre kiszabadultam a kórházból.

Na én sem írok több negatívumotKép
Elég!
Legyen minden Kismama (még várandós is!)BOLDOG!

Benianyu!
Nagyon szupi a gyerekszobaKép
Édik a rucikKép
Beni zabálni valóKép Kép Kép

Baby20!
Nagyon jó képekKép
Annyira édi a nyelvnyújtogatósKép Kép Kép
Hadd dögönyözzem megKép

Bkrisztina!
Kincső Gyönyörű!Kép

Na megyek, mert még van dolgom, de visszanézek.
Ja!
Most esett le a köldökcsonk, de még olyan nyálkás egy kicsit.
Ez normális?

Puszi!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Vrucsincá!

Nekem kellenek a zacsik!!!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Angelani, te mindig meg tudsz lepni, pedig az ember, vagy legalábbis én mindig azt gondolom, hogy ennél több rossz nem történhet egy emberrel. Nem kezdelek el sajnálni, mert bár valahol azt gondolom, hogy nem igazság hogy ennyi rossz érjen egy embert, ugyanakkor abban biztos vagyok, hogy neked sokkal nagyobb öröm Erhard, mint amilyen nekem Lilibaba valaha is lesz. És erre meg mernék esküdni, pedig az is biztos, hogy életem legszebb ajándéka lesz a babám! De ha azt nézem, én "kitaláltam" hogy babát szeretnék, összehoztuk elsőre, az anyukáméktól mindent megkaptam amit kértem, (most konkrétan az anyagiakra gondolok) nem volt semmi komoly panaszom a terhesség alatt, csak nyafogtam minden kis dologért. A baba végig nagyon jól érezte magát odabent és bár még nem tudom milyen lesz a szülés, de valószinűleg az is sokkal simább lesz mint neked. Szóval ha azt nézem nekem nem kellett megküzdenem ezért az ajándékért, csak úgy "jött". Na mindegy, most már kezdek belebonyolódni és azt hiszem nem voltam túl érthető. A lényeg hogy nagyon becsüllek, és kívánom hogy most már ne legyen semmi problémátok, legyetek nagyon boldog család!!!!!

Rokica, utólag is Nagyon Boldog Születésnapot!!!!!

Davallia, (férjen keresztül) kitartás, inkább legyél bent feleslegesen egy pár napot, még akkor is ha kellemetlen, mint hogy ne figyeljenek oda valamire ami esetleg fontos lehet.

Én is ma voltam CTG-n, az elején jót aludt Lilike, úgyhogy az asszisztensnő bejött felébreszteni. De aranyos volt, úgyhogy nem bántottam érteKép Aztán a doki megnézte az eredményt, azt mondta jó. Jövő héten megint kell menni és akkor lesz CTG, UH, és akkor már meg is vizsgál. A kezemre azt mondta, ne aggódjak, az a terhességgel járhat, és utána elmúlik majd.

Reggel voltam a gégészeten, nagyon be van gyulladva a torkom, jól éreztem én. Nem győzte mondani a doki, hogy milyen csúnyaKép Kaptam rá Augmentint, meg kaptam orrkenőcsöt is, meg ajánlott egy orrmosót, amibe sós oldatot kell tenni, és átmossa az orrjáratot. Elég guszta, de hatásos! Tök fura, hogy odatartja az ember az egyik orrlyukához, és a másikon jön ki a víz. Na nem részletezem, a lényeg úgy néz ki beválik, lehet hogy éjszaka már fogok kapni levegőt. A torkom egyenlőre még ugyan olyan sz@r, de végül is még csak 2 bogyót vettem be a 21-ből. Mert ugye azért mielőtt bevettem volna, megvártam mit mond a nőgyogyi. Õ is megnézte a torkom és mondta, hogy hát igen, sürgősen szedjem be az Augmentint. Remélem mire szülni megyek addigra kigyógyulok.

Na befejezem mára, vacsiidő van.

Szép estét mindenkinek, Benianyu a szoba tényleg tök jó és Beni meg egy kis rosszcsont, messziről lerí rólaKép

Hari 37+2

Kép
Kép
hari

Angelani,
le a kalappal! Hogy birod mindezeket cernaval?
Komolyan erdekelne. Teged kemeny fabol faragtak a javabol!
F.
falina

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a dicséreteket. Úgy örültem, hogy végre nálunk is kész a szoba és már a babaruhák is kezdenek a helyére kerülni Kép. És attól is hízom ám, ha Benit dicséritek. Kép

Judit,
Beni sem eszik, ha nincs jól. Remélem, azért nem lesztek újra betegek. Bár, amilyen idő ma volt, elég könnyű sajnos megfázni.
Én ma bekapcsoltam a hősugárzót, olyan hűvös volt a lakásban.

Anina,
Én is a legjobbakat kívánom. Biztos jó kezekben leszel a Szent Imrében. Kép

Davalliának kitartás. Köszi Davallia-férj az infot és ha még visszanézel, add át neki üdvözletünket.

Rokica,
Szörnyű, hogy így jártatok! Ez a bürökrácia nagyon utálatos dolog. Kép

Hari,
Jobbulást!! Az Augmentin elég erős, bár én csak a gyerekváltozatát ismerem, de ha mind a két doki rábólintott, akkor biztos nagyon fontos.

Benianyu
37+2

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Uxi
én úgytudom, az altatás azért "biztonságos" mert úgyis intubálnak (ha így hívják, de ezt csak a Vészhelyzetből vettemKép) és ha gebasz van, egyből tudnak levegőt pumpálni. 4 ágyasban voltam, abból 3-an csaszisok voltunk, és a másik 2 lány altatást kért, és nagyon szenvedtek a köhögési inger miatt...Kép

Nemesek/KAti
végre nem érzem magam "ősanyának"Kép Sajna úgy látom, tényleg túl sok a szopiprobléma ahhoz képest, amennyi egészséges kisbaba és kismama van. Nekem szinte tényleg ez volt a legegyszerűbb a babával, ez ment "magától", sokkal nehzebb volt az első betegsége, láza, foga...Én is remélem, hogy most Ketteskével is hasonlóan fog menni mindenKép

Anina/Angelani
én is elszégyeltem magam, hogy borzadva gondolok a csaszira (pedig sajna nagyobb az esélyem az előző miatt) meg hogy mit rinyáltam, mert mindkét baba 5 hónap (!!) alatt jött csak össze, utólag nevetséges, annyira hülye vagyok, hogy csak ennyi a bajom.
Én nem vagyok hívő, csak magamban hiszek, de azt TUDOM, hogy a baba érkezése mindent megváltoztat(ott) bennetek-körülöttetek is, és minden jóra KELL hogy forduljon!Kép

üdv
p
Kép
penna

Penna/Nemesek

Én is úgy voltam a szoptatással, mint ti. Valahogy ment magától, nem is gondoltam, hogy ez szerencsés alkat kérdése. Beni ügyesen bekapta a cicit és evett. Persze volt nálunk is néha túlevés, kis hasfájás, de semmi vészes.
Nem sokat olvastam hozzá tudományosan a szülés előtt, akkor még nem voltam ennyire netfüggő. Szinte azt sem tudtam, mi az a mellszívó szülés előtt, a kórházból hazafelé vettük meg. Igazából arra használtam, hogy lefagyasszak valamennyi tejet, ha véletlen egyszer nem tudok szopiidőben otthon lenni.

