A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Helló!

Igen itt vagyok Rókica!Akkor lehet hogy kipróbálom,van is nekem ilyenem ápp most akartam eltenni, hogy na erre nekem ugyse lesz szükségem!

Küzdök továbbra is mint Spartacus, nem adom fel!!!KépKépKép

Mea!
Sajnálom, hogy ilyen tápsyerproblémátok van!KépKép
Anyukám is azt mondta hogy csak vágszükségben tápszerezzünk mert bezavarja a baba izlésétKépKép
Ez olyan szarKépKép

Tegnap este voltak itt a barátaink 6 hetes babával, beszélgettem a lánnyal, kicsit megnyugodtam, hogy valóban az a lényeg hogy itt van, épen, egészségesen, és gyönyörű szépKépKépKép
Felnőttek már gzerekek tápsyeren is!!!!

Lányok továbbra is érdekelne, hogy mikorra nyerte vissza a babátok a súlyát?????

És ebben a lábkattogás-csipóprobléma dologban senki nem tud több infóval szolgálni???
A dokinő mondta hogy tornáztassam szorgalmasan....
Remélem tényleg nem nagy a baj....

Róki!
Látod milyen igazságos most az élet hozzád....
Nehezebb szülésért cserébe kaptál rengeteg fini tejcsit...KépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Zsofy Kép

Lilla NAGYON ÉDI A KENDÕBEN!!!!

Én egy csomó ideig vacilláltam rajta,hogy vegyek-e,de most hogy láttam rólatok ezt a képet eldöntöttem,hogy énisénisénis akarom így magamrakötni a manócskámat!KépKépKép

Gratulálok az ELSÕ SAJÁT KISAUTÓDHOZ!!!!Kép
Ne törődj senkivel,imádni fogod,hogy ki tudsz mozdulni,hidd el nagy segítség....kívánom,hogy telljen örömed benneKép
Az én első kisautóm egy piros Fiat500-as volt 32 éves!KépKépKép
És mindenhol megnéztek vele,senki nem hagyta szó nélkül és nagyon jól megtanultam rajta vezetni....mentem mint a golyóKépKépKép......persze,mikor elkezdtünk beszélgetni róla,hogy babát szeretnénk el is adtuk,mert azért arra nem volt már szegénykém biztonságos....amíg egyedül voltam,addig OK,de egy babyt belerakni nem mertem volna.....
most Norvégiában lakik az autókám és néha még most is eszembe jut és megkönnyezem!
Nagyon szerettem!!!!Kép
annamami

Annamami:

Nekem se jutott volna eszembe, sőt, nagyon örültem hogy milyen kellemesen tudok igy tejet gyűjteni fejés nélkül, nem vész kárba. Aztán mikor ez a túlkinálat probléma elhatalmasodott rajtunk, feltettem egy amcsi szoptatós fórumon a kérdést kétségbeesetten, hogy mit tudok vele csinálni, és azonnal azt mondták, a kagylót azonnal szedjem le, mert azzal még ráteszek egy lapáttal a túltermelés problémára...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Zsofy Kép

Ezt Neked küldöm kedvcsinálónak az én kis Dudumról Kép
Kép
Kép

csinálj te is képet az autódról(persze csak ha Lilla is úgy gondolja,hogy a mami mehet fényképezni Kép ),én nagyon kíváncsi vagyok rá!Kép

annamami
annamami

Zsofy Kép

Ezt Neked küldöm kedvcsinálónak az én kis Dudumról Kép

Csinálj te is képet az autódról(persze csak ha Lilla is úgy gondolja,hogy a mami mehet fényképezni Kép ),én nagyon kíváncsi vagyok rá!Kép

annamami
annamami

Rokica!Kép

Megdobhatnál minket tejcsivel, mert nekünk meg baromi kevés van belőleKép

Hihetetlen, hogy van akinek rengeteg, nekem meg anyni sincs hogy csak azon nőjjön fel a babámKépKépKép

Zsófy!Kép

De jó, akkor már tudsz majd menni ide oda.
Én is gratulálok a kocsihozKép

Már nagyon várom a novembert, hogy jöjjetekKép

Szilvi!Kép

A Brendonos rugik szerintem kisebbek 1 mérettel mint ami bele van írva.

Az én babám sem kicsi, de nem dagi hanem hosszú és mégis jók rá az ici pici rugik és bodyk(56-osok) de már nem sokáig az biztos, kb. még 2 hét talánKép

Remélem tudtam segíteniKép

Mea
mea

Én nagyon szivesen adok tejet bárkinek, csak előbb be kell vizsgáltatni magam, ha jól tudom. Tüdőszűrés, HIV teszt, bőrvizsgálat meg mifene. De ha egyszer elhatározom magam hogy megcsinálom, akkor nagyon szivesen adok "dugiban" bárkinek, mert az a rendszer, hogy itt kell ülni és várni őket egész délelőtt mindennap hogy mikor jönnek a tejért, ez annyira nem tetszik...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

KépKép
annamami

Most kaptam Dudukly húgától egy SMSt, miszerint:

Dudukly elsőszülött kislánya, Pálma, ma 0:20-kor megszületett. 4.05 kg és 60 cm, gyönyörű egészséges baba. Mama és Pálma is jól vannak.

