A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok,

jól eltűntem, már nagyon rég nem írtam, de többek között én is babakocsis tüntetést szerveztem, aztán jól megáztunk Kép , mert szakadt az eső. Eszter is benyelt valami vírust, mert 2 napig lázas volt, de nem köhögött és nem is taknyolódott mellette szerencsére. Most már teljesen jól van. Mikor legutóbb mérték (lassan 4 hete), akkor 11,55 kg volt. Akkora, mint egy másfél éves. Mászik, mint a csík és nagyon élvezi, de már húzza föl magát mindenen, sőt időnként meg is próbálja elengedni. Persze lecsüccsen. J

Kormi,
én is allergiás vagyok immár 12 éve elég durván be szokott durranni a fejem, sőt befulladtam már én is néhányszor. Kép Idén először találtam olyan "ellenszert", ami gyakorlatilag teljesen tüntetmentessé tett. Homeopátiás szerek. Ha érdekel, leírom, miket szedek, itt az Üllői úti patikában szokott lenni mindig.

Alvás.
Én nem tudom, mi a tuti recept, csak azt csináltam, amit jónak éreztem. Eszter 3 hetes kora óta kiságyban aludt egészen addig, míg el nem kezdett ide-oda forogni álmában is. Kb. 7 hónapos volt ekkor. De mivel a kiságyat újszülöttekre tervezik, E. folyton bevágta magát a rácsba, hiába volt körbepárnázva, és felébredt. Mondjuk egy éjjel 8-10x. Én meg keltem hozzá, de csak cicin aludt el újra. Néhány ilyen éjszaka után teljesen kimerültem, és azt mondtam, hogy engem nem érdekel, átviszem magunkhoz, hátha ott alszik. És azóta velünk, pontosabban velem alszik. Férjem meg kint a nappaliban a kanapén. Ami nem jó, de a körülményekhez képest a legideálisabb. Úgy tervezzük, hogy veszünk egy heverőt a franciaágy mellé, és akkor mindhárman elférünk. Persze E. még mindig ébred éjjel, elég rossz alvó, és szopizik is 2-3x. Pedig egy hónap múlva 1 éves. Igazából egy kicsit néha megrettenek attól, hogy mi lesz így, ha még sokáig ébred és szopizik éjjel is. De a saját ágyában való üvölteni hagyást zsigerből utasítom el, mert miért bántsam a gyerekemet. Szóval, ha erre tud valaki jó receptet, azt szívesen venném. Most sólámpával próbálkozunk, hátha segít, aztán jön a homeopátiás gyerekorvos.

Cipő:
E. ugyan még nem jár, sőt nem is áll még segítség nélkül, de muszáj volt neki cipőt venni, mert jönnek a hidegek, és mamuszkában meg vászoncipőben nem viszem ki. Lapos talpút vettem, Falcon típusút. Semmilyen cipőt nem szeret a lábán, úgyhogy neki mindegy. Viszont nem fázik meg.

Bori
lbori

Sziasztok Lányok!

Jó rég nem írtam...nem sok időm volt, folyton családi program volt. Szombaton kint voltunk az európa napon a Mechwart ligetben, vasárnap pedig sétáltunk egyet a városligetben a szív világnapja alkalmából. Csak egészségesen, hamár ez a szakmám! Példát kell mutatni, így ha visszamegyek dolgozni az ott kapott fehér pólót is viselhetem majd! Kép
Tegnap pedig amikor írni szerettem volna, nem működött a babanetKép

InimmaKép
Köszi az érdeklődést, visszavittük a biciklit, és megoldódtak a problémák. Valószínűleg az volt a baj. de hasonló már előfordult máskor is, letakartuk a babakocsiját(ami az ágya mögött/mellett van helyszűke miatt) és azért sírt, mert félt tőle... Hát ez van. Viszont azt a tanácsot is megfogadtam, hogy csak akkor rakom le aludni, ha már dől jobbra-balra. Akkor tutira elalszik egyedül, két másodperc sírás utánKép
Pelus: Mi ugyan liberót használunk már régóta, de mikor Lili 9és fél kg volt átváltottunk a maxi pluszra, ami 10-asszem18 kgig van. Ez sokkalk kényelmesebb volt már akkor Lilinek, tovább kibírta és nem pisilt ki belőle...szóval váltsatok méretet nyugodtan, szerintem nem kell kivárni a tényleges kg elérését. de persze kipróbálhatod más márkák ugyanazon méretét amit most használtok, de szerintem ami az egyikben kicsi a másikban is az lesz. (Tapasztaltam egyéb pelusokon pl: Rossmann saját pelus, DM saját pelus)Egyébként a Dm babylove pelussal teljesen meg vagyok elégedve, és olcsóbb, mint a libero, ami nem utolsó szempont.

NikkKép
Szegény kicsi Bandó, borzasztóan néztek ki azok a kiütésekKép, ahhoz képest ő nagyon jól viselte a képek alapján ítélveKép Remélem már minden ok vele!

AndreaKép
Orrszívás, orrspray: Szerencsére rég alkalmaztuk, de Lili akkor is utálta...Hatásos, bár kissé brutál módszer mindkét műveletre, ha leülsz terpeszbe, a kicsit fejjel magad felé a lábad közé fekteted, és a két lábadat a két kezére teszed, ezzel lefogva azokat. Így védekezésre csak a lába marad, de az nem igazán ér el, és meg tudod csinálni a fújást/szívást. Kegyetlenül hangzik, meg csinálni is rossz, de azt gondolom, inkább, mint hogy ne kapjon levegőt, és esetleg a bentmaradt trutyiból még szövődmény is legyen...Egyébként ezt a módzsert egy heim pálos intenzív osztályon dolgozó barátnőmtől lestem elKép, akinek mellesleg van kettő plusz egy gyerkőce, szóval tapasztalat is van. remélem segítettem!

Rólunk pár sort végül: Megvettük a cipőt, végül Salust választottunk. A szaküzletben nagyon kedvesek voltak, még meg is nézték Lili lábát, hogy nem árt e neki, ha döntött a cipő sarka, mert amúgy is kicsit karika lába van...nagyon ügyesen jár benne, igaz néha még leteszi elöl a kezét, de az cipő nélkül is van.

