A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Bibi,
a new born méretből mi el sem tudunk használni egy csomagot sem, hiszen akkor hetente híznak vagy 250 grammot. Szvsz vegyél egy kis csomagot, és inkább a nagyobb méretből vegyél, de abból se sokat, mert tényleg baromi gyorsan kinövik. Én több csomag pelit adtam anno a dokinknak, ami rajtam maradt.
Vendég

Sziasztok!
Évi!
szülésznő: Én is hallottam hírét a "kedvenc" szülésznőnek, még nem találkoztam senkivel aki ne panaszkodott volna rá, rákérdeztem és állítólag szeptembertől már nem dolgozik!!!!
úgyhogy nem lesz.
Õt én is szerettem volna elkerülni, úgynéz ki sikerülni is fogKép

Karmen!
a mail címed jó? szeretnék valamit kérdezni.

Zozo
Vendég

LányokBea!

Hú,szegény!Remélem,hogy már nem fáj a lábad.
Gratulálok a ZH-hoz!

Bibi!

Mi sok csomagot elhasználtunk a newborn méretből,nagyon szerettem.(Pampers)Nekünk sokáig jó volt.

Szép hétvégét mindenkinek!

Ildi
tfildiko

Hú Dancsi köszi hogy ezt leírtad mert én tutira a new born-ból vettem volna 2 nagy csg.!Bár lehet hogy nem mertem volna mert apuka 5kg született,és ez a méret ha jól emlékszem 6kg-ig van!!Hallottátok hogy Schobert Norbiéknál megvan a kisfiú?Mennyi a súlya,és hány cm?Kiváncsi vagyok,és ezt nem mondták legalábbis én nem hallottam!!Megyünk!puszancs:Bibi 29+5

Kép
bibi226

Bibi!szerintem a pelust bármikor meglehet venni,szóval apa a szülés után is megveheti.
A fiú pedig 32.hétre született, az őszieknél azt olvastam,hogy 46cm és 2800g.Nekem ez elég fura adat,lehet,hogy elírták.A 46cm még stim,de a súly az elég durva!Még,ha 2 kg lenne.

Évi
révi

Bibi!
Szerintem előre ne parázzál a szüléstől, mert nem tudhatod milyen lesz. Én nem igazán paráztam, pedig nem vagyok egy fájdalmat jól tűrő, bátor ember. Ugy voltam vele, ha nagyon nem birom, kérek fájdalomcsillapitást. Ehhez képest, az 5 perces fájásokat szinte nem is éreztem, 5 centire kitágulva mentem be a klinikára, 3 óra alatt megszületett a Márk. A Kerekesné Csilla volt a szülésznőm, azt mondta mázlista vagyok, hogy első gyereknél ilyen gyors szülés. De van olyan ismerősőm, aki ugy bevolt pánikolva a szüléstől, hogy nem tudták szétfesziteni az ujjait, olyan görcsbe volt. Végül császárral szült. Miután egész éjszaka szenvedett.
Előre nem lehet tudni mi lesz. Majd ott ráérsz izgulni, de ott már sodrodsz az eseményekkel. SZerintem!
Zita
zita_29

Sziasztok!

Bibi: Szerintem se parázz, mindannyian túléltük Kép Nagy vigyasz ugye? KépKép
Én is izgultam, de amikor elfolyt a magzatvíz, akkor elöntött valami haláli nyugalom...onnantól mindegy volt, tudtam, hogy fájni fog, de arra gondoltam, hogy pár óra aztán tök jó lesz minden Kép Addig meg mindent kibirok.
Ja, én legjobban a terhesség első harmadában féltem a szüléstől, utána ahogy közeledett a kiírt időpont, múlt el a félelmem.

Üveg: Nem a játszótéren volt, hanem mellette levő utcában, amúgy közel s távol nem volt egy üvegszilánk sem, de abba az egybe sikerült beletalálnom. Már nem fáj, minden ok. Kép

Virág: Nagyon megnőtt Dorka Kép Nagyon aranyos, és már áll? Jól látom?

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zozo! Igen, ált. naponta nézem a leveleket.

Bibi! Orsi lassan gyarapodott, mi sokáig használtuk a kis pelust is. Én elöre sokat vettem, mert azt mondták max. 2500g lesz a baba. Több volt, de még igy is kellett venni késöbb is 1-es pelust

Zita! köszi hogy odajöttetek tegnap!!!