Hatalmas gratula Duduklynak és Pálmának! Wow! Végre egy baba amelyik nagyobb mint az enyém. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bocsi,ez NAGYON OFF volt,de nem bírtam ki,hogy ne tegyem fel!Kép
annamami

Roki!Kép

De a tejcsit fagyasztva vagy frissen szokták elhozni az anyatejadótól???

Mert mi ugye Verőcén lakunk, az 40 perc Újpesttől.

És minden nap az sok lenneKép

De mit meg nem adnék anyatejért!!!KépKépKép

Egyszerűen ezek miatt a vizsgálatok miatt kicsit zűrös, meg jobb is háztól hozni, csak itt senkinek nincs vagy legalábbis nem tudok róla mert a védőnőm nem akar ajánlaniKép
Elég hülye!!!!!!

Mea
mea

Rokica Kép

A csaj,akihez jártunk intimtorna-tanfolyamra védőnő és éppen most szülte meg a 3.gyerekét négy hónaposKép
Ugyanez a szitu mint nálad,először ő sem akart fejni,csak annyit,hogy könnyebb legyen a babának bekapni a bimbót rendesen,mert nagyon nagy a cicije és rengeteg teje volt/van az első pillanattól!Kép
Aztán a pici fejésből az lett,hogy most már négy hónapos a kisfia,aki kb.4 kg körüli súllyal született(tehát nem pici baba)és kizárólag anyatejet kap,és mellette a csaj rendszeresen ad le tejet,amiből saját bevallása szerint már több mint 100.000 Ft összegyűlt a számláján.....Kép..(1 l anyatej kb.1800 Ft)...merthogy ő sem akarta a csapba önteni......azt mondta,egy délelőttjébe került,hogy az összes szükséges vizsgálatot elintézze,addig anyukája vigyázott a kisfiára és pohárból,kiskanállal etette a lefejt tejcsijével.......mindenhol előreengedték,mikor mondta,hogy az anyatej-leadás miatt kellenek a vizsgálatok!Kép
Ez most ugrott be és elég pozitív példa,nem?
Az persze siralmas,hogy az agyam milyen szita lett!Kép és csak most jutott ez eszembe....
annamami

DUDUKLY KépKépKépKép

EZ MÁR IGEN!!!!!!!KépKépKép
HATALMAS GRATULA!!!!KépKépKép
annamami

Annamami:

Oké meggyőztél... megbeszélem aptyukkal, azt nekiveselkedek... mondjuk én még mindig azt várom, álljon be a kereslet-kinálat, de lehet sose fog, úgyhogy akkor már pénzt is kereshetek vele.

Mea, ha neked jó a lefagyasztott tej is, én azt is szivesen adok. Ha aktuális még a vizsgálatok után, akkor megbeszéljük a részleteket.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mea: Az anyatejgyűjtők csakis friss tejet visznek, fagyasztottat nem, ha jól tudom.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Roki Kép

Hajrá!!!!Kép
Ez a beszéd!!!Kép

Davidnek meg tök jó lesz,hogy legalább egyszer ő is etetheti ZsuzsababátKépKépKép
Úgyis ezért reklamált ha jól emlékszem,nem?Kép
annamami

Sziasztok!

Már nagyon rég írtam, akkor sem sokat, de most szeretnék a tejcsi témával kapcsolatban írni.
Az én kisfiam holnap lesz 2 hetes. Én is sokat aggódtam, még most is szoktam, hogy eszik e eleget. Hatalmas az étvágya és nem is pici baba (4200 g a születési súlya). A lényeg az, hogy beindult úgy tűnik( lekopogom) a tejcsi az Õ igényei szerint.
Nekem azt tanácsolták, hogy sok tejterméket fogyasszak.Iszok napi 2 pohár kakaót, meg egy negyed kg-os túrót tejföllel kikeverve megeszek.
Meg 6 filterből iszok naponta Laktoherb teát.
És próbálok enni rendesen (nem vagyok egy nagy étkű), mert amikor eszek mindig elkezd csöpögni a tejem. Látványosan termelődik akkor. És nagyon fontos a pihenés is.

Remélem sikerül mindenkinek elegendő tejet produkálni!
Nekem viszont az a problémám, hogy nem akar meggyógyulni a mellbimbóm. Csillagokat látok mindig amikor elkezdi a szopizást Marci.
Van gyógyító ötletetek?

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!

Duduklynak Hatalmas GratulaKép Kép Kép

Már megint megy a mosógépKép
De ma nem kell főznömKép
Erhard most még szundizikKép

Rokica!
Sajnálom, hogy Zsuzsa Baba nem tud egy kicsit "cumizni" a cicin. Pedig nincs annál nyugtatóbb.
Erhard is mindig a cicimen "cumizik", de nem is kell neki sok idő, hamar kiköpi és elalszik.
Érdekes, ilyenkor nem büfizik. Nem is keltem fel, de csak akkor bukik ha fent van. bár mindig oldalra fektetem, hogy elkelrüljem a bajt.
Erhard is velünk alszik.
Viszont a kiságyban is elvan. De persze nem mindig.
Állítólag addig nem kényeztetjük el míg kialakul a biztosnágérzetük. Addig lehet vele aludni. Gondold csak el, eddig szűk, meleg helyen volt, most hirtelen minden olyan nagy tágas és még "huzat" (légmozgás) is vanKép A másik, hogy még igazából nem is lát és még ez is fura lehet neki.
Még nincs biztonságérzete.
Nekünk van az az elborulásgátlónk vagy mi. A kiságyban mindig abba tesszük be a bukás miatt. Nem is sír, mert szűk helyen van és jó melegben.
A TV egész nap megy, zajok folyamatosan vannak.
Most a nagyágyban fekszik egyedül és már jól viseli a tágas helyeketKép
Mindjárt lefotózom.