Olyan büszke vagyok a lányomra, olyan okos! Hadd dicsekedjek egy kicsitKép
Képzeljétek, ha megkérdezzük, hogy van e kaki bólint, vagy nemet int a buksijával, mondjuk néha akkor is igent mond, amikor nincs, de többnyire helyesen felel. Ugyanúgy az eldöntendő kérdésekre válaszol, szomjas,éhes,kér még? Rövid utasításokat végrahajt, pl: hozd ide a zoknit és tedd be a mosógépbe, vagy dobd be a játékot a vízbe (pancsinál). Ezek olyan jó dolgok, és hát napról napra fejlődik! Minden érdekli, és minden szóra figyel. Különösen szereti a bicikli szót, már majdnem ki is mondta. Ha így haladunk az lesz az első szavaKép

No most elég belőlünk!
Móni

Kép
sunimum

Sziasztok!

Először is Boldog szülinapot minden 1 éves ünnepeltnek!!!!!
Kép

Köszönöm a dicséreteket Viki nevében. Sikerült egy szép babát összehozni apával. Kép (ÁÁÁ, cseppet sem vagyok elfogult. Kép )

Csirkesz! Kukázás: Bandó berakja, te kiszeded. Kép Kép Nálunk még ilyen szerencsére nincs. Kép

Nikk! Nagyon édes a lurkó. Kép
Bandónak jobbulást kívánunk!

Lenne egy jó kérdésem. Ki milyen tortával ünnepelte a gyerkőc szülinapját? Mi hétvégén ünnepeljük mind 3-két, és nem tudom milyen tortát csináljak Vikinek.

Ajándékötlet: Fakopács BT a nagy körúton. Nagyon szép és sok játék van, szerintem jó áron. Ma voltunk ott ajándékot venni Vikinek.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Na vegre!!!!!!!!!!!
Tegnap nem volt Babanet, ma meg eddig aramszunet volt a kavehazban. Kép Mar elvonasi tunetek kezdtek mutatkozni rajtam...

Kepzeljetek, CSanadnak tuszos mandulagyulladasa IS van! 2 hettel ezelott 2-szer voltunk orvosnal es nem vette eszre!!! Tegnap egy masikhoz mentunk,mert meg mindig annyira horkol,hogy o sem tud aludni tole rendesen. Kapott antibiotikumot,ettol el fog mulni allitolag. Iszonyu duhos voltam,mar reg kilabalhatott volna belole,ha a masik "szakorvosnak" is feltunik,mi a baj.

Nikk,
nagyon sokszor eszembe jutott Bando,amig nem tudtam netezni. Orulok,hogy minden rendben van es remelem a pottyok is hamar eltunnek. Azert kivancsi vagyok-gondolom te is-hogy vajon mitol lettek.

Tontica,
en is Alonso-drukker vagyok,ugyhogy nalunk igazi csaladi harc folyik a futamok idejen,mert a ferjem meg Raikkonen parti.( Finn cegnel dolgozik,oszt szerinte a finnek jo fejek.Kép )

Andrea,
az orrszivas szerintem is szornyu dolog gyereknek ,szulonek egyarant. Mi is Sterimarozunk elotte. Csongorral meg viszonylag konnyen el tudok banni egyedul is,nalunk Csanad a kemenyebb. Ot Apa fogja le,igen nehezen,pedig van nemi sulykulonbseg koztuk,an pedig "szivozok" . Kép Gyuloli,marmint az orrszivast,beteg idoszakaiban neha ejjel felebred es ordit,hogy ne szivjuk ki az orrat. Ugy erzem,ez orok elmeny lesz nekik.

Sunimum,
orulok,hogy megoldodott a rejtely! Kép
Hol vettetek a Salus cipot? Igazabol Csaninak is olyan kellene,de ott,ahol mi neztuk mindig,tavaly telen csak piros bakancs volt,ami ugye egy komoly nagyfiunak kisse lanyos..
Pelussal az lesz,hogy veszek Pampersbol nagyobb meretet. Masfajtat mar nem szoktam,kiserleteztem eleget,csak ez jott be.
Tenyleg nagyon okos a kiscsajszid!!! Azert ez nem megszokott egy egyevestol. Nalunk Csongor csak csupa rosszasagon tori a fejet,folyton szaladok utana... KépAZt mondja mar,hogy anya, inni es gyere. A tesoja volt hasonlo kaliber,mint Lili. Egyik elso szava a "leesett" volt,ami azert nem egy baba vagy mama.O most is nagyon okos,nagyon elkepeszto neha,miket mond es kerdez. Azert kicsit felek,mi van ha Csongi hozza kepest nem lesz ilyen eszes... Remelem,nem fogom mindig hasonlitgatni oket. Kép

Inimma
inimma

SziasztokKép

NikkKép
Hát ez a kiütés tényleg nem semmiKép Még szerencse, hogy nem viszketnek és nem fájnak. Legalábbis a képek alapján úgy tűnik. Tegnap óta javult a kis beteg állapota?

BoriKép
Mi kb. 2 hónapja lecseréljük Marci kiságyát egy fából készült járókára, ami négyzet alakú, kb. 1 méter szélessége-hosszúsága. Pont azért, mert Marci is forgolódott éjjelente, ő is soxor megébredt. Na szóval amióta a járókában alszik, forgolódhat kedvére, mindenhogyan van helye, nem is ébred felKép

MóniKép
Hát le a kalappal Babó előtt, hogy ennyi mindent tud. Mi manapság csak ott tartunk, hogy ha megkérdezem Marcit, hogy hol laknak a bökősök, mutat+vigyorog a konyhaablak felé (ugyanis ott vannak szépen sorban a kaktuszaink).

InimmaKép
Mi is jártunk így már Marcival, márciusban baromi magas láza lett egyik pillanatról a másikra, rohantunk a dokinkhoz, aki azt mondta, hogy a torka rendben van. Csak lázcsillapítót kaptunk. Aztán miután nem javult semmit az állapota, bevittük a Bethesdába is. Ott, aki megvizsgálta mondta, hogy Marcinak jó alaposan be van gyulladva a torka, meg apró kis gennyes gombócokat is látKép Mi nem kaptunk antibigyót, csak maradt a lázcsillapítás+Cataflam cseppet evés előtt. Azt azért írta fel, hogy babó tudjon enni, a csepp csillapítsa a torokfájást. Jobbulást NektekKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Ma már szinte teljesen elmultak a pöttyök,ugyhogy inkább allergiára tippelek én is.De hogy mitől lehet azt nem tudom.Most figyelek mindenre mit eszik ő is ,én is De talán sose derül ki.Igen a kedve szerencsére végig jó volt,vakarózni is csak egyszer vakarózott.De mivel minden nap 3x kap fenistil cseppet szerintem ezért nem csinálja már.Köszönöm mindenkinek az érdeklődést Kép