Bea! látom huncut egy lány!!Kép

Évi! az oviban van nekik hittan oktatás? milyen gyakran és hány perces? Könnyen megszerették?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
írtam.

Zozo
Vendég

Sziasztok!

Bibi: Sztem sem kéne, hogy félj a szüléstől. Gondolj arra, hogy eddig mindenki túlélte a fájdalmakat! Minél jobban parázol tőle annál, görcsösebb leszel, és nehezebben fog menni!
Figy ez egy természetes folyamat, fájni fáj, de sztem a NEKED megfelelő légzéstechnikával, nagyon jól lehet csillapítani a fájdalmakat! Vagy ha úgy érzed nem bírod, szólsz a dokinak, hogy kérsz Edát, jönnek bekötik és kész! A klinikán 24 órás anesztes orvosi ügyelet van!! És nem kell előre bejelenteni, hogy érzéstelenítést szeretnél...
Nyugi nem lesz olyan vészes, mint ahogy hiszedKép
És ennek a fájdalomnak legalább értelme vanKép

RÉvi: Sztem a hetek számát írták el, mert szeptemberre volt kiírva nem? Max 1-2 héttel jöhetett korábban...szvsz..... de tuti hogy idő előtt megcsászározták, hogy ne legyen csíkos a hasa, mint az elsőnél....Kép

E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Bibi!
A Storyba azt írták a Norbiék babája 49 centi és 2800 gramm. Hogy hány hétre született azt nem tudom. Van az újságba egy képriport is. Csak az az érdekes, hogy azt irták, rutin vizsgálatra ment be a Réka, és ott fogták. De akkor, hogy került oda az újság? Annyira nem volt nagy gond, ha megtudták várni az újságot. Szerintem!
Zita
zita_29

Én azt olvastam,hogy 3 héttel jött előbb csak a Norbiék babája.Nem is lett olyan pici.A Réka csak 5 kilót hízott,nem semmi.

Bibi!

Ne izgulj!Amikor ott leszel,már eszedbe sem jut a félelem.Alig várod majd,hogy megszülessen.

Ildi
tfildiko

Hát én úgy emlékeztem hogy okt. végére volt kiírva a Réka,és olvastam valahol hogy az ilyen hírességek a 8 hónapba szülnek hogy ne hízanak sokat,és ne csíkosodjanak!Mondjuk az tényleg érdekes hogy 7-re bementek rutinvizsgálatra,8-ra meglett a baba ,és ott volt az újság is!Ráadásul mindegyik képen mosolyog(szerintem ha annyira fáj akkor nem tudsz mosolyogni)és ki is van sminkelve a képeken!!Hát ha lehet hogy én is így szeretnék szülni!!!Bár én nem csinálom az up-date módszert!!!!Érdekes mert néha úgy érzem hogy nem lesz semmi baj,simán kibírom a szülést meg minden,néha meg nagyon félek tőle!!!Bár apa azt mondta hogy bejönn velem az elejére a vajúdásra és ennek nagyon örülök!!! De ha tényleg beindul a szülés akkor kimegy mert ő nem akarja látni hogy kibújik a baba,meg a vért se bírja!Szerintem veszek nagycsomagos pelust 4-7 kg ,és ha nem lesz jó majd apa vesz neki kisebbet!!!Megyek ,sziasztok!Puszancs :Bibi29+5

Kép
bibi226

Bibi!

A neten olvastam,hogy 3 héttel jött előbb a kis Norbi.Én a 41.héten szültem,és csak 8 kilót híztam.(Bár,a Rékáéhoz képest egy kicsit sok.)Odafigyeltem arra,hogy mit eszem.Tornáztam is,de csak kismama-kazettára.Hála az égnek,a hasam sem volt csíkos.

Szép napot!