Minden esetre nagyon drukkolok mindenkinek, hogy menjen a szoptatás!!!

Benianyu

benianyu

Egész nap a fejemben volt, hogy megkérdezzem, de eddig elfelejtettem. Kép
Nincs még valakinek olyan tünete, hogy a belső combizma egyszercsak begörcsöl. Gondolom a baba feje kezd beilleszkedni és egyszerűen megnyomja az izmot. Járás közben simán összenyeklek, úgy meg tud húzódni és eléggé fáj is. Gondolom sok mindent nem lehet tenni, a szülés utánra fog elmúlni. Kép

Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Lányok!
Én komolyan NEM azért írom le ezeket a dolgokat, hogy sajnáljatok vagy úgymond "felnézzetek" rám.
Csak úgy mind eddig mindent megosztok veletek, egyaránt a jót és rosszat is.
Nekem, már olyan érzés néha, mintha mi itt egy kis család lennénkKép
Na, most meg elbőgtem magamKép
A hormonok.

Hari!
Kívánom, hogy valóban könnyű szülésed legyenKép
Egészséges BabátokKép
Kúráld ki magad! Nem szabad semmit sem elhanyagolni, mert később szövődménye lehet.
Én még mindig azt mondom, hogy szerintem itt mindenki egyformán örül és szereti a babáját!

Húú, reklamáció vanKép
Folyt.köv
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!

Bkrisztina, Göndörzsóf, Penna, Benianyu, drágák vagytok mindannyian, köszönöm az együttérzést! Kép (Tényleg az az igazság, hogy amikor megmondták, mi nálam a helyzet, felkészültem a halálra is...) De! Láttam már olyan fiatal lányokat és idősebb nőket, akiket megműtöttek és élnek, virulnak, gyereket szültek a műtét után, ez öntött lelket belém és lám, nekünk is sikerült eddig és a terhességem alatt eddig SEMMI komolyabb, ehhez a betegséghez kapcsolható dolog nem lépett fel és szinte meg sem éreztem a terhességet, még csak hányingerem sem volt, azt sem tudom, mi az a keményedés, vizesedés, meg ilyesmi. Na, befejezem már magamról, csak azért irom, mert hátha valakinek van ilyen ismerőse, mint én és bátorítani tudja, mert az nagyon kell!

Falina Kép

Én mindenképpen azt tapasztalom, hogy egyre nehezebben sikerülnek a babák Kép Szerintem ez a hajtós világ, az élelmiszerek, gyógyszerek, illetve hogy később szülnek mamár a nők, nagyban felelős azért, hogy annyira kell küzdeni azért a babáért! Kép

Angelani Kép

Tényleg remélem, hogy senki sem sértődik meg, de nagyon becsüllek, így ismeretlenül is és ezért nagyon szurkoltam Nektek mindig és nagy-nagy csoda a kicsi Erhard, nagyon a szívembe zártalak Benneteket Kép

Hari Kép

Én is szedtem a 24. hét környékén Augmentin Duo-t egy hétig, remélem, semmi baja nem lett a kicsimnek, a vizsgálatok szerint minden jól van, dehát majd a végén derül ki, ha már világra jön. (Már nem pukkan a hasam, kevés a hely szerintem és azért!) Nekem nem az izületeim fájnak, hanem éjszaka, amikor alszom, arra ébredek, hogy a fenekem és a combcsontjaim iszonyatosan el vannak "zsibbadva" és fájnak. De nappal semmi ilyesmi.

Képzeljétek, én ugye most a 39. hétben járok és eddig még csak egyszer voltam NST illetve flowmetrián soha Kép Nem kapkodják el nálam a vizsgálatokat, de lehet, hogy nem is baj! Kép Kép Kép

Sziasztok!

Anina
38+4
anina

Anina,
Hogy lehet, hogy csak egyszer voltál NST-n? Bár, ha minden rendben, akkor nem kellenek állandóan a vizsgálatok. Amúgy a Bártfaiba kell menned?
Flowmetriát nem csinálnak mindenkinek, csak ahol valami gondod észlelnek.

benianyu

Benianyu Kép

Hát,én még csak a múlt héten voltam először Kép De bevallom, nem bánom, szerintem olyan idétlen dolog ez a NST, csak macerálják, nyomkodják szegény babát, persze, mert nem mozog (éppen akkor, csak előtte meg utána Kép), én méhtevékenységet (kontrakciót) még soha nem éreztem, gép sem mutatott ki semmit, szivhang eddig mindig jó volt (legalábbis ezt mondta az UH-s, az orvos, a védőnő), szóval nem bánom, hogy én csak a 38. héten kezdtem ezt az NST-t és hetente 1x járok Kép. Sok már nem fér bele! Kép Egyébként meg nem is igazán értem azt a papírt, én nem tudok olyat leolvasni róla, hogy 10-40 vagy még nagyobb méhtevékenységet jelezne, mert egy skálára rajzolják mind a két vonalat, mit kellene/lehet azon látni? Egyébként a Bártfaiba járok, mint Te! Kép Iszonyúak azok a fotelok, alig birtam felállni Kép
anina

Anina,
Tényleg kényelmetlenek a fotelok. Ráadásul mind a három gép más. Jó, a lényeg ugyanaz, de az egyik tiszta új, a másik régi, a harmadik meg őslelet. Biztos, hogy mind ugyanazt az eredményt mutatja?
Nekem holnap kell menni újra és lesz UH is és flowmetria is.
Az én pocaklakóm is az odafelé útpn szeret mocorogni, ott meg inkább pihenget. Kicsit meg szoktam nyomogatni, hogy kicsit felébredjen. De amúgy is szólnak, hogy ébresszük fel.

benianyu

Benianyu Kép

Melyik az őslelet? Én azon az egy alkalmon az ablak mellettinél ültem, szerintem az az őslelet Kép Illetve még az a fotel Kép

Úgy látszik, ma nem tudok aludni! Kép Végül is csak hajnali 4 óra óta vagyok fenn Kép (na jó, reggel hattól tízig egy kis szundi még volt Kép )
anina

Anina!

