A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Alice
Én is vagyonokat költöttem, de az egyik egészségügyis ismerõsöm kisegített, most már nincs ilyen problémám, ha van a családodban, vagy a baráti körödben eü dolgozó szerintem neked is tud szerezni.
Furcsa ez a férfiakkal, igaz nekem a férjemet egy hétig kellett gyõzködnöm, mire õ is beleegyezett, hogy legyen gyermekünk, nagyon kemény hetem volt, most már szégyenkezik, hogy akkor úgy viselkedett. Minden pasi, tisztelet a kivételnek elõször azt hiszi, hogy egybõl minden sikerül és semmi veszélye nincs annak, hogy valaki terhes, mint az én párom is okosan megmondta az elsõ terhességemnél ez nem betegség, csak egy állapot, hát nekem betegség lett, méghozzá pszichikai, mikor elvesztettem a babát.
De most már minden rendben, hiszen már bizakodó vagyok, és talán szerencsém lesz.
szvegh
szvegh

Szvegh!

Az én párom még mindíg azért húzódozik a babától szerintem fél,az elsõ terhességemnél is azt mondta hogy nincs felkészülve rá meg ilyesmi.
Aztán sajnos én is elveszítettem a picurtKép
De mostmár nagyon jó lenne ha ujra össze jönne hisz sikerülnie kellKép
Képesek leszünk rá hogy nekünk is kisbabánk legyen.Na meg mindenkinek aki itt vanKép
Aztán irjál ám hogy mi van.
Ha gondolog magánban
m.alice@freemail.hu
Alice

Végh Eszti vagy szvegh? KépKép
A Maca Vibe-t én is ismerem, sokan szedték-szedik itt. Én is megvettem egy dobozzal, de még nem nyúltam hozzá. A lányok tanácsára inkább nem kezdtem el szedni, nehogy az akkor elkezdett Bromocriptin gyógyszerrel együtt bekavarjon.
Azóta eltelt másfél hónap,és lehet, hogy a köv.cikusomtól szedni fogjuk (a párom isKépKép).
Hány szemet veszel be egy nap?
Vanda
Vanda

Vanda
Napi 3x kell bevenni, nálunk a férjem is szedi,nagyon bizunk a hatásában. Eddig csak jót hallottam róla, és amint már említettem a barátnõmnél is bevált.
szvegh
szvegh

Vanda!

A Maca nem gyogynovenybol van?
Ha igen akkor mert nem mered szedni a Bromoval?
Lehet mellekhatasa egy gyogynovenynek?
Egyebkent mit csinal pontosan a Maca?
Ha ez egy gyogyszer babacsinalasra engem is erdekel! Kép
Pusz
Kakukkfu
kakukkfu

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszönöm az „együttérzést”! Melinda, olyan értelemben tényleg „gyanús” voltam. Kép

Azt ne felejtsétek el, hogy ti is tehettek arról ami történt, hiszen a „technikát” itt sajátítottuk el. Tudjátok: ez a „mûsor” nem jöhetett volna létre, ha nincs … ez a kis társaság itt. Nálunk a „reggelig fekvemaradás” jött be, ezt ebben a ciklusban próbáltuk elõször – mármint baba-szempontból. Ezenkívül a kétnaponta akciót is tudom mindenkinek ajánlani! Kép

Elkezdtem összeírni az utólag levont „tanulságokat” (terhességi jeleim, akciók stb.), de túl hosszú lett, ide nem szeretném betenni. Ha valakit érdekel, szívesen elküldöm magánba, és a babás görbémet is.

Klari,
nagyon jó a babafejlõdési link! Pont erre voltam kíváncsi, és nézegettem boltban könyveket is, de nem találtam igazán jót. Ez „képes” is, részletes is, na és persze nem kerül több ezer forintba. Abból ugye nem lehet baj, ha még nem megyek dokihoz? Panaszom nincs, ez tulajdonképpen nem betegség, és inkább megvárnám, amikor már többet lehet látni és hallani! Kép

Kamelia,
hol vagy? Fáj még a pocakod?