Ildi
tfildiko

Bibi! Sokaknak a második már könnyü szülés. Na én ettöl vagyok rosszul amikor valakinek még ott is eszébe jut hogy sminkelve legyen, meg megfésülve miközben izzad a feje is. Pelus van 2-5 kg is, az biztos elfogyna, én kezdönek azért vennék 1 olyat is. Reméljük nem lesz közel az 5 kg-hoz!!KépKép
Szerintem elsö szülésnél közvetlen elötte szinte mindenki fél, ez normális. De a baba ugyis kibujik, akár van félelem akár nincs, onnan nincs visszaútKépKép Aki átélte a legtöbbnek csodás élmény volt, még a nagy fájdalmak ellenére is, gondolj erre!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Tudja valaki mennyibe kerül a Chagall belépö?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!1500 a felnőtt és 1000 a diák,ha minden igaz!
révi

Lányok ha járok a corába,el ne felejtsétek hogy a 2004 pontokat 09.31-ig lehet beváltani!Karmen képzeld a férjem 5 kg született simán,én 2.7kg tehát ha átlagot számolok az akkor 4kg!!Na majd kiderül!Minden esetre megyek terhestornára ,és szerdán megyek szülésfelkészitőre is!Nekem a terhesdiagnosztikát mondták a Zöld Sándorba hogy oda kell mennem,bár most kiderült hogy a női klinikán is van!Ha tudtam volna oda mentem volna!Nem lehet 2 helyre járni?A klinika jobb volna szerintem ha ott fogok szülni,vagy nem? puszancs Bibi29+6

Kép
bibi226

Sziasztok!

Bibi: Én a Vasasba jártam szüléselőkészítőre, nagyon aranyos a védőnő aki tartja....szerintem teljesen mindegy hova jársz...az IH-ban is van keddenként 16 órától azt hiszem....egyszer voltam ott is....ingyenes mind, és én nagyon szerettem.
Olyan nincs hogy hova KELL menned...ha nem akarsz nem is KELL menni Kép Nem kötelező, mint az általános iskola Kép De hasznos infókhoz lehet jutni!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bibi!
Én a Klinikára jártam, szerintem azért jó, mert kicsit ismerkedsz a hellyel, a szülésznőkkel. Megmutatják a szülőszobát, a gyermekágyas osztályt, az újszülöttes részt.Szülésznők tartják.Meg olyan kismamákkal ismerkedsz meg, akikkel, lehet, hogy egyszerre fogsz szülni. Szerintem jó volt, és ingyenes.
Szerdánként volt, este 18.00-tól.
Zita
zita_29

Zita és a klinikára előre be kell jelentkezni? Időpontot kell kérni,vagy fel kell iratkozni?Nagyon rossz hogy ilyen esős idő van, nem lehet kimozdulni a lakásból,akinek gyerkőce van azoknak gondolom még nyűgőssebb a 4 fal között!!Kiváltottam a mama csomagot hát mit mondjak!Se egy termékminta volt benne 4 db újság (Otthon,Családi lap,Anyák lapja,Kismama) ,ja meg Sejtbankról a köldökvért hogy akciósan le lehet fagyasztani!200e ft-ért!Sajnos szerintem nagyon kevesen engedhetik meg magukak!!Na megyek!Puszancs Bibi:29+7 30!!!

Kép
bibi226

Bibi:Már írtam miért érdemes newborn pelust venni, én abból vennék egy óriás csomagost, nem fog annyira gyorsan kinőni belőle. Azt direkt újszülötteknek találták ki.
A vasasban is van klinika-kórház látogatás, én is odajártam, akár mindkettőre is elmehetsz.
A párod meg majd elfelejti,hogy nem bírja a vért, neked nem csak a vajúdásnál lesz rá szükséged, hanem a kitolásnál is. És felejthetetlen pillanat, mikor először meglátja majd első gyermekét! Nálunk férjem nem lehtett bnn az elsőnél, de a másodiknál kizárta, hogy ő vágja el a köldökzsinórt, a végén meg csak ő cisnálta, és nem bánta meg. És nagyon jó volt, hgoy benn volt velem végig, igaz nem kellett sokat ácsorognia mellettem, villámszülésem volt.Kép

Bea: Nem semmi az üvegszilánk! Jobbulást, és jó tanulást!

Gabi
inecsg

Bibi!
Hivd fel a szűlőszobát, és a szülésznők megmondják mikor kezdődik a következő előkészitő. Mikor én jártam, majdnem mindenki a párjával volt, mert mindenki apás szülésre készült.Az én férjem is bent volt a vajudáskor, a kitoláskor kicsit kiment, mert friss levegőre volt szüksége.De a köldökzsinort már bejött elvágni. Teljesen elvolt érzékenyülve utána még napokig.
zita_29

Évi! Köszi.