Tegnap olvastam a történeted. Van egy anyuka a Schöpf-Mérei-s topikban, aki tavaly júniusában adott életet pici fiának szintén program császárral. A története rímel a tiéddel, annyi különbséggel, hogy őt még a pocakosság alatt meg is műtötték a szintén pocakosság alatt felismert agydaganattal. Hogy miért is írtam le? Talán, hogy tudd vannak sorstársaid. Alkalomadtán jól jöhet egy ilyen infó, a tapasztalatok miatt, vagy esetleg a kezelőorvosok miatt. Most ő egy boldog anyuka, egy tizenöt hónapos Marci fiúval.
Kérdezted a császárt. Ha altatásban csinálják, akkor kimarad a kötelező fekvéses 6-12-24 óra. Cserébe viszont lehet hányinger, esetleg lehet aluszékony a baba. Ha spinális érzéstelenítésben csinálják, akkor van kötelező fekvés (Szigorúan fej felemelés nélkül!!!), az időtartama a tűtől függ, amivel szúrtak. Cserébe viszont , ha van segítséged (A Szent Imrében ez nem tudom, hogy megoldható?!), akár már a műtőből való kitolás után is veled lehet a baba, és segítséggel mellre is tudod tenni, amivel megelőzhető a császár után lassabban indul be a tej dolog. Mert az esetek nagy százalékában, a gyakorlat a probléma oka, ugyanis sokszor csak a műtét után fél-egy nappal kerül a baba az anyukához ill. mellre. Ha esetleg EDA-ban csinálják, akkor még több könnyebbség van. Persze nálad gondolom már rég megvan a módszer.
Két császárnyi tapasztalattal annyit tudok tanácsolni, hogy mikor mennek, hogy anyuka tessék felkelni, akkor bármennyire is nehéz, próbálkozni kell, először úgyis segítenek. Szóval ha már lehet, akkor tessék mozogni, felkelni minél többet. A sok folyadék miatt, a katéter eltávolítása után remek célpont lesz úgyis a mellékhelyiség. Nekem a két császár közül az egyik után 24, a másik után 6 órát kellett csak feküdnöm. Összehasonlíthatatlanul könnyebb volt a lábadozás a hatórás fekvésnél. Ráadásul ekkor már kellő rutinnal azt is kijártuk, hogy másfélórásan velem volt Réka, és segítséggel, de szopizott.

Üdv:

Zita
pzita

Zsófy,

Csak azt tudom mondani neked, hogy az enyém 13 naposan majd 4,5 kg... igaz, ő még csak 2 órákat marad ébren etetések között...

Észrevettem, hogy az éjjeli szopik teljesen más rendszer szerint folynak mint a nappaliak (isten tartsa meg a jó szokását). Szóval napközben alszik 2-3 órát, aztán fent van kb 2 órát, és közben 4-5ször visszakéredzkedik a mellemre. Közben pelluscsere, játék, ölbenlevés, stb.

Éjjel 2-3 órát alszik, 10 percet eszik, fel sem ébred, és visszaalszik még 2-3 órára.

Nektek is máshogy eszik éjjel és nappal?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Angelani!Kép

Te is csaszival szültél?

Mea
mea

Rokica!Kép

Hát nekünk kétszer egy nap van az, hogy fent van két étkezés között és sír szegényke.
Azt mondták ez normális(védőnőm).
Szerintetek?

Jó nagy baba a Tiétek is RokiKép

a miénk kb. 3 van hogy 4 órát alszik ez jó nagyon csak az a kétszeri sírás 3 órán át nem kelleneKép

Meg a cumisüveg dolog nagyon fárasztóKép
Jobb lenne csak ciciztetni, de nem indult mega tejem továbbra sem.

100 ml kétszeri fejéssel van megKép

Pedig most már 2 napja mindig ciciztetem őt minden evés előtt.

De érezni, hogy olyankor 5 percig jön valami aztán már semmi, csak játszik és fárasztja magát rajtaKép

amúgy jól vagyunk 30 dkg-át hízott a lelkem 1 hét alattKép Hát igena tápi az hízlal rendesen, meghát 100-at eszik is.

Mea
mea

Mea,

Nekem is van hogy visszakéredzkedik a mellemre, és csak cumizik... vagy a tied sziv is ilyenkor? Egyébként sztem hagyd hogy "fárassza" magát rajta, mert csak igy tudod szaporitani a tejet. Szopi közben termelődik a tej 2/3-a, két szopi között csak 1/3-a. Ha éhes, akkor majd gyakrabban kéredzkedik mellre, több ingert kap a melled, és több tejed lesz. Ha utána még fejsz is, akkor még gyorsabban beindul. Csak aludni meg enni meg pisilni nem lesz időd. Kép

Kérdés az, hogy be akarod-e vállalni, hogy nem 3-4 órákat alszik, hanem csak 1-2-ket etetések között. Mert tényleg baromi fárasztó ilyen gyakran szoptatni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szóval szerintem azért (is) ilyen nyugis, mert nem hagyjuk sirni. Mondjuk első körben megpróbáljuk elterelni a figyelmét mással, de a vége mindig a szopi (vagy ahogy az apja mondja "soapy" - mondom neki, nem habzik a gyerek). Ezenkivül velünk/rajtunk alszik el, tehát egyetlen esélye a nyekegésre akkor van, ha éppen tisztába tesszük, de ő általában akkor is csöndben szokott lenni, pláne ha ráteritek valamit hogy ne fázzon közben.

Tegnap mikor a dokinénihez felébresztettük, azt nehezményezte egész nap.

Most pl apja lerakta a bölcsőjébe, és békésen szundizik én meg forditok. Azt majd meglátjuk, hogy mennyire fog ez a forditás menni a gyerek mellett... remélem jól.

Lekopogom, el ne kiabáljam, olyan jó lenne megúszni a hasfájós korszakot...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nálunk is két óránként kel fel a baba szopizni, kicsit sűrű, de egyelőre nincs mit tenni. közben pedig sajnos fáj a pocikája, egy óra alvás után elkezd pukizni, rotyogni, és olyankor felsir. Valaki irt csodaszereket hasfájásra, Zsófy, talán te voltál. Bárki legyen is az, leirná nekem még egyszer? Köszönöm.
Lányok, ezek a nehéz teherbeesési és kihordási történetek tényleg nagyon meghatóak. Anina, Angelani, Falina, szivből kivánok minden jót a babázáshoz! Meg persze mindenkinek.
Zsuzsa
tzsuzsa

Sziasztok!

Penna, Nemesek, Benianyu!
Egyetértek a szopi dologgal.Valóban jön az magától, az ember ösztönösen ráérez. Az akarat pedig csodákra képes.

Mea!
Próbáld a cicidet melegvízzel zuhanyoztatni.
Valamint nekem nagyon bejött a Naturlan Fitolac szoptatós teakeverék. Napi 3-4 filter, alkalmanként 4dl forróvízbe 15 percig állni hagyni, majd fogyasztani.Bízzál magadban, hogy menni fog!!!!!

Angelina!
Hatalmas akarás van benned is. Kívánom, hogy sikerüljön minden az életben amit szeretnél.

Hari!
Az a dolog, hogy beismered, hogy néha "nyafogtál"
az arra vall, hogy képes vagy szembenézni saját tulajdonságaiddal.

Csenge kutyánál volt az állatorvos, azt mondja, hogy felsőléguti hurut. Kapott szurit, állítólag ettől javulnia kell. Nagyon remélem, hogy így lesz.