Alice,
én azt kívánom, hogy bárcsak babás hasfájásod lenne! Igaz nekem az csak a mensi napja óta van, de abban hiszek, hogy minden ember egyedi! Kép Fáj még?

Üdv mindenkinek,
Pilinke
pilinke

A 8221 és 8222 az idézõjeleket jelentik, nekem nem így látszódott, bocs.
Pilinke
pilinke

Kakukkfu!
Együttérzek veled. Holnap nekem is megcsinálják a II-es Klinikán. A doki szerint nem fáj, max. 15 percet vesz igénybe. Nem lehet sem enni, sem inni elõtte. De azért én nagyon be vagyok rezelve. Napok óta nem alszom, nagyon rossz a közérzetem. ( lehet, hogy a Clostitól)
Ha túl leszek rajta, akkor beszámolhatok róla, persze csak ha érdekel valakit.

üdv
Nyuszat
nyuszat

Szia Pilinke Kép Kép Kép

Jaaaaj , annyira örulok neked - nektek !!!
Bocs , hogy a hetvegen cserben hagytalak , de en is csak munkahelyen tudok netezni itt is csak neha, mert eleg sok a munkam es ritkan van idom pihizni.

Nagyon biztatoak voltak a tuneteid es lam lam .. ott is van a baba ! Harom a magyar igazsag ! Mitha a szambol vetted volna ki a szot Kép

Nekem a hasfajas az meg penteken a 25.napon elmult.Azota semmi szerencsere. Egy picit faradekonyabb vagyok , es allandoan almos , de amugy kutya bajom.Meg egy kicsit aggodom is mert semmi de semmi tunetem nincs. De a parom aki idokozben kiolvasta az osszes kismamas konyvunket Kép kioktatott , hogy az majd csak a 6-7 het utan varhato.Hat nem draga Kép ?

Pilinke, akkor mi nagyjabol egy idosek vagyunk. Neked mikor volt az utolso mensi? Nekem febr.19 es ha jol szamol a babanet kalkulatora nov.26 lenne a szules ideje.

Alice ,

Nem akarlak hiu remenyekbe kergetni, de nekem ugyanilyen hasfajasom volt mint az korabban irtam. A 21.-napon kezdodott es furcsa volt.Nem egeszen mensis fajdalom de valami olyasmi.Aztan fajt egeszen a 25.napig onnantol semmi.A 27 napon pedig ketcsikos teszt ! Es teljesen biztos voltam benne, hogy meg fog jonni, meg migrenem is volt ...
De szerencsere nem ! Mikorra esedekes ?

szvegh/Eszter : teszteltel mar ? Kép

Bocs Lanyok , hogy itt beszeljuk meg a dolgokat ... de amig nem latott doki nem merek atkoltozni a "friss kimamas topikba" . Meg aztan hatha tanulsagos lehet amiket leirunk...
De kerlek szoljatok ha ez valakit zavar, jo ?

Edelweiss : ha nem baj, mostmar nem iratkozom fel a tablatatba. De ha valakit erdekel az adataim:
kamelia 23ev/1c 31cn/elso baba/eloelet:endo+laparoszkopia
lakohely:Helsinki,dokim meg nincs.

puszi mindenkinek ,

kamelia
kamelia

Kakukkfû! Kép
A Maca valóban gyógykészítmény, azonban hatással van a ciklusra. Mivel a Bromot is akkor kezdtem el szedni, nem tudtam még, hogy hogy reagál rá a szervezetem, - és azóta kiderült, hogy bizony lerövidítette 4-5 nappal.
A Macáról részletesen ezen a címen olvashatsz, nagyon érdekes!
[url=http://www.hazipatika.hu/store/product?pid=390" TARGET="_top]http://www.hazipatika.hu/store/product?pid=390[/url]
Valószínû hagyok még egy sima ciklust magamnak Kép és aztán kezdjük el szedni a Macát. Én is bízom benne, jól hangzik, amit írnak róla KépKép
Vanda
Vanda

Sziasztok Lányok!