Inimma
Szegény Csanád Kép Olyan jó hogy ilyen orvosok vannak Kép

Móni
Okos baba Kép Kép Gratula a tudásához Kép

Kép
Kép
nikk0830

Bori
Most kapcsoltam Kép A másik topikban irogatok Suzyval és ő is ott volt ezen a tüntetésen.mi is el akartunk menni ,de sajna nem jött össze .Láttalak a képeken is Kép

Kép
Kép
nikk0830

Csajok,
meg tudjatok mondani,hogy a fogacskak miert mindig ejszaka torik at az inyt? Kép
Csongor szep csendben,sunyiban 3 fogat novesztett szerintem egyszerre. A ferjem szerint nem volt annyira csendes a novesztes,hangosak a budapesti ejszakak a gyerek sirasatol. Kép Kép

Melyikteknek van a Waldemar nevu gorenye? Bocs,de elfelejtettem. Erdekelne,hogy mi van vele. Azt tudom ,hogy nincs tul jol.
Nagyon szeretem a gorenyeket,nekunk is volt egy vadas, Macinak hivtuk,sajnos elpusztult.Maig siratjuk,pedig mar 4 eve tortent. Kép
Szoval varom rola az infokat. Tudom,hogy OFF,de a babaneten nincs kisallatos topic,pedig ok is mintha a gyerekeink lennenek. Kép

Inimma
inimma

Sziasztok!

Inimma, offoljunk...
Az én görim Waldemár, és köszönjük az érdeklődést, lassan ő lesz a következő görénykénk, aki belép az orvosi csoda kategóriába. Augusztus végén már megbeszéltük a dokival, hogy bevisszük hozzá vizsgálatra, mennyire van rosszul, engedjük-e el. Ehhez képest mostanra felhízott, megerősödött. Azért nincsenek hiú reményeim, de most jól van. Csak az a baj, hogy eldöntötte, ő többet görényt látni sem akar, így nem tudom összerakni a többiekkel. Így viszont nem tudok leutazni a nagyszülőkhöz se, mert két hordozót, két ketrecet nem tudok összehozni, pláne nem Benedek cuccai mellé egy kocsiba bezsúfolni.
A másik két rosszaság meg itt kaparászik, hallom az ablakon keresztül, hogy vacsit akarnak.

Az a baj, hogy nem tudom, két kicsi baba mellett hogy fogok tudni velük is foglalkozni. Csúnya dolog, de még arra is gondoltam, hogy örökbeadom őket. Csakhát ugye Waldemár már velem marad, a másik fiú, Szigfrid, miután túlélt egy autoimmun betegséget, ami elvitte az izomzata javát, nem nagyon hasonlít már görire, azonkívül gerincsérvje van, amit kezelni kell. Csak a kiscsajra lenne valószínűleg jelentkező, de azt se akarom, hogy Szigfrid egyedül maradjon. Annyira sajnálom, sokkal több törődést érdemelnének, mint amennyi tőlem telik. Ha belegondolok, hogy 2-3 éve ők voltak az életem központja... hát, jól perifériára szorultak. Akkor még nem okozott gondot, hogy akár hetekig, naponta több órát utazva a világ másik végén rendelő dokihoz hordjam valamelyiket, hogy megmentsem az életét, most meg a barátnőmet kellett arra is megkérnem, hogy beoltassa őket. Szigfridnek is szerzett nagyon olcsón akupunktúrás kezelést, csak nem tudom megoldani, hogy eljusson rá.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok!

Megvolt az elso bolcsis nap, egy orara hagytam ott, amikor elvettek tolem es bevittek sirt egy kicsit de azt mondtak hamar abbahagyta es jatszadozott egy kicsit, a hintaban el is aludt ugyhogy olyan nagyon szornyu nem lehetett. Kép
Eddig meg sohasem volt gondom vele ha rabiztam valakire, igy szerencsere nagyon jol viseli a bolcsit is.
Egy kicsit rosszul ereztem magam amikor otthagytam, de amikor ertementem kinyujtotta a kis kezeit es motyugott valamit, olyan edi volt agyon puszilgattam.
(es otthon meg tudtam fozni az ebedet nyugodtan)
Jovo hetem mar megyek dolgozni de. a paromnak segitek. (parkepites) Kicsit kint leszek a levegon, tok jo lesz, csak a koran keles nem. Kép

Nikk: Orulok, hogy minden rendben van, annyira rosz volt nezni a fotokat Kép

Inimma: Udvozlom a ferjedet Kép

Bocsi de mara ennyi, megyek szundizni, holnap is var a bolcsi. Kép

KépKép
KépKép
tontica

Kormi!

Nekem is volt egy papagajom, amazoniai, tanitgattam beszelni, nagyon sokat foglalkoztam vele, mindenova jott utanam mert szabadon volt (ossze-vissza szart mindent Kép ) Aztan megszuletett a fiam, tobbe nem volt idom a papagajommal foglalkozni, az elkezdett kiabalni, egyre tobbet es tobbet, felkeltette a babat. Kiraktuk az erkelyre, leteritettuk, agressziv lett, meg engem is megcsipett.
El kellett adnunk mert o is (majdnem Kép ) annyi torodest igenyel mint egy csecsemo, es feltekeny is lett, azt mondta az elado, hogy ha alkalma lett volna rogton megcsipte volna a picit.
Sajnaltam de en nem bantam meg mert bovel eleg nekem az en kis fiam, majmom Kép
KépKép

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!Kép

Régen voltam én is, köszönjük szépen a szülinapi jókívánságokat, lesznek majd képek is, felrakom majd őketKép
Annyit írtatok, hogy nem is nagyon tudom az összeset végigolvasni.

Nikk: szegény Bandó, remélem, tudnak már valamit segíteni, mert eddig úgy tűnik, hogy csak tapogatóznakKép

Minden szülinapos babának nagyon boldog szülinapot kívánok!!Kép

MosziKép A Pálmaiban rendeltünk Balázsnak túrótortát, nagyon finom volt és azt már nyugodtan adhatjukKép

Áron-AndiKép jó megoldást én sem tudok ajánlani az orrszívózásra, mert Balázsnak eddig csak egyszer kellett kb. fél éves kora körül. Ákosnál viszont sokat használtuk, ő nagyon taknyos volt állandóan, sajnos, ő is nagyon utálta, mikor meglátta a porszívót, már sírt. Gyorsan túl kell esni rajta, mert még mindig jobb, hogy ilyenkor sír, minta utána kapna egy fülgyulladást, vagy arcüreggyulladást.

Cipő: Balázs itthon cipő nélkül mászkál, ha lemegyünk, egy kis tornacipőt adok rá, meg vettünk neki egy magasabb szárút, ha hűvösebb van. Kaptunk már téli cipőt is, majd ha hidegebb lesz.