Kriszta és Kincső, ma már 1 hetes

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Na gyorsan feldobom, amit tegnap este irtam nektek Word-be!
Aztán ha megint alszik a babuci és lesz egy kis időm jövök vissza és megpróbálok olvasni egy kicsit!

Valaki dobjon föl egy táblit, kiváncsi vagyok, hány baba van márKépKépKépKép:
Köszi!
Sziasztok!

Ismét köztetek

Először is nagyon közsönöm a sok törődést, a közvetitést(Hari és többiek) és a sok sok jókivánságot amit kaptam tőletek.
Mostanra normalizálódott a helyzet, hát elég kaotikus állapotokra jöttünk haza az új házunkba, de máris nagyon jól érezzük magunkat mindannyian, bár szegény férjem rengeteget szaldgál a minden féle hibák, fűtésbeinditás és egyéb után.

Na szüléstörténet:
Hát ugy az elejét tudjátok, végülis ugye egész szerda du vajjúdtam otthon mint utólag kiderült, mire szerda este háromnegyed 8 kor bementünk a kórházba.
Már a kocsiból hivtam a szülésznőt hogy elindultunk és ha most is hazaküld akkor sátrat állitok a kórházkertbeKépKépKép mert én már haza nem megyek gyerek nékül.
Na ott ugye egyből vizsgálat még az utcai ruhába stb és a vizsgálatnál kiderült hogy 6 cm re kinyilt a méhszáj és ott azon iziben burokrepit csinált a doki, (innentől már cask kapkodtam a fejem olyan gyorsan követték egymást az események), burokrepi után pelussal a lábam között hátravonultunk a szülőszobára, felfeküdtem és vártuk az altatódokit, hogy bekösse az eda-t, közbe bekötötték az infuziót, az szépen lecsöpögött, közben jött 3-4 fájás, aztán próbaeda, aztán rendes eda, kb rá fél órára mondta is a szülésznőm, hogy egy órán belül megszülünk.Kép
Én meg csak feküdtem ott, és hitetlenkedtem, hogy máris???KépKépKépKép
Az eda szuper volt, szépen elcsitultak a fájások, és olyan jó időben sikerült megkapnom, hogy egy dózis gyakorlatilag még a kitolásra is hatott egy kicsit.
Doki az egyik lábamat fogta, férjem a másikat, szülésznő elől, aztán egyszercsak kezdetem éreztni azt a bizonyos székelési ingert, szóltak hogy nyomhatok, 3-4 nyomásra megszületett Léna

EDA: egyáltalán nem fájt csak egy kicsit volt kellemetlen az érzéstelnitő injekció
Orvos+szülésznő: Nagyon profi munkát végeztek, örök hálám nekik érte.

Kórház!Kép
Hááááááááááááááááááááááátttttttttttt……………
Szóval este szültem és az éjjszakát meg a délelőttöt a szülőszobán voltam kénytelen tölteni, mivel a gyerekágyas osztályon nem volt hely.
Szerencsére éjjeli egyig velem volt Léna, szuper szopireflexel jött világra, egyből ráálltunk a cicizésre, 1-kor ment el a férjem, Lénát levitték a csecsemősökhöz és sajna csak reggel kaptam vissza, de azt mondták ezt igy kell, hogy tudjak pihenni.Megjegyzem egy szemhunyásnyit se aludtamKépKépKépKép
Na mindegy nem éltem meg nagy stressznek, mivel szopi volt rendesen, gondoltam nem árthat meg a dolog.Viszont reggel amikor visszakaptam Lénát, egy kedves éjjszakás csecsemősnővér hozta fel, aztán jól tojtak rám az éppen ügyelő ápolók stb a szülőszobán, kaptam pelenkát, de senki nem jött volna oda, hogy anyuka, jöjjön, segitünk ezt vagy azt megmutatjuk, nekem esett le 3-4 óra hossza után, hogy jéééé ezt a gyereket talán tisztába kellene tenni.
Meg aztán háromnegyed 10 re sikerült kikönyörögnöm a reggelit, ami persze fél fogam alá se volt elég, a szemem meg kopogott az éhségtől.
Aztán nagy nehezen délután egykor megkaptam az alapitványi szobámat,(ha nem ezt kérem, akkor nem is lett volna hely)
Hát ez az alapitványi szoba egy elég lehangoló kis szoba ezeréves linóleummal, ráadásul tök kosz volt, a klotyó is tiszta trutyi volt, takaritónővel egyszer találkoztam a 3 nap alatt, a kaja siralmas, az ágynemű szakadt, lyukas.
Látogatóim szerint nem igazán vagyok tisztában a kórházi állapotokkal és biztattak hogy nem is olyan rossz ez, de hát én nem voltam feldobva
A hab a tortán az volt, hogy az alapitványi szobából is a megbeszélt vasárnap helyett már szombaton ki kellett jönnöm, mivel akkora dömping volt a kórházban hogy kellett a helyem
Hát ennyi röviden…hosszan

De mostmár a boldogabb dolgokról….
A kislányom a legcsodálatosabb lény a világon, gyönyörűszép, mint egy álom olyan.
Igy is született, TÖKÉLETESEN!!!
Annyira szép volt, semmi ránc, semmi véraláfutás, formás buksi, hogy még a doki is megdicsérte hogy ritka széparcu baba.
Most az esti szopinál ránéztem és elbőgtem magam annyira gyönyörű..
Szopi!Küzdöttünk nagyon az elmúlt napokban, de mostmár a csecsemőmérleg szerint 50 ml. t szopizott délután…
Nehéz dió ez a szoptatás, folyton parázok, hogy elég legyen, hogy hizzon a babám, hogy elég tápláló legyen…Cicim még elég jól birja egyenlőre.
Sokat olvasgatom a szopis könyvet hogy biytatast es erot gyűjtsek!

Baby-blues: RÉMES!!!
Amikor jöttünk haza, a férjem a kocsiban előhúzott egy szál rózsát!Életemben nem fakadtam még igy sirva!
Aztán ott van amikor sir Léna,na akkor én is sirok!

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok Kép

Először is NAGY GRATULA MINDEN FRISS MAMÁNAK ÉS BABÁNAK!!!!!KépKépKép
A képeken gyönyörűek az újszülöttek!!!!

Rokica Kép

Nagyon Boldog Szülinapot Kívánok Neked KépKépKép

Velünk annyi van,hogy most olvastam vissza múlt hét hétfőtől,mert azóta ne neteztemKép
A fekvés is,meg közben nagyobbik lánykám hazahozott egy frankó kis sulivírust,hasmenés-hányás-köhögés-fejfájás.......KépKépKép....így tellt a múlt hetem,mindenki beteg volt,csak Virág nem(de ő Béres cseppet szed és ettől golyóálló lettKépKépKép ),még Apa is beteg volt és hát annyi erőm sem volt,hogy géphez üljek.
Mostmár sokkal jobb a helyzet én már csak köhögök,de semmi gyógyszert nem mertem bevenni,maradt a fekvés meg a mézes gyümitea.
Még védőnénihez sem mentem.....pedig már nagyon rég voltam.......és fogytam két kilót is,mert szinte semmit nem tudtam enni.Hát remélem azért Marcinak nincs baja,magnéziumot és a másik gyógyit szedem,pénteken megyünk méhszáj ellenőrzésre.