Ezen a borus reggelen remélem azért beugrik egy két baba ma isKép
Róllam csak annyit hogy ma már nem fáj a hasam ,szerintem csak felfázhattam egy kicsit és azért fájt tegnap.
Viszont lenne egy kérdésem,ma vagyok a 21-ik napon és ma reggel 37 volt a hõm.
Kb.hanyadik naptól emelkedhet a hõ?vagy egy változó?

Alice
Alice

Sziasztok!
Alice
A 21. napi 37 hõ tökéletes.
Egyébként a tûszõrepedés után fel kell mennie 37-re és ott maradni mindaddig- vagy végig. Van akinek 37 fölé is emelkedik.
Ez azt jelenti, hogy jó a progi szinted.
Nyuszi
Névtelen

Alice, Kép
A három fázisú babás görbe úgy tapasztalom, hogy általában a peteérés utáni 12-14. napon alakul ki. Pl. Besztinél csak a mensi napján emelkedett a hö magasabbra és maradt fenn. Szóval ha 37-en van a höd a pé óta, és ha babás vagy illene feljebb tornáznia magát, de úgy látom még van idöd erre.

Persze vannak kivételek akiknél hamarabb látszik (föként akkor, ha indukált terhességröl van szó)pl, Klári és Pucur görbéje. Mindenesetre a mensi megjövetelének napján illik egy kicsit megemelkednie. Hacsak nem vagy progihiányos. Mert ugye a progihiány azért az értékeket lejjebb viheti.

Ahogy E. mondta a babás görbének illik a 37,2-37,3-at megütnie és igaza lehet, mert nekem a próbálkozás hónapjai alatt max 37.1-re ment fel és tudtam, ha elérné a 37,2-öt akkor nagy esélyem lenne a baby-re. (De persze ezt több havi görbével a hátam mögött következtettem ki saját magamnak, éppen ezért mindenkinél más és más a helyzet).

Remélem nem írtam hülyeséget de ez a tapasztalatom, amit a babás görbékböl kiolvastam. Kép

Üdv mindenkinek és küldök egy kis napsugarat mára, ha már ilyen rossz az idö
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Moni
mj

Termékeny napok meghatározásához nyújt egy kis segítséget:
[url=http://www.euuzlet.hu/ovul/ovulcalc.html" TARGET="_top]http://www.euuzlet.hu/ovul/ovulcalc.html[/url]
A 14 napos második fázis alapján mûködik (kivonja a leghosszabb ill. a legrövidebb ciklusodból a 14 napot, és megadja eredményül azt a pár nap tartományt, amikor termékeny lehetsz.
Érdekességnek jó Kép

Moni Kép
És mi van az eleve alacsony progi szintû, ám mégis babássá lett nõ hõjével? Elgondolkoztam Kép

Vanda
Vanda

Vanda,
Igen tudom, éppen ezért próbáltam azt mondani, hogy ez általában müködik a rendes progiszintnél, vagyis az ÁTLAGOS terhességnél és nem indukált (mert ott hamar megemelkedik a hö), vagy progi hiányos terhességben. Ha babás lett és progihiányos akkor sajna elveszítheti a babáját. De aki hömérözik az szerencsére látja, hogy alacsony e a progiszntje vagy sem. És természetesen ember lánya válogatja! Mindenkinél eltérhetnek az értékek fel vagy le Kép

Üdv,
Moni
mj

Vanda,
Szóval az alacsony progiszintnél a hö nem megy fel olyan nagyon mondjuk 37 körüli értéken mozog, megfogan a baba, beágyazódik és utána hogyismondjam: GÁZ van, vagyis inkább lehet.
Moni
mj

Vanda!