Bibi! Ne is mondd! 1 órát álltam sorba az ajándékokért, erre nem volt minden, rendeltek most elmentem érte szombat reggel, gondoltam akkor még alig lesz kint valaki. Tévedtem, be sem álltam a sorbaKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gabi,
az attól is függ, hogy mekkora súllyal születik a baba. Én Jozsónál speciel nem tudtam elhasználni egy csomag new born pelit. Mert teljesen megszorította a pocakját, combját.
Vendég

Sziasztok!

Bibi: Nekünk is kicsi volt a newborn pelus....csak pár napig tartott, éppenhogy a kis csomagot el tudtuk használni...nem is vettünk többet belőle, hanem az egyel nagyobbat. Bár nekünk nem jön be a Pampers, keskeny és kifolyik belőle a pisi, a Libero vált be nálunk.
Gréti 3530 grammal született 3500 grammal hoztuk haza.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Kármen!

Én egy fél órát álltam sorban vasárnap a Corában.Azt mondták,majd értesítenek,ha megjött az ajándék.Mit választottál?

Dancsi!

Biztos,hogy a súlytól is függ.Mi nagyon sokáig azt használtuk.

Bea!

Nekünk még semmi gondunk nem volt a Pampers pelussal.Minden gyereknek más jön be.Függ az alkatuktól.A Liberó nem jött be nálunk,amikor kisebb volt.Most az is jó,de mi már bugyipelust használunk nappalra.(Kész birkózás a tisztábatevés.)

Teszek fel képet a lánykámról.

Kép

Kép

Kép

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Egyetértek Ildivel, súlytól, alkattól függ a pelusválasztás. Mi is kipróbáltunk sokfélét, nálunk a Pampers a nyerő. A Liberonak olyan széles a láb közötti része, hogy a csöpp lánykámnak teljesen szétfeszíti a lábát. A New born-t sokáig használtuk, de az én lánykám kicsi (2790g) súllyal született. Szóval Bibi az első időszak úgyis a kísérletezésről fog szólni, így szerintem olyan sokat ne vegyél egyik fajtából sem, aztán amelyik beválik, azért majd szaladhat Apuci.
Ma 3 hós oltás nálunk, edzem magam, hogy ne bömböljek mint a múltkor.
Iszonyú hideg van nálunk, a gyerekszobában fűtök.
Hildus
Vendég

Hildus,
az első hetekben mi is kipróbáltuk az összes féle pelit, és nekem is a Libero vált be. Ahány baba, annyi alkat. Én a Pamperst túl keménynek tartom.

Ildi,
a bugyipeliből nem folyik ki a pisi, kaki? Mert én azért nem szeretem, mert annak ugye fix a derékbősége. És nálunk bizony kifolyt belőle. Én csak utazáshoz használom, meg ha úton vagyok pl.a játszón Jozsóval, vagy a városban.
Vendég

Hát 1 órát álltunk sorba a corába hogy beváltsuk a pontokat semmi nem volt,úgyhogy majd értesínek minketis!Ráadásul 6-kor keltünk hogy nyitásra odaérjünk,és én még éjfélkor fenn voltam utána pedig 1/2óránként vagy pisilni kellett menni,vagy a pici rúgdosott!! A hátam mögött egy idős öreg bácsi volt,és nem elég hogy végig a nyakamba szuszogott,de még büdi is volt!!!Ugyhogy kész voltam!!! Ebbe a gatya időbe nincs kedvem kimozdulni,pedig ma terhes torna van!Lehet hogy nem megyünk,de szerdán szülés felkészítő 3-kor oda minden képpen menni kellene! Kiváncsi vagyok mi lesz majd!!Képzeljétek az egyik ismerősünktől holnap kapunk 1 kiságyat,ugyhogy azt majd kivisszük anyukámékhoz,ugyhogy majd ott is tudjuk altatni a Barnit!!!Sziasztok,puszancs :Bibi30+1

Kép
bibi226

Én nem is próbálkozok a Corában beállni a sorba, még a pecsétet is később fogom beletetetni.

Gabi
inecsg

Sziasztok!