Bocsi,ha kicsit hosszú lettem.
Most át kell néznem a cuccokat,hogy mi hiányzik még,mert lassan mindent be kell szereznünk és szeretném szép apránként elkezdeni a kisruhákat kimosni-kivasalni stb. Egyszererre úgyis csak nagyon kicsiket tudok csinálni,mert nagyon hamar elfáradok......

LÉGYSZI,HA VALAKINEK VAN TÜRELME/TAPASZTALATA ÍRJA MEG,AZ ALÁBBIAKAT HOGYAN CSINÁLTA:
(bocsi,h.ordítok)

- babaruhákat(plüss rugik,vadi új bodyk)hány fokban kimosni,hány fokon vasalni???
- babaruhákat MILYEN MOSÓSZERREL/ÖBLÍTÕVEL kimosni???
- orrszívót venni-e,milyet???
- lázmérőt venni-e,milyet???
- melltartóbetétből MENNYIT venni???
- hálós bugyiból MENNYIT venni???
- sima nagyméretű eü.betétből MENNYIT venni???
Köszönöm!!!!

Tényleg bocsi,mostmár megyek listát írni! Kép

annamami
32+2Kép
annamami

Betöltött 32 hetes pocim Kép
(én még csak ilyet tudok mutatni):
Kép
annamami

Megann KépKépKépKépKép

Annyira jó történet........én is sírok.......pedig hol van még a babyblues......

GRATULÁLOK a gyönyörű kislányodhoz!!!!KépKépKép
KÉPETKÉPETKÉPET RAKJÁL FEL RÓLA!!!!!!Kép
annamami

Én azért úgy látom, hogy a sok csodaszernél, teánál, homeobogyónál, sokkal de sokkal többet ér a gyakori mellretétel, és hagyni rajta a babát ameddig ő kéri.

Az első hat hét arról szól, hogy a baba és anyuka szervezete egymásra hangolódnak, ilyenkor alakul ki az a bizonyos kereslet-kinálat. Nevelni szerintem 6 hetes kora után is ráér a gyereket, hogy aludjon többet vagy máshol.

Képek rólunk:
http://www.livejournal.com/users/rokica/213079.html

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica KépKépKép

Zsuzsa baba GYÖNYÖRÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛ!!!!!!!
Te meg nem vagy zombi,csak egy nagyon klassz Anyuka!!!!!!!!!!!
A kertitörpéset meg imádomKépKépKép
Annnnyira husiKépKépKép
annamami

Ja!!!!
Tényleg!!!
Szoptatós mamák!!!!MINDENKI!!!!!

Kell szopipárna(soapyKépKépKép)????
Jó?
Vegyek?
Kell?
Beválik?

Vagy egyszerű sima párna is megteszi?

Megőrülök......felírjam a listára vagy ne....?

HariKépKezdem átérezni,amikor azt írod,hogy magaddal beszélgetsz ittKépKépKép.....
annamami

Róki, gyönyörű a kis Zsuzsi.

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Bocsika, de este már elfáradtam és nem volt erőm írni a szopi után.

Megann!
Szerintem te EDA nélkül is simán megszültél volnaKép
Sajnos a kórházak már csak ilyenekKép

Lányok!
Nem akarok már megint rosszat írni, de komolyan már én is elmegyek a Balázs Show-ba!
Kezdem én is úgy érezni, hogy elátkoztakKép
Most volt kint a gyerekorvos.
Tegnap esett le a köldökcsonk, de a közepén maradt egy darab. Na az most búrjánzik. A doktornő lekezelte, de pénteken újra ki kell jönnieKép
A szájpenész is elkapott minket, pedig odafigyelek a higiéniára. Igazából a cicimen kívül nem is nagyon vesz a szájába semmit a babó. Na jó, néha a kezét meg a ruhájához ér, de az tiszta. Koszba nem teszem le, a cicimet lemosom. Szóval sterilizáló ide vagy oda, NEM lehet azzal kiküszöbölni!
Viszont náthás is lettem még pénteken. Én úgy hallottam, hogy lázasan nem lehet szoptatni. A doktornő most megnyugtatott, hogy lehet, mert ha el akarta volna kapni a baba, akkor már régen elkapta volna a betegséget. Sőt! Még lehet, hogy előbb kijön rajta mint rajtam, mert nekem erősebb az immunrendszerem és tovább is eltarthat a lappangás. Viszont örülök, hogy nagyon jó és hozzáértő doktornőt sikerült találnunkKép
Ez végre egy pozitívumKép
Az mondta, hogy csak akkor válasszák el az anyukát a babától ha tényleg komoly betegség van. Az anyatej tartalmaz némi ellenanyagot.

Annamami!
Szép pociKép
Kérdéseidre sorban válaszolnék, de lehet, ohgy másnak teljesen ellenkező lesz a válasza.
- mosás: fehéreket én 95C°-on mostam/mosom, színeseket 40 illetve 60C°-on, melyik, hogyan bírja. A vasalás meg nálam fullon megy. De az anyagon érezni ha nem bírja a hőt. Akkor el kezd ragadni, de nem szabad megvárni, hogy olvadjonKép
Így van egy-két mintával is a rucikon. Kifordítva tudod a plüsst vasalni. A többbit is célszerű, mert úgy is a belső részével érintkezik a baba bőre.
- Én folyékony mosószert használok, főleg a színesnél! Mert a por nem mindig olvad el 40C°-on! Az még kevesebb gond, hogy foltos lesz a ruha, mert ahol benne marad ott kimarja, de irrítálhatja a babát. A fehéreket ha magas hőfokon mosod, akkor mindegy. Öblítőt nem használok, mert önmagában az Ariel jó illatú és Erhard bőre bírjaKép
- orrszívó nekünk a pesztonka elektromos mellszívóhoz van. Még nem kellett használnom. Tehát passzKép
- Hőmérő. Szerintem a digitális jobb és gyorsabb is. 1-2ezer Ft. Nekünk az van és még a hónaljban is meg tudtam mérni nekiKép
- melltartó betét. Nekem van Fixies is, de a DM-ben van a Babylove, (sárga doboz) ami olcsó és jó. Egyébként mi pelenkában is ezt használjuk. Nagyon bevált, nincs irrítáció, nem folyik mellé és ez a legolcsóbb! Mindig meg kell nézni, hogy menniyre jön ki a db-ár. Ennek 35Ft/db-ra jön ki az ára. A rossmann-os 37Ft-ra jön ki (ha jól emlékszem).
De megnéztem az összes pelusfajtátKép
- Hálós bugyiból nekem 2db volt, de jobb ha van 4db. JA! Ne pont akkorát vegyél, ami most jó! Egy számmal kisebbet, mert utána már nem tart! Én így jártam. De most is hordom és a doki meg is dicsért! Terhesen mértem le a pocit és úgy vittem be a kórházba. Szülés után persze lement a hasamból és majdnem , hogy lötyögött. Tehát elég egy mérettel kisebbet venni. De ez csak az én véleményem.
- Betét. Nekem Tena van, mert olcsón írta fel a doki. Az elején jól is jött, de már tényleg elég a szárnyas betét is.
Bár nem tudom, de nekem még néha (Bocsi, undi)elég nagy darabok is jönnekKép
Biztos normális.
De elég a normál betét is.