Olyan fura, hogy már egyévesek a babáink, szinte még csak most születtekKép

Pussz mindenkinek
Lau
lau

Sziasztok!

InimmaKép
Mi a XI. kerület, Fehérvári úton vettük a cipőt, a vasút töltés jobb oldalán(a művházzal szemben majdnem). Mi őszi cipőt vettünk, az volt kékben, barnában, pirosban(mi barnát vettünk), azt nem tudom, hogy téli cipőjük milyen van.
A zacskón amiben adták a cipőt van még pár cím és telefonszám, azt leírom neked:
1119, Than Károly út 20. 204-38-46, 204-3847
Gyógyászati szaküzletek(nem tudom ott van e cipő):
1054, Bajcsy-Zsilinszky út 54, 311-90-66
1096, Nagyvárad tér 1, Szent István kórház,
216-75-59
1125, Diósárok u 1 Szent János kórház 225-32-64
Hát ennyi, remélem találsz megfelelő cipőt CsanádnakKép
Nálunk még szavak nincsenek, úgyhogy irigyellek az "anya" miattKép

Kata, NikkKép
köszi az elismeréstKép
Lili valóban sok mindent tud, de ha rosszalkodásról van szó, na abban is zseni ámKép Mindig amikor nem figyelünk rá úgy, ahogy azt szeretné, olyan dolgot kezd el csinálni, amiről tudja, hogy nem szabad, és direkt csinálja, csak hogy rá figyeljünk. Szerintem lesz még vele gondom bőven...Kép

Na megyek, mert nyügi...Kép

Kép
sunimum

SziasztokKép

InimmaKép
Bocsi, hogy egy kicsit a doki védelmére kelek, de mentségemre legyen mondva, nem teljesen. Nagyon sajnálom Csanád tüszősétKép De tudod nem könnyű megállapítani egy piros torokból, hogy az így marad, vagy tüszős lesz belőle. Ez szól a doki mellett. Ami ellene, az az, hogy gyanú esetén mindig vissza kellene hívni a kis betegeket, és mivel titeket nem hívott vissza, nem gyanakodott, és sajna csúf betegség lett a vége.
A többiek tudják, nekem van egy nagyon jó barátnőm (47 éves gyerekdoki + gyerekneurológus), tőle szerzem minden tudásomat. Õ mesélte, hogy ő mindig visszarendeli másnapra az ilyen "gyanús" torkúakat. Boti torkát akkor is megnézte minden nap, amikor első nap csak lázas volt, második nap foschott. Azt mondta, hogy a kialakuló torokgyuszi sokminden egyéb tünettel érkezhetKép
Na, csak ennyit akartam. Szerencsére fény derült a gyuszkóra, és már eheti a gyógyit.

MosziKép
Mi gyümölcstortát csináltunk Botinak. Tejes kajákat korábban is kapott, a gyümölcsöt imádja, és bevallom nagy sikert arattunkKép

LauKép
De jó hallani rólad. Tegnap este óta folyton Te jártál a fejemben. Hogy vagy? Mennyi kezelés van még hátra? Hogy bírod a kezeléseket? Mondanak vmit a dokik az eredményességről? Nagyon drukkolok neked, hogy most is olyan ügyin vedd az akadályt, mint tizenpár éveKépKépKép

Ma du megyek dokinénihez pocakgyerekkel. Nem lesz uh, csak megkapom a leleteimet, megvizsgál és hallgatózunk egy kicsit. A férjem eddig kislányban bízott, de tegnap este azt mondta, hogy csúcsosabb a hasam, mint Botival volt, úgyhogy ha ez a gyerek nem fiú, akkor senki sem azKép Szerinte egy piramishoz hasonlít leginkább a pocakom.

pusszantás:
Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

SziasztokKép

Szülinaposoknak SOK BOLDOGSÁGOTKépKépKépKépKépKép

Mi is beléptünk az önállóan járó babák táborábaKép Két hete lépegetett, most már hosszabb távra is elmerészkedik.
Bár még elég sok mászás is van mellette.Bennt is van rajta szandi, Melánia márkájú, télre playshoes-t vettem, magasszárú béleltet.
Beszél ezerrel, benn, bele,benne, gyere, ez,He baba (Heléna baba) a sláger, és pápá fűnek fának.
Ágyra föl és lemászik, bekapcsolja a számítógépet, tévét (mindig a kettest azon mese van) szóval fejlődik.Kép Mutatom neki hogy nem szabad a mutató ujjammal erre nekem kezdi mutatni hogy anya nem szabad.

Holnap szemészeti rutin kontrollra megyünk, remélem minden ok lesz.

NikkKép
Vajon mire lehetett allergiás, szegénykeKép Próbáld összeírni mit evett aznap.

InnimaKép
Ezek a dokik, hol van a szemük??? Mindig belenéznek kanállal a szájába ugye, és nem veszik észre, ejnye.Nekünk is volt mandula gyuszink, kellemetlen betegség.Étvágya van azért? Annak idején én C vitamint is adtam neki (cebiont )

Orrszívás
Egyszer szívtuk eddig, sterimar utánna pesztonkával, akkor utálta, gondolom most is utálja, lefogni nagyon nehéz volt, nagyon erős volt már akkor is a leányzó.

Noémi
fantikbaba

HaliKép

LauKép
Nekem is minden nap eszembe jutottál, továbbra is drukkolok NekedKép

CsirkeszKép
Pocakfotót nem kapunk?

Kata

Kép

Kép
anyamanya

NoémiKép
Gratula az önjáró babócshozKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kormi,
szoval harman vannak!!!! Kép
Azert az jo,hogy Waldemar ilyen jol birja,nagyon szivos!
Milyenek egyebkent,albino v. vadas?
Nekem az utobbi jobban tetszik,tiszta medvefejuk van,azert is adtuk a nem tul fantaziadus Maci nevet a mienknek anno.Egyebkent Stella volt az eredeti neve,amikor meg csak vartuk... Kép
Amikor Csanaddal terhes lettem,nem birtam a szagokat,de semmilyent elviselni,ahogy beleptem a lakasba,rogton hanytam a maciszagtol. Tarthatatlan lett a helyzet,igy kolcsonadtuk egy baratunknak megorzesre a szulesig. Neki volt egy albinoja,Girind nevu,egybe rakta oket-szegeny Macikank nem sokaig birta. Ma sem tudjuk,valojaban mitol halt meg.
Nagyon szeretnenk egyszer meg egy goreszt.Ha vegre lesz kertes hazunk es Csongor is nagyobb,okosabb lesz,nem piszkalja. Akkor mar ok is tudnak vele foglalkozni.
Tudsz felrakni kepeket roluk? Hadd gyonyorkodjek egy kicsit. Kép

Lau,
hogy vagy? A kezelesek idejen korhazba kell fekudnod? Gyerekek hogy birjak a tavolleted?