Benianyu!
Csak félszavakból olvasom, hogy volt valami baleset.
Bocsánat, de nem igazán volt időm visszaolvasni.
De én is levontam a következtetést, hogy jól vagytok és EZ A LÉNYEG!

Ruha:
Erhard olyan pici (én örülök is), hogy még az 50-es rucik is lógnak rajtaKép
Most kezd 1-2 egy kicsivel szűkebb lenni, de még azért rámegy szorítás nélkülKép

Megann!
Erhard 2720g-al született. A kórházi zárójelentésre az van írva, hogy távozási súly 2580g.
Én nem vagyok ennyire biztos benne, de kb ennyi lehetett. Mert délelőtt még 2500g volt. De nem számít. Tegnap lett mérve és 2800g.
Szerintem maximum a kórházzal együtt 2 hét alatt "visszaszerzi" a születési súlyt.
Sajnos a lábkattogás ügyben nem tudok semmitKép
Viszont Erhardnál még mindig fennáll a kényszertartás a fejénKép
Pedig tornázunk rendesen.
Bízom benne, hogy elmúlik!

Zsofy!
Gratula a kocsihozKép
Kép?
Lilla "csomag" Zabálni valóKép

Lányok!
A szülés tök kiszámíthatatlan.
Én egy héttel előtte már 1 ujjnyira tág voltam.
De még a vajúdás első óráiban sem volt lent a baba!
Tehát ez nem jelent semmit. Talán az utolsó 4 órában jött le, mert akkor már tolófájásaim voltak csak nem voltam tág. Lett egy kis dagi is a fején, de az elmúlt. Meg is ijedtünk a daganat hallatán, de megnyugtattak, hogy az sok babánl előfordul a hosszú vajúdás alatt. Tényleg nem is láttuk. Mert miközben vizsgáltak, a fejét kitapintották és hiába volt jó helyen a buksija ha nem fért kiKép
Csak azt nem értem, hogy akkor miért kellet még 3-4 órán át kínozni a Babát. Én jól bírtam, de szegény Erhard jól megszenvedett. Talán ezért is olyan kis hálás, hogy nem sír és nyugodt Baba. Tudja, hogy menniyre szeretjükKép
Na jóó, mindenki szereti a Babát és mégis vannak sírósabbak. De az a lényeg, hogy jól van és itt van velünkKép

Jucc!
Én még a mai nap is elbőgöm néha magam.
Pedig tuti elkerül a depiKép

Na megyek teregetni.
Felteszem a most készült képetKép

További szép napot!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Itt a képecskeKép
Bocsi, ha valakit zavar, hogy foglalom a helyet.
Kép

Kép
angelani

Jajj!

Még annyit, hogy kezd mellbimbóm lenniKép
Elég erős vákuumja van a FiúnknakKép
Viszont nekem is fáj az első két-három szívás, de utána már nem érzem.
De van még valami.

Lányok!
Nem vagyok éhes és a szomjúsg is kezd alábbhagyni.
A bokám meg csontosan vékony lett.
Már ledobtam 10kg-ot (akarat nélkül).
persze nem onnan ahonnan kellene, de nem is fogyózom a tejcsi miatt.
De étvágyam nem sok van.
A kórházban meg hirtelen minden édesség utáni vágy is elmúlt. Most kezd visszatérni, de nem az igazi.
Eddig tök édességfüggő voltam. Most már enni is aig bírok, pedig nem is vagyok ideges. Estére megéhezem, akkor eszem is, de napközben még pihenés közben sem jut eszembe az evés.
Szerintetek mit tegyek?
Ja! Az Elevitet szedem, hogy legyen elég vitamin.
Tojok rá, ha ettől hízomKép

Na puszi!
Angelani

Kép
angelani

Juci!

Na akkor ezt a tejtermékes dogot már nem csak tőled hallom, én is vettem már mindenféle jót....
Én is eszem a tejfölöstúrót, tegnap sósan, ma édesen...remélem nem fogok ráunni...
Lehet hogy a következő a kőrözött leszKépKépKépKép

Mellgyógyitó: Sajnos csak az általánosokat tudom...Gramastan, Bepanten, anyatej rajtahagy és sokat szellőztetni, nekem azt mondták a kórházban, hogy lehetek szopis melltartóban, csak hajtsam le az eljét és póló nélkül legyek ha lehet...
Tudom ez elég nehéz(ráadásul nekünk még munkások hada van a kertben is, és függöny egy szál se az ablakokon), de azért megpróbálom követni amennyire lehet...

Bár most Rókica mellkagyló tippjét próbálgatom...

Na most mehetek felébreszteni az alvó babámatKép, eddig sziránázottKépKépKép, most meg bealszik kajaidőben....
Úgy utálom felébreszteniKépKép, a párom is mondta, hogy olyan édesen alszik ne bántsam...de hát muszáj, azt mondta a gyerekdoki, hogy amig vissza nem nyeri a súlyát addig ébresszem fel nappal 3 óránként éjjel meg hagyjam aludni.....

Megann

Kép

Kép
megann

Ja látom közben a Duduklyról szóló hireket...