Volt nálunk a gyógytornász! Azt mondta nagyon ügyi a ViolaKép
Nagyon meg van vele elégedve!!! Ügyesen forog már -ösztönözni kell pl távirányítóval-, és négykézlábazik is!
Most az a házi feladatunk, hogy arra ösztönözzük, hogy előre rakja a kezeit négykézlábazás közben avagy próbáljon meg mászni, csak ez 2 emberes feladat!Kép

Most alszik mind a 2! Olyan jó kis nyugalom és csend vanKép

Mi is álltunk egy darabig a Corába, pedig azt hittem ebbe a szutyok időbe senkinek nem lesz kedve Corába menni...de tévedtem. Végülis annyira sokan nem voltak, és elég jól haladt is a sor! Persze amiket kinéztem nem volt, és mivel nem voltam hajlandó mégeccer sorban állni, ezért azt kértem amiket mindjárt tudott adni a csaj! Kirakókat meg fürdőszobaszettet, meg ilyesmiketKép

Ildi: Állati huncut képet vág a NoncsiKép Nagyon édes! Láccik rajta, hogy egy ördögfiókaKép

Nálunk nagyon hideg van, most raktam be a sütőbe a husit, attól jól felmelegszik majd a lakás!

Szép napot

ceniko
Szeged

Dancsi!

Nem folyik ki belőle semmi.Nekünk bevált,pedig a Noémi egy pillanatig sincs nyugton.Nem üldögélt még fél percnél tovább soha...

Enikő!

Hát,igazi törpördög.Szombaton egy pillanatig nem figyeltünk rá(kb.fél percig),és a Noémi már az étkezőasztalon üldögélt.
Én fűtök,és sül a tészta a sütőben.Most jó idő van.Kép

Ildi
tfildiko

Enikő:Nem az oviban alszik Bogi ?

Gabi
inecsg

Sziasztok!
Voltam ma genetikai uh-n,a klinikán. dr. Bittó csinálta. Azt mondta, hogy semmi rendelleneset nem lát. Reméltem is, de azért hála. Összehasonlítottam a leletet Lottiéval, kistesóka minden adata 2-3 mm -rel nagyobb.
-szív: szabályosnak látszó,
-hasfal: zártnak látszó,
-mellkas: zártnak látszó,
-végtag: szabályosnak látszók,
-éppnek látszó rekesz (agyi)
Ezek a mondatok számomra vérlázítóak.Most akkor látjuk, vagy nem?? Vagy ez a kéz kezet mos taktika?!

Bibi! Tök jó, hogy taliztunk. Csini kismami vagy.
Pelusból mindenkinek más válik be, és sokat egyikből sem vennék előre. Lottinál pl. a sokak által szupinak tartott Hugghies (lehet nem is így kell leírni) nagyon nem vált be.

Melinda
20+6

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Ildi: Az "jó" lehetett, gondolom, hogy meghűlt benned a vér egy icipicit....KépKép

Gabi3: Nem, mert a Niki sem alszik még ott. Bogi múlt héten már remegett reggel amikor mentünkKép Végigüvöltötte az utat, és sikítva visított amikor Nikianyu ment a Nikiért,hogy ő is haza akar jönni...KépKép Megbeszéltük, hogy ha Niki ott alszik, Bogi is ott fog! Mármint Bogival beszéltük meg! Sajnos most Nikianyu nagyon kicseszett velünk, és nem csak velünk, szvsz a lányával is, mert bármikor behívhatják dolgozni és akkor egyik napról a másikra bedobja a lányt a mélyvízbe...Kép Ha mindjárt az elején ott altatta voltna, akkor úgy szokta volna meg...Bogi isKép Csak hát hülye szegény....Kép Mindig azt mondtja, hogy majd "jövő hétfőtől kezve ottalszik", aztán mikor jövő hétfő van természetesen megy érte délbe, mert ő nem tud otthon mit csinálni, unatkozik....Kép Hát én tudnék itthon mit csinálni délután fél 4ig!
Nah szóval ez ilyen, egy helyen lakunk, egy játszótérre járunk, egy oviba járnak a lányok, barátnők, ennek is vannak negatívumai,hogy függünk tőlük, ilyesmi miatt..Kép Ráadásul ma pl a Nikianyu hozta haza Bogit, mert pont akkor jött a gyógytornász amikor kellett volna menni érte! (11:30-12:30) Egyszerűen amúgy meg rá vagyok szorulvaKép
Ez van!
Flórával okés minden ovi-ott alvás- fronton? Õ nagyon kis alkalmazkodó jó természetű kislány!

Viola újabban hátrafele rák módjára közlekedik le a habitapirólKép Előre akar mászni a játékához, de hátra sikerül neki! Állandóan húzom vissza a habitapira. Félek megfázik a szőnyegen!