Én kiszámoltam azzal amit ide irtál de meg kell hogy cáfoljam ezeket a gépi számításokat ugyanis nekem 15-16-án volt peteérésem tudom,viszont ez a számítás nekem 10-t jósolt.Általában 28-29 naposak a ciklusaim akkor nem lehetett 10-én a peteérés ahogy kiszámolta a gép.
Ugyanis a tojásfehérje akció is 15-én kezdõdött és kb 2-3 napig tartott ahogy megfigyeltem.
Azért köszönöm,de szerintem most sem jött össze nekemKép

Puszi Alice
Alice

Szvegh Kép!

Kíváncsi vagyok hogy mennyi volt a hõd ma reggel és hogy mi van veled???
Pusz
Alice
Alice

Sziasztok!
Én is megnéztem a kalkulátorral, és szerinte 16-21 között van a temékeny idõszakom. Ehhez képest tegnap esett le a hõm, és még mindig lent van. Szóval az intervallumban úgy tûnik benne van. Jó lesz belehúzni. Kép

Alice
Mikor kellene megjönnie, ha nem jött össze?

Moni
Ez úgy értendõ, hogy a pe után mindenképpen fel kellene mennie legalább 37-re, de inkább fölé? Ha nem, akkor az progihiányt jelez? Kíváncsi leszek a mostani görbémre.
A következõ ciklusban indul a Closty akció. Ez a gyógyszer megváltoztatja a ciklus hosszát? Vagy minden marad ahogy volt, csak a progik normalizálódnak (remélhetõleg) tõle?

Puszi,
Edelweiss

Jaj, majdnem elfelejtettem a mai vízállás jelentést. Kép

<pre>
Nick Ciklus Lakhely Életkor
Kisvuk 4 c 111 cn Svájc 27 év
Újpocok 8 c 97 cn Budapest 33 év
Gabó 31 c 95 cn Miskolc 27 év
Monchy 7 c 77 cn Budakeszi 32 év
Sugár 4 c 75 cn Salgótarján 23 év
Lora 16 c 62 cn Várpalota 25 év
Szami 12 c 60 cn Budapest 30 év
Fércegér 5 c 55 cn Dunaújváros 27 év
Melinda 7 c 48 cn N-o. 26 év
Éva 34 c 43 cn Nyíregyháza 27 év
Indigo 4 c 38 cn Budapest 25 év
Moni 10 c 38 cn Törökbálint 28 év
Cipomama 5 c 37 cn Los Angeles 35 év
Pilinke 2 c 36 cn Budapest 26 év
Doris 11 c 31 cn Budapest 29 év
Orsoly 3 c 31 cn Nagytarcsa 27 év
Timea 4 c 29 cn Miskolc 29 év
Zsuzsó 12 c 28 cn Budapest 30 év
Edi 12 c 27 cn Maglód 33 év
Mamacs 15 c 25 cn Budapest 24 év
Alma 9 c 23 cn Györ 29 év
Eni 7 c 23 cn Pécs 27 év
Vanda 11 c 22 cn Szolnok 26 év
Alice 37 c 21 cn Budapest 29 év
Kamilla 6 c 13 cn Budapest 26 év
Mzsperx 7 c 10 cn Budapest 28 év
Edelweiss 12 c 9 cn Szeged 32 év
Khjutka 42 c 8 cn Vidék 30 év
Edus 6 c 6 cn Svajc 25 év
Marcsi 6 c 5 cn Budapest 27 év
Kakukkfû 5 c 4 cn Budapest 25 év
Sien 19 c 3 cn Budapest 29 év
</pre>

És Hivatalos Kismamáink

<pre>
Klari 9 c 59 cn Budapest 31 év
Gitta 10 c 52 cn Tatabánya 29 év
</pre>
edelweiss

Edelweiss Kép

Hát mivel elsején jött meg utoljára ígyhát 29-én.lenne esedékes.

Pusz
Alice
Alice

Lanykak!