Nagyon nagyon gratulálok...kiváncsi vagyok milyen történettel kápráztat el minketKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Nagy nagy gratula Duduklynak és Pálmának. Szép nagy baba! Mindjárt frissítem a táblázatot is. Kép

Megann,
Ez az, csak küzdjél mint Spartacus!!! (ez olyan Megannos duma Kép )

Rokica,
Az a lényeg, hogy utána tudtál olvasni, meg van a megoldás és hamarosan nem lesz túlkínálat tejecskéből. Csak ügyesen Kép.

Angelani,
Erhard nagyon édes! És kérünk még sok sok képet, közeliket is. Kép

Annamami,
Nagyon édes az autó. A szüleimnek ilyen volt régen, ilyennel hoztak haza a kórházból 34 évvel ezelőtt.

Benianyu
37+5

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Súly, hossz Baba/ pocak kora
Aniko47 5 éves bátyó van Született 2005.07.27 Balázs 3300 gr, 49 cm 8 hét + 1 nap
Szmercsa Első baba Született 2005.08.06 Bátor Szt. János 25 év / Budakalász 2800 gr, 49 cm 6 hét + 5 nap
Falina Első baba Született 2005.08.07 Jázmin Tímea Schöpf-Mérei 27 év / Bp III. 2850 gr, 52 cm 6 hét + 4 nap
Zsófy Első baba Született 2005.08.10 Lilla Katalin Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 3100 gr, 53 cm 6 hét + 1 nap
Vrucsincá Első baba Született 2005.08.16 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 3080 gr, 49 cm 5 hét + 2 nap
Gviki Első baba Született 2005.08.19 Zsanett Viktória Szt. István 28 év / Bp XVII 3600 gr, 54 cm 4 hét + 6 nap
Baby20 Első baba Született 2005.08.22 Petra Sárvári Önk. Kórház 21 év / Bő 3740 gr, 53 m 4 hét + 3 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 Született 2005.08.23 Csaba Szt. István 30 év 3080 gr, 52 cm 4 hét + 2 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 Született 2005.08.23 Kornél Bajcsy-Zs 27év / Bp XVII. 3100 gr, 53 cm 4 hét + 2 nap
Csillám Első baba Született 2005.08.29 Dávid Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 4100 gr, 51 cm 3 hét + 3 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. Született 2005.08.29 Bálint Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 3400 gr, 56 cm 3 hét + 3 nap
Kuha Első baba Született 2005.09.03 Gergő Kútvölgyi 26 év / Mogyoród 3700 gr, 57 cm 2 hét + 5 nap
Kismama2004 Első baba Született 2005.09.04 Márk Veszprémi 30év / Veszprém 3300 gr, 54 cm 2 hét + 4 nap
Mea Első baba Született 2005.09.06 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 3950 gr, 56 cm 2 hét + 2 nap
Angelani Első baba Született 2005.09.06 Erhard HIETE 28 év / Újpest 2720 gr, 51 cm 2 hét + 2 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 Született 2005.09.06 Márk SOTE II. 28év / Bp XVII. 3780 gr, 57 cm 2 hét + 2 nap
Rokica Első baba Született 2005.09.07 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 3950 gr, 58 cm 2 hét + 1 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 Született 2005.09.08 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 2400 gr, 46 cm 2 hét + 0 nap
Lucretia Első baba Született 2005.09.09 Bence SOTE I. 25 év 3850 gr, 56 cm 1 hét + 6 nap
Tzsuzsa Első baba Született 2005.09.09 Júlia Sára Szent István 35 év 3290 gr, 53 cm 1 hét + 6 nap
Bodza Első baba Született 2005.09.13 Sarolta Szent István 25év / Bp XIII. 2940 gr, 54 cm 1 hét + 2 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 Született 2005.09.13 Kincső Emese Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 3740 gr, 55 cm 1 hét + 2 nap
Prüntyi Első baba Született 2005.09.13 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 3990 gr, 60 cm 1 hét + 2 nap
Megann Első baba Született 2005.09.14 Léna Szent István 26év / Budapest 3050 gr, 53 cm 1 hét + 1 nap
Viki27 Első baba Született 2005.09.16 Péter László Pécsi Szül.Klinika 27 év / Pécs 3850 gr, 53 cm 0 hét + 6 nap
Dudukly Első baba Született 2005.09.22 Petra MÁV 34 év / Isaszeg 4050 gr, 60 cm 0 hét + 0 nap
Minimi Első baba 2005.09.11 27 év 41 hét + 5 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 2005.09.25 Márton Ábel Szent István 40 év / XX.ker 39 hét + 5 nap
Tmarie Első baba 2005.09.25 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 39 hét + 4 nap
Pipacsvirág Első baba 2005.09.25 Kaposvári 27 év / Kaposvár 39 hét + 4 nap
Penna Kevin 2003.06.13 2005.09.27 Tamara MÁV 31év / Újpest 39 hét + 2 nap
Nyúlné Első baba 2005.10.03 Péterfy 38 hét + 3 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 2005.10.04 Gergely MÁV 32év / Bp XX. 38 hét + 2 nap
Göndörzsóf Gergő 2004.01.24 2005.10.06 Bulcsú MÁV 27 év / Budakalász 38 hét + 0 nap
Benianyu Benjámin 2001.08.24 2005.10.08 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp. IV. 38 hét + 3 nap
Hari Első baba 2005.10.08 Lili Szt. István 30 év / Bp. XIX 38 hét + 3 nap
Sisotris Első baba 2005.10.09 Bendegúz Szt. Imre 25 év / Bp. III. 37 hét + 4 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 2005.10.10 Viktória Uzsoki 28 év / Újpest 37 hét + 3 nap
Davallia Első baba 2005.10.13 Anna Katalin Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 37 hét + 0 nap
Ppanna Első baba 2005.10.14 David Algír 25év / Algír és Bp 36 hét + 6 nap
Judy68 Edina 1997.03.12 és Martin 2001.10.18 2005.10.15. Dominik? Dél-Pesti K. 37 év / Csepel 36 hét + 5 nap
And Első baba 2005.10.17 Eszter I. Női Klinika 30 év / Bp 36 hét + 3 nap
Uxi Első baba 2005.10.25 Emilía Nóra Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 35 hét + 1 nap
Annamami Első baba 2005.11.13 Márton Szt. Imre 30 év / Bp. II. 32 hét + 4 nap
Proone Első baba 2005.11.29 Tünde vagy Tamás Szt. Imre 24 év / Bp XXII. 30 hét + 2 nap
</pre>

benianyu

Rosszul írtam a kis Pálma nevét a táblázatban. Mostanában olyan figyelmetlen vagyok és úgy kapkodok. Kép Kép Kép Bocsánat! Kép
Most emiatt nem teszem fel újra, de a következőben már helyesen fog szerepelni, ígérem.

benianyu

Sziasztok!

Rokica!Ott,ahol szűltél nem csinálják meg egyszerre a vizsgálatokat?Itt Szegeden ,aki nekünk hozta a tejet már a klinikán a szülés után megcsináltatta.Nálunk egyébként ugy volt,hogy a védőnő kitöltött egy papirt,hogy az adott hónapban mennyi tejet kaptunk a tejtesótól(persze mindig a maximumot mondtam be,amit 1 hó-ban lehet),lepecsételte és a tejtesó ez a paír alapján megkapta a pénzt a TB-től.Kérdezd meg a védőnődet,mert ez már 5 éve volt,de szerintem még mindig igy van .Ez azért is jó ,mert annak adod a tejed,akinek te akarod és hát én pl.szíveen vettem,hogy tudom kitől van a tejcsi és bármi gond volt(hasfájás...)megtudtam beszélni vele.Õ is mindig szólt,hogy ha olyat evett.

tejgyüjtő zacsinak én a sima jégkocka készítő zacskot használtam.Mindig annyi kockát vettem ki belőlle,amennyi kellett.A dátumot pedig árazó cimkére raktam és ráragasztottam.

Mea!az ikreimnél nekem is kevés volt a tejem,szerintem túlaggódtam a dolgot.A kistesónál pedig tejtesó nélkül is 8 h.-ig szoptattam.Volt olyan ismerősöm,aki pedig mikor elkezdte kapni a trejet ugy megnyugodott,hogy beindult a teje,de valami iszonyat mennyiségben!
sok sikert!!!!

Évi(34-36)
révi

Másnak a 4,5 kg-s babája mennyit eszik? Zsuzsa 5 perc alatt leszivott 80 ml-t, aztán még a következő 2 óra alatt szakaszosan még egy 80-at. Ez összesen 160 ugyebár. Másnak mennyit eszik a gyereke??

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lányok, hogy lehet elviselni, ha sir a baba? Én rendszeresen sirva fakadok, ha nem tudok segiteni a baján. És akkor két csecsemő sirdogál, ahelyett hogy az egyik keresné a megoldást.
Ez a hasfájás szörnyű - egy kis ártatlan, védtelen csomagocska egyszer csak elkezd kalimpálni, görcsölni, sirni és nem tudok mit tenni. Illetve próbálok mindent, de nem megy.
Aztán amikor elalszik és megnyugszik, aztán még tán mosolyog is, akkor olyan boldog vagyok.
Vajon igy marad ez a hullámzás, vagy csak a szülés utáni furcsa állapotban erősödnek fel ennyire az érzések? Ti hogy viselitek, ha sir?
Megann, szerintem az is lehet, hogy épp elég tejed van, hiszen a baba jól alszik. Én nem mérem, csak pár naponta ilyen tologatós mérleggel, látom, hogy hizik, ezért nem izgulok. Biztosan minden babának mások az igényei, csak aludjon jól és gyarapodjon.
Duduklynak gartulálok! Szép nagy baba!
tzsuzsa

Sziasztok!

Úgy ültem ma ide a géphez, hogy az lesz az első kérdésem, hogy hol van Dudukly??? De most már tudom! Hatalmas gratula az óriás babához!!! Kár, hogy nem tudunk több részletet, de gondolom, ami késik, nem múlik! gyanítom, hogy ha ilyen nagy a baba, akkor csaszi lett a vége, asszem, erről volt szó. Sebaj, csak legyenek jól!!!
És egyébként hol van Penna és Nyúlné?

Annamami, nagyon jó ez a pozitív történet a tejleadásról, jó, hogy ilyenek is vannak, Roki, Neked is sok sikert hozzá!!!

Benianyu Kép Nehogymár Te kérj elnézést! Ezer köszönet azért, hogy megcsinálod a táblit!!!

Lányok, én egyre kevesebbet bírok. A meló az megy, itthon mindig kitalálok mindenféle újabb dolgoznivalót / ma pl. a konyhaszekrényeket raktam rendbe /, de menni már alig bírok. Ma el kellett menni a háziorvoshoz, nem mondom, nincs közel / odavissza kb. egy kilométer /, de állatira elfáradtam. Állandóan keményedik a hasam, és fájdogál is közben.Sőt, van olyan is, hogy a csontjaim fájnak minden lépésnél. Mindegy, már nincs sok hátra...

Lépek, rendet kéne rakni kicsit. / úgy volt, hogy vendégünk jön délután, nagytakarítást terveztem, de beteg lett a csaj, így nem jön. Kifejezetten örülök. Annyira szép kint az idő, hogy kár lenne egész délután itt takarítani. Viszont vettem egy csomó sütit, mondván, hogy sütni nem lesz időm. Azt ki fogja megenni??? Kér valaki Kép Kép Kép ? /

Szép napot, jó sétálást!

Judit 38+2

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Lányok!

Megint hullámvölgyben vagyokKépKépKép
Babám ma alig akar aludni,folyton sirdogál es szopi után 1 órával úgy bevágott 20 ml tejet,mint a 21.
Akkor most mésem elég a tejem????KépKépKép
Honnan fogom venni a következő 20ml pótlást????KépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Szerintetek van visszaút a tápszertől az anyatejig????

Megann

Kép

Kép
megann

Rokica.
Az én kisfiam is kb 4,5 kg és az, hogy mennyit eszik attól is függ, hogy az előző evésnél mennyit szipogott magába. De, ha nagyot kajázik már volt úgy, hogy 200-at is megevett. Persze utána megelégedett a 80 körülivel is.

Megann
Köszi a cicigyógyító tippeket. Az a baj, hogy ha szabadon hagyom a cicimet egy idő után csöpög a tejcsi. Biztos akkor is, ha betakarom csak akkor nem tudom mert felszívja a párna. Jó lenne vhogy meggyógyítani a cickómat. Nagyon fáj amikor elkezdi az evést.
Milyen az a fejtartásos probléma a kisbabáknál? Most nem látom kinek a babájával van ez.
Megann lehet, hogy a kisbabádnak nagyon kötött az izülete a combijában. Ez csak tipp. Állítólag szokott ez lenni a babáknak.

Hari
Nagyon sajnálom a kutyuskádat. Kívánom, hogy neki minden a lehető legkíméletesebb legyen. Amúgy megbízol az állatorvosodban teljesen?
Nekem van egy állatorvosom, aki a végsőkig küzd a kisbetegekért. Tapasztalatból tudom. Ha gondolod megadom az elérhetőségét. Az én kiscicámnak kb 3-szor mentette meg az életét.

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok! Nem nagyon van időm olvasni meg írni, de azért jelentkezem, jól vagyunk. Gratula minden új anyukának és babának! Bocs, hogy nem reagálok túl sokat.

Megann! Bocs, hogy nem jelentkeztem a kórházban az sms-ed után, pedig szándékomban állt. Az én szita agyam... pedig jó lett volna találkozni. Nem te vágattál szét egy textilpelenkát a doktornővel? A kép alapján mintha te lettél volna. Akkor pont ott ültünk mi is a csecsemő-osztályon.

Tejcsi hál'Istennek van, bár speciel fogalmam sincs, hogy egyszerre mennyit eszik a lány. Ti ezt hogy méritek le?

Rokica! Mi is együtt alszunk Sacival, és már nem is hajlandó a kiságyában aludni, már nappal se. Kép Fogalmam sincs, hogy fogjuk rászoktatni a külön alvásra.

Saci kis zabagép egyébként, 3 nap alatt visszahozta a születési súlyát, igaz nem született túl nagy súllyal.

Rakok föl róla képet
Kép

A hordozókendővel még mi is próbálkozunk, de nekem olyan esetlennek tűnik, sehogy nem akar jól állni. A gyerkőcnek még nem kényelmes, nagyon tiltakozik ellene.

Na, megyek, ennem kéne valamit

Bodza

Kép

Kép

Kép
bodza

Megann

Ne keseredj el! Van visszaút. Termelődik még 20 ml a következőre. Meg még több is csak kell, hogy szopizza. Mi is megkaptuk a tápszeres receptet a biztonság kedvéért.De szerencsére nem kellett még kiváltani.Van mérleged? Azzal tudnád ellenőrizni, hogy mennyit evett, meg mennyi a súlya egyáltalán.
Engem nagyon megnyugtatott. Előtte minden sírásnál azt hittem, hogy biztos nem evett eleget és teljesen kiborultam.

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok,
én épp most néztem be, és pont Dudukly jutott az eszembe...de ez nem igazság ám, egy napra voltunk kiírva!!Kép

Azért persze nagy-nagy gratula neki a "kis" csajhozKépKépKép

Én még maradok pocakos.Kép Méhszáj C3000 azaz se rövidülve, se nyílva. CTG okés, baba fönt. Legközelebb szerdán megyek, (40+1) heget néznek megint uh-val. Viszont megbeszéltem a dr-al, hogy ha a heg okés, tovább várunk. Csak az időpont miatt nem nyiszál, hanem gyúrunk a spontánra.Kép
Egyre határozottabban érzem, hogy nem akarok megint csaszit. Nagyon szeretném már kipaterolni a kiscsajt odabentről, de nem mindenáron.

Bocsika, hogy nem jövök, olvasgatok ám, de nyűgös vagyok, nehéz vagyok, keményedek (bár eredmény nélkülKép) szóval már nem az igazi ez a dolog. Minden bajom van.

MEgann, sztem van, ha nekiállsz: LLL, szopitanácsadó, ágybabújás a babával, folyamatos cicizés, fejés, homeobogyó, szopistea...hívd fel az LLL-t, segítenek! Csak sajnos úgy tűnik, neked TENNI és KÜZDENI kell érte, nem megy magától (amit sajnálok) de annál nagyobb lesz a diadal. Nagyon kell akarnod. Ahol pici tej van, lehet több is, csak "csinálni" kell. Hajrá!

üdv
p 39+3
penna

Ja, amit írni akartam azoknak, akik még szülés előtt állnak: vegyetek homeós bogyókat (Cimicifuga CH9 és Caulophyllum CH9, de akár a 15-ös is jó)!!! A szülésznőm meg a dokim mondták, hogy én is valszeg azért tágultam olyan gyorsan, mert szedtem. A 38. héttől napi 1*5 szem felváltva a két szer, a vajúdás kezdetétől félóránként 5 szem felváltva. Megéri!

Kép

Kép

Kép
bodza

Duduklynak nagy gratula Pálmához (milyen klassz névKépKépKép)

MegannKép,
Kornélnak is azt mondták már a kórházban, hogy tornáztatni kell, mert kötöttebb a combja az átlagnál. Állítólag elmúlik, mire megyünk csípőszűrésre (6 hetesen), ha szorgalmasan tornázunk, ami nem mindig jön össze - nem ez a kedvenc elfoglaltsága. Viszont kattogni, nem kattog...
Kornél már a kórházból 110 gr-ot hízva jött haza, így ebben nem segíthetek. Viszont, ha nyügős, én mindig ciciztetem. Ez segít neki is, nekem is...

ZsofyKép,
mi lett a kiütésekkel? Lekopogom, de nálunk szépen javul a helyzet a krémtől...
A fürdetés még mindig gázos???
Jó a kendő, bevállt???
Üdv
Kati
Vendég

Sziasztok!

Tegnap délután jöttünk haza a kórházból, kicsit besárgult a baba így holnap mehetünk megint vérvételre vele.

A szopival elég sokat szenvedünk, de azt hiszem lassan menni fog, csak a kórházban adtak neki tápszert cumisüvegből és hozzászokhatott, hogy az könnyen jön.

Bocs, de nem igazán tudtam visszaolvasni még, csak a táblázat alapján Duduklynak gratulálok!

Ha érdekel valakit egy rövid szüléstörténet, ami tényleg rövid:

szept.15-én reggel voltam POSE vizsgálaton (ekkorra voltam kiírva) azt mondták, jöjjek vissza hétfőn, addig úgysem lesz ebből semmi.

Este 21.00-kb-23.00-ig 10 perces fájásaim voltak, de nem voltak sem túl erősek, nem erősödtek és nem is sűrűsödtek, majd elmúltak. Lefeküdtünk aludni. 16-án 03.13 órakor fájásra ébredtem, ami jóval erősebb volt bármi eddiginél, majd valami rózsaszín vízszerű dolog távozott belőlem. Azt hittem magzatvíz, de utóbb kiderült nem az volt. 5 perc múlva jött a következő fájás és a nyákdugó, a következők már 3 percesek voltak, majd 2 percesek. Amire a kórházba értünk 04.05 óra volt, 2 perces fájások és 3 ujjnyira nyitott méhszáj.

A dokim 15 percen belül ott volt, már nem volt idő semmire az EDA előtt, mert később már nem adták volna be. Szóval EDA, infúzió, borotválás, és 05.57 órakor felsírt a kisfiam.

Szóval Nekem ennyi, nem mondom, hogy nem fájt, de legalább gyors volt.

Viki
6+0

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Mi lehet Minimivel?
Vendég

Bocs, a burokrepesztést kifelejtettem, az is volt.

Éjjel eléggé kikészültem, a baba éhes volt, de nem fogadta el a cicit, amit tudtam fejtem neki, de nagyon kevés van egyelőre, így éhes maradt szegénykém, mivel a kórházban tápszert nem írnak fel, a háziorvost meg délután már nem lehetett elérni. (délután 2-kor derült ki, hogy hazajöhetünk)Ma reggel viszont már jóllakott ciciből, úgy örültem neki!

Éjjel teljesen kikészültem, remegtem a fáradtságtól és a férjem azt mondta, hogy kb. 2 órát aludhattam, de azt olyan mélyen, hogy azt sem hallottam meg, hogy sír a baba.

Ma már kicsit jobb. Remélem még jobb lesz.
Mindenkinek kitartás, vagy jó babázást. Nem tudom mikor tudok megint jönni.

Üdv. mindenkinek.
Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!
Szült valaki Dömötör Margittal a SOTeII?
hópehely

MeaKép

Köszi, hogy válaszoltál!
Gratulálok Lívikéhez!Kép Néztem a képeket, nagyon aranyos baba.

Szilvi
szilvi26

Sziasztok!

Úgy látom rólunk még nem tudjátok a híreket. Tegnap jöttünk haza a kórházból, ahol pénteken, 16-án este megszületett Márton Ábel nevű kisfiunk. 3260 g-al és 54 cm-el jött a világra, rövid ám annál intenzívebb szülés után. 3/4 9-kor értünk be a kórházba és 10.52-kor született Marci. Aranyos, nyugodt, tüneményes babóca.
Itt van róla egy kép. Majd még jövök mesélni.
Kép

Üdv,
Humi
humi

Bodza!

De bizony én voltam az aki szétvágatta a pelust!KépKépKépKép
Csak most ismertél föl a kép alapján ugye???
Gondolom szóltál volna, ha már ott felismersz...

A pelust meg azért vágattam szét, mert férjem csak du jött a következő adag tiszta pelussal és mivel második éjjel vagy 3szor bukott a babám kifogytam a pelusból...
Hát valóban kevés volt az 5 db....

Ja és igy utólag gratula a babóhozKépKépKép

Viki!
Szuper! Akkor te is szerencsés voltálKépKépKép
Gratula a babóhoz!KépKépKép

Penna!

Küzdök én, hogy majd bele zöldülök...
Szegény cicibimbóim már sajoganak.....KépKépKép, de akkor is fejek minden szopi után mindkét mellet...
Homeobogyobor az urtica urens ch5- öt szedem, talán ma még leszaladok megnézem hogy van e az a ricinus valami az itteni patikában....
Laktorherb teát is vedelem, összebújni meg igyekszem majd minél többet, éjjszaka mi együtt alszunk....
És ahogy ott alszik a férjem is meg én is ott szagolgatjuk a finom kis babaillatát és nekem még a szivem is beleremeg a boldogságba és elerednek a könnyeim........és mindig csak bőgnék....

Du is bőgtem egy nagyot, hogy az én babám sokkal jobb tejhozamú mamát érdemelne....
TUDOM,TUDOM!!!!!!CSAK MAGAMNAK ÁRTOK AZ ILYEN GONDOLATOKKAL, DE JÖNNEK ÉS NEM TUDOK GÁTAT SZABNI NEKI.....
VISZONT IGYEKSZEM MINDEN EGYEBET MEGTENNI A SIKER ÉRDEKÉBEN!!!!

Juci6!
Van mérlegem, csak nem hiszek neki!Kép
Ugyanis ahogy mocorog a baba úgy változik az érték....hol 40 ml tejcsit mutat, hol 60-at...
És ennek ellenére tömködi a szájába a kezét(nem mindig de pont ma délelőtt igen) ,akkor mire gondolhatnék, mint arra hogy éhes???

Penna!
Nyugi, neked is mindját itt a babádKép
Szoritok a spontánértKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Humi!

Gratulálok a babucihozKépKépKép
A képet elemezgetem, nagyon cukiKépKép
Az én Lánámnak is pont ilyen hosszuak a pici ujjacskáiKépKépKép

Kép

Kép
megann

Humi, VikiKép,
gratulálok a fiúkhoz.

Humi,
Látom Marci kezét, csak nem volt valami gond? Kis vigyori...

Kati
Vendég

Sziasztok!
Engem Bkrisztához "irányítottak." Először is szívből gratulálok, gyönyörű a bébi!! Én a Söfiben fogok szülni 1 hónapon belül Vajda Dr.-nál. Ha pontos az infó, neked friss tapasztalataid vannak a kórházról és a dokiról. Amit vissza tudtam olvasni az nem túl sok. Ha lesz egy kis időd elmondod az élményeidet? Milyen volt a doki, ki volt a szülésznőd, valyúdáskor hogyan segítettek... Minden érdekel. Egyre jobban közelít a nagy nap és én még eléggé tartok tőle. Sokat segítenél, ha megosztanád élményeidet. Köszönöm.
szaffi76

Kati,
Nem volt gond, csak azért ültettek be branült Marci kezébe, mert 5 napig antibiot kapott. Azért kellett, mert nekem pozitív volt a stertococcus eredményem és olyan gyorsan zajlott a szülés, hogy hiába kaptam szülésnél antibiotikumot nem volt ideje "átmenni" a babába. Kristófnál tavaly ugyanez volt, ő nem kapott antibiotikumot és később derült ki, hogy fertőződött. Ezt megelőzendő kapott most Marci antibiot. Ezért kellett 5 napig bent maradnunk, de szerencsére már megszabadították őt ettől a rondaságtól.

Köszi a gratulációkat.Kép
Megann, Neked is gratula!Kép Szülés előtt már nem volt rá alkalmam.Kép

Humi
humi

Nahát!
A mai napon sem maradt el a babaeső!KépKépKép

Humi Kép
GRATULÁLOK MARCIHOZ,NAGYON SZÉP KISFIÚ!!!Kép
Az én pocimban is egy Marci lapul!Kép

Megann !!!

Próbáld ki a Fitolac teát is,az is tejserkentő és van akinek az vált be,hátha neked is jobb lesz,mint a Laktoherb,vagy a Milupa teája(instant) Milusan a neve.....háthaKépKépKép
És ne sírjál (hacsak nem a boldogságtólKép ) és ne add fel menni fog,a többiek is csupa jókat írtak!!!!
Szorítok Neked és a gyönyörű csöpp lánykádnak!KépKépKép
Igyál nagyon sokat,pihizz,aludj ha csak tudsz vele együtt,most EZ a LEGFONTOSABB!KépKépKép
És ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ENERGIA!!!

annamami
32+4
annamami

Muki!

Örülök, hogy te is jössz a Léghajóra!

Bojti

Bojti és Gábriel

Kép
bojti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X