Sunimum,
mi is ott neztunk cipot a Fehervari uton,egyszer sikerult is oszit venni,csak a teli nem jott ossze. MOst milyen arak vannak? Akkoriban ha jol emlexem 6200 Ft volt.

Csirkesz,
valszeg igazad van,a dokik sem josok,sem istenek. Csak elso duhom volt nagy es tarsult a drno irant erzett ellenszenvemmel.Asszem nem irtam nektek,hogy hogyan viselkedik a gyerekekkel. Leorditotta a fiamat,hogy ne sirjon,fogja be a szajat...A masik drno nagyon kedvesen probalta megnyugtatni,beszelgetett vele,rogton a neven szolitotta.Jo,most eltertem a targytol. A lenyeg ,hogy gyogyulgat,ma ejjel mar kevesbe horkolt. Kép

Noemi,
etvagy??? Az mi? Csani olyant nem szokott produkalni. KépHa nem beteg,akkor sem egy nagy evo,ha beteg,akkor meg foleg.Cebiont kap egy honapja Beres-cseppel tarkitva.
Remelem, CSongor jobban birja majd a kikepzest! O mar most sokkal strammabb. Most majdnem 10 kg,Csani 12. Siman leveri a batyust.
Lemaradtam,mi volt Helena szemevel ,ami miatt kontrollra kell menni,ha megkerdezhetem?

Inimma
inimma

Sziasztok,

Gratula a sok kis jövő menőnekKép
NikkKép Bandónak jobbulást.

LauKép Jó volt hallani róladKép

MóniKépFantikbabKép Okos babócok. ÍKornél még főleg csak mutogat mindenre, amiről beszélünk. Általában eltalálja. Rengeteget gagyarász magának. A kanalak a slágerek. Nekünk általában az evéshez sem jut belőle, mert a gyerekszobában található mind szétszórva( persze a gyerek kanalak mellett).

Viszont én is hadd dicsekedjek. Ma a játszótéren Kornél egyedül mászott fel a fa létrás lépcsőn a játékvárba, aztán lecsúszott a csúszdán is( persze a kezét végig fogtam)Kép A nagyok várában meg gyűrűgyakorlatokat végzett. El is engedtem picit, olyan ügyesen lógottKép

Üdv,
Vera

hvera

Hali

Végre kész a ház és van net is. Már jó rég nem jártam erre.
Köszönjük a névnapi köszöntéseketKépMi is minden jót kívánunk minden szülinaposnakKép

Nikk
húha, tényleg csúnyák a kiütések. Remélem már a múlté és kiderül mi okozta.

Csirkesz
Mi volt a dokinál? piramisról kérjük a fotótKépKép tali okésKép

Lau
Továbbra is drukkKép

Vera
Gratula kis CsollányhozKép

Gratula a járó babákhozKép mi még nem, csak 4kézláb. de ez nem akadályozza meg Kisgét semmiben, tegnap a létra 3.fokára küzdötte fel magátKép viszont már van két fogaKépKép nem kapkodja el így lassan egyévesen a fogzástKép

na pá
Judy és G-k

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Köszönöm az orrszívós hozzászólásokat. Kicsit megnyugodtam, hogy nem csak az én gyerekem visít az orrszívástól. Nem egy felemelő érzés szegény gyereket macerálni, de mindig jobb mint lerakodás miatt orvoshoz járni. Móni által leírt póz nekünk nagyon bevált, sokkal gyorsabb és kiméletesebb lett a procedúra. Voltunk dokinéninél is. Kiderült, hogy nem megfázás, hanem a 4 egyszerre kibújó felső fog okozza. Megnyugtató, de ettől még nem kap levegőt éjszakaKép

Csak ámulok, hogy miket tudnak már a gyerkőcökKép Én sem panaszkodhatom, Áron is rohamosan fejlődik. Ahol talál kapszkodót feláll és egy kicsit már lépeget oldalazva. Ha anyás rángatja a nadrágom és anaanaana-t kiabál. Nem tudom, hogy mennyire tudatos egy 10 hónapos gyereknél, de olyan édes. A napközbeni alvások már nekünk sem mennek olyan simán mint régen. Leteszem aludni, kijövök a szobából és hallom hogy már felállt és beszél a bohócához, ami az ággyal szemben lóg a falonKép Szerencsére én rajtatok edződöm, 2-3 hónap korkülönbség még mindig látványos.

Edit neked szerettem volna már rége írni, hogy tücsökzene 9-től van a Mom-ban. Egy foglalkozás 30 percig tart, így H-K-P napokon 4-5 foglalkozás közül lehet választani. Áron is alszik úgy 10 fele, mi 1/4 12-re járunk.

Andrea

KépKép
Áron

SziasztokKép

Köszi a kérdéseket, kezeléseket most már jobban bírom, jövő héten megyek a következőre. Ez már a 4. lesz, összesen 6 db van, ha minden jól megy, nem lesz több. Elvileg úgy volt, hogy a 3. után csinálnak egy uh-t, de végülis nem volt, hanem majd a 6. után lesz egy CT-vizsgálat, az alapján biztosabbat tudnak. Most már jobban viselem a kezeléseket, de beszélnem kellett egy pszichológussal, mert nagyon félek az injekcióktól, infúzióktól. Nem tudtam úgy nézni az üvegre, mint gyógyszerre, egyszerűen rá sem bírtam nézni, sírtam és leizzadtam, mikor bekötötték az infúziót. Ennek a görcsnek a feloldásához kellett nekem külső segítség, mert hiába biztatott a családom meg a barátaim, nem tudtam átadni magamat teljesen a gyógyulásnak. És persze azt mindenki tudja, hogy anélkül nem megy a dolog. Szerencsére, rávilágított egy-két dologra, most már más szemmel tudom nézni ezeket a bentléteket - igen, hétfőtől péntekig bent vagyok, megfigyelnek. A nővérek, különösen a főnővér nagyon kedvesek velem, ha igénylem, vagy látják rajtam, leülnek beszélgetni. Főnővér mondta, hogy a sejtek emlékeznek, és valószínű, a 18 évvel ezelőtti emlékek miatt volt, van bennem ez a görcs. Fizikailag jól bírom, itthon semmi tünetem nincs, lefoglalnak a srácok nagyon. Mikor bent vagyok, nagyon hiányzik a családom, Ákos nehezebben viseli, ő nagyon anyás, Balázs sokkal apásabb, de bejött apával meglátogatni, és ez nagyon sokat segített. Ákival meg beszélek esténként telefonon.