Sajnos nekem is uj ciklus kezdodott, de igy allast kell keresnem ezert szunetel a projekt. Kerlek vegyetek ki a tablazatbol! Azert Veletek maradok, es mindannyiotoknak nagyon drukkolok!

Timea
Timea

Alice
A mai napon is 37,2 volt a hõmérsékletem, és enyhe hányingerem van, az utolsó mesim febr. 20-án volt, tehát ma vagyok a 29. napban, szerinted vegyek tesztet, vagy még várjak? Egyébként nekem is fájt a hasam a 20. körüli napban, és már három napja.
szvegh

SzveghKép

VEGYÉLKép VEGYÉLKép VEGYÉLKép

Júj de izgulok,na menyyyél már.

Puszi
Alice
Alice

Edelweiss!

A Closti tényleg rendezheti a progit (de lehet, hogy csak az adott ciklusra!), a ciklust viszont egyáltalán nem biztos, hogy megváltoztatja.
Nekem extra adag Serophennel sem jött a 16. napnál elöbbre az ov. (átlag 31-35 napos ciklusaim voltak, idönként meg extrém hosszú vagy jóval rövidebb, de a nagy átlag ez volt).
Viszont E. figyelmeztetése alapján, ha valakinek gyógyszeresen indukált terhessége van, akkor kellhet a progipótlás, mert az, hogy éppen sikerült a beágyazódás (a peteérést segítö gyógyszer progiszintemelö hatása miatt), még nem jelenti azt, hogy tényleg elég a progi.

Alice!

Az s számítás a termékeny idöszak szélsö értékeit mutatja, nem azt, hogy akkor van a peteérés. (Nekem pl. a sok idö alatti leghosszabb és legrövidebb ciklusom alapján pl. 10. és 30. ciklusnap között lennék termékeny, ami ugye elég furcsán hangzik... Ilyen számitással csak valamilyen elég rossz közelitö értéket tudnak adni.)
A másik, hogy a termékeny idöszakba nem csak a nö peteérési idöszaka számit, hanem elötte még kb. 3 nap. Azért, mert a matyik élettartama akár 72 óra is lehet. Tehát hiába van valakinek a 14. napon ov., már elvileg a 11. napi akcióból is lehet baba. Ez elsösorban nem a babára vágyóknak lehet fontos, hanem annak, aki szeretné elkerülni a terhességet (fogamzásgátló módszerként az un. természetes fogamzásgátlást alkalmazza).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Alice
Nem lesz még korai szerinted?
Annyit csalódtam, hogy már félek tõle, mert mi van akkor ha terhes vagyok csak az a vacak nem mutatja ki?
Félek,hogy még korai, szerinted akkor is megvegyem, vagy még várjak?
szvegh
szvegh

Szvegh,Kép
A höd szuper. Nekem a 27. (!) napon egyböl zebrát mutatott. Még végig se futott rajta a pisi (bocs) de már csíkos volt. Úgyhogy csinálj egy tesztet és emlékezz: Ha halvány a csík az is +.

Üdv,
Moni
mj

SzveghKép

Szerintem is csináld meg azt a tesztet és ne csigázzKépKépKép

SzorítokKép
Sikerülni fogKép

Pusz
Alice
Alice

Kedves Lányok!
Holnap helyett teszteltem ma egyet és sajnos negatív lett. Mensi még nincs, de az erre jellemzõ fejfájás már sajnos igen.
Küldöm fölös energiáimat a még reménykedõknek!
Üdv
Ányez
Anyez

Ányez!

Nagyon sajnálomKép
És mikor kellett volna megjönnie?