Ez csak az én véleményem!

Mea!
Igen, a végén csaszival szültemKép
Nagyon sajnálom, hogy nem élhettem/élhetem át a valódi szülést!
Nem lesz több alkalmamKép
De a vajúdást végigcsináltamKép

Rokica!
Mi is éjjel teljesen másképp eszünkKép
Most elég élénk is volt az éjszaka, alig akart hajnalban aludni.
Ma többet van fent.
Na fel is kelt!

Már megint sz@r idő vanKép
Nem bírjuk ezt a frontot.
Megyek, de majd benézek!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Annamami
-vadiújakat sztem elég 30 fokon átöblíteni, akár csak öblítőprogramon. Vasalni normál hőfokon, plüssöket kifordítva.
-én a saját cuccainkat használtam(Ariel+Cocc.Sensitive) igaz, van dupla öblítés a gépen, azzal.
-orrszívó mindegy, csak porszívós legyen, az Ariana olcsó és lehet hozzá kapni kis tisztítókefét, mert amúgy elég macerás a tisztítása
-popsihőmérőt, minél rövidebb idővel.Nekünk félperces van, igaz, ez csak azóta előny, hogy nagyobb, és ordít ha a popsijába dugom, amíg picike volt, simán bírta a 2 percest is.
-Melltartóbetét nekem fél évig folyamatosan fogyott, kezdetnek elég 1-2 doboz. Az Aventes mosható sztem sz*r, mert nincs az a vízfogó rétege, mint az eldobhatónak, és simán átázik.Az eldobható olyan, mint az eü betét, zselészerű anyagot csinál a folyadékból. Az eldobhatóból a legolcsóbb a babylove (dm) jó a Fixies is, de a rajta lévő 1 cm2-nyi tapadókocka nem ér semmit, nem rögzíti a melltartóhoz normálisan.
- Hálós bugyi 1-2 cs (Tenából ez 2-4 db). Ki is lehet mosni, és a kórházból hazajövet én egyből áttértem a kínaiban kapható pamut óriásbugyikra.Kép
-Tena betétből kezdetnek bőven elég 1 csomag, majd meglátod mennyi jön. Utána jó a sima éjszakai, még később pedig a normál betét is.
Bár ez a cserélés gyakoriságától is függ ugye.

Remélem, segítettem.
üdv
p 39
penna

Angelani KépKépKép

Köszi!Angyal vagy!Kép
A kis Erhard meg annyira aranyos,igaza van Aninának TELJESEN RÁD hasonlít,nekem is ez jutott eszembe!!!!!
Puszi!Kép
annamami

Megann!

Gratulálok a babához, és úúúúúgy irigylem a szüléstörténetedet, hogy csak na!!! Én azóta azon töröm a fejem, mit kéne legközelebb másképp csinálnom, hogy ne legyen ilyen k**** hosszú és fájdalmas.

Viszont az alapitványi szobával kapcsolatban sajnálom hogy ilyen rossz tapasztalatod volt!!! Én háromágyas szobában voltam, és olyan jó hangulat alakult ki, annyit segitettünk egymásnak, hogy a végén már olyan volt mint egy tábor. Kép Nagyon jól éreztem magam a kórházban, az egyetlen hátulütő az volt, hogy a Davidet lépten-nyomon kizavarták a szobából (nem a szobatársak, hanem a mindenféle vizitelő orvosok). Azt, hogy a nőgyógyászati viziten ne legyen ott, megértem, de hogy miért küldték ki mikor a gyerekét vizsgálták, ez nem fér a fejembe. Meg is orrolt rájuk nagyon.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Penna Kép

Segítettél!!!!
Köszönöm nagyon!!!KépKépKép

Mosószerből mi is folyékony Arielt használunk,akkor simán azzal fogom mosni,az öblítőt még nem tudom,de ha nem lesz az első adag kisruci túl kemény nélküle,akkor lehet,hogy nem teszek bele....
Gyűlik a listám,háááát elég sok minden kell még ahogy nézem.....Kép
annamami

Melltartóbetét:

Én kipróbáltam, de most már csak estére rakok be a melltartómba, különben a tejgyűjtő/bimbókiemelő kagylók vannak a melltartómban. Igy összegyűjtök naponta kb 360 ml tejet, még úgy is, hogy lépten-nyomon kiömlik ha elfelejtem egy ideig üriteni és lehajolok valamiért. Úgyhogy társaságba nem vagyok való, minden trikóm egy órán belül tejfoltos lesz, de tej van!!!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Az én babám semmire nem érzékeny, a Johnsons fürdetőt használjuk, együtt mosom a ruháit a mieinkkel, nem nagyon fertőtlenitek semmit, Anyukám ugyan kivasalja a ruháit ha éppen itt van mikor vasalnivaló van... mondtam már hogy micsoda mázlink van ezzel a babával. Most éppen Beatles-t hallgat az apjával a konyhában. Én meg forditok. Elvileg.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

RokiKép

Mázlisták vagytok!!!!KépKépKép
Gyakorlatilag.Kép
annamami

Sziasztok!

Mire visszaolvastam, már el is felejtettem, kinek mit akartam reagálni Kép Jól beindultatok Kép Azért megpróbálom:

Rokica Kép Zsuba tényleg gyönyörűséges kis "kertitörpe"!!! / ezt a Zsuba nevet három évesen alkottam, amikor a húgom megszületett, mert őt is mindenki Zsuzsababának hívta, nekem meg ez hosszú volt Kép /.

A szopi-témához már elég sokszor hozzászóltam, nem is akarom folytatni, csak annyit, hogy egyetértek azzal, hogy nem kell nagy ügyet csinálni belőle, egyszerűen el kell határozni a dolgot, és menni fog. Ez néha nehéz tud lenni, én is hajlamos voltam a bénázásra, parázásra, de belejöttünk, időt kell adni magunknak!!!

ZsófKép Erről is beszéltünk itthon már, hogy legrosszabb esetben visszük a kórházba Balázst, és ott "adjuk át" annak, aki éppen tud jönni. Sőt, még az is előfordulhat, hogy apa dolgozik, amikor rámjön a szülhetnék, és mivel ő a kórház mellett dolgozik, hülyeség lenne átjönnie a városon értem, inkább taxival bemegyünk esetleg Balázzsal együtt. A kórházi napokra azért rendelem ide sógornőmet, mert jobban örülnék, ha a párom akkor lenne szabin, amikor itthon vagyunk a picivel, és ő is tud vele ismerkedni, és segíteni. Viszont egy hétnél tovább nem tud szabin lenni Kép Ja, és legalább sógornőm tud nekik kaját adni, meg segíteni takarításban, ilyesmiben.