Bazsi még nem megy teljesen egyedül mindig, bár az utóbbi napokban egyre többször engedi el a kezem, és már egyre bátrabb, nagyobb távolságokat tesz meg egyedülKép

InimmaKép Tudom, mit érzel a dokinénivel kapcsolatban, a mi gyerekorvosunk idén januárban ment nyugdíjba, és az őrületbe kergetett, mert mikor Ákossal mentünk, és két héten belül 3x látta a gyereket, mindháromszor megkérdezte, hogy hányadikba jár, és hogy hívjákKép A mostani doki viszont kapásból emlékezett rá, sőt, a testvérére is, és még a nevükre isKép Nem mindegy, ki mennyire figyel oda a gyerekekre, még akkor is, ha rengeteg gyerek tartozik a körzetébe.

VeraKép Nemsemmi, gratulálok Kornélnak!! Tényleg nagyon ügyesKép

Mindenkinek pusszKép
Lau
lau

Sziasztok!

Manócska már alszik, így egy kicsit le tudok ülni, írogatniKép

AndreaKép
Nagyon örülök, hogy segíthettem! (Áron biztos nem kedvelne, ha tudná, hogy én adtam az ötletet a "megkínzására"Kép ) Nem semmi, ahogy ezek a gyerekek képesek fogat növeszteni! Egyszerre négy! Te jó ég! Szegénykém neki is borzasztó lehet!
Nálunk eddig egyesével bújtak, igaz egymás után egy egy hét különbséggel, remélem ilyen tempó nem lesz sosemKép

VeraKép
Gratula Kornél ügyességéhez! Nem semmi felmászni a csúszdára!Kép

InimmaKép
A mi cipőnk 5900 Ftba került, szerintem ez tök jó árKép Igaz, mint említettem, ez csak őszi cipő...

NoémiKép
Gratula Helénához! Nagyon sok mindent tud!Kép

CsirkeszKép
A pocakfotóra én is kíváncsi vagyok ám!
Nem láttam még piramist ugyanisKép

LauKép
Jó, hogy újra itt vagyKép Mi is drukkolunk!

Szép álmokat mindenkinek!
Móni

Kép
sunimum

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem!
Mi annak a játszóháznak a neve, ahol a találkozóitokat szoktátok szervezni? Fel kell Õket előre hívni, hogy mikor és hányan mennénk, stb.?
Előre is köszi!!!!

Minden szülinapos babónak nagyon boldog szülinapot kívánok!!!!!!

Sajnálom, hogy nem szoktam ide is írni, de örülök, ha a másik topikra van időm, de azért szoktalák ám Titeket olvasgatni és a képeket is mindig megcsodálom, minden baba gyönyörű!!!!!
Norbi is szombaton lesz egy éves, már nagyon izgatott vagyok miatta!
Hihetetlen elven kissrác, 9 hónaposan megtette az első önálló lépéseit és 11 hónapos kora óta önállóan megy, sőt mostmár szalad én meg folyton parázok mikor esik egy nagyot! És hát még mi is szopizunk, egy nap háromszor!

Ja, minden ujdonsült kismamának nagyon nagy gratula a pocaklakóhoz!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz
Állatkerti játszóház,ha 10 fő fölött vannak a gyerekek akkor kedvezmény van és csak 350 / óra/gyerek amúgy 800 Nagy létszámnál foglalni kell,vagyis odaszólni hogy kb hány fő megy ,mikor stb.

Kép
Kép
nikk0830

DinoKép
Bernátnak nagyon boldog szülinapot kívánunk!
Móni, Lili

Kép
sunimum

DinoKép
Nagyon sok boldog szülinapot kívánunk BernátnakKép

Kata, Hanna, Marci

Kép

Kép
anyamanya

Dino,
boldog elso szulinapot kivanunk Bernatnak es tesojanak,szuleinek is!!! Kép

Inimma es Csongor
inimma

Boldog szülinapot Bernátnak! Kép

Kép

Kép
liv

BernátKép
Kívánunk neked nagyon boldog szülipotKépKép

Bár nem így terveztem, mégis lelécelünk erre a hétvégre is (már ma délután), mert megyünk szüretelni a szüleim szőlőjébe. Vasárnap jövök!!!!

Addig ismindenkinek kellemes hétvégét! Gyerekeknek jó rosszalkodást, szülőknek jó kikapcsolódás-próbálkozástKépKép

Csirkesz
(aki már második napja takonykóros és torokfájósKép)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

szülipot = SZÜLINAPOT
Kép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Dino
Mi is boldog szülinapot kívánunk BernátnakKép

Csirkesz
Jó utatKép

Lau
Tökjó, hogy kaptál segítségetKép csak így továbbKép

Nagygé kiakaszt. mindent egyedül akar csinálni. Éééén kapcsolom fel a villanyt. én zárom fel a csapot. én kapcsolom ki/be a porszívót ededül!! és így tovább. ha véletlenül én megteszem, akkor vissza az egész, le kell zárni a csapot, lekapcsolni a villanyt és előről...kissé fárasztóak az önállósodási kísérleteiKépKép
porszívó orrszívó sajnos nálunk 2-3 hete üzemel hol egy, hol két kis felhasználóra. ja, mind2 visít végig. és azt is egyedül kell összeszerelnie, kimosnia, kapcsolgatnia, stb..a nagyfiamnakKép

pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

JudyKép
Nemsemmi NagyGKép Ezek alapján mése várjam annyira, hogy előbb-utóbb önállósodik Boti??Kép
Bár ő már most képes dolgokra egyedül. Pl egyedül rántotta magára a létrát, egyedül esik arcra, egyedül visít a gatyámba kapaszkodva, egyedül kakil a pelusba, stbKépKép

Az orrszívózás nálunk is visítással járt tegnapigKép Akkor ugyanis megmutattam neki magamon, hogy miket csinálok: orrspray-zés, kiszívás, és ő is kipróbálhatta rajtam. Igaz, hogy eleinte félt az orrspraytől, meg a bekapcsolt porszívótól, de 10 perc próbálgatás után már önként dugdosta az orromba a csodakütyüket.
Ma meg, hogy használni is kellett, sírt ugyan egy kisit, de nem visított, nem hadonászott annyira, mint korábban. Majd amikor végeztünk, rögtön talpra ugrott, odajött hozzám, befúrta magát az ölembe, és kivette a kezemből a tele orrszívót megnézni, hogy mennyi váladék jött kiKépKép Eddig is mindig mutattam neki, de eddig sosem érdekelte. Olyan ari volt.
Okosak ezek a kis szarmókok.