Alice
Alice

Sien, Vanda Magas prolaktinosok,
Most kaptam meg az eredményemet és nulla, erre azért mégsem számítottam. Tudtok errõl valamit?
Breki
Breki

Alice! Kép
Ez a fenti kalkulátor egy adott idõszakot ad meg, amely napok egyikén biztosan ovulációd van (már ha nem anov a ciklus), melyet az elõzõ három ciklusból a legrövidebb és a leghosszabb c.hoz néz.
Ha jól értelmeztem azt a "10"-et, amit írtál, akkor neked a 10. napTÓL lehet készenlétben lenni - de egyáltalán nem biztos, hogy a 10. napON van ovid! És írnia kellett ott egy másik számot is (Tól-ig!!), hogy meddig tart a termékeny idõszak. Ez az elõrejelzésekhez nyújthat segítséget, - nyilván az adott ciklus hõadataiból már kiderül, hogy mikor is volt-van ovi.
Mindezt nagyon jól elmagyarázta Beszti KépKép Különben csak érdekességnek szántam.

Moni! Kép
Azért vetettem fel ezt a kérdést, mert nekem sajnos még mindig nem éri el a görbém a 37 fokot, pedig már jó a prolaktinom. (36,9-ek)
Kicsit aggódom, hogyha már van egy kis zigótám Kép akkor az be sem tud ágyazódni, VAGY beágyazódik de majd a mensivel távozik (észre sem veszem) VAGY pozitív terhességi teszt, de progipótlás nélkül elveszítem a babát.
Ha netalán pozitív tesztem lenne, de a hõm nem éri el a 37 fokot, szerinted kérhetek progipótlást azonnal a dokimtól? Vagy akkor már nem is segítene rajta?
És egyáltalán, valóban lehet ilyen hõ mellett baba?

Vanda
Vanda

Vanda!Kép

Köszi szépen már én is rá jöttem.
Lassan leesett,10-tõl 15-ig számol de nekem 15 és16-án volt p.é-m tudom mert éreztem és láttam.

Szvegh!Kép

Hova tüntél???? tudsz már valamit,amit mi is szeretnénk tudniKépKép?KépKép

Alice
Alice

Breki! Kép
Magánban írtam Kép!
Vanda
Vanda

Kakukkfû!

Én már túl vagyok a HSG-n. Úgy tûnik két lehetõség ven, vagy altatnak vagy nem. Ez a kórháztól függ. Nekem még csak érzéstelenítõt sem adtak. Azt mondta a doki, esetleg vegyek be fél órával elõtte egy Cataflam-ot. Én kettõt vettem be, de azt hiszem nem segített. Vagy ha igen akkor nélküle nem tudom milyen lett volna. Ki lehetett bírni, de fájt. Olyan volt, mint amikor úgy rendesen görcsölsz. De 10 perc alatt kész van. Különben átjárható a petevezetékem.

Anett
Anett

Vanda,
Sien.
Választ írtam magánban. Minden ok.KépKép
Breki
Breki

Breki!Kép Örülök! (Itt is.Kép)
Képzeljétek, nekem valószínûleg elmarad az inszem ebben a hónapban, mert úgy néz ki, hogy pont húsvétkor fogok lepetézni :-). Azért a Clostit elkezdtem szedni , hisz akciók úgyis lesznek!! 15. napon megyek majd uh-ra, remélem akkor már csak a hûlt helyét, vagyis sárgatestét látják majd a domináns tüszõcskémnek! :-)

Pusz, Sien.
Sien

Vanda,
Nagyon sok terhesség végzödik mensivel, úgyhogy emiatt ne is aggódj. A prolaktinszint lenyomása, nem feltétlenül jár a jó progiszinttel. Vagyis a progiszintet emelni kell Duphastonnal vagy Ultrogestannal. Érdemes lenne peteérés után ezeket szedni, ha valóban alacsonyak az értékek. Mennyi volt a progiszinted számszerüen?

Ha meg + teszted lesz, akkor pedig a dokihoz kell futni gyogyiért. Egyik amerikai weboldal szerint az ilyen progreszteronhiányos terhességek többsége a 6-8-9. héten szakad meg.