E

ceniko
Szeged

Melinda: Akkor kistesó kisfiú lesz?Kép A tökösök szoktak picikét nagyobbak lenni kb a 20. hétig (állítólag)!!!
Egyetértek a "látszó"-val kapcsolatbanKép. Nem írattak alá veled UH előtt papírt, hogy ha mégis valami baja lesz a babának, ők nem vállalják a felelősséget????
E

ceniko
Szeged

Melinda:Köszi! Én is meglepődtem annak idején mikor csinálták a genetikai uh hogy ezt a 'zártnak látszó' használják nem pedig hogy ZÁRT!De gondolom azért ha valami baj van akkor ne lehessen őket beperelni!Hát ma bemondta a rádió hogy azt hiszem Magyarcsanádi kislány végtag nélkül született és 30M.+havonta 60e. követel a család a kórháztól!!Hát nagyon sajnálom őket!!!Barnival reméljük semmi ilyen baj nem lesz,bár a 4d uh. láttam neki mindenét!!!A Bitó dr. szerintem rendes a nővérem mind a 2 gyerekét nála szülte!Nekem a Bothaiser dr. csinálta a 20. héten és szeintem nagyon rendes doki,olyan szépen elmondott mindent!!Az anyukámhoz hordta a gyerekét a bölcsibe annak idején,és anya is mondta hogy nagyon rendi volt akkor is nem volt elszálva magától meg ilyenek!!Csütörtökön talizunk tornán?Puszancs:Bibi 30+1

Kép
bibi226

Melinda! Nem is tudtam a Bitó is csinálhat. Na ez klassz ha olyan dokit fogok ki akiben totál nem is bizok. Mert benne aztán nem

Bibi! ma voltatok a Corában? mert nekünk is azt mondták hogy talán 7köznap reggel jobb az esély. Tesom meg a Bothaisernél szült ö is odavan érte, én nem csipem az olyat, aki a terhesség végén is képes minden alkalommal pénzt kérni amikor ugye sürün kell menni meg amugy is ha UH is kérsz többet kell fizetni mint a sima vizsg.

Ildi! hajszáritot, törülközöt meg 2 plüssállatot azt viszont meg is kaptuk rögtön. Ti mit kértetek?

Gabi! A pecsétet lehet késöbb is kérni de a pontokat ki kell váltani (legalábbis a 2005. jan. elöttit) mindenképpen okt. elött. Sajna nem volt elég megrendelni a termékeket azokat is át kell venni okt-ig

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő! Csak azzal írattak alá olyan papírt, amit említesz, aki a babájával még nem volt a klinikai uh-n, vagy a nuchaszűrést máshol csináltatta.

Karmen! Nekem a nuchát is ő csinálta, pedig Lottival mindig S.J. vagy K.A. uhzott.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Elutaztunk, úgyhogy sajnos csak most tudok neked, utólag is boldog névnapot kívánni, Enikő!
Akkor ti most Nikiékkel éltek?:-))))

Ildi, nem semmi a csajod. Asztalon ücsörögni... Sajnos meg kell hagyni nekik néha ezt az örömöt, mert annál kíváncsibbak lesznek. A képek szuperek, nagyot nőtt ez a lány és szerintem nagyon rád hasonlít.

Melinda, tök furi, hogy már túl vagy a félidőn. Jól érzed magad amúgy? Lotti mit szól anya egyre nagyobb pocakjához?

Képzeljétek, Lucira visszatettük a pelust átmenetileg. Szerintem anyám nagyon akarta, hogy szobatiszta legyen és talán túl is lőtt vele a célon.

Holnap utazunk Salzburgba, elég vacak idő van, remélem, hogy legalább az eső eláll.
H
babamama

Én már mondtam nektek hogy én nem fogom aláirni azt a papirt. Azért van a kötelezö vizsgálat hogy el kell végezzék én meg állitom hogy igenis vállalják a felelöséget

Hajni! ezt nem lehet eröltetni valaki v. elég érett hozzá v. nem

Ildi! nem tudod lehet valahol kapni bugyipelust maxi csomagban is? Mert igy elég huzos az ára ha kis kiszerelést veszek. Amugy nekem már ebböl is folyt ki pisi, de Orsi naponta közel 2 litert iszik. 2 óra alatt is nagyon tele tud menni egy bugyi

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Melinda: Értelek, ez furi, mert én Bogival is csak oda jártam UH-ra meg Violával is és mégis minden genetikai UH előtt alá kellett írjak! Mindig változik valami...

Hajni: Hja,igen,szinte együtt élünk! Ne is mondKépKép Szvsz Lucira azért került vissza a pelus mert lehűlt a levegő, nem? Boginak is volt tavaly ősszel ilyen korszaka, hogy éjjel befolyt a pisi, pedig már több mint fél éve szobatiszta volt!!! Ez a hideg miatt volt, egymás után néhány éjszaka. Panelbe ugye még nem volt fűtés, és rohadt hideg volt!
Szerencsés utatKép

Mennem kell, megjött a párom a pecázásból, hozott 3 halat, megyek legyilkolom őketKép

E

ceniko
Szeged

Karmen! Teljes mértékben igazat adok neked, de sajnos nem vállalják a felelősséget semmiért.

Hajni! Kösz, nagyon jól érzem magam. Lottika minden nap "szól a tesóhoz." "Szia babácskám, szeretlek"KépKép
A pocakom 2-3 hete kezdett nőni, nagyobb mint Lottinál volt, de "áldásos telt alkatomnak" Képköszönhetően sokan nem veszik azért észre.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Karmen! lemaradtam valamiről?Babát vársz vagy csak előre tervezel?

Gigiről tudtok valamit?Most gondolkodtam rajta,hogy ha minden jól megy akkor 3-4 hét és megyek a klinikára.(Bár ilyen idővel már ma este ott kötök ki!)Gigi pedig pár héttel előttem jár.Vajon babázik már?
Zsófi sem jelentkezett mostanság!?

Mi holnap megyünk a corába!:-(

Sziasztok:Évi
révi

Kármen!

Én építőjátékot kértem és a Wok-készletet.
Nem tudom,hogy lehet-e venni nagyobb csomag pelust.A Noémi keveset iszik,nem sok pelus fogy.(4-5db.)

Hajni!

Jó utat nektek!Majd újra lekerül az a pelus.Anyu nekem is mondogatja már,hogy vegyek már egy bilit.De még ráérek.

Melinda!

Örülök,hogy minden rendben a babával.

Enikő!

Ügyes a Viola.Kép

Ildi
tfildiko

Évi! Giig 36 hetes jól van, Cx 2100, kissi nyitott

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy valakinek nincs gyerekeknek szóló mesekazettája, vagy cd-je? Halász Judit, Süsü, ilyesmi? Ha van szeretném elkérni, vagy esetleg ha tudnátok átirnátok nekem.
Enikő!
Te milyen főzelékeket adsz a Violának? És, hogy készited neki el? Én adok Márknak almát, tököt, cukkinit. A répa és a krumpli nem nagyon megy neki. Mit adhatok még neki? Amikor a korházba voltunk, ott a pépeset ugy csinálták, hogy kicsit berántották, vékonyan. Illetva az almát kicsit behabarták, csak liszttel. És a Márk nagyon ette.Te, hogy csinálod?
Köszi. Zita
zita_29

Zita: Én nem csinálok Neki külön főzeléket, hanem a levesből kifőtt zöldséget,husikát kapja. Én nem is habarom, szvsz felesleges, hiszen cérnametélt van a levesben azt is összeturmixolom és attól jó sűrű lesz!
Szóval főzök húslevest (farhátból) sok répával, fehérrépával, főzök bele vagy borsót vagy brokkolit, krumplit vagy zöldbabot...stb, meg husikát természetesen és ezeket turmixolom össze.
Ezt esszük mi is és Viola is (csak neki még ízesítés,fűszerezés előtt kiszedem csak egy pici só van a levesében). Külön edénybe kifőzöm a tésztát és kész!
Nálunk ez a "főzelék"Kép. Nemsokára meg már ehet mindent és az "igazi" mi főzelékünkből isKép.
Én mindig olyat próbálok főzni magunknak, amiből ő is ehet!
Répát próbáld összekeverni pl almával (reszelttel) úgy hátha ízlik majd Márknak! A krumpli is fojtós magában, azt is keverni célszerű valamivel (pl alma,barack), ez csak az én véleményem!Kép
E

ceniko
Szeged

Voltam ma Uhon, Jozsónak kisöccse lesz. Kép Kép Kép
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?