Annamami Kép
Orrszívót én csak akkor szereztem be, amikor Balázs először megfázott/egyévesen/, addig eszembe sem jutott, nem hiányzott. Mindenképpen a porszívósat ajánlom én is. A Pesztonka mellszívóhoz nekem is van orrszívó, de semmit nem szív Kép

Lázmérőből próbáltuk a simát is, de tényleg kínszenvedés, mire elkészül, a digitális ezerszer jobb. Pillanatok alatt kész, eleinte popsiban is használható, kásőbb hónaljban is.

Szopis párna: szerintem fölösleges kiadás, és nem szimpi, hogy nem én tartom a babámat, hanem egy párna... De hallottam, hogy a hátad mögé is tehető, tartja a derekadat, és arra nagyon jó. Nekem sima párna is jó volt.

Megann Kép Üdv újra itt! Szuper, hogy az új házba tudtatok menni, sok boldogságot hozzá! És fantasztikus a szüléstörténet is, örülök, hogy minden ilyen jól alakult, bár a kórház nem semmi... Várjuk a képeket!!!

Anina Kép Én ma töltöm a 38. hetet, de én is csak egyszer voltam CTG-n, NST-n nem is leszek elvileg. Én is elég nagy tortúrának látom a vizsgálatot, szegény gyerek egész nap mocorog, ott meg gondolom, elbújna a szerkentyű elől, mi meg nem győzzük ébresztgetni.

Mennem kell a védőnőhöz, majd még jövök!

Judit 38+0

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Jucc Kép

Köszi,neked is az info-kat!KépKép

És az elektromos(nem porszívós) orrszívóról van vkinek vmi tapasztalata???
Nekem a porszívós elég brutálnak túnik,bár lehet,hogy a hatékonyság szempontjából meg az kell???Hmmmm....
annamami

SziasztokKép,

RokiKép,
gratulálok a sok tejhez. Ez egy áldás!!!

AnnamamiKép,
én úgy tudom, az öblítőzés nem ajánlott kezdetben, mivel nagyon sok babának érzékeny a bőre, és esetleg allergiát, ekcémát okozhat, vagy csak szimplán írritálja. A lényeg, ha diszkomfort érzete van sírni fog...
Ha folyékony mosószert használsz, nem fog megmaradni a ruhában, és a vasalással fertőtleníted.
Páran írtátok, hogy nem vasaljátok a rucikat, de én inkább a vasalás híve vagyok. (3 hónapos korig, mindent, még a zoknikat is)
Persze lehet, hogy régimódi vagyokKépKépKépKép?

Kati
Vendég

Akkor én is leírom Kevin (tervezett) elhelyezését:
szóval nálunk az van, ha rámjön a szülésKép, akkor hugim (aki itt Pesten dolgozik) szalad haza taxival, a férjem szintén. Hugim (Kevin keresztanyuja és első számú szerelme amúgyKép) Kevinnel, Apa velem szülni. Ha ez éjjeli akció, akkor csak a hugim jön át, Kevint nem ébresztjük.
Utána a 4 kórházi napon Apa reggel viszi-este hozza Kevint anyukámhoz (Vácrátót, innen Újpestről 20 km). Ha hazajövünk, anyukám beköltözik 7-10 napra segíteni, de csak napközben lesz itt, éjjel nem alszik nálunk. És 7végén sem lesz itt, ha a Peti itthon van.
Szóval mondhatni, nálunk ideális a helyzet, a gyerekágy alatt lesz segítségem is, de ha a kibővült család egyedül akar lenni, akkor nem kell "kerülgetni" anyut. (Azért idézőjeles, mert nagyon jóban vagyunk hálistennekKép) Kevin így is heti 1 napot anyunál tölt Vácrátóton, ez is megszokott dolog neki.

üdv
p 39
penna

Rokica,
a tejgyűjtőt elvileg csak 40 percig lehetne egy nap hordani,mert elnyomja a tejcsatornákat.bár ahogy elnézem a szoptatós képedet, neked ez csak a fél mellbimbódra lehet elég,Kép úgyhogy lehet,neked nem kell aggódnod.
amúgy azt is Írják róla, hogy a "levegőzős" kagylóból ne adjuk a tejet a babának mert nem steril.
a babád direkt ütögeti a csörgőt???nem semmi!!! Lilla is néha véletlen beletrafál amikor a járókában hadonászik izgalmában a kis mancsával, de azt hiszem ő még nem tud ütögetni.
Amúgy, ha emlékszel még Atkinson néni és bácsi meg Cole néni és bácsi könyvecskéire, azok remek leÍrást adnak arra nézve, hogyan látnak a csecsemők és mi nekik a legérdekesebb.ha visszaolvasod,ki tudzs neki találni olyat,amit sokáig szÍvesen nézeget.Ha pszichológus vagy, találkoznod kellett velük annoKép
Zsuzsababa nagyon szép! nagyon szép baba! még egyszer gratula!

Annamami,
mosása: én mindent 40fokon mosok és semmit nem vasalok, de persil sensitive mosóport használok az előmosáshoz, főmosáshoz persil sensitiv mosógélt és Lenor sensitiv öblÍtőt.NEm mosok kakis,pisis pelusokat, és külön mosom a baba holmijait,külön is tárolom a szennyesét, nem kell szeintem ezt a sterilizálás dolgot a ruháknál ennyire túllihegni.
Lilla érzékeny bőrű, de a ruciktól semmi baja.
a fürdetőtől lett...csak a gyógyszertárit bÍrja...
orrszÍvóból mi sima pumpásat,kézit,tigex márkájút használunk, mert az ami az ő nózijában van, csak tejes trutyi, ami begyűlik a szopi alatt, azt ez is können kiszedi neki.
én egy DOTORY homloklázmérőt használok, ami azért király, mert 3másodperc alatt megmutatja a hőmérsékletet, nem csak a babán,bárhol, én a fürcsik előtt a szoba levegőjét is ezzel néztem, meg a sétákon a babakocsiban a hőmérsékletet,mikor nagyon meleg volt, nehogy túlmelegedjen szegény.gyors és nagyon egyszerű és pontos is, komolyan! jó, nem annyira,mintha a popójában belül méred, de belül ugye tény, hogy melegebb van...
Melltartóbetét! ez fontos téma nekem, CSAK jó minőségűt vegyél!!!én AVENTet meg Chicco sensitive-t használok, mert ezek mellett tuti nem ázik el a melltrtód,én a DMessel meg a MIM-el megjártam, mert amÍg egyik cicin a baba kajál, a másikból folyik a tejcsi és volt, hogy teljesen elázott az olcsóbb betkó és moshattam egyből cicitartót,pólót...az avent meg a chicco ilyet nem csinálKép az király nagyon és a chicco abszolut nem látszik a póló alatt!nagyon vékony, mégsem engedi se vissza,se át a tejet.
hálós bugyiból vegyél két csomit, kell vagy 10db az 5napra, ha te is tisztálkodómániás leszel, mint én. a gátseb miatt napi minimum 3zuhanyozás, csak röviden szabadott, de azt többször is, a bugyit ilyenkor sokszor nem vettem vissza, hanem újat vetem fel. ISTENI találmány!!!hogy eldobható.nem kellett rakosgatnom a szennyes bugyit