Üdv,
Moni
mj

Sien,
Lehet, hogy már nem is lesz szükség inszemre, mert már lakó lesz a szíved alatt. Tiszta szívembõl ezt kívánom Neked!
Breki
Breki

Köszi Breki!Kép Aranyos vagy!Kép
Sien

Edelweiss, légyszi tegyél le a táblázat aljára.
:-((
Zsuzsó
zsuzsó

Caldea, Pilinke !
Nagy nagy gartula a pocaklakokhoz. Vigyazzatok nagyon magatokra es gombolyodjetek szepen!!!! Ugy örülök, nagyon jó ilyen jó hireket olvasni, bizony.

Nagyon off
kerlek drukkoljatok nekem, holnap vizsgazom közgázból.
Nagyon rámfér, úgy izgulok, hogy nem sikerül...Pedig sikerülnie kell.
Bocs, tudom hogy ez nem tartozik ide, de annyira fontos.

Mindenkinek nagyon jo, hetveget. Remelem a betegek gyogyulgatnak szepen... A kismamak pedig boldogan varjak a tavaszt es a pocaklakokat. :-)
Puszi,

Timici
Timici

Halihó,

kicsit eltüntem, a párocskám otthon fogott, szerinte nem kellene éjszakáznom. Persze jó volt :-) Jól vagyunk, és boldogan olvastam az új kismamákat.
Bocsi, de a legjobban Caldea babájának örülök. Remélem a többiek nem sértõdnek meg rajta. Pilinke gratula nektek is.

igyekszem elolvasni a 8 napi termést, talán a hétvégén sikerül is.

A táblázatból azt hiszem kivehettek, ma töltöttük be a 9. hetet!

vigyázzatok magatokra
Pusz, Lora
Lora

Timici!
Drujjolok!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
eked küldöm holnapra!
Klári!
Tegnap voltam!Sthály utcában van a rendelö,szerncsére nem volt csuszás cak 10 perc.Igaz én voltam a második. Nagyon ugy beszélt doki nénink, hogy már a klinikán nem rendel csak itt.Hát nem tudom, szerintem azért kérdezz rá!
Kakukkfu!
Ugye te kérdeztél a HSG-rol.Nekem pl. a Baross utcában csinálták.Egy szem görcsoldot kaptam, semmi érzéstelenités vagy altatás nem volt.Meg kell mondanom egyaltalán nem szörnyü! Az egész kb. 10 perc volt.Elöször is befecskendezték a kontrasztanyagot /nem fájt/ aztán mutatták egy képernyön ,hogy folydogál.A doki azt mondta bármikor abbahagyja ha nagyon fáj.Egyedül az fájt nekem amikor a röntgenfejet tányomta a hasamra.De ezt is böven ki lehet birni.Ja és utána 1-2 napig nem szabad emelgetni. Szoval egyaltalán nem kell félni!
Lányok tudnátok nekem segiteni?
Ki szedett már Medrolt?Nekem azt mondat az orvos mensi elött 10 nappal kell elkezdeni de mikor kell abbahagyni? Egyaltalán abba kell?
Sziasztok Jutka
khjutka

Marcsi te seropent szedsz? Nekem van egy dobozzal, és nagyon szívesen elküldeném neked.

Mj, Caldea! Nekem is novemberben volt az utolsó gynevac szurim! Hát nem érdekes?

Sugárka milyen gyógyszert szedsz a veséd miatt? Ugye tudod, hogy egy csomó "vesevédõ" bogyi nem szedhetõ a terhesség alatt!

Lora
Lora

Lora!

Köszönöm szépen az ajánlatod, szívesen átveszem a te pozitív energiáddal átjárt serophenedet. Hol mikor?

Edi!

Mi volt a Káliban?