Na jó, eldugulok, megyek pakolni (lassan ez lesz a fő hobbimKép).

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Lanyok,
a babaneten kivul milyen oldalakat latogattok meg rendszeresen? Mit erdemes?

inimma
inimma

Sziasztok!Kép

Köszönjük szépen a köszöntéseket!Kép Nagyon gyorsan eltelt ez az egy év.

CsirkeszKép
Jó utat Nektek!

JudyKép
Donáttal nálunk is ez volt, és még most sem múlt el az "Anya majd én" korszak. Ez arra jó, hogy minden legalább fél órával hosszabb ideig tartson, mintha egyedül csinálnám. De nem baj, hiszen ezekből is tanulnak.

InimmaKép
Én még a babaszobát szoktam rendszeresen olvasni, és most a szülinapi ajándékokat is onnan szereztem be.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Dino
Nagyon boldog szülinapot kívánunk Bernátnak Kép Kép Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Bernátnak boldog szülinapot!

Voltam ma UH-n, ketteske 18+1 UH szerint, 240 gr, minden rendben van, és 100 %, hogy fiú (most már el kell majd mondani apósoméknak, nagyon lányunokát szerettek volna.)

Inimma,
írok majd privit görikról, nem akarom teljesen szétoffolni a topikot. (egyébként Waldemár és Ginger vadas vadászgörény, Szigfrid vadas prémgörény).
Ha valakit érdekelnek az állatok:
Holnap, azaz szombaton az Állatorvosi Egyetemen az István utcában nyílt nap lesz, mindenféle állatos programmal, csomó gyerekprogrammal, s kinn lesznek a görényesek is, lesz görénysimogatás, tanácsadás. A hónap végén, azt hiszem, okt. 31-én az ELTE Budaörsi úti kollégiumában lesz egy nagy görényes rendezvény, kiállítás/verseny, előadások, vásár, gyerekprogram is (pl. görényjelmez verseny).

Hm, egyszer már elveszett a hozzászólás, most talán átmegy...

Kormi

Kormi

kormi

Sziasztok Lányok!

A Szt. Imre topicból jöttem át, hogy megkérdezzelek titeket, hátha valakinek van tapasztalata a következőkben:

Medela lábpedálos mellszívóm van, amivel meg vagyok elégedve, de meguntam a pedálozást Kép , és láttam, hogy van minielectric változata is. Kérdésem, hogy valamelyikőtök össze tudja hasonlítani nekem a kettőt? A lábpedálos gépemet kézzel is tudjuk használni, kb. hasonló a hatékonysága, mint a pedállal. Használta valaki esetleg mindkettőt? A minielectricről van valami jó tapasztalat??

Ha megkérhetem a kedves válaszolót, a mamapoc@freemail.hu címemre írjon, mert még sok a teendőm a 7 hetes babám körül, így sajna ritkán tudok itt olvasni.

Előre is köszi!!

ancsipancsi

Még hetekkel ezelőtt ígértem képeket a szülinapról és a nyaralásról. Ime:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
liv

Kormi,
es te orulsz ,hogy ujra fiu? En imadom a 2 fius anyasagot,most egyszerre 3 pasi rajong ertem...Kép
Hol van pontosan az Allatorvosi Egyetem? Nekunk ott a helyunk!!!!
A masik program meg foleg jo,arra tutira elmegyunk.
Varom a privit. Kép

Liv,
nagyon klassz srac David! Kép
Az uszogumis kep naggggyon teccik!!! Gondolom, az egyik kedvencetek!

Inimma
inimma

Inimma,
Állatorvosi Egyetem az a VII. ker. István u. 4. címen van, én vagy a Keletitől szoktam odagyalogolni, vagy megáll vele szemben vagy 3 troli, az egyik a 74-es, ami pl a Blahánál, a Dohány utcában áll meg, s onnan két megálló (Az István u. a Dohány u. folytatása, ha térképen keresed.)
A másik programról a http://www.mvk.hu oldalon olvashatsz.

Én most örülök a két pasinak, remélem, ilyen kis különbséggel szépen összenőnek majd. De az elejétől eléggé tartok, ugye az egy kicsi meg egy pici téma...

Liv,
nekem is az úszógumis kép tetszik legjobban, tökre ellazult a fiatalúr.

Kormi

Kormi

kormi

Lányok, a ti gyerkőceitek nem esznek jóval kevesebbet a darabos kajákból, mint a pépesből ettek (esznek)?

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Nagy a pangás!
Liv!
Nekem nem volt ilyen problémám mert Adrienn nem szerette a pépes kaját ezért mi hamar darabosat ettünk.Szép lassan növeltem a méreteket a darabokat tekintve.Szerencsére a kajával soha nem volt gond nagyon jó étvágyú gyerkőc.Ágota után felüdülés mert neki mindig könyörögni kellett(kell),hogy egyen.
Kormi!Reditke!
Nektek is gratulálok a pocaklakóhoz!Irígy vagyok de a harmadik csemetéhez még korai az élmény.Néha nagyon lestrapál a két gyerek.De azért tündérek!
Csirkesz!
Köszönöm a részletes beszámolót!Most látom a dátumodat,a barátnőmnek is ez a két nap van megjelőlve a baba születésére.
Mindenkinek köszönöm a szülinapi kívánságokat!
GnéKriszti
gnékriszti

Liv: nagyon jok a kepek, jo nagy fiu David.
Az az uszogumis nagyon cuki tenyleg!
En megprobaltam adni a mi kajankbol kicsit osszetorve es eleinte keveset evett es aztan mindig tobbet most meg mar az a foetkezes neki is.
En is eszrevettem, hogy kevesebbet eszik belole viszont tobbszot mint azelott igy ki van egyenlitve.

Mi mar nagy bolcsisek vagyunk mint irtam, nem veszek rajta eszre semmi valtozast, eddig ugy nez ki minden rendben, nem viselte meg de persze ezt meg korai igy kijelenteni.
Az elso napokban eleg hisztis volt, de rajottem, hogy azert mert jobban kifaradt mint itthon es tobb alvasra volt szuksege.
O is onallositja magat, ha olyanja van akkor nem hajlando enni ha nem adok a kezebe masik kanalat es neha meg a szajaba is betalal Kép
A gyumolcsot egyre nehezebb beleszenvedni Kép olyan lesz mint az apja hust hussal Kép

GnéKriszti Kép hany ev kulonbseg van a ket leanyzo kozott? Nincs feltekenykedes?