Szilvi26 a másik topicból,
tena,-én normál plust meg mini plust vittem asszem,de azokból jó sokat vigyél!!!otthon is az a legjobb volt egy jó darabig.az éjszakai alwayst,libresset én csak a tena alá tettem, ha esetleg valami mellémenne vagy valami...nekem Így jött be biztonságosan,alul a vékony éjszakai, felül a puha,pamutos,vastagabb tena.
melltartót vegyél minimum 1 számmal és egy kosármérettel nagyobbat, bár nekem 2számot is nött mikor bedurrant, de most jó az, ami terhesség végén is jó volt.Bugyiból is olyat vegyél, s vagy m-est, amit eddig hordtál.Az avent cicibetétről Írtam fenn Annamaminak, olvasd el!

folyt. köv.
zsofy

Annamami Kép

Mosás: Én vettem a babaruhákhoz az Auchan-ban egy kifejezetten babák ruháihoz gyártott folyékony mosószert (véletlenül találtam rá), Baby Fashion a neve, német gyártmány, fehér flakonban van és olyan az állaga, mint a napraforgóolaj, sárga és fura szaga van, de illat és irritációmentesnek igéri a gyártó. Elég furának tartottam, de azért kipróbáltam, ha már mosószernek árulják: szépen habzik és tényleg illatmentes. Én csak 40 fokon mostam az új rucikat eddig (az új textilpelusokat meg 60-on). Öblítőt pedig soha nem használok (Egyszer kifogyott itthon és anélkül kellett mosnom és semmi különbséget nem fedeztem fel a mosás után, csak azt, hogy tök jó mosóporillata maradt a ruháknak, nem az az őritő öblítőszag. És még spórolok is pénzt!)

Bugyik: Én elszúrtam, mert Tenából szerintem kicsit vettem, pedig elméletileg a méretemet vettem, M-eset, valamennyitől-100-ig csípőbőségre valót (mivel nekem 65 - volt - a derekam és 95 - volt - a csípőbőségem). Persze felhúzni csak a combomig tudtam és KICSI! Szóval inkább eggyel nagyobbat kellett volna vennem, mert ez nagyon szorít és ez még csak a combom! Eldobhatósból meg a Brendon kuponakcióban vettem egy csomagot, csak úgy leakasztottam az állványról, azt hittem, mindnek ugyanaz a méretezése, és itthon vettem észre, hogy nem. 38-40-es méretemre sikerült egy 48-50-es bugyicsomagot leakasztanom Kép Szóval, jól meg kell nézni azokat a méreteket.

Angelani Kép

Remélem, kicsi Erhardnak gyorsan túl lesz ezen a köldökproblémán Kép, és örülök, hogy legalább a doktornéni jó Kép!!!

Pzita Kép

Köszi az infót a sorstársról, neki még rosszabb jutott Kép Nagyon szeret néhányunkat a Jóisten Kép De van az a mondás, hogy amibe nem halunk bele, attól csak még erősebbek leszünk! Kép

Mea Kép

Olvastad a Suttogót, abban írta a szerző, hogy negyed órával a szopi előtt "melegíteni" kell a cicit (ő meleg törülközőt javasolt), de a meleg zuhany is jó lehet, amit előttem javasoltak. Ugyan én még nem szoptattam soha, csak ez jutott eszembe.

Sziasztok!

Anina
38+5
anina

Zsofy Kép

Köszönöm,hogy Te is válaszoltál és hogy ennyien figyeltek rám.Kép
Melltartóbetétből eddig 1 doboz 50 db-os Aventem van,akkor veszek még egy doboz Chicco-t is kipróbálásra Kép aztán meglátjuk!
Olyan jó,hogy már ennyien gyakorló Anyukák vagytok és tudtok segíteni a kis oktondi pockoknak(mint pl.:én Kép )

Kicsi Lilla hogy bírja ezt az időt???

Nekem majd'szétmegy a fejem,megyek kicsit lefekszem......még jövök!Kép
annamami

Hari,
KépKépKépKépszegénykém!!!ez aztán nem hiányzott!!!
Lillával jobbulást kÍvánunk nektek!
a terhesség utolsóharmadában már beszedheted nyugodtana a gógyszert!
csak gyógyulj meg!!!
puszy

PENNA!NEMESEK!
teljesen egyetértek ami a szoptatást illeti!
én nem rohangáltam a csecsemősökhöz Lillával,
úgy tettem mellre,ahogy tudtam,ahogy éreztem,hogy tud szopizni.akkor is, amikor még csak alig volt tejem.akár hányszpr kérte, szájába adtam,és ő szopizott ezerrel,ahogy akart.
egyedül a fejésnél kértem segÍtséget és hála istennek kaptam a kórházban, Így elkerültem egy gyulladástKép
lényeg, engem is csak az ösztöneim vezettek szopi ügyben,pedig én is olvastam a szakirodalmat, de nem az segÍtett.
a lányom mindennek ellenére szépen gyarapszik, kis pufi anyatejes manócska,szóval nem hiszem, hogy rosszul csinálok bármit is.
szerintem,ha elalszik, az azt jelenti,jóllakott,ki kell pihennie a szopi fáradalmaitKép
most már 6hetesen ritkán alszik el utánna.hagyjátok csak szundizni a picurokat!Kép

biztos megint oldalakat Írtatok, mÍg én ezt...de a kiscsajom!!!folyton követel, én meg megyek is
zsofy

Benianyu!Kép

Nekem is volt, hogy így begörcsölt a combizmom, vszg. igazad van, a beilleszkedéstől lehet.

Angelani!Kép

Tudjuk, hogy nem azért írtad le ezeket, hogy felnézzünk rád, mégis azt hiszem, van okunk ezt tenni. Erőt tudsz adni nekünk is, akik kisebb problémák miatt néha elbizonytalanodunk.

Penna, Nemesek!

Igazatok van a szoptatással kapcsolatban. Nekünk is viszonylag problémamentesen mentek a dolgok Gergővel, néha paráztam, miért nem hízik többet, de aztán a szoptatási tanácsadó meg a férjem megnyugtattak. Szerintem az se baj, ha a baba nem gurul el, nem kell feltétlen kövérnek lennie. Az a legfontosabb, hogy az ember bízzon magés higgye el, hogy képes szoptatni. Néha ez nem is olyan egyszerű.

Ma voltunk vérvételen, remélem, minden rendben lesz.

Zsóf
37+5

Kép
Kép
göndörzsóf

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?