Marcsi
Marcsi

Szia Kamelia,
de jó, hogy itt vagy! Kép Komolyan elsõre összejött nektek? Hát akkor mi csak a másodikak vagyunk... Kép

Nekem febr. 14-én volt utoljára mensim, így nov. 21-re jósolta a kalkulátor a szülést. Hú, hol van az még... Hasonlóan érzek én is, hogy nincs semmi különösebb tünetem, de talán ennek örülni kellene, gondolj csak bele! Kép

Timea,
nagyon sajnálom, hogy most nem lettél babás, és megértem ezt a munkahelyváltás dolgot, mert nálunk is a munkám miatt kellett össze-vissza halogatni a babát. De elhatároztam, hogy most már nem érdekel semmi, és a baba az elsõ. Vagy neked most nincs állásod? Mert akkor természetesen kell keresni.

Zsuzsó,
sajnálom, szívesen adnék tanácsot, de itt nálam mindenki tapasztaltabb és kimûveltebb, így csak kitartást kívánhatok!

Lora,
persze hogy nem sértõdöm meg, egyrészt mert akinek ott a pocakjában a baba, az már mident "kibír", másrészt pedig mert én is nagyon-nagyon örülök Caldea "csoda"babájának! Kép

Timici,
szorítok a vizsgádhoz, a közgáz nem tartozik a legkönnyebb tárgyak közé! +++

Puszi mindenkinek,
Pilinke
pilinke

Sziasztok!

Néhány napja olvasgatom a topicot és szeretnék én is csatlakozni, bár iszonyú kezdõnek érzem magam, mert itt mindenki olyan tapasztaltnak tûnik! Nagyon érdekes, amit a Macaról írtatok, meg hõk magasságáról. Nem tudtam, hogy alacsony prog.szint miatt lehet az alacsony hõ. Nekem nem szokta elérni a 37-et, inkább 36,8-9 a max. Mi nyár óta próbálkozunk és kezdek lassan elkeseredni. Mit tanácsoltok, nekem is fel kell lendíteni a görbét?
Mati (bocs csak még nem sikerült a regisztráció)
Névtelen

Szép jó reggelt Lányok!

Remélem ma is lessznek új kismamáinkKép
Lehet hogy már megint bebeszélem magamnak de ma reggel olyan rosszul voltam amikor felkeltem és a kávémat sem birtam meginni,meg tegnap is fájt a hasam ,mintha egy picit erõssebben mint tegnap elõtt.
De majd kiderül még van idõm.

Épp most ettem magam tele habcsókkal ,már meg ettõl vagyok rosszul,de olyan jól esettKépKépKép

Szvegh!Kép

Hol vagy már Kép meséljKép
Annyira izgulok miattad.Irjál léccccciKép

Alice
Alice

Vanda!

A szerdán irt levelemet megkaptad a görbédröl?
Mert a férjem összevissza variált a géppel, és nem igazán tudom, hogy egyáltalán elmennek-e a leveleim...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kedves Mati!

El kene menned orvoshoz, hormonvizsgalatra.
1.Eloszor van egy altalanos, 2.aztan egy masik a ciklus masodik feleben. Ebbol tudjak, hogy volt e peteeresed. Ha nem, vannak peteeresserkento bogyok, mint pl a Closti.
3.Ha meg igy sem jo, meg kell nezetni a ferjedet.
Ha az o eredmenye is jo, akkor van egy vizsgalat, 4.melyben megallapitjak, hogy termelsz e ellenanyagot a ferjed spermai ellen. (Egy reggel akciozas utan kell menni, mintat vesznek, hogy elnek e meg.)
Ha ez is jo, 5.mar csak a HSG van, a mehrontgen, ami kimutatja, hogy atjarhatoak e a petevezetekeid.
Bocs, hogy ilyen hosszu voltam!
La nyok, ha valami hulyeseget irtam, szoljatok!
Mi a 3. lepesnel tartunk, eddig jo, ebben a honapban fogok menni ellenanyagvizsgalatra.
Ez eleg soknak tunik, de a baba erdekeben ez meg semmi!
Sok kitartast,
Kakukkfu
kakukkfu

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?