Most megyek aludni, jo ejszakat!
Bolcsis taska: azert nem neki kell am vinni Kép
Kép
Jol nez ki Mariska nenikenk? Kép (unatkoztunk) Kép
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

LivKép
Dávid nagyon helyes nagy fiú! Nálunk is az úszógumis kép a favoritKép

TonticaKép
Nagyon jó a kendős kép, úgy látom a móka Monserrate-nak is tetszettKép

Nálunk Lili már elég rég leszokott a pépes kajáról, gyakorlatilag amint volt két foga nem kellett neki a püré...(ez hét-nyolc hónapos korában kezdődött).
Azóta átestünk egy olyan szakaszon, amikor nem volt hajlandó semmit tőlem elfogadni, sem kanállal, sem villával, sem kézzel, mindent ő akart a szájába tenni egyedül, két kézzelKép Érdekes hónap volt. Változatosság pedig alig...Most ott tartunk, hogy remekül eszik mindent mint mi(persze általában olyat csinálok, amit meg tud enni), hajlandó kanállal vagy villával elfogadni a kaját.
Amikor már nem annyira éhes elkéri az evőeszközt, és én teszem rá az ételt, és együtt bekapjuk(én csak segítek fogni)Kép
Mennyiség nagyon változó. Ha én azt gondolom,hogy itt az ideje enni,és éhes lehet, de ő még nem jelezte, akkor alig eszik. Ha viszont már ő jár fel-alá a konyha és a szoba között, és bólint, ha megkérdezem, hogy éhes vagy, na akkor jól bekajál...Kép

Viszont az igaz, hogy mindez kevesebb, mint pürében volt, viszont nálunk akkor nem volt mellé nasi(tízórai, uzsonna), ami kölesgolyó, túrórudi, túrókrém, és társaija és persze gyümölcs!

Szerencsére Lili minden gyümölcsöt szeret, persze azt is egészben, darabosan, így a szőlőt magozom, negyedelem, felezem, a banánt harapja, az almát körtét szintén.
Ha fehérjét is akarok adni neki akkor túróba keverem a reszelt almát, tört banánt, amit imád.

Szóval nálunk nem gond az evés, inkább az a jellemző, hogy egyszer eszik, reggeltől estigKép

Van valami, amiben a véleményeteket, tanácsotokat szeretném kérni.
Régebben írtam, hogy a barátnőm szült, most hétfőn lesz két hetes a pici, és eddig a szopival minden rendben ment. Sokat szopizott, tejcsi is volt.Viszont egyik napról a másikra elkezdett csökkenni a tejmennyiség, most ott tart, hogy lassan tápszert kell adni a manónak.
Az általános dolgokon kívül (sok folyadék, szoptatós tea, fejés, pihenés)van valami ötletetek, mit lehetne kipróbálni az ügy érdekében? Előre is köszi, és bocs, hogy ilyennel terhelem a topicot.

Jó éjt mindenkinek:
Móni

Kép
sunimum

Sunimum,
bocs,hogy irok,ha semmi otletem nincs... Szoptasson minel gyakrabban es az altalad emlitett dolgok.Igy elvileg muszaj lenne mukodnie!!! Sok-sok turelem es kitartas kell,ha nehezsegek adodnak. Ja es semmi esetre se adjon tapszert,bar ezt konnyu mondani...
Remelem a tobbieknek lesz otletuk.
Majd irok meg,de most futok fozni...

Inimma
inimma

Sziasztok,

Csak gyorsan írok. A darált magok + méz fokozza a tejelválasztást. Nálam egyébként a tészta és a narancs vált be, mint tejfokozó. Éljenek a süteményekKépKép

hvera

Vera
Én ugy tudom a mézzel vigyázni kell,mert allergizál,még úgy is ha te eszed.A narancs meg hasfájást okoz,nekem a védőnő azt mondta max egyy felet ehetek naponta.

Móni
miből gondolja hogy kevés a teje? Beszélhet lll-es szopi tanácsadóval ők sokat tudnak segíteni.Nekem több barátnőm is alkoholmentes sört ivott a tejfokozásra.

Nekem is lenne egy gondom,ti mit csinálnátok a helyemben? Szóval,Bandó a saját gyerek dokinktól nagyon fél.ahogy megláttja örjöngve sírni kezd.Azt gondoltam ez azért van mert mikor a forrázás volt ,rossz élményként benne maradt.De nem,mert azóta voltunk szemészeten voltunk a Bethesdába is és akkor nem volt semmi baja dokikkal.De a kiütés miatt mentünk hozzá,és akkor megint ez a sírás ,pedig még hozzá se nyúlt csak bementünk a rendelőbe,Most jön mindjárt a 15 hós oltás+ be kéne adatni az agyhártya ellenit is,de így nem tudom mi lesz.lefogni nem akarom mert még jobban megutálja az egészet.Arra gondoltam dokit váltok.De mit mondjak a dokinak,mert amúgy nincs vele baj.Váltsak egyáltalán? Már napok óta ez foglalkoztat Kép

Kép
Kép
nikk0830

Boldog szülinapot Györesz Norbijának,Moncsi Gábrieljének Kép Kép Kép Ritkán jelentkeztek,de remélem olvastok azért minket Kép

Kép
Kép
nikk0830

Hali

Dino
Hát igen, ez főként akkor fárasztó, mikor sietnünk kéne. meg annyira megszoktam már bizonyos dolgokat, hogy észre sem veszem, hogy én csinálom. de most képes Gergő fürdés előtt visszavenni a bugyit, zoknit, hogy ő húzza leKép
milyen volt a szülinap?

Móni
Tejfokozásra minél gyakoribb szopi, fejés. Sok folyadék, urtica urens homeos bogyesz, és társai. nekem is a tészta jött be, főleg a durum.

Nikk
Nekem is volt ilyen időszaka Gergőnek, hogy ordított a dokitól. De ő a kórház után, és minden dokitól. aztán kinőtte.
De ha tényleg váltani akarsz, nem kell semmit mondani a dokinak, az új doki majd kikéri a papírjaitokat és kész, ma már szabad
orvosválasztás van.

Kormi
Hát az elej tényleg húzós, de én is imádom a kétfiússágotKép

Mi is boldog szülinapot kívánunk Norbikának és Gábrielnek is.

Mi jól vagyunk, bár Gellérte még taknyos. ma éjjel 4-szer volt fentKép és Gergő is ébredt párszor, mert ő is tanyos, még jó, hogy hozzá a férjem kelt fel.